Straksdom og udvisning til indbrudstyv

17 jul 2020
tyveknægt

Straksdom til indbrudstyv

En 27-årig litauisk mand fik onsdag en straksdom på tre måneders fængsel og udvisning af Danmark, fordi han begik to indbrud i 2018 og overtrådte et indrejseforbud.

Gamle forbrydelser bliver ikke sådan lige glemt, har en tyveknægt netop måtte sande.

Han begik indbrud i to nabohuse på Damhusdalen i Rødovre i august 2018 og forlod siden landet. Tirsdag var han tilbage i Danmark – nu i håndjern og med politieskorte – for at blive retsforfulgt for de to år gamle tyverier.

Han blev nemlig efterlyst et par måneder efter indbruddene, fordi efterforskningen identificerede ham som mistænkt. I maj i år meddelte svensk politi så, at han var anholdt der.

Københavns Vestegns Politi bad Retten i Glostrup fængsle ham in absentia med henblik på udlevering til Danmark, og tirsdag blev han udleveret og anholdt på dansk jord.

Ved et grundlovsforhør onsdag afgjorde en dommer i Glostrup, at han skulle tre måneder i fængsel for de to villaindbrud i Rødovre samt for at overtræde et indrejseforbud, han fik i 2015. Dommeren bestemte også, at han efter afsoning skal udvises af Danmark i seks år.

”Han tilstod, at han brød ind og stjal i de to huse, og modtog dommen. Nu er han varetægtsfængslet til afsoningen af fængselsstraffen kan begynde,” siger anklager Ida Forrest, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.