Syv års fængsel for skud under bandekonflikt

10 sep 2020
trillegård-og-pistol-

En 29-årig mand er i dag ved Retten i Aarhus blev idømt syv års fængsel og syv års opholdsforbud i store dele af Aarhus for at have skudt to mænd under bandekonflikten i Aarhus sidste sommer.

Retten i Aarhus

Den 18. juni 2019 kl. 00.45 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to yngre mænd på 32 og 31 år var blevet ramt af skud i benene på Kappelvænget i det vestlige Aarhus.

Flere vidner forklarede i den forbindelse til politiet, at der var blevet affyret flere skud, og at flere gerningsmænd var kørt fra stedet i bil. Det viste sig efterfølgende, at den bil blev kørt til pendlerpladsen på Viborgvej, hvor den blev brændt af. I det afbrændte bil fandt politiet den pistol, der var blevet skudt med.

Abbotsford safety forum hopes to address conflict between two rival groups  - NEWS 1130

Episoden fandt sted midt under en igangværende bandekonklift i Aarhus mellem to grupperinger tilknyttet henholdsvis Trillegården og Kalmargade. Da de to forurettede var tilknyttet Trillegården, vidste politiet godt, hvilken retning der skulle kigges i, og pilen pegede på en nu 29-årig mand, der var tilknyttet Kalmargade.

Skærpet straf og opholdsforbud

Den 29-årige mand blev i dag ved Retten i Aarhus dømt for grov vold og våbenbesiddelse samt afbrænding af bilen. Da skudepisoden foregik under en igangværende bandekonflikt, blev der lagt ekstra oven i straffen, der endte på syv års fængsel.

Vi føler os mindre trygge - bandekonflikt i Aarhus får skylden | TV2  ØSTJYLLAND

Derudover blev han idømt et opholdsforbud, der betyder, at han, når han bliver løsladt, har forbud mod at opholde i store dele af Aarhus Kommune i syv år. Den 29-årige mand blev fortsat fængslet efter dom og udbad sig betænkningstid i forhold til en eventuel anke.

Jeg er rigtig godt tilfreds med, at han både får skærpet straffen som følge af bandepakken, og at han får et opholdsforbud. Dommen er et resultat af godt efterforskningsarbejde under svære forhold i et miljø, hvor man helst ikke taler med politiet,” siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

Unge spillede god rolle ved skyderi i Bispehaven, mener onkel | TV2  ØSTJYLLAND

En 21-årig mand var også tiltalt for at have deltaget ved skudepisoden, men han blev kun dømt for at have brændt bilen af, og fik derfor kun seks måneders fængsel. Da han allerede har afsonet seks måneder i forbindelse med sin varetægtsfængsling, blev han løsladt efter dagens dom.

Den 21-årige mand blev dog også idømt et opholdsforbud, der betyder, at han de næste to år ikke må opholde sig i området svarende til den visitationszone, Østjyllands Politi oprettede under bandekonflikten i 2019.

Østjyllands Politi (@OjylPoliti) | Twitter
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.