Syv unge dømt for vold på Albertslund Station i februar for overfald på 17-årig ung dreng

19 jun 2020
retfærdighed

Retten i Glostrup har i dag idømt syv unge mellem 30 dage og seks måneders fængsel for overfald på en 17-årig ung dreng på Albertslund Station

De dømte var tiltalt for den 14. februar kl ca. 21.50 at have overfaldet en 17-årig ung dreng på Albertslund Station med talrige spark og slag.
Retten i Glostrup har vurderet, at de alle kunne dømmes i henhold til anklageskriftet. De er derfor alle dømt for vold, men retten har vurderet at deres rolle i forbindelse med overfaldet, var forskellig og de er blevet idømt fra 30 dage op til seks måneders fængsel. I flere tilfælde er en del af straffen gjort betinget. De dømte er mellem 15 og 17 år og for seks af dem, bliver deres sag sendt i Ungdomskriminalitetsnævnet, der skal fastsætte de endelige vilkår.

I forbindelse med dommen blev en 16 årig idømt advarsel om udvisning.

Anholdt og fængslet kort efter overfald
Kort efter overfaldet blev først en og siden flere af de nu dømte anholdt og fængslet i sagen. Pågribelserne skete efter intensivt politiarbejde.
”Når vi relativt hurtigt kunne få fat i de mistænkte, så skyldes det især indgående lokalkendskab. Sagen her sætter streg under betydningen af netop lokalkendskabet og med hvilken alvor vi tager denne slags sager om umotiveret vold,” siger leder i lokalpolitiet vicepolitiinspektør Søren Uhre.

De dømte har nu 14 dage til at overveje om de ønsker deres dom anket.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.