Til kamp mod ulovligt gaderæs

11 sep 2020
bilrace-

Der er straffesager på vej mod tre mænd for deres rolle i afviklingen af et ulovligt gaderæs på offentlig vej på Avedøre Holme fredag aften den 4. september.

Sigtelserne mod de tre er resultatet af en færdselspolitiaktion rettet mod dem, som står bag organiseringen af de tilbagevendende arrangementer med afvikling af ulovligt gaderæs med kapkørsel på offentlige veje.

Sent fredag aften kørte mange biler og motorcykler til Avedøre Holme, hvor ‘arrangører’ ifølge færdselspolitiet havde opmålt og afmærket en 200 meter lang bane med ‘start’- og ‘mål’-linjer.

Travl weekend: 29 får bøder ved ulovligt gaderæs

Mens ‘spottere’ i området holdt udkig efter politiet, linede andre biler og motorcykler op to og to, hvorefter en mand – en såkaldt ‘starter’ – kaldte dem frem til startlinjen og gav tegn til start, og dernæst kørte køretøjerne om kap dør-om-dør mellem tilskuerrækkerne:

“Færdselssikkerheden er efter vores vurdering sat helt over styr, når man for fuld gas accelerer i fuld fart mellem mennesker – det bliver tilfældigheder, som afgør, om det ender fatalt eller ej,” siger leder af færdselspolitiet, politikommissær Claus Stoltenberg, Københavns Vestegns Politi.

Politiet skred ind og rejste sigtelser mod en ‘starter’ på 22 år fra Nordsjælland og to politispottere på 24 og 27 år fra hhv. Midtsjælland og Nordsjælland.

De er konkret sigtet for at medvirke til kapkørsel, fartoverskridelser og tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden ifølge bestemmelser i færdselsloven og straffeloven.

Straffesagerne overgår til juridisk vurdering i anklagemyndigheden, hvorefter der tages stilling til det videre retlige efterspil og tiltalerejsning.

Ifølge retspraksis kan en dom for den type overtrædelser medføre fængselsstraf.

Efter forbud - nu vil unge i dialog om at lovliggøre gaderæs | TV2 ØST

Fortsat fokus på arrangører

I forbindelse med motorinteresseredes spontane møder på parkeringspladser rundt om i politikredsen samme aften rejste politiet sigtelser for høj fart mod otte bilister, der nu står til frakendelser af førerretten, mens fire andre kan se frem til et klip i kørekortet.

Københavns Vestegns Politi har tidligere rejst tiltale mod deltagere i kapkørsler og beslaglagt deres biler, som reglerne giver mulighed for:

“Under disse arrangementer – eller i periferien af dem – har vi før taget kørekort og biler efter grove fartovertrædelser blandt deltagerne – men nu har vi identificeret nogle af de ellers anonyme arrangører bag disse ulovlige gaderæs, og dem kommer vi også til at have opmærksomheden rettet imod fremover,” siger Claus Stoltenberg.

Københavns Vestegns Politi - Home | Facebook
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.