To 18-årige mænd anholdt efter uro og forsøg på groft hærværk i Brabrand

08 jun 2020
uroligheder aarhus

To 18-årige mænd fra Brabrand blev sent søndag aften anholdt og sigtet for forsøg på groft hærværk og forsøg på grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Kl. 23.29 standsede en patrulje en bil på Edwin Rahrs Vej i Brabrand. I bilen lå flere slagvåben og noget brændbar væske, og de to 18-årige mænd, som sad i bilen blev anholdt på stedet.  Det er nu ved at blive vurderet, om de to anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør i løbet af mandag.

OPDATERING:

Juristerne har vurderet, at der ikke var grundlag for at fremstille de to mænd i grundlovsforhør. De vil derfor begge blive løsladt efter endt afhøring.

De er dog fortsat sigtet i sagen.

Søndag aften og nat var der flere tilfælde af uroligheder i det vestlige Aarhus.

Omkring kl. 22.00 kastede en gruppe drenge sten på en bus, og Midttrafik indstillede deres kørsel i området i løbet af aftenen og natten. Senere samledes en gruppe unge sig på Karen Blixens Boulevard, hvor de lavede en mindre barrikade på vejen af blandt andet byggematerialer.
Da de unge nægtede at fjerne sig, brugte Østjyllands Politi gas, der fik personerne til at stikke af, og barrikaderne blev fjernet.

 

Ild i skraldespande

Flere gange i løbet af aftenen blev der kastet med sten, fyrværkeri og balloner med maling mod politiets biler – ingen betjente blev ramt. Derudover blev der tre gange sat ild i skraldespande i det vestlige Aarhus.

”Vi fortsætter selvfølgelig med at være meget synlige i Aarhus Vest, og ud over vores patruljering og efterforskning, så er har vi også opjusteret vores forebyggende indsats og vores samarbejde med kommunen. Det er fuldstændigt uacceptabelt, at en gruppe opfører sig på den måde og skaber utryghed for de andre beboere i området, og derfor fortsætter vi selvfølgelig vores intensive indsats, ” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

Natten til søndag blev yderligere tre personer anholdt i forbindelse med episoder i Aarhus Vest. Østjyllands Politi vil løbende forsøge at identificere de gerningsmænd, som ikke bliver anholdt på stedet i forbindelse med stenkast og lignende.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.