To litauiske mænd idømt fængsel og udvisning for indbrud

07 apr 2021
indbrud-3

De to mænd blev anholdt den 16. februar umiddelbart efter et indbrud mod en maskinstation i Lemvig Kommune og har siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

To litauiske mænd på 21 og 24 år blev tirsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt henholdsvis fire og fem måneders fængsel, lige som de begge blev udvist med et indrejseforbud på seks år, for indbrud og forsøg på indbrud mod maskinstationer i Vestjylland.

De blev begge dømt for et indbrud mod en maskinstation i Lemvig Kommune, hvor der blev stjålet værktøj og diesel, samt et forsøg på indbrud mod en maskinstation i Varde Kommune.

Tilsvarende blev den 24-årige mand dømt for yderligere et forsøg på indbrud mod en maskinstation i Varde Kommune.

Alle hændelser fandt sted i februar måned.

De to mænd blev anholdt den 16. februar umiddelbart efter indbruddet i Lemvig Kommune og har siddet varetægtsfængslet frem til dommen.

De to mænd har under sagen nægtet sig skyldige, men modtog dommen.

I forbindelse med dommen lagde retten vægt på, at indbruddet og indbrudsforsøgene var sket som led i organiseret kriminalitet.

Sagerne har været efterforsket af Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi, da der er tale om sager vedrørende omrejsende kriminelle udlændinge, der har opereret via den dansk-tyske landegrænse.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.