To mænd efterlyses for groft gaderøveri i Åbyhøj

20 aug 2020
efterlyst-gaderøveri

Efterlysning af to mænd i samme jakke (se video nederst) 

Østjyllands Politi beder offentligheden om hjælp til at få genkendt to mænd, der mistænkes for at stå bag et groft gaderøveri.
En 55-årig mand blev søndag den 26. juli kl. 23.28 udsat for et groft gaderøveri i Åbyhøj. Den 55-årige har forklaret til politiet, at han var på ferie og boede i et kolonihavehus i byen. Søndag aften var han ude og gå en aftentur, og da han kom til overgangen mellem Vibyvej og Åbyvej, blev han opmærksom på to personer, der gik på den anden side af gaden.

De to mænd tog kontakt til ham og spurgte, hvad klokken var. De trak derefter begge en kniv og gav ham besked på at udlevere sine penge. De to mænd sparkede og slog den 55-årige mens han lå ned, og han udleverede derefter sin pung til dem.

Forsøgte at betalte med stjålne kort
Den 55-årige mand fik ved røveriet blandt andet stjålet to mastercards, der umiddelbart efter røveriet blev forsøgt anvendt ved brug af kontaktløs betaling på Circle K på Silkeborgvej i Brabrand.

Her kom først én person ind og forsøgte at betale kontaktløs, men uden held, da kortet i mellemtiden var blevet spærret. Efterfølgende kom en anden person ind, iført samme jakke eller én helt magen til, og forsøgte at betale med det andet kort, men ligeledes uden held.

Mændene beskrives begge som:

  • Mænd
  • Somaliske af udseende
  • Ca. 17-20 år
  • Ca. 180 cm høje
  • Almindelig kropsbygning

Se video af mistænkte her:

Østjyllands Politi hører gerne fra personer, der kan genkende de to mænd på videoen eller som måtte have andre oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.