To mistænkelige brande nær Holbæk – Politiet søger vidner

09 sep 2020
brandvæsen (1)

Kl. 18.08 kom et alarmopkald om brand i opgangen til en beboelsesejendom beliggende i den østlige del af Holbækvej. Politi og brandvæsen kørte til stedet og slukningsarbejdet blev iværksat. Der var tale om en mindre brand i opgangen. Røgdykkere gik ind i bygningen for at evakuere eventuelle personer og dyr. På 2.sal var lejlighedens beboere hjemme, og de blev bedt om at opholde sig på altanen indtil det var sikkert at bevæge sig ud. Ilden blev slukket før den spredte sig til lejlighederne, der dog blev skadet af sod. Ingen personer eller dyr kom til skade ved branden.

Kl. 20.04 kom endnu en melding om brand på Holbækvej, men denne gang i den vestlige del af byen, hvor det brændte ved en kiosk. Brandvæsnet var hurtigt fremme, så ilden blev slukket før den spredte sig til ejendommens førstesal. Der skete skade på facaden og butikken lige inden for vinduet. Ingen personer var til stede i kiosken, da det brændte. Politiet spærrede Holbækvej foran kiosken, mens branden blev slukket og stedet undersøgt. Vejkrydsene ved Drivsåtvej/Teglværksvej og ved Skarridsøgade blev spærret, og busser forbi stedet blev derfor omlagt. 

Politiet undersøgte brandene, da ilden var slukket, og det viste tegn på at begge brande kunne være påsat. De to brandsteder blev derfor undersøgt nøje og området omkring afsøgt af hundepatruljer. Onsdag formiddag gik politiets videre undersøgelser af brandstederne i gang. Brandteknikere fra NKC – Nationalt Kriminalteknisk Center forestod undersøgelserne på de to adresser.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at der er sammenhæng mellem brandene, og at der er meget som tyder på, at der ikke er tale om to tilfældige gerningssteder. Flere omstændigheder peger på, at motivet til brandene skal findes i det kriminelle miljø på Vestsjælland. Af hensyn til den videre efterforskning, kan politiet ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt. 

Vidner som har set personer, køretøjer eller noget mistænkeligt omkring ejendommen på Holbækvej nr. 137 ca. kl. 18.00, hvor det brændte, eller omkring Hjørnekiosken på Holbækvej nr. 2 to timer senere, hvor der udbrød brand omkring kl. 20.00 bedes kontakte politiet på tlf. 114. Observationer omkring personer og køretøjer kan have afgørende betydning for politiets efterforskning.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.