Tørt vejr giver flere markbrande på Sjælland

07 aug 2020
markbrand

Flere markbrande i hele kredsen

Politiet fik torsdag flere alarm 112 opkald om brande i marker rundt omkring i hele kredsen, som opstod i forbindelse med høsten. Ingen personer kom til skade ved brandene.

Kl. 12.36 naturbrand i mark på Kildevangsvej, Gøderup, Roskilde – Lejre.
Marken blev antændt under høsten af en mejetærsker. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, og der var ikke behov for politiet på stedet.

Kl. 15.30 var brand i en mark på Pileagervej, Rye Mark, Gørlev Sj. – Kalundborg. En gnist fra en mejetærsker tændte marken, som spredte sig hurtigt. Landmanden fik dog selv slukket ilden, så brandvæsnet kun behøvede at efterslukke.

Kl. 16.40 var en mindre naturbrand i et levende hegn ved Vestre Ringvej i Borup – Køge. Politi og brandvæsen kørte til stedet, men da var branden slukket.

Kl. 18.42 kom et alarmopkald om brand i et buskads, som havde spredt sig til en brændebunke på Skelbæk i Snertinge – Holbæk. Marken var samme dag blevet høstet, og det formodes at en gnist fra høstmaskinerne har antændt branden. Ilden nåede at sprede sig til marken før den blev slukket.

Politiet opfordrer borgerne til at være ekstra opmærksomme på, at alt i naturen er knastørt lige nu. Smid derfor ikke cigaretskod, tænd ikke bål eller brug ukrudtsbrænder nær tør beplantning. Vær ekstra opmærksom, hvis du griller. Hav vand eller brandslukker parat, så du hurtigt kan slukke en evt. brand.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.