tre år og ni måneders fængsel samt udvisning i sag om indsmugling af hash

30 maj 2020
Frøslev grænsepatrulje
Tre nordmænd er dømt i sagen. Hændelsen fandt sted den 15. januar ved Frøslev Grænseovergang.
Tre mænd på 23, 24 og 49 år, alle norske statsborgere, blev fredag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg hver idømt et år og tre måneders fængsel – i alt tre år og ni måneders fængsel – i en sag om indsmugling af 20 kilo hash.

De tre blev desuden udvist af Danmark med et indrejseforbud på 12 år.

Hændelsen fandt sted den 15. januar ved Frøslev Grænseovergang, hvor den 24-årige mand blev standset i et køretøj i forbindelse med en kontrol udført af Toldstyrelsen.

Ved kontrollen blev bilen undersøgt med en narkohund samt scannet, hvorefter de 20 kilo hash blev fundet gemt i køretøjet. Efterfølgende blev den 24-årige mand anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

I forbindelse med hændelsen blev yderligere en person, den 23-årige mand, anholdt ved grænsen.

Den efterfølgende efterforskning førte til, at den 49-årige mand tidligere på måneden blev udleveret af de norske myndigheder på baggrund af en nordisk arrestordre, anholdt og varetægtsfængslet frem til retsmødet.

Alle tre har under sagen erkendt sig skyldige og modtog dommen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.