Tre unge mænd tiltalt for særdeles grove voldtægter og røverier mod prostituerede

17 aug 2020
vold mod kvinde

Tre mænd tiltalt for grove voldtægter og røverier

Retssagen mod tre mænd, der er tiltalt for særdeles grove røverier og voldtægter begået mod prostituerede kvinder i Østjylland og på Sjælland er nu begyndt.

To af mændene, der begge er 23 år, er bl.a. tiltalt for i juni sidste år at have tvunget sig adgang til en lejlighed i Aarhus C, hvor to kvindelige prostituerede arbejdede. Kvinderne blev ifølge tiltalen slået gentagne gange, fik sprøjtet peberspray i ansigtet og blev spærret inde på badeværelset, mens mændene gennemrodede stedet for at finde værdier.

Inden mændene tog derfra med kontanter og smykker voldtog de ifølge anklageskriftet den ene kvinde, og udsatte den anden for anden form for seksuelt overgreb.

Dagen efter begik den 23-årige ifølge anklageskriftet i Frederiksberg et nyt røveri mod to prostituerede – denne gang på Frederiksberg sammen med en 18-årig mand. Her blev kvinderne slået og truet med kniv, hvorefter den ene blev voldtaget, mens den 18-årige førte en kniv hen over hendes ansigt og arme.

Meget grove forhold
Den ene 23-årige er desuden tiltalt for et groft røveri begået i maj mod et bordel i Favrskov, hvor han truede en kvinde med kniv og bandt hende på hænder og mund med tape, inden han stak af med kontanter og smykker.

To af mændene blev den 25. juni anholdt, da de ifølge anklageskriftet var i færd med at bryde ind på et bordel i København.

”Det er nogle meget voldsomme forhold, som mændene er tiltalt for, og der er langt imellem, vi ser så grov en sag, ” siger specialanklager hos Østjyllands Politi, Birgitte Ernst.

Første retsdag mod mændene begyndte fredag, og der er afsat i alt 15 retsdage i sagen. Mændene er udenlandske statsborgere og risikerer derfor udvisning, hvis de bliver dømt.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.