Tyveknægt valgte den forkerte bil og det forkerte nabolag at lave unoder i

15 aug 2020
løber

FORMODET TYVEKNÆGT VALGTE DEN HELT FORKERTE BIL

Vi modtog en anmeldelse fra Liseleje af sådan en type, der straks fik os til at tænde for udrykningen på patruljevognen og trykke speederen bastant mod bilens bund.

En gruppe borgere tilbageholdt nemlig en mand, der kort forinden formentlig havde stjålet nogle ting fra en bil, og nu ville den pågældende mand ikke frivilligt blive og vente på, at vi kom til stedet for at vurdere situationen. Den slags manglende vilje til at samarbejde med sine medborgere er sjældent en indikator på, at man har rent mel i posen, men han kunne jo have sine grunde til, hvorfor han ikke ville blive og vente på os.

Da vi ankom til stedet, blev vi mødt af flere vidner, heriblandt de to mænd, der i første omgang havde tilbageholdt den formodede gerningsmand. De forklarede, at de var blevet opmærksomme på, at der var en fremmed person inde i den ene af mændenes bil, og at denne fremmede person formentlig var i gang med at stjæle diverse ting fra bilens kabine, indtil han altså blev opdaget og stak af.

Den fremmede havde dog valgt den forkerte bil og det forkerte nabolag at lave unoder i, for da han tog benene på nakken, satte de to mænd resolut efter ham, og efter en løbetur på omtrent 100 meter kapitulerede han i en indkørsel. Løberen Usain Bolt kommer i den forbindelse nok ikke til at kigge nervøst mod Liseleje efter en ny konkurrent på 100 meter-distancen lige foreløbig.

Vi fik ved vores ankomst overdraget manden fra borgerne og fortalt ham, at han var anholdt. Sigtelsen lød på tyveri fra bil, men vi var desuden blevet gjort opmærksomme på, at der kort forinden havde været indbrud i et hus ikke langt derfra, og da flere ting pegede på, at manden også kunne have noget at gøre med indbruddet, blev han også sigtet for det. De to mænd havde altså ikke blot tilbageholdt en mand, der måske havde stjålet genstande fra en parkeret bil, de havde også tilbageholdt en mand, der formentlig var indbrudstyv. Stærkt arbejde af de to!

Dagen efter blev manden fremstillet i grundlovsforhør, og her vurderede dommeren, at han i første omgang skulle varetægtsfængsles i knap to uger, imens vi nu efterforsker videre på sagen.

Herfra skal der lyde stor ros til de raske borgere, som under hensyn til deres egen sikkerhed fik tilbageholdt manden, indtil vi kom til stedet. Bravo!

//Nordsjællands Politi

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.