Ukrainsk statsborger idømt straksdom på 60 dages fængsel for indsmugling af cirka to kilo skunk ved grænsen

17 jun 2020
skunk-anholdt

En 43-årig mand, ukrainsk statsborger, blev tirsdag ved Retten i Esbjerg idømt en straksdom på 60 dages fængsel for indsmugling af cirka to kilo skunk ved grænsen.

Hændelsen fandt sted mandag, hvor toldere fra Toldstyrelsen ved Frøslev Grænseovergang havde taget den 43-åriges køretøj ind til kontrol, hvorefter det ulovlige stof blev fundet.

Den 43-årige blev efterfølgende anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi og sigtet for indsmugling af narkotika.

Den 43-årige erkendte forholdet, hvorfor Retten i Esbjerg allerede i dag kunne afsige dom i sagen.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.