Unge bådtyve anholdt efter godt samarbejde mellem borgere og politi

03 jul 2020
vand

Bådtyve anholdt efter godt samarbejde mellem borgere og politi

Onsdag kl. 15.19 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 28-årig mand, der har fået stjålet sin speedbåd fra lystbådehavnen i Grenaa. Båden var udstyret med GPS, og ejeren kunne se, at den befandt sig i havet omkring Sletterhage/Fejrup. Mens patruljen var på vej til det sted, kom der endnu en anmeldelse om, at en båd var kæntret ved Sletterhage og nu lå i vandkanten.

Det viste sig dog, at det var en helt anden båd, der også var blevet stjålet og nu var blevet efterladt. Flere vidner på stedet kunne oplyse, at de havde set to mænd sejle rundt i hver sin båd, men at den ene båd på et tidspunkt var løbet tør for benzin og var blevet hensat i vandkanten, hvorefter de to mænd sammen var sejlet videre i den anden båd mod Rønde og Egå Marina.

Nu ringede et nyt vidne til politiet for at oplyse om, at han mellem Sletterhage og Rønde havde spottet en speedbåd med to mænd ombord, der angiveligt forsøgte at gemme sig under kalechen. En patrulje kørte ud til Kongsgårde bådbro for at vente på den frivillige redningsbåd NordFalcken, der var sat på opgaven med at bugsere den efterladte båd. Men da NordFalcken endnu ikke var ankommet tilbød et vidne, at de kunne hoppe i hans speedbåd og sejle ud til de to mænd, der angiveligt skulle gemme sig i den stjålne båd ude på havet.

Vidnet fik fragtet betjentene ud til båden, og kl. 19.14 blev de to mænd på 19 og 20 år anholdt og sigtet for tyveri af båd. De blev fragtet over i vidnets båd og sejlet ind til kysten, hvor de begge erkendte, at have stjålet den ene båd. Da de kom ind til bådbroen, spurgte den ene dog, om at han måtte få sine sorte sneakers og sin sorte trøje, som var efterladt i den anden speedbåd, der var fundet hensat i vandkanten. De to mænd blev derfor også sigtet for at have stjålet den anden båd.

Politiet har en stærk formodning om, at de to mænd har arbejdet sammen med mindst en anden person, og politiet har også en ret god formodning om, hvem denne person er.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.