Unge bliver nemt ‘mulddyr’ for kriminelle

08 sep 2020
hæveautomat (3)

Økonomisk kriminalitet – Hvad er et mulddyr? – Hundige/Greve

Et mulddyr kan være andet end et hestedyr med lange ører. Du kan blive mulddyr, hvis du låner din konto ud og i den forbindelse medvirker til, at penge kan skifte hænder, uden at den reelle modtager af pengene kan spores ved overførslen.

Politiet oplever i stigende grad, at kriminelle overtaler andre til at hjælpe dem med at overføre penge – ofte under påskud af, at deres egen konto er spærret.

Efterforskningen viser dog senere, at pengene stammer fra en kriminel handling, og at overførslen til en ”mulddyrskonto” og senere en hævning fra kontoen slører, hvem der står bag den kriminelle handling.

Sådan undgår du at blive muldyr | Nordea.dk

Lokalbetjenten i Greve/Hundige Peter Bjerre har i den forbindelse en kraftig opfordring til borgerne om ikke at låne deres bankkonto ud til andre.

”Vi ser desværre mange eksempler på, at især unge mennesker stiller deres konto til rådighed og senere hæver pengene kontant til gerningsmanden. Flere får stillet en belønning i udsigt for at medvirke, og andre bliver truet til det. Bliver man truet, skal man melde det til politiet, så vi har mulighed for at forfølge sagen,” siger Peter Bjerre og fortsætter:

”Forældre til teenagebørn skal tage en alvorssnak med deres unge om, at de risikerer at blive blandet ind i kriminalitet, hvis de låner deres konto ud til andre. Det er ikke alene strafbart, men der sidder også nogle forurettede i den anden ende, som ofte bliver snydt for store pengebeløb”. 

Politiet vil desuden advare alle om at overdrage deres kreditkort/hævekort til andre og aldrig oplyse koder eller nem-id oplysninger til andre. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har spørgsmål eller har fået henvendelser fra nogen, som ønsker at låne din konto. 

Borgerne i Greve kan også henvende sig personligt i ekspeditionens åbningstid i politibutikken i Greve Videnscenter torsdag fra kl. 13.00 til 16.00.

Midt- og Vestsjællands Politi | Politi
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.