Utraditionelle arbejdsforhold kræver utraditionelle metoder – køreprøvesagkyndige hjælper politiet

16 apr 2020
koereproevesagkyndige

“COVID-19 situationen skaber nye arbejdssituationer, udfordringer og løsninger – også i Fyns Politi.

Da anklagemyndighedens medarbejdere ligesom mange andre offentligt ansatte skulle arbejde hjemmefra, skabte det en udfordring med at få de tunge kasser med sagsakter hjem til medarbejderne, der bor rundt om i hele landet. Til at begynde med blev det studentermedhjælpernes opgave, at køre rundt med de mange sager, hvilket fungerede fint, men det var måske ikke den bedste udnyttelse af de jurastuderendes faglige kompetencer. Men så meldte de køreprøvesagkyndige sig på banen – for de var også sendt hjem, men uden opgaver, da alle køreprøver også var blevet aflyst.

Win-win

Leder for de køreprøvesagkyndige vicepolitiinspektør Sten Sørensen siger:

– Jamen medarbejderne gav med det samme, da de var blevet sendt hjem fra arbejde, udtryk for, at de meget gerne ville bidrage. De var sådan set friske på at lave næsten hvad som helst, bare de kunne være til hjælp. Og da jeg kort efter hørte om, at anklagemyndigheden fik kørt sager rundt af studerende – som jo ligeså godt kunne udføre sagsbehandling, ja, så virkede det som en win-win-situation, hvis de køreprøvesagkyndige kolleger, kunne hjælpe med køre sagsakter ud i stedet. At køre bil, er jo sådan set en af deres kernekompetencer.

Rene biler og forseglede kasser

Ordningen fungerer ved, at en eller to af de køreprøvesagkyndige hver morgen kommer forbi anklagemyndighedens kontor og henter de kasser med sager, som er gjort klar. Af sikkerhedshensyn er kasserne forseglede under transporten. De køreprøvesagkyndige sørger for, at bilerne som sagerne transporteres rundt i er rengjorte, så der er ikke transporteres evt smitte med rundt. De færdiggjorte sager tages selvfølgelig med tilbage til politigården.
Advokaturchef Lars Ole Pedersen er meget glad for ordningen:

– Det fungerer rigtig godt og er en succes for alle parter. Vi oplever, at vores nye ”chauffører” tager opgaven alvorligt og løser den meget samvittighedsfuldt og til tiden – hver dag. På den her måde kan vi forsat behandle alle de straffesager, der på betryggende vis kan ekspederes fra hjemmearbejdspladsen, så vi kunne ikke ønske os en bedre ordning.

Anklagemyndighedens studentermedhjælpere hjælper nu politiet med sagsbehandling.”

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.