Væsentlig stigning af COVID-smittede i Slagelse

11 sep 2020
corona-test-

Antallet af smittede med COVID-19 i Slagelse er steget væsentligt i den seneste uge

Antallet af smittede med COVID-19 i Slagelse er steget væsentligt i den seneste uge. Særligt i de seneste dage. Det samlede smittetryk er pr. dags dato på 52 pr. 100.000 indbygger. Det er over den såkaldte bekymringsgrænse. 

Retningslinjer ved coronavirus - Slagelse Kommune

Der er blandt andet konstateret flere smittede på to skoler og et plejecenter. 

Slagelse Kommune, Region Sjælland, Styrelsen for Patientsikkerhed, Beredskabsstyrelsen og Politiet er derfor gået sammen om en fælles indsats.  

Borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen, fortæller:

Slagelse Kommune stævnes af V, DF og RV | Slagelse News

”Vi følger situation nøje, og vi er forberedt, hvis situationen eskalerer. Det er vigtigt, at vi den kommende tid har ekstra fokus på at holde de gode vaner – Vi skal tage hensyn, holde afstand, vaske hænder, bruge sprit og huske vores sunde fornuft i alt, hvad vi gør. Kun sammen og ved en fælles indsats kan vi gøre en forskel”.

Borgmesteren tilføjer: ”Vi har allerede sat en række konkrete og forebyggende indsatser i værk, der skal være med til at bremse og inddæmme smitten. F.eks. bliver alle medarbejdere og beboere på det plejecenter, der er ramt, testet for COVID-19 senest i morgen”. 

Styrelsen for Patientsikkerhed har iværksat opsporing af de personer, der har været i tæt kontakt med borgere, der er konstateret smittet. De pågældende vil blive kontaktet direkte og få information om mulighederne for at blive testet. 

Søren Rasmussen, der er lægefaglig enhedschef i Region Sjælland, forklarer:

”Vi har sørget for ekstra testkapacitet på sygehuset i Slagelse, så vi foreløbigt kan teste yderligere 200 borgere om dagen fredag, lørdag og søndag i samfundssporet. Hvis man har været i en situation, hvor der er risiko for, at man kan være blevet smittet, er det vigtigt at blive testet. Har man symptomer, skal man kontakte sin læge”.

Politiet har ligeledes ekstra fokus på det øgede smittetryk: ”Vi har sat flere patruljer ind i Slagelse Kommune, der vil føre ekstra tilsyn med områdets byliv, forretninger og restaurationer. Det er vigtigt, at reglerne om f.eks. afstand og hygiejne bliver overholdt”, oplyser Lene Frank, politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Region Sjælland fyrer færre medarbejdere | Slagelse News

Myndighederne opfordrer desuden alle til at downloade Sundheds- og Ældreministeriets app: Smittestop. 

Slagelse Kommune, Region Sjælland og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi inviterer til et kort pressemøde ved Slagelse Politistation torsdag den 10. september kl. 15.00. 

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.