Vanvidsbilist standset

19 jan 2021
hurtig kørsel

Vanvidsbilist standset efter færdselsindsats

Et par færdselsbetjente fra Østjyllands Politi kontrollerede fredag aften bilisternes fart på Ringvejen og de omkringliggende veje i det vestlige Aarhus. Fra omkring kl. 17.00 til 18.30 uddelte betjentene to klip i kørekortet til bilister, der kørte for stærkt på Silkeborgvej ved Birkeparken, hvor der er en fartgrænse på 50 km/t. 

Herefter holdt de en pause, inden de kl. 21.00 stillede sig klar igen på det stræk, hvor klippene var uddelt. Kort efter kom en bilist kørende med 98 km/t – han blev standset og sigtet og fik en betinget frakendelse af kørekortet. 

Få minutter senere var den gal igen, da en 35-årig mand kom drønende i sin Porsche forbi betjentene, der målte bilen til at køre mindst 115 km/t. Han blev indhentet og dirigeret ind til siden af patruljen, der tog kørekortet fra ham på stedet. 

En fartoverskridelse på over 100 procent figurerer i politiets systemer som vanvidskørsel, og det vil normalt udløse en ubetinget frakendelse af kørekortet i seks måneder. Men da den 35-årige næsten lige havde fået kørekortet tilbage efter en tidligere frakendelse, blev det doblet op til et års frakendelse. Desuden kan han se frem til en bøde på 6000 kroner. 

Tilmeld
Giv besked om
guest
0 Kommentar
Inline Feedback
Se alle kommentare
TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.