Vanvidskørsel på Kalvebod Brygge – bil og motorcykel kører om kap med 158 km/t i 60 km/t zone

22 maj 2020
race i 60 km zone

Vi havde i morges en målrettet færdselsindsats på Kalvebod Brygge, hvor en motorcykel og bil kørte om kap med 158 km/t i en 60 km zone. Det resulterede i to ubetingede frakendelser af kørekortet. Derudover fik 10 bilister et klip i kørekortet.

 

Frakendelse af kørekort ved hastighedsovertrædelser

Du får en betinget frakendelse af førerretten, hvis du kører mere end 60 % for hurtigt eller kører med en hastighed på 160 km/t eller derover.

Hvis du kører med påhængsvogn, inkl. campingvogn, eller kører på en vejstrækning, hvor hastigheden er midlertidigt fastsat i forbindelse med vejarbejde, får du en betinget frakendelse, hvis du kører mere end 40 % for hurtigt.

En betinget frakendelse betyder, at du for at bevare din førerret skal bestå en kontrollerende køreprøve inden for en frist, der meddeles af politiet. Den kontrollerende køreprøve består af både en teoriprøve og en praktisk køreprøve. Begge prøver skal bestås i første forsøg – i modsat fald inddrages førerretten, indtil teoriprøve og praktisk prøve er bestået.

Du mister dit kørekort (frakendes førerretten ubetinget), hvis du har kørt med 200 km/t eller derover. Hvis du har kørt hurtigere end 100 km/t og samtidig har overskredet hastighedsbegrænsningen med mere end 100%, mister du også dit kørekort.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.