Skip to content

15. maj 2021

Opdateret: 14. maj 2021

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ringstedvej, Ringsted
Industrivej, Roskilde
Radiovej, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Vængegårdsvej, Allindelille, St. Merløse
Mølleskovvej, Allindelille, St. Merløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Olsbæk Strandvej, Greve
Kystvej, Solrød Strand
Præstemarksvej, Ejby, Lille-Skensved
Godsparken, Greve
Østerbovej, Greve
Knud Den Stores Vej, Roskilde

 

Onsdag kl. 07.00 til torsdag kl. 07.00

 

OPFØLGNING: Grundlovsforhør i sag om vanvidskørsel og salg af narkotika – Greve, Sorø, Ringsted, Slagelse

Onsdag var der grundlovsforhør i sag om vanvidskørsel, som beskrevet på døgnrapporten fra tirsdag til onsdag.
Onsdag formiddag ransagede politiet den 22-årige mands adresse i Slagelse med narkohunde, og her fandt hundene flere ting, der kan bruges ved narkosalg, heriblandt narkotika, kontanter mv. Manden blev varetægtsfængslet til den 27. maj, og kosterne blev beslaglagt.

 

Politiet lavede målrettet kontrol på vandet – Køge, Stevns, Solrød og Greve

Politiets MARSIKPOL-betjente foretog målrettet kontrol og forebyggende sejlads i den østlige del af politikredsen. Her blev 13 fartøjer kontrolleret fordelt på 3 kajakker, 2 sejlbåde, 6 motorbåde, der kræver bevis, samt 2 motorbåde, der ikke kræver bevis. Politiet sigtede i den anledning to personer for ikke at have medbragt forsikringscertifikat, og den ene person havde heller ikke medbragt speedbådscertifikat. Alt i alt oplevede politiet god stemning og ordentlige forhold på vandet, i havne og på stranden, og folk var glade for tilstedeværelsen.
Politiet vil hen over sommeren kontrollere alle kystområder i politikredsen.

 

Bedrageri og forsøg på bedrageri – Viby Sj. Roskilde 

Kl. 17.22 kontaktede en pårørende til en 91-årig kvinde fra Viby Sj. politiet for at anmelde, at kvinden var forsøgt bedraget. En person havde i telefonen udgivet sig for at være fra kvindens bank og påstod, at kvindens dankort var blevet misbrugt til store beløb. En mand ankom efterfølgende til den 91-åriges adresse for at afhente dankortet, men kvinden afviste manden, som herefter forlod stedet. A: Mand, 20-25 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Iført: Mundbind

Kort efter – kl. 17.27 – ringede en pårørende til en 76-årig kvinde, der ligeledes er fra Viby Sj. Kvinden var blevet kontaktet omkring kl. 15.00 af en mand fra sit pengeinstitut, som også kunne konstatere misbrug af hendes kort. Derfor kom en mand og hentede hendes kort kl. 15.30, og desværre kom gerningsmanden afsted med både kort og kode. Herefter var der hævet et 4-cifret beløb fra kortet i en nærliggende automat.
A: Mand, 165-170 cm høj, afrikansk af udseende, slank af bygning, kort sortkrøllet hår, var iført mørkt bomuldstøj med gule striber.

Såfremt nogen har bemærket de to mænd, bedes de kontakte politiet på 114 med oplysningerne.
Desuden vil politiet opfordre til, at borgerne beder om fulde navn på den person, der har ringet fra pengeinstituttet. Derefter skal man afbryde opkaldet og selv ringe op til sit pengeinstitut for at tale med den navngivne person. Denne form for kontrolopkald kan afværge bedrageriet. Man skal desuden aldrig oplyse sine koder til andre, og skulle det ske, skal kortet spærres omgående.

 

Mand med kniv skabte postyr – Bøgehegnet, Greve

Kl. 18.53 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde en kniv i hånden og ønskede at gøre skade på sig selv ved Bøgehegnet i Greve. Politiet kørte derfor talstærkt til stedet for at få talt manden til ro og sikre, at ingen kom til skade med den medbragte kniv. Efter en langvarig indsats fik politiet manden anholdt ved hjælp af en hundepatrulje, og han fik derefter den fornødne hjælp på sygehuset.

 

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Lindenborgvej, Roskilde

Kl. 04.20 blev en 20-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at råbe ukvemsord mod politiet og være opfarende og højtråbende i alkoholpåvirket tilstand. Manden blev taget med på politistationen, hvor han sov til omkring 7.30 torsdag morgen. Herefter blev han løsladt, og han vil få en bøde i sin e-boks for sin optræden.

 

Mand hjulpet hjem af borger – Blåbærhaven, Greve

Tidligt om morgenen kl. 05.12 ringede en bekymret pårørende til politiet, da en 88-årig mand havde forladt sit hjem i løbet af natten. Manden kunne formentlig have svært ved at finde hjem igen, hvorfor politiet hjalp med at lede efter ham. Signalementet af manden blev givet til både sygehuse, tog- og buspersonale mv., så flere kunne være med til at lede efter den bortgåede 88-årige. Kl. 07.36 ringede en 63-årig mand til politiet og fortalte, at han havde budt den 88-årige på en kop kaffe, da han havde fundet ham i sin have. Politiet kunne derfor afblæse efterlysningen, og den 88-årige kunne komme sikkert hjem til sine pårørende igen. Politiet vil derfor gerne takke alle dem, der var med til at se efter den 88-årige, og vi vil også gerne sende en særlig tak til den 63-årige, der bød på en kop morgenkaffe i en forvirret situation for manden.

 

Torsdag kl. 07.00 til fredag kl. 07.00

 

Spirituskørsel – Karsholtevej, Dianalund

Kl. 15.03 blev en 36-årig kvinde fra Holbæk sigtet og anholdt for spirituskørsel. Kvinden blev kørt til sygehuset for at få udtaget en blodprøve, som skal afgøre alkoholpromillen. Efter blodprøven blev den 36-årige løsladt igen, og hun vil høre nærmere om sigtelsen, når blodprøven er analyseret.

 

Trussel på livet – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 16.00 ringede en 49-årig mand fra Storkøbenhavn til politiet for at anmelde, at han netop var blevet truet med en kniv på afkørselsrampen ved afkørsel 30, Solrød. Manden var passager i en bil kørende mod syd på motorvejen, da han sender fagter mod en anden bil for at få bilens fører til at holde til højre på motorvejen. Efter længere tids kørsel, hvor den 49-årige oplevede at blive presset ind mod nødsporet, standsede begge biler på afkørselsrampen. Her steg den forurettede ud af bilen, ligesom en 25-årig mand fra Taastrup gjorde, men den 25-årige trak en kniv, som han truede den 49-årige med. Den 25-årige kørte fra stedet igen, men kl. 16.50 fandt politiet frem til ham, sigtede og anholdt ham for trusler på livet mod den 49-årige. Efter afhøring blev den 25-årige løsladt, men han vil høre nærmere om sagen og sigtelsen senere.

 

Narkokørsel – Hjortholmvej, Tølløse, Holbæk

Kl. 17.40 blev en 42-årig mand fra Kr. Eskilstrup anholdt og sigtet for narkokørsel på Hjortholmvej. Han blev taget med for at få udtaget en blodprøve, der nu skal analyseres. Manden blev løsladt, men han vil høre nærmere fra politiet om sagen, når blodprøvens resultat foreligger.

 

Narkokørsel – Stensbjergvej/Lykkebækvej, Køge

Kl. 19.30 anholdt og sigtede politiet en 26-årig lokal mand for narkokørsel. Manden var kort forinden, nemlig 30 minutter tidligere, blevet løsladt, efter at være anholdt og sigtet for samme forhold – nemlig kørsel på lille knallert under påvirkning af narkotika. Politiet lavede samme manøvre en gang mere ved at køre ham til blodprøveudtagning på sygehuset. Da han blev løsladt denne gang, sikrede politiet nøglen til køretøjet, så manden ikke ville køre videre fra stedet. I dag fredag kan den 26-årige hente sin nøgle igen. Første standsning skete i samme lyskryds.

 

Mand stukket med kniv – Astersvej, Roskilde

Kl. 21.47 fik politiet en melding om, at en 29-årig mand fra Roskilde var blevet stukket med kniv under en aftentur. Vidner til episoden har forklaret, at to personer kom kørende på en knallert, da den 29-årige forurettede påtalte kørslen. De to personer standsede, og efter lidt diskussion opstod der tumult, hvor den 29-årige blev stukket med kniv. Herefter kørte de to gerningsmænd videre på knallert, og den 29-årige blev senere kørt til Rigshospitalet til behandling for et knivstik i brystet. Politiet undersøgte området med flere patruljer samt hunde for at finde frem til gerningsmændene, men de er endnu ikke fundet. Derfor søger politiet vidner til episoden på Astersvej i Roskilde omkring kl. 21.45 torsdag aften.
De to personer på knallerten beskrives som:
A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: slikhår til skulderen, sort fuldskæg., Iført: sort tøj, Bevæbning: Kniv
B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Iført: Sort tøj.
Oplysninger til sagen skal rettes til Midt- og Vestsjællands Politi på 114 eller 4635 1448
Den forurettede er uden for livsfare.

 

Narkokørsel – Ringstedvej, Køge

Kl. 22.24 blev en 25-årig mand fra Falster sigtet for narkokørsel i personbil. Manden blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagning. Efter blodprøven blev han løsladt, men han vil høre mere, når resultatet foreligger.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 12.-14. maj 2021

Østjyllands Politi

To mænd i slagsmål ved café i Randers

Torsdag aften kl. 23.09 kom to mænd på hhv. 19 og 21 år i slagsmål ud for en café på Storegade i Randers. Da patruljen ankom til stedet fik de mændene, der begge virkede påvirkede af alkohol, skilt fra hinanden. Den 21-årige forklarede, at den 19-årige havde slået ham flere gange i hovedet, og at han blot havde forsvaret sig selv. Den 19-årige blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

 

To sigtet for narkobesiddelse

Torsdag aften gik betjentene fra Specialpatruljen en tur ved Godsbanen i Aarhus. Her mødte de kl. 19.58 en 35-årig mand, som stod og røg en joint. Han blev derfor sigtet for besiddelse af narko.

Kort efter, kl. 20.20, kom betjenten forbi en 44-årig mand, som ligeledes sad med en joint i hånden og derfor også blev sigtet for narkobesiddelse.

 

Franarret telefon på letbanestation 

En 24-årig mand blev torsdag eftermiddag franarret sin mobiltelefon, da han sad på en bænk ved letbanestationen i Hornslet. Den 24-årige sad omkring kl. 16.51 og ventede på et tog med sin telefon liggende ved siden af sig, da en mand satte sig ved siden af ham. Manden talte kort til den 24-årige og skyndte sig derefter over mod toget. Umiddelbart efter så den 24-årige, at hans telefon var væk.

Manden beskrives som:
– Mand
– Østeuropæisk af udseende
– 30-35 år
– 170-178 cm
– Almindelig af kropsbygning
– Brun hud og sort, mellemlangt hår
– Talte et lidt gebrokkent engelsk
– Iført sort jakke og mørkt tøj

Politiet hører gerne fra vidner til episoden på tlf. 114.

 

Avissælger stjal telefon fra ældre dame 

Torsdag eftermiddag omkring kl. 16.55 blev en 88-årig kvinde udsat for tricktyveri, da hun var ude og gå tur ved plejehjemmet Rosengården i Hornslet. Kvinden, der havde sin telefon liggende i en bæltepung om halsen, kom gående på Tingvej, da en mand kom løbende med en stak aviser, som han på gebrokkent engelsk forklarede, at han ville sælge til hende. Kvinden takkede nej flere gange, selvom manden var meget insisterende. Da manden gik igen, opdagede kvinden, at hendes mobiltelefon var stjålet fra bæltepungen.

Manden beskrives som:
– Mand
– Mellemøstlig af udseende
– 20-22 år
– 165-168 cm
– Spinkel kropsbygning
– Sort hår, der var kronraget over ørerne
– Talte gebrokkent engelsk
– Iført mørkt tøj

Hvis du har oplysninger om manden, kan du kontakte Østjyllands Politi på tlf. 114.

 

Affyrede fyrværkeri fra ATV

Torsdag aften kl. 23.25 standsede en patrulje en ATV på Inger Christensens Gade i Brabrand. På ATV’en sad to mænd på 18 og 22 år. De to mænd var set affyre fyrværkeri fra ATV’en, og de blev begge anholdt og sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven

 

Færdsel

Torsdag kl. 07.13 skete der et færdselsuheld på Havkærvej i Tilst, da en 33-årig kvindelig bilist påkørte en 30-årig kvindelig bilist, som var ved at foretage et højresving. Den 33-årige kvinde var gået fra stedet uden at ville give oplysninger om sin forsikring. Hun havde dog efterladt sin bil og betjentene kunne derfor kontakte hende. Den 33-årige blev sigtet for ikke at overholde sine forpligtelser ved et færdselsuheld.

Torsdag kl. 11.06 skete d er et færdselsuheld på Vester Herredsvej i Ebeltoft, da en 47-årig mandlig cyklist overså sin vigepligt og kørte ud foran en 60-årig mandlig bilist. Den 60-årige forsøgte at afværge men nåede det ikke, og cyklen røg op foran bilen og ramte forruden. Den 47-årige mand blev afhentet af ambulance men kom ikke umiddelbart kritisk til skade.

En 25-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.41 sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Scandiasporet i Randers. Manden blev desuden sigtet for besiddelse af en mindre mængde narko.

En 23-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 17.15 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset på Ebeltoftvej i Randers. Den 23-årige blev desuden sigtet for ikke at bruge sele, for at have tildækket sin nummerplade go for at køre med lygter, der ikke virkede.

En 25-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 17.15 standset standset på Holmstrupgårdsvej i Brabrand. Den 25-årige mand var tidligere frakendt førerret. Det var dog langt fra første gang, at manden blev sigtet for kørsel uden førerret, og hans bil blev derfor konfiskeret.

Torsdag kl. 20.23 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Godthåbsvej og Torvegade i Hammel, da en 16-årig mandlig knallertfører kørte ud for ubetinget vigepligt og her blev påkørt af en 40-årig mandlig bilist.

Torsdag kl. 22.16 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Holmstrupgårdvej og Agerøvej i Aarhus V, da en 46-årig mandlig bilist ville foretage et venstresving. Den 46-årige overholdt her ikke sin vigepligt, og kørte sammen med en 28-årig mandlig bilist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Torsdag kl. 23.59 skete der et færdselsuheld på Midtagervej i Viby, da en bil kørte igennem en støjmur og videre ind i en have, hvorefter bilens fører løb fra stedet. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Natten til fredag kl. 00.51 skete der et færdselsuheld på Kongshusvej i Odder. En 34-årig mandlig bilist ramte et træ, og bilen væltede derved om på taget. Han forklarede selv, at han havde forsøgt at undvige et rådyr, som var sprunget ud på vejen foran ham. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet.

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Vestre Strandallé i Risskov begået mellem den 12/5 kl. 18.30 og den 13/5 kl. 09.30
På Lyngåvej i Hadsten begået den 13/5 mellem kl. 10.45 og kl. 10.48

 

Kilde: Østjyllands Politi / 14. maj 2021

Nordsjællands Politi

Øl og kvartpaller stjålet

Virum: Torsdag morgen klokken 08.52 blev det anmeldt, at ukendte gerningsmænd havde stjålet 900 øl og 24 kvartpaller fra Fakta på Virum Torv. Tyveriet er sket onsdag aften klokken 23.40, hvor gerningsmændene har benyttet nogle paller til at kunne forcere hegnet ind til varegården.

 

Fandt våbenskab og patroner

Hillerød: En borger kontaktede torsdag formiddag klokken 09,33 politiet og fortalte, at han havde fundet et våbenskab og et ukendt antal patroner på skovstien ved Kildeportvej. En patrulje kørte til stedet for at indsamle patronerne, og da man kunne huske, at der for nylig var blevet stjålet et våbenskab, som passede på beskrivelsen, blev våbenskab og patroner returneret til rette ejermand.

 

Instrumentpanel og navigation stjålet fra biler

Hellerup/Charlottenlund: Mellem onsdag aften klokken 20.00 og torsdag formiddag klokken 10.00 er der stjålet et instrumentpanel fra en bil, der holdt på Hesselvang i Hellerup og et navigationsanlæg fra en bil, der holdt på Skovvej i Charlottenlund.

 

Kontanter stjålet fra genbrudsforretning

Frederikssund: Fra et pengeskab i Dansk Folkehjælps genbrugsforretning i Østergade er der mellem onsdag eftermiddag klokken 17.00 og torsdag klokken 12.00 stjålet et kontantbeløb. Tyven har brudt en dør op for at skaffe sig adgang til forretningen og har herefter brudt

pengeskabet op.

 

Fik stjålet pung

Hillerød: Torsdag mellem klokken 13.00 og 13.30 fik en 66-årig mand fra Sorø stjålet sin pung, indeholdende kontanter, betalingskort, sundhedskort og kørekort, fra sin jakkelomme, da han var i Bauhaus på Sigrunsvej. Manden har forklaret, at en udenlandsk kvinde gik tæt op af ham i forretningen. Kvinden beskrives som sydeuropæisk af udseende, 28-32 år, 160-165 cm høj og spinkel af bygning, brun i huden med sort mellemlangt hår og meget blå øjne. Hun talte et fremmedsprog og var iført en mørkeblå jakke.

 

Dæk skåret op

Hillerød: En knallert, som stod på Hillerødholmsallé, har mellem torsdag midnat og torsdag morgen klokken 08.00 fået skåret bagdækket op.

 

Sparkede til blomsterkasser

Stenløse: Lidt efter midnat torsdag sparkede en ukendt gerningsmand til nogle blomsterkasser, som stod foran forretningen Hos Heidie i Egedal Centret. Hærværket blev anmeldt torsdag eftermiddag klokken 15.01.

 

Flere tilfælde af skud med hardball pistol mod personer

Helsingør/ Humlebæk: Flere borgere anmeldte torsdag eftermiddag, at de var blevet beskudt med en hardball pistol fra et forbipasserende køretøj mellem klokken 16.20 og 17.50. Her er der blevet skudt mod en 15-årig ung mand fra Snekkersten ved Vestervang Kirke, en 27-årig lokal mand på Gurrevej, efter en 72-årig mand, som beskar planter i sin forhave på Gurrevej, og en 30-årig mand fra Helsingør anmeldte, at der var blevet skudt hul i hans bagrude, da han kom kørende ved pantstationen på Prøvestensvej. I Humlebæk blev en 21-årig kvinde fra Helsingør ramt på bagdelen af tre skud, da hun cyklede af Fredensborgvej, og en 37-årig mand fra København blev beskudt, da han ventede på toget på Humlebæk Station.

Senere torsdag aften blev en 45-årig mand fra Humlebæk ramt på armen og ryggen af flere hardball skud, da han gik ad Humlebæk Strandvej, ligesom en 15-årig ung mand fra Søborg blev beskudt flere gange med en hardball pistol fra en bil, der hørte rundt ved Snekkersten Havn.

Flere af de forurettede borgere har forklaret, at skuddene fra hardball pistolen kom fra en større sølvfarvet bil. Desuden beskrives en gerningsmand som værende ca 20 år, østeuropæisk af udseende, lys i huden, klippet skaldet i siderne og med kort mørkt hår oven på hovedet, iført grå t-shirt. Flere patruljer kørte rundt i anmeldelsesområderne for at finde bilen og gerningsmanden, dog uden held.

 

Unge mænd bortvist fra madmarked

Helsingør: Tolv unge mænd blev torsdag aften omkring klokken 18.30 bortvist fra Helsingør Madmarked, hvor de hoppede på bordene og opførte sig truende over for andre gæster og personale. De unge mænd var i alderen 14-20 år og fra Espergærde, Helsingør, Kvistgård og Ålsgårde.

 

Mand onanerede på bænk

Gentofte: En mand sad torsdag aften klokken 18.43 og onanerede på en bænk på i Brobæk Mose. Det blev i skarpe vendinger påtalt af en 40-årig forbipasserende kvinde fra Gentofte, hvilket fik manden til at komme med en obskøn opfordring til kvinden. Manden beskrives som mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 180-185 cm høj, almindelig af bygning, brun i huden med kort sort hår. Han talte dansk med accent og var iført sort cardigan, rød t-shirt med gul skrift og mørke buser. Han cyklede fra stedet i retning mod Søbredden.

 

Mundbindtjek på restaurant

Hillerød: En gæst på et spisested i Hillerød kontaktede torsdag aften lidt efter klokken 20 politiet og fortalte, at en del af de øvrige gæster på stedet ikke bar bundbind, når de bevægede sig rundt i restauranten. En patrulje blev sendt til stedet og kunne konstatere, at alle på stedet efterlevede reglerne om brug af mundbind.

 

Indbrud i forretning

Virum: Klokken 21.44 torsdag aften brød to mænd ind i en forretning på Grønnevej. Det fremgår ikke af oplysningerne på døgnrapporten, hvorvidt der er stjålet noget fra forretningen. De to mænd, der beskrives som A: skandinavisk af udseende, 17-19 år, 180 cm høj, kraftig af bygning, hvid i huden med kort lyst hår i sideskilning, iført sort hættetrøje, beige jakke, mørkeblå jeans og hvide sneakers samt medbringende en græsgrøn ”short-john” budcykel. B: skandinavisk af udseende, 17-19 år, 170-175 cm høj, alminidelig af bygning, hvid i huden med kort brunt krøllet og kraftigt hår, iført hvid hættetrøje, sort vest, mørkeblå jeans og hvide sneakers samt medbringende en sort mountainbike. En patrulje kørte umiddelbart efter anmeldelsen til stedet og rundt i området, men de to gerningsmænd var ikke at finde.

 

Mand kastede med flasker

Hillerød: En hashpåvirket 19-årig mand fra Holstebro kastede torsdag aften klokken 22.07 med flasker på Søndre Jernbanevej. Manden blev anholdt, sigtet for gadeuorden og taget med i detentionen.

 

Narkobilist forsøgte at løbe fra politiet

Virum: En 23-årig mand fra Søborg forsøgte torsdag aften at løbe fra politiet, efter han var blevet standset i sin bil på Grønnevej. Det lykkedes ham dog ikke, og da en narkometertest viste, at han var påvirket af cannabis og ikke havde noget kørekort, blev han sigtet for kørsel under påvirket af euforiserende stoffer samt for kørsel uden førerret.

 

Mistænkelige mænd i hus

Charlottenlund: En beboer på Slotsvej anmeldte torsdag aften klokken 23.13, at en mand gik rundt i et hus på Slotsvej og lyste med en lommelygte. En patrulje blev sendt til stedet, og kunne konstatere, at der var tale om et legalt forhold og at manden gik rundt med en lommelygte på grund af en strømafbrydelse i huset.

Vidste du, at Nordsjællands Politi altid forsøger at finde en ledig patrulje, hvis du ringer om et indbrud, der er i gang nu og her? Vi vil nemlig gerne fange indbrudstyven på fersk gerning.

 

Unge hørte høj musik

Hillerød: Torsdag aften klokken 23.37 kom en anmeldelse om, at en gruppe unge hørte høj musik og havde flyttet nogle stole fra en nærliggende restaurant ned på Posen. En patrulje kørte til stedet, som de unge i mellemtiden havde forladt.

 

Sigtet for besiddelse af fyrværkeri

Skibby: Kort efter fredag midnat blev fire unge truffet i skolegården ved Skibby Skole af en patrulje, Den ene af de unge, en 18-årig ung mand fra Skibby, blev sigtet for at være i besiddelse af diverse fyrværkeri.

 

Blev bedt om at skrue ned

Gentofte: Nogle beboere på Prins Valdemars Vej blev natten til fredag bedt om at skrue ned for musikken, da de holdt fest. Anmeldelsen om musik til ulempe kom klokken 00.56 og en patrulje kørte senere til stedet for at genskabe natteroen for de omkringboende.

 

Unge bankede på ruder

Fredensborg: en gruppe unge rendte klokken 01.52 natten til fredag rundt og bankede på vinduerne i Nødebohave. En patrulje blev sendt til stedet, men de unge var ikke at finde i området.

 

Rat og navigation stjålet

Hillerød: Fra en BMW, som holdt på Kløvervej, er der mellem torsdag aften klokken 22.30 og fredag morgen klokken 05.30 blevet stjålet rat, navigationsanlæg og airbag.

 

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 13.-14. maj 2021

 

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 13.-14. maj 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

NÆSTVED: 15-årig lugtede af hash

En patrulje fra lokalpolitiets forebyggende sektion var sent onsdag eftermiddag en tur forbi Ellebækskolen på Kildemarksvej i Næstved. Her så politibetjentene to drenge, der stod i cykelskuret. Det var to 15-årige fra lokalområdet, og den ene lugtede af hash og snøvlede en smule. Ingen af dem havde dog ulovlige stoffer på sig, men begge de 15-åriges forældre er blevet underrettet om, at politiet har haft en snak med deres sønner.

 

SLAGELSE: To biler beslaglagt efter vanvidskørsel

Onsdag mellem klokken 18.00 og 21.00 havde færdselspolitiet en trafikkontrol på Valbyvej i Slagelse. Det kom til at koste to mænd deres biler, efter de blev målt til at køre mere end dobbelt så hurtigt som tilladt. En 18-årig mand fra Slagelse blev målt til at køre 114 km/t, og en 34-årig mand, også fra Slagelse, blev målt til 119 km/t. De blev sigtet for at køre for hurtigt, og deres biler er nu beslaglagt. Derudover blev seks sigtet for at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet, en blev sigtet for kørsel uden førerret og en for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen.

 

RØDBYHAVN: Overholdt ikke selvisolation

En 34-årig udenlandsk mand kom onsdag klokken 20.00 i land fra færgen i Rødbyhavn. Ved indrejsekontrollen viste det sig, at han for få dage siden var rejst ind og her var han blevet vejledt om at gå i selvisolation. Da han ikke havde overholdt det, blev han sigtet for overtrædelse af sundhedsloven og står nu til en bøde, der i udgangspunktet er på 3.500 kroner.

 

VORDINGBORG: 16-årig med joint

En politipatrulje fra lokalpolitiet var onsdag aften på Parkvej i Vordingborg, og her traf politibetjentene en 16-årig dreng fra Vordingborg, der var ved at ryge en joint. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

SORØ: Blev sat af toget

Politiet fik torsdag morgen en anmeldelse fra togpersonalet om, at en passager i et tog, der ankom til Sorø klokken 9.15, var urolig og skabte utryghed for de øvrige rejsende. Det var en 40-årig mand fra Helsinge, som havde spyttet på de andre passager, og han blev ved politiets mellemkomst sat af toget, men da han virkede noget ude af balance, blev han anholdt klokken 9.43 og taget med til politistationen i Næstved for at få ro på stedet. Den 40-årige blev løsladt igen torsdag klokken 16.17 uden sigtelse.

 

SLAGELSE: Høj musik – sigtet efter ordensbekendtgørelsen

Torsdag klokken 10.34 gjaldede musikken ud over Slotsvænget i Slagelse. Det var en 30-års fødselar, der fejrede dagen med musik, og anmeldelse lød også på, at der blev affyret kraftigt fyrværkeri. Den 30-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

SLAGELSE: Sigtet for at køre fra færdselsuheld

To biler stødte torsdag formiddag sammen på Nykøbing Landevej ved Sønderup. En bil med en 58-årig mand ved rattet ramte med sit sidespejl en 48-årig mand fra Høng, der kom kørende på motorcykel ved Tude Å, hvor der er en indsnævring af vejbanen. Sidespejlet blev revet af bilen, og den 58-årige standsede op, men efter en kort ordveksling med motorcyklisten, fortsatte han sin kørsel. Den 48-årige måtte køres til behandling på sygehuset i Slagelse, og kort efter frokost fik politiet kontakt med den 58-årige på hans bopæl. Han blev sigtet for ikke at overholde sine forpligtelser ved et færdselsuheld.

 

SORØ: Smed joint fra sig

Politiet kørte torsdag klokken 15.05 forbi Borgerskoen i Alleen i Sorø, hvor en gruppe unge holdt til. Da politiet dukkede op, forsøgte to personer at stikke af, og den ene smed noget fra sig. Det viste sig at være en joint, og den pågældende blev løbet op. Det var en 15-årig dreng fra Stenlille, og han blev herefter sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: Havde kokain med i bilen

Torsdag klokken 17.02 tjekkede politiet en 30-årig mand fra Frederiksværk, der holdt i sin bil på Skyttemarksvej. Det viste sig, at den 30-årige havde 0,4 gram kokain på sig, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

ESKILSTRUP: 17-årig på egen hånd

Politiet standsede torsdag klokken 19.41 en 17-årig fyr fra Nykøbing, der kom kørende i bil på Nykøbingvej ved Eskilstrup. Det gik lidt kvikt, for han blev målt til at køre 90 km/t, hvor den højst tilladte hastighed er 60 km/t. Det giver – ud over en bøde – et klip i kørekortet. Desuden havde den 17-årige godt nok kørekort, men han havde ikke en ledsager med sig i bilen, som man skal have, når man kører bil som 17-årig. Derfor blev han også sigtet for den overtrædelse, og ejeren af bilen – en 46-årig kvinde fra Nykøbing – blev sigtet for at have overladt sin bil til en person, som under omstændighederne ikke lovligt kunne køre den.

 

NYKØBING: 20-årig fik beslaglagt bilen

En 20-årig kvinde fra Nykøbing blev torsdag klokken 20.42 standset af politiet på Nykøbingvej i Horreby. Her er hastighedsbegrænsningen 50 km/t, men hun blev målt til at køre 106 km/t. Hun blev derfor sigtet for at køre for hurtigt, og da hastigheden var så høj, blev hendes bil beslaglagt på stedet og hendes førerret blev administrativt inddraget.

 

 

INDBRUD

Politiet har i de seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Lundby Pallesvej Hus Onsdag klokken 1.16 Kontanter og en vase
Mern Kalvehavevej Landejendom Fredag klokken 16.00 – onsdag klokken 15.15 Ikke umiddelbart stjålet noget
Nakskov Rødbyvej Hus Søndag klokken 17.00 – onsdag klokken 19.30 Ikke umiddelbart stjålet noget

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i de forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Fensmark Næstvedvej Torsdag klokken 9.23-10.23 ATK – bestilt færdselskontrol 138 5 60 km/t 88 km/t Et klip
Maribo Østre Landevej Torsdag klokken 8.52-10.20 ATK 105
Nakskov Højrebyvej Onsdag klokken 8.52-10.30 ATK – bestilt færdselskontrol 291 3 70 km/t 99 km/t Et klip
Nakskov Nakskovvej ved Højevej Onsdag klokken 11.08-13.08 ATK – bestilt færdselskontrol 69 14 70 km/t 117 km/t Et klip og en betinget frakendelse
Næstved Fensmarkvej Torsdag klokken 10.52-11.52 ATK – bestilt færdselskontrol 92 5 60 km/t 87 km/t Et klip
Nørreballe Vestre Landevej ved Præstevænget Torsdag klokken 10.52-12.20 ATK – bestilt færdselskontrol 390 15 50 km/t 70 km/t Et klip
Slagelse Holmstrupvej Onsdag klokken 8.35-11.25 ATK – bestilt færdselskontrol 247 3 50 km/t 62 km/t
Slagelse Sdr. Ringgade Onsdag klokken 5.17-7.10 ATK 367 1 60 km/t 73 km/t
Sorø Holbækvej Torsdag klokken 15.18-19.23 ATK – bestilt færdselskontrol 473 33 40 km/t 64 km/t Seks klip
Sorø Slagelsevej Torsdag klokken 13.41-15.02 ATK – bestilt færdselskontrol 216 1 60 km/t 70 km/t
Vallensved Vallensved Bygade Torsdag kokken 12.30-13.34 ATK – bestilt færdselskontrol 345 12 50 km/t 70 km/t Et klip

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I de seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Haslev Sydmotorvejen Torsdag klokken 13.35-16.15 En blev sigtet for kørsel uden førerret og en for biltyveri. Derudover blev der inddraget syv sæt nummerplader på grund af restance og manglende syn
Næstved Torsdag klokken 16.00-22.00 Seks blev målt til at køre alt for hurtigt: Fem står til et klip, mens den sjette får et kørselsforbud, en blev sigtet for fejl og mangler ved bilen, en for kørsel uden førerret på en knallert og en blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen. Der blev også afsløret en sprit- og en narkobilist
Slagelse Holmstrupvej Onsdag klokken 19.50-20.30 To blev sigtet for at køre så hurtigt i byzone, at det giver et klip i kørekortet. Den højest målte hastighed var 70 km/t
Slagelse Valbyvej Onsdag klokken 18.00-21.00 Seks blev sigtet for at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet og to blev sigtet for at træde så hårdt på speederen, at det giver en ubetinget frakendelse. Begge biler blev beslaglagt på grund af vanvidskørsel. En blev sigtet for kørsel uden førerret og en for at bruge håndholdt mobil under kørslen
Stensved Vordingborgvej Onsdag klokken 15.50-17.20 Syv blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen
Tappernøje Onsdag klokken 11.05-13.55 En blev målt til at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet, en blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert og tre andre blev sigtet for andre overtrædelser af færdselsloven. Der blev også afsløret en enkelt spritbilist
Vordingborg Næstvedvej Onsdag klokken 10.10-10.40 Ingen sager
Vordingborg Sydmotorvejen Onsdag klokken 15.00-17.30 En blev sigtet for at køre 121 km/t over Farøbroerne, en for kørsel uden førerret og ejeren af bilen blev sigtet for at overlade den til en person uden kørekort. En blev sigtet for at køre for tæt på den forankørende

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I de seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dannemare Maglehøjvej Onsdag klokken 11.30 31-årig mand fra Søllested Narkokørsel og kørsel uden førerret. Den 31-årige havde en ulovlig kniv med sig og blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven. Der var to 20-årig mænd med i bilen, og den ene havde 1,23 g amfetamin og den anden 13 piller, og de blev begge sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Faxe Ahornvej Onsdag klokken 16.20 41-årig mand fra Faxe Spiritus- og narkokørsel
Næstved Rådmandshaven Torsdag klokken 20.55 27-årig mand fra Ringsted Spirituskørsel, kørsel uden førerret og tyveri af bilen
Næstved Østergade Torsdag klokken 21.41 24-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Torsdag klokken 20.50 34-årig mand fra Hårlev Narkokørsel
Sakskøbing Guldborgvej Torsdag klokken 22.31 35-årig mand fra Sakskøbing Spirituskørsel på knallert. Knallerten blev beslaglagt på stedet på grund af promillens størrelse
Slagelse Vestmotorvejen Onsdag klokken 1.01 18-årig mand fra Kolding Narkokørsel, og en 23-årig mand, der var passager i bilen havde to gram kokain på sig og blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Tappernøje Hovvej Onsdag klokken 11.40 50-årig mand fra Tappernøje Spirituskørsel
Vordingborg Nyraad Hovedgade Fredag klokken 2.53 18-årig mand fra Vordingborg Narkokørsel. Den 18-årige forsøgte sammen med en 17-årig fyr, der var med i bilen, at stikke af og kørte mod Vintersbølle, hvor de standsede og sprang ud af bilen. Politibetjentene i en hundepatrulje advarede om at ville slippe hundene, og det fik de to mænd til at standse, hvorefter de begge blev anholdt

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 12.-13. maj 2021

Bornholms Politi

Grænsekontrol

Tirsdag aften anløb en polsk sejlbåd havnen i Vang med 3 personer om bord. Alle blev afvist på grund af rejserestriktionerne.

Torsdag aften anløb endnu en polsk sejlbåd Allinge Havn. De seks personer ombord havde Covid-19 pas men ikke anerkendelsesværdigt formål. De blev bedt om ikke at forlade båden, indtil de sejlede videre.

 

Vold og narko

En 30-årig kvinde og en 31-årig mand truede og slog onsdag en 32-årig mand for at få ham til at ændre forklaring i en straffesag. Manden blev blandt andet slået med en cykelwirelås. De to gerningsmænd blev anholdt og torsdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor de blev varetægtsfængslet i to uger. Den 31-årige mand er tillige sigtet for at være i besiddelse af hash på sin bopæl.

 

Færdsel

En 63-årig kvinde påkørte onsdag kl. 13.50 en 54-årig mand på scooter på Ny Postvej i Nexø. Manden blev kørt til kontrol på hospitalet.

Onsdag målte ATK-bilen på Vestermarievej i en time. To bilister kørte for stærkt – højeste hastighed blev målt til 59 km/t. På Munch Petersens Vej i Rønne blev en enkelt bilist også noteret for 59 km/t.

Torsdag blev der målt på Birgersvej i Aakirkeby. Fem bilister kørte for stærkt – højeste hastighed blev målt til 62 km/t. Værre stod det til på Melstedvej ved Bækken, hvor hele 32 bilister blev noteret i løbet af de 3 timer, der blev målt. Højeste hastighed var her 90 km/t., hvilket udløser et klip kortet.

Fredag kl. 01.56 blev en 21-årig kvinde standset i bil på Zahrtmannsvej i Rønne. En alkometertest slog ud over det tilladte, og hun måtte en tur på hospitalet for at få taget en blodprøve, der skal fastslå promillen. En 18-årig passager i bilen virkede påvirket af narko og oplyste også selv, at han havde røget hash tidligere på aften. Ved visitation blev han fundet i besiddelse af 1,34 gram hash.

Musik til ulempe

Bornholms Politi har et par gange været ude for at bede borgere om at dæmpe musikken og lukke døre og vinduer af hensyn til naboerne.

 

Kilde: Bornholms Politi / 12.-14. maj 2021

Fyns Politi

Faaborg/Midtfyn

Våbenloven, i øvrigt
5750 Ringe – Jernbanegade
Anmeldt: 13/05/2021 22:06
Sket: 13/05/2021 22:06
Anmeldelse om mand med pistollignende genstand i bukselinningen. Der blev fundet en hardball-pistol.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5600 Faaborg – Svendborgvej
Anmeldt: 14/05/2021 01:35
Sket: 14/05/2021 01:30
Sigtede førte personbil under påvirkning af euforiserende stoffer. Erkender indtagelse af kokain.

 

Middelfart

Indbrud i privat beboelse
5500 Middelfart – Odensevej
Anmeldt: 13/05/2021 10:24
Sket: 12/05/2021 23:50 – 13/05/2021 00:00
Vindue samt hoveddør forsøgt opbrudt. Intet stjålet.
Signalementer: A: Mand, lille, kraftig, sort tøj. B: Mand.

Spirituskørsel
5500 Middelfart – Fynske Motorvej
Anmeldt: 13/05/2021 17:09
Sket: 13/05/2021 17:09
Sigtede førte varebil ad den Fynske Motorvej i vestlig retning, uagtet han var påvirket af alkohol over det tilladte.

 

Nyborg

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5853 Ørbæk – Svendborgvej
Anmeldt: 13/05/2021 14:30
Sket: 13/05/2021 14:30
Sigtede blev standset i en personbil i forbindelse med §77-kontrol. Sigtede var frakendt førerretten og blev skønnet narko påvirket.

Hærværk
5800 Nyborg – Bredahlsgade
Anmeldt: 13/05/2021 11:53
Sket: 12/05/2021 17:00 – 13/05/2021 11:30
Ridser på varebilen, Opel Zafira, årgang 2008. Der var fodspor op ad kølerhjelmen og over taget på køretøjet. Derudover var der ridset langs højre og venstre side på køretøjet.

 

Odense

Vold
5200 Odense V – Middelfartvej
Anmeldt: 13/05/2021 09:25
Sket: 13/05/2021 09:25
Anmelder oplyser, at han pga af uoverensstemmelse i trafikken er blevet overfaldet af nogle unge mænd, der var kørende i en orange Renault. Bilen var derefter kørt ud mod Motorvejen. Anmelder blev slået 5 gange med knyttet hånd og sparket.

Indbrud i privat beboelse
5250 Odense SV – Flintagerløkken
Anmeldt: 13/05/2021 08:38
Sket: 12/05/2021 12:00 – 13/05/2021 07:45
Vindue opbrudt. Stjålne genstande: Lampe.

Indbrud i privat beboelse
5250 Odense SV – Liljevej
Anmeldt: 14/05/2021 01:07
Sket: 14/05/2021 01:07
Anmelder vækket ved lyden af en person, der var ved at bryde ind via et vindue. Anmelder råbte op, hvorefter personen stak af. Intet stjålet.

Tyveri fra personbil
5260 Odense S – Fangelvej
Anmeldt: 13/05/2021 11:25
Sket: 12/05/2021 20:00 – 13/05/2021 11:00
Personbil, Peugeot 207, sort, årgang 2007. Rude i passagersiden knust med ukendt genstand. Fra bilen  stjålet: Oplader samt en cigarettænder.

Færdselsuheld
5000 Odense C – Nyborgvej
Anmeldt: 13/05/2021 13:27
Sket: 13/05/2021 13:27
Cyklist påkørt af bil, der er kørt fra stedet. Sket ved højresving ind på tankstation. Lettere tilskadekomst.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5000 Odense C – Falen
Anmeldt: 13/05/2021 23:22
Sket: 13/05/2021 23:22
Bil kørt af vejen og ind gennem en hæk/bevoksning. Føreren er efterfølgende løbet fra stedet.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5000 Odense C – Falen
Anmeldt: 13/05/2021 23:22
Sket: 13/05/2021 23:22
Bil kørt af vejen og ind gennem en hæk/bevoksning. Føreren er efterfølgende løbet fra stedet.

Spirituskørsel
5210 Odense NV – Rugårdsvej
Anmeldt: 13/05/2021 15:23
Sket: 13/05/2021 15:23
Sigtede førte personbil og kørte meget slingrende ad Rugårdsvej. Anmelder fulgte efter personbilen. Sigtede påvirket af spiritus med en promille over det tilladte.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5210 Odense NV – Tarupvej
Anmeldt: 13/05/2021 11:37
Sket: 13/05/2021 11:17
Sigtede førte lille knallert, selvom han var påvirket af stoffer.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5210 Odense NV – Kalørvej
Anmeldt: 13/05/2021 15:23
Sket: 13/05/2021 15:23
Sigtede førte personbil og kørte meget slingrende ad Rugårdsvej. Anmelder fulgte efter personbilen. Sigtede påvirket af bevidsthedspåvirkende stoffer.

 

Svendborg

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Odensevej
Anmeldt: 13/05/2021 16:55
Sket: 13/05/2021 16:55
Sigtede førte personbil uagtet, at han var påvirket af euforiserende stoffer.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Tvedvej
Anmeldt: 13/05/2021 18:12
Sket: 13/05/2021 18:12
Sigtede personbil, selvom han var påvirket af narkotika i form af amfetamin.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Sundbrovej
Anmeldt: 13/05/2021 18:30
Sket: 13/05/2021 18:30
Sigtede førte personbil ad Sundbrovej i sydlig retning. Narkometertest viste positiv for cannabis.

 

Kilde: Fyns Politi / 13. maj 2021