Skip to content

28. juli 2021

Opdateret: 27. juli 2021

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kornvænget, Lejre

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Poppelvej, Ølsemagle, Køge
Lærkevej, Solrød Strand
Prinsensvej, Ringsted
Holmevej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Prinsensvej, Ringsted
Stationsholmen, Greve

 

Bortvisning af uønskede unge – Ølbycenter, Køge

Kl. 08.22 ønskede personalet i Køge Svømmeland assistance til at bortvise nogle unge, som ikke ønskede at rette sig efter personalets anvisninger. Deres utilfredshed kunne høres i telefonen i forbindelse med personalets henvendelse til politiet, som kort efter fik kontakt til fire unge mænd på 17 og 18 år fra Køge og Lille-Skensved. De blev alle bortvist med en formaning om at rette sig efter personalets anvisninger. Ingen blev sigtet for noget i denne omgang.

 

Gasledning overgravet – Møllevej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 08.50 havde en 31-årig mandlig fører af en gravemaskine været i gang med noget gravearbejde, hvorunder han skulle fjerne en stor sten. Uheldigvis befandt sig en gasledning lige under, så gasledningen blev gravet over i forbindelse med fjernelse af stenen. Brandvæsnet og gasselskabet kom til stedet, så lækagen kunne udbedres. Brandvæsnet kontrollerede de nærliggende boliger for eventuel gasindtrængning, men ingen var i fare. Heller ingen kom til skade ved hændelsen, så politiet foretog sig ikke yderligere.

 

Narkokørsel – Holbækvej, Vig – Odsherred

Kl. 10.16 anholdt og sigtede politiet en 28-årig mand fra Holbæk for kørsel i påvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende eller andre bevidsthedspåvirkende stoffer. Den 28-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

 

Tricktyveri – Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 12.38 anmeldte pårørende til en 90-årig kvinde fra Ringsted, at hun havde fået stjålet sit dankort af en fremmed mand, der uopfordret havde henvendt sig til hende efter et indkøb i supermarkedet Fakta kl. ca. 11.00. Manden havde spurgt efter vej til sygehuset på et sprog, som den 90-årige havde svært ved at forstå. Han havde stået tæt på kvinden og havde på ukendt måde fået stjålet hendes dankort, der havde ligget løst i en lomme på hendes cardigan. Den 90-årige opdagede først tyveriet, da hun var kommet hjem. Hun skyndte sig at få dankortet spærret i banken, som kunne oplyse, at der ikke var foretaget nogen uberettiget hævning fra hendes bankkonto.
Den fremmede mand blev beskrevet som: A: Mand, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Yderligere kendetegn: Skægstubbe, Talte: gebrokkent engelsk. Politiet har nu optaget rapport om tricktyveriet og forsøger nu at få identificeret den fremmede mand.

 

Voldsomt nedbør – Kalundborg kommune

Den voldsomme nedbør i Kalundborg kommune mandag eftermiddag gav anledning til følgende henvendelser til politiet med typisk trafikale problemstillinger:
Kl. 14.50 – Klosterparkvej/Esbern Snaresvej – kloakdæksel ”skudt op” pga. regnen
Kl. 14.50 – Gørlev: Ågårdsvej/Tjørnhøjvej – træ væltet, så det spærrer vejen
Kl. 15.06 – Store-Fuglede: Flinterupvej – træ væltet til gene for trafikken
Kl. 15.23 – Hovvejen – viadukt oversvømmet – to biler ”strandet” i vandmasserne
Kl. 17.00 – N. Valdemars Alle – El-ledninger faldet ned i have/på legeplads – ingen fare
Politiet har ikke fået meldinger om hændelser med personskade i anledning af det voldsomme vejr i kommune i eftermiddagens løb.

 

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Hundigevej, Greve

Kl. 15.48 anholdt og sigtede politiet en 33-årig mand fra Greve for kørsel i både narkotikapåvirket tilstand og i frakendelsestiden i personbil. Narkometertesten af ham indikerede, at han var påvirket af både cannabis og kokain under kørslen. Ved ransagning af bilen fandt politiet 0,76 gram hash, som han også blev sigtet for ulovlig besiddelse af. Den 33-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til undersøgelse for euforiserende stoffer, og bilens ejer kan også forvente en sigtelse for at have ladet den 33-årige fører af køretøjet, selv om han er frakendt kørekortet.

 

Spirituskørsel – Dragsmøllevej, Hørve – Odsherred

Kl. 17.10 anholdt og sigtede politiet en 48-årig mand fra Hørve for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Tricktyveri – Ølbycenter, Køge

Kl. 18.20 anmeldte pårørende til en 78-årig kvinde fra Køge, at hun havde fået stjålet sin pung i tidsrummet kl. 10.00-11.00, hvor hun havde siddet på en bænk ved busholdepladsen. Den 78-årige sad på bænken, da en fremmed kvinde også satte sig ved siden af og spurgte, om hun kunne låne nogle penge. Det ønskede den 78-årige ikke at medvirke til, og først på vej hjemad opdagede hun, at hun manglede sin pung med bl.a. kontanter og et dankort. Hvordan det kunne lykkes den fremmede kvinde at stjæle pungen, forsøger politiet nu at få klarlagt i samarbejde med offerets pårørende. Politiet har i øjeblikket ikke noget signalement af den fremmede kvinde.

 

Uro og uorden – Jyllandsgade, Ringsted

Kl. 19.01 kørte flere patruljer til Jyllandsgade til området ved et supermarked, hvor 8-10 unge lavede uro og uorden og i øvrigt tilsyneladende var i konflikt med en ældre mand. Politiet fik på stedet til en ældre mand, der gennem nogen tid havde haft en verbal konflikt med nogle lokale unge. Den konflikt havde tilsyneladende udviklet sig lidt verbalt, så personer og kunder til supermarkedet blev chikaneret heraf.
Gruppen af unge var inden politiet ankomst forsvundet, men nogle fra gruppen fandt politiet i Klosterlunden. Her traf politiet seks unge i alderen 14-17 år fra Ringsted. En 16-årig ung mand i gruppen var i besiddelse af ca. 0,5 gram hash, så han blev sigtet for ulovlige besiddelse af det euforiserende stof. Hans værger og de sociale myndigheder blev efterfølgende underrettet om sagen.
I nærheden af gruppen fandt politiet i en skraldespand henkastet knap fire gram amfetamin, flere pølsemandsposer og en digitalvægt. Disse ting medtog politiet som hittegods, da ingen i gruppen ville vedkende sig besiddelse af disse effekter, så politiet undersøger disse for eventuelle spor, der kan afsløre ejeren. I modsat fald bliver effekterne destrueret efterfølgende. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen i gruppen for noget efter den verbale strid med manden ved supermarkedet, men alle fik en formaning om respektfuld adfærd i den anledning.

 

Patient overfaldt plejepersonale – Tofteparken, Roskilde

Kl. 21.24 slog personalet på en psykiatrisk afdeling alarm til politiet, der blev bedt om assistere personale med at pascificere en 30-årig mandlig patient. Han var blev udadreagerende og havde overfaldet en 37-årig mandlig ansat på grund af en uenighed mellem patienten og personalet. Politiet sendte flere patruljer til stedet, hvorefter politiet kunne konstatere, at der var styr på situationen og ikke behov for politiets indgriben over for den 30-årige patient. Efter et overfald på plejeren med slag med de bare næver var andet personale kommet den overfaldne til undsætning, hvorefter der var opstået en form for tumult. Herunder havde den 30-årige patient fået et ildebefindende og tilsyneladende et hjertestop, så personalet foretog livreddende førstehjælp og fik tilkaldt ambulancepersonale til at assistere hermed. Den 30-årige blev i live bragt til et sygehus, hvor han blev indlagt til observation i forhold til årsagen til hans ildebefindende.
Politiets fokus i anledning af anmeldelsen var overfaldet på den 37-årige mandlige plejer og muligt andre tilstedeværende medarbejder, der også måske var blevet udsat for vold fra den 30-åriges side. De overfaldne blev undersøgt på en skadestue som dokumentation for overgrebet og blev efterfølgende afhørt til sagen. Ingen af personalet var kommet alvorligt til skade som følge af overfaldet, der af politiet behandles som en sag om overfald på personer i offentlig tjeneste. Tirsdag morgen var den 30-årige fortsat indlagt til observation på et sygehus, mens politiet fortsatte efterforskningen og afhøringerne i sagen.

 

Mistænkeligt forhold – Holbæk

Kl. 00.19 modtog politiet flere anmeldelser om mulig skudafgivelse enten i området ved Bjergmarksskolen eller i retning mod Vang-kvarteret herfra. Anmeldelserne medførte en udrykning med flere patruljer, der forsøgte at finde årsagen til disse lyde. Politiet undersøgte flere bydele, ligesom politiet gik rundt i områderne for at få afklaret, hvad årsagen kunne være. Politiet traf kun få personer, der kunne bekræfte, at lyde som skud kunne høres i et eller andet område i byen. Da politiet efter ca. en times undersøgelse ikke havde fået klarlagt, hvad årsagen kunne være, ligesom ingen tilskadekomne var blevet indbragt til de nærmeste skadestuen, afsluttede politiet undersøgelserne i byen.

 

Narkokørsel – Greve Centervej, Greve

Kl. 02.45 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Ishøj for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

 

OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling – Narkokørsel / Narkobesiddelse mv. – Greve / Borup, Køge

En 40-årig mand fra Borup blev ved et grundlovsforhør mandag eftermiddag i Retten i Roskilde varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 19. august 2021. Han var blev sigtet for både kørsel i en bil søndag eftermiddag i narkotikapåvirket tilstand, besiddelse af en større mængde euforiserende stoffer i både bilen og på bopælen med henblik på videresalg samt overtrædelse af våbenlovgivningen ved besiddelse af både slag- og stikvåben. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, hvorfor politiet ikke kan oplyse yderligere om sagen.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 27. juli 2021

Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Randers kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller kl. 11.00 en 27-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Randers. Den 27-årige sigtes for kvalificeret vold efter at have slået en 19-årig mand i ansigtet med en glasflaske på en shelterplads uden for Randers natten til tirsdag.

Den 19-årige og dennes vennegruppe mødte angiveligt den 27-årige og dennes ven, en 24-årig mand, efter en bytur. Her tilbød den 24-årige at køre flere af den 19-åriges venner tilbage til shelterpladsen ved Moseskellet. Senere på aftenen kom de to mænd tilbage til shelterpladsen, hvor de talte og drak med de unge mænd. Undervejs kom den 19-årige og den 27-årige i en diskussion omkring kvaliteten af en øl, hvilket gjorde den 27-årige så vred, at han slog den 19-årige to gange i ansigtet med en glasflaske. Den 27-årige og den 24-årige kørte herefter fra stedet.

Den 19-årige blev kørt på skadestuen i Randers med henblik på behandling for sine skader.

Ud fra vidnernes beskrivelse og en kort efterforskning lykkedes det at identificere den 27-årige mand, som blev anholdt på sin bopæl kl. 02.43. Anklageren vil anmode om, at den 27-årige varetægtsfængsles i fire uger.

 

Fremstilling i Retten i Randers kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller kl. 13.00 en 47-årig mand fra Ebeltoft i grundlovsforhør i Retten i Randers.

Han sigtes for besiddelse af narko med henblik på videresalg, efter at han natten mellem mandag og tirsdag blev standset i en personbil, hvor han blev fundet i besiddelse af en større mængde amfetamin. Han sigtes desuden for at have kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer samt for besiddelse af 200 gram skunk fundet på den 47-åriges bopæl ved en efterfølgende ransagning.

Af hensyn til den videre efterforskning anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere om sagen.

 

Kvinde sigtet for vold mod betjent efter færdselsuheld

Mandag kl. 15.20 kørte en patrulje til Hobrovej i Randers, hvor der var sket et færdselsuheld. En 58-årig kvindelig kørte op bag i en 65-årig mandlig bilist med mindre materielle skader til følge.

Da betjenten tog kontakt til den 58-årige kvinde blev hun meget ophidset og råbte ad dem. Betjentene bad kvinden om at stige ud af bilen, hvilket hun nægtede flere gange. Kvinden tildelte herefter den ene betjent flere slag, råbte skældsord efter ham og forsøgte at spytte på ham da hun kort efter blev sat i patruljevognen.

Kvinden blev anholdt og sigtet for narkokørsel, fornærmelig tiltalte mod polititjenestemand, vold mod polititjenestemand og forsøg på vold mod polititjenestemand og blev taget med på stationen for udtagelse af blodprøve.

Under afhøring på stationen sparkede og kradsede kvinden endnu en betjent, og kunne derfor føje endnu en sigtelse for vold mod polititjenestemand til de andre.

 

14-årig dreng stjal slikpose

Mandag kl. 16.38 kørte en patrulje til City Vest, hvor en vagt havde tilbageholdt en 11-årig pige og en 14-årig dreng for butikstyveri. Bestyreren i butikken forklarede, at han havde konfronteret den 14-årige dreng, da drengen havde taget en pose slik i butikken, lagt den ned i en medbragt pose og derefter var gået ud af butikken uden at betale.

Den 14-årige dreng blev U15-sigtet for butikstyveri, de to børns far blev tilkaldt og de sociale myndigheder blev underrettet.

 

Ungarsk mand tildelt straksbøde for at stjæle indkøbskurve

En vagt i et supermarked på Jægergårdsgade i Aarhus kontaktede mandag kl. 17.39 politiet, da han havde tilbageholdt en 54-årig mandlig butikstyv fra Ungarn.

Vagten fortalte, at manden flere gang havde stjålet indkøbskurve fra butikken, og at de nu ønskede at anmelde det.

Den 54-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri og taget med på stationen, hvor han blev tildelt en straksbøde på 800 kr.

 

15-årig anholdt efter spark mod sidespejle

Mandag aften kl. 23.59 kørte en patrulje til Bøsbrovej i Randers, hvorfra der var anmeldelser om hærværk og muligvis slagsmål.

Da betjenten kom frem mødte de en gruppe personer som stod på fortovet og vinkede patruljen hen til sig. Her havde en 27-årig mand tilbageholdt en 15-årig dreng, som han havde set sparke til sidespejlene på en bil, der var parkeret på stedet.

Betjentene tog kontakt til den 15-årige, som virkede opfarende og beruset. Han nægtede i første omgang at give sine oplysninger til betjentene eller at kende noget til sidespejlene. Den 15-årige blev anholdt og sigtet for forstyrrelse af den offentlige orden, hans værge blev kontaktet og han blev taget med på stationen.

Den 15-årige råbte under køreturen flere ukvemsord efter betjentene, og blev derfor også sigtet for fornærmelser mod polititjenestemænd.

 

Færdsel

Mandag kl. 09.12 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Mindegade og Europaplads i Aarhus. En 52-årig mandlig bilist påkørte en 54-årig kvindelig bilist med lav hastighed, da han skulle sætte i gang fra rødt til grønt lys i krydset. Ingen kom til skade ved uheldet.

Mandag kl. 13.26 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Viborgvej og Runevej i Hasle. En 39-årig mandlig bilist påkørte en 32-årig mandlig bilist, da han skulle sætte i gang efter rødt lys. Ingen personer kom til skade.

En 42-årig mandlig bilist blev mandag kl. 13.52 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Skaldhøjvej ved Spentrup. Den 42-årige mand var tidligere frakendt førerretten og bilen han kørte i, var ikke indregistreret og kørte på stjålne nummerplader. Køretøjet blev beslaglagt og ud over sigtelsen for spirituskørslen, blev den 42-årige også sigtet for kørsel i frakendelsestiden, tyveri af nummerplader og for manglende forsikring og registrering.

Mandag kl. 14.51 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Boulevarden og Sønderbakken i Odder. En 25-årig mandlig bilist kørte i østlig retning ad Sønderbakken og overså her en 52-årig kvindelig bilist, som skulle dreje til venstre ad Boulevarden. Den 52-årige blev herved skubbet frem i en 45-årig mandlig bilist. Ingen kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

En 60-årig mandlig scooter-fører blev mandag kl. 18.18 sigtet for spirituskørsel efter at være væltet på sin scooter på Bavnevej i Randers. Den 60-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

En 22-årig mandlig bilist blev anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Sorvadgårdvej i Allingåbro mandag aften kl. 20.45.

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Bavnegårdsvej i Kolt begået mellem den 23/7 kl. 15.00 og den 26/7 kl. 11.30

 

Kilde: Østjyllands Politi / 27. juli 2021

Nordsjællands Politi

Biler stødte sammen

Farum: To bilister stødte mandag morgen klokken 07.19 sammen i krydset Frederiksborgvej/Slangerupvej. De to bilister, en 23-årig kvinde fra Havdrup og en 32-årig kvinde fra Ballerup blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen.

 

Årvågen nabo tippede politiet om indbrudstyve

Smørum: Det var en årvågen nabo, som klokken 08.38 kontaktede politiet og fortalte, at to unge mænd netop var steget ud af en bil på Gravertoften og gået ind i et hus, hvor de ifølge anmelderen ikke havde noget at gøre. Flere patruljer blev straks sendt afsted mod adressen, og det lykkedes at få anholdt de to mænd, som i første omgang var flygtet fra stedet. Mændene, der er 18 og 20 år og fra Herlev, blev sigtet for indbrud og for i forbindelse med flugtforsøget at have bragt andres liv og førlighed i fare. De blev ved et grundlovsforhør varetægtsfængslet i otte dage.

Vidste du, at Nordsjællands Politi altid forsøger at finde en ledig patrulje, hvis du ringer om et indbrud, der er i gang nu og her? Vi vil nemlig gerne fange indbrudstyven på fersk gerning. Ring til os på 1-1-4, hvis du ser noget mistænkeligt, eller hvis du opdager et indbrud, som er i gang. Hurtig henvendelse og et godt signalement kan hjælpe os. Læg gerne mærke til, hvordan tyven ser ud: Højde, hårfarve, tøj, evt. transportmiddel, redskaber og/eller medbragte tasker/rygsække er vigtige informationer, når vi skal finde tyven.

 

Tv stjålet

Gentofte: I løbet af weekenden er der stjålet et tv fra institutionen Mosebuen. Tyvene har brudt en bagdør op for at komme ind i institutionen. Tyveriet blev anmeldt mandag formiddag klokken 10.09.

 

Slukkede bål af haveaffald

Græsted: Politi og brandvæsen kørte mandag formiddag til Faksemosevej, hvor en mand omkring klokken 10.36 havde tændt et stort bål af haveaffald. På grund af bålets størrelse og en god vind på stedet, var der imidlertid fare for, at ilden kunne brede sig til de nærliggende marker. Brandvæsenet sørgede derfor for, at bålet blev slukket.

 

Tricktyve på spil

Espergærde: To tricktyve var mandag formiddag klokken 10.57 på spil i Netto på Vestermarken. Her henvendte de sig til en 89-årig kvinde, som blev forvirret af, at de to talte udenlandsk til hende. I forvirringen lykkedes det den ene af dem, at stjæle en pung fra kvindens taske, som stod i en indkøbsvogn. De to, der begge er mænd, beskrives som A: østeuropæisk af udseende, 30 år, 175 cm høj, spinkel af bygning, brun i huden med kort, sort hår, iklædt hvid/grå stribet t-shirt, blå/sorte shorts, sorte sandaler og havde tatoveringer på begge underben. B: østeuropæisk af udseende, 30 år, 188 cm høj, muskuløs af bygning, hvid i huden med kort brunt hår, iklædt hvid t-shirt med tryk og sort skjorte udenpå, grå/lyseblå shorts og hvide sneakers.

 

Ung mand kørte galt

Fredensborg: Klokken 11.19 ringede en borger til politiet og fortalte, at en bil var forulykket på Hillerødvejen men, at der ikke var nogle personer i nærheden. Bilens ejer blev kontaktet og oplyste, at en 18-årig mand, som var søn af bilens ejer, var forulykket i bilen og havde ringet til sine forældre, som efterfølgende var kørt til stedet for at hente ham og bringe ham til tjek på skadestuen.

 

Indbrud i bistro

Gentofte: I weekenden har der været ubudne gæster på Bistro 28. Et vindue er blevet brudt om og ukendte gerningsmænd har stjålet kontanter og spiritus fra stedet. Indbruddet blev anmeldt mandag klokken 11.53.

 

Gasledning revet over

Fredensborg: En gasledning blev mandag klokken 12.48 revet over i forbindelse med et gravearbejde på Karlebovej. Beboerne i umiddelbar nærhed af gasudslippet blev evakueret.

 

Tagtegl kastet på jorden

Nærum: Fem-seks tagtegl er i weekenden blevet pillet af taget på Ravnholt Skole på Fruerlund og kastet ned på jorden, hvor de var knust. Desuden er der blevet sat ild til en bænk og en skraldespand. Hærværket blev anmeldt klokken 12.54.

 

Kørte uden kørekort

Frederikssund: Mandag eftermiddag klokken 13.41 blev en 37-årig mand fra Frederikssund sigtet for at køre bil på trods af, at han ikke havde noget kørekort. Manden blev standset på Odinsvej.

 

Unge butikstyve på spil

Kgs. Lyngby: To unge piger på 12 og 13 år fra Søborg, blev mandag eftermiddag klokken 15.00 taget for butikstyveri i Lyngby Storcenter, hvor de havde stjålet diverse varer fra Monki, H&M samt Normal. På grund af deres unge alder, blev både de sociale myndigheder og pigernes forældre underrettet om sagen.

 

Kørte uden kørekort

Hillerød: En 30-årig mand fra Hillerød blev mandag eftermiddag klokken 17.05 standset, da han kom kørende ad Tulstrupvej. Her blev han sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde erhvervet kørekort.

 

Mand sigtet for blufærdighedskrænkelse

Hellerup: En 26-årig mand med ukendt adresse blev mandag eftermiddag klokken 17.19 anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse. Manden havde kort tid forinden forulempet flere unge kvinder ved at tage dem på numsen og havde tillige prøvet at kysse den ene. Den 26-årige blev taget med til politigården, hvor det efter en gennemgang af sagen blev vurderet, at der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør.

 

Sigtet for spirituskørsel

Helsinge: Promillen hos en 63-årig mand var højere end den tilladte, da han klokken 17.41 på sin knallert blev standset af en patrulje på Rundinsvej. Manden blev sigtet for spirituskørsel og taget til hospitalet, hvor han fik taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige promille til brug for den videre sagsbehandling.

 

Mand sigtet for besiddelse af hash

Nærum: En 20-årig mand fra Vedbæk blev klokken 20.10 mandag aften sigtet for at være i besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Manden blev truffet af en patrulje i krydset Fruerlund/Nærumgårdsvej, hvor det blev konstateret, at han var i besiddelse af en del hash, der var pakket i mindre salgsportioner.

 

Fest blev lukket og slukket

Snekkersten: Der måtte to besøg til, for at få en gruppe unge på Hasselhøj til at forstå, at de skulle dæmpe sig, så de omkringboende kunne få nattero. En patrulje var forbi første gang klokken 00.25 natten til tirsdag og forklarede de tilstedeværende, at hvis de fortsat skulle feste, skulle det foregå inden for med lukkede døre og vinduer. Men da de unge godt en halv time senere igen festede løs, kørte patruljen tilbage til stedet og lukkede festen.

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 26. – 27. juli 2021

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 26.-27. juli 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

NÆSTVED: 25-årig varetægtsfængslet efter voldsepisode

Søndag eftermiddag klokken 17.21 blev en mand overfaldet af en anden mand på Toldbodgade i Næstved. Overfaldsmanden, der viste sig at være en 25-årig mand fra byen, slog ifølge vidner bl.a. den anden mand i hovedet med en flaske. Politiet blev tilkaldt og en patrulje var ganske kort efter på stedet, hvor den 25-årige, der var meget truende, blev anholdt og sigtet for kvalificeret vold. Han blev i går fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 4. august. Som et led i at genoprette trygheden holdt politiets mobile politistation i går på Toldbodgade, så folk i området kunne få en snak med politiet om episoden.

 

VORDINGBORG: 42-årig sigtet efter ordensbekendtgørelsen

Politiet fik i går klokken 20.04 en anmeldelse om, at en mand havde virket truende og i øvrigt talt i nedsættende vendinger om en bilists etnicitet på Badstuegade i Vordingborg. Politiet blev tilkaldt, og ikke længe efter fandt patruljen frem til en 42-årig mand fra byen, som blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen.

 

HOLME-OLSTRUP: Bilen blev beslaglagt

Politiet standsede i går klokken 22.30 en 20-årig mand, da han kom kørende ad Landevejen ved Holme-Olstrup. Det viste sig, at han ikke havde et gyldigt kørekort, og da det bestemt ikke var første gang, at han var blevet standset uden førerret, blev hans bil beslaglagt, og den 20-årig blev udstyret med en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven.

 

RØDBY: Kvinde overtrådte indrejseforbud

Politiets udlændingekontrolafdeling standsede i går i indrejsefeltet på Færgestationsvej i Rødby klokken 10.30 en bus, som kom med færgen fra Tyskland. Her sad en 39-årig kvinde, som havde et indrejseforbud til efteråret 2022. Derfor blev hun anholdt og sigtet efter udlændingeloven.

 

ASKEBY: 20-årig torpederede fire biler

En narkopåvirket ung mand kørte klokken 10.12 ad Fanefjord Kirkevej i Kokseby, da han måtte undvige en modkørende bil. Derved mistede han herredømmet over sin bil og ramte fire parkerede biler, før han fortsatte op af en skråning, hvor bilen væltede om på siden. Den 20-årige fører slap med knubs, men blev efterfølgende sigtet for narkokørsel, brugstyveri af den bil, han kørte i, tyveri af nummerplader og for at køre uden førerret. Desuden havde han en kniv i lommen, så han blev også sigtet efter våbenloven og efter lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: Havde hash i lommen

Politiet har ekstra fokus på narkosalg ved skoler. Også i sommerferien. Efter en borgers anmeldelse blev en 23-årig mand i går klokken 13.49 sigtet efter lov om euforisende stoffer, da han befandt sig ved en skole på Præstøvej i Næstved. Ved visitationen fandt betjentene nemlig en klump hash i lommen på ham.

 

FAXE: Nabostrid førte til anholdelse

Lang tids eskalerende nabostrid kulminerede i går, da den ene part måtte anholdes hele to gange for at skabe ro på en adresse ved Faxe. Da politiets patrulje nåede frem efter den ene nabo havde anmeldt en dødtrussel, blev den 53-årige nabo så vred, at politifolkene valgte at anholde ham kortvarigt. Betjentene forsøgte at skabe dialog mellem de to naboer, men efter en halv time blev det tydeligt at den 53-årige ikke kunne tales til ro og han blev derfor anholdt og taget med på stationen, hvor han blev løsladt fra igen ud på natten.

 

NYKØBING FALSTER: Narkobilist stak af fra kontrol

I forbindelse med en færdselskontrol på Nykøbingvej i Nykøbing Falster valgte en 18-årig mand fra lokalområdet at stikke af fra politiets patrulje. Det gik nu som forventet og efter et par kilometer blev hans bil standset. Det viste sig, at der var adskillige grunde til at den unge mand ikke burde have siddet i den bil. Han blev nemlig sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, ingen registrering eller forsikring på bilen, falske nummerplader – og endelig for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Der venter ham nu et retsligt efterspil.

 

SLAGELSE: Anholdt efter trusler mod butikspersonale

En 23-årig mand fra Slagelse overtrådte i går klokken 16.07 et forbud, han har mod at være i en butik i Slagelse. Personalet kontaktede derfor politiet, og den 23-årige blev anholdt og sigtet for at ikke at overholde forbuddet mod at komme i butikken. Han indikerede, at han havde til hensigt at gå ind og tæske personalet, når patruljen forlod stedet. Som en konsekvens af dét, blev han taget med på stationen til en nærmere snak.

 

INDBRUD

Politiet har modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Sakskøbing Maribovej Lejlighed 10.00-14.15 Værktøj

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har haft følgende hastigheds- og færdselskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Askeby Fanefjordgade 08.44-09.50 ATK 19 0 50 0
Nykøbing Falster Nykøbingvej 16.00-16.30 Færdsels- kontrol 2 1 uden sikkerhedssele

 

Narkokørsel

Kørsel uden førerret

Ingen registrering af bil

Ingen forsikring af bil

Falske nummerplader

Efterkomme ikke politiets anvisninger

 

Næstved Øverup Erhvervsvej 06.28-08.28 ATK 341 74 50 80 20

1 betinget frakendelse

Præstø Næbvej 12.39-13.40 ATK 15 0 50 0
Sorø Vestmotorvejen 10.57-16.49 ATK 9840 119 130 171 2 betinget frakendelse
Toreby L Sakskøbingvej 18.04-19.04 Færdsels- kontrol 1 I klip for hastighed
Vordingborg Rynkebjerg 14.20-14.50 Færdsels-kontrol 1 1 klip for håndholdt mobil

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

Politiet har standset 4 påvirkede bilister i går:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Haslev Tornelundsvej 12.35 56-årig mand fra Haslev Spirituskørsel
Lundby Lundby Hovedgade 17.10 19-årig mand fra Lundby Narkokørsel
Nakskov Græshavevej 20.48 21-årig mand fra Nakskov Narkokørsel

Kørsel uden førerret

Nykøbing Falster Fjellebrovej 16.05 18-årig mand fra Nykøbing Falster Narkokørsel

 

MUSIK TIL ULEMPE

Politiet har modtaget følgende anmeldelser om musik til ulempe:

Antal Påbud Bøder Beslaglæggelse
5 2 0 0

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 26.-27. juli 2021

Bornholms Politi

Færdselsuheld med spiritus

Mandag d. 26. juli kl. 16.30 blev politiet tilkaldt til et færdselsuheld på Borrelyngvej ved Rutsker. Den nærmere undersøgelse viste at en 31-årig mand på knallert var kørt ud foran en bil ført af en 41 årig mand fra Jylland. Ved sammenstødet skete der ingen personskade, men alene materiel skade.

Den 31 årige mand blev skønnet påvirket af spiritus, hvorfor en blodprøve blev udtaget. Manden var tillige frakendt retten til at føre knallert.
Da den 31-årig tidligere havde begået lignede forseelse blev hans knallert beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

 

Kilde: Bornholms Politi / 27. juli 2021

Fyns Politi

Assens

Indbrud i garage/udhus
5620 Glamsbjerg – Lindevænget
Anmeldt: 26/07/2021 10:10
Sket: 23/07/2021 14:00 – 26/07/2021 10:00
Dør indtil skur var opbrudt. Skuret stod tomt, intet stjålet.

 

Faaborg/Midtfyn

Intet til døgnrapporten

 

Kerteminde

Indbrud i garage/udhus
5350 Rynkeby – Grøndalsvej
Anmeldt: 26/07/2021 10:45
Sket: 16/07/2021 19:00 – 25/07/2021 22:00
Dør opbrudt. Der var stjålet diverse el-værktøj i mærkerne Makita og DeWalt.

Indbrud i privat beboelse
5550 Langeskov – Pilelunden
Anmeldt: 26/07/2021 10:48
Sket: 24/07/2021 12:00 – 26/07/2021 10:00
Vindue brudt op. Stjålne genstande: Georg Jensen smykker og mønter af ukendt art. Derudover intet overblik.

Indbrud i privat beboelse
5550 Langeskov – Havrevænget
Anmeldt: 26/07/2021 12:03
Sket: 25/07/2021 13:30 – 26/07/2021 12:00
Indgang via vindue til værelse. Stjålne genstande: Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5550 Langeskov – Kærsangervænget
Anmeldt: 26/07/2021 12:14
Sket: 25/07/2021 18:00 – 26/07/2021 12:00
Indgang via vindue til værelse. Stjålne genstande: Intet overblik over stjålne genstande.

 

Langeland

Intet til døgnrapporten

 

Middelfart

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5463 Harndrup – Rugårdsvej
Anmeldt: 26/07/2021 10:29
Sket: 22/07/2021 19:00 – 25/07/2021 12:00
Registreringsattest til Mitsubishi var stjålet fra pung. Sagens person havde efterfølgende omregistreret bilen.

 

Nordfyn

Vold
5471 Søndersø – Farsbøllevej
Anmeldt: 26/07/2021 09:29
Sket: 24/07/2021 17:20
Sagens person havde skældt anmelder/forurettede ud og taget hårdt fat i hendes venstre hånd/ håndled. Anmelder/forurettede havde gentagende gange råbt højt at sagens person skulle stoppe. Personalet havde været nød til at træde til for at stoppe sagens person.

Indbrud i virksomhed
5450 Otterup – Norupvej
Anmeldt: 26/07/2021 10:32
Sket: 23/07/2021 10:00 – 25/07/2021 11:00
Indgang via dør. Stjålet: Skruemaskine af mærket Stanley, vinkelsliber af mærket Metabo, stiksav af mærket Bosch.

Tyveri fra lejlighed/værelse/etageejendom
5400 Bogense – Møllehaven
Anmeldt: 26/07/2021 13:36
Sket: 29/03/2021 00:01 – 24/07/2021 11:30
Fra skuffe i kommode blev stjålet 2 Royal Copenhagen porcelænsfugle.

Hærværk
5400 Bogense – Toftevej
Anmeldt: 26/07/2021 20:01
Sket: 24/07/2021 12:00 – 26/07/2021 19:45
Anmelder oplyste at der på hans garagemur var skrevet med tusch /graffiti.

Hærværk
5450 Otterup – Stadionvej
Anmeldt: 27/07/2021 00:04
Sket: 27/07/2021 00:04
To gerningsmænd havde sparket på begge forskærme samt bagskærme på anmelders bil.

 

Nyborg

Færdselsuheld
5800 Nyborg – Fynske Motorvej
Anmeldt: 26/07/2021 13:35
Sket: 26/07/2021 13:35
Part 1 kom kørende ad Fynske motorvej i retning mod vest i 2 vognbane. Pga. kødannelse kørte de med ca. 30 km/t. Part 2 som kørte foran part 1 bremsede op, hvilket part 1 også gjorde. Part 2 satte herefter i gang igen, men bremsede umiddelbart hårdt op igen pga. kødannelse. Part 1 nåede ikke at foretage opbremsning, hvorfor part 1 forsøgte at undgå påkørsel ved at trække mod højre, hvorved part 1 påkørte både part 2 og part 3. Part 3 kørte i 1. vognbane. Påkørsel sket med lav hastighed. Ingen personskade.

 

Odense

Brandundersøgelser
5000 Odense C – Dannebrogsgade
Anmeldt: 26/07/2021 08:30
Sket: 24/07/2021 12:00
Anmelder ansat ved Danmarks Jernbanemuseum, oplyser at der i lørdags har været ild i et træ i det hegn der ligger mellem p-plads og museet. Træet har sodskader i 5-6 meters højde. Anmelder oplyser at en medarbejder i fredags lagde mærke til en stak aviser der lå under træet.

Brand i øvrigt
5240 Odense NØ – Bøgeparken
Anmeldt: 26/07/2021 16:07
Sket: 26/07/2021 16:07
Anmeldelse om bygningsbrand- røg fra kælder. Det kunne muligvis være fra en knallert.

Indbrud i privat beboelse
5210 Odense NV – Njalsvej
Anmeldt: 26/07/2021 07:15
Sket: 26/07/2021 00:01
Stjålet ekstranøgle til bil. Efterfølgende blev CM82612 Renault Twingo stjålet med rette nøgle.

Indbrud i privat beboelse
5210 Odense NV – Njalsvej
Anmeldt: 26/07/2021 09:26
Sket: 26/07/2021 01:00 – 26/07/2021 01:30
Terrassedør forsøgt opbrudt. Anmelder hørte dørklokken kortvarigt og gik ned for at åbne, men ingen personer til stedet. Hørte lyde på bagsiden og så en lommelygte. Stjålne genstande: Intet stjålet. Signalementer: A: Mand, 180 cm, ukendt alder, dansk af udseende, iført joggingtøj, kørende på cykel.

Indbrud i virksomhed
5220 Odense SØ – Munkehatten
Anmeldt: 26/07/2021 09:01
Sket: 24/07/2021 12:00 – 26/07/2021 08:40
Indgang via vindue. Stjålne genstande: 6 lamper.

Indbrud i privat beboelse
5220 Odense SØ – Hjulets Kvarter
Anmeldt: 26/07/2021 14:52
Sket: 25/07/2021 15:00 – 26/07/2021 14:50
Vindue opbrudt. Stjålet: PlayStation 5 og muligvis bilnøgler.

Brugstyveri af reg. personbil forsøg
5210 Odense NV – Præstevej
Anmeldt: 26/07/2021 12:21
Sket: 25/07/2021 15:00 – 26/07/2021 10:00
Suzuki Alto personbil forsøgt stjålet med nøgle,

Tyveri fra villa/landejendom
5000 Odense C – Døckerslundsvej
Anmeldt: 26/07/2021 12:36
Sket: 24/07/2021 10:00 – 26/07/2021 12:37
Fra en skuffe i soveværelset var der stjålet i kontanter

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 26/07/2021 14:11
Sket: 25/07/2021 13:00 – 26/07/2021 12:00
Sort pung i læder med indhold af diverse kort stjålet.

Færdselsuheld
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 26/07/2021 08:09
Sket: 26/07/2021 08:09
Part 2, der førte lastbil ad Ørbækvej i sydlig retning, bremsede for rødt i krydset Ørbækvej / Bilka, hvorefter part 1, der førte en anden lastbil ligeledes ad Ørbækvej i sydlig retning, påkørte bagenden af part 2. Part 2 blev efter påkørslen skubbet ud i krydset. Part 1 påkørte et skilt samt lysreguleringen i krydset. Ingen personskade.

Butikstyveri
5000 Odense C – Skibhusvej
Anmeldt: 26/07/2021 10:12
Sket: 26/07/2021 10:12
Butikstyv pågrebet. Stjal to ispakker til en samlet værdi af 50 kr. Nægtede forholdet, varerne tilbageleveret og intet erstatningskrav.

Hærværk
5000 Odense C – J.B. Winsløws Vej
Anmeldt: 26/07/2021 13:05
Sket: 20/07/2021 00:01 – 21/07/2021 23:59
Knust bagrude i førersiden på Skoda Fabia.

Hærværk
5210 Odense NV – Rugvang
Anmeldt: 26/07/2021 13:00
Sket: 26/07/2021 12:45 – 26/07/2021 13:00
Venstre sidespejl var blevet ødelagt på anmelders parkerede bil.

 

Svendborg

Hindring af offentlig myndighed
5700 Svendborg – Ærtevej
Anmeldt: 26/07/2021 21:07
Sket: 26/07/2021 21:07
Sigtede modsatte sig anholdelse i forbindelse med sag om orden og sikkerhed og nægtede at efterkomme patruljens anvisninger.

Vold
5700 Svendborg – Frederiksgade
Anmeldt: 26/07/2021 11:33
Sket: 24/07/2021 22:30 – 24/07/2021 23:00
Anmelder/forurettede var ansat som bartender på stedet og havde forsøgt at stoppe et slagsmål, hvor tre mænd slog og sparkede på en fjerde mandlig person, som lå på jorden. Da anmelder/forurettede tog fat i den ene person/sagens person, i forsøg på at stoppe overfaldet, skubbede sagens person anmelder/forurettede hårdt i siden, således anmelder/forurettede faldt over en betonvæg og brækkede et ribben, muligvis flere. Anmelder/forurettede gik derefter ud og ringede efter Politiet, som ankom hurtigt. Gerningsmændene og sagens person var forsvundet ved patruljens ankomst. Anmelder/forurettede havde været på skadestuen.

Brand i container
5700 Svendborg – Syrenvej
Anmeldt: 26/07/2021 16:35
Sket: 26/07/2021 16:35
Røg fra 40-fods container, der står foran villa i forbindelse med ombygning. Elværktøj til opladning er fastslået som brandårsag. Skade på container og indhold.

Indbrud i privat beboelse
5700 Svendborg – Mette Ruds Vej
Anmeldt: 26/07/2021 09:46
Sket: 25/07/2021 17:00 – 26/07/2021 09:47
Indgang via badeværelsevindue. Stjålne genstande: Bærbar computer + oplader af mærket Macbook, Sko Hugo Boss str.44, herudover intet overblik..

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5883 Oure – Landevejen
Anmeldt: 26/07/2021 21:32
Sket: 26/07/2021 21:22
Sigtede førte personbil under påvirkning af euforiserende stoffer. På narkometer testet positiv for kokain og cannabis.

 

Ærø

Intet til døgnrapporten.

 

Kilde: Fyns Politi / 26.-27. juli 2021