Skip to content

19. januar 2022

Opdateret: 19. januar 2022

Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 11.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.00 i Retten i Aarhus to rumænske mænd på 20 og 29 år, der sigtes for røveri i Magasin i Aarhus tirsdag eftermiddag ved i forening at have stjålet to parfumer og i den forbindelse at have slået en butiksvagt hårdt i ansigtet.

Vagten har forklaret til politiet, at han havde siddet i et baglokale og kigget på butikkens overvågning, da han var blevet opmærksom på en person, der forsøgte at pille en alarm af en parfume, som han efterfølgende puttede i lommen.

Vagten gik ud i butikken for at konfrontere manden, som han bad om at følge med. Det fik manden til at råbe op, hvorefter to andre mænd kom til stedet. Vagten forsøgte at tilbageholde butikstyven, der dog gjorde kraftigt modstand. Da de kom tæt på udgangspartiet, fik vagten pludselig et hårdt slag i ansigtet og blev skubbet ned på jorden.

Mændene løb herefter fra stedet og hen til en bil, der holdt på Vestergade. Et vidne cyklede efter bilen og fik taget et billede af nummerpladen. Oplysningerne blev givet videre til patruljerne, og kort efter blev bilen standset på Nørregade, og de tre mænd, der sad i bilen, blev anholdt. Under ransagning af bilen blev der fundet to parfumer i originale kasser.

 

Kørte 111 km/t og mistede både bil og kørekort

En 24-årig mandlig bilist fra Odense måtte mandag finde en anden måde at komme hjem på, efter han fik beslaglagt sin bil på grund af vanvidskørsel. Den 24-årige mand blev fanget i en færdselskontrol på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor han kl. 11.45 blev målt til at køre 111 km/t mod tilladt 50 km/t, mens han foretog en overhaling over spærrelinjen.

En hurtig motorcykelbetjent satte efter og fik standset bilen, og den unge mand fulgte med tilbage til færdselskontrollen, hvor han selv fik lov til at se målingen. Ud over et klip og en bøde for den ulovlige overhaling venter der nu den unge mand en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år, fængselsstraf og en bøde – kørekortet blev i øvrigt inddraget på stedet.

Bilen, der tilhørte mandens søster og svoger, blev beslaglagt med henblik konfiskation, idet den var blevet anvendt til vanvidskørsel. Den 24-årige mand, der i øvrigt kun havde haft kørekort i seks måneder, måtte forlade stedet til fods.

I løbet af den times tid færdselsafdelingen stod på Silkeborgvej blev yderligere tre bilister taget i at køre for hurtigt og kan nu se frem til et klip i kørekortet.

 

Sig nej hvis fremmede beder dig om at hjælpe med at hæve penge!

Østjyllands Politi fik tirsdag to anmeldelser om mistænkelige forhold, hvor en gruppe mænd havde lokket folk til at hæve penge til dem.

En 42-årig mand fortalte, at han mandag eftermiddag var blevet kontaktet af tre mænd på gaden i Aarhus C, der havde spurgt, om han kunne hjælpe dem med at hæve nogle kontanter. Mændene fortalte, at deres firma var ved at lukke ned, og at de p.t. ikke havde et kreditkort.

De foreslog derfor, at de overførte nogle tusinde kroner til manden, og så kunne han hæve det tilsvarende beløb til dem. Det indvilgede manden i, men dagen efter valgte han at anmelde episoden til politiet.

En 41-årig kvinde anmeldte samme dag en lignende episode, der var sket fredag i Aarhus C. Her fik fire mænd kvinden til at hæve penge til dem på samme vis. Tirsdag konstaterede hun, at banken havde lukket hendes konto midlertidigt, og hun kontaktede derfor politiet.

Østjyllands Politi har tidligere set samme fremgangsmåde, som typisk bruges af kriminelle, som vil slette pengespor. Hvis du hæver penge for fremmede, kan du altså risikere at medvirke til hvidvask. Det er ikke bare en rigtig dårlig idé – det kan også potentielt være strafbart. Så opfordringen fra politiet er klar: Sig nej, hvis fremmede beder om hjælp til at hæve penge.

 

Politiet efterforsker sag om mulig frihedsberøvelse og vold

Onsdag kl. 14.23 fik Østjyllands Politi et opkald fra en medarbejder hos Danbolig på Silkeborgvej i Åbyhøj, hvor der kort forinden var kommet en forslået mand ind via bagindgangen og bedt medarbejderen ringe efter politiet. Manden havde fortalt medarbejderen, at han havde været låst inde i en lejlighed, men nu var sluppet væk.

Der blev sendt flere patruljer til stedet, og der blev også tilkaldt en ambulance, idet den 30-årige mand var blevet udsat for vold og skulle undersøges nærmere. Han er fortsat indlagt på sygehuset, men har umiddelbart ikke pådraget sig alvorlige skader.

På baggrund af den indledende efterforskning tyder det på, at den 30-årige mand har været frihedsberøvet i en lejlighed i Åbyhøj i flere timer, hvor han er blevet udsat for vold af en eller flere personer, som politiet formoder han kender i forvejen. Af hensyn til den videre efterforskning kan Østjyllands Politi dog ikke bidrage med flere oplysninger om sagen.

 

Brand i ejendom i Ebeltoft

Tirsdag kl. 19.09 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i et hus på Jernbanegade i Ebeltoft. Da patruljerne ankom til stedet, var alle personer reddet ud, og brandvæsnet var allerede i gang med slukningsarbejdet, og branden havde godt fat i bindingsværkhuset, der var overtændt.

På baggrund af de foreløbige afhøringer tyder det på, at branden startede i stueetagen hos en 87-årig kvinde, der har forklaret til politiet, at hun havde tændt et stearinlys, der efterfølgende var væltet og havde antændt noget tekstil. Kvinden blev kørt til sygehuset for at blive behandlet for nogle forbrændinger og til observation for røgforgiftning.

Kl. 20.56 meddelte brandvæsnet, at branden nu var slukket, og at man påbegyndte efterslukning. Begge lejligheder i stuen og på 1. sal var udbrændt, og der var omfattende brand- og sodskader i hele ejendommen. Branden skal nu undersøges nærmere.

 

Kvinde udsat for tricktyveri i sit hjem

Tirsdag kl. 13.20 blev en 38-årig kvinde udsat for et tricktyveri i sit hjem på Kristrupvej i Randers SØ. Kvinden havde sat et par høretelefoner til salg og var blevet kontaktet af en mand, der gerne ville købe dem.

Manden kom hjem til kvinden for at se på høretelefonerne, men spurgte så pludselig, om han måtte låne toilettet, hvilket han fik lov til. Herefter spurgte han, om han måtte få et glas vand, hvilket kvinden fandt til ham.

Kvinden har forklaret, at det hele gik meget hurtigt, og pludselig havde manden forladt hendes hjem igen, og efterfølgende fandt hun ud af, at der manglede et par andre earpods, som normalt lå på køkkenbordet.

Manden beskrives som:

 • Ca. 168-170cm høj
 • Ca. 30 år gammel
 • Tynd/ranglet
 • Havde mange tatoveringer på både hals, ansigt og fingre
 • Iført sort kasket, sort jakke og cowboybukser
 • Havde et hul med sort ring i det ene øre

 

Udenlandske butikstyve på spil i Aarhus

To gange tirsdag eftermiddag fik Østjyllands Politi anmeldelser fra vagter i henholdsvis Storcenter Nord og Bruuns Galleri, der havde tilbageholdt udenlandske butikstyve.

Den første anmeldelse kom kl. 15.21, hvor en butiksvagt i Storcenter Nord havde tilbageholdt en spansk mand, der var blevet taget i at stjæle blandt andet sko og el-artikler fra flere af storcenterets butikker. Den 21-årige mand erkendte, at have stjålet varer fra Føtex og Sportsmaster. Han blev sigtet for to tilfælde af butikstyveri og de stjålne varer blev leveret tilbage.

Kl. 16.27 kom anmeldelsen fra Bruuns Galleri, hvor en vagt havde tilbageholdt to rumænske butikstyve, der var mistænkt for at have stjålet bukser fra Levi’s-butikken. Den ene, en 21-årig mand, havde dog ikke nogen koster på sig, men den anden, en 24-årig mand, var i besiddelse af et par jeans. Han blev derfor anholdt og sigtet for butikstyveri.

 

Specialpatruljen fandt våben og stoffer i to lejligheder

Østjyllands Politis specialpatrulje var tirsdag ved middagstid på kontrol i to lejligheder på samme vej i Aarhus N, da politiet havde mistanke til, at der var stoffer begge steder.

I den ene lejlighed fandt betjentene under ransagningen en mindre mængde hash og en ulovlig kniv, og den 34-årige mand, der bor på adressen, blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af knivloven.

I den anden lejlighed traf betjentene den 24-årige mand, der bor der, samt en 28-årig mand, som var på besøg. Den 28-årige havde to pebersprays og en mindre mængde heroin og kokain på sig, og han blev derfor både sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og overtrædelse af våbenloven.

Den 24-årige havde en mindre mængde hash på sig, som han blev sigtet for at besidde.

 

Aggressiv restaurantgæst anholdt

Tirsdag kl. 21.14 blev en patrulje sendt til en restaurant på Middelgade i Randers C, hvor en kunde havde været aggressiv over for personalet og nægtede at forlade stedet. Betjentene tog kontakt til den 55-årige mand, som de kunne konstatere havde været i kontakt med politiet tidligere på aftenen, hvor han var blevet bortvist fra en bar længere nede ad gaden.

Den 55-årige mand blev bedt om at forlade restauranten, hvilket han dog nægtede. I stedet råbte han op og blev aggressiv over for betjentene. Han endte derfor med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.13 skete der et færdselsuheld på Venøvej i Tilst, hvor to biler stødte sammen. En 30-årig kvinde kom kørende ad Venøvej og skulle svinge til venstre i krydset ved Skjoldhøjvej, da hun kørte ind i en anden bil, der blev ført af en 34-årig kvinde, der holdt stille for at svinge ind til Skjoldhøjskolen. Der skete umiddelbart ingen personskade. Den 30-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 07.13 skete der et færdselsuheld på Hobrovej i Randers C. En 58-årig kvindelig bilist kom kørende ad Hobrovej og skulle svinge til højre ved en indkørsel, da hun opkørte en 50-årig kvinde, der kom gående på fortovet. Den 50-årige kvinde blev kørt til skadestuen for at blive behandlet, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 58-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 07.53 skete der et færdselsuheld på Rådmands Boulevard i Randers. En 66-årig kvindelig bilist kom kørende ad Rådmands Boulevard og skulle svinge til venstre ad Vestre Allé, da hun påkørte en 59-årig kvindelig knallertkører, der kom kørende fra modsatte side ad Rådmands Boulevard. Knallertkøreren kom til skade og blev kørt til behandling på skadestuen. Den 66-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 08.02 skete der et soloheld på Nordjyske Motorvej ved Trige, hvor en bil, ført af en 24-årige mand, snurrede rundt flere gange. Der skal umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 09.39 skete der et færdselsuheld på Blomstervej i Tilst, hvor bil, ført af en 22-årig mand, blev påkørt af en polsk indregistreret lastbil med hænger på, da denne kørte ud fra en sidevej. Der skete kun materiel skade ved sammenstødet. Den 41-årige polske mand, der førte lastbilen, blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt og fik en straksbøde på 1000 kroner.

Tirsdag kl. 10.12 skete der et færdselsuheld på Harald Selmers Vej i Risskov. En 25-årig mandlig bilist kom kørende i en varebil og ind i en rundkørsel ved Asylvej, da han påkørte en 26-årig kvindelig cyklist, der var på vej rundt i rundkørslen. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet. Den 25-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.

Tirsdag kl. 11.45 skete der et færdselsuheld i krydset Randersvej/Stockholmgade i Aarhus N, hvor der skete en kollision mellem en varebil og et letbanetog. Der skete kun mindre materiel skade som følge af sammenstødet. Kørslen på letbanen blev kortvarigt indstillet, mens varebilen blev bugseret væk. Årsagen til sammenstødet er endnu ikke endeligt afklaret.

Tirsdag kl. 14.03 skete der et færdselsuheld i krydset Århusvej/Bondesvadvej i Odder. To biler ført af henholdsvis en 46-årig mand og en 40-årig kvinde, kørte begge ad Århusvej mod nord, da kvinden bremsede ned for at foretage et venstresving i krydset ved Bondesvadvej. Dette så den 46-årige mand, der kørte bagved, for sent, og han påkørte kvindes bil. Begge parter blev efterfølgende kørt til kontrol på skadestuen, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 46-årige mand blev sigtet for ikke at have holdt tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 17.01 skete der et færdselsuheld i krydset Åby Ringvej/Rytoften i Aarhus V. En 36-årig mandlig bilist kom kørende ad Rytoften og frem mod krydset ved Åby Ringvej, da han blev påkørt bagfra af en anden bil, der blev ført af en 19-årig mand. Der skete kun mindre materiel skade ved sammenstødet.

Natten til onsdag kl. 01.25 blev en 47-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Ormslevvej i Viby.

Natten til onsdag kl. 03.45 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Åby Ringvej i Brabrand.

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Vestergade Ryomgård begået tirsdag den 18/1 mellem kl. 10.00 og kl. 11.30
 • På Bastrups Allé i Randers SV begået tirsdag den 18/1 mellem kl. 07.50 og kl. 13.50
 • På Blegindvej i Tiset, Solbjerg begået tirsdag den 18/1 mellem kl. 10.07 og kl. 17.30
 • På Merianvej i Risskov begået tirsdag 18/1 kl. 18.35
 • På Bygmarken i Lystrup begået tirsdag den 18/1 kl. 20.26

 

 

Kilde: Østjyllands Politi / 19. januar 2022

Nordsjællands Politi

Tyveri fra personbil, Helsingør

Klokken 07.12 blev det anmeldt, at der imellem midnat og klokken 06.00 var blevet knust en lille rude i en personbil, der havde holdt parkeret ved Rytterbakken, hvorefter der havde været indstigning i kabinen, og handskerummet var blevet gennemrodet. Der var dog umiddelbart ikke blevet stjålet noget fra bilen.

 

Færdselsuheld, Værløse

Klokken 07.43 blev de anmeldt, at der var sket et klassisk harmonikasammenstød med tre involverede biler på Hillerødmotorvejen. Politi og vejhjælp blev sendt til stedet, hvor der kortvarigt var lukket i det ene spor, imens der blev ryddet op på stedet.
Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

 

Tyveri fra personbil, Helsingør

Klokken 07.56 blev det anmeldt, at der imellem midnat og anmeldelsestidspunktet var blevet knust den bagerste venstre siderude i en personbil, der havde holdt parkeret ved Horsedammen, hvorefter bilens infotainmentsystem var blevet stjålet.Samme type anmeldelse indløb klokken 08.11, hvor to VW personbiler holdende på Hestens Bakke havde fået stjålet deres infotainmentsystem imellem mandag klokken 20.00 og tirsdag klokken 08.00.Igen klokken 12.29 indløb der anmeldelse om tyveri fra en VW personbil. Denne gang havde bilen holdt på Blishøj, og denne gang var der blevet stjålet en midterkonsol imellem mandag klokken 19.30 og tirsdag klokken 12.10.

 

Hærværk og roadrage, Virum

Klokken 08.01 blev Nordsjællands Politi tilkaldt til en skærmydsel i trafikken ved Kongevejen/Fuglsangvej. Her mente en fører af en varevogn, at en fører af en personbil bevidst havde påkørt varevognen for at bringe den til standsning, mens bilens fører derimod mente, at han blot havde forsøgt at standse vanvidskørsel udført af varevognens fører ved at blokere for den. Da de to førere havde standset deres køretøjer ved Kongevejen/Fuglsangvej, steg føreren af personbilen ud og lavede en lang ridse i lakken på varevognen med sin bilnøgle.Den tilkaldte patrulje sigtede i første omgang føreren af bilen, en 48-årig mand fra Virum, for hærværk, og det skal nu vurderes, om der eventuelt skal ske flere sigtelser i sagen.

 

Tyveri fra personbil, Espergærde

Klokken 08.36 blev det anmeldt, at der imellem mandag klokken 17.00 og tirsdag klokken 08.10 var blevet knust en rude i en BMW personbil, der havde holdt parkeret ved Ritavej. Det tydede dog på, at der ikke havde indstigning i kabinen, og der var derfor umiddelbart heller ikke blevet stjålet noget fra bilen.

 

Kørsel uden førerret, Helsinge

Klokken 09.55 blev en 52-årig mandlig varevognsfører fra Kokkedal standset og kontrolleret på Helsingørvej ved Ågerupvej. Her viste det sig, at han ikke besad den fornødne førerret, hvorfor han blev sigtet for at sidde bag rattet alligevel. Da det ikke var første gang, blev varevognen beslaglagt med henblik på konfiskation.

 

Hittehash, Farum

Klokken 10.45 var Nordsjællands Politi forbi Farum Midtpunkt i forbindelse med politikredsens vedvarende indsats mod narkosalg på gadeplan. I den forbindelse fandt narkohunden Vaks cirka 100 gram hash, der var forsøgt gemt i p-pælderen under Birkhøjterrasserne.

 

Blufærdighedskrænkelse, Frederiksværk

Klokken 11.10 blev det anmeldt, at en 20-årig kvinde havde været vidne til en blotter mandag aften omkring klokken 19.30 i toget fra Hillerød Station i retning mod Frederiksværk. Kvinden havde siddet bagerst i toget, da en fremmed mand havde sat sig på et sæde lidt væk fra kvinden, hvorefter han var begyndt at masturbere.

Manden beskrives som: mand, 20-25 år gammel, kraft af bygning, med mørkt kort hår, iført briller, blå jakke og jeans.

 

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 12.57 anmeldte personalet fra Bilka, at de stod med to butikstyve, hvor den ene havde forsøgt at stjæle en energidrik og en pakke mintpastiller, mens den anden havde forsøgt at stjæle en pakke tyggegummi.

De to havde købt og betalt en sodavand i selvbetjeningskasserne, hvorefter de ville lukke sig selv ud via stregkodescanneren, men de blev i samme moment standset af personalet.  Da den ene af de to var under 18 år, blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 16-årig ung mand fra Hillerød samt en 18-årig mand fra Hillerød blev sigtet for butikstyveri. For den 16-åriges vedkommende blev de relevante voksne samt de relevante myndigheder ligeledes orienteret om hændelsen.

 

Unge kvinder stjal øreringe, Hillerød

To unge kvinder på 13 og 14 år, begge fra Skævinge, blev tirsdag eftermiddag klokken 16.19 taget for butikstyveri, da de havde stjålet ørerinde i Bilka i Slotsarkaderne. De unge pigers forældre samt de sociale myndigheder er blevet underrettet om sagen.

 

Kørte uden kørekort, Frederiksværk

En 44-årig mand fra Melby blev klokken 16.55 standset på Syrevej og sigtet for at køre bil uden førerret.

 

Aggressiv kunde i 7-eleven, Frederikssund

Tirsdag eftermiddag fik 7-Eleven i Ny Østergade besøg af en kunde med en aggressiv og truende adfærd. En patrulje blev sendt til forretningen, men manden havde i mellemtiden forladt stedet.

 

Mand bortvist, Hillerød

En 66-årig mand uden fast adresse blev tirsdag aften klokken 18.51 bortvist fra Bog & Idé. Manden var stærkt beruset og skabte uro ved sin tilstedeværelse.

 

Mistænkeligt forhold, Kgs. Lyngby

Klokken 19.39 blev det anmeldt på vegne af en 13-årig pige, at hun en halv times tid forinden under en gåtur var blevet antastet af en fremmed mand ved krydset Lyngbygårdsvej/Toftebæksvej. Manden havde blandt andet forsøgt at holde hende i hånden, ligesom han blandt andet havde spurgt efter hendes telefonnummer, og om hun ville med hjem til ham.

Pigen fandt situationen ubehagelig, hvorfor hun løb over til en kvinde, der ligeledes befandt sig på Lyngbygårdsvej, mens manden gik over mod nogle lejligheder på Lyngbygårdsvej.

Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med manden med henblik på at klarlægge hensigten med hans opførsel. Manden beskrives som: ikke-etnisk dansk af udseende, mørk i huden, 30-45 år gammel, cirka 165-170 cm høj, almindelig af bygning, med sorte øjenbryn og grå skægstubbe. Talte dansk med accent.

 

Mand vakte mistanke, Hørsholm

Tirsdag aften klokken 21.12 kontaktede en borger politiet, da han havde set en mand gå ind og ud af et hus på Rungstedvej og lægge nogle ting i en bil. En patrulje kørte til adressen og kunne, efter at have talt med manden, konstatere, at der var tale om et legalt forhold.

 

Tændte ild i aviser, Værløse

En gruppe unge drenge tændte tirsdag aften ild til nogle aviser og et stykke pap på fortovet på Poppel Allé. En patrulje kørte til stedet og konstaterede, at der ikke var sket skade på andet en aviserne og pap-stykket. Drengene var i mellemtiden forsvundet fra området.

 

Var aggressiv over for patrulje, Helsingør

En beruset 53-årig mand fra Sønder Stenderup opførte sig tirsdag aften omkring klokken 22.30 så aggressivt over for en patrulje i Fiolgade, at han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev endvidere taget med på politigården og sat i detentionen, indtil det blev vurderet, at han igen var i stand til at tage vare på sig selv.

 

Kørte uden kørekort, Gilleleje

Lidt efter midnat blev en 40-årig mand fra Gilleleje standset, da han kom kørende ad Parkvej. Han blev sigtet for kørsel uden førerret, da han tidligere var blevet frakendt sit kørekort.

 

Kørte bil trods forbud, Hillerød

En 22-årig mand fra Dronningmølle blev klokken 00.35 standset i krydset Milnersvej/Herlufdalsvej, hvor han kørte bil på trods af, at han tidligere havde fået et kørselsforbud.

 

Tyve taget på fersk gerning, Vejby

To mænd blev natten til onsdag anholdt og sigtet for indbrud i et fritidshus på Ved Skrænten. Anmeldelsen om det igangværende indbrud kom klokken 01.05 og flere patruljer blev sendt til området, hvor det lykkedes at standse en bil med to mænd og et pengeskab. Mændene, der er 30 og 33 og begge fra Græsted, blev begge anholdt, sigtet for indbrud og taget med til nærmere afhøring på politigården. De to bliver fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Helsingør i dag klokken 13.00. Den 33-årige er tillige sigtet for at køre bil i narkopåvirket tilstand, besiddelse af narkotika  og overtrædelse af våbenloven.

 

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 18.-19. januar 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

SORØ: Brand

I går 11.29 opstod der brand i en bolig på Kirkevej i Sorø. Branden begyndte ved komfuret og bredte sig til emhætten. Beboerne på stedet blev reddet ud, og heldigvis kom ingen til skade ved branden, der nu skal undersøges nærmere af politiets brandteknikere.

 

NÆSTVED: Stjålne nummerplader

En kvinde fik for et par uger siden stjålet begge nummerplader på sin bil. I går formiddags stødte en politipatrulje på en Ford, der havde fået monteret de stjålne nummerplader. Bilen blev standset og føreren – en 27-årig mand fra Rønnede – blev sigtet for tyveri af nummerplader.

 

MARIBO: På tur uden førerret

Klokken 15.10 i går eftermiddags standsede en af politiets patruljer en blå personbil på Vesterbrogade i Maribo. Det viste sig, at den 32-årige mandlige fører var blevet frakendt førerretten. Derfor blev han sigtet efter færdselsloven.

 

FJENNESLEV: 11 sigtelser fordelt blandt fire i bilen

På Alstedvej i Fjenneslev ville to betjente i går aftes klokken 21.15 gerne i kontakt med en bil, der drejede ind i en indkørsel. Her så betjentene, at føreren og forsædepassageren i al hast skiftede plads. Da betjentene kom hen til bilen, hvor der sad fire personer, lugtede der kraftigt af hash. Derfor blev bilen ransaget, og den oprindelige fører blev narkometertestet. I alt 11 sigtelser kunne betjentene herefter skrive: Føreren, der er 17 år og fra Ringsted, blev sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade bilen til en uden førerret. Desuden blev der oprettet to sigtelser om lov om euforiserende stoffer, en sigtelse om salg af narko, to sigtelser efter knivloven, to efter våbenloven og en blev sigtet efter fyrværkeriloven.

 

GLUMSØ: Brand i emhætte

I Glumsø udbrød der tidligt i morges klokken 4.28 brand i køkkenet på en adresse på Sandbyvej i Glumsø. Der var tre personer i boligen, som alle blev kørt på sygehuset til tjek for røgforgiftning. Branden kom forholdsvis hurtigt under kontrol, og de foreløbige undersøgelser peger på, at branden udbrød i emhætten. Det skal politiets brandefterforskere nu undersøge det nærmere.

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Slagelse Møllevænget Hus 11/1-18/1 Smykker
Slagelse Frugthaven Hus 15/1—18/1 Hårde hvidevarer
Sorø Grøftevej Hus 7/1-17/1 Havemaskiner
Stenlille Møllegardsparken Hus 18/1 09.00-12.00 Lille pengeskab

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt
Fjenneslev Alstedvej 21.15-23.30 11 sigtelser – se omtale
Fuglebjerg Slagelsevej 00.10 To klip for hastighed

1 betinget frakendelse

Maribo Bymidten 15.00-15.30 1 klip for håndholdt mobil
Næstved Havnegade 21.41 4 klip for hastighed

1 kørsel uden førerret

Rønnede Vordingborgvej 19.15-20.45 O sager
Tappernøje Svingkærvej 19.31-20.15 2 klip for hastighed

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Guldborg Storstrømsvej 6.02-10.50 ATK – Bestilt færdselskontrol 330 7 50 69 1 klip
Haslev Køgevej 14.14-16.14 ATK 704 25 60 87 4 klip
Haslev Karisevej 16.44-19.44 ATK 217 16 70 98 5 klip
Slagelse Slagelsevej 10.35-16.45 ATK 831 106 50 74 11 klip
Stege Kostervej 7.58-13.58 ATK 1124 60 60 96 2 klip

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dianalund Dr. Sells Vej 01.16 23-årig mand fra Dianalund Spirituskørsel

Narkokørsel

Fjenneslev Alstedvej 21.50 17-årig mand fra Ringsted Narkokørsel
Gedser Jernbanevejen 20.15 50-årig mand fra Ringsted Narkokørsel
Næstved Østre Ringvej 02.30 50-årig mand Narkokørsel

Lov om euforiserende stoffer

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 19. januar 2022

Bornholms Politi

Hærværk

Anmelder ringede tirsdag og fortalte, at der var begået hærværk mod anmelders bil, som holdt parkeret på en adresse i Tejn. Anmelder oplyste, at bilens bagrude var smadret mellem søndag kl. 12.30 og tirsdag kl. 08.40.

 

Færdsel

Tirsdag stod ATK-vognen i tre timer på Nordre Ringvej i Rønne, hvor 11 trafikanter blev målt til at køre hurtigere end de tilladte 50 km/t. Den højeste måling var på 67 km/t. Senere på dagen stod ATK-vognen i to timer på Strandvejen i Rønne, hvor alle trafikanter i dette tidsrum overholdte hastighedsbegrænsningen på 50 km/t.

 

 

Kilde: Bornholms Politi / 19. januar 2022