Skip to content

27. februar 2021

Opdateret: 26. februar 2021

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kirkebjergvej, Jyllinge
Ellebovej, Karlslunde
Korvetvej, Jyllinge
Havevænget, Tureby
Smakkevej, Jyllinge
Rørmosevej, Gørlev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Voldstien, Bjerge Strand, Store Fuglede
Holmevej, Bjerge Strand, Store Fuglede

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Kværkebyvej, Kværkeby, Ringsted

Tyveri fra beboer på plejehjem – Kirkebjergvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 07.35 anmeldte personalet på et plejehjem, at en fremmed kvinde formentlig havde stjålet fra en af beboerne og var blevet opdaget, hvorefter kvinden havde taget flugten til fods væk fra området. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til området for at lede efter kvinden, der blev beskrevet som: A: Kvinde, Dansk af udseende, 50-55 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Brun, Yderligere kendetegn: håret var opsat i en hestehale, Talte: Dansk, Iført: sort jakke med pels på hætten, mørke cowboybukser, sorte sko, blå kittel magen til hjemmeplejens under jakken, Medbragte: en sort taske. Politiet fik klarlagt, at kvinden havde været inde hos en 88-årig kvindelig beboer, som under påskud af, at der var fnat på plejehjemmet, var blevet frataget sine smykker. Kvinden var efterfølgende blevet opdaget af personalet, der havde konfronteret hende med det meget tidlige besøg på plejehjemmet. Det lykkedes desværre ikke at finde kvinden, men politiet foretog diverse tekniske undersøgelser på stedet i håb om, at tekniske spor kan være med til at identificere kvinden.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket kvinden i området ved plejehjemmet torsdag morgen, eller som i øvrigt kan give oplysninger om hendes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Højtråbende mand på perronen – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 10.00 fik politiet flere anmeldelser om en mand, der var utryghedsskabende for rejsende på perron 5 på Roskilde station. Manden råbte umotiveret råbt ad de rejsende og sparkede nogle gange ud efter forskellige genstande. På stationen fik politiet kontakt til en 39-årig mand fra Roskilde, som af ukendte årsager var vred, men dog blev talt til ro. Han blev bortvist og kraftigt opfordret til at tage hjem. Hverken personer eller genstande havde lidt overlast, så den 39-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af hans adfærd på perronen.

 

Utryghedsskabende mand – Bjergsted – Jyderup – Kalundborg

Kl. 10.36 fik politiet flere henvendelser fra beboere i Bjergsted om, at en utryghedsskabende mand gik rundt i byen og måske medbragte en økse. Ingen var dog blevet angrebet af manden, der også boede i byen. Flere patruljer kørte til Bjergsted, hvor politiet under fornødne sikkerhedsforanstaltninger fik kontakt til en 35-årig mand, som udramatisk blev frihedsberøvet, så der ikke længere var risiko for, at andre måske kunne lide overlast. Politiet vurderede, at manden var oprevet og uligevægtig, hvorfor politiet fik gennemført en lægeundersøgelse af ham for en vurdering af eventuel akut behov for lægelig behandling. I mellemtiden foretog politiet undersøgelse af hans bopæl, hvor politiet fandt et par blankvåben, som den 35-årige ikke havde politiets tilladelse til at besiddelse. Disse blankvåben blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af våbenlovgivningen. Først på eftermiddagen blev den 35-årige frigivet fra politiets varetægt, hvorefter han vendte retur til sin bopæl i byen. Ingen personer havde lidt fysisk overlast som følge af hans utryghedsskabende adfærd i området.

 

Røg i køkkenet – Solgården, Mørkøv – Holbæk

Kl. 11.00 rykkede både brandvæsnet og politiet i anledning af en anmeldelse om brand i en bygning. Det viste sig dog at være knap så alvorligt som anmeldt. Beboeren og en gæst var kommet ud i sikkerhed fra boligen, hvor der var kraftig i køkkenet. Brandvæsnet fandt ikke nogen egentlig brand, men en gryde med madvarer, der var brændt på og derfor afgav kraftig røg. Den 85-årige kvindelige beboer ville tilberede nogle pommes frites, men fik under tilberedningen besøg af en bekendt. Hun glemte alt om madlavningen, så indholdet i gryden brændte på med kraftig røgudvikling til følge. Brandvæsnet fjernede gryden med brændte madrester og luftede ud, da politiet forlod stedet uden rapportoptagelse, idet der ikke var sket nogen skade på hverken inventar eller personer.

 

Spirituskørsel – Oddenvej, Lumsås, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.57 standsede politiet en 63-årig kvinde fra Sjællands Odde, da hun kom kørende i en personbil ad Oddenvej. Hun var ifølge en alkometertest påvirket af spiritus under kørslen, så hun blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Spirituskørsel uden førerret – Præstemarken, Jyderup – Holbæk

Kl. 13.41 anholdt og sigtede politiet en 62-årig kvinde fra Jyderup for både kørsel uden førerret og for kørsel i spirituspåvirket tilstand i en personbil. Kvindens førerret havde politiet inddraget i november måned sidste år, da hun ikke havde fået aflagt en kontrollerende køreprøve efter en anden sag også om spirituskørsel. Den 62-årig blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, og hun vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

 

Kørsel uden førerret i stjålet bil – Køgevej, Roskilde

Kl. 16.54 standsede politiet en personbil på Køgevej ved Darup med henblik på rutinemæssig kontrol af den kvindelige fører og en mandlig passager i bilen. Kvinden var en 25-årig kvinde fra Hedehusene, som sad bag rattet, selv om hun ikke havde et kørekort. Hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Den mandlige passager var en 27-årig mand også fra Hedehusene, som pludselig oplyste i forbindelse med politiets undersøgelse af bilen og ejerforholdet mv., at bilen var stjålet. Ved politiets henvendelse oplyste bilejeren, at bilen var stjålet fra Vor Frue-området, hvor manden havde adgang til bilejerens bopæl for at passe husdyr. Bilejeren havde ikke givet den 27-årige tilladelse til at tage bilnøglerne, der var frit tilgængelige på bilejerens bopæl. Disse oplysninger resulterede i, at politiet tillige sigtede både kvinden og manden for uberettiget brug af køretøjet. Bilnøgler inddrog politiet og medtog til politistationen med henblik på senere udlevering til bilejeren. Begge de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

 

Utryghedsskabende unge forsamles om aftenen – Rådhuspladsen, Store Heddinge – Stevns

Torsdag eftermiddag fik politiet et tip om, at unge mennesker var begyndt at forsamles i aftentimerne efter kl. ca. 21.00 på en legeplads tæt på rådhuset og et supermarked. De unge forsamledes flere, end det var tilladt ifølge forsamlingsforbuddet på fem personer, ligesom de unge på stedet også kunne mistænkes for at ryge euforiserende stoffer, larme og i øvrigt fremstå utryghedsskabende over for forbipasserende. En patrulje foretog et tilsyn i området omkring kl. ca. 22.30, men fandt ikke nogen forsamlet på det oplyste område. Patruljen foretog i samme forbindelse tilsyn andre steder i byen, hvor unge kunne finde på at forsamle sig, men heller ikke nogen af disse steder fandtes forsamlinger af unge.

 

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 18.43 fik politiet flere anmeldelser om, at bilister var impliceret i et mindre alvorligt færdselsuheld på Vestmotorvejen i det østgående spor efter påkørsel af dækrester. Det viste sig, at der alene var tale om mulige materielle skader på to personbiler, der begge var kørt lige bagefter en lastbil. En dæk i højre side af en anhænger tilkoblet en lastbil ført af en 50-årig mand fra Farsø var pludselig sprunget, så dækrester lagde på motorvejen, så de to efterfølgende, kvindelige bilister ikke kunne undgå at påkøre dem. Politiet registrerede omstændighederne ved uheldet, og parterne sørgede selv for det videre fornødne med hensyn til eventuel bugsering af deres køretøjer.

 

Uroskabende forsamling af unge – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

I løbet af aftentimerne torsdag fik politiet flere henvendelser om, at en del unge mennesker var forsamlet ved en kunststofbane, hvor de kunne mistænkes for at overtræde forsamlingsforbuddet. Nogle af henvendelser gik også på, at der blev spillet musik til ulempe for de omkringboende. Politiet var et par gange forbi området og påtalte over for de tilstedeværende, der var tilbage, efter at nogle formentlig var flygtet ved synet af politiet, at ophold i området skulle ske ved at tage hensyn til de omkringboende. Endvidere indskærpede politiet de gældende regler i forhold til forsamlingsforbuddet, men fandt ud fra egne observationer ikke grundlag for at sigte nogen for overtrædelse af forsamlingsforbuddet eller andre regler i forbindelse med deres adfærd i området.

 

Mistænkelige biler – Søndre Park-området, Ringsted

Kl. 21.25 fik politiet et tip, om flere køretøjer kørte rundt i den sydlige del af Ringsted, idet personerne i bilerne måske solgte hash til personer i området. En patrulje kørte til området for at lede efter bilerne, men fandt kun en enkelt personbil, som kunne være interessant efter indholdet i anmeldelsen. I det kontrollerede køretøj befandt sig tre mænd på 19, 21 og 24 år fra lokalområdet, men ingen af dem var i besiddelse af euforiserende stoffer. Ved nærmere kontrol af bilen viste det sig, at bilens nummerplader var blevet afmeldt hos Motorstyrelsen et par dage i forvejen, så politiet inddrog nummerpladerne med henblik på senere aflevering hos motormyndigheden. Ingen blev således sigtet for noget i anledning af politiets kontrol.

 

Spiritus-/narkokørsel i frakendelsestiden – Dyssevej, Kalundborg

Kl. 23.08 standsede politiet en 24-årig mand fra Stenløse, da han kørte i en personbil på Dyssevej. Den 24-årige viste sig i forvejen at være frakendt kørekortet, og ved nærmere undersøgelse kunne politiet mistænke ham for at være påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen i bilen. Han blev derfor sigtet for de forskellige overtrædelser af færdselsloven og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til undersøgelse for netop alkohol og euforiserende stoffer. Den 24-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøverne er blevet analyseret.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 23.2 rykkede politiet ud til et færdselsuheld efter en anmeldelse om, at en varebil var kørt i grøften. På uheldsstedet var en varebil ganske rigtig havnet i grøften, uden at andre trafikanter havde været involveret i uheldet. Ved varebilen opholdt sig en 32-årig mand fra Ringsted, som var påvirket af spiritus. Han nægtede at have været fører af varebilen på uheldstidspunktet, men politiet mistænkte ham alligevel for at have været føreren. Derfor blev han sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 32-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

 

OPFØLGNING

 

Varetægtsfængsling – Besiddelse af euforiserende stoffer – Kalundborg

En 36-årig mand fra Jerslev Sj. og en 42-årig mand fra Kalundborg blev ved et grundlovsforhør torsdag varetægtsfængslet foreløbig frem til den 23. marts 2021. De var begge ved grundlovsforhøret blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videreoverdragelse til andre, efter at politiet havde standset dem i en bil, hvor de medbragte ca. 5,5 kg skunk. Ved efterfølgende ransagninger på et par adresser i Kalundborg kommune havde politiet fundet yderligere cannabisplanter samt opstarten på et skunklaboratorium, hvilket var det indledende mistankegrundlag mod de to mænd. Retsmødet blev i øvrigt afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere om sagen af hensyn til den fortsatte efterforskning.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 25.-26. februar 2021

Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.45

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.45 tre mænd på 17, 18 og 19 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

De sigtes for grov vold, trusler på livet, vidnetrusler og ulovlig tvang ved natten til torsdag ud for en adresse i Aarhus V sammen med mindst to andre mænd at have overfaldet en 23-årig kvinde og truet hende og hendes 18-årige veninde med en pistollignede genstand, som den 23-årige blev slået i ansigtet med.

Ifølge sigtelsen truede mændene den 23-årige til at gå med dem til et grønt område, hvor de forsøgte at tvinge hende til at afklæde sig.

Det er Østjyllands Politis vurdering, at der fortsat er gerningsmænd på fri fod, og derfor anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret. Østjyllands Politi ønsker p.t. ikke at udtale sig yderligere om sagen.

Ældre kvinde snydt til at udlevere dankort og kode

En 82-årig kvinde fra Aarhus V blev torsdag eftermiddag narret til at udlevere sit dankort, hvorefter der blev hævet flere tusinde kroner på det.

En mand, der udgav sig for at være fra banken eller lignende, ringede først til kvinden og overtalte hende til at udlevere kreditkortoplysninger og pinkode. Kort efter mødte en mand op på adressen for at afhente kvindens dankort mod lovning på, at hun fik et nyt fra banken.
Kort efter blev der hævet penge på kortet.

Samme dag blev en 75-årig kvinde fra Viby forsøgt snydt, da en mand ringede og bad om kreditkortoplysninger og fortalte, at han ville sende en medarbejder til hendes adresse for at hente dankortet.

Kvinden nåede dog at fatte mistanke og ringede til politiet.

Østjyllands Politi opfordrer særligt ældre borgere til at være ekstra opmærksomme, hvis de bliver ringet op af banken eller andre myndigheder, som beder om kreditkortoplysninger og lignende. En bankmedarbejder vil aldrig bede om pinkode, NemID eller andre lignende personfølsomme oplysninger, og vil ikke møde op for at afhente et kreditkort.

 

Narkohund fandt stoffer i hemmeligt rum

Østjyllands Politis specialpatrulje fik torsdag kl. 18.21 mistanke til to mænd, som kørte rundt i en bil på Lokesvej i Åbyhøj. Patruljen dirigerede bilen ind til siden og tog kontakt til mændene, som virkede noget nervøse ved politiets tilstedeværelse. Det lugtede af hash fra bilen, men i første omgang lykkedes det ikke betjentene at finde nogle ulovlige stoffer.

De tilkaldte derfor en narkohundefører, og hunden gav tydeligt til kende, at der var noget bag instrumentbrættet. Betjentene fandt på den måde et hemmeligt rum bag displayet, hvor der var gemt flere salgsposer med hash og skunk.

Begge mænd blev anholdt og sigtet for narkosalg, og under visitationen af mændene, fandt betjentene nogle tusinde kroner i kontanter, som ligesom stofferne blev beslaglagt.

 

Mand og kvinde anholdt efter rutinekontrol

En rutinekontrol af en bil på Viborgvej i Randers NV endte natten til fredag med to anholdte og flere sigtelser. Klokken 1.00 dirigerede en patrulje bilen ind til siden og tog kontakt til den 47-årige mand bag rattet. På passagersædet sad en kvinde, som lod til at sove tungt, og hun reagerede ikke på patruljens gentagne opfordringer om at vise noget ID.

Dørene var låst, og den 47-årige mand nægtede at låse op, så betjentene kunne komme ind til kvinden.
Derfor måtte de til sidst selv tage nøglerne ud af tændingen og låse bilen op.

Da den 47-årige mand virkede påvirket af narko, blev han anholdt og sigtet for narkokørsel, og da han gjorde kraftigt modstand, blev han også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han både havde en pose med lidt amfetamin i lommen og i bilen.

Det lykkedes betjentene at få vækket kvinden, som viste sig at være en 39-årig thailandsk statsborger. Hendes visum var for længst udløbet, så hun er nu tilbageholdt i 3 x 24 timer på Udlændingeloven, mens Udlændingestyrelsen vurderer hendes sag. Center Mod Menneskehandel blev desuden kontaktet, så det kan vurderes, om kvinden er offer for menneskehandel.

 

Flere indbrud i varebiler i Hammel

Østjyllands Politi modtog fredag morgen flere anmeldelser om tyverier fra varebiler i Hammel. Der har i løbet af natten til fredag været indbrud i firmabiler på Egevej og Elmevej og i to biler på Teglhusvej. I alle fire tilfælde har gerningsmændene brudt en dør op og stjålet en del værktøj.

Der har tidligere været flere indbrud i varebiler i Hammel, og politiet er ekstra opmærksomme i forhold til tyverierne i området.

Østjyllands Politi opfordrer til at mærke værktøjet med chip eller kunstig DNA, evt. sætte en alarm i varebilen og parkere den et sted, hvor der er god belysning, og hvor det kan være vanskeligt for tyven at komme til.

 

Tre mænd sigtet efter narkofund

Østjyllands Politis specialpatrulje besøgte torsdag aften en adresse i Risskov, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret narko. Betjentene bankede på og gav sig kende, men da ingen åbnede til trods for, at der var tydelig aktivitet i lejligheden, skaffede patruljen sig selv adgang.

Inden i lejligheden var der to mænd på 17 år og en mand på 24 år. De blev alle anholdt, og adressen blev ransaget. Betjentene fandt adskillige salgsposer med hash og skunk og andre ting, der indikerede, at der blev solgt af stofferne.

De tre mænd blev derfor alle sigtet for narkosalg.

 

Fuld og aggressiv mand anholdt på Klostertorvet

En vagt på Klostertorvet i Aarhus ringede torsdag kl. 17.15 til politiet, da en 40-årig kraftigt beruset mand opførte sig provokerende og aggressivt over for flere andre personer på torvet. Vagterne havde flere gange bedt manden om at forlade stedet, men det nægtede han.

En patrulje kørte til stedet, og da de tog kontakt til den 40-årige, blev de også mødt at høje råb og provokerende attitude. Betjentene bortviste manden, men han nægtede at efterkomme anvisningerne og blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Da han spændte i kroppen og forsøgte at vride sig fri, da han skulle ilægges håndjern, blev han også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

 

Patrulje fandt hash i bil

En patrulje standsede torsdag kl. 17.30 en bil på Fjældevænget i Aarhus V, og da den 24-årige mand bag rattet virkede særdeles nervøs, og det lugtede af hash fra bilen, besluttede betjentene at ransage køretøjet.

I en taske, der lå på det ene sæde, var der en pose med en mindre mængde hash i. Hashen blev beslaglagt, og den 24-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

 

Færdsel

Torsdag kl. 15.13 skete der et færdselsuheld i krydset Christian X’s Vej/Enghavevej i Viby. En 36-årig kvinde gik over vejen med en barnevogn, hvor hendes baby lå i, hvorefter en bil ramte ind i barnevognen med lav fart. Ved sammenstødet væltede barnevognen og barnet faldt ud. Det kom dog umiddelbart ikke noget til. Bilen kørte videre efter sammenstødet, uden at bilisten gav sig til kende.

Torsdag kl. 15.49 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Brabrand. En 30-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 26-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 15.58 skete der et færdselsuheld på Viborgvej ved Svenstrup omkring Hammel. En 35-årig mandlig bilist bremsede hårdt op på grund af kødannelse og blev ramt bagfra af en bil ført af en 58-årig kvinde. Den 58-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Torsdag kl. 16.55 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Gl. Viborgvej i Randers NV.

Torsdag kl. 19.04 skete der et færdselsuheld på Munkevejen i True Mark ved Tilst. En 45-årig mand mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i en flagstang, en granitstolpe og en varebil, som holdt på stedet. Ved uheldet væltede bilen om på taget og fik store skader. Bilisten kom dog umiddelbart ikke alvorligt til skade. Han deltog efterfølgende i en alkometertest, der indikerede, at han havde en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel.

Torsdag kl. 20.08 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Viborgvej i Aarhus V. En 35-årig mandlig bilist ramte sammen med en bil ført af en 24-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Natten til torsdag kl. 1.35 blev en 18-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Vester Boulevard i Randers NV.

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Kaprifolievej i Egå begået torsdag d. 25/2 mellem kl. 8.00 og kl. 12.00

 

Kilde: Østjyllands Politi / 26. februar 2021

Nordsjællands Politi

Forsøg på indbrud i skurvogne, Frederikssund

Mellem onsdag klokken 15.30 og torsdag klokken 05.45 forsøgte ukendte gerningspersoner at tiltvinge sig adgang til to skurvogne på en byggeplads på Strandvangen ved at opbryde vinduerne i dem. Dette lykkedes dog ikke, og der blev derfor ikke foretaget indstigning og ej heller umiddelbart stjålet noget fra stedet.

 

Færdselsuheld, Hellerup

En 33-årig kvinde fra Frederiksberg kom klokken 08.29 cyklende på el-cykel ad Tuborgvej i østgående retning, hvor hun i krydset ved Sankt Lukas Vej påkørte en 52-årig kvindelig bilist fra Slangerup, som havde overset cyklisten, da hun skulle svinge ind på Tuborgvej fra Sank Lukas Vej.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tjekke parterne.

Den 52-årige bilist blev efterfølgende sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

 

Kørsel uden førerret, Frederikssund

På J.F. Willumsens Vej blev en 39-årig mandlig bilist fra Ølstykke standset af en patrulje klokken 09.13. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet han havde fået inddraget sin førerret. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Mand truede anden mand med hjulnøgle, Hillerød

Klokken 10.16 indløb der anmeldelse om, at en mand grundet en uoverensstemmelse ved vaskehallen ved 7/Eleven på Milnersvej havde truet en 50-årig mand fra Skævinge med en hjulnøgle ved at løfte den over hovedet med front mod manden. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf begge parter og sigtede en 38-årig mand fra Skævinge for truslerne.

 

Færdselsuheld, Farum

I krydset ved Paltholmvej og Langager Alle skete der klokken 10.44 et færdselsuheld. En 53-årig kvindelig bilist fra Farum kørte ad Langager Alle i nordlig retning, hvor hun i krydset ved Paltholmvej fortsatte lige frem for rødt lys, hvorved hun påkørte en 59-årig kvindelig bilist fra Stenløse, som var ved at foretage et venstresving i krydset fra Paltholmvej og ind på Borgmester Jespersensvej.

Begge parter blev kørt med ambulance til tjek på hospitalet, og den 53-årige kvinde blev efterfølgende sigtet for at køre over for rødt lys.

 

Butikstyveri, Snekkersten

Klokken 11.45 blev det anmeldt, at en mand blev tilbageholdt ved Snekkersten Station, efter han havde forsøgt at løbe fra Føtex, hvor han havde stjålet varer fra. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 40-årig mand fra Helsinge, som de sigtede for butikstyveri.

 

Sigtet for at forvolde fare for andres liv eller førlighed, Charlottenlund

En 53-årig mand fra Charlottenlund anmeldte klokken 13.10, at han netop var kommet kørende ad Bernstorffsvej, da en sten blev kastet mod hans forrude. I bakspejlet så han en mand, som også kastede en sten mod bilen bag ved den 53-åriges.

En patrulje kørte til stedet, hvor de udfandt en 24-årig udenlandsk mand, som de anholdt og sigtede for at forvolde fare for andres liv eller førlighed.

 

Mistænkeligt forhold, Nivå

Klokken 15.03 blev det anmeldt, at tre personer udviste mistænkelig adfærd, idet de havde taget en stige fra et skur ved Nivågårds Malerisamling, men var løbet fra stedet, da de opdagede, at de var blevet observeret. En patrulje kørte til området, hvor de traf tre unge mænd på henholdsvis 16, 17 og 18 og fra Nivå og Hørsholm, som svarede til beskrivelserne fra anmeldelsen. De blev kraftigt formanet om deres opførsel, ligesom der blev taget kontakt til deres forældre.

 

Kørsel uden førerret, Birkerød

En 30-årig mandlig bilist fra Brøndby blev klokken 15.30 standset af en patrulje på Rolighedsvej. Her blev han sigtet for at køre bil uden førerret, da han ikke hver generhvervet sig denne.

 

Koordineret indsats med SKAT, Kokkedal og Nivå

Som led i en koordineret indsats med SKAT var Nordsjællands Politi torsdag eftermiddag til stede flere steder i Kokkedal og Nivå. I den forbindelse blev der udfundet en moderat mængde hash på Egedalsvænge i Kokkedal og en bil samt et sæt nummerplader blev beslaglagt på Højengen i Kokkedal.

En 35-årig mandlig bilist fra Valby blev anholdt og sigtet for narkokørsel, idet et narkometer viste, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer på Brønsholmdalsvej i Kokkedal.

Yderligere blev et antal personer visiteret i både Kokkedal og Nivå, og en 32-årig mand fra Farum blev sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde hash på Holmegårdsvej.

Færdselsuheld, Græsted

Omkring klokken 16.15 indfandt en mand sig i en personbil på forpladsen ved OK tankstationen. Pludselig slog køretøjet bak, hvorefter det kørte igennem væggen til et skur, således halvdelen af bilen endte inde i skuret. En patrulje blev sendt til stedet, hvor føreren, en 55-årig mand fra Birkerød, blæste alkometeret op over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille. Der skete ingen personskade ved hændelsen.

Indbrud i virksomhed, Værløse

Klokken 17.00 blev det anmeldt fra en virksomhed på Lejrvej, at der imellem klokken 03.00 og 17.00 havde været indbrud, og at en eller flere gerningspersoner havde stjålet tre stole, efter en dør var blevet opbrudt.

Butikstyveri, Farum

Klokken 17.10 anmeldte personalet fra Kvickly, at de stod med en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle varer for cirka 300 kroner. Da butikstyven var under 18 år gammel, blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 15-årig dreng fra Farum blev sigtet for butikstyveri, hvorefter han blev hentet af sine forældre.

Surfere i havsnød, Græsted

Klokken 17.25 blev det anmeldt, at en eller to surfere umiddelbart var i havsnød ud for Udsholt Strand. Politi og beredskab blev sendt til stedet, sidstnævnte blandt andet med en båd, og omkring klokken 17.50 blev de to personer hevet op i båden, trætte efter oplevelsen, men ellers uden behov for yderligere fysisk behandling.

Indbrud i kirke, Humlebæk

Klokken 18.13 blev det anmeldt fra Strandvejskirken, at der imellem onsdag klokken 17.00 og torsdag klokken 18.00 havde været indbrud i kirken, idet et vindue var opbrudt, ligesom der var spor af færden i kirkens fællesarealer samt på kontoret. Der var dog umiddelbart ikke stjålet noget.

 

Kørsel uden førerret, Hillerød

Klokken 19.35 blev en 34-årig mandlig bilist fra Skovlunde standset og kontrolleret på Herredsvejen. Her viste det sig, at han ikke havde førerret, hvorfor han blev sigtet for kørsel uden førerret.

 

Utryghedsskabende opførsel, Birkerød

Klokken 20.05 anmeldte en kunde i Netto, at en gruppe unge mænd stod og spærrede for udgangen og skabte utryg stemning. En patrulje blev sendt til stedet, hvor seks unge mænd fra lokalområdet blev truffet og bedt om at finde et andet sted at hænge ud.

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 25. – 26. februar 2021

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 25.-26. februar 2021

Nordjyllands Politi

Aalborg kommune – opmærksomme borgere forhindrede spritkørsel

Da en borger var ude at handle i et supermarked nord for Aalborg tirsdag den 23. februar, så hun, at en kvinde, der netop havde været inde og handle, var beruset. Og da denne kvinde forsøgte at køre fra stedet, var det helt tydeligt, at det ikke var forsvarligt – det fik den bekymrede borger til at forsøge at overtale pågældende til ikke at køre videre.

Endnu et par opmærksomme borgere hjalp til, og de fik stoppet kørslen ved blandt andet at tage kvindens bilnøgler, hvorefter der blev ringet til politiet.

Patruljen, der ankom til stedet, kunne øjeblikkeligt sigte bilisten for spirituskørsel. Den sigtede blev derpå kørt til skadestuen for at få udtaget en blodprøve, som skal fungere som bevismateriale i sagen.

Tak til de årvågne borgere, der fik stoppet spritkørsel og tilkaldt politiet.

Læs gode råd til at forhindre spritkørsel på sikkertrafik.dk

 

 

Hjørring – hash konfiskeret fra narkopåvirket bilist

Under kørende patrulje ad Bispensgade i Hjørring torsdag den 25. februar om formiddagen lagde politiet mærke til en personbil, som man besluttede sig for at udføre rutinekontrol med.

Men da betjentene henvendte sig til føreren af bilen, en 30-årig mand, fik de hurtigt mistanke til, at vedkommende var påvirket – bl.a. talte han snøvlet og virkede distraheret. En narkometertest viste dertil, at betjentenes mistanke var på rette sted, da bilisten tilsyneladende var påvirket af bevidsthedssløvende stoffer.

Adspurgt erkendte den sigtede at have indtaget cannabis. I bilistens jakkelomme fandt politiet endvidere 1,41 gram hash. Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer samt brud på lov om besiddelse af euforiserende stoffer.

Man kørte derefter den sigtede til sygehuset for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.

Læs mere på politi.dk

 

 

Aalborg – indbrudstyv forsøgte at sælge stjålne stole på nettet

Fire stole ؘ– dét var de stjålne genstande, da et indbrud fandt sted i Aalborg mellem søndag den 21. februar kl. 00:00 og mandag den 22. februar kl. 20:00. Her skaffede en indbrudstyv sig adgang til et loftrum, hvorfra stolene blev stjålet.

Forurettede lagde efterfølgende mærke til, at fire identiske stole var sat til salg på Facebook Markedsplads. Politiet sigtede derfor sælger, en 31-årig mand, for indbrudstyveri. Adspurgt erkendte den sigtede, at han havde udført tyveriet.

 

Tyve begår indbrud for at stjæle ting, de kan sælge videre.

– Når vi køber stjålne varer, kommer vi til at bestille indbrud uden at vide det.

Man kan blive hæler på to måder: ved at sælge stjålne varer videre og ved at købe stjålne varer. Det kan være svært at opdage, om en vare kommer fra et indbrud. Faktisk synes 78 procent af danskerne ifølge Det Kriminalpræventive Råd, at det er svært at vide, om de varer, de køber brugt på nettet, er stjålne.

Hvis du bruger disse to nemme handleregler, er du mere sikker på, at varen ikke er stjålet:

  1. Brug MobilePay, når du handler brugt
  2. Kig efter NemId hos sælger, når du handler brugt på nettet

Både MobilePay og NemId-validering er knyttet op på cpr.nr. som kan spores tilbage til sælgeren. Det er de kriminelle ikke interesserede i.

Læs mere på DKR.dk

 

 

Hobro – knallertfører sigtet for at føre konstruktivt ændret knallert

På Forsythiavej i Hobro standsede politiet en knallert til rutinekontrol torsdag den 25. februar om aftenen. Ved hjælp af et rullefelt kunne betjentene konstatere, at knallerten var konstruktivt ændret til at kunne køre med en hastighed op til 56,7 km/t. Politiet sigtede derved føreren, en 16-årig dreng, for at føre en ulovlig knallert. Det medførte bl.a. en betinget frakendelse af førerretten til lille knallert.

 

Præstbro – indbrud i lager

Et indbrud fandt sted på Hovedgaden i Præstbro mellem onsdag den 24. februar kl. 15:30 og torsdag den 25. februar kl. 08:30. En indbrudstyv brød her et vindue op med en ligekærvet skruetrækker, hvorefter man bevægede sig rundt omkring i bygningen. Blandt de stjålne genstande var diverse former for værktøj, herunder tre sømpistoler, en boremaskine og en stiksav. Den endnu ukendte gerningsmand forlod stedet ad en terrassedør.

Har du set mistænkelig adfærd på Hovedgaden i Præstbro? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

 

 

Hadsund – indbrud i kælderrum

Mellem tirsdag den 23. februar kl. 15:00 og torsdag den 25. februar kl. 10:54 fandt et indbrud sted på Himmerlandsgade i Hadsund. En ukendt gerningsmand smadrede flere døre til kælderrum på adressen. Der er pt. endnu ikke overblik over de stjålne genstande i forbindelse med indbruddet.

Har du set mistænkelig færden på Himmerlandsgade i Hadsund? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 26. februar 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

SLAGELSE: Hærværk mod biler

En række biler, der holdt parkeret flere steder i Slagelse, blev et sted mellem onsdag eftermiddag og torsdag eftermiddag udsat for hærværk ved, at de er blevet ridset med en skarp genstand. Det var især biler, der holdt på Slotsgade, det er gået ud over, men også tre biler, der holdt på Priorgade og Kongelyset har fået ridser. Politiet hører gerne fra vidner, der kan have set noget i denne forbindelse.

 

KALVEHAVE: Over 100 ulovlige planter

Politiet havde i går formiddags en ransagning på en adresse ved Kalvehave, hvor der var mistanke om, at der blev dyrket ulovlige planter. Ganske rigtigt blev der fundet over hundrede hashplanter fordelt i boligen. Planterne blev gravet op og taget med til destruktion, og en 31-årig mand blev anholdt og sigtet for salg af narko.

 

NYKØBING F.: Ni unge sigtet for at overtræde forsamlingsforbuddet

Politiet fik i går eftermiddags et tip om, at der på et areal på Fromsgade i Nykøbing F. var forsamlet flere end tilladt ifølge coronareglerne. En politipatrulje kørte klokken 15.49 ud for at undersøge sagen, og her traf de ni unge, som alle fik en sigtelse for at overtræde forsamlingsforbuddet.

 

NÆSTVED: To mænd sigtet for salg af narko

I går aftes klokken 19.35 var politiet på patrulje på Digevej i Næstved, hvor de havde fået et tip om, at der muligvis skulle foregå handel med narko. Her traf de en 33-årig kvinde fra byen, som netop kom op fra en kælderopgang, hvor hun havde købt noget kokain fra en mand. Kort efter fandt patruljen frem til to mænd på hhv. 29 og 54 år som begge blev sigtet for salg af narko. Den 33-årige kvinde blev sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

 

SLAGELSE: Fik inddraget førerretten på stedet

Politiet holder et skarpt øje med hastighederne på politikredsens veje. Og i går var ingen undtagelse. Her var politifolk fra færdselsafdelingen klokken 20.02 kørt ud til Sorøvej i Slagelse, som de af erfaring ved, er et strækning, hvor folk kan finde på at køre meget hurtigere end de 80 km/t, som er tilladt. Det gjorde de desværre også i går. På de knap to timer, hvor der blev målt, fangede politiets laserudstyr hele fire bilister, der kørte markant for hurtigt. Der blev målt hastigheder på hhv. 109 km/t, 115 km/t, 157 km/t og 169 km/t. Det udløste to klip, en betinget frakendelse af kørekortet og en ubetinget frakendelse af kørekortet samt en inddragelse af førerretten på stedet.

 

NÆSTVED: Mand skabte uro

I går klokken 20.43 måtte en politipatrulje køre til Banegårdspladsen i Næstved, hvor en mand skabte uro. Han gik rundt og råbte højlydt, sparkede på skilte og døre, og tissede rundt omkring. Manden, der er 54 år og fra byen, blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen og opfordret til at gå hjem.

 

NYKØBING F.: Mand skød i luften

Politiet fik i går klokken 21.37 en anmeldelse om, at en mand opførte sig noget besynderligt på Stubbekøbingvej i Nykøbing F. Han havde råbt umotiveret og affyret skud i luften – uden dog at nogen havde været i fare. Kort efter var politiet på stedet og fik fat i manden, der havde en pistol på sig. Manden, der er 27 år og med ukendt adresse, blev anholdt og taget med på politistationen. Det forventes, at han bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.

 

NÆSTVED: 48-årig sigtet for salg af narko

Politiet ransagede i nat klokken 3.43 en adresse på Marskvej i Næstved. Her blev der fundet flere klumper hash, noget amfetamin og flere ting, der kunne tyde på, at stofferne blev solgt videre. En 48-årig mand med ukendt adresse blev anholdt og sigtet for salg af narko.

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Korsør Christiansgave Hus Mandag kl. 15 – torsdag kl. 8.30 Hårde hvidevarer, en skænk og havemøbler
Rønnede Møllevangen Hus Torsdag kl. 16.50 – 19.20 Intet
Sorø Lundsgårdsvej Hus Torsdag kl. 16.57 Vides endnu ikke
Vordingborg Næstvedvej Hus Søndag kl. 22 – tirsdag kl. 15.30 Umiddelbart intet

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller: 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt km/t Hurtigste km/t Klip
Haslev Troelstrupvej Kl. 6.11 – 7.42 ATK – bestilt færdselskontrol 33 5 50 70 1 klip
Haslev Køgevej Kl. 8.36 – 11.30 ATK 378 27 60 87 3 klip
Holmegaard Landevejen Kl. 8.06 – 13.15 ATK 2105 83 60 94 1 klip
Korsør Marsk Stigs Vej Kl. 7.06 – 9.00 ATK – bestilt færdselskontrol 126 2 50 62
Korsør Vestmotorvejen Kl. 9.26 – 13.30 ATK 4272 153 110 167 1 klip og en betinget frakendelse
Korsør Tårnborgvej Kl. 10.23 – 11.24 ATK 143 2 50 64
Korsør Skovvej Kl. 11.47 – 12.48 ATK 86 4 50 68
Nakskov Maribovej Kl. 21.57 – 0.30 ATK – bestilt færdselskontrol 34 6 50 65
Slagelse Slagelsevej Kl. 13.29 – 14.53 ATK 172 20 50 75 2 klip
Stenlille Sorøvej Kl. 13.54 – 19.30 ATK 2139 76 60 99 9 klip
Søllested Rødbyvej Kl. 19.22 – 21 ATK – bestilt færdselskontrol 26 5 80 117 1 klip

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Karsholtevej Dianalund Kl. 9.13 – 9.50 En politipatrulje målte ca. 40 køretøjer med laser, man alle kørte pænt og ingen overskred fartgrænsen på 50 km/t.
Nakskov Niels Nielsensgade Kl. 12 – 12.30 20 køretøjer blev kontrolleret, og af dem blev en sigtet for at køre bil uden at have spændt sikkerhedsselen.
Nykøbing F. Flere steder Kl. 11 – 17 En blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen, en kørte for hurtigt, en manglede en nummerplade, og en blev sigtet for at skabe fare/ulempe ved overhaling.
Slagelse Skælskørvej Kl. 9.45 – 12 Uopmærksomhedskontrol: 17 køretøjer blev standset og kontrolleret. Af dem blev en sigtet for overtrædelse af fuldt stop, en for at køre med nedslidte dæk, tre for at tale i håndholdt mobiltelefon mens de kørte, og en for at køre for hurtigt.
Slagelse Sorøvej Kl. 20.02 – 22 Højhastighedskontrol: Politiet målte farten med laser, og det resulterede i, at en nu står til en betinget frakendelse af kørekortet, og en står til en ubetinget frakendelse inklusiv en administrativ inddragelse af førerretten på stedet. Desuden blev to målt til at køre så hurtigt, at det udløser et klip i kørekortet.

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Borre Klintevej Kl. 22.30 27-årig kvinde fra Kalvehave Kørsel i påvirket tilstand
Vordingborg Marienbergvej Kl. 20.13 25-årig kvinde fra Vordingborg Kørsel i påvirket tilstand (hash)

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 25. februar 2021

Bornholms Politi

Færdsel

I forbindelse med målrettet færdselsindsats med ATK-bilen i Listed blev en enkelt bilist torsdag formiddag målt til, med køre 64km/t, at have for meget fart på i en 50 km-zone inden for tættere bebygget område.

Torsdag først på eftermiddagen blev en 87-årig traktorfører standset på Midtbornholm og sigtet for kørsel med påhængsvogn med gods, der ikke var fastspændt.

 

Kilde: Bornholms Politi / 25.-26. februar 2021

Fyns Politi

Langeland

Indbrud i privat beboelse
5935 Bagenkop – Skolegade
Anmeldt: 25/02/2021 21:12
Sket: 25/02/2021 20:00 – 25/02/2021 21:10
Vindue opbrudt. Stjålet: Bordlampe.

Indbrud i sommerhus
5935 Bagenkop – Ågabet
Anmeldt: 25/02/2021 11:01
Sket: 19/02/2021 10:00 – 25/02/2021 10:30
Vindue opbrudt. Ikke overblik.

 

Middelfart

Indbrud i virksomhed
5463 Harndrup – Fjellerupvej
Anmeldt: 25/02/2021 13:23
Sket: 15/02/2021 00:00 – 22/02/2021 12:00
Vindue opbrudt. Stjålne genstande: Tre el-guitarer, cd-afspiller

 

Nordfyn

Indbrud i privat beboelse
5450 Otterup – Lunde Bygade
Anmeldt: 25/02/2021 12:08
Sket: 24/02/2021 09:00 – 24/02/2021 22:30
Hoveddør formentlig ulåst. Stjålet: Kontanter.

 

Odense

Røveri mod person i egen bolig
5260 Odense S – Tuemosevej
Anmeldt: 25/02/2021 23:37
Sket: 25/02/2021 23:25
Forurettede lå og sov, da han blev vækket af noget skramlen i huset. Han stod op og da han åbnede døren ud til fordelingsgangen, så han gerningsmanden, der vendte rundt og slog forurettede i ansigtet. Herefter løb gerningsmanden mod hoveddøren med forurettede efter sig. Det lykkedes gerningsmanden at flygte.

Indbrud i garage/udhus
5260 Odense S – Kratholmvej
Anmeldt: 25/02/2021 10:55
Sket: 16/01/2021 21:00 – 18/01/2021 04:00
Lås til garage opbrudt. Stjålet 2.5 hk påhængsmotor af mærket, Yamaha og en buskrydder.

Hærværk
5230 Odense M – Tagtækkervej
Anmeldt: 25/02/2021 07:39
Sket: 24/02/2021 17:45 – 25/02/2021 05:45
Ukendt gerningsmand havde udøvet hærværk på metalpostkasse formentlig med ulovligt fyrværkeri.

 

Svendborg

Butikstyveri
5700 Svendborg – Grusvig
Anmeldt: 25/02/2021 18:41
Sket: 25/02/2021 18:31
Ukendt person indfandt sig i butikken og lagde 10-15 Redbull i en rød sportstaske og forlod derefter butikken uden at betale. Han forlod stedet i en Citroen C5, sort, stationcar.

 

Kilde: Fyns Politi / 25. februar 2021