Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 10. maj 2021

Midt - og Vestsjællands Politi

Weekendens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Søndre Mellemvej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Holbækvej, Benløse, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Hovedgaden, Høng

Tyveri fra køretøjer:

Egevej, Solrød Strand
Peyronsvej, Solrød Strand
Bakkelund, Havdrup
Solsortevej, Viby Sj. (2 biler)
Løvsangervej, Greve

 

Fredag – lørdag

 

Narkobilist stak af – men fundet af hundepatrulje – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 17.18 stak en færdselsbetjent politiets stop-skilt – bedre kendt som ”slikkepinden” ud af vinduet, for at få en bilist på Køge Bugt Motorvejen ved Greve til at standse i en rutinekontrol. Manden bag rattet standsede dog ikke, men kørte videre ad motorvejen. Pludselig standsede bilisten i græsrabatten på motorvejen, hvorefter han forlod bilen, hoppede over et hegn, løb over en skrænt og forsvandt ind i et buskads. En hundepatrulje var dog ikke langt væk, så politihunden satte næsen i sporet fra det sted, hvor manden havde sat bilen.

Et kvarter senere fandt hundepatruljen frem til en mand, som gemte sig i det grønne område. Færdselsbetjenten genkendte føreren af den efterladte bil, en 27-årig mand fra Lille-Skensved ved Køge, som var påvirket af narko og var frakendt kørekortet. Han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel i frakendelsestiden og for at undlade at standse, da politiet gav tegn til det. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sine sager.

Det var 13. gang at den 27-årige kørte uden gyldigt kørekort, så politiet undersøgte mulighederne for at beslaglægge køretøjet. Det var der dog ikke grundlag for, da det var en bil, som den 27-årige havde lånt og ikke havde kørt i ved de tidligere sager. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade sit køretøj til en førere uden gyldigt kørekort, hvilket udløser en bøde.

 

Spirituskørsel – Bjælkerupvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 17.28 blev en 64-årig mand fra lokalområdet anholdt og sigtet for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev standset af en patrulje på Bjælkerupvej i Store-Heddinge på Stevns, da han kom kørende mod nord. Efter at have fået udtaget en blodprøve blev han løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøveanalysen er kommet.

 

Handlekraftige borgere tilbageholdt spiritusbilist – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 17.31 anmeldte en borger via 112, at hun og et vidne havde tilbageholdt en spirituspåvirket mand, som forsøgte at køre fra en parkeringsplads foran supermarkedet Meny på Smedelundsgade i Holbæk.
Den spirituspåvirkede mand havde sat sig ind i en bil og startede motoren, da de to borgere konfronterede ham. Den påvirkede mand blev udadreagerende og forsøgte at gå fra stedet, da han blev stoppet i at køre. Det lykkedes de to tilstedeværende at tilbageholde manden indtil patruljen kom frem og kunne tage over.

Politiet anholdt bilisten, en 39-årig mand fra Fårevejle, som blæste alkometeret over de tilladte 0,5 promille. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu afventer politiet blodprøveanalysen, hvorefter den 39-årige kan forvente at høre mere i sagen.

Fra 2015-2019 blev i alt 165 personer dræbt i trafikken i spiritusulykker i Danmark.
De to borgeres handlekraft gjorde, at den 39-årige blev forhindret i at køre påvirket og derved være til fare for sig selv og andre.

 

Indsats mod narko på gadeplan – Roskilde

Flere patruljer deltog fredag sen eftermiddag/aften i en målrettet indsats mod narko på gadeplan i Roskilde by. En narkohundepatrulje deltog ved dagens kontrol, hvor der blev visiteret flere personer, som kunne mistænkes for at være i besiddelse af narko. Det blev til følgende sager:

Kl. 17.45 traf en patrulje en 32-årig mand fra Roskilde, som kom gående ad en sti ved Æblehaven. Betjentene skønnede, at han var påvirket af narko og visiterede ham. Han blev fundet i besiddelse af hele 52 klumper hash i mindre såkaldte ”salgsklumper”, der i alt vejede 55,74 gram og et firecifret kontantbeløb, som formodedes at være udbytte fra hashsalg. Den 32-årige blev anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Politiet ransagede hans bopæl, men fandt ikke yderligere. Efter endt afhøring og sagsbehandling blev den 32-årige løsladt senere på aftenen, men vil høre mere fra politiet i sagen.

Kl. 18.22 blev en 49-årig mand fra Køge sigtet for at være i besiddelse af 0,66 gram hash i Bambusgården ved Rønnebærparken.

Kl. 20.10 fandt narkohundepatruljen en klump hash på 2,84 gram på en 24-årig mand fra Roskilde, da han blev truffet og visiteret ved rundkørslen på Køgevej/Ny Østergade.

Kl. 20.21 traf en patrulje en 19-årig mand fra Roskilde ved Stationscentret, som blev visiteret. Han havde 2,21 gram hash på lommen.

kl. 21.55 foretog en patrulje en visitation af en 20-årig mand fra Jyllinge, som de traf på i en baggård i Hersegade. Han blev fundet i besiddelse af to små pølsemandsposer, som i alt indehold 0,94 gram kokain.

Kl. 22.14 visiterede en patrulje en 25-årig mand fra Skælskør på Roskilde Station på Jernbanegade. Han blev fundet i besiddelse af 0,27 gram kokain og 8,73 gram hash.

Politiet beslaglagde de ulovlige stoffer med henblik på destruktion. De sigtede kan alle forvente at høre mere fra politiet i deres sager.

 

Lørdag – søndag:

 

Narkokørsel uden førerret – Knabstrup Møllebakke / Skovvejen, Mørkøv – Holbæk

Kl. 13.50 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 24-årig mand fra Korsør for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som han slet ikke i forvejen måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. Det medførte endnu en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven, og den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Tricktyveri – Søndervang / Ole Larsensvej, Greve

Kl. 14.44 anmeldte en 82-årig kvinde fra Greve, at hun ca. 30 minutter tidligere havde fået stjålet sin pung fra sin taske, da hun gik med sin rollator på et stisystem ved en tunnel under jernbanen ved Søndervang og Ole Larsensvej. Den 82-årige var blevet kontaktet af en fremmed mand, der henvendte sig med et kort og stillede spørgsmål på et sprog, som den 82-årige ikke forstod. Han fulgte efter kvinde ned i tunnelen, men forlod hende kort efter. Herefter opdagede den 82-årige, at manden på ukendte måde havde fået stjålet hendes pung med fra den medbragte taske på rollatoren. Et vidne havde set de to ved tunnelen og manden forlade stedet først i gang, men senere i småløb i retning mod Greve-centeret. Den mistænkte, fremmede mand blev beskrevet som: mand, østeuropæisk af udseende, 30-35 år, 160-170 cm høj, almindelig af bygning, lyst kort hår og iført en jakke.

Politiet forsøger nu at få identificeret den mistænkte og vil gerne høre fra personer, der har bemærket ham i området, eller som har oplysninger om hans identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Hashrygning tæt på børn – Elmevej, Roskilde

Kl. 16.02 fik politiet en henvendelse fra en anmelder, der var bekymret for unges hashrygning på Elmevej tæt på et område, hvor også børn opholdt sig. En patrulje kørte til området og fik kontakt til to 23-årige mænd fra Roskilde, som havde godt fire gram hash tilsammen i en taske. De blev begge sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og fik hashen beslaglagt som bevis. Hashrygningen i området var dermed stoppet, og de to mænd kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.

 

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 17.21 rykkede redningspersonale og politiet ud til det vestgående spor på Vestmotorvejen, hvor et par biler var impliceret i et færdselsuheld kort før rastepladsen Kongsted N. To biler viste sig at være stødt sammen, men ingen personer var kommet alvorligt til skade. En 79-årig mand fra Ringsted havde under kørslen i vognbanen mod højre af ukendte årsager ramt bagenden på den forankørende bil ført af en 42-årig kvinde fra Herlufmagle. Sammenstødet bevirkede, at kvinden mistede kontrollen over sin bil, der snurrede rundt og ramte ind i autoværnet. Tre personer blev kørt til kontrol på skadestuen, men havde ikke pådraget sig behandlingskrævende skader. De to implicerede biler blev bugseret til den nærliggende rasteplads, så der var ryddet op på uheldsstedet kl. ca. 18.30, så trafikken kunne passeret uhindret forbi uheldsstedet.

 

Narkokørsel – Hovedgade, Svinninge – Holbæk

Kl. 17.35 anholdt og sigtede politiet en 20-årig kvinde fra Grevinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Narkometertesten indikerede, at hun var påvirket af hash under kørslen, så hun fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og blev herefter løsladt.

 

Spirituskørsel på knallert – Rødvigvej, Rødvig – Stevns

Kl. 17.50 anholdt og sigtede politiet en 64-årig mand fra Rødvig for spirituskørsel på en knallert, da han kørte ad Rødvigvej ved Korsnæbsvej. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Hastighedskontrol – motorcykel beslaglagt – Vordingborgvej, Køge

Kl. 18.30 målte færdselspolitiets videobil en motorcyklist til at køre med mindst 112 km/t ad Vordingborgvej, selv om højst tilladte hastighed ifølge skiltningen var 70 km/t. En 34-årig mand fra Hårlev blev som fører af motorcyklen sigtet for hastighedsovertrædelsen, der ud over en bøde også vil medføre en påstand om betinget frakendelse af kørekortet.
Kl. 19.58 fik færdselspolitiet øje på endnu en hurtigkørende motorcyklist, der også kørte ad Vordingborgvej, men på strækningen, hvor højst tilladte hastighed er 60 km/t ifølge skiltningen. En 25-årig mand fra Ringsted blev målt til at køre med mindst 133 km/t mod de højst tilladte 60 km/t, så han blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens hastighedsbestemmelser. Med hjemmel i de nyligt skærpede regler for beslaglæggelse af køretøjer meddelte færdselspolitiet den 25-årige, at hans motorcykel straks blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation, idet hastighedsoverskridelsen udgjorde mere end 100 % af den tilladte hastighed. Han vil derfor senere blive indkaldt til et retsmøde, når både straffen for kørslen og spørgsmålet om endelig konfiskation af motorcyklen skal afgøres.

 

Færdselsuheld / påvirket bilist – Kærbyvej, Kalundborg

Kl. 21.37 blev der slået storalarm efter et færdselsuheld, hvor en bil med flere personer i var kørt ind i en husmur på Kærbyvej. Både en akutbil, en ambulance og lægehelikopteren blev sendt til uheldsstedet, hvortil politiet også kørte. Det viste sig, at føreren selv var kommet ud af bilen, mens en kvæstet forsædepassager måtte hjælpes ud. Bilen var blevet ført af en 23-årig mand fra Gørlev Sj., som blev skønnet påvirket af både alkohol og narkotika, så han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Forsædepassageren var en 32-årig mand fra Kalundborg, som sammen med den 23-årige fører blev transporteret til skadestuen i Holbæk. Her fik passageren konstateret kvæstelser i sine ben og blev indlagt til behandling herfor. Den 23-årige fik udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Uheldet skete efter kørsel i nordvestlig retning ad Kærbyvej, hvorunder den 23-årige af ukendte årsager mistede kontrollen over personbilen i en svag kurve før en privat adresse med tilhørende have. Efter at have kørt gennem en hæk standsede bilen først ved påkørsel af husmuren, som dog ikke fik nogen skade. Den beskadigede bil blev bugseret væk, og politiet afventer nu analyseresultaterne fra blodprøver, før sagen kan afgøres.

 

Høj musik tæt på plejecenter – Sygehusvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 22.58 kørte politiet til området på bagsiden af sundhedscentret, hvor der ifølge en anmeldelse skulle være forsamlet 10-15 personer. De skulle spille høj musik fra en soundbox, ligesom de skulle uden grund køre i en bil frem og tilbage ad vejen. Desuden skulle den høje musik være til ulempe for beboerne på et nærliggende plejecenter. Politiet traf gruppen på 10-15 personer, der blev bedt om skrue ned for musikken, så den ikke var til væsentlig ulempe for de omkringboende. Der var ikke grundlag for at foretage yderligere over for de tilstedeværende.

 

Knivloven – Ladegårdsparken Øst, Holbæk

Kl. 00.40 kontrollerede politiet fire mænd på 19 og 20 år, da politiet traf dem i en bil i området. Det viste sig, at en 19-årig mand uden fast bopæl var i besiddelse af en foldekniv, så han blev sigtet for overtrædelse af knivloven og fik kniven beslaglagt som bevis i sagen. De tre øvrige mænd fra Holbæk, Frederiksberg og Vig blev ikke fundet i besiddelse af ulovlige effekter, så ingen af dem hører nærmere fra politiet. Det kan den 19-årige i anledning af sin sigtelse derimod forvente, når sagen mod ham skal afgøres.

 

Spirituskørsel – Værtsvej, Køge

Kl. 02.45 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Køge for spirituskørsel. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Spirituskørsel – Lejrevej, Osted, Lejre – Lejre

Kl. 04.57 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Rumænien, men med ophold i Danmark, for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

 

Søndag – mandag

 

Spirituskørsel – Rute 21, Odsherred/Lejre

Kl. 15.15 anmeldte en bilist, at hun kørte bag ved en bil som kørte usikkert ad Odsherredvej på Rute 21 mod syd. Bilen fortsatte videre ad Holbækmotorvejen, hvor en patrulje holdt klar og afventede, da bilen passerede afkørsel 16, Kr. Sonnerup.
Bilisten, en 74-årig mand fra Gadstrup, blev standset kl. 15.34, hvor en alkometertest bekræftede, at han havde indtaget mere alkohol end tilladt. Han blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. Den 74-årige blev herefter løsladt, og nu afventer resultatet af blodprøven, hvorefter han vil høre mere fra politiet i sagen.

 

”Brand” var røg fra pillefyr – Bakkedraget, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.32 kom et alarm opkald om kraftig røg fra et pillefyr på Hjembæk Efterskole i Jyderup. Alle de tilstedeværende elever og personale blev evakueret. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor to røgdykkere blev indsat til at undersøge fyret. Det viste sig, at der var sket en teknisk fejl på fyret, som gjorde at der var væltet piller af ud af fyret, som røg kraftigt. Der skete ingen skade på ejendommen og ingen personer kom noget til. Brandvæsnet tog sig af pillefyret og politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

 

Spiritusbilist uden kørekort fik taget bilen – Asnæs Lyngvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 15.55 blev en 54-årig mand fra Føllenslev anholdt og sigtet for spirituskørsel ad Asnæs Lyngvej i Asnæs. Han havde desuden ikke et gyldigt kørekort, og det var nu 3. gang indenfor 3 år han kørte i frakendelsestiden. Politiet beslaglagde derfor hans bil med henblik på konfiskation, hvilket den 54-årige accepterede. Den 54-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med, at sagen afgøres.

 

Spirituskørsel på knallert – Rødhøj, Asnæs – Odsherred

Kl. 17.05 standsede en patrulje en 47-årig mand uden fast bopæl, som kom kørende i beruset tilstand på en lille knallert ad Rødhøj i Asnæs. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han erkendte sagen og vil senere høre mere fra politiet.

 

Bilist frakendt førerretten fik taget bilen – Mosevej, Solrød Strand

Kl. 17.45 bemærkede en patrulje en personbil, som kørte ad Mosevej og ind på parkeringspladsen ved Solrød Centret. Patruljen henvendte sig til føreren af bilen, en 31-årig mand fra Køge, for at se et kørekort. Det kunne han dog ikke fremvise, da han var frakendt førerretten, fordi han havde kørt for stærkt gentagne gange.
Den 31-årige var derfor blevet frakendt retten til at bil, men det havde ikke holdt ham tilbage. Ved dagens kontrol var det 4.gang indenfor 3 år, at han kørte i frakendelsestiden, så politiet kunne beslaglægge hans bil med henblik på konfiskation. Den 31-årige ønskede rettens vurdering af beslaglæggelsen, som nu skal behandle sagen. Om bilen kan endeligt konfiskeres vil blive afgjort sammen med straffesagen ved et senere retsmøde.

 

Mand stukket med kniv – Parkvej, Borup.

Kl. 01.11 kørte politi og ambulance til Parkvej i Borup, hvor en 30-årig mand var blevet stukket i brystet med en kniv i en lejlighed. Den 30-årige mand blev akut indbragt til Køge Sygehus i kritisk tilstand til behandling for knivstik i brystet. Politiet anholdt kort efter den en mistænkt i sagen, en 18-årig mand fra Borup, som blev anholdt og sigtet for overfaldet på den 30-årige. Han blev taget med til stationen, hvor han senere blev afhørt. De to parter kendte hinanden, og politiets efterforskning skal nu forsøge at klarlægge motivet til overfaldet.

Den 18-årige vil i dag kl. 13.00 blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i sagen, som sigtet for forsøg på manddrab. Anklageren vil begære dørlukning ved retsmødet ad hensyn til den videre efterforskning. Derfor kan politiet ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 7.-10. maj 2021

Østjyllands Politi

Slagsmål i det nordlige Aarhus

Søndag kl. 19.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var optakt til uro mellem ca. 15 personer, der løb rundt i området ved Reginehøjvej i Aarhus N. Der blev sendt flere patruljer til stedet, hvor betjentene fik kontakt med flere personer, der dog umiddelbart ikke kunne sættes i forbindelse med noget konkret.

Kl. 20.05 kontaktede flere borgere politiet, da de kunne se en gruppe, der var oppe at slås i området ved Netto/McDonald’s/Q8 på Randersvej. Personerne var dog væk igen, da politiet ankom til stedet. Betjentene undersøgte området nærmere, og fandt efterladte stik- og slagvåben i form af flere bat og en kniv.

Østjyllands Politi efterforsker stadig sagen for at undersøge, hvad der er sket. I den forbindelse vil politiet gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have set noget i tidsrummet fra kl. ca. 19.00 til 20.30 i området omkring Reginehøj i det nordlige Aarhus. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

Ukrudtsbrænder satte skur i brand

Søndag kl. 14.26 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et skur på Bjerregrav Stationsvej i Randers NV. Da politiet ankom til stedet, kunne der ses kraftig røg og ild fra skuret, der stod op ad huset. Kort efter ankom brandvæsnet til stedet og påbegyndte slukningsarbejdet.

Det stod hurtigt klart, at skuret og garagen, der lå i umiddelbart forlængelse af skuret, ikke stod til at redde, og brandvæsnet forsøgte derfor at lave en kontrolleret nedbrænding samt at holde flammerne væk fra huset. Det lykkedes i nogen udstrækning, men der kom brandskader på husets gavl og et vindue ind til køkkenet var sprængt, hvorfor ilden også havde fået fat i dele af køkkenet. Ingen personer kom dog noget til som følge af branden.

Husets 48-årige mandlige ejer oplyste selv til politiet, at han havde været i færd med at fjerne ukrudt med hjælp fra en ukrudtsbrænder, da der pludselig var gået ild i skuret. Han havde selv forsøgt at slukke ilden, men måtte hurtigt opgive.

På baggrund af mandens forklaring og brandundersøgelserne på stedet, blev den 48-årige mand sigtet for overtrædelse af beredskabsloven ved at have været uforsigtigt med brug af ukrudtsbrænderen.

Husk de gode råd, når du bruger ukrudtsbrænder

Hvert år opstår der brande i skure eller huse som følge af forkert brug af ukrudtsbrænder – derfor er det en rigtig god idé at følge nedenstående råd fra Sikkerhedsstyrelsen, inden du tænder din ukrudtsbrænder:

  • Ukrudtet skal svitses, ikke brændes
  • Hold brænderen væk fra tør jord og tør bevoksning
  • Husk god afstand til biler, bygninger og plankeværk
  • Hold øje med glemte gløder
  • Forlad aldrig en tændt eller varm brænder
  • Afmonter gasflaske eller -dåse efter brug
  • Hav altid brandslukningsudstyr i nærheden (vandslange)

 

Spritbilist stak af fra færdselsuheld

Søndag kl. 12.53 skete der et færdselsuheld på Flyvervej i Randers NØ. En 39-årig mandlig bilist kom kørende ad Flyvervej, da han skulle passere et bump, hvor kun én bil kunne passere ad gangen. En 18-årige mandlig bilist kom kørende fra modsatte side og trak over i højre siden af vejen for at give plads til, at den 39-årige kunne passere.

Den 39-årige havde dog kurs mod den 18-åriges bil, som han kørte direkte ind i, hvorefter han accelererede og kørte fra stedet. Den 18-årige mand blev tilset i en ambulance, men var ikke umiddelbart kommet til skade.

Et vidne havde noteret nummerpladen på den bil, der var kørt fra stedet, og politiet fandt frem til den adresse i Randers NV, hvor bilens ejer boede. På adressen holdt en bil med skader på fronten, men bilens ejer var ikke umiddelbart interesseret i at åbne for politiet.

Da det lykkedes betjentene at få kontakt til den 39-årige mand, kunne de konstatere, at han var tydeligt påvirket af spiritus. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev desuden sigtet for at flygte fra et færdselsuheld og for ikke at have tegnet forsikring på sin bil samt for overtrædelse af færdselsloven.

 

Biler i brand

Natten til mandag kl. 01.03 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret ved Aldersrovej i Aarhus N. Da politiet ankom til stedet, havde ilden nået at sprede sig til en anden bil, så der nu var tydelige flammer fra to biler på parkeringspladsen.

Brandvæsnet ankom til stedet og påbegyndte slukningsarbejdet. Brandfolkene fik hurtigt ilden under kontrol, og kl. 01.28 var branden slukket og brandfolkene fortsatte med efterslukning. Begge biler udbrændte, og en tredje bil, der holdt parkeret tæt på, havde fået varmeskader på højre side.

Politiet efterforsker sagen for at undersøge, om branden var påsat og hører derfor gerne fra eventuelle vidner, der kan have set nogle personer omkring parkeringspladsen umiddelbart før kl. 01.00 natten til mandag. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

 

Kørt ned i fodgængerfelt af ukendt bilist

Søndag kl. 16.00 kontaktede en 39-årig mand politiet for at anmelde et færdselsuheld, der fandt sted natten til søndag kl. 00.50 i krydset Østervangsvej/Udbyhøjvej i Randers NØ. Den 39-årige mand har forklaret til politiet, at han ville krydse fodgængerfeltet ved den nordlige del af rundkørslen ved Udbyhøjvej, da han pludselig så et par billygter, hvorefter alt var blevet sort.

Kort efter vågnede han op midt i fodgængerfeltet, hvorefter han søgte hjælp hos en kammerat, der boede i nærheden, og som han var på besøg hos. Her lagde han sig til at sove, men da han vågnede søndag morgen, havde han ondt i hele kroppen, og tog derfor forbi skadestuen, hvor det kunne konstateres, at han havde flere skader på kroppen som følge af uheldet.

Den 39-årige mand så ikke bilen, og kan derfor ikke give nogen beskrivelse af hverken bilmærke, farve eller fører. Østjyllands Politi vil derfor gerne i kontakt med føreren af bilen, der måske ikke selv ved, at han/hun påkørte en fodgænger. Politiet hører også gerne fra eventuelle vidner, der kan have set påkørslen, og som muligvis kan bidrage med oplysninger i sagen. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

Brand i båd

Søndag kl. 14.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en båd, der stod på en trailer ved Kalorievej i Grenaa. Ejeren af båden havde selv fået trukket den væk fra bygninger, så der ikke var nogen risiko for spredning.

Da politi og brandvæsen ankom til stedet stod der flammer og sort røg op fra båden, og brandvæsnet gik i gang med slukningsarbejdet, der hurtigt blev afsluttet. Branden havde dog også ødelagt traileren og medført skader på varebilen, der trak traileren. Der var ikke nogen personer, der kom til skade som følge af branden.

Bådens 33-årige mandlige ejer forklarede til politiet, at han havde arbejdet med en vinkelsliber i nærheden af båden, og at det måske var en gnist herfra, der havde fået fat i nogen benzin fra båden. Båden var dog helt udbrændt, så det var ikke umiddelbart muligt at fastslå den præcise brandårsag.

 

Blev beluret i solcenter

Søndag kl. 21.06 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 36-årig kvinde, der befandt sig i et solcenter på Mariagervej i Randers NV. Da hun var gået ud af solariet uden tøj på, så hun en mand med mørkt hår, der stod og kiggede ned på hende over en skillevæg til rummet ved siden af.

Kvinden var sikker på, at manden fortsat var på stedet, idet hendes veninde stod udenfor og ventede på hende og derfor vidste, at der ikke var gået nogen personer ud fra solcenteret. Der blev sendt en patrulje til stedet, hvor betjentene fik fat i den 29-årige mand, der blev sigtet for blufærdighedskrænkelse ved beluring.

 

Færdsel

Søndag kl. 09.16 skete der et færdselsuheld på Ringvej Syd i krydset ved Bjødstrupvej i Højbjerg. En 34-årig kvindelig bilist kom kørende ad Ringvej Syd og skulle dreje til venstre ad Bjødstrupvej, da hun kørte ind foran en anden bil, ført af en 55-årig kvinde, der kom kørende i modsatte retning. De to biler kørte sammen med mindre materielle skader til følge. Der skete umiddelbart ingen personskade. Den 34-årige kvinde blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Søndag kl. 16.35 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Åbyhøj. En 21-årig kvindelig bilist kom kørende ad Silkeborgvej, da bilen foran bremsede ned, hvorefter kvinden gjorde det samme. Derefter blev hun påkørt bagfra af en anden bil, ført af en 19-årig kvinde, der ikke havde nået at bremse. Der skete kun mindre materiel skade som følge af uheldet.

Søndag kl. 18.30 blev en 31-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV.

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Pilegårdsvej i Kolt, Hasselager begået mellem fredag den 7/5 kl. 22.00 og lørdag den 8/5 kl. 14.00
  • På Elverhøjen i Hadsten begået mellem fredag den 7/5 kl. 18.00 og søndag den 9/5 kl. 16.00

 

Kilde: Østjyllands Politi / 10. maj 2021

Nordsjællands Politi

Groft hærværk

Frederikssund: Mellem lørdag klokken 23.00 og søndag klokken 07.00 udøvede en ukendt gerningsperson groft hærværk i en have på Morbærvænget. Her blev et større antal potteplanter, blomster på stilk samt buske knækket og ødelagt, ligesom et valnøddetræ blev brækket over. Husets postkasse blev derudover revet op og smidt i haven, hvor der også var blevet smidt et større antal søm.

I forbindelse med at husets to beboere, en 56-årig mand og en 49-årig kvinde, tilså skaderne på deres ejendom, fik de begge allergiske reaktioner, og der var derfor mistanke om, at de havde rørt ved noget giftigt på stedet. De blev derfor kørt til hospitalet for behandling, mens Center for Biosikring og Bioberedskab tog prøver fra stedet med henblik på at fastslå årsagen til beboernes allergiske reaktioner.

 

Faldt i søvn i tog og fik stjålet telefon

Kgs. Lyngby/Hillerød: En 19-årig mand fra Lynge anmeldte klokken 11.46, at han søndag klokken 03.26 var steget på et tog ved Hellerup Station, som kørte i retning mod Hillerød. Da toget havde passeret Lyngby Station var han faldet i søvn, og da han vågnede ved togets ankomst til Hillerød Station, opdagede han, at en ukendt gerningsperson havde stjålet hans mobiltelefon.

 

Sigtet for at overhale indenom

Kgs. Lyngby: En patrulje standsede klokken 15.47 en 40-årig mandlig bilist fra Hvidovre på Helsingørmotorvejen ved Gentofte. Han var kort forinden blevet observeret foretage en overhaling højre om en anden bilist på motorvejen, og det blev han derfor sigtet for.
Overhaling højre om medfører en bøde på 2000 kroner samt et klip i kørekortet.

 

Taske stjålet fra bil

Birkerød: Søndag eftermiddag klokken 16.42 blev det anmeldt, at en taske var blevet stjålet fra en Ford Galaxy, som holdt på Turistvej. I tasken var en mobiltelefon samt diverse betalingskort, sundhedskort og solbriller. Tyveriet skete lørdag mellem klokken 12.22 og 12.43, hvor et vidne så en dansk udseende mand, 20-25 år, 185-190 cm høj, almindelig af bygning med kort brunt hår, der var redt over til den ene side af hovedet. Han var iført rød/sort-ternet skovmandsskjorte, mørkeblå cowboyjakke og blåt mundbind.

 

Motorcykler til gene

Ølsted: Omkring fem hurtigt kørende motorcykler kørte søndag eftermiddag klokken 16.47 op og ned ad Hovedgaden. En patrulje kom få minutter efter til stedet, men da var motorcyklerne kørt deres vej og var ikke se finde, da patruljen efterfølgende kørte rundt i området for at lede efter dem.

 

Hashrygere var forduftet

Hellerup: Søndag aften klokken 18.21 kontaktede en borger politiet for at anmelde, at der på Sankt Peders Vej sad en flok unge mænd, som røg hash og provokerede de forbipasserende. En patrulje kørte til stedet for at undersøge sagen nærmere, men da var flokken forduftet.

 

Uro i kælder

Kokkedal: En lille gruppe unge skabte søndag aften klokken 19.23 uro og uorden i en kælder på Egedalsvænge, hvor de, ifølge anmeldelsen til politiet, larmede og røg hash. En patrulje kørte til stedet og traf tre af lokalområdets unge på stedet og tog en snak med dem.

 

Bil udbrændt

Farum: En Audi udbrændte natten til mandag, da den stod på Lillevangsvej. Anmeldelsen om branden kom klokken 00.01, og både politi og brandvæsen kørte til stedet. Ilden opstod formentlig i bilens kabine, men den egentlige brandårsag kendes ikke.

 

Brand i lastbil

Helsingør: Klokken 01.59 natten til mandag kom en anmeldelse om, at der var ild i en lastbil, som holdt på Krbg Ladegårdsvej. Da politi og brandvæsen kom til stedet, var området omkring lastbilens førerhus overtændt og var høje flammer og kraftig røgudvikling fra lastbilen. Slukningsarbejdet stod på gennem nogle timer. Brandårsagen kendes endnu ikke.

 

Indbrud hos optiker

Charlottenlund: To personer brød klokken 04.29 ind i en optikerforretning på Jægersborg Alle. Efter indbruddet kørte de væk i en bil, som blev ført af en tredje person. Alle var iført mørkt tøj, den ene gerningsmand havde hvide sko på. Bilen var en grå BMW sedan med soltag.

 

Rat og lygter stjålet

Værløse: Fra en bil, der holdt på Hejrebakken er der mandag klokken 06.18 blevet stjålet rat, anlæg, lygter og diverse elektronik. Tyven har skaffet sig adgang til bilen ved at knuse to ruder.

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 7.-10. maj 2021

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 9.-10. maj 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

SKÆLSKØR: Var nærgående over for morgenbader

Fredag klokken 8.45 fik politiet en anmeldelse fra en kvinde om, at en ukendt mand havde fulgt efter hende ved morgenbadningen ved Kobæk Strand. Han havde ikke talt til hende, men hun følte sig utryg, og da hun satte sig ind i sin bil, så hun, at manden rettede sin opmærksomhed mod en anden morgenløber, men hun løb hurtigt fra stedet. På baggrund af kvindens oplysninger fandt politiet kort efter frem til en udenlandsk mand, som passede på signalementet, men som ikke havde legitimation med sig. Han blev anholdt klokken 9.48, og hans identitet blev fastslået på politistationen i Slagelse. Der var tale om en 41-årig udenlandsk mand, som blev vejledt om at optræde på en anden måde over for andre, så han ikke virkede utryghedsskabende. Den 41-årige blev løsladt igen klokken 11.35 og er ikke sigtet for noget.

 

NYSTED: Indbrud blev til røveriforsøg

Beboerne på en ejendom på Nysted Skov overraskede fredag eftermiddag en indbrudstyv, som stod i stuen, da de kom hjem omkring klokken 13.30.  Tyven havde brudt et vindue op og stod med en pengekasse i hånden. Han truede beboeren med en pistollignende genstand, inden han tog flugten ud over markerne i nordlig retning. Selv om politihunde kort efter forsøgte at snuse ham op, lykkedes det ikke. Tyven beskrives som: mand på ukendt alder, østeuropæisk af udseende, sorthåret, ca. 178 cm høj, og han havde en rød jakke på. Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har bemærket noget usædvanligt.

 

TAPPERNØJE: 23-årig sigtet for vold efter vejvrede

Fredag eftermiddag ragede to trafikanter, der kørte i sydlig retning på Sydmotorvejen, uklar efter tilsyneladende at have generet hinandens kørsel over en længere strækning. Den ene – en 49-årig mand fra Næstved – kørte fra motorvejen ved afkørslen ved Tappernøje, og den anden, en 23-årig mand fra Hvidovre, var ikke kølet af, så han fulgte efter. Den 49-årige standsede, og det kom til korporligheder mellem de to bilister. Den 49-årige fik en knytnæve i ansigtet, hvorefter den 23-årige kørte fra stedet. Imidlertid havde han tabt sin pung, så det var relativt ukompliceret for politiet at finde frem til ham. Den 23-årige blev anholdt klokken 19.25 og sigtet for vold. Han blev afhørt på politistationen i Næstved, inden han blev løsladt igen klokken 20.10.

 

STEGE: To nappet på ulovlige knallerter

En patrulje fra færdselspolitiet standsede fredag klokken 16.35 to knallertkørere på Rødkildevej ved Lendemarke. Det var en 21-årig kvinde og en 22-årig mand, og en kontrol af deres knallerter på et rullefelt viste, at de kunne køre væsentlig hurtigere end tilladt. De blev derfor begge to sigtet for at køre på ulovlige knallerter, og da den 22-årige tidligere var taget på en ulovlig knallert, blev hans knallert konfiskeret på stedet.

 

NAKSKOV: Med hash i handskerummet

Politiet standsede fredag klokken 20.12 en bil, der kom kørende på Tinghusvej i Nakskov. Der var to mænd i bilen, og føreren, der var en 24-årig mand fra Nakskov, havde ikke noget kørekort. Han havde desuden taget bilen, uden at ejeren var klar over det, og politibetjentene fandt en joint og fem plader hash på i alt 477 gram i handskerummet. Derfor blev han anholdt klokken 20.10 og sigtet for kørsel i påvirket tilstand, kørsel uden førerret, for tyveri af bilen og for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet undersøgte den 24-åriges bopæl, og her blev der fundet yderligere en klump hash og fire kanonslag, så han blev også sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven. Den 24-årige blev afhørt på politistationen i Nakskov og løsladt igen klokken 23.19. En 23-årig mand fra Nakskov, der var passager i bilen, havde tre klumper hash på sig og blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NYKØBING F.: Færdselskontrol ved Cementen

Fredag aften mellem klokken 21.08 og 21.55 havde politiet en færdselskontrol på Engboulevarden i Nykøbing F. i området ved Cementen. Her blev en målt til at køre så hurtigt, at han står til et klip i kørekortet, og en kørte uden lys på cyklen mens han talte i håndholdt mobiltelefon.

 

RØDBYHAVN: Brød selvisolation

En 34-årig mand fra København kom fredag klokken 21.30 i land fra færgen i Rødbyhavn, og ved indrejsekontrollen viste det sig, at han var indrejst nogle dage tidligere og her var blevet vejledt om at gå i selvisolation. Det havde han tydeligvis ikke efterkommet, så derfor blev han sigtet for overtrædelse af sundhedsloven og står nu til en bøde.

 

RØNNEDE: Signalerede til bilist at han skulle sænke farten og blev slået i ansigtet

En 28-årig mand er sigtet for vold efter han i går klokken 10.48 blev så provokeret af en 35-årig familiefars opfordring til at sætte farten ned på en villavej i Rønnede, at den 28-årige standsende bilen, steg ud, og slog den 35-årige mand i ansigtet – før han kørte videre. Politiet anholdt efterfølgende manden, og sigtede ham for vold.

 

NÆSTVED: Ville ikke gå eller identificere sig – og blev anholdt

En 24-årig mand blev lørdag formiddag klokken 10.20 bortvist af personalet på en restaurant på Erantisvej i Næstved. Da manden ikke ville at forlade restauranten, blev politiet tilkaldt. Manden nægtede imidlertid at fortælle politiet sit navn, og derfor blev han anholdt og sigtet efter retsplejeloven. Det viste sig desuden, at den 24-årige havde en klump hash i lommen, og derfor fik han tilføjet en sigtelse efter lov om euforiserende stoffer.

 

SKÆLSKØR: Kørte galt med fem i bilen

En 20-årig mand kørte lørdag klokken 16 galt i en bil på Orebyvej ved Skælskør, da han i en kurve ikke fik rettet bilen op i tide. Bilen påkørte først et stengærde og ramte derefter et vejtræ. Foruden føreren var der fire passagerer i bilen. Tre kvæstede blev overført til Slagelse Sygehus, men er uden for livsfare.

 

DIANALUND: 54-årig sigtet for at køre i påvirket tilstand

På Sølvagerparken i Dianalund mødte politiet søndag klokken 17.00 en bil med falske nummerplader. Føreren var en 54-årig mand, der havde cannabis og amfetamin i blodet – så han blev sigtet for at køre i påvirket tilstand – og for dokumentfalsk, fordi han kørte med de falske nummerplader.

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Askeby Askebjergvej Hus Mandag kl. 12 – lørdag kl. 17 Intet
Faxe Lindegårdsparken Hus Lørdag kl. 12.30 – 19.30 Kontanter
Idestrup Østersøvej Hus Søndag kl. 12 – 15.15 Mønter, cigaretter
Maribo Kirkevejen Hus Lørdag kl. 4.02 Taske med pung, lamper
Maribo Søndre Boulevard Hus Fredag kl. 14.30 – lørdag kl. 11 Vides ikke
Mern Sandvigvej Båd 24/4 – 8/5 Søkikkert, to redningsveste og en grill
Nysted Nysted Skov Landejendom Fredag kl. 13.35 Smykker
Rødby Fælledvej Landejendom Torsdag kl. 12 – lørdag kl. 13.30 Intet
Sakskøbing Mellemvang Hus Torsdag kl. 23.00 – lørdag kl. 8.55 Smykker

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt km/t Hurtigste km/t Klip
Askeby Fanefjordsgade Søndag kl. 12.55 – 13.55 ATK – bestilt færdselskontrol 26 1 50 km/t 62 km/t
Fuglebjerg Rejnstrupvej Fredag kl. 6.21 – 8.21 ATK – bestilt færdselskontrol 225 14 60 km/t 86 km/t 3 klip
Næstved Brandelev Stationsvej Fredag kl. 9.17 – 11.48 ATK – bestilt færdselskontrol 55 15 50 km/t 79 km/t 2 klip
Næstved Præstø Landevej Lørdag kl. 9.07 – 10.20 ATK 400 1 60 km/t 73 km/t
Næstved Præstø Landevej Lørdag kl. 10.58 ATK 290 3 80 km/t 101 km/t
Nørre-Alslev Orehoved Langgade Fredag kl. 8.48 – 9.48 ATK – bestilt færdselskontrol 25 2 50 km/t 65 km/t
Sorø Vestmotorvejen Lørdag kl. 13.37 – 19.45 ATK 5805 65 130 km/t 198 km/t
Slagelse Holmstrupvej Lørdag kl. 13.15 – 13.45 Laser 100 1 50 km/t 99 km/t En betinget frakendelse
Stege Storgade Søndag kl. 8.51 – 10.15 ATK 105 2 50 km/t 62 km/t
Stege Katedralvej Søndag k. 10.41 – 11.55 ATK 125 2 50 km/t 64 km/t
Søllested Højrebyvej Fredag kl. 10.53 – 13.30 ATK 475 3 80 km/t 120 km/t 1 klip
Tappernøje Hovedvejen Lørdag kl. 12.44 – 13.50 ATK 105 4 50 km/t 77 km/t 1 klip

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Dianalund Per Degns Vej Lørdag kl. 16.45 – 19 En blev sigtet for at køre uden førerret, en for at køre i påvirket tilstand, en kørte med falske nummerplader, en blev sigtet for ikke at overholde sin oplysningspligt, en manglede at registrere sin bil og en manglede forsikring på sit køretøj.
Havrebjerg Skalsbjergvej Lørdag kl. 12.40 – 13 Ca. 30 køretøjer kontrolleret – alle kørte pænt.
Præstø Mønvej Fredag kl. 10.30 – 13.30 Syv køretøjer blev standset og af dem blev fem sigtet for at køre for hurtigt og en blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon.
Rønnede Sydmotorvejen Lørdag kl. 15.45 – 16.16 En kørte så hurtigt, at det udløste en betinget frakendelse af førerretten.
Rønnede Vordingborgvej Søndag kl. 14.45 – 17.07 To blev sigtet for at køre for hurtigt, en blev sigtet for kørsels uden førerret, og en blev sigtet for ikke at overholde sin oplysningspligt.
Sorø Alleen Fredag kl. 8.55 – 9.35 Ca. 200 biler blev screenet, og en blev sigtet for at tale i håndhold mobiltelefon.
Stege Rødkildevej Fredag kl. 16.25 – 17.00 En fik en sigtelse for at have ændret sin knallert, så den kunne køre hurtigere end tilladt – og så havde han heller ikke forsikret sin knallert. Da det ikke var første gang, blev knallerten konfiskeret. En anden knallertkører havde også ændret sin knallert, så den kunne køre hurtigere end tilladt, og desuden havde han ingen forsikring, bar ikke styrthjelm og kørte med en ulovlig passager bagpå – han blev sigtet for det hele.
Tappernøje Hovedvejen Søndag kl. 14 – 14.45 To motorcykler, som fulgtes ad, blev begge målt til at køre så hurtigt, at det udløser en betinget frakendelse.
Vordingborg Næstvedvej Søndag kl. 19 – 19.25 En blev sigtet for at køre så hurtigt at han står til et klip i kørekortet.

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Dianalund Sølvagerparken Lørdag kl. 16.50 44-årig mand fra Dianalund Kørsel i påvirket tilstand
Glumsø Skelbyvej Søndag kl. 20.55 41-årig mand med ukendt adresse Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand
Haslev Kirkevej Lørdag kl. 17.30 48-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Haslev Lysholm Alle Søndag kl. 1.45 31-årig mand fra Ringsted Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand
Lundby Lundbyvej Søndag kl. 1.51 26-årig mand fra Lundby Kørsel i påvirket tilstand
Nakskov Tinghusvej Fredag kl. 20.12 24-årig mand fra Nakskov Kørsel i påvirket tilstand
Næstved Herlufsholm Alle Søndag kl. 00.05 27-årig mand med ukendt adresse Kørsel i påvirket tilstand
Næstved Godthåbs Alle Søndag kl. 00.11 18-årig mand fra Næstved Kørsel i påvirket tilstand
Næstved Ringstedgade Søndag kl. 17.30 22-årig mand fra Præstø Kørsel i påvirket tilstand
Sakskøbing Emil Aarestrups Gade Fredag kl. 23.57 36-årig mand fra Sakskøbing Kørsel i påvirket tilstand
Slagelse Sorø Lørdag kl. 00.02 26-årig mand fra Dianalund Spirituskørsel
Slagelse Ndr. Ringgade Lørdag kl. 4.45 31-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand
Slagelse Trafikcenter Alle Søndag kl. 20.13 57-årig mand med ukendt adresse Spirituskørsel
Sorø Bjernedevej Fredag kl. 10.50 29-årig mand fra Holmegaard Kørsel i påvirket tilstand
Vordingborg Højgaardsvej Søndag kl. 23.30 29-årig mand fra Nørre-Alslev Kørsel i påvirket tilstand

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 7.-10. maj 2021

Bornholms Politi

Færdsel

Fredag kl. 17.07 mistede en 39-årig mand herredømmet over sin bil, da han punkterede på Borgmester Nielsens Vej i Rønne. Han påkørte et vejtræ, men der skete kun materiel skade.

ATK-bilen holdt fredag først på Strandvejen i Rønne, hvor alle overholdt fartgrænsen på 50 km/t. Bagefter blev der målt på Vestermarievej, hvor en enkelt bilist blev målt til 60 km/t mod de tilladte 50 km/t.

Søndag kl. 12.57 blev en 59-årig mand målt til at køre 101 km/t på Rømeregårdsvej.

 

Vold

Lørdag kl. 11.55 modtog Bornholms Politi anmeldelse om vold til en morgenfest i Nyker. En 36-årig påvirket mand havde indfundet sig på adressen, og det var kommet til håndgemæng, hvor en 42-årig mand blev stukket i hånden. Patruljen fandt frem til gerningsmanden, der blev anholdt.

 

Kilde: Bornholms Politi / 7.-10. maj 2021

Fyns Politi

Assens

Lægge hindring i vej f. udfør (polititjenestemand)
5610 Assens – Nørregade
Anmeldt: 08/05/2021 19:00
Sket: 08/05/2021 19:00
I forbindelse med beslaglæggelse af køretøj, nægtede sigtede at udlevere bilnøglerne trods gentagne anmodninger herom.

Indbrud i lystbåd
5610 Assens – Nordre Havnevej
Anmeldt: 08/05/2021 22:18
Sket: 08/05/2021 22:18
Anmelder oplyste, at der har været indbrud i det skib han og flere andre har liggende i havnen. Stjålne genstande: Kameraoplader, Lighter, reservedele til motorcykel, kamera, knive, fjernstyret helikopter, fjernstyret bil.

Indbrud i privat beboelse
5690 Tommerup – Møllebakken
Anmeldt: 07/05/2021 16:40
Sket: 06/05/2021 09:40 – 07/05/2021 16:15
Indgang: Rude i terrassedør aflistet. Stjålne genstande: Køkkenknive, Boomblaster, skruemaskine.

Indbrud i privat beboelse
5690 Tommerup – Skolevej
Anmeldt: 08/05/2021 02:30
Sket: 08/05/2021 02:30
Indgang: Stuevindue aflistet. Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5690 Tommerup – Brunsegyden
Anmeldt: 08/05/2021 11:38
Sket: 24/04/2021 10:00 – 24/04/2021 11:15
Indgang: Vindue opbrudt. Stjålet: stole, lampe.

Spirituskørsel
5620 Glamsbjerg – Hesselbjergvej
Anmeldt: 07/05/2021 19:11
Sket: 07/05/2021 19:11
Sigtede førte lille knallert uagtet at være påvirket af alkohol over det tilladte.

Faaborg/Midtfyn

Intet til døgnrapporten.

Kerteminde

Vold
5330 Munkebo – Rosendalen
Anmeldt: 09/05/2021 03:24
Sket: 09/05/2021 03:24
Anmelder oplyste, at forurettede var blevet overfaldet. De havde alle fået noget og drikke.

Hærværk
5550 Langeskov – Langeskovvej
Anmeldt: 09/05/2021 08:46
Sket: 09/05/2021 08:46
Anmelder oplyste, at der havde været ubudne gæster, som havde opbrudt døren.

 

Langeland

Færdselsuheld
5932 Humble – Ristingevej
Anmeldt: 08/05/2021 23:32
Sket: 08/05/2021 23:32
Part 1, personbil, kørte ad Ristingevej mod sydvest, hvor han i en blød venstre kurve mistede herredømmet over bilen og kørte ind i vejskilte og videre ind i havebed/hegn.

Hærværk
5900 Rudkøbing – Bystrædet
Anmeldt: 07/05/2021 23:23
Sket: 07/05/2021 23:23
Sigtede udøvede hærværk på to biler, som holdt parkeret på parkeringsplads ud for Aldi. Sigtede havde sparket sidespejlene af begge biler.

Hærværk
5900 Rudkøbing – Grønnegården
Anmeldt: 08/05/2021 12:26
Sket: 07/05/2021 19:30 – 08/05/2021 11:30
Opel Corsa, lys blå. Sidespejl i førerside knust.

Middelfart

Vold
5591 Gelsted – Tårup Udlod
Anmeldt: 09/05/2021 00:05
Sket: 08/05/2021 23:55
Sagens person optrådte aggressivt og gav tilkende at han ville udøve vold imod forurettede. Forurettede blev tildelt en lussing af sagens person.

Indbrud i privat beboelse
5463 Harndrup – Vindebjergvej
Anmeldt: 07/05/2021 14:59
Sket: 07/05/2021 09:00 – 07/05/2021 10:00
Indgang: lås på bagdør opbrudt. Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5591 Gelsted – Rolundvej
Anmeldt: 09/05/2021 17:09
Sket: 09/05/2021 11:50 – 09/05/2021 16:55
Hoveddør forsøgt opbrudt. Intet stjålet.

Færdselsuheld
5592 Ejby – Ørslevvej
Anmeldt: 07/05/2021 23:09
Sket: 07/05/2021 14:00
Part 1, personbil, havde kørt i nordlig retning ad Ørslevvej. Part 1 blev uopmærksom, hvorfor han endte i græsrabatten, herefter oppe på betonautoværn og til sidst inde i krat og træer i vejkanten ned til en mark. Ingen personskade.

Hærværk
5500 Middelfart – Bogensevej
Anmeldt: 09/05/2021 13:50
Sket: 08/05/2021 20:00 – 09/05/2021 13:45
Lågen til anmelders postkasse sås opbrudt.

Nordfyn

Indbrud i garage/udhus
5471 Søndersø – Ullerupvej
Anmeldt: 08/05/2021 09:18
Sket: 30/04/2021 19:00 – 08/05/2021 08:00
Indgang gennem uaflåst port. Stjålet: gasgrill, letvægtsgasflasker.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5400 Bogense – Assensvej
Anmeldt: 07/05/2021 20:02
Sket: 07/05/2021 20:02
Part 1, personbil, kørte ad Assensvej mod syd. Inden krydset Assensvej og Middelfartvej mistede part 1 føringen af køretøjet og påkørte et vejskilt. Part 1 kørte efterfølgende af vejen. Føreren var påvirket af alkohol over det tilladte.

Hærværk
5450 Otterup – Skebyvej
Anmeldt: 08/05/2021 16:24
Sket: 08/05/2021 13:45 – 08/05/2021 15:30
Sort Opel Vectra personbil – årgang 2004. Venstre siderude knust, venstre sidespejl slået løst, venstre baglygte knust samt en bule i taget på størrelse med en knytnæve.

Nyborg

Færdselsuheld
5853 Ørbæk – Villumstrupvej
Anmeldt: 09/05/2021 01:21
Sket: 09/05/2021 01:21
Part 1, personbil, kørte i østlig retning ad Villumstrupvej da han påkørte et buskads. Ingen personskade.

Spirituskørsel
5540 Ullerslev – Skellerupvej
Anmeldt: 08/05/2021 01:50
Sket: 08/05/2021 01:45
Sigtede førte personbil uagtet at være påvirket af alkohol over det tilladte.

Spirituskørsel
5540 Ullerslev – Risingevej
Anmeldt: 08/05/2021 20:31
Sket: 08/05/2021 20:31
Anmelder oplyste, at han kørte bagved en varebil, som slingrende meget. Varebilen blev bragt til standsning af patrulje. Føreren af varebilen var påvirket af alkohol over det tilladte.

Odense

Vold
5000 Odense C – Svanevej
Anmeldt: 07/05/2021 22:56
Sket: 07/05/2021 21:50 – 07/05/2021 22:00
Efter en diskussion spyttede sagens person på forurettede, som spyttede tilbage. Herefter slog sagens person forurettede i ansigtet.

Vold
5000 Odense C – Grønløkkevej
Anmeldt: 08/05/2021 17:20
Sket: 08/05/2021 17:20
Anmelder oplyser, at han lige har været ude og låse op til en lejlighed på stedet, og da personerne fik regningen blev de sure. Manden slog anmelder med knytnæve i hovedet, hvorefter anmelder slog personen i forsvar og gik lidt væk fra stedet.

Vold
5000 Odense C – Roersvej
Anmeldt: 09/05/2021 19:09
Sket: 09/05/2021 19:09
Sigtede tildelte forurettede et knytnæveslag i ansigtet.

Vold
5270 Odense N – Søhusvej
Anmeldt: 08/05/2021 20:14
Sket: 08/05/2021 20:05
To forurettede stod på Søhusvej da en knallert kom kørende mod Beldringevej forbi dem. Føreren blev provokeret af de to drenge, og vendte rundt for at konfrontere disse. Han påkørte her forurettedes skinneben. Efter lidt diskussion kørte føreren fra stedet.

Brandundersøgelser
5000 Odense C – Frederiksgade
Anmeldt: 07/05/2021 20:42
Sket: 07/05/2021 20:42
I jernstøberiet var der fra en ovn med skrot opstået en varmeslagge, der grundet varmens temperatur, havde forårsaget glødebrand i undertaget.

Knivloven, §1, kniv på offentligt tilgængeligt sted
5000 Odense C – Sdr. Boulevard
Anmeldt: 07/05/2021 15:39
Sket: 07/05/2021 15:39
Under visitation af sigtede blev der fundet en låsbar foldekniv med knivblad på ca. 10 cm uden der var et anerkendelsesværdigt formål.

Våbenloven, i øvrigt
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 07/05/2021 20:10
Sket: 07/05/2021 20:10
Sigtede blev under visitation fundet i besiddelse af én peberspray.

Indbrud i garage/udhus
5240 Odense NØ – Hybenhaven
Anmeldt: 07/05/2021 19:52
Sket: 07/05/2021 18:20 – 07/05/2021 19:50
Indgang: hængelås på træskur opbrudt. Stjålet: kasse indeholdende, boremaskine og tilbehør, skruetrækkersæt.

Indbrud i privat beboelse
5250 Odense SV – Birgits Allé
Anmeldt: 09/05/2021 02:00
Sket: 09/05/2021 00:28
Indgang: havedør opbrudt. Stjålet: stol.

Brugstyveri af reg. personbil
5220 Odense SØ – Ejbygade
Anmeldt: 07/05/2021 13:39
Sket: 07/05/2021 13:25
Sigtede stjal personbil.

Tyveri fra personbil
5000 Odense C – Tværkajen
Anmeldt: 07/05/2021 07:00
Sket: 06/05/2021 19:30 – 07/05/2021 07:00
Forreste siderude i Toyota Corollas venstre side var knust. Sidespejl i begge sider var stjålet.

Tyveri fra personbil
5240 Odense NØ – Fyrreparken
Anmeldt: 07/05/2021 12:05
Sket: 06/05/2021 23:59 – 07/05/2021 12:00
Fra personbil, Volkswagen Passat, årgang 2007, stjålet: højre forlygte.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5320 Agedrup – Kærbygade
Anmeldt: 09/05/2021 11:50
Sket: 08/05/2021 16:45 – 08/05/2021 17:45
Stjålet fra pung som lå i en taske: kontanter.

Færdselsuheld
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 09/05/2021 14:25
Sket: 09/05/2021 14:25
Part 1, personbil, kørte ud af rundkørsel, men overså part 2, løbehjul, hvormed part 1 påkørte part 2. Part 1 standsede og rettede henvendelse til part 2. Part 2s kæreste optrådte opfarende, hvilket fik part 1 til at køre fra stedet uden at tilkendegive hvem hun var.

Færdselsuheld
5230 Odense M – Niels Bohrs Allé
Anmeldt: 08/05/2021 00:00
Sket: 08/05/2021 00:00
Part 1, personbil, kørte i vestlig retning ad Niels Bohrs Alle og skulle svinge til venstre ind på Hjallesevej. Part 2, cyklist, kørte i nordlig retning ad Hjallesevej. Part 2 kørte ind i siden på part 1.

Færdselsuheld
5240 Odense NØ – Gillestedvej
Anmeldt: 09/05/2021 13:46
Sket: 09/05/2021 13:46
Part 3, personbil, kørte ad Ejbygade i 1. vognbane i nordlig retning, hvorpå hun bremsede for forankørende bil, som skulle foretage dreje til højre ad Gillestedvej. I den forbindelse blev hun påkørt bagfra af part 2, personbil, som ligeledes blev påkørt bagfra af part 1, personbil.

Færdselsuheld
5250 Odense SV – Fynske Motorvej
Anmeldt: 09/05/2021 16:49
Sket: 09/05/2021 16:49
Part 1, motorcykel, kørte fra Svendborgmotorvejen i sydlig retning, hvor han i en kurve skulle svinge ned på E20 i østlig retning. Rundt i kurven sænkede part 1 farten, men kørte i noget grus og derefter hen i noget græs mellem kurven og tilkørselsbanen til E20. Part 1 kunne ikke rette motorcyklen op, der kørte over tilkørselsbanen og ind i autoværnet. Ingen personskade.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5000 Odense C – Sdr. Boulevard
Anmeldt: 07/05/2021 13:39
Sket: 07/05/2021 13:39
Sigtede førte køretøj uagtet at være påvirket af euforiserende stoffer.

Spirituskørsel
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 08/05/2021 20:26
Sket: 08/05/2021 20:26
Sigtede førte personbil påvirket af alkohol over det tilladte.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5230 Odense M – Niels Bohrs Allé
Anmeldt: 09/05/2021 16:55
Sket: 09/05/2021 16:55
Sigtede førte personbil uagtet at være påvirket af euforiserende stoffer.

Butikstyveri
5210 Odense NV – Rugvang
Anmeldt: 07/05/2021 15:38
Sket: 07/05/2021 14:35
Der har været en kunde i butikken, der har løftet låget af en montre og taget et ur. Gerningsmanden havde solbriller på da han kom ind i butikken, men dem efterlader han i butikken.
Signalement af gerningsmanden: Mørk i huden, tæt bygget, sort skæg, iført sort cap, gul nettopose og Fila joggingbukser.

Sikring af den offentlige orden mv.
5000 Odense C – Skt. Knuds Kirkestræde
Anmeldt: 08/05/2021 21:13
Sket: 08/05/2021 21:13
Patruljen kom kørende i nordøstlig retning ad Skt. Knuds Kirkestræde. Idet patruljen passerede sigtede, udviste sigtede fornærmelig adfærd, idet sigtede råbte mod patruljen, hvilket var egnet til at forstyrre den offentlige ro og orden.

Sikring af den offentlige orden mv.
5000 Odense C – Skt. Knuds Kirkestræde
Anmeldt: 08/05/2021 21:37
Sket: 08/05/2021 21:37
Sigtede var aggressiv og højt råbende overfor patrulje.

Sikring af den offentlige orden mv.
5200 Odense V – Krakas Vænge
Anmeldt: 07/05/2021 17:54
Sket: 07/05/2021 17:52
Sagens person fremstod ophidset og råbende, samt nægtede at følge patruljens anvisninger om, at aflevere nøglen til hans ekskærestes lejlighed, samt herefter at forlade stedet.

Hærværk
5230 Odense M – Rødegårdsvej
Anmeldt: 09/05/2021 15:00
Sket: 08/05/2021 23:00 – 09/05/2021 14:00
Anmelder oplyste, at scanneren, som sad på døren ind til opgangen, var ødelagt.

Hærværk
5240 Odense NØ – Lærkeparken
Anmeldt: 08/05/2021 12:22
Sket: 07/05/2021 23:50 – 08/05/2021 12:00
Skoda Citigo, hvid: Knust højre forreste siderude, stjålet forreste nummerplade. Fiat Bravo, koksgrå: Knust venstre bagerste siderude, stjålet begge nummerplader.

Hærværk
5240 Odense NØ – Lærkeparken
Anmeldt: 08/05/2021 13:55
Sket: 08/05/2021 11:00 – 08/05/2021 12:00
Peugeot 206, sort. Bagrude knust.

Hærværk
5250 Odense SV – Carl Baggers Allé
Anmeldt: 09/05/2021 09:18
Sket: 09/05/2021 03:18
Metalskilt kastet mod stuevindue, hvorved ruden blev punkteret. Yderligere sås bule i vinduets aluminiumsramme.

Svendborg

Brugstyveri af reg. motorcykel/scooter
5700 Svendborg – Hulgade
Anmeldt: 07/05/2021 18:42
Sket: 12/04/2021 10:00 – 07/05/2021 17:00
Hvid MC, Honda GL 1500 stjålet uden rette nøgle.

Tyveri af taske/bagage
5700 Svendborg – Ryttervej
Anmeldt: 07/05/2021 11:23
Sket: 30/04/2021 12:45 – 30/04/2021 13:00
Tyveri af sort Marc Jacobs taske indeholdende børnetøj og solbriller. Tasken stjålet fra klapvogn.

Spirituskørsel
5700 Svendborg – Vestergade
Anmeldt: 09/05/2021 02:45
Sket: 09/05/2021 02:45
Sigtede førte personbil uagtet at være påvirket af spiritus over det tilladte.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Hellet
Anmeldt: 07/05/2021 18:30
Sket: 07/05/2021 18:30
Sigtede førte personbil uagtet at være påvirket af euforiserende stoffer.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Sundbrovej
Anmeldt: 09/05/2021 01:43
Sket: 09/05/2021 01:43
Sigtede førte personbil uagtet at være påvirket af euforiserende stoffer.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Mølmarksvej
Anmeldt: 10/05/2021 00:10
Sket: 10/05/2021 00:10
Sigtede førte personbil uagtet at være påvirket af euforiserende stoffer.

Sikring af den offentlige orden mv.
5700 Svendborg – Stenpladsen
Anmeldt: 09/05/2021 08:37
Sket: 09/05/2021 08:36
Sagens person overfusede forurettede ved at råbe og lave voldsomme fagter, hvorunder sagens person slog forbi forurettedes hoved med begge hænder. Han skubbede hende herefter let væk fra døren og forsatte med at udvise voldsom adfærd i form af råb og fagter.

Ærø

Intet til døgnrapporten.

 

Kilde: Fyns Politi / 7.-9. maj 2021