Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 12. maj 2021

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klinteparksvej, Karlslunde
Granhegnet, Greve
Åmosevej, Brokøb, Jyderup

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.

Tyveri fra køretøjer:

Industrivej, Bjæverskov
Københavnsvej, Roskilde
Kirstinedalsvej, Køge

 

Grundlovsforhør i sag om vanvidsbilisme – Greve, Ringsted, Sorø, Slagelse

En 22-årig mand fra Slagelse fremstilles i dag kl. 14.30 i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling i en sag om vanvidsbilisme. Han blev anholdt tirsdag aften kl. 21.52 efter at være stukket af fra politiet i bil i påvirket tilstand, hvor han kørte hasarderet og var til fare for de øvrige trafikanter.

Politiet fik kl. 20.43 anmeldelse fra bekymrede borgere, som på Karlslunde Rasteplads i Greve havde set to spirituspåvirket mænd, der kørte fra stedet i bil. Bilen blev efterlyst på politiradioen og flere patruljer forsøgte at finde frem til den. En færdselspatrulje fik øje på den mindre personbil, som kørte ad Vestmotorvejen mod vest, hvor den kørte fra ved Tuelsø Rasteplads ved Sorø.

Betjenten tog kontakt til føreren, som var tydeligt påvirket af spiritus. Føreren af bilen trykkede i det samme speederen i bund og kørte igen ud på motorvejen i høj fart væk fra politiet. Under sin hasarderede kørsel væk fra patruljen foretog bilisten overhaling højre om, overhalede over spærrelinjer, så modkørende måtte undvige for at undgå sammenstød. Han kørte for tæt på forankørende, kørte den forkerte vej rundt i en rundkørsel i meget høj hastighed, og på en strækning med højst 60 km/t tilladt blev bilisten målt til at køre i gennemsnit 127 km/t.

I et samarbejde med Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi lykkedes det politiet at standse den 22-årige mand på Holbækvej i Slagelse. Her holdt patruljer klar og blokerede vejen for flugtbilisten. Føreren steg ud af bilen, men i stedet for at overgive sig stak han af. Han blev senere anholdt ved sit hjem i Slagelse, hvor han blev fundet af en patrulje. Han blev kørt til Roskilde politigård til afhøring og blodprøveudtagelse, og han blev sigtet for det meget omfattende antal overtrædelser af færdselsloven, herunder både narko- og spirituskørsel.

Med som passager i bilen var en 24-årig mand fra Greve, som blev afhørt til sagen. Han kunne ikke mistænkes for noget i forbindelse med sagen, så han fik efter afhøringen lov til at gå. Politiet ransagede bilen, hvor der blev fundet et femcifret kontantbeløb og en større mængde pølsemandposer, som politiet ofte ser i forbindelse med narkosalg. Der blev ikke fundet narko i bilen. Den 22-årige havde større gæld til det offentlige, så en stor del af de fundne penge blev beslaglagt til at indfri en del af gælden. Politiet beslaglagde bilen, som tilhører den 22-årige, med henblik på konfiskation, som det er muligt efter de nye skærpede regler om vanvidsbilisme.

Politiet søger vidner, som har bemærket den hasarderede kørsel tirsdag aften omkring kl. 21.00-21.15 fra Tuelsø Rasteplads til motorvejsafkørsel 37 ved Sorø, hvor den 22-årige kørte ad Elmebjergvej til Kalundborgvej mod Bromme, hvor han drejede til højre ad Munke Bjergbyvej og videre ad Holbækvej mod Slagelse, hvor han blev stoppet. Det har stor betydning for sagen, at politiet får mulighed for at afhøre trafikanter, som har oplevet fare eller ulempesituationer i forbindelse med den 22-åriges kørsel. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.

 

Brand i villa – Vesterbjergvej, Snertinge, Kalundborg

Kl. 11.51 kørte politi og brandvæsen til brand i en villa på Vesterbjergvej i Snertinge, Kalundborg. Beboerne havde været væk en times tid, da de kom tilbage og fandt hjemmet røgfyldt og slog alarm. Alle personer var kommet ud af huset, og brandvæsnet fik slukket ilden, som var startet i et værelse. Værelset var udbrændt og der skete røg og sodskader i resten af huset.

Politiet undersøgte brandstedet og fandt intet mistænkeligt. Villaen skal nu undersøges nærmere af politiets brandefterforskere for at klarlægge brandårsagen.

 

Narkopåvirket på knallert – Rødhøj, Grevinge, Odsherred

Kl. 17.06 standsede en patrulje en knallert på Rødhøj i Grevinge i en rutinekontrol. Knallertføreren, en 39-årig mand fra lokalområdet, var påvirket af hash, så han blev anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Han blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

 

Færdselsuheld med cyklist – Jernbanegade/Kornerups Vænge, Roskilde

Kl. 17.35 blev en cyklist ramt i forbindelse med, at en bil svingede fra Jernbanegade ned ad Kornerups Vænge i Roskilde. Bilisten, en 22-årig mand fra Roskilde, kørte ad Jernbanegade mod øst, og holdt stille for at svinge ned ad Kornerups Vænge. Der var tæt trafik på Jernbanegade, så da en venlig buschauffør holdt tilbage for bilisten, begyndte han svingning, men overså en cyklist, som kom kørende på cykelstien ad Jernbanegade mod vest i skjul af bussen. Bilisten kørte derfor lige ind foran cyklisten, en 49-årig mand fra Roskilde, som kørte ind i siden på bilen. Ingen personer kom noget til, men politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

 

Cyklist ramt i rundkørsel – Blegdammen, Køge

Kl. 18.38 blev en cyklist ramt i en rundkørsel på Blegdammen af en bil, da den kørte ud af rundkørslen. Cyklisten, en 26-årig mand fra Køge, kom kørende ad Strandvejen, hvor han skulle videre ad Blegdammen i vestlig retning. Bilisten, en 81-årig kvinde fra Gadstrup kørte ad Brogade mod syd, men overså cyklisten og kørte ind i rundkørslen, hvor hun ramte det forreste af cyklen, så den væltede og den 26-årige slog sin skulder. Cyklisten blev kørt til skadestuen med ambulance til undersøgelse, men han var sluppet fra uheldet uden brud. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse. Den 81-årige kom ikke noget til ved uheldet, men blev hentet af pårørende, da hun var chokeret efter sammenstødet.

 

Narkokørsel – Fårevejle Stationsvej, Fårevejle St. – Odsherred

Kl. 20.10 sigtede og anholdt en patrulje en 44-årig kvinde fra Holbæk for narkokørsel i en personbil. Hun kørte ad Fårevejle Stationsvej, da politiet standsede hende rutinemæssigt. En narkometertest viste positiv for kokain, amfetamin og methamfetamin, så hun blev taget med til en blodprøveudtagelse, som skal afklare indholdet af stoffer i den 44-åriges blod under kørslen. Hun blev herefter løsladt, men vil høre mere i sagen, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

 

Ung mand udsat for vold – Snebærvej, Fårevejle – Odsherred

Kl. 22.37 fik politiet anmeldelse om, at en 16-årig ung mand fra Sydsjælland var blevet indbragt til sygehuset, da han havde været udsat for vold, af en mand, som han ikke kendte. En patrulje kørte til hospitalet, hvor den 16-årige var indlagt til observation. Han havde pådraget sig en skramme i ansigtet, og blev afhørt til sagen under overværelse af sin far.

Den 16-årige blev omkring kl. 21.15 slået i hovedet med en sten af manden under en gåtur i et grønt område ved Snebærvej i Fårevejle i nærheden af Fårevejle Fri- og Efterskole. Ifølge den unge mand dukkede en ukendt mand op under turen og overfaldt ham. Den forurettede beskriver gerningsmanden som:

Mand, lys i huden, 20-25 år, 185-190 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Talte: Dansk, Iført: Sort hættetrøje og sorte bukser.

Politihunde afsøgte området for spor, men fandt ikke frem til nogen mistænkte. Poltiet efterforsker nu sagen og søger i den forbindelse vidner. Borgere som har bemærket den beskrevne mand i området tirsdag aften eller som har set overfaldet bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

OPFØLGNING

 

Udenlandske cykeltyve fængslet ved grundlovsforhør – Ringsted

To mænd fra Serbien blev i går varetægtsfængslet efter de mandag sen eftermiddag blev anholdt på Vestmotorvejen ved Ringste med bilen fuld af cykler og en del andre ting, som politiet formodede var tyvekoster. De to mænd blev fremstillet ved grundlovsforhør ved Retten i Roskilde, hvor dommeren varetægtsfængslede dem til d. 3. juni som sigtet for i forening at have stjålet 31 cykler, syv fladskærms tv, haveredskaber, køkkenudstyr, møbler og andet indbo på et pt ukendt sted. De to mænds varebil blev beslaglagt til sagen, da den ikke var forsynet med den lovpligtige takograf, som kan registrere køre- og hviletider. Politiet efterforsker nu sagen for at finde frem til, hvor de mange koster stammer fra.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 12. maj 2021

Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 11.30

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 11.30 i Retten i Randers en 25-årig mand, der sigtes for grov vold og trusler mod en 24-årig mand den 30. april i Lystrup samt for vidnetrusler rettet mod en 55-årig kvinde og hærværk mod hendes bil begået i Nimtofte tirsdag formiddag.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

**

 

Solgte falsk iPhone og blev civilt anholdt af køberen

En 22-årig mand havde fundet en iPhone 12 Pro til salg på Facebook Marketplace til 6500 kroner og havde aftalt med mødes med sælgeren ved Nøddehegnet i Brabrand ved 12.30-tiden tirsdag eftermiddag. Den 22-årige havde taget to venner med, og de mødtes med sælgeren som aftalt.

Sælgeren viste dem telefonen, der lå i iPhoneæske, og den 22-årige mand gav sælgeren de 6500 kroner i kontanter. De han fik kigget lidt nærmere på telefonen, gik det dog op for ham, at den var falsk, og i samme øjeblik stak sælgeren af fra stedet i retning mod Silkeborgvej.

Den 22-årige mand og hans to kammerater løb efter ham og fik indhalet ham, hvorefter de fik ham lagt ned på jorden, og efter lidt tumult lykkedes det dem at foretage en civil anholdelse, hvorefter de fik en forbipasserende kvinde til at ringe efter politiet.

Sælgeren skyndte sig at aflevere den 6500 kroner tilbage, og bad dem om ikke at involvere politiet. Men betjentene ankom kort efter til stedet og overtog anholdelsen af den 29-årige mand, der blev sigtet for bedrageri.

**

 

Specialpatruljen fandt skunklaboratorie i Ryomgård

Tirsdag kl. 12.45 var et hold betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje forbi en adresse i Ryomgård, fordi de havde mistanke om, at der muligvis var oprettet et skunklaboratorium på stedet. Mistanken blev ikke mindre af, at vinduerne var blændet af, og den blev endeligt bekræftet, da betjentene, ved hjælp fra en låsesmed, fik adgang til stedet.

På adressen fandt de et meget veludført skunklaboratorium med 243 friske hampplanter, der omregnet ville have givet tæt på syv kilo hash. Derudover blev der fundet knap et kilo tørret marihuana.

Mens politiet var på stedet, ankom en 38-årig mand, der erkendte, at det var hans skunklaboratorium. Han blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg. Ved efterfølgende ransagning på manden egen bopæl i nærheden, fandt betjentene en mindre mængde hasholie, som han også blev sigtet for at besidde.

**

 

Bil i brand

Natten til onsdag kl. 03.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var brand i en bil, der holdt parkeret på Kirkedammen i Aarhus C. Da patruljen ankom til stedet, var brandvæsnet allerede i gang med at slukke branden, der havde medført skader på to parkerede biler.

Et vidne har forklaret til politiet, at han vågnede ved lyden af et højt brag, hvorefter han kiggede ud af vinduet og så to mørkledte personer på en scooter køre fra stedet i nordlig retning. Politiet kan ikke afvise, at der har været tale om en påsat brand og vil derfor gerne høre fra eventuelle vidner, der kan have set nogen personer i området umiddelbart før kl. 04.00.

Oplysninger i sagen kan gives til politiet på telefon 114.

**

 

Unge mænd røg hash i baggård

Tirsdag kl. 22.55 kørte en patrulje forbi en baggård ved Åbogade i Aarhus N, hvor der sad to unge mænd, der virkede noget nervøse over politiets tilstedeværelse. Da der lugtede af hash omkring dem, blev de gjort bekendt med, at betjentene ville visitere dem, hvorefter den ene af dem, en 17-årig mand selv fremviste en pose med hash og en peberspray.

Den 17-årige mand blev herefter sigtet for narkobesiddelse og overtrædelse af våbenloven. Under visitation blev han ikke fundet i besiddelse af andre ulovlige genstande, og det gjorde hans kammerat heller ikke. Da den sigtede var under 18 år, blev både hans mor og de sociale myndigheder orienteret om sagen.

**

 

Havde hash i lejligheden

Tirsdag kl. 17.01 var Østjyllands Politis specialpatrulje forbi en adresse i Randers NØ, fordi betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narkotika på adressen. Da betjentene nærmede sig lejligheden, kunne de med det samme lugte, at der blev røget hash på stedet, og den 53-årige mand, der åbnede døren erkendte da også, at han netop havde røget en joint.

Ved ransagningen af lejligheden fandt betjentene en mindre mængde hash samt en del salgsposer, og den 53-årige mand blev derfor sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**

 

Røg fra tændt gryde

Tirsdag kl. 14.18 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en beboer på Frederiks Allé i Aarhus, der kunne lugte røg fra nabolejligheden. Da politiet ankom til stedet, bankede betjentene på i den pågældende lejligheden, hvor en 67-årig mand åbnede døren.

Manden blev hjulpet ud, hvorefter betjentene gennemgik lejligheden, hvor de kunne konstatere, at der ikke var nogen flammer, men at røgen stammede fra en gryde med olie, der var efterladt tændt på komfuret. Den 67-årige mand blev kørt til skadestuen til observation for røgforgiftning.

**

 

Brand i træport

Tirsdag kl. 19.48 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i en træport ind til en baggård ved nogle udlejningsboliger på Udbyhøjvej i Randers NØ. Branden blev dog hurtigt slukket, og der var kun gået ild i den nederste del af porten med mindre materiel skade til følge. Ingen personer kom noget til. Årsagen til branden kendes endnu ikke.

**

 

Færdsel

Færdselspolitiet var tirsdag eftermiddag og aften atter en tur på vejene i det vestlige Aarhus og langs Ringvejen i Aarhus. Det kom der 35 sigtede og 40 sigtelser ud af – heraf 21 klipsager:

  • 8 x hastighed til klip i 50 km/t zone
  • 2 x hastighed til klip i 60 km/t zone
  • 3 x overhaling højre om
  • 2 x rødt lys
  • 6 x brug af håndholdt mobiltelefon
  • 1 x kørsel i frakendelsestiden
  • 3 x sikkerhedssele
  • 12 x andre sager

Tirsdag kl. 08.12 skete der et færdselsuheld på Gyllingvej i Odder. En 22-årig kvindelig bilist kom kørende ad Gyllingvej og holdt stille bag ved en slamsuger. Det opdagede en 53-årig mandlig bilist for sent, og han kørte derfor ind i den 22-åriges bil med betydelig materiel skade til følge. Parterne blev tilset i en ambulance, men ingen af dem var umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 53-årige mand blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 17.25 skete der et færdselsuheld på Houvej ved Odder. En 63-årig kvindelig bilist kom kørende ad Houvvej og skulle svinge til venstre ad Hølkenvej, da hun stødte sammen med en anden bil, ført af en 19-årig mand, der kom kørende fra modsatte retning. Der skete betydelig materiel skade ved sammenstødet, og den 19-årige mand blev kørt til skadestuen for at blive behandlet for lettere kvæstelser. Den 63-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen, men var umiddelbart ikke kommet noget til.

Tirsdag kl. 20.00 blev en 19-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, besiddelse af narkotika med henblik på videresalg, brug af mobiltelefon under kørsel og for ikke at have medbragt sit kørekort, da han blev standset af en patrulje på Viby Torv i Viby.

Tirsdag kl. 22.05 blev en 59-årig mandlig bilist standset på Edwin Rahrs Vej i Brabrand og sigtet for at køre bil på trods af, at han har fået administrativt inddraget førerretten. Da det var tredje gang på godt en måned, han blev sigtet for kørsel uden førerret blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

**

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Nordkystvejen i Rygårdstrand, Allingåbro begået fredag den 7/5 kl. 16.00
  • På Markedspladsen i Randers C begået tirsdag den 11/5 mellem kl. 06.00 og kl. 14.00

 

Kilde: Østjyllands Politi / 12. maj 2021

Nordsjællands Politi

Tyveri fra varebil

Hundested: Klokken 07.14 blev det anmeldt, at der imellem mandag klokken 17.00 og tirsdag klokken 06.45 var blevet stjålet to buskryddere fra det åbne lad på en varebil, der havde holdt parkeret på Høje Tøpholm. Tyven havde i den forbindelse klippet låsen over til en værktøjskasse for at få fat i buskrydderne.

 

Tyveri fra personbil

Vedbæk/Birkerød: Klokken 07.37 blev det anmeldt, at der var blevet stjålet forlygter fra en BMW personbil, der i nattens løb havde holdt parkeret på Margrethe Allé. Samme type anmeldelse indløb klokken 09.52, her havde BMW’en blot holdt parkeret på Turistvej i Birkerød.

 

Færdselsuheld

Hørsholm: Klokken 08.21 anmeldte en bilist kørende i nordgående retning på Helsingørmotorvejen, at en personbil blev ført særdeles hensynsløst på Helsingørmotorvejen i nordgående retning nær Nærum. Kort efter indløb der en ny anmeldelse om et færdselsuheld på Helsingørmotorvejen ved Hørsholm i nordgående retning, hvor pågældende personbil var kørt ind i en anden bil, som så var blevet skubbet over i en tredje bil, der var væltet. Der skete umiddelbart kun lettere personskade samt materiel skade ved færdselsuheldet.

Personen bag rattet af den bil, der blev ført hensynsløst, kørte fra stedet efter færdselsuheldet, men ved hjælp af lidt snarrådig efterforskning blev føreren, en 21-årig mand fra Nærum, udfundet på en adresse i Espergærde.

Den 21-årige blev anholdt og taget med til udtagning af blodprøver og afhøring, og han blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Lyngby, sigtet for vanvidskørsel. Resultatet af grundlovsforhøret foreligger endnu ikke på tidspunktet for døgnrapportens udarbejdelse.

 

Dykker var ikke i nød

Frederikssund: Klokken 10.49 blev det anmeldt, at en mandlig dykker muligvis var i nød i Roskilde Fjord lidt uden for bredden ved Strandvej. Blandt andet politi, ambulance og Søværnet blev aktiveret, men ved myndighedernes ankomst kunne det konstateres, at dykkeren ikke var i nød.

 

Tyveri fra personbil

Dyssegård: Klokken 15.38 blev det anmeldt, at der imellem klokken 13.50 og anmeldelsestidspunktet var blevet stjålet alle fire hjul fra en Mazda personbil, der nu stod klodset op på mælkekasser på p-pladsen ved Vangede Station.

 

 

500-krone seddel var ulden i kanten

Kgs. Lyngby: Klokken 13.35 tirsdag eftermiddag betalte en mand med en 500-krone-seddel i Rådhus Kiosken. Kort efter han havde forladt forretningen, blev kassemedarbejderen opmærksom på, at pengesedlen ikke rigtig matchede i størrelse og farve med en anden 500-kroneseddel og kontaktede derfor politiet for at anmelde pengefalsk. Manden, som betalte med pengesedlen, beskrives som østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 165-170 cm høj, hvid i huden med kort hår. Han talte dansk med accent og var iført hvidt tøj, formentlig noget arbejdstøj/håndværkertøj.

 

Mand ville ikke identificere sig

Ølstykke: Klokken 15.52 kontaktede DSB Nordsjællands Politi og sagde, at de stod med en mand på Ølstykke Station, der var blevet opdaget i at have kørt med toget uden gyldig billet, og nu ville han ikke oplyse sine generalia, så han kunne få en kontrolafgift for dette. En patrulje blev sendt til stedet, og dette havde en effekt, og gratisten, en 56-årig mand fra Ballerup, fik således udstukket en kontrolafgift af personalet fra DSB.

 

 

Hund fandt hash

Helsingør: En narkohund snusede sig tirsdag eftermiddag klokken 17.20 frem til otte små poser med hash på Ørebakken. Poserne blev indbragt til politistationen som hittestof.

 

Slog medtrafikant

Kgs. Lyngby: En uoverensstemmelse mellem to bilister, resulterede tirsdag eftermiddag mellem klokken 15.45 og 16.15 i, at en 49-årig mand fra Gentofte blev slået i brystkassen. Den 49-årige havde umiddelbart forinden dyttet af en anden bilist, og da de begge kom gående på p-pladsen ved Lyngby Stadion, blev den 49-årige slået i brystet af den anden bilist. Forholdet blev anmeldt tirsdag aften klokken 18.13.

 

Skubbede passager

Hillerød: En 14-årig ung kvinde fra Græsted blev tirsdag morgen skubbet af en billetkontrollør, da hun steg ind i et tomt tog på Helsingør Station. Ifølge anmeldelsen skubbede billetkontrolløren den 14-årige, mens han sagde, at hun skulle holde afstand. Togkontrolløren beskrives som en skandinavisk udseende mand, 30-50 år, almindelig af bygning, skaldet. Forholdet blev anmeldt tirsdag aften klokken 18.47.

 

Kørte uden kørekort

Hundested: Tirsdag aften klokken 19.08 blev en 59-årig mand fra Hundested standset, da han kom kørende ad Nørregade. Her viste det sig, at hans førerret tidligere var blevet inddraget, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

 

Betalte med falsk pengeseddel

Kgs. Lyngby: En kunde i Miriam Mini Marked betalte tirsdag eftermiddag klokken 13.00 med en falsk 500-krone-seddel. Da det klokken 20.10 blev konstateret, at pengesedlen var falsk, blev politiet kontaktet. Manden, som betalte med de falske penge, bekrives som asiatisk af udseende, mørk i huden med sort kort hår, 20-25 år, 175 cm høj og kraftig af bygning. Han talte dansk og var iført en brun jakke.

 

Unge hoppede over hegn 

Helsingør: To mænd hoppede klokken 21.09 tirsdag aften over hegnet til Øernes på H P Christensens Vej. En patrulje blev sendt til stedet, men de to var forsvundet fra området. Der var tale om to mænd, den ene mørk i huden og iført grønt joggingsæt og hvide sko, mens den anden var iført blå jakke og orange sko.

 

Fandt telefon og hash

Frederikssund: I forbindelse med en målrettet indsats mod euforiserende stoffer på gadeplan, fandt en narkohun tirsdag aften klokken 21.30 en klump hash samt en mobiltelefon, der var smidt i et buskads ved Sillebroen. Begge dele blev taget med på politistationen og registeret som hittegods.

 

Overfaldet på sti

Hillerød: En 19-årig mand blev tirsdag aften klokken 22.05 overfaldet af en mand på en sti ved Funkevej/Engsvinget. Her kom den 19-årige gående sammen med sin kæreste, da han blev påkørt af en mand på et el-løbehjul. I forbindelse med den efterfølgende diskussion mellem parterne, blev den 19-årige kastet ned på jorden, hvorefter manden tog kvælertag på ham. Da den 19-årige kom fri og forsøgte at forhindre gerningsmanden i at flygte, pegede gerningsmanden på ham og hans kæreste med en pistollignende genstand. Manden beskrives som østeuropæisk af udseende, 30-40 år, 160-165 cm, fedladen af bygning. Han talte dansk med accent og var iført sort tøj, Medbragte: Sort rygsæk og sort bluetooth-højtaler. Han virkede beruset, lugtede af spiritus og kørte på et sort elløbehjul.

 

Bortvist fra tankstation

Helsingør: En patrulje måtte tirsdag aften klokken 22.14 køre til Cirkle K på Kongevejen og bortvise tre personer, som sad i nogle klapstole og røg ved siden af benzinstanderne.

 

Indbrud i isbutik

Hillerød: Klokken 01.52 var der indbrud i Paradis Is i Slotsgade. Tyven har knust en rude for at skaffe sig adgang til forretningen, hvor der umiddelbart ikke er stjålet noget. Gerningsmanden beskrives som en 40-50 årig mand, kraftig af bygning med skæg og iført mørk jakke, mørke bukser og sorte sko. Han medbragte en flaske og forlod stedet ad Møllestræde.

 

Cykler stjålet fra skur

Vedbæk: Mellem klokken 01.58 og 02.34 brød to gerningsmænd ind i et skur på Skovringen, hvor de stjal en racercykel og en mountainbike. De to mænd beskrives som almindelige af bygning, de var begge iført sort jakke, sorte bukser og sorte sko med hvide såler.

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 11.-12. maj 2021

 

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 12. maj 2021

Nordjyllands Politi

 

Terndrup – bilister modtog klip og betinget frakendelse ved fartkontrol

Tirsdag den 11. maj ved 18-tiden stod en færdselsbetjent klar med lasermåleren på Omfartsvejen i Terndrup, da en bilist susede forbi med 116 km/t til trods for, at der maksimalt er tilladt at køre 80 km/t på strækningen. Overtrædelsen medførte et klip i kortet samt en bøde.

Senere samme dag – på samme vej – kørte endnu en bilist forbi betjenten med al for høj hastighed. Denne gang var der tale om en bilist, som kørte 136 km/t til trods for, at der på strækningen maksimalt er tilladt at køre 80 km/t. Overtrædelsen medførte blandt andet en betinget frakendelse af kørekort samt en større bøde.

 

Gøttrup – indbrud i lade

Et indbrud fandt sted på Gøttrupstrandvej i Gøttrup mellem mandag den 10. maj kl. 16:00 og tirsdag den 11. maj kl. 08:30. En ukendt gerningsmand brød her ind i en lade, hvorfra man stjal tre paller med træpiller af mærket Scandbio.

Har du set mistænkelig færden på Gøttrupstrandvej i Gøttrup? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Aalborg Øst – indbrudstyv forsøgte at bryde ind i kælder

En ukendt gerningsmand forsøgte at bryde ind i en kælder på Sebbersundvej i Aalborg Øst mellem torsdag den 6. maj kl. 15:00 og fredag den 7. maj kl. 12:00. Indbrudstyven forsøgte at bryde døren til kælderen op med et koben, hvorefter man ødelagde brikaflæseren til selv samme kælder. Der er intet meldt stjålet i forbindelse med indbrudsforsøget på nuværende tidspunkt.

Har du set mistænkelig færden på Sebbersundvej i Aalborg Øst? Kontakt politiet på tlf. 114

 

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 12. maj 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

SLAGELSE: Fandt hash i lejlighed

I forbindelse med en ransagning af en lejlighed i Slagelse fandt politiet i går klokken 7.15 godt 48 gram hash. Lejlighedens beboer – en 20-årig mand – blev sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

 

RØDBYHAVN: Efterlyst i Polen

I går klokken 13 traf politiet en 38-årig polsk mand ved Færgestationsvej i Rødbyhavn. Det viste sig, at han var efterlyst i Polen, og derfor blev han anholdt og fremstilles i grundlovsforhør med henblik varetægtsfængsling frem til udlevering.

 

NÆSTVED: 77-årig kvinde udsat for tricktyveri

En 77-årig kvinde fik i går klokken 12.29 på Brogade i Næstved stjålet sin pung med bl.a. hævekort. Pungen havde ligget i hendes taske i cykelkurven, da en mand havde tilbudt hende at hjælpe med at pumpe hendes cykel. Bagefter var pungen væk og kvinde opdagede senere, at der var hævet en del kontanter. Manden beskrives som dansk af udseende, 50-60 år, lys i huden, lyst hår, almindelig af bygning, grå/gulligt skæg og briller. Politiet hører gerne fra vidner.

 

NÆSTVED: Gik rundt med ulovlig kniv

I forbindelse med en almindelig patruljering på Lupinvej i Næstved i går klokken 13.57 traf et par betjentene en 23-årig mand fra Skælskør. Det viste sig, at manden havde en ulovlig kniv på sig uden rigtig at kunne forklare, hvad den skulle bruges til. Han blev sigtet efter knivloven – og kniven blev konfiskeret.

 

SLAGELSE: 15-årig sigtet efter knivloven

Et vidne havde i går klokken 17.03 set en ung mand gå rundt i en baggård ved Nygade i Slagelse med en knivlignende genstand. Kort efter var en patrulje på stedet, og her traf de en 15-årig ung mand, og i nærheden var der smidt en kniv ind i en busk. Den 15-årige blev anholdt og sigtet efter knivloven og taget med til afhøring på politistationen.

 

ESKILSTRUP: Bilen blev konfiskeret

En politipatrulje standsede i går klokken 17.25 en 45-årig mand med ukendt adresse, da han kom kørende i bil ad Sydmotorvejen ved Eskilstrup. Det viste sig, at han ikke havde noget kørekort, og da det bestemt ikke var første gang, at han havde sat sig til at køre uden førerret, så blev han sigtet efter færdselsloven og bilen konfiskeret.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Fuglebjerg Slagelsevej Hus Tirsdag klokken 9.23 Ikke gjort op om der er stjålet noget
Lundby Pallesvej Hus Onsdag klokken 1.16 Kontanter
Maribo Refshalevej Hus Lørdag klokken 12.00 – tirsdag klokken 9.00 Sølvtøj, kongeligt porcelæn, en iPad og to PH-lamper
Nakskov Strandvej Hus Tirsdag klokken 6.30-17.00 Fire stole og en lampe af ukendt fabrikat
Sakskøbing Mellemvang Hus Tirsdag klokken 3.30 Ikke umiddelbart stjålet noget

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Boeslunde Slagelse Landevej Tirsdag klokken 10.33-12.00 ATK – bestilt færdselskontrol 209 2 50 km/t 62 km/t
Slagelse Valbygårdsvej Tirsdag klokken 13.41-16.30 ATK – bestilt færdselskontrol 632 35 50 km/t 73 km/t Tre klip
Slagelse Valbygårdsvej Tirsdag klokken 13.41-16.30 ATK – bestilt færdselskontrol 632 35 50 km/t 73 km/t Tre klip
Tappernøje Rønnedevej, Engelstrup Tirsdag klokken 19.02-20.30 ATK – bestilt færdselskontrol 58 8 80 km/t 132 km/t Et klip
Vordingborg Ndr. Vindingevej Tirsdag klokken 16.08-18.08 ATK – bestilt færdselskontrol 102 14 50 km/t 83 km/t Fem klip

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Guildborgsund Kommune Tirsdag klokken 15.30-18.15 En blev sigtet for både at bruge håndholdt mobil under kørslen og køre for tæt på den forankørende, og en blev sigtet for at bruge håndholdt mobil. En blev målt til at køre mere end 30% for hurtigt, og da han heller ikke havde noget kørekort, blev han sigtet for kørsel uden førerret. Bilen blev beslaglagt på grund af flere tidligere sager
Marielyst Marielyst Strandvej Tirsdag klokken 12.30-13.00 Ingen sager
Mern Ørslevvej Tirsdag klokken 9.53-11.14 Fire blev sigtet for at køre for hurtigt – og det gik så hurtigt, at der udløser tre klip og en betinget frakendelse
Nykøbing Gaabensevej Tirsdag klokken 7.20-7.50 Ingen sager
Nykøbing Vestensborg Alle Tirsdag klokken 7.55-8.25 Ingen sager
Nykøbing Østersøvej Tirsdag klokken 10.00-10.30 To blev sigtet for at køre frem mod fuldt stop

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket trafikant:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Slagelse Vestmotorvejen Onsdag klokken 1.01 18-årig mand fra Kolding Narkokørsel. En 23-årig mand, der var passager i bilen, havde to gram kokain på sig og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer

 

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 12. maj 2021

Bornholms Politi

Færdsel

Tirsdag kl. 08.28 blev en 51-årig mand standset i bil med trailer i Tværstræde i Rønne. Traileren havde defekte aksler, et stort hul i et dæk, defekte lygter, skæv chassisramme og bremserne virkede ikke. Føreren blev sigtet, og traileren fik kørselsforbud på stedet.

 

Tirsdag blev yderligere 3 bilister sigtet for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen. I disse dage, er der rigtig mange, der kører med cykler på bagsmækken uden at have den lovpligtige ekstra nummerplade monteret.

 

Tirsdag kl. 13.41 blev to drenge på henholdsvis 13 og 15 år standset på en knallert på Aasen i Nexø. Passageren benyttede ikke styrthjelm, og knallerten var ikke forsikret.

 

Også tirsdag har Bornholms Politi inddraget en nummerplade, fordi ejeren ikke havde betalt grøn ejerafgift.

 

En 20-årig mand blev tirsdag kl. 21.50 sigtet for at køre bil, selvom han var påvirket af cannabis. Han blev standset på Sigynsvej i Rønne.

 

ATK-bilen var tirsdag først på Nybrovej i Østerlars. 12 bilister kørte for stærkt i løbet af de 3 timer, der blev målt. 2 står til klip i kørekortet og højeste hastighed blev målt til 71 km/t. Derefter blev der målt på Sct. Klemensgade i Klemensker ved ungdomsskolen. 6 bilister blev noteret – højeste hastighed blev her målt til 66 km/t.

 

 

Grænsekontrol

Tirsdag anløb to polske sejlbåde Allinge havn. I den første båd båd var der seks polske og en tjekkisk statsborger, og i den anden tre polske statsborgere. Ingen havde anerkendelsesværdigt formål med at komme til Bornholm og er derfor afvist ved grænsen.

 

Natten til tirsdag er en estisk sejlbåd anløbet Nørrekås Lystbådehavn. Der er 10 personer om bord, hvoraf 2 havde gyldigt coronapas. De øvrige 8 har fået forbud mod at forlade båden.

 

Forsøg på svindel

Tirsdag kl. 17.50 blev en kvinde i Rønne ringet op fra telefonnummer 96301448, hvor en mand påstod, at han ringede fra Aarhus Politi, og at nogen var i færd med at hacke hendes konto. Kvinden fandt det mistænkeligt og sagde, hun ville rådføre sig med Bornholms Politi. Det fik manden til at afbryde samtalen.

 

Husk ALDRIG af udlevere kontooplysninger eller NEM-ID til nogen. Heller ikke politiet.

 

 

 

Kilde: Bornholms Politi / 12. maj 2021

Fyns Politi

Assens

Intet til døgnrapporten.

 

Faaborg/Midtfyn

Indbrud i arbejdsskur/kontorvogn og lign.
5750 Ringe – Golfparken
Anmeldt: 11/05/2021 08:24
Sket: 29/04/2021 12:00 – 06/05/2021 09:00
Indgang: containerlås opbrudt. Stjålet: Håndværktøj, lampe, flasker, el-værktøj, aftrækningsudstyr.

Brugstyveri af reg. personbil
5600 Faaborg – Strandvejen
Anmeldt: 11/05/2021 19:40
Sket: 11/05/2021 18:50 – 11/05/2021 18:55
Metalblå Volkswagen Touran, personbil, årgang 04 stjålet med rette nøgle.

 

Kerteminde

Intet til døgnrapporten.

 

Langeland

Intet til døgnrapporten.

 

Middelfart

Intet til døgnrapporten.

 

Nordfyn

Færdselsuheld
5471 Søndersø – Dallundvej
Anmeldt: 11/05/2021 14:00
Sket: 11/05/2021 14:00
Part 1, personbil, kørte ind i rundkørsel, hvor part 1 kom op at køre på et stendige til højre i hans kørselsretning. På grund af stendiges højde, kom part 1 længere op på diget og væltede om på køretøjets venstre side. Part 1 påkørte en antennekasse.

 

Nyborg

Brand i køretøj
5853 Ørbæk – Nyborgvej
Anmeldt: 11/05/2021 12:17
Sket: 11/05/2021 12:17
Ild i el-foodtruck.

Indbrud i sommerhus
5800 Nyborg – Bekkasinvej
Anmeldt: 11/05/2021 08:07
Sket: 02/05/2021 15:00 – 11/05/2021 08:00
Indgang: dør opbrudt. Stjålet: lamper, vægur, kikkert.

 

Odense

Brandundersøgelser
5000 Odense C – Døckerslundsvej
Anmeldt: 11/05/2021 15:04
Sket: 30/04/2021 15:00 – 03/05/2021 07:45
Anmelder oplyste, at der havde været tændt et forholdsvis stort bål på skolens parkeringsplads.

Brand i øvrigt
5240 Odense NØ – Fyrreparken
Anmeldt: 11/05/2021 14:18
Sket: 11/05/2021 14:18
Rød fra kælder.

Indbrud i øvrigt
5000 Odense C – Kanalvej
Anmeldt: 11/05/2021 09:17
Sket: 10/05/2021 15:30 – 11/05/2021 09:05
Indgang: rude knust i vindue. Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Arkonavej
Anmeldt: 11/05/2021 20:05
Sket: 11/05/2021 10:00 – 11/05/2021 19:15
Stjålne genstande: Kosmetik, tasker.

Indbrud i privat beboelse
5250 Odense SV – Ådalsvej
Anmeldt: 11/05/2021 13:45
Sket: 10/05/2021 10:00 – 11/05/2021 13:40
Indgang: soveværelsesvindue opbrudt. Intet stjålet.

Tyveri af cykel
5250 Odense SV – Heliosvænget
Anmeldt: 11/05/2021 11:37
Sket: 11/05/2021 02:00 – 11/05/2021 06:15
Tyveri af sort Premium el-cykel, årg. 2019.

Tyveri fra villa/landejendom
5250 Odense SV – Kimbrerbakken
Anmeldt: 11/05/2021 11:54
Sket: 19/09/2020 21:30 – 09/05/2021 16:00
Stjålet: smykker.

Butikstyveri
5000 Odense C – Vesterbro
Anmeldt: 11/05/2021 15:36
Sket: 11/05/2021 15:36
Sigtede havde passeret kasselinje med én hundesnor til en værdi af 139,95 kr.

Hærværk
5220 Odense SØ – Vægtens Kvarter
Anmeldt: 12/05/2021 01:44
Sket: 12/05/2021 01:44
Anmelder oplyste at gerningsmanden havde kastet en brosten gennem vinduet.

 

Svendborg

Brand i øvrigt
5700 Svendborg – Odensevej
Anmeldt: 11/05/2021 06:55
Sket: 11/05/2021 06:55
Bygningsbrand i villa/rækkehus. Kraftig røg og flammer.

Brandundersøgelser
5700 Svendborg – Odensevej
Anmeldt: 11/05/2021 06:55
Sket: 11/05/2021 06:55
Brand i garage/udhus, som er helt nedbrændt.

Knivloven, §1, kniv på offentligt tilgængeligt sted
5700 Svendborg – Trappebæksvej
Anmeldt: 11/05/2021 18:20
Sket: 11/05/2021 18:20
Sagens person blev i forbindelse anholdelse og visitation fundet i besiddelse af en mindre foldekniv, med et knivsblad med en længde på ca. 5 cm.

Indbrud i kolonihavehus
5700 Svendborg – Havelund
Anmeldt: 11/05/2021 11:40
Sket: 10/05/2021 20:00 – 11/05/2021 10:00
Indgang: hoveddør opbrudt. Intet stjålet.

Indbrud i kolonihavehus forsøg
5700 Svendborg – Havelund
Anmeldt: 11/05/2021 11:40
Sket: 10/05/2021 20:00 – 11/05/2021 10:00
Indgang: vindue til stue forsøgt opbrudt. Rude revnet. Intet stjålet.

Indbrud i kolonihavehus
5700 Svendborg – Havelund
Anmeldt: 11/05/2021 11:40
Sket: 10/05/2021 20:00 – 11/05/2021 10:00
Indgang: hoveddør opbrudt. Intet stjålet.

Indbrud i kolonihavehus
5700 Svendborg – Havelund
Anmeldt: 11/05/2021 11:40
Sket: 10/05/2021 20:00 – 11/05/2021 10:00
Indgang via ulåst hoveddør. Intet stjålet.

Indbrud i kolonihavehus
5700 Svendborg – Havelund
Anmeldt: 11/05/2021 11:40
Sket: 10/05/2021 20:00 – 11/05/2021 10:00
Indgang: vindue opbrudt. Intet stjålet.

Hærværk
5700 Svendborg – Byskrivervej
Anmeldt: 11/05/2021 19:13
Sket: 11/05/2021 14:00 – 11/05/2021 18:30
Bagrude knust på VW Up, personbil, årg. 18.

 

Ærø

Intet til døgnrapporten.

Kilde: Fyns Politi / 12. maj 2021