Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 16. maj 2021

Østjyllands Politi

Færdsel

Lørdag kl. 20.00 fik vi meldinger om, at der mellem Odder og Hou var forsamlet omkring 150 biler. Da patruljerne ankom oplyste, arrangøren at de var fra Cars and Coffe og ønskede at holde et træf og at de ville køre mod Aarhus.
I løbet af aftenen mødte omkring 2-300 biler på parkeringspladsen ved Aarhus Arena. Dette gav trafikale udfordringer, i og omkring området. Indsatslederen vurderede at der var op mod 400 biler og 1000 personer forsamlet. Der blev iværksat en dialogbaseret indsats med personerne og arrangøren, hvor det blev præciseret af reglerne for forsamlingsforbud vedr. Covid-19 bekendtgørelsen, samt færdselsloven skulle overholdes. Først på natten flyttede de sig mod Hvensgade ved Mols Linjes gamle terminaler, hvor flere undervejs blev sigtet for overtrædelse af Færdselsloven, hvilket medførte en anspændt stemning rettet imod politiet.

Færdselspatruljerne som fulgte optoget tæt blev først på natten sendt til industriområdet ved Søften, hvor flere meldinger løb ind på at der blev kørt gaderæs. Dette opløste sig selv ved patruljernes ankomst og omkring kl 0300 havde bilerne forladt Østjyllands politikreds.

 

 

Status på sager

4 x hastighed, klip
1 x rødt lys, klip
2 x gult lys
1 x unødig røg og støj
4 x fejl/mangler
3 x manglende forreste nummerplade
3 x forkert lygteføring
1 x uberettiget anvendelse af haveriblink
1 x ordensbekendtgørelsen
1 x retsplejeloven, ej oplyse navn m.v.

 

Færdsel fortsat

Søndag kl. 02.55 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje Mariagervej i Randers.

 

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds
På Brendstrupvej i Aarhus N begået mellem onsdag 12/5 kl. 08.30 og lørdag d. 15/5 kl. 14.
På Hattemagervej i Randers NV begået mellem fredag d. 14/5 kl. 20.00 og lørdag d. 15/5 kl. 21.00
På Østerøgade i Aarhus N begået søndag d. 16/5 kl. 01.47.

 

 

Ordensbekendtgørelsen

Søndag kl. 03.40 blev en 21-årig mand anholdt for at blande sig i en igangværende politiforretning, efter han i synlig beruset tilstand, at have råbt flere ukvemsord mod en uniformeret politipatrulje på Østervangsvej i Randers. Han blev indsat i detentionen med henblik på afrusning og afhøring til sagen med udsigt til et bødeforlæg.

 

 

Brand

Søndag kl. 06.40 blev der sendt brand og politi til en brændende motorcykel som lå i grøften på Skejsbjervej ved Velle i Ustrup. Branden bliver efterforsket som påsat, da flere spor på stedet peger i retning af en forsætlig kriminel handling.

 

 

Kilde: Østjyllands Politi / 16. maj 2021