Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 2. juli 2021

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Karlslunde Mosevej, Karlslunde
Skottehusvej, Lejre
Værftsvej,Køge

 

Kørte uden førerret for 5.gang – Vordingborgvej, Herfølge, Køge

Kl. 17.25 standsede en patrulje en 33-årig mand fra Næstved på Vordingborgvej i Herfølge i en varebil. Manden kunne ikke fremvise et gyldigt kørekort, da han havde fået inddraget sin førerret, fordi han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en tidligere betinget frakendelse. Politiet undersøgte muligheden for at beslaglægge køretøjet, som det er muligt, hvis man kører uden kørekort tre gange inden for tre år. Det var der dog ikke grundlag for i dette tilfælde, da varebilen var indregistreret som firmabil. Virksomhedens ejer blev derfor i stedet sigtet for at overlade føringen af sin firmabil til en person uden gyldigt kørekort. Når man er ejer af et køretøj, er man ifølge færdselslovens regler forpligtet til at sikre sig, at personer som låner bilen lovligt kan føre den.

Vidner søges til to voldelige overfald – Greve

Kl. 00.20 anmeldte to unge mænd på 16 og 18 år fra Greve, at de var blevet overfaldet på et stisystem med Vibemosen i Greve kort forinden. De to gik sammen efter en fest i Greve, da de blev mødt af tre maskerede unge mænd, som overfaldt de to venner. De unge maskerede mænd beskrives som:

A: Mand, 17-18 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Kraftig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort/mørkt tøj, hættetrøje, maskering/elefanthue foran munden

B: Mand, 17-18 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort/mørkt tøj, sort maskering/elefanthue foran mund

C: Mand, 17-18 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Sort/mørkt tøj og sort elefanthue foran mund

De to venner blev slået i ansigtet af de tre maskerede mænd. Det lykkedes den 16-årige at løbe fra stedet, men den 18-årige væltede omkuld og blev tildelt flere slag og spark og blev truet med en kniv. De tre maskerede mænd stak herefter af og de to venner løb tilbage mod festen og anmeldt sagen til politiet. Politiet kørte hastigt til stedet med flere patruljer. Hunde patruljer afsøgte området for spor og de to forurettede blev afhørt til sagen. Den 18-årige havde pådraget sig skader i ansigtet og blev behandlet på skadestuen, hvor han fik konstateret i brud i ansigtet.

Mens politiet arbejdede på Vibemosen kom kl. 01.06 en anmeldelse om endnu et overfald, denne gang på Stationsholmen i Greve. Tre unge mænd på 16-år fra Greve sad ved busvendepladsen i Greve, da tre unge maskerede mænd ankom til stedet på cykel. Den ene 16-årige kom til at grine nervøst, og det fik de tre mænd til at løbe efter den 16-årige og overfalde ham med slag og spark. Den 16-årige blev frataget sin telefon af mændene. Imens blev en anden af de 16-årige drenge truet med en kniv til at udlevere sit ur og sine høretelefoner. Det lykkedes den sidste 16-årige at flygte fra stedet.

De tre maskerede mænd beskrives som:
A1: Mand, 16-20 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørkt tøj med hætte og sort maskering foran mund. På cykel.

B1: Mand, 16-20 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørkt tøj med hætte og sort maskering foran mund. På cykel.

C1: Mand, 16-20 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Talte: Dansk med accent, Iført: Mørkt tøj med hætte og sort maskering foran mund. På cykel.

Politiet kørte nu til Greve Station og foretog gerningsstedsundersøgelse og afhøring af personer på stedet. Sagerne efterforskes som vold og røveri, og politiet forsøger nu at klarlægge, om det er de samme tre gerningsmænd, som har været på spil ved begge overfald. Den 16-årige som blev overfaldet med slag og spark pådrog sig ingen alvorlig personskade.

Politiet indhenter nu overvågning fra området, men søger også vidner, som har set noget i forbindelse med overfaldene. Borgere som har været i området omkring Vibemosen/Greve Station omkring midnat, og som har bemærket de beskrevne personer, der måske har været på cykel i området enten før eller efter overfaldene fandt sted, bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Forsøg på tricktyveri – Algade, Roskilde

Kl. 14.46 anmeldte personalet fra Skjold Burne kiosken på Algade, at de netop havde været udsat for forsøg på tricktyveri i butikken. To udenlandske kvinder havde købt et par solbriller i forretningen, og havde i den forbindelse forsøgt at snyde sig til flere byttepenge retur ved at lave tricks med medarbejderen. Personalet opdagede kvindernes trick, og de flygtede fra butikken i retning mod stationen. En medarbejder fulgte efter kvinderne, men tabte dem af syne.

Politiet kørte til stationen, hvor de søgte i området efter de to kvinder ud fra signalementet. På torvet foran stationsbygningen på Jernbanegade traf patruljen en personbil med fire rumænere i – to mænd og to kvinder. En patrulje havde i mellemtiden sikret overvågningen fra kiosken, så politiet let kunne sammenligne det med de to kvinder i bilen.

Betjentene genkendte de to kvinder, som værende de mistænkte fra kiosken, så patruljen anholdt og sigtede de to kvinder på 24 og 30 år fra Rumænien. De blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Sagen blev vurderet, og der var ikke grundlag for at udvise de to sigtede af Danmark i forbindelse med sagen. De blev derfor løsladt efter at have vedtaget en straksbøde.

 

To mænd anholdt for uorden – Roskilde

kl. 16.36 fik politiet anmeldelse om, at en mand gik i Algade og råbte ukvemsord efter forbipasserende. Den samme mand, en 70-årig mand fra Taastrup, var tidligere på dagen blevet bedt om at forlade gågaden, da han i spirituspåvirket tilstand optrådte uhensigtsmæssigt over for andre borgere. Nu var han tilbage, og patruljen forsøgte at bortvise ham igen. Han ønskede dog ikke at efterkomme politiets anvisninger, men blev udadreagerende over for betjentene. Den 70-årige blev derfor anholdt og taget med til afrusning i detentionen. Han blev løsladt senere på aftenen uden at være blevet sigtet for noget.

Kl. 18.28 anmeldte et kærestepar, at de var blevet overfuset af en mand ved Veddelev Camping. Manden gik rundt i området og samlede skrald, mens han højlydt ytrede, at han var utilfreds med, at nogen havde smidt affald i området, da det var til fare for fuglene. Parret kom tilfældigt forbi, og manden havde haft en meget ubehagelig adfærd over for dem. Politiet kørte til Veddelev, hvor patruljen traf den mistænkte, en 30-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Han blev taget med til politistationen til afhøring, og da han desuden var efterlyst til fogedretten blev han senere overført til et arresthus, og løsladt fredag morgen i fogedretten. Han kan forvente en bøde i sagen.

 

Spirituskørsel på knallert – Ravnsbjergvej, Vig – Odsherred

Kl. 16.46 blev en 64-årig mand fra Vig sigtet og anholdt for spirituskørsel op en lille knallert. Han blev stoppet af politiet på Ravnsbjergvej i Vig, hvor han kørte i østlig retning. Den 64-årige fik udtaget en blodprøve og herefter løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøven, hvorefter den 64-årige vil høre mere i sagen.

 

Spirituskørsel – Slagelsevej, Høng – Kalundborg

Kl. 01.25 sigtede og anholdt politiet en 20-årig kvinde fra Slagelse for spirituskørsel i en personbil. Hun blæste alkometeret væsentligt over det tilladte og blev taget med til en blodprøveudtagelse. Kvinden blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når svaret på blodprøveanalysen kommer.

 

Solouheld på grund af aquaplaning – Skovvejen/Ringstedvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 05.30 tidligt fredag morgen skete et solouheld på Skovvejen i Svebølle mod øst i Kalundborg, da en 18-årig mand fra Jyderup kørte galt på grund af meget vand på vejbanen efter nattens regnvejr. Føreren mistede herredømmet over bilen, som kørte ud i rabatten, hvor bilen rullede rundt og landede på en vold på den ene side. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor føreren og en jævnaldrende mandlig passager blev taget med til tjek på skadetuen. Begge de yngre mænd slap fra uheldet uden at være kommet alvorligt til skade, men bilen blev totalskadet. Politiet registrerede uheldet.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 2. juli 2021

Østjyllands Politi

Politiet søger vidne til eftersættelse – kørte i rød Mazda

Østjyllands Politi vil meget gerne i kontakt med føreren af en rød Mazda stationcar, som torsdag aften måtte bremse for en eftersat bilist i Åbyhøj.

Omkring kl. 17.55 ville en patrulje foretage en rutinekontrol af en bil på Fenrisvej i Åbyhøj, men i stedet for at standse, satte føreren farten op, og politiet satte efter. Kort tid efter i krydset Fenrisvej/Haslevej måtte føreren af den røde Mazda, der kom kørende sydpå ad Haslevej, bremse op for at undgå at ramme ind i den eftersatte bilist, som kørte gennem krydset i høj fart uden at overholde sin ubetingede vigepligt.

Undervejs nåede den eftersatte bilist ifølge betjentenes observationer op på en hastighed noget over det tilladte og begik flere færdselsforseelser, inden han nåede ned i bunden af C. A. Thyregods Vej. Her blev bilen sat, og tre mænd løb hurtigt fra stedet. Østjyllands Politi havde dog en del patruljer i området, og inden for 10 minutter blev den formodede fører af bilen, en 19-årig mand og to passagerer på 17 og 18 år anholdt.

Den 19-årige blev sigtet for at have bragt andres liv og førlighed med sin kørsel, for kørsel uden førerret, for samt flere færdselsovertrædelser og for ikke at have efterkommet politiets anvisninger. Derudover blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation, da der efter politiets vurdering var tale om vanvidskørsel. Den 18-årige havde ved anholdelsen en kniv og en mindre mængde skunk på sig og blev sigtet for overtrædelse af knivloven og besiddelse af euforiserende stoffer.

I forbindelse med den videre efterforskning af sagen søger Østjyllands Politi føreren af den røde Mazda, der kan være et vigtigt vidne. Var det dig, der kørte bilen, kan du kontakte politiet via tlf. 114.

 

Ældre borgere snydt af ”mand fra banken”

Torsdag formiddag modtog Østjyllands Politi tre næsten enslydende anmeldelser fra ældre kvinder, der de seneste dage var blevet udsat for samme svindelnummer.

Tirsdag kl. 13.00 gik det ud over en 74-årig kvinde i Aarhus N, der var blevet ringet op af en mand, der oplyste, at han var fra banken, og at han kunne se, at nogen havde hævet et større beløb fra hendes bankkonto. Det gjorde kvinden meget forskrækket, men manden i røret forsikrede hende om, at ”banken” nok skulle hjælpe, og han ville straks sende en mand ud for at hente hendes dankort, så det kunne blive spærret. Ca. 10 minutter senere stod der en mand ved døren, som kvinden udleveret sit bankkort til. I mellemtiden havde hun oplyst sin kode til manden i telefonen. Senere blev det konstateret, at der var efterfølgende var blevet hævet et større kontantbeløb på kvindens konto.

Onsdag kl. 13.30 gik det ud over en 75-årig kvinde i Aarhus N, der ligeledes var blevet kontaktet telefonisk af en mand, der oplyste, at han ringede fra banken for at orientere hende om, at nogen uberettiget havde hævet penge på hendes konto. Manden sagde, at banken ville sende en medarbejder forbi kvindens bopæl for at hente hendes kort, så det kunne blive spærret. Kort efter ankom den såkaldte medarbejder til kvindens adresse, men hun var lidt tilbageholden med at udlevere sit kort og personlige oplysninger. Manden var dog så overbevisende, at kvinden til sidst udleveret kort, kode og NEMID. Manden sagde også, at kvinde ikke skulle ringe til banken, da der lige ville gå noget tid, før det hele var opdateret. Da kvinden senere kontaktede sin bank, fik hun at vide, at der flere gange var hævet penge på hendes konto, og hun fik spærret sit kort.

Onsdag kl. 14.30 gik det ud over et ældre ægtepar på 84 og 81 år fra Aarhus N. De var også blevet kontaktet telefonisk af en mand, der oplyste, at han ringede fra banken. Og ligesom i de to øvrige tilfælde sendte manden i telefonen en ”medarbejder” ud for at hente kort og kode, som det ældre ægtepar udleverede.

Gode råd fra politiet

Østjyllands Politi har tidligere haft sager, hvor fremgangsmåden har været den samme som i de ovenstående tilfælde. Politiet opfordrer derfor til, at man er ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op af nogen, der oplyser, at de ringer fra banken. Er man i tvivl om, hvorvidt der er banken, der ringer, så lav et kontrolopkald ved at bede vedkommende om at oplyse sit navn og evt. den afdeling, han er ansat i. Læg på og ring så selv op til din banks hovednummer og spørg efter vedkommende – på denne måde kan man få afklaret, om vedkommende vitterligt er ansat i banken. Derudover advarer politiet imod, at man udleverer sine kreditkort eller andre personlige oplysninger til fremmede. Svindlerne går ofte målrettet efter ældre personer, hvorfor politiet også opfordrer børn eller børnebørn til at tage en snak med deres ældre familiemedlemmer og advare dem om denne fremgangsmåde samt vejlede i, hvordan man kan undgå at blive snydt.

 

Sigtet for at spille musik i Botanisk Have

Torsdag kl. 21.44 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der blev spillet høj musik i Botanisk Have i Aarhus. Ifølge de nye regler er det ikke tilladt at spille elektronisk forstærket musik i Botanisk Have efter kl. 20.00, og der blev derfor sendt en patrulje til stedet.

Betjentene fik kontakt til en 42-årig mand, der sad på græsset og spillede musik fra et musikanlæg, som han havde i sin rygsæk. Manden blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og blev advaret om, at han, hvis han overtrådte reglerne igen, ville på beslaglag sit musikanlæg. Manden var dog indforstået med at slukke for musikken.

 

Anholdt efter vold mod ekskæreste

Torsdag kl. 22.20 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 55-årig kvinde, der, i forbindelse med at hun skulle tanke på Uno X-tanken på Toftevej i Hornslet, bemærkede en kvinde og en mand, der stod ved tanken. Pludselig faldt kvinden til jorden og begyndte at råbe om hjælp.

Den 55-årige kvinde gik hen for at hjælpe hende og ignorerede manden, der bad hende blande sig udenom. Manden forlod stedet, og den 38-årige kvinde fortalte, at de var ekskærester, og at han netop havde slået hende, og at hun var bange for ham. Den 55-årige kvinde kørte kvinden hjem og kontaktede herefter politiet.

Betjentene fik oplysninger om, at gerningsmanden sad ved busstoppestedet ved tanken, og at han muligvis ville hoppe på bus 100 mod Aarhus. Da patruljen kørte forbi stoppestedet var manden væk, og en anden patrulje kørte ind mod bussens endestation på Banegårdspladsen i Aarhus.

Manden var ikke at se i bussen, men betjentene fik kort efter øje på en person, der passede på signalementet. Betjentene tog kontakt til den 29-årige mand, der var identisk med ham, som den 38-årige kvinde havde oplyst, havde slået hende. Manden blev anholdt og sigtet for vold.

 

Snydt af pirattaxa

Natten til fredag kl. 02.15 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 40-årig mand, der oplyste, at han netop var blevet frarøvet 500 kroner. Der blev sendt en patrulje ud til manden, der befandt sig på Rytoften i Hasle, Aarhus V.

Manden forklarede, at han havde taget en pirattaxa inde fra midtbyen, men da de var ankommet til adressen var der opstået diskussion om, hvor meget turen skulle koste. Den 40-årige mand havde givet chaufføren 500 kr., men det syntes han var alt for meget, så han ville have nogle af pengene igen. Det nægtede chaufføren dog og kørte bare fra stedet.

Østjyllands Politi advarer kraftigt imod, at man sætter sig ind i en pirattaxa. Kør kun med de rigtige taxa’er, offentlig transport eller lav aftaler med nogen om at blive hentet.

 

Beruset kvinde viftede med dolk

Torsdag kl. 18.18 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en beruset kvinde gik rundt med en dolk i hånden ved M.P. Bruuns Gade i Aarhus C. Anmeldelsen gik på at kvinden fægtede ud i luften med dolken, mens hun råbte højlydt af forbipasserende.

Da betjentene ankom til stedet blev de peget i retning af kvinden, der nu befandt sig ved Føtex. Betjentene fik overmandet kvinden og fravristet hende dolken. Den 69-årige kvinde blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden og for overtrædelse af knivloven.

 

Nabostridigheder endte med anholdelse

Torsdag kl. 22.31 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om, at to personer var kommet op at slås på en adresse i Aarhus C. Da betjentene ankom til stedet fik de kontakt til en 37-årig mand, der oplyste, at han havde været i slagsmål med sin underbo, men at det var underboen, der havde startet det hele.

Kort efter kom underboen, en 52-årig mand ud og forklarede, at den 37-årige overbo havde været provokerende og at det var endt med, at de havde slået lidt til hinanden. Mens betjentene var på stedet, blev den 37-årige mand mere og mere aggressiv og på et tidspunkt satte han sig ind i sin bil og kørte ca. 50 meter frem, steg ud igen og råbte efter sin 52-årige underbo.

Betjentene bad flere gange den 37-årige mand om at dæmpe sig, men da han ikke efterkom dette endte han med at blive anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. På vej ind til politigården bemærkede betjentene, at den 37-årige mand lugtede af hash, og han blev derfor også sigtet for narkokørsel, da han i narkopåvirket tilstand havde sat sig ind i sin bil og kørt 50 meter.

 

34 færdselssager i Aarhus

Østjyllands Politis færdselsafdeling var torsdag eftermiddag og aften på gaden i det vestlige Aarhus og på Aarhus Ø. Det kom der i alt 34 sigtelser ud af – fordelt på 27 sigtede personer.

Blandt sigtelserne kan nævnes:

  • 9 x manglende sele
  • 4 x fremkørsel for rødt lys
  • 3 x hastighedsovertrædelse til klip
  • 2 x brug af mobiltelefon
  • 1 x vending til fare
  • 1 x manglende sele barn under 15 år.
  • 1 x kørsel frem for fuldt stop

 

Taxachauffør sparket af kunde

Torsdag kl. 06.48 samlede en taxachauffør to kunder op ved Kongsvang Station i Viby for at køre dem til Gøteborg Allé i Aarhus N. Undervejs blev stemningen dårlig i taxaen, og den 47-årige taxachauffør oplevede især, at den ene af de to kunder, en 33-årige mand var meget aggressiv og provokerende.

Da de nåede frem til ankomststedet, og chaufføren havde sat de to mænd af, blev han ifølge sin forklaring sparket over benet af den 33-årige mand, der efterfølgende gik ind på adressen. Chaufføren kontaktede politiet, der fik fat i den 33-årige mand, der blev anholdt og sigtet for vold.

 

Stjal T-shirts i Intersport

Torsdag kl. 18.00 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Intersport på Strøget i Aarhus, der var blevet udsat for et butikstyveri. En medarbejder havde bemærket, at der lå nogle afrevne mærker fra nogle T-shirts og han kiggede derfor butikkens overvågningen igennem.

Her kunne han se en mand, der fra et bord tog tre T-shirts, som han krøllede sammen og gemte under sin egen trøje, hvorefter han forlod butikken. Medarbejderen kunne se på overvågningen, at det kun var knap fem minutter siden, at manden havde forladt butikken, og han gik derfor ud og kiggede efter manden, som han kort efter spottede i Rosenkrantzgade.

Kort efter ankom strøgvagterne til stedet og førte manden retur til Intersport, hvor de fandt de tre T-shirts i hans sportstaske. Da manden nægtede at oplyse, hvem han var, blev politiet kontaktet. Da betjentene ankom blev den 44-årige mand sigtet for butikstyveri og fik besked om, at han ikke længere var velkommen til butikken.

 

Fik beslaglagt våben og flere tusinde kroner

Et tip om muligt narkosalg førte torsdag kl. 17.47 Østjyllands Politis specialpatrulje til en lejlighed i Risskov, hvor en 24-årig mand bor.

Da den 24-årige åbnede døren for betjentene, kunne de lugte hash, og de visiterede derfor beboeren og ransagede lejligheden. I lommen på den 24-årige lå et par klumper hash, og i lejligheden lå nogle ulovlige piller. Han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Desuden blev den 24-årige sigtet for overtrædelse af våbenloven, da der gemt i et rum under sofaen lå en peberspray og en strømpistol.

Ud over våben og stoffer fandt betjentene også flere tusinde kroner i kontanter, og en størstedelen af dem blev beslaglagt, da den 24-årige skyldte en del penge til SKAT.

 

Kørte uden førerret og havde hash i bilen

En patrulje dirigerede natten til fredag kl. 00.55 en bil ind til siden på Skanderborgvej i Viby. Den 20-årige mand bag rattet måtte erkende, at han er frakendt kørekortet, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Da betjentene fik mistanke til, at der var stoffer i bilen, blev den ransaget, og den 20-årige og en 18-årig mand på passagersædet blev visiteret.

Da begge havde en mindre mængde hash på sig, blev de sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

 

Færdsel

Torsdag kl. 12.45 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel samt narkobesiddelse, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers NV.

Torsdag kl. 12.50 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Farrevej i Anbæk, Sporup. En 33-årig mand på elscooter kørte ud foran en bil, ført af en 78-årig kvinde, hvorefter der skete sammenstød. Den 33-årige mand blev sigtet for spirituskørsel og blev kørt til hospitalet for at få taget en blodprøve. Der skete umiddelbart ingen personskade som følge af uheldet.

Torsdag kl. 16.35 blev en 39-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, for kørsel i frakendelsestiden og for overtrædelse af knivloven, da hun blev standset af en patrulje på Viborgvej i Aarhus V.

Torsdag kl. 18.07 skete der et færdselsheld på Pollenvænget i Tilst. En ukendt kvinde påkørte tre parkerede biler, med mindre materiel skade til følge, og kørte derefter fra stedet. Ingen personer kom noget til i forbindelse med påkørslen.

Torsdag kl. 18.42 skete der et færdselsuheld på Grenåvej i Skødstrup. En 48-årig kvindelig bilist kom kørende ind i rundkørslen ved Stationsvangen og ville svinge til højre ad Grenaavej, da hun overså en 27-årig kvindelig cyklist, der var på vej rundt i rundkørslen. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade som følge af uheldet.

Torsdag kl. 22.31 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nordborggade i Aarhus C.

Natten til fredag kl. 02.55 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Åstrup Strandvej i Skødstrup. I bilen sad også en 22-årig mand, der blev fundet i besiddelse af en joint, en klump hash og noget kokain. Han blev sigtet for narkobesiddelse.

Natten til fredag kl. 03.18 blev en 20-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Landevejen i Hadsten.

 

Indbrud

Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 

Kilde: Østjyllands Politi / 2. juli 2021

Nordsjællands Politi

Indbrud på gymnasium, Stenløse

Mellem onsdag klokken 23.00 og torsdag klokken 07.00 var der indbrud på Egedal Gymnasium. En ukendt gerningsperson skaffede sig adgang til stedet ved at opbryde en dør. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

Hærværk, Veksø Sjælland

Mellem onsdag klokken 18.00 og torsdag klokken 07.30 blev en bil, som holdt parkeret på Skovvangsvej, udsat for hærværk, idet bilens bagrude var blevet knust med en sten.

Kørsel uden førerret, Helsinge

En 63-årig mandlig bilist fra Helsinge blev klokken 07.55 standset af en patrulje på Helsingevej. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet hans førerret var inddraget. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

Mand sigtet for overtrædelse af loven om forbrugsaftaler, Værløse

En 47-årig kvinde anmeldte klokken 09.55, at en mand netop havde henvendt sig på hendes bopæl på Ravnehusvej og havde tilbudt at rense fliserne på stedet. Kvinden havde afvist tilbuddet, og manden var kørt derfra i bil. En patrulje kørte til området for at lede efter manden, som kvinden havde givet en udførlig beskrivelse af. På Skovbovænget traf patruljen kort efter en 31-årig udenlandsk mand svarende til beskrivelsen, og han blev derfor af patruljen anholdt og sigtet for overtrædelse af loven om forbrugsaftaler.

Bliver mand som borger kontaktet af omrejsende håndværkere, anbefaler Nordsjællands Politi, at man takker nej til det uopfordrede tilbud. I stedet bør man:
• Holde sig fra at bruge deres ydelser. Hvis nogen uopfordret banker på ens dør og forsøger at sælge noget, skal man:
• Afvise dem
• Hvis muligt notere et signalement af personerne og den bil, de er ankommet i
• Ringe 1-1-4 og anmelde det.

Laver man alligevel en aftale med håndværkerne, og arbejdet ikke lever op til det aftalte, så er der ikke længere tale om en opgave for politiet, selv om håndværkerne har henvendt sig ulovligt. Der er derimod tale om et såkaldt civilt søgsmål, hvor køber selv skal trække dem i retten. Dét plejer dog at være svært, fordi håndværkerne ofte efterfølgende ikke er til at opstøve – sig derfor blot nej tak til deres tilbud helt fra begyndelsen.

Målrettet færdselsindsats, Kgs. Lyngby

I forbindelse med en målrettet færdselsindsats mod spiritus- og narkokørsel var Nordsjællands Politi torsdag formiddag til stede ved Kulsviervej. Her blev 24 bilister standset, og glædeligvis var der ikke anledning til at sigte nogen for kørsel i påvirket tilstand. To bilister måtte dog køre fra stedet med sigtelser for at køre bil uden sele.

Færdselsuheld, Gilleleje

En 58-årig mandlig bilist fra Ølsted kørte klokken 11.19 i sydgående retning ad Sognevej, og da han ikke overholdt sin vigepligt, da han svingede ud på Smidstrup Strandvej, påkørte han en 46-årig mandlig cyklist, som kom kørende i sydvestlig retning ad Smidstrup Strandvej. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tilse cyklisten.

Den 58-årige bilist blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Foregivelse af offentlig myndighed, Fredensborg

En 37-årig kvinde fra Fredensborg blev klokken 11.20 ringet op af en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Han fortalte, at der havde været mange indbrud i nabolaget og spurgte derefter ind til personlige oplysninger, inden han afsluttede opkaldet.
Nordsjællands Politi gør opmærksom på, at der den seneste tid har været flere tilfælde af forsøg på at lokke personlige oplysninger ud af borgere, hvor gerningspersonerne har udgivet sig for at være ansat i politiet eller i andre offentlige myndigheder. Er man i tvivl om, hvorvidt en person reelt er ansat i den oplyste offentlige myndighed, opfordrer Nordsjællands Politi til, at man beder om personens navn og derefter ringer til det specifikke ansættelsessted. Her er det vigtigt, at man som borger selv finder hovedtelefonnummeret til den pågældende offentlige myndighed og ikke ringer tilbage til det nummer, som personen ringer fra eller oplyser.

Narkokørsel, Frederikssund

På Servicegaden ud for Mågevej standsede en patrulje klokken 13.13 en 27-årig mandlig bilist fra Frederikssund. Et narkometer viste her, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Han blev derudover også sigtet for at køre bil, på trods af at han ikke havde generhvervet sin førerret. En 21-årig mand fra Frederikssund, som blev truffet i samme forbindelse, blev af patruljen sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer, idet han ved visitation blev fundet i besiddelse af en mindre mængde hash.Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring den 27-årige bilists eventuelle narkopåvirkning.

Spirituskørsel, Hillerød

En patrulje standsede klokken 13.20 en 63-årig mandlig bilist fra Ålsgårde på Nordre Jernbanevej. Han blev her anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet han formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte.Den 63-årige blev efterfølgende kørt til hospitalet med henblik på udtagning af en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring hans eventuelle spirituspåvirkning.

Færdselsuheld, Værløse

En 23-årig kvindelig bilist fra Allerød kørte klokken 15.05 i østlig retning på Ring 4 i østlig retning, da hun ca. 200 meter øst for krydset ved Åvej og Ny Hjortespringsvej blev distraheret af et lille dyr i bilen.  Uden at bemærke det kørte hun i den forbindelse over i modsatte kørebane, hvor hun påkørte en 27-årig mandlig bilist fra Taastrup, som uden held havde forsøgt at undvige den 23-åriges bil.

Da bilerne holdt til gene for de øvrige trafikanter på stedet, var trafikken i en periode påvirket, mens der blev ryddet op efter uheldet.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.

 

Tricktyveri, Virum

Klokken 16.33 anmeldte en 69-årig kvinde fra Virum, at hun en times tid forinden havde stået i sin opgang på Grønnevej, da en fremmed mand var kommet ind i opgangen med en stak gratisaviser over armen. Han havde gået meget tæt på kvinden og spurgt, om hun ville købe en avis, hvilket hun havde afvist, hvorefter han havde forladt opgangen. Efterfølgende opdagede kvinden, at hun manglede sin pung med indhold, og hun mistænkte, at han havde stjålet den.

”Avissælgeren” beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 15-18 år gammel, 170-175 cm høj, spinkel af bygning, brun i huden. Med mellemlangt mørkebrunt/sort hår. Havde en blandet øjenfarve, grøn/blå/brun. Talte dansk.

 

Færdselsuheld, Gentofte

Klokken 17.34 skete der et færdselsuheld på Jægersborgvej-tilkørslen til Helsingørmotorvejens retning mod København. To biler holdt tilbage for deres ubetingede vigepligt, som der er ved denne tilkørsel, da den bagerste af de to biler blev påkørt bagfra af en tredje personbil ført af en 20-årig mandlig bilist fra København. Dette fik skubbet den påkørte personbil op i den forreste bil.

Der skete ingen personskade ved færdselsuheldet, og de materielle skader var umiddelbart heller ikke alvorlige.

 

Tyveri fra personbil, Hørsholm

Klokken 17.48 blev det anmeldt, at der imellem klokken 12.00 og klokken 17.00 havde været ubudne gæster i en bil, der havde holdt parkeret på Folehavevej. Højre forreste siderude var slået itu, og fra bilen var der blevet stjålet en taske.

 

Tyveri fra personbil, Allerød

Klokken 17.54 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 17.00 og torsdag klokken 08.30 var blevet smadret en forrude på en bil, der havde holdt parkeret på Sneppevang, hvorefter bilen var blevet tømt for diverse indhold.

 

Tyveri fra personbil, Rungsted Kyst

Klokken 17.54 blev det anmeldt, at der imellem klokken 15.00 og klokken 17.50 var blevet stjålet en taske fra en bil, der havde holdt parkeret på Rungsted Strandvej. Højre forreste siderude var slået itu, og fra bilen var der blevet stjålet en taske.

En lignende anmeldelse fra samme sted tikkede ind klokken 18.14, her var det blot venstre forreste siderude, der var blevet benyttet som adgangsvej.

 

Færdselsuheld, Snekkersten

Klokken 19.51 skete der et færdselsuheld på Strandvejen, idet en personbil havde påkørt et hegn ind til en bolig, en del skraldespande samt et elskab, således at dele af området var uden strøm i en periode.

Der skete betydelig materiel skade, mens bilens fører, en 18-årig mand fra Espergærde, umiddelbart ikke kom alvorligt til skade.

Det kan ikke udelukkes, at den 18-årige skal sigtes for sin kørsel.

 

Brand var lyskegle, Frederiksværk

Klokken 01.19 indløb der anmeldelse om, at et vidne kunne se røg og flammer på cirka 200 meters afstand af Havnevej.

Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, men der kunne ikke udfindes nogen brand. Til gengæld var der en projektør, der lyste med et orange skær, og i regnen har dette muligvis kunne minde om røg eller flammer. Der var således ingen sag for hverken politi eller brandvæsen.

 

Færdselsuheld, Hørsholm

Klokken 02.49 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Gøngehusvej, idet en personbil havde påkørt noget beplantning foran en bolig, efter føreren havde mistet herredømmet over bilen.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 20-årig mandlig bilist fra Virum blev truffet. Han blæste alkometeret op over det tilladte, ligesom han blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer, hvorfor han blev sigtet for både narko- og spritkørsel, hvorefter han blev taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Mistænkeligt forhold, Charlottenlund

Klokken 03.51 blev det anmeldt, at to unge mænd opførte sig mistænkeligt på Ordrupvej, og at de formentlig kortvarigt havde været inde i en bolig, der ikke var deres. Derudover skulle de have gået og taget i parkerede bilers dørhåndtag, men alle på stedet var dog låste.

Politiet blev sendt til stedet, hvor to 20-årige mænd fra Hellerup blev truffet og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

Forsøg på indbrud, Virum

Klokken 05.21 anmeldte en kvinde, at hun netop havde overrasket to personer i hendes carport på Bredesvinget, som løb fra stedet, og hun mistænkte, at det var mulige indbrudstyve.

Politiet blev sendt til området, hvor to personer, en henholdsvis 19-årig mand fra Gentofte og en 17-årig mand fra Charlottenlund blev udfundet. På deres personer blev der blandt andet fundet lommelygter og andet værktøj, som indbrudstyve ynder at benytte, og de blev derfor sigtet for forsøg på indbrud og taget med på politistationen til afhøringer.

Kilde: Nordsjællands Politi / 1.-2. juli 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

NAKSKOV: Lokalpolitiet gennem Nakskov

Torsdag aften kørte – og gik – lokalpolitiet patrulje i Nakskov. Politibetjentene var bl.a. forbi Campus på Søvej, forbi banegården, Stormarksskolen, ungdomsskolen på Gyvelvej og shelterpladsen på Svingelen. Flere steder fik betjente en opbyggelig med de tilstedeværende, der mest bestod af unge. På Svingelsvej standsede de klokken 19.15 en 15-årig dreng, der kom kørende med høj hastighed på sin knallert. Knallerten blev tjekket på et rullefelt, og det viste sig, at den kunne køre næsten dobbelt så hurtigt som tilladt. Den 15-årige blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert.

 

NÆSTVED: Stjal kyllingepålæg og pærer

En 34-årig udenlandsk mand blev i går klokken 14.56 afsløret i en dagligvarebutik på Fejøvej i Næstved med madvarer gemt i bukserne. Manden var på vej ud af butikken med kyllingepålæg og pærer, da han blev tilbageholdt. Han blev sigtet for butikstyveri

 

MARIELYST: “Politiet gør ikke noget alligevel” – jo, vi gør!!

Fire unge mennesker, der igennem fire dage havde holdt fest i et sommerhus på Kaninstien i Marielyst havde spillet så højt på deres Soundboks, at det generede naboen. Da hun henvendte sig til de unge, grinede de af hende og sagde: – Politiet gør ikke noget alligevel.

Klokken 23.31 ringede det på døren og så var festen slut, for patruljen sigtede den 21-årige soundboks-ejer for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og beslaglagde musikanlægget, som de unge mennesker kan få udleveret igen på et senere tidspunkt.

 

NYKØBING: Havde børneporno på sin computer

En 53-årig mand blev klokken 8.58 anholdt og sigtet for besiddelse af ikke under 1000 billeder af børnepornografisk karakter. Det skete, efter at mandens bil blev undersøgt, hvor hans computer og en ekstern harddisk lå. Den 53-årige mand erkender sigtelsen, og han erkender også, at han har delt billeder med andre. Manden blev fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre og varetægtsfængslet frem til 26. juli.

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Præstø Stavreby Strandvej Hus 30/6 11.00- 1/7 16.45 Vaskemaskine, tørretumbler, ure
Slagelse Skørpingevej Landejendom 25/6 17.00 – 1/7 11.30 Møbler

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Næstved Ringstedgade 12.43-14.29 ATK 636 68 50 79 5
Slagelse Sdr. Ringgade 6.53-10.10 ATK 833 4 60 74 0
Slagelse Slagelse Landevej 10.27-13.30 ATK 1347 22 80 102 0

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

By Vej Tidspunkt
Eskilstrup Gaabensevej 16.52-17.40 Hastighed – laser

1 hastighed til klip

1 kørsel uden sele

Tilladt 80 km/t – højeste hastighed 122 km/t

Haslev Lysholm Alle 21.10-21.25 Spiritus narko

14 standset – 0 sigtelser

Horbelev 18.30-19.00 Knallertkontrol

2 kørte uden hjelm

2 kørte med nogen bagpå

Væggerløse 16.30-17.30 Spiritus/narko

10 standset – ingen sigtet

Væggerløse Gedser Landevej 19.17-21.00 Hastighed – laser

4 hastighed til klip

1 hastighed til betinget frakendelse

Tilladt 80 km/t – højeste hastighed 139 km/t

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket bilist:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Korsør Sylowsvej 22.21 52-årig mand fra Korsør Spirituskørsel
Næstved Toldbodgade 15.05 32-årig mand fra Næstved Narkokørsel

Kørsel uden førerret

Næstved Vallensved Bygade 21.57 26-årig mand fra Dalmose Narkokørsel
Præstø Næstvedvej 18.31 28-årig mand fra Haslev Narkokørsel

 

MUSIK TIL ULEMPE

Musik til ulempe fylder en del i det offentlige rum. Politiet har i den seneste tid modtaget mange anmeldelser i den forbindelse, og hen over sommeren vil vi redegøre for antallet af anmeldelser og hvad de har givet anledning til.

Politiet har mulighed for at give påbud om at slukke eller skrue ned for musikken, hvis det skønnes, at musikken forstyrrer den offentlige orden. Hvis den pågældende fortsætter med at spille høj musik efter et påbud, kan politiet tage musikanlægget (fx en soundboks) i bevaring, og det kan udleveres igen, når der ikke længere er fare for, at det bliver brugt til at forstyrre.

Hvis den samme person fortsætter med at spille høj musik efter et påbud og efter, at musikanlægget har været taget i bevaring, bliver den pågældende sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og han får forbud mod at bruge musikanlægget. Herefter kan anlægget beslaglægges med henblik på konfiskation, hvis det bliver anvendt i strid med forbuddet.

I det seneste døgn har politiet modtaget følgende anmeldelser om musik til ulempe:

Antal Påbud Bøder Beslaglæggelse
20 4 1 En soundboks beslaglagt

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 1. juli 2021

Bornholms Politi

Hærværk

Indehaveren af en butik på Store Torv i Rønne kunne fredag morgen konstatere, at en dør til bagindgangen til butikken ud mod Ellekongstræde var blevet ødelagt af spark, så den gabte 15 cm.

Hvis nogen har observeret noget mistænkeligt natten mellem torsdag og fredag, kontakt da Bornholms Politi på telefon 5690 1448 eller 114.

 

Færdsel

Torsdag formiddag holdt ATK-bilen på Birgersvej i Åkirkeby. Her blev 20 bilister målt til a tkøre for stærkt, højeste hastighed blev målt til 68 km/t i en 50 km-zone.

Torsdag eftermiddag holdt ATK-bilen på Stenbrudsvej i Nexø. Her blev 6 bilister målt til at køre for stærkt, højeste hastighed blev målt til 65 km/t i en 50 km-zone.

Kilde: Bornholms Politi / 2. juli 2021

Fyns Politi

Langeland

Færdselsuheld og spirituskørsel
5900 Rudkøbing – Brovejen
Anmeldt: 01/07/2021 09:17
Sket: 01/07/2021 09:15
Part 1 kørte ad Brovejen mod nord, da han under kørslen blev uopmærksom delvis på grund af sløvhed, og dels fordi han roede med at tænde en cigaret, hvorfor han kørt over i modsatte kørebanehalvdel, hvor han påkørte part 2, som kørte ad Brovejen mod syd. Ved påkørslen blev part 1s personbil totalskadet. Ingen personskade. Part 1 skønnedes påvirket af euforiserende stoffer.

 

Middelfart

Færdselsuheld og spirituskørsel
5500 Middelfart – Østre Hougvej
Anmeldt: 02/07/2021 00:27
Sket: 02/07/2021 00:27
Grundet nedslidte dæk mistede part 1 herredømmet over bilen sin bil og påkørte en kantpæl. Han havde indtaget spiritus i et omfang over det tilladte og udtalte desuden, at han havde indtaget kokain.

 

Nyborg

Indbrud i privat beboelse
5800 Nyborg – Fasanvej
Anmeldt: 01/07/2021 20:07
Sket: 29/06/2021 17:00 – 01/07/2021 20:00
Bryggersdør brudt: Diverse smykker.

 

Odense

Brandundersøgelser
5240 Odense NØ – Strandvejen
Anmeldt: 01/07/2021 16:35
Sket: 01/07/2021 16:34
Bygningsbrand Brand opstået i skraldspand og spredt sig op i tagkonstruktion, hvorved huset nedbrændte.

Indbrud i virksomhed
5200 Odense V – Roesskovsvej
Anmeldt: 01/07/2021 10:25
Sket: 30/06/2021 16:00 – 01/07/2021 10:00
Vindue opbrudt. Intet stjålet.

Indbrud i garage/udhus
5230 Odense M – Rosenørnsvej
Anmeldt: 01/07/2021 14:41
Sket: 30/06/2021 20:00 – 01/07/2021 06:00
Indbrud i garage med ulåst port. Stjålet: Cykeltrailer, der var aflåst til en reol.

Færdselsuheld
5000 Odense C – Falen
Anmeldt: 01/07/2021 12:06
Sket: 01/07/2021 12:06
Part 1, personbil kørte mod nord ud fra et p-område overfor Falen 21C og overså sin vigepligt, hvorefter han påkørte part 2, personbil, som kørte ad Falen mod øst.

Færdselsuheld
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 01/07/2021 15:32
Sket: 01/07/2021 15:32
Part 1 påkørte part 2 bagfra med cirka 25 km/t, mens part 2 holdt stille for rødt i 2. vognbane for ligeud kørsel. Påkørslen skubbede Part 2 frem i Part 3, som ligeledes holdt stille for rødt. Part 2 fik skader for og bag, mens part 3 fik skader på påhængsvogn og trækkrog.

Spirituskørsel
5220 Odense SØ – Sybergsvej
Anmeldt: 01/07/2021 22:10
Sket: 01/07/2021 22:10
Sigtede første varebil ad Sybergsvej, selvom han var spirituspåvirket ud over det tilladte

Butikstyveri
5200 Odense V – Middelfartvej
Anmeldt: 01/07/2021 19:39
Sket: 01/07/2021 19:39
To drenge under 15 år stjal fodboldkort fra supermarked.

Hærværk
5000 Odense C – Sdr. Boulevard
Anmeldt: 01/07/2021 08:31
Sket: 30/06/2021 22:30 – 01/07/2021 08:30
Anmelder/forurettede oplyste, at ukendt gerningsmand havde sparket et stort hul i anmelder/forurettedes hoveddør.

 

Svendborg

Indbrud i virksomhed
5700 Svendborg – Porthusvej
Anmeldt: 01/07/2021 09:38
Sket: 01/07/2021 00:01 – 01/07/2021 06:40
Hegn opbrudt. Stjålet: 8-10 Katalysatorer.

Indbrud i garage/udhus
5882 Vejstrup – Elsehovedvej
Anmeldt: 01/07/2021 07:54
Sket: 28/06/2021 21:00 – 01/07/2021 07:40
Staldvindue opbrudt. Stjålet: to havetraktorer.

Spirituskørsel
5700 Svendborg – Grusvig
Anmeldt: 02/07/2021 00:05
Sket: 02/07/2021 00:05
Anmelder oplyser, at en kvinde kører meget usikkert på sin hvide scooter fra Cirkle K på Nyborgvej mod Ørbækvej. Patrulje sendt til stedet. Kvinden truffet på tankstationen, hvor hun havde bemærket politiets tilstedeværelse og derfor ikke kørte derfra.

 

Kilde: Fyns Politi / 1. juli 2021