Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 20. juli 2020

Københavns Vestegns Politi

Indbrud i hus i Herlev

Søndag den 19. juli anmeldte en villavejer på Dalbugten, at der havde været indbrud, mens man væk i tiden fra den 13. til 19. juli. En patrulje undersøgte stedet, hvor et vindue var brudt op og elektronik, smykker m.v. var stjålet. Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som måtte have bemærket noget mistænkeligt i gerningstidsrummet – telefon 4386 1448 døgnet rundt.

 

Narkokørsel i Glostrup

Lørdag den 18. juli kl 22:11, stoppede en af vores patruljer en bil på Herstedøstervej. Den 21-årige fører blev test med narkometer, som slog ud og han blev anholdt og taget med på politigården for afhøring og blodprøve. Her erkendte han, at han havde taget kokain.
Det er dyrt at køre med narko i blodet. Ud over at man bliver frakendt kørekortet, så vil det som udgangspunkt første gang koster en netto-månedsløn og 2. gang man bliver taget, får man som udgangspunkt 10 dages fængsel.

 

Store bøder for at køre uden førerret i Herlev

Lørdag den 18. juli kl. 00.10 standsede en patrulje en bil til rutinekontrol i Persillehaven. Den 31-årige fører havde kørselsforbud og blev derfor sigtet for at køre uden førerret. Dagen efter – søndag den 19. juli kl. 01.54 – standsede en politipatrulje en anden personbil til kontrol og bil og fører på Herlevgårdsvej. Også her viste det sig, at føreren, en 24-årig mand, havde et kørselsforbud. Han blev sigtet for kørsel uden førerret. Kørsel uden førerret koster 7.000 kr. i bøde første gang, hvorefter bøden stiger. Tredje gang kan bilen konfiskeres.

 

Plet på straffeattest for butikstyveri i Hvidovre

Fredag den 17. juli kl. 13.07 anmeldte et supermarked på Immerkær, at en mand havde stjålet varer i butikken og var gået ind i en anden forretning trods henvendelser fra butikspersonalet. Flere patruljer hastede frem og fik pågrebet en 25-årig fra Valby, som endte med en straffeattest prydet med en sigtelse og en bøde efter straffeloven for tyveri af skyr, bananer og energidrik til 44,50 kr.
Bil beslaglagt fordi fører kørte den uden kørekort i Ballerup
Fredag den 17. juli kl 13:47 blev en af vores patruljer opmærksomme på en bilist som holdt i tomgang på Ballerup Boulevard. Da betjentene henvendte sig til føreren, konstaterede de, at manden ikke havde kørekort. Samtidig erkendte den 31-årige mand, at han havde ført bilen uden at være berettiget til det. Da manden tidligere havde kørt uden kørekort, vurderede betjene at der var hjemmel til at beslaglægge bilen. Køretøjet blev efterfølgende hentet af vejhjælp. Beslaglæggelsen vil nu blive indbragt for retten, som vil tage stilling til om bilen skal endeligt konfiskeres.

 

Spirituskørsel i Ballerup

Søndag den 19. juli kl 01:05 foretog en af vores patruljer et rutinetjek af en bil på Harrestrupvej i Ballerup. Betjentene vurderede at både passager og fører lugtede temmelig meget af alkohol og derfor blev føreren testet med alkometer hvilket viste en promille på 1.5. Herefter blev den 19-årige fører anholdt og taget med på politigården for at få taget blodprøve. Spirituskørsel koster som udgangspunkt en netto-månedsløn. Hvis promillen er over 1.2 så får man en ubetinget frakendelse af kørekortet i 3 år.

 

Bil overså cyklist mod ensretning i Hvidovre

Lørdag den 18. juli kl. 11.57 blev en politipatrulje sendt til færdselsuheld mellem bil og cykel på Gammel Køge Landevej ved nr. 260. Føreren af en personbil var kørt ud fra en parkeringsplads og overså en el-cyklist, som kørte mod ensretningen på cykelstien. Ingen personskade, ringe materiel skade. Begge parter blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser om hhv. ubetinget vigepligt og kørsel mod ensretning.

 

Brand i bil på Holbækmotorvejen i Brøndby

Søndag den 19. juli kl 1846 modtog vi anmelde om brand i en bil på Holbækmotorvejen ved Brøndby. Der var tale om en motorbrand. Bilen blev bragt væk fra stedet med autohjælp.

 

Indbrud i villa i løbet af en uge i Hvidovre

Fredag den 17. juli anmeldte en villaejer på Hvidovre Allé indbrud sket i tiden fra den 11. juli. Et vindue var knust til et soveværelse, hvorefter huset var gået igennem af tyvene

 

Forsøg på tyveri fra byggeplads i Brøndby førte til at mistænkte blev bidt af politihund

Lørdag den 18. juli kl 21 blev en af vores hundepatruljer opmærksom på et muligt forsøg på tyveri fra en byggeplads på Brøndbyøster Boulevard. Betjente fik øje på to mænd og kommanderede dem til at stoppe. Den ene efterkom, mens den anden prøvede at flygte. Han blev efterfølgende stoppet med politihund, hvilket medførte at han blev bedt flere gange. De to mænd på hhv. 35 og 45 år blev efterfølgende sigtet for forsøg på tyveri fra byggepladsen.

 

Mistænkte taget for butikstyveri i Herlev – fremstilles mandag middag

Søndag den 19. juli kl 1805, modtog vi melding om at butiksansatte havde tilbageholdt to østeuropæiske mænd, som var mistænkt for butikstyveri mod et supermarked på Herlev Hovedgade. Da vores patrulje ankom blev de to mænd anholdt og de fremstilles i retten i Glostrup mandag middag.

 

Kilde: Københavns Vestegns Politi / 17.-20. juli 2020

Midt - og Vestsjællands Politi

Weekendens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ølsemaglevej, Køge
Solrød Center, Solrød Strand
Hovedvejen, Nye Glim, Roskilde
Brogade, Ringsted
Vestre Havneplads, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Asylgade, Roskilde
Marius Pedersens Vej, Holbæk (3 steder)
Klostervang, Roskilde
Eget Bo, Roskilde
Grundtvigsvej, Nykøbing Sj.
Lundevej, Havnsø, Føllenslev
Frederiksborgvej, Roskilde
Solbakken, Holbæk
Sankt Clara Vej, Roskilde
Svalevænget, Ejby, Lille-Skensved
Duehusvej, Bjæverskov
Tåsingevej, Køge
Klosterparkvej, Kalundborg
Vig Hovedgade, Vig
Næstvedvej, Ringsted
Bringstrupvej, Bringstrup, Ringsted

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Elmegården, Jyderup

 

Musik til ulempe – hele politikredsen – hele weekenden

Politiet har i løbet af weekenden modtaget ca. 65 anmeldelser om musik til ulempe og været rundt for at vejlede borgere om at dæmpe musikken for at holde festen på et niveau, der ikke er til væsentlig gene for de omkringboende. Politiet vil gerne henstille til, at festglade borgerne viser hensyn til de omkringboende og skruer ned for musikken.

Mange danskere holder ferie herhjemme, og der skal være plads til, at alle får en god ferie. Politiet vil derfor de næste mange uger fortsætte med at køre ud til de personer, der ikke holder musikken på et passende lydniveau. Ved politiets besøg kan man risikere at få beslaglagt musikanlægget, hvis det vurderes, at det er den rette præventive foranstaltning for at genoprette ro og orden på stedet. Politiet kan også udstede bøder for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Heldigvis følger de fleste borgere politiets anvisninger og skruer ned.

Gode råd om musik til ulempe:
Skal du afspille musik, uanset om du er ude eller hjemme, så husk på disse ting:

♫ Der findes personer omkring dig, som formentlig ikke vil være del af din fest.

♫ Hold lydniveauet nede i det offentlige rum og på de skæve tidspunkter af døgnet.

♫ Skal du holde fest, så giv dine naboer et praj på forhånd og oplys et telefonnummer, de kan kontakte dig på.

Oplever du, at nogen spiller for høj musik, er du naturligvis velkommen til at kontakte os. Men vi ser gerne, at du først forsøger at løse problemet selv.  Det er nemlig oftest både nemmere, hurtigere og bedre for naboskabet at løse problemet med en høflig snak.

Inden du ringer, må du derfor godt tænke over følgende:

♫ Har det stået på længe, eller er der måske kun skruet op for et par enkelte numre?

♫ Bliver der ofte spillet høj musik fra samme adresse, eller er der tale om en særlig anledning?

♫ Og allervigtigst: Har du været forbi festen og talt med deltagerne?

Lykkes det ikke, er du naturligvis velkommen til at ringe til politiet på telefon 114, og så sendes en patrulje, hvis det er muligt.

————-

Fredag – lørdag:

 

Faldt ned ad skrænt – Stevns Klint – Stevns

Kl. 10.32 rykkede redningsberedskabet og politiet ud til en redningsaktion, efter at en kvinde var styrtet ned ad klinten. Det viste sig, at en 55-årig kvinde fra Hammel var faldet 5-6 meter ned ad klinten, hvorfra hun skulle reddes fra med assistance fra en båd, som var på vej til stedet. Hun var i live og blev reddet ned i redningsbåden, der sejlede hende til havnen i Rødvig, hvorfra hun blev kørt til kontrol på skadestuen i Køge. Her kunne lægepersonale konstatere, at hun var sluppet fra styrtet med diverse knubs. Uheldet var sket, da hun ville tage en selfie ved skrænten og i den forbindelse havde fået overbalance.

 

Narkokørsel på ulovlig knallert – Algade, Gørlev – Kalundborg

Kl. 12.02 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Slagelse for kørsel på en konstruktivt ændret 30-knallert, som han førte i narkotikapåvirket tilstand. Han fik derfor udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer i blodet. Politiet sørgede for transport af knallerten til nærmere undersøgelse for konstruktive ændringer (mistanke om højere hastighed en tilladt). Når hastighedsmålingen er udført og blodprøven analyseret, vil den 22-årige høre nærmere fra politiet.

 

Brandundersøgelse – Helsingevej, Kirke Helsinge, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 18.02 fik politiet og brandvæsnet via alarm 112 melding om ildebrand i en beboelsesejendom efter en anmeldelse fra beboere på stedet. Tililende iværksatte straks redning af personer, der opholdt sig på førstesalen i bygningen, men som ikke kunne komme ud på grund af kraftig røg i opgangen. Kort tid efter anmeldelsen var alle reddet ud af bygningen, men tre personer blev kørt på skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning. Brandvæsnet fik branden under kontrol, men kunne ikke undgå, at fire lejligheden blev ubeboelige som følge af branden, så genhusning måtte iværksættes. Branden var opstået formentlig i køkkenet hos en 50-årig kvindelig beboer, hvilket skal undersøges nærmere af politiets brandteknikere. I forbindelse med brandslukningsarbejdet var Helsingevej afspærret.

 

Spirituskørsel – Benløse Skel, Benløse, Ringsted

Kl. 01.20 kørte en patrulje ind ad Benløse Skel i anledning af en anmeldelse om musik til ulempe på vejen. På Benløse Skel fik patruljen øje på en mørklagt og el-drevet golfvogn, der blev ført i modsat retning ad vejen. Føreren var en 18-årig mand fra Ringsted, som var påvirket af spiritus. På golfvognen var der to unge mænd fra Ringsted som passagerer. Føreren blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Den 18-årige hører nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.
Musikken til ulempe for de omkringboende var stoppet, da patruljen forlod vejen med den anholdte, men politiet måtte dog senere på natten forbi stedet efter en ny anmeldelse om høj musik, hvilket afstedkom et påbud om at stoppe musikken. Det påbud blev efterkommet af festens deltagere.

 

Lørdag – søndag:

 

Spirituskørsel – Toftegårdsvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 17.20 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 47-årig mand fra Vig for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Frustreret gæst kastede flaske efter bartender – Jernbanevej, Holbæk

Kl. 19.09 sigtede politiet en 26-årig, spirituspåvirket mand fra Holbæk for overtrædelse af restaurationsloven, efter at han havde været gæst og var blevet bortvist fra en restauration på Jernbanevej på grund af sin utryghedsskabende adfærd. Da han ville ind på en anden nærliggende restauration, var oplysningerne om hans tidligere adfærd kommet ham i forkøbet, så han fik ikke adgang. I formentlig frustration kastede han en flaske i retning mod en kvindelig bartender, som dog ikke blev ramt, men i stedet tilkaldte politiet. Den 26-årige fandt politiet på p-pladsen bag biblioteket, hvor han var både spirituspåvirket og vrangvillig, støjende samt udadreagerende ved politiets kontakt til ham. Politiet fik ham dog til at falde til ro i forbindelse med sigtelsen, som han vil høre nærmere om, når han modtager en bøde fra politiet.

 

Bøjede nummerplader på flere biler – Vindeboder, Roskilde

Kl. 20.22 henvendte en mandlig bilejer sig til politiet, fordi nummerpladerne på hans bil var blevet bøjet, medens den holdt parkeret ved et museum. Ifølge andre tilstedeværende kunne den formastelig være en mand, der med bare tæer gik rundt og snakkede med sig selv. Politiet kørte til parkeringspladsen, hvor fem biler havde fået bøjet deres nummerplader af en ukendt person. Manden med bare tæer var en 55-årig mand fra Veksø Sj., som ud fra diverse vidneudsagn ikke umiddelbart kunne mistænkes for at være den formastelige. Han var dog i forvejen efterlyst som forsvundet fra et nærliggende hospital, som politiet bragte ham tilbage til. De bøjede nummerplader var ifølge politiets skøn som sådan ikke blevet ødelagt.

 

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Ringstedvej, Mørkøv

Kl. 20.48 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil var forulykket og nu lå på taget på en mark. Det viste sig, at en 20-årig mand fra Regstrup som fører af en personbil var kørt ad Ringstedvej mod nord, da han i et højresving mistede kontrollen over bilen, som forulykkede og endte på en mark vest for vejen. Den 20-årige blev anholdt og sigtet for spiritus-/narkokørsel i personbilen, hvor en 19-årig kvinde og en 20-årig mand havde været passagerer. Kvinden var sluppet uskadt fra solouheldet og var gået fra stedet, da politiet traf hende. Den 20-årige passager blev kørt til skadestuen til kontrol, men var også sluppet fra uheldet med diverse knubs. Den 20-årige måtte også en tur på skadestuen, men for at få udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol/euforiserende stoffer, hvorefter han blev løsladt. Vejen var omkring kl. 22.45 kortvarigt spærret, da et bugseringskøretøj skulle trække det forulykkede køretøj væk fra uheldsstedet.

 

Spirituskørsel – Gymnasievej, Køge

Kl. 01.30 anholdt og sigtede politiet en 51-årig mand fra Køge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Færdselsuheld – Slagelsevej / Møllevej, Jyderup – Holbæk

Kl. 02.01 rykkede politiet ud efter en anmeldelse om, at en bilist var forulykket og kørt i grøften. På uheldsstedet traf politiet en spirituspåvirket, 27-årig kvinde fra Ruds-Vedby, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i den forulykkede bil, der var havnet i en ca. tre meter dyb grøft. Den 27-årige var ikke kommet til skade i solouheldet, der skete efter kørsel ad Slagelsevej i sydvestlig retning. Hun blev bragt til et sygehus for udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, hvorefter hun blev løsladt. Når blodprøven er analyseret, vil hun høre nærmere fra politiet.

 

Søndag – mandag:

 

Brandundersøgelse – Svanetorvet, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 07.45 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand ved facaden på butiksbygning. Det viste sig, at der var opstået en mindre brand i en generator, hvilket havde medført mindre brandskader på stedet. Politiet skal dog undersøge brandårsagen nærmere, idet politiet har en mistanke om en kortslutning i generatoren som årsagen til brandens opståen. Ingen personer kom til skade ved branden.

 

Arbejdsulykke – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl. 12.44 fik politiet via alarmcentralen oplysninger om, at en mand var kommet til skade i forbindelse med sit arbejde på en genbrugsplads. Det viste sig, at ambulancepersonale bragte en lettere tilskadekommen, 24-årig mand fra Gilleleje til skadestuen til kontrol af skulder og den ene arm, som han havde slået. Manden havde brugt en gravemaskine, som han brugte ved en stor kompostbunke. Pludselig var gravemaskinen væltet og gledet ned i et hul, så den 24-årige i den forbindelse havde slået sig. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, som myndighederne nu i fællesskab undersøger nærmere for at finde ud af, om nogen kan drages til ansvar for ulykken.

 

Hensynsløs kørsel – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 14.24 fik politiet en henvendelse fra en bilist om, at fører af en personbil med tilkoblet trailer både kørte meget hurtigt ad Vestmotorvejen mod vest mellem Borup og Ringsted og også tilsyneladende sad med den ene fod ud ad vinduet under kørslen. En patrulje fik ved Ringsted standset bilisten, som viste sig at være en 19-årig mand fra Helsinge. Han blev med baggrund i anmelderens observationer sigtet for uforsvarlig kørsel i bilen, hvilket den 19-årige ikke mente, at der var tale om. Han var ikke årsag til farlige situationer for andre, men vil dog alligevel høre nærmere fra politiet, når sagen mod ham skal afgøres.

 

Humanitær eftersøgning – Gundsølillevej, Ågerup, Roskilde

Kl. 14.41 bad personalet på et omsorgscenter om assistance til at lede efter en 76-årig, dement mandlig beboer, som havde været forsvundet siden kl. ca. 13.30. Han var gået en tur sammen med andre, men pludselig gået en anden vej. Politiet iværksatte en eftersøgning med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, som ledte efter manden i området. Kl. ca. 15.55 fik hundepatruljen kontakt til den savnede mand, som efter omstændighederne i det varme vejr var i god behold, men dog lidt afkræftet. Politiet kørte ham retur til omsorgscentret til fornøden omsorg og afsluttede derfor eftersøgningen i området, hvor der fandtes flere vandområder.

 

Redningsaktion iværksat – Nørrestængevej, Orø – Holbæk

Kl. 16.57 blev et familiemedlem på stranden bekymret for en 39-årig kvinde og hendes 4-årige datter fra København K, da de under en svømmetur ved kysten var forsvundet ud af syne for familiemedlemmet på land. En redningsaktion blev derfor sat i gang, så bl.a. en redningshelikopter blev sendt til øen for at lede efter de to savnede. Kl. 17.18 kunne hele aktionen afblæses, idet politiet fandt de to savnede i god behold på land, men dog et langt stykke fra det sted, hvor de var svømmet ud.

 

Spirituskørsel – Rosmarinvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl 17.50 standsede færdselspolitiet en bilist, der anvendte håndholdt mobiltelefon under kørslen. Der var tale om en 57-årig mand fra Højby Sj., som også blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i forbindelse med færdselskontrollen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

 

To knallerttyve skabte uro – Søndre Parkvej, Ringsted

Kl. 20.42 standsede en patrulje to mænd, der kørte på to knallerter. Mændene var 21 og 22 år fra Ringsted og kørte på hver sin stjålne knallert på Søndre Parkvej. Begge blev sigtet for uberettiget brug af de stjålne knallerter. I ventetiden på transport af knallerterne forsøgte den 22-årige at pifte patruljebilens dæk, ligesom han forsøgte at ødelægge nummerpladerne på politibilen ved at bøje/brække dem af. Det medførte en anholdelse af den 22-årige, hvorefter den 21-årige også begyndte lave uro i området, så flere patruljer måtte tilkaldes til at tage sig af ham for at få skabt ro i området igen. Det skete ved en frihedsberøvelse af den 21-årige, der blev bragt til politistationen i Roskilde, indtil han var faldet til ro. Den 22-årige blev i forbindelse med sin anholdelse anbragt i patruljebilen, men fik med hjælp af en medbragt nøgle frigjort sig af håndjernene, så han flygtede fra stedet. Han havde dog politiet i hælene og blev kort efter atter frihedsberøvet, så han også kunne blive transporteret til politistationen i Roskilde til afhøring til nu også en sag om overtrædelse af straffelovens bestemmelser om både hærværk og om at flygte fra politiet som anholdt. Begge anholdte blev løsladt i løbet af de sene aftentimer og først på natten efter afhøring til sagerne, som begge kan forvente at høre nærmere om, når de skal afgøres.

 

Brandundersøgelse – Nørre Alle, Kalundborg

Kl. 03.22 fik politiet via alarm 112 melding om ildebrand i en personbil, der stod tæt på gavlen til en beboelsesejendom. Ved politiets ankomst til brandstedet var bilen fuldstændig overtændt og stod trods brandvæsnets indsats ikke til at redde. Der havde ikke været fare for, at ilden ville brede sig til beboelsesejendom, så ingen personer havde været i fare. Under den foreløbige efterforskning af brandsagen fik politiet oplysninger om, at to unge mænd i 15-17 års alderen var kørt fra området på én knallert. De var begge iført mørkt tøj, den ene dog med trøje med markant hvidt ærme, medens den anden herudover var iført en styrthjelm. Politiet fandt ikke de to unge mænd for at afhøre dem om deres færden i området, idet brandårsagen ud fra de foreløbige undersøgelser tyder på, at der kan være tale om en kriminel handling. Bilejeren er underrettet om bilbranden, som politiet nu efterforsker yderligere.

Politiet i Kalundborg hører gerne fra enten de to unge mænd på knallerten eller fra personer, der har bemærket dem i området i nattetimerne. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

OPFØLGNING: 

 

Dom for besiddelse af skydevåben – Jyderup – Holbæk

Den 16. april var politiet med en narkohund på en adresse i Jyderup, hvor der var mistanke om, at der blev opbevaret narkotika på stedet. Lejligheden blev ransaget, men der blev ikke fundet narko. Til gengæld fandt politiet et oversavet jagtgevær og tre tilhørende patroner. To mænd, en 33-årig og en nu 22-årig begge fra Holbæk blev varetægtsfængslet dagen efter, og den 16. juli faldt der dom i sagen. Den 22-årige fik fire måneders fængsel, mens den 33-årige fik to år og tre måneders fængsel, da det blev lagt til grund, at det var ham, der havde anskaffet sig geværet. De modtog begge dommen.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 17.-20. juli 2020

Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller mandag kl. 10.00 i Retten i Aarhus en 32-årig mand, der sigtes for kvalificeret vold, efter at han søndag aften kl. 23.33 blev anholdt på Klostertorv i Aarhus, hvor en 24-årig mand var blevet stukket i skulderen med en saks.

Den 24-årige forklarede, at han krydsede over Kloster Torv, da en mand pludselig kom løbende bagfra og tildelte ham 4-5 slag bag på kroppen, mens han råbte af ham, hvorefter gerningsmanden løb fra stedet. Den 24-årige fandt efterfølgende ud af, at han var blevet stukket i skulderen.

Flere patruljer afsøgte efterfølgende området og fandt her den 32-årige, som blev identificeret af vidner som gerningsmanden.

 

**

 

Fartkontrol gav 4 klip i kørekortet – Èn kørte 129 km/t i 60 km-zone

På kun lige knap to timer målte en fotovogn på Viborgvej ved Sabro hele 39 køretøjer, der kørte for stærkt.

Der blev givet 4 klip i kørekortet og en enkelt frakendelse. Frakendelsen blev givet til en kvindelig bilist, der blev målt til hele 129 km/t, selvom hun kun måtte køre 60.

Østjyllands Politi har desværre flere gange konstateret alt for hurtigt kørende køretøjer på strækningen, og der vil derfor også i fremtiden blive holdt øje med færdslen i området.

 

**

 

Søger vidner: 14-årig frarøvet airpods, slået og truet

En 14-årig dreng blev søndag aften kl. 22.00 passet op af to andre drenge, da han steg af bus 4A i krydset mellem Sletvej og Christian Xs Vej i Viby.

Den 24-årige forklarede, at han havde været med bussen fra Brabrand. Ved Tranbjerg Hovedgade havde han set to drenge stå på bussen. De to drenge satte sig hen til ham, begyndte at rode i hans lommer og sagde, at han skulle give dem de ting, han havde deri, men derefter at det bare var en joke. Det gentog sig flere gange.

Ved stoppestedet ved Christian Xs Vej sagde den 14-årige, at han skulle af. De to drenge stod også af. De sagde, han skulle gå med dem, men da han nægtede, fulgte de efter ham over på den anden side af gaden. Her holdt den ene dreng (A) ham fast, mens den anden (B) tog hans høretelefoner og pung op af hans lomme. Da der ikke var kontanter i pungen, fik han den igen. B slog derefter den 14-årige med knyttet hånd i maven, mens A holdt ham fast. Den 14-årige fik herefter vristet sig fri og løb mod sin adresse.

De to drenge beskrives som:
A

 • Somalisk af oprindelse
 • 14-16 år
 • 190 cm høj
 • Mørkt, krøllet hår
 • Spinkel af bygning
 • Iført sort track-suit

B

 • Arabisk af oprindelse
 • 14-16 år
 • Ca. 175-180 cm høj
 • Glat hår
 • Iført rød nike jakke

Østjyllands Politi hører gerne fra personer med oplysninger om de to drenge på tlf. 114.

 

**

Stjal telefon og krævede løsesum

En 30-årig kvinde kontaktede søndag aften kl. 20.30 Østjyllands Politi. Hun fortalte, at hun lige var kommet hjem fra arbejde, da hendes kæreste fik et opkald fra hendes telefon. Hun vidste ikke at den var blevet stjålet, og var derfor noget overrasket. I røret var en mand, som krævede, at hun skulle hæve 1000 kroner og give ham samt udøve seksuelle handlinger på ham for at få udleveret telefonen. I modsat fald ville han offentliggøre private billeder fra telefonen.

Den 30-årige kontaktede derfor politiet, og da hun skulle mødes med afpresseren for at overlevere pengene, fulgte to civile betjente med. Betjentene fandt hurtigt en 18-årig mand, som stod med den 30-åriges telefon. Den 18-årige blev anholdt og sigtet for tyveri og afpresning.

 

**

 

Filmede piger gennem vindue

To 18-årige piger anmeldte natten til mandag, at de var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse omkring kl. 01.15 mandag morgen i Hørhaven i Randers.

De to piger havde siddet på et værelse, da en ukendt mand havde stukket hånden ind gennem et vindue og filmet de to piger. De to piger havde opdaget det, da der pludselig lugtede af røg i rummet. Et vidne så manden stå uden for vinduet, og kunne beskrive ham for betjentene.

Han beskrives som:

 • Mand
 • Udenlandsk af udseende
 • 165-170 cm høj
 • Spinkel kropsbygning
 • Sort, mellemlangt hår
 • Iført sort jakke, lys hættetrøje, sorte bukser og sorte sko

Området blev efterfølgende gennemsøgt af flere patruljer, men det lykkedes ikke at finde manden. Politiet modtager gerne oplysninger om manden på tlf. 114.

 

**

 

Nervøse mænd havde hash i handskerummet

En patrulje fik søndag aften øje på en bil på Kystpromenaden i Aarhus, hvor føreren ikke havde sikkerhedssele på, og de standsede derfor bilen. I bilen sad henholdsvis en 18-årig og en 19-årig mand. De to mænd virkede meget nervøse, da betjentene henvendte sig, og betjentene besluttede derfor at se nærmere på bilen. Det viste sig at være en rigtig god idé, for i handskerummet fandt de indtil flere salgsposer med hash og andet narko. De fandt desuden flere kontante beløb i bilen. De to mænd blev anholdt og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

 

**

 

Anholdt for at forstyrre betjentes arbejde

En 60-årig mand måtte natten til mandag kl. 00.05 en tur med i detentionen. I forbindelse med anholdelse af en 32-årig mand for kvalificeret vold ved Klostertorvet i Aarhus, kom den 60-årige hen til betjentene, og ville blande sig i anholdelsen. Den 60-årige blev flere gange bedt om at rykke tilbage og om at lade betjentene arbejde i fred, men han blev tiltagende aggressiv og råbte højt af de tilstedeværende. Da han begyndte at råbe fornærmelser efter betjentene blev han igen bedt om at opføre sig pænt, men da den 60-årige blev ved med at råbe og blandt andet forstyrrede en vidneafhøring, blev han anholdt og sigtet for fornærmelser mod politifolk i tjeneste.

 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 11.35 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Syrenvej og Bane Alle i Spentrup, da en 14-årig fører af en knallert ikke overholdt sin højre vigepligt og kørte ud foran en personbil, ført af en 60-årig kvindelig bilist. Ingen kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

En 24-årig mandlig bilist blev søndag kl. 14.30 sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Emanuel Sejrs Gade i Aarhus. Den 24-årige fik desuden konfiskeret sin bil, da det ikke var den første overtrædelse.

En 54-årig kvindelig bilist blev søndag kl. 17.28 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev standset af en patrulje på Østergade i Ulstrup.

Søndag kl. 17.42 skete der et færdselsuheld på Kongevejen i Aarhus, da en 47-årig mandlig bilist ramte et træ, øjensynligt efter at han havde fået et ildebefindende. Den 47-årige blev kørt til tjek på skadestuen, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

Søndag kl. 19.51 skete der et færdselsuheld på Fredensvang Runddel i Viby, da en 19-årig mandlig motorcyklist ramte et træ i rundkørslen. Den 29-årige blev kørt til behandling for sine skader på hospitalet.

En 27-årig mandlig bilist blev mandag kl. 01.59 sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Eugen Warmings Vej i Aarhus. Den 27-årige blev desuden sigtet for kørsel uden førerret og for at være narkopåvirket.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Engtoften i Viby begået den 19/7 mellem kl. 00.30 og kl. 03.00
På Strandvangsvej i Husmur ved Egå begået mellem den 18/7 kl. 23.30 og den 19/7 kl. 06.15
På Veilgårdsparken i Malling begået mellem den 12/7 kl. 09.00 og den 19/7 kl. 16.50
På Hejrebakken i Brabrand begået den 15/7 kl. 08.00
På Lyngsvinget i Tilst begået den 19/7 kl. 23.28
På Grenåvej i Risskov begået den 20/7 kl. 04.27

 

Kilde: Østjyllands Politi / 20. juli 2020

Nordsjællands Politi

Færdselsindsats, Tisvilde

Klokken 08.45 til 10.00 var der færdselsindsats på Tisvilde Bygade med fokus på kørsel i påvirket tilstand. Over 100 bilister blev standset og kontrolleret, men glædeligvis blev ingen førere sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

 

Butikstyveri, Ølstykke

Klokken 13.58 anmeldte personalet fra Føtex, at de stod med en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle fem flasker gin.

En medarbejder havde set butikstyven krydse kasselinjen med en indkøbspose med fem flasker gin i uden at have scannet varerne ind. Medarbejderen standsede manden, som fik vredet sig fri og løb fra stedet. Medarbejderen gik sammen med nogle kollegaer og en kunde ned til Egedal Station, hvor de fandt butikstyven og tog ham med tilbage til butikken.

På grund af butikstyvens modvilje til at samarbejde blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 39-årig mand fra Falster blev sigtet for butikstyveri.

 

Blotter, Tisvildeleje

Klokken 14.06 anmeldte en 44-årig mand fra Melby, at han netop havde set en nøgen mand i Tisvilde Hegn, som stod og onanerede. Den 44-årige følte sig ikke krænket, men ville blot gøre Nordsjællands Politi opmærksomme på hændelsen, idet han havde hørt om, at der for nylig var blevet anmeldt, at en latex-klædt mand med upassende opførsel huserede i samme område.

 

Overtrædelse af beredskabsloven, Dronningmølle

Klokken 14.42 blev det anmeldt, at det brændte i et sommerhus liggende på en sidevej til Villingerødvej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor sidstnævnte hurtigt fik ilden, der havde haft fat i et udhæng. under kontrol.

Sommerhusets beboere kom kort efter hjem, og efter samtale med beboerne kunne det konkluderes, at ilden var opstået i nogle viskestykker liggende på terrassen, der havde selvantændt, fordi de tidligere på dagen var blevet brugt til at oliere nogle træmøbler. Af den årsag blev en 43-årig mand sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

Fest i det fri lukket ned, Kongens Lyngby

Klokken 15.10 blev det anmeldt, at omtrent 200 mennesker var samlet til livemusik ved en viadukt nær Lyngby Sø og Rustenborgvej.

En patrulje blev sendt til stedet, og efter en god snak mellem nogle af gæsterne og patruljen, valgte deltagerne at lukke ned for arrangementet.

 

Fund af granat, Melby

Mens en 64-årig kvinde var på gåtur rundt i området omkring Melby, fandt hun klokken 16.51 en større intakt granat. Hærens ammunitionsrydning blev derfor tilkaldt og kørte til stedet, hvor de konstaterede, at der var tale om en øvelsesgranat, som de sørgede for at fjerne.

 

Rude forsøgt knust ved børnehave, Hellerup

Klokken 23.09 observerede en 27-årig beboer fra området, at to hætteklædte mænd gik og lyste med lygter ind ad vinduerne ved i en børnehave på Margrethevej, mens en bil holdt tændt ude foran på vejen. Det fandt beboeren noget mistænkeligt, hvorfor han ringede til politiet. Patruljer kørte til stedet, hvor de to mænd i mellemtiden var forsvundet. Det kunne dog konstateres, at en rude var forsøgt knust på stedet, om end der ikke var sket nogen indstigning.

De to hætteklædte mænd blev ej heller ved en efterfølgende rundering i området udfundet.

 

Uro og uorden, Hellerup

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 00.19, skabte en mindre gruppe mænd uro på Ellemosevej, idet de løb rundt på gaden og råbte højt og skændtes. En patrulje kørte dertil, hvor de traf fire unge mænd svarende til beskrivelsen fra anmeldelsen. Det kunne ikke konstateres, at der skulle være foregået noget kriminelt, men efter at patruljen havde registreret mændenes generalia, blev de bedt om at ikke at skabe mere uro samt forlade stedet.

 

Indbrud i solcenter, Hillerød

Klokken 00.31 blev et muligt indbrud i et solcenter på Frederiksværksgade anmeldt. Patruljer kørte til stedet, hvor de kunne konstatere, at der havde været indbrud, men at gerningsmændene var forsvundet fra stedet. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ingen oplysninger om eventulle indbrud.

 

Varebil påkørte bro, Helsinge

En 33-årig mandlig bilist fra Valby kom klokken 02.14 kørende ad Nellerødvej i østlig retning, da han påkørte broen ti Hillerødvej, fordi varebilen var for høj. Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade, men der skete større materiel skade på bilen, idet hele kasserummet faldt af ved påkørslen. Der skete ikke nogen skader på broen, bortset fra noget afskalning af maling.

 

Indbrud i supermarked, Dyssegård

Klokken 03.36 blev det anmeldt, at der var indbrud i Lidl på Vangedevej. Patruljer kørte til stedet, hvor de konstaterede, at hoveddøren var blev trykket ind ved spark eller lignende, og at røgkanonen var gået. Gerningsmændene var dog ikke længere på stedet, og de var ej heller at finde i området. Der var fra stedet ikke umiddelbart stjålet noget, men gerningsmændene havde formentlig forsøgt at stjæle cigaretter.

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 19.-20. juli 2020

Nordjyllands Politi

Brønderslev – narkopåvirket bilist anholdt

Politiet standsede en 29-årig bilist til et rutinetjek på Bredgade i nærheden af Brønderslev torsdag den 16. juli om eftermiddagen. Bilisten så ud til at være påvirket, hvorfor politiet instruerede vedkommende i at deltage i en narkometertest. Testen gav positivt udslag for, at bilisten var påvirket af amfetamin. Derfor sigtede politiet den 29-årige bilist for kørsel under påvirkning af stoffer. Bilisten blev derefter anholdt og kørt til en skadestue med henblik på at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Skagen – 49-årig spiritusbilist anholdt

En 49-årig mand førte personbil ad Frederikshavnvej i Skagen lørdag den 18. juli om morgenen. På daværende tidspunkt befandt en patrulje sig i området – de observerede personbilen og besluttede sig for at udføre et kontroltjek. Da patruljen henvendte sig til den 49-årige mand, fattede de mistanke til påvirket kørsel. Derfor blev manden instrueret i at deltage i en alkometertest. Testen gav udslag for, at manden var påvirket af alkohol i sådan en grad, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5. Politiet sigtede ham derfor for spirituskørsel, anholdt ham og tog ham med.

 

Dronninglund – affugter og stol stjålet ved indbrud

Indbrudstyven slog til mellem torsdag den 16. juli kl. 12:00 og fredag den 17. juli kl. 07:30 på Voergårdsvej i Dronninglund. Kælderdøren til en bolig blev brudt op, hvorefter tyven gennemrodede hele huset for værdier. Blandt de stjålne genstande var en stol med lammeskind samt en hvid og en rød affugter. Tyven forlod gerningsstedet ad hoveddøren.

Har du set mistænkelig færden på Voergårdsvej i Dronninglund? Kontakt politiet på 114.

 

Østerbølle – smykker stjålet fra landejendom

En landejendom på Evaslundvej i Østerbølle fik besøg af indbrudstyven fredag den 17. juli kl. 09:00-11:00. Tyven brød en terrassedør op, gik hele huset igennem for værdier og forlod gerningsstedet ad samme vej. Blandt de stjålne genstande var smykker, en sportstaske og manchetknapper.

Har du set mistænkelig færden på Evaslundvej i Østerbølle? Kontakt politiet på 114.

 

Farsø – indbrud i bolig

Ruden i en terrassedør blev knust med en ukendt genstand, da en indbrudstyv slog til på Borgergade i Farsø. Der blev stjålet ca. 2.500 kr. fra en bolig på vejen. Tyven forlod gerningsstedet ad terrassedøren med den knuste rude. Indbruddet fandt sted fredag den 17. juli kl. 09:35-11:30.

Har du set mistænkelig færden på Borgergade i Farsø? Kontakt politiet på 114.

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 17.-20. juli 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

NÆSTVED: Gaderæs

Politiet var i løbet af weekenden på Vordingborgvej og på Ydernæs i Næstved, hvor flere bilister var samlet, og fordi der var indløbet flere anmeldelser om gaderæs. Fredag aften fik en enkelt bilist en bøde for unødig røg og støj, og politiet beslaglagde lørdag aften en bil, som var konstruktivt ændret og som havde en væsentlig større effekt end anmeldt. Bilen skal nu undersøges nærmere.

 

KETTINGE: Varetægtsfængslet efter trusler

En 18-årig mand fra Nykøbing blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør og herefter varetægtsfængslet frem til den 4. august. Han er sigtet for vidnetrusler. Den 18-årige havde natten til lørdag truet en ung mand på baggrund af en anden straffesag, og blev derfor anholdt lørdag klokken 3.29.

 

FAXE: 16-årig stjal bil

Lørdag klokken 21.00 fik politiet en anmeldelse om, at der var stjålet en bil fra en adresse i Faxe, og kort før klokken 23.00 fik politiet oplysning om, at bilen var set i Kettinge. En politipatrulje fandt frem til bilen, hvor der var tre personer i. Politiet fulgte efter bilen, som med meget høj hastighed ræsede mod Sakskøbing og videre nordpå, hvor den kørte over broen i Guldborg. Herfra gik det videre mod Nykøbning, hvor det lykkedes at standse bilen ved hjælp af sømmåtter. Føreren af bilen var en kun 16-årig fyr fra Faxe, der var sammen med en 14-årig fra Nykøbing og en 22-årig fra Kettinge. Den 16-årige og den 22-årige blev anholdt klokken 23.21, og den 14-årige blev tilbageholdt. De blev sigtet for tyveri af bilen, og den 16-årige blev desuden også sigtet for kørsel uden førerret, for ikke at rette sig efter politiets anvisninger og for at køre over for rødt. De blev alle afhørt, og de sociale myndigheder blev underrettet, inden de anholdte blev løsladt igen.

 

SLAGELSE: Skød med luftgevær – varetægtsfængslet efter grundlovsforhør

Politiet fik lørdag klokken 21.03 en anmeldelse om, at en uoverensstemmelse på en adresse nord for Slagelse var endt med, at der blev affyret et skud med et luftgevær, som ramte en 29-årig mand i hånden. Politiet rykkede ud til stedet, og her blev en 41-årig mand fra Slagelse anholdt og sigtet for kvalificeret vold. Den anholdte blev søndag fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet frem til den 5. august.

 

STENLILLE: Sigtet for indbrud

Lørdag klokken 2.59 blev der begået indbrud i cafeen på Assentorp Camping i Stenlille. Tyven havde smadret en rude og stjålet et tastatur og nogle kolde øl og sodavand. Lørdag formiddag fandt politiet frem til en 22-årig mand fra Gråsten – der var gæst på pladsen – og han blev anholdt klokken 10.27 og sigtet for indbrud. Han blev afhørt og efterløsladelse blev han bortvist fra campingpladsen.

 

NYKØBING: Havde gaspistol

Søndag klokken 6.21 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde siddet med en pistol i en lejlighed i Nykøbing. Klokken 9.28 anholdt politiet den pågældende uden dramatik. Det var en 26-årig mand fra Nykøbing, der blev sigtet for at have haft et skydevåben på sig. Politiet fandt også frem til pistolen, der viste sig at være en gaspistol, der ikke kunne skyde med skarpt. Den 26-årige blev afhørt på politistationen, inden han blev løsladt klokken 14.00.

 

KARREBÆKSMINDE: 54-årig anholdt for at forstyrre

En 54-årig mand blev søndag klokken 13.44 anholdt i Karrebæksminde, hvor han havde stået på broen til Enø med meget lidt tøj på. Han var godt fuld og blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og kan nu vente en bøde. Den 54-årige blev kørt til sin bopæl for at sove rusen ud.

 

GULDBORG: Ville ikke oplyse navn og råbte efter politiet

Søndag klokken 17.48 var politiet på Guldborgvej i Guldborg, hvor en mand råbte efter politiet. Han kaldte flere gange politibetjentene for idioter, og han nægtede at oplyse sit navn og sin fødselsdag til politiet. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af retsplejeloven og for ordensbekendtgørelsen.

 

SAKSKØBING: 36-årig anholdt efter indbrud

Et vidne anmeldte søndag klokken 21.47, at uvedkommende luskede omkring ved en ubeboet ejendom på Nørregårdsvej i Slemminge. Politiet rykkede ud og anholdt en 36-årig mand fra Nykøbing på fersk gerning. En terrassedør var brudt op, men der var ikke umiddelbart stjålet noget. Ved visitationen fandt betjentene en foldekniv med et blad på 9,5 cm, og den 36-årige blev herefter sigtet for indbrud og for overtrædelse af knivloven. Det viste sig, at de nummerplader, der sad på den bil, han var kørende i, hørte til en helt anden, og han blev derfor også sigtet for ulovlig omgang med hittegods. Den anholdte blev afhørt på politistationen i Nykøbing, inden han blev løsladt igen klokken 23.31.

 

RØDBYHAVN: 26-årig sigtet for menneskesmugling

Søndag klokken 20.50 anholdt politiets udlændingekontrolafdeling en 26-årig udenlandsk mand, der netop var kommet i land fra færgen i Rødbyhavn. Med sig i bilen havde han to voksne og to børn, der alle var udlændinge, og ingen af dem havde gyldig rejsedokumentation. Den 26-årige blev derfor sigtet for menneskesmugling, og han fremstilles formentlig i grundlovsforhør senere mandag.

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 17.-19. juli 2020

Bornholms Politi

Musik til ulempe

Der har gennem det meste af weekenden været en del unge, som ikke forstod at feste afdæmpet. Lørdag den 18. juli kl. 0015 var det på stranden ved Galløkkevej i Rønne, som ad to omgange fik stoppet festen, da patruljen til sidst tog soundboxen med.
Kl. 0058 var den gal på Torneværksvej i Rønne, hvor patruljen fik dæmpet musikken.
Kl. 0100 blev der spillet højt på Vinkelvej i Rønne, hvor en studenterfest var i gang på gaden. Musikken blev dæmpet ved patruljens ankomst.
Lørdag den 18. juli kl. 2300 blev musikken fra en soundbox dæmpet ved shelteret i Snogebæk.
Mandag den 20. juli kl. 0100 blev der festet på Galløkken Strand, hvor en soundbox spillede hele kvarteret op. De unge blev formanet ad flere omgange og Bornholms Politi vil nu begynde at konfiskere musikanlæggene, når de unge ikke følger politiets anvisninger.

 

Ulovlig omgang med hittegods

Fredag den 17. juli kl. 1720 standsede patruljen en 22 årig mand og en 20 årig kvinde, som kørte på en sort knallert af mærket VGA 4-stroke. Det viste sig, at de havde fundet den i Vestermarie, hvorefter de havde kørt rundt på den i et par dage. Den manglede både forsikring og registrering, ligesom de kørte to personer på den uden styrthjelm. Desuden manglede føreren kørekort til lille knallert, så alt i alt blev det en meget dyr køretur.

 

Færdsel

Lørdag den 18. juli kl. 0105 blev en lille knallert stoppet på Torneværksvej i Rønne. Det viste sig, at den kunne køre 70 km/t, så føreren kan se frem til en bøde.

Lørdag den 18. juli kl. 0233 fortsatte en personbil fra Aakirkebyvej i Rønne direkte ind i det grønne midteranlæg i Almindings Runddel, hvor den påkørte et skilt. Føreren flygtede i bilen, da politiet kom til stede og herunder måtte en politimand springe for livet, da køretøjet havde kurs direkte imod ham. Køretøjet blev eftersat og ved krydset Aakirkebyvej/Pingels Alle påkørte han en lygtestander, hvorefter han blev anholdt. Det viste sig, at være en 36 årig mand fra Nordbornholm, som var temmelig spirituspåvirket, hvilket resulterede i, at han fik sit kørekort inddraget på stedet.

En 59 årig mand fra Hasle blev anholdt for spirituskørsel på knallert, da han lørdag den 18. juli kl. 2220 blev standset af en patrulje i Rådhusgade i Hasle. Efter endt blodprøveudtagning på Bornholms Hospital blev han løsladt igen.

Søndag den 19. juli blev en knallert med to unge på henholdsvis 14 og 17 år standset på Borgmester Nielsens Vej i Rønne. Knallerten var ulovlig og ingen af de to unge bar styrthjelm.

En 67 årig mand fra Rønne blev på sin knallert standset på Aakirkebyvej i Rønne, hvor patruljen kunne konstatere, at han var frakendt førerretten til lille knallert. Det indbragte ham en bøde.

 

ATK

Lørdag den 18. juli holdt ATK-køretøjet i fem timer på Sdr. Landevej i Nexø indenfor tættere bebygget område. 103 bilister overtrådte 50 km/t og den værste kørte 85 km/t, hvilket udløste en betinget frakendelse. Derudover var fem hastigheder til klip i kørekortet.

Samme dag holdt ATK-køretøjet i én time på Segenvej i Almindingen, hvor en enkelt bilist kørte 81 km/t på trods af hastighedsbegrænsningen på 70 km/t.

Søndag den 19. juli holdt ATK-køretøjet i fem timer på Melstedvej i Gudhjem, hvor hastighedsbegrænsningen er 60 km/t. Det blev til 36 bilister, som kørte for stærkt. Den hurtigste kørte 101 km/t, hvilket gav en betinget frakendelse af kørekortet. Derudover var der fire klip i kørekortet.

Samme dag holdt ATK-køretøjet i 1½ time på Haslevej udenfor tættere bebygget område. Her blev det til en overtrædelse med 93 km/t.

 

Afviste under grænsekontrol

En 25 årig svensk kvinde og hendes 26 årige norske kæreste, som begge var bosiddende i Stockholm blev lørdag den 18. juli afvist ved færgeankomst, da de som endagsturister ville besøge Bornholm. De tog samme båd tilbage til Ystad, da de ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med besøget.

En 68 årig tysk mand og en 43 årig tysk kvinde blev lørdag den 18. juli kl. 1120 afvist i Bornholms Lufthavn, da de kom flyvende i et mindre privatfly. De kom ikke fra Slesvig-Holstein og var 1-dags turister, så de måtte returnere efter optankning.

 

Uorden

Omkring 20 unge mennesker havde søndag den 19. juli kl. 0320 ikke åndsnærværelse nok til at forstå, at man ikke måtte ryge ved tankstanderne på Circle K i Rønne. Anmodninger fra personale om at undlade rygning hjalp ikke, så den tilkaldte patrulje måtte bortvise de unge mennesker.

 

Hundeloven

Lørdag den 18. juli opholdt en 52 årig kvinde sig på sit strandtæppe med sin hund på Nørrekås Strand i Rønne. Her blev de angrebet af en anden hund, som løb løs rundt på stranden. Kvinden blev bidt i armen, og der venter nu ejeren en bøde.

 

Hærværk

Søndag den 19. juli kl. 0520 forlystede tre unge mænd på henholdsvis 19 og to på 20 år sig med at sparke sidespejle i stykker på de parkerede biler på Harbovej i Rønne. De blev sigtet for hærværk, da den tilkaldte patrulje med hund fik fært af dem på Harbovej. Et vidne udpegede dem efterfølgende som gerningsmænd. Har din bil holdt parkeret på Harbovej natten til søndag og fået ødelagt sidespejlet hører Bornholms Politi gerne fra dig på 114.

 

Kilde: Bornholms Politi / 17.-20. juli 2020

Fyns Politi

Assens

Brand i køretøj
5620 Glamsbjerg – Kirke Søbyvej
Anmeldt: 19/07/2020 18:15
Sket: 19/07/2020 18:15
Brand i  Bil i det fri. Alle skulle være ude af bilen. Holder ud for adressen.

Brand i øvrigt
5683 Hårby – Kragemosevej
Anmeldt: 18/07/2020 13:33
Sket: 18/07/2020 13:33
Mejetærsker overtændt og brænder meget. Indsatsleder brand oplyser, at branden er opstået i forbindelse med høstning, da denne blev for varm. Landmanden har selv slukket branden ved indsatslederens ankomst. Ingen risiko for spredning og mindre skader.

Indbrud i virksomhed
5610 Assens – Salbrovad
Anmeldt: 19/07/2020 09:33
Sket: 18/07/2020 15:00 – 19/07/2020 09:30
Indgang via knust rude i vindue. Stjålne genstande: Grillpølser, Toast, Bland selv slik, Megastænger slik, En kasse øl , En kasse sodavand.

Indbrud i virksomhed
5620 Glamsbjerg – Fredensvej
Anmeldt: 19/07/2020 13:25
Sket: 18/07/2020 18:00 – 19/07/2020 12:00
Lås var klippet op til skydelåge ind til depotrum. Stjålne genstande: Legetøjsbiler (antikke)

Indbrud i privat beboelse
5620 Glamsbjerg – Syrenvænget
Anmeldt: 19/07/2020 22:57
Sket: 19/07/2020 13:00 – 19/07/2020 22:50
Indgang: via vindue. Stjålet: Pengeskab i metal med indhold – bl.a. smykker.

Indbrud i privat beboelse
5631 Ebberup – Pilehøjen
Anmeldt: 17/07/2020 09:45
Sket: 17/07/2020 03:00 – 17/07/2020 03:15
Forsøgt indbrud på adressen.

Færdselsuheld
5560 Aarup – Fynske Motorvej
Anmeldt: 17/07/2020 12:49
Sket: 17/07/2020 12:49
Harmonika sammenstød på fynske motorvej. P1 påkørte P2 bagfra der påkørte P3 bagfra. Alle kørende 2 vognbane mod vest. Ingen personskade.

Spirituskørsel
5492 Vissenbjerg – Vestergade
Anmeldt: 17/07/2020 16:35
Sket: 17/07/2020 16:35
Sigtede førte køretøj, Nissan NV200 varebil til trods for, at han var påvirket af spiritus.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5620 Glamsbjerg – Kirke Søbyvej
Anmeldt: 19/07/2020 18:15
Sket: 19/07/2020 18:15
Sigtede havde ført personbil uagtet at han var påvirket af euforiserende stoffer

Hærværk
5560 Aarup – Blommehaven
Anmeldt: 19/07/2020 11:08
Sket: 18/07/2020 16:30 – 19/07/2020 09:00
Anmelder oplyste at der var ødelagt et legehus på legepladsen ved boligforeningen. Legehuset, gråt med vindue og plankeværk ved forgangen, der var nyrenoveret havde fået revet flere plader af, samt en skinne ved taget. Indmaden af legehuset var smidt ud på legepladsen.

Hærværk
5690 Tommerup – Krengerupvej
Anmeldt: 17/07/2020 08:10
Sket: 16/07/2020 21:00 – 17/07/2020 07:15
Højre bagdæk var punkteret på hvid Seat Leon, personbil. Bilen holdt parkeret i indkørslen på adressen.

Hærværk
5690 Tommerup – Krengerupvej
Anmeldt: 17/07/2020 08:20
Sket: 16/07/2020 21:00 – 17/07/2020 07:15
Venstre fordæk var punkteret på gul/hvid/rød Opel Vivaro, varebil, årgang 2015. Bilen holdt parkeret på græs areal på adressen.

 

Faaborg/Midtfyn

Brand i øvrigt
5642 Millinge – Assensvej
Anmeldt: 19/07/2020 16:05
Sket: 19/07/2020 16:05
Anmeldelse om gårdbrand, Falsled Kro, ingen fare for personer.

Brand i øvrigt
5792 Årslev – Birkevænget
Anmeldt: 19/07/2020 17:28
Sket: 19/07/2020 17:28
Anmeldelse om bygningsbrand. Røg ingen flammer, startes oppe under taget.

Indbrud i virksomhed
5672 Broby – Industrivej
Anmeldt: 18/07/2020 00:36
Sket: 18/07/2020 00:35
Vindue til kontor opbrudt.

Tyveri af taske/bagage
5600 Faaborg – Chr. d. IXs Vej
Anmeldt: 17/07/2020 19:06
Sket: 16/07/2020 16:30 – 16/07/2020 17:00
Fra område uden for klubhus tilhørende Fåborg Havkajakklub stjålet en rygsæk med indhold – pung, sygesikringsbevis og et norsk kørekort, Iphone 6S, rosa samt et par herrebriller, enkeltstyrke.

Tyveri fra personbil
5750 Ringe – Snarupvejen
Anmeldt: 19/07/2020 08:26
Sket: 17/07/2020 00:00 – 17/07/2020 06:00
Fra Peugeot 307 personbil årgang 2006, mørk grøn, havde gerningsmand stjålet sort læderpung med indhold.

Færdselsuheld
5600 Faaborg – Holstenshuusvej
Anmeldt: 20/07/2020 00:42
Sket: 20/07/2020 00:42
Part 1, fører af grå Ford Fiesta kørte ad Hostenhuusvej, hvor han forulykkede til venstre for kørselsretningen. Efter part 1 s egne oplysninger undveg han et dyr, som kom ud på vejen foran ham, hvorfor han mistede herredømmet over bilen og forulykkede.

Hærværk
5750 Ringe – Jernbanegade
Anmeldt: 19/07/2020 14:11
Sket: 17/07/2020 21:00 – 19/07/2020 12:30
Anmelder/forurettede oplyste at der var smadret en masse havefliser i hendes have. Fliserne lå på en støttemur i haven.

 

Kerteminde

Brandundersøgelser
5300 Kerteminde – Skolegade
Anmeldt: 17/07/2020 13:21
Sket: 17/07/2020 13:21
sort Citroén C4 Picasso har på ukendt måde formentligt selvantændt.

Indbrud i privat beboelse
5550 Langeskov – Hans Tausensgade
Anmeldt: 17/07/2020 07:54
Sket: 16/07/2020 20:00 – 17/07/2020 07:00
Indgang via opbrudt vindue i køkken. Stjålne genstande: Ur Tissot / brun rem, krom urskive, Armbånd Perle , Armbånd Hvidguld / kædemønster, Kontanter

Indbrud i privat beboelse
5550 Langeskov – Glambækvej
Anmeldt: 17/07/2020 09:07
Sket: 14/07/2020 20:00 – 16/07/2020 21:30
Terrassedør forsøgt opbrudt.

Indbrud i privat beboelse
5550 Langeskov – Søbrinken
Anmeldt: 19/07/2020 15:34
Sket: 16/07/2020 10:00 – 19/07/2020 15:00
Indgang til stue gennem opbrudt havedør. Stjålne genstande: Sølvtøj Columbine pletsølv til 12 pers.

Brugstyveri af reg. personbil
5550 Langeskov – Mariesmindevej
Anmeldt: 19/07/2020 01:50
Sket: 19/07/2020 01:30
AB38930, Gul, Opel Omega, Årgang 1990. Bilen var blevet stjålet med rettet nøgle.

Færdselsuheld
5300 Kerteminde – Strandvejen
Anmeldt: 17/07/2020 21:44
Sket: 17/07/2020 21:44
Skader på parkerede biler. Mindre skade opstået på parkeret bil, anmelder mistænkte en bagved holdende bil at have forårsaget skaden.

Hærværk, groft
5290 Marslev – Alléparken
Anmeldt: 19/07/2020 11:07
Sket: 19/07/2020 02:56 – 19/07/2020 03:07
Geningsmand havde klippet elinstallationer over i husets fremtidige køkken ved køkkenøen og på badeværelset.

 

Langeland

Indbrud i garage/udhus
5900 Rudkøbing – Ringvejen
Anmeldt: 18/07/2020 18:40
Sket: 15/07/2020 10:00 – 18/07/2020 18:00
Fra skur , som står i forhaven, stjålet en elektrisk plæneklipper, ukendt mærke

 

Middelfart

Indbrud i privat beboelse
5500 Middelfart – Teglgårdsparken
Anmeldt: 19/07/2020 16:27
Sket: 15/07/2020 10:00 – 17/07/2020 01:00
Indstigning via hoveddør til lejligheden.1 stk Mastercard stjålet fra skuffe i sofabord. Der var foretaget en kontanthævning på kr. 500,00 fra en hæveautomat

Indbrud i privat beboelse
5580 Nørre Aaby – Solvænget
Anmeldt: 19/07/2020 16:38
Sket: 16/07/2020 10:00 – 19/07/2020 19:35
Vindue sad på hasp og var brudt op. Stjålne genstande: Pt. intet overblik over stjålne genstande.

Indbrud i privat beboelse
5580 Nørre Aaby – Solvænget
Anmeldt: 19/07/2020 22:34
Sket: 18/07/2020 10:00 – 19/07/2020 22:30
Indgang: vindue til soveværelse opbrudt. Stjålne genstande: Penge, Guldhalskæde 16 karat guld,  Øreringe 16 karat guld, Bluetooth højtaler Sort , Bærbar pc HP, sort, Skinjakke.

Indbrud i privat beboelse
5592 Ejby – Birkelunden
Anmeldt: 18/07/2020 01:58
Sket: 18/07/2020 01:40
Soveværelsesvindue opbrudt. intet stjålet.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5500 Middelfart – Kløvervej
Anmeldt: 17/07/2020 15:33
Sket: 17/07/2020 14:55 – 17/07/2020 15:10
Fra bukselomme stjålet pung, sort skindpung med indhold

Færdselsuheld
5500 Middelfart – Fynske Motorvej
Anmeldt: 18/07/2020 11:52
Sket: 18/07/2020 11:52
Part 1 en Peugeot påkørte, som følge af køkørsel, forankørende part 2 en Opel Corsa med lav hastighed. Ingen personskade. Parterne vejledt.

Færdselsuheld
5500 Middelfart – Assensvej
Anmeldt: 18/07/2020 12:22
Sket: 18/07/2020 12:22
Part 1 en Opel Karl kørte frem for ubetinget vigepligt i krydset og overså part 2 og part 3, cyklister, som blev påkørt. Cyklisterne havde overfladiske skrammer, vejledt om skadestue.

Færdselsuheld
5500 Middelfart – Fynske Motorvej
Anmeldt: 19/07/2020 14:11
Sket: 19/07/2020 14:11
Færdselsuheld med 2 biler

Færdselsuheld
5592 Ejby – Fynske Motorvej
Anmeldt: 17/07/2020 12:31
Sket: 17/07/2020 12:31
Færdselsuheld på den fynske motorvej ud for afkørsel 56, Ejby. Part 1 kørt op i part 2. Ingen personskade.

 

Nordfyn

Spirituskørsel
5400 Bogense – Sejlerkajen
Anmeldt: 18/07/2020 23:42
Sket: 18/07/2020 23:41
Sigtede blev tilbageholdt af anmelder, da sigtede blev set føre knallerten, hvor han væltede og havde svært ved at kontrollere knallerten. Sigtede forsøgte at køre videre og ligeledes forlade stedet, men blev tilbageholdt af anmelder.

Spirituskørsel
5474 Veflinge – Rugårdsvej
Anmeldt: 18/07/2020 18:36
Sket: 18/07/2020 18:36
Sigtede førte sort Mercedes, selvom han var frakendt førerretten og var påvirket af kokain. Sigtede havde drukket meget alkohol natten for inden, derfor er der udtaget blodprøve for spiritus.

Hærværk
5400 Bogense – Vestre Engvej
Anmeldt: 18/07/2020 09:01
Sket: 17/07/2020 19:00 – 18/07/2020 08:30
Opel Astra, sølvgrå, årgang 2017 udsat for hærværk. På begge sider af køretøjet var der lavet lange, bølgede ridser langs hele bilen.

 

Nyborg

Indbrud i virksomhed
5800 Nyborg – Kronprinsensgade
Anmeldt: 17/07/2020 07:26
Sket: 16/07/2020 15:00 – 17/07/2020 07:00
Vindue opbrudt ind til entré. Stjålne genstande: 17 stk. Stole Egetræ med sæde af flettet reb.

Brugstyveri af reg. lastbil/varebil
5540 Ullerslev – Kissendrupvej
Anmeldt: 17/07/2020 13:10
Sket: 15/07/2020 18:00 – 16/07/2020 08:00
Renault Master, årg. 13, hvid firmabil, reg. nr. CS13398 stjålet med rette nøgle. Bilen var stjålet af 3 vikarer (2 litauer og 1 lette) der var tilknyttet murerfirmaet. Vikarerne havde pakket deres personlig ejendele. De havde taget et OK tankkort med sig

Brugstyveri af reg. motorcykel/scooter
5800 Nyborg – Bellisvænget
Anmeldt: 18/07/2020 11:27
Sket: 14/07/2020 08:00 – 17/07/2020 20:30
BZ60010 mortorcykel Honda CB 750 årgang 1981, kongeblå. Stjålet af gerningsmand fra indkørsel, hvor den stod parkeret, låst med skivebremselås.

Færdselsuheld med personskade
5800 Nyborg – Storebæltsvej
Anmeldt: 18/07/2020 14:18
Sket: 18/07/2020 14:18
Part 1, holdt på motorvejsfrakørsel mod nordvest ved Storebæltsvej. Part 2, motorcykel kørte ad Storebæltsvej mod nordøst. Part 1 igangsatte ud foran part 2, der væltede og gled ind i part 1 på dennes venstre side og bagerste hjørne. Part 2 omkommet.

Spirituskørsel
5800 Nyborg – Nymarksvej
Anmeldt: 18/07/2020 20:10
Sket: 18/07/2020 20:10
Sigtede førte lille knallert ad Nymarksvej, ved krydset Nymarksvej/Frisengårdsvej uagtet han var påvirket af alkohol over det tilladte. Sigtede tilbageholdt af vidnet på stedet. Han erkender forholdet.

Spirituskørsel
5853 Ørbæk – Nyborgvej
Anmeldt: 19/07/2020 09:30
Sket: 19/07/2020 09:30
Sigtede førte bil i spirituspåvirket tilstand.

Spirituskørsel
5853 Ørbæk – Nyborgvej
Anmeldt: 20/07/2020 00:15
Sket: 20/07/2020 00:15
Sigtede førte personbil, selvom han var påvirket af alkohol i en mængde over det tilladte.

Hærværk
5540 Ullerslev – Mullerupvej
Anmeldt: 18/07/2020 01:24
Sket: 18/07/2020 01:05
Postkasse sprængt itu, formodentlig med fyrværkeri.

 

Odense

Brand i køretøj
5000 Odense C – J.B. Winsløws Vej
Anmeldt: 17/07/2020 06:17
Sket: 17/07/2020 06:17
Ild i personbil i det fri. Holder på P-plads ved sygehuset. Brandvæsen fremme.

Brand i øvrigt
5000 Odense C – Risingsvej
Anmeldt: 19/07/2020 14:20
Sket: 19/07/2020 14:20
Anmelder har trukket et bord- og bænkesæt af træ ud midt i skolegården, fordi det stod under et halvtag og røg. Hun har sendt nogle mindre drenge væk fra stedet, men hun tror ikke, at det er dem, som har tændt ild.

Brand i køretøj
5220 Odense SØ – Ridderhatten
Anmeldt: 18/07/2020 20:51
Sket: 18/07/2020 20:51
Brand i knallert.

Brand i øvrigt
5230 Odense M – Hverringevej
Anmeldt: 19/07/2020 18:35
Sket: 19/07/2020 18:35
Anmelder oplyser at der er afbrænding af haveaffald på adressen.

Brand i øvrigt
5240 Odense NØ – Egeparken
Anmeldt: 18/07/2020 03:44
Sket: 18/07/2020 03:44
Patrulje oplyser at der har været lidt ild i en cykelanhænger med reklamer fundet på stisystemet umiddelbart vest for Egeparken 58.

Brandundersøgelser
5250 Odense SV – Morelvej
Anmeldt: 17/07/2020 15:40
Sket: 17/07/2020 15:40
Branden var opstået, idet anmelder havde brugt en lille ukrudtsbrænder, til at fjerne ukrudt langs yderbeklædningen til bryggerset. Anmelders mand havde med hjælp fra to af hans kammerater, der tilfældigt var på stedet, revet yderbeklædningen til bryggerset ned, hvorefter han kunne slukke branden med hans haveslange.Sigtet for beredskabslovgivningen.

Våbenloven, i øvrigt
5200 Odense V – Roesskovsvej
Anmeldt: 17/07/2020 12:50
Sket: 17/07/2020 12:50
Sigtede gik ad Roersskovsvej med et synligt haglgevær cal. 4,5 over skulderen på en sådan måde, at det skabte uro på offentlig vej.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Kanalvej
Anmeldt: 17/07/2020 12:55
Sket: 17/07/2020 12:55
Forurettede ejede huset der er ubeboet og under totalrenovering. Alle døre stod nu åbne og nøgleboksen var tom.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Rugårdsvej
Anmeldt: 17/07/2020 13:28
Sket: 15/07/2020 12:00 – 17/07/2020 13:28
Indgang via opbrudt vindue. Stjålne genstande: Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Bangs Boder
Anmeldt: 19/07/2020 03:22
Sket: 19/07/2020 03:22
Indgang via knust rude. Stjålne genstande: lampe.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Vesterbro
Anmeldt: 17/07/2020 09:51
Sket: 16/07/2020 20:00 – 17/07/2020 09:30
Vindue til stue opbrudt. Stjålne genstande: Macbook air, En diamantring I sølv, Guldring Med en tand i, i stedet for sten, Et par sko Nike air max grå str 40, Pas, 2 Calvin Klein tasker og Medicin.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Nedergade
Anmeldt: 19/07/2020 02:19
Sket: 19/07/2020 02:19
Indbrud i øjeblikket . Anmelder viderestillet til vagtcentral. Anmelder/forurettede oplyser, at han vågnede ved en høj lyd fra bagsiden af huset. Anmelder steg derfor ud af sin seng og kunne fra soveværelsesvinduet se, en person stå med et koben i hånden. Anmelder råbte personen an, hvilket fik ham til at flygte fra stedet.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Nedergade
Anmeldt: 19/07/2020 11:30
Sket: 17/07/2020 22:00 – 18/07/2020 09:30
Anmelder/forurettede oplyste, at der havde været indbrud i hendes lejlighed. Stjålet: Sort telefon af mærket Iphone 7. kontanter blå fjallräven taske, en lille sort pung.

Indbrud i privat beboelse
5210 Odense NV – Saxovej
Anmeldt: 17/07/2020 11:14
Sket: 15/07/2020 12:00 – 17/07/2020 11:00
Indgang vides ikke. Stjålne genstande: 2 stk. Loftlamper af ukendt mærke.

Indbrud i privat beboelse
5210 Odense NV – Ternevej
Anmeldt: 18/07/2020 14:57
Sket: 18/07/2020 14:45
Gerningsmand har skaffet sig adgang til huset på ukendt vis. Fra huset stjålet diverse smykker, 1 pung med kontanter, playstation 4, 2 pc’ere.

Indbrud i privat beboelse
5220 Odense SØ – Otte Ruds Vej
Anmeldt: 18/07/2020 01:05
Sket: 18/07/2020 01:03
Anmelder og en nabo fik skræmt to indbrudstyve væk, begge iført grå hættetrøjer. De løb fra haven og den ene kørte afsted i en mindre bil af ukendt farve og fabrikat. Bilen havde kun en virksom baglygte. Den anden løb fra stedet og faldt. Stjålne genstande: umiddelbart intet stjålet. Signalementer: A: A. Mand, slank, 20-25 år, iført lys hættetrøje og lyse jogging bukser. B. Mand, slank, 20-25 år, iført lys hættetrøje og lyse joggingbukser. Køretøjer: Lille bil.

Indbrud i privat beboelse
5220 Odense SØ – Åbrinken
Anmeldt: 19/07/2020 19:01
Sket: 19/07/2020 00:00 – 19/07/2020 02:00
Badeværelsesvindue brudt op og indstigning. Intet overblik over stjålne genstande.

Indbrud i isbod/pølsebod
5220 Odense SØ – Blangstedgårdsvej
Anmeldt: 17/07/2020 06:47
Sket: 17/07/2020 06:47
Indgang: Vindue, plexiglas rude ind til grillen taget ud og lagt inde på bordet. Stjålne genstande: Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5230 Odense M – Læssøegade
Anmeldt: 18/07/2020 17:48
Sket: 11/07/2020 12:00 – 18/07/2020 17:30
Indgang via opbrudt vindue. Stjålne genstande: Macbook pro, Div. Smykker , Rolex ur, Kontantbeløb

Indbrud i arbejdsskur/kontorvogn og lign.
5230 Odense M – Fioniavej
Anmeldt: 18/07/2020 16:25
Sket: 14/07/2020 17:00 – 15/07/2020 05:30
Indbrud ved opklipning af ydre perimeterhegn. 5 værktøjscontainere (10 og 20 fods containere) brudt op ved opskæring af hængsler. Omfattende tyveri af værktøj..

Indbrud i privat beboelse
5250 Odense SV – Faaborgvej
Anmeldt: 17/07/2020 19:23
Sket: 10/07/2020 09:00 – 17/07/2020 19:20
Indgang til køkken/alrum gennem opbrudt vindue. Stjålet bl.a. en bærbar PC, mrk. Apple og div. smykker, men intet samlet overblik.

Indbrud i privat beboelse
5250 Odense SV – Jettes Allé
Anmeldt: 18/07/2020 02:05
Sket: 18/07/2020 02:05
Indgang via opbrudt vindue. Stjålne genstande: lampe.

Indbrud i privat beboelse
5250 Odense SV – Vibeægvænget
Anmeldt: 19/07/2020 10:19
Sket: 14/07/2020 11:00 – 14/07/2020 15:30
Indgang via terrassedør. Stjålet: Bærbar computer af mærket Lenovo, elefantfigur i sølv til halskæde, headset af mærket JBL, earplugs, vinpropper i mærket Moreno, kontanter, sølvkæde med vedhæng af hestesko, æske med fingerringe, æske med øreringe, blåt sølvarmbånd med blå sommerfugle.

Indbrud i privat beboelse
5260 Odense S – Mariavænget
Anmeldt: 18/07/2020 03:16
Sket: 18/07/2020 03:15
Indgang via opbrudt vindue. Stjålne genstande: Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5260 Odense S – Skt. Klemens Vej
Anmeldt: 19/07/2020 15:53
Sket: 11/07/2020 13:00 – 19/07/2020 15:45
Indstigning via kælderdør. Stjålne genstande: 100 kg. tungt pengeskab, smykker, to lamper, intet yderligere overblik over andre stjålne genstande.

Brugstyveri af reg. lastbil/varebil
5000 Odense C – Middelfartvej
Anmeldt: 18/07/2020 23:35
Sket: 18/07/2020 23:35 – 18/07/2020 23:59
Brugstyveri af varebil, blå, Renualt Master, reg.nr. CL21490. Kommet til veje igen på Hunderupvej 72.

Brugstyveri af reg. lastbil/varebil forsøg
5230 Odense M – Niels Bohrs Allé
Anmeldt: 17/07/2020 08:30
Sket: 17/07/2020 08:30
Sigtede indfandt sig i et ulåst arbejdskøretøj til letbanearbejde. I den forbindelse blev han opdaget af anmelder og stjal tændingsnøglen som sad i tændingen, hvorefter han flygtede fra stedet. Eftersat af vidner og fundet i besiddelse af nøglen. Tilbageholdt på stedet. Sigtede erkender tyveri men nægter forsøg på brugstyveri.

Tyveri fra lastbil/varebil
5000 Odense C – Lyøgade
Anmeldt: 17/07/2020 10:54
Sket: 16/07/2020 16:00 – 17/07/2020 09:00
Anmelder oplyste, at varebil tilhørende tømrerfirma, havde fået knust en bagrude og fået stjålet værktøj – intet overblik over hvilket værktøj.

Tyveri fra lastbil/varebil
5000 Odense C – Middelfartvej
Anmeldt: 18/07/2020 23:35
Sket: 18/07/2020 23:35 – 18/07/2020 23:59
Tyveri fra varebil, hvid, Citroën Jumper.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5000 Odense C – Vestergade
Anmeldt: 17/07/2020 13:15
Sket: 17/07/2020 10:00 – 17/07/2020 10:45
Anmelder/forurettede oplyste, at hun havde haft sin Iphone i sin taske. Da hun stod ved kassen og skulle til at betale opdagede hun, at mobiltelefonen var væk.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5000 Odense C – Sdr. Boulevard
Anmeldt: 19/07/2020 10:26
Sket: 18/07/2020 13:00 – 18/07/2020 15:30
Anmelder oplyste at hun havde mistede sin kortholder, bordeaux farvet med nitter på den ene side.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5200 Odense V – Elmelundsvej
Anmeldt: 19/07/2020 02:57
Sket: 19/07/2020 01:00 – 19/07/2020 01:30
Anmelder/forurettede havde fået stjålet sin pung

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5210 Odense NV – Rugvang
Anmeldt: 17/07/2020 16:57
Sket: 17/07/2020 15:00 – 17/07/2020 15:10
Anmelder opdager at hendes sorte håndtaske, der var placeret på børnesædet i indkøbsvognen, stod åben. I tasken lå hendes pung, som hun nu konstaterede var blevet stjålet.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5210 Odense NV – Åbakkevej
Anmeldt: 19/07/2020 15:24
Sket: 17/07/2020 16:00
Fra bukselomme stjålet tegnebog med Dankort og div.

Færdselsuheld med personskade
5240 Odense NØ – Kertemindevej
Anmeldt: 19/07/2020 14:43
Sket: 19/07/2020 14:43
Cyklist påkørte brændestykke på cykelstien og væltede med ca. 30 km/t.

Færdselsuheld med personskade
5270 Odense N – Hedagervej
Anmeldt: 18/07/2020 21:17
Sket: 18/07/2020 21:17
P1, uindregistreret Honda CBR1000 – motorcykel kørte i vestlig retning ad Hedagervej, hvor han af ukendte årsager mister herredømmet over motorcyklen i en blød venstresvingskurve og forulykker i en mark.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5000 Odense C – Hunderupvej
Anmeldt: 18/07/2020 23:50
Sket: 18/07/2020 23:50
Part 1 Renault Master, blå, årg. 2016, kørende ad Hunderupvej, 5000 Odense, påkørte part 2, Peugeot 206, metalgrå, der holdte parkeret udfor Hunderupvej. Part 1 flygtede fra stedet. Senere bragt til standsning på Q8 på Hjallelsevej. 2 personer anholdt efter flugt til fods. Begge sigtet for spirituskørsel, idet det ikke på tidspunktet kunne klarlægges hvem der havde ført køretøjet. Blodprøve udtaget på begge anholdte.

Spirituskørsel
5000 Odense C – Adamsgade
Anmeldt: 18/07/2020 01:57
Sket: 18/07/2020 01:57
sigtede første sort Audi A3 ad Adamsgade selvom han havde en promille på mere end 0,50 o/oo.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5000 Odense C – Hunderupvej
Anmeldt: 18/07/2020 23:50
Sket: 18/07/2020 23:50
Anmelder oplyser, at føreren af varebil, Renault Master, årg. 2016 netop har påkørt indtil flere parkerede køretøjer på stedet. Føreren er nu kørt fra stedet i retning mod Hunderupgade.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 18/07/2020 00:20
Sket: 18/07/2020 00:20
Sigtede førte personbil, Opel Corsa under påvirkning af euforiserende stoffer. Narkometertestet.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5230 Odense M – Munkebjergvej
Anmeldt: 17/07/2020 18:17
Sket: 17/07/2020 18:17
Sagens person  førte køretøj Opel Vectra uden førerret til bil. Han erkendte forholdet. Sagens person blev testet positiv for Cannabis.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5240 Odense NØ – Kertemindevej
Anmeldt: 17/07/2020 20:35
Sket: 17/07/2020 20:35
Sigtede førte SEAT Toledo uagtet at hun blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer. Sigtede nægtede at standse og patruljen eftersatte køretøjet fra Østerbro og til Hørsdumsgade, hvor vejen endte blindt og hun blev anholdt. Sigtet for følgende overtrædelser: 1 x 54-kørsel, 1 x kørsel uden førerret, 5 x rødt lys, 2 x overskride spærreflade, 6 x manglende tegngivning, 1 x nægte følgende anvisning, 1 x manglende sele, 1 x manglende forsikring, 1 manglende registrering og 1 x anvendt mobiltelefon. Sigtede kørte flere gange mere end 100 km/t i by-zone (50km/t). Køretøjet beslaglagt pga. flere gange kørsel uden førerret.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5250 Odense SV – Assensvej
Anmeldt: 18/07/2020 03:09
Sket: 18/07/2020 03:08
Sigtede som førte brugsstjålet Opel Vectra var påvirket af narko og alkohol, samt frakendt førerretten til kat. b.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5270 Odense N – Hedagervej
Anmeldt: 18/07/2020 21:17
Sket: 18/07/2020 21:17
Sigtede var fører af Honda CBR1000 og forulykkede på ovennævnte adresse. Blodprøve udtaget for kontrol af euforiserende stoffer..

Butikstyveri
5000 Odense C – Risingsvej
Anmeldt: 19/07/2020 10:42
Sket: 19/07/2020 10:42
To udenlandske butikstyve havde stjålet værktøj og et topnøglesæt til en værdi af 1834 kroner i Bauhaus i Odense.

Hærværk
5210 Odense NV – Grønnevangen
Anmeldt: 17/07/2020 15:21
Sket: 06/06/2020 17:30 – 07/06/2020 06:30
Mørk grå, Yamaha YZF-RI, Motorcykel, Årgang 2015. Motorcykel ridset.

Hærværk
5210 Odense NV – Bygmarksvej
Anmeldt: 19/07/2020 12:13
Sket: 18/07/2020 16:00 – 19/07/2020 11:45
En sølvmetal personbil Audi, årgang 2010 udsat for hærværk ved, at der blev kastet sten mod sideruden ved førersiden, hvorved sideruden blev knust. Der blev spredt glasskår på sædet og på vejenbanen ved siden af køretøjet.

Hærværk
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 18/07/2020 00:21
Sket: 17/07/2020 23:00
Anmelder var blevet kontaktet telefonisk kl. 23:17 af brandvæsnet, at der på ovennævnte adresse var gået en alarm. Da anmelder ankom til stedet kunne et vidne oplyse anmelder om at det var tre drenge, som var kravlet op på skolens tag og formodentlig med spark havde knust en rude i et ovenlysvindue.

Hærværk
5230 Odense M – Skovsbovænget
Anmeldt: 18/07/2020 12:18
Sket: 18/07/2020 01:00 – 18/07/2020 09:45
Anmelders bil, hvid Mercedes-Benz, var blevet sprøjtet til med sort maling på bagklappen. Bilen holdte på en privat parkeringsplads til boligområdet.

Hærværk
5250 Odense SV – Vangelystvej
Anmeldt: 18/07/2020 10:08
Sket: 18/07/2020 10:08
6 personbiler der holdt parkeret på Vangelystvej, havde hver især fået punkteret ét dæk på køretøjet. Dækkene var punkteret med en spids genstand.

 

Svendborg

Vold
5700 Svendborg – Johs Jørgensens Vej
Anmeldt: 18/07/2020 23:35
Sket: 18/07/2020 23:35
A: Mand, Dansk af udseende, 20-25 år, 170-175 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys, Talte: Dansk, Iført: tanktop og shorts har slået 2-3 personer ved Mcdonal. Herefter gik han ad Vestergade i nordvestlig retning og overfaldt en gruppe unge på Johs. Jørgensens Vej. Herefter løb sigtede fra stedet i retning mod Vestergade.

Pengefalsk
5700 Svendborg – Nyborgvej
Anmeldt: 17/07/2020 08:00
Sket: 13/07/2020 00:00
betaling med falsk 50 Euro seddel

Pengefalsk
5700 Svendborg – Johs Jørgensens Vej
Anmeldt: 17/07/2020 12:00
Sket: 28/06/2020 00:00
Sagens Person købte mad og benyttede i den forbindelse falske 50 eruosedler til betaling.

Indbrud i privat beboelse
5700 Svendborg – Gammel Skårupvænge
Anmeldt: 18/07/2020 11:32
Sket: 10/07/2020 08:00 – 18/07/2020 11:30
Indstigning via køkkenvindue. Stjålet: Kontanter, en PC og en ældre IPAD – muligvis mere.

Indbrud i privat beboelse
5700 Svendborg – Gartnerhøj
Anmeldt: 18/07/2020 13:28
Sket: 16/07/2020 12:00 – 18/07/2020 13:00
Indgang: Vinduet opbrudt. Stjålne genstande: Smykker og Cigaretter

Indbrud i privat beboelse
5700 Svendborg – Vilhelmskildevej
Anmeldt: 19/07/2020 01:09
Sket: 19/07/2020 01:05
G4S oplyser, at der ved ovennævnte adresse er gået 2 alarmer på ovennævnte tidspunkt. Patruljen fremme kl 0115 og har konstateret indbrud. Stjålne genstande: Intet stjålet.

Indbrud i garage/udhus
5874 Hesselager – Skolevej
Anmeldt: 17/07/2020 13:30
Sket: 17/07/2020 13:30
Anmelder er pedel på stedet og fik oplyst af en pædagog på stedet, at en garage var brudt op. Fremme på stedet konstaterede anmelder, at 2 kraftige hængelåse var klippet og slået op. Fra garagen var stjålet 2 fejemaskiner, en trillebør og 2 dunke med hhv. diesel og benzin.

Tyveri af skib/båd/fly
5700 Svendborg – Frederiksø
Anmeldt: 19/07/2020 12:22
Sket: 18/07/2020 23:30 – 19/07/2020 02:00
Stjålet: Jolle, ca. 13 fod, hvid med sort fenderliste, påhængsmotor 15 HK 2-takt af mærket Marina, motor var spraymalet blå og hvide bølger var malet derpå, to nye årer og fire sorte redningsveste lå i båden.

Hærværk
5700 Svendborg – Baagøes Alle
Anmeldt: 17/07/2020 08:07
Sket: 16/07/2020 22:40 – 17/07/2020 07:15
Ridset begge forreste døre på Wolkswagen UP!, årgang 16. Den havde holdt på offentlig parkeringsplads ved Svendborg Sygehus.

Hærværk
5700 Svendborg – Søkildevej
Anmeldt: 17/07/2020 09:05
Sket: 16/07/2020 20:00 – 17/07/2020 08:45
Sort Opel Vectra Wagon, personbil, årgang 2007. Langs højre side på bilen sås der flere ridser. Samtidig var fronten/kølerhjelmen ridset.

Hærværk
5700 Svendborg – Esthersvej
Anmeldt: 17/07/2020 09:36
Sket: 16/07/2020 16:00 – 17/07/2020 09:30
Mørkegrøn, Renault Clio, årgang 2000, personbil. Nogen havde lavet 7 lange/dybe ridser på kølerhjelmen. Ydermere var der udøvet hærværk på 6-8 biler som holdt parkeret langs vejen ved Esthersvej og Søkildevej.

Hærværk
5700 Svendborg – Esthersvej
Anmeldt: 17/07/2020 09:38
Sket: 16/07/2020 17:30 – 17/07/2020 09:00
VW Tiguan, sort, 2018, personbil. Anmelder oplyste, at bilen havde holdt på stedet. Der var blevet lavet i alt 9 ridser overfladiske langs fordøren i førersiden.

Hærværk
5700 Svendborg – Esthersvej
Anmeldt: 17/07/2020 09:57
Sket: 16/07/2020 17:00 – 17/07/2020 09:30
Sort Audi A3 Sportback personbil – Årgang 2015 var ridset på store dele af kølerhjelmen.

Hærværk
5700 Svendborg – Esthersvej
Anmeldt: 17/07/2020 10:18
Sket: 16/07/2020 21:45 – 17/07/2020 10:00
Mørkeblå Toyota Aygo, personbil, årgang 2018. Fronten/kølerhjelmen var ridset. Højre sidespejl var rykket på.

Hærværk
5700 Svendborg – Søkildevej
Anmeldt: 17/07/2020 10:51
Sket: 17/07/2020 10:51
Anmelders bil var blandt en række biler, der var blevet ridset i nattens løb.

Hærværk
5700 Svendborg – Korsgade
Anmeldt: 17/07/2020 12:28
Sket: 16/07/2020 17:00 – 17/07/2020 12:00
Passagersiden af bilen er ridset. Forurettede havde ikke set om andre biler er blevet udsat for hærværk.

Hærværk
5700 Svendborg – Høje Bøge Vej
Anmeldt: 18/07/2020 13:40
Sket: 17/07/2020 21:00 – 18/07/2020 10:00
Anmelder fortalte, at hans Skoda Octavia gråmetal, havde holdt ude foran ovennævnte adresse. Da anmelder/forurettede kom ud til bilen var der blevet ridset H på venstre bagdør.

 

Ærø

Tyveri fra personbil
5960 Marstal – Skolegade
Anmeldt: 17/07/2020 11:43
Sket: 16/07/2020 12:00 – 17/07/2020 22:00
Fra uaflåst Chevrolet Spark, årg. 2012, mellem metal blå var der stjålet en pung indeholdende Dankort, kontanter, kørekort, sygesikringsbevis og diverse andre kort.

 

Kilde: Fyns Politi / 17.-19. juli 2020