Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 21. oktober 2020

Københavns Vestegns Politi

Den første gang – med politistuderende på færdselskontrol

Alle husker deres første gang. Den første sigtelse. Den første anholdelse. Det første møde med fremmede mennesker, som ser på dig og ser en politibetjent. Den første gang, du selv føler dig som rigtig politibetjent. For mange politistuderende er det den dag, de første gang skal ud og prøve den teori, de har lært, og de situationer de har øvet på Politiskolen, i virkeligheden.
Mandag den 19. oktober var en klasse politistuderende med på gaden for første gang, og under kyndig vejledning af erfarne færdselsbetjente fra Københavns Vestegns Politi med på færdselskontroller på Vestegnen.
Det medførte over 100 sager – deraf bl.a. 18 køretøjer med fejl/mangler, 6 uden gyldig førerret, 3 med håndholdt mobil, og 37 uden sikkerhedssele. Dertil blev tre anholdt for at køre påvirket af euforiserende stoffer, og andre fem anholdt til fremstilling i fogedretten.
Se fotos og læs mere fra kontrollerne

 

Varmetæppe medførte udrykning i Ishøj

Mandag nat den 10. oktober kl. 3 indgik melding om brand i en lejlighed i Strandgården, og politi og brandvæsen kørte frem til stedet. Det viste sig, at der var opstået brand og røgudvikling i et varmetæppe, hvilket medførte sodskader i lejligheden. Beboerne blev kørt til observation for evt. røgforgiftning.

 

Tricktyve på spil i Rødovre

Søndag morgen den 18. oktober ved kl. 9-tiden ringede det på døren hos en ældre kvinde på Rødovre Parkvej, og en kvinde spurgte til naboer og beboere i området, hvilket virkede forvirrende. Beboeren og kvinden talte sammen ude foran hoveddøren – og bagefter var et smykkeskrin stjålet fra et værelse inde i huset. Tyveriet mistænkes forøvet af en anden person, som listede ind, mens beboeren talte udenfor.
Kvinden, som ringede på, beskrives som dansk af udseende, 30-35 år, 160-165 cm høj, almindelig af bygning med brunt skulderlangt hår. Hun var iført en mørk jakke, mørke bukser og talte dansk uden accent.
Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som har bemærket noget mistænkeligt – ring på telefon 4386 1448.

 

Tricktyve – Vær skeptisk

Trick- og gadetyve er snu og finder på mange påskud for at stjæle på gaden eller i hjemmet. Københavns Vestegns Politi opfordrer borgerne til at følge nogle enkle råd for at beskytte sig mod de langfingrede:
• Vær skeptisk, når ukendte personer henvender sig – hjemme og på gaden.
• Åben kun døren for folk, du kender. Brug dørspion eller spørg til ærinde uden at åbne. Lav faste aftaler med hjemmehjælpere, håndværkere mv. – spørg gerne efter legitimation. Skilt ikke med, du bor alene – skriv kun forbogstav og efternavn på dørskiltet.
• Hold afstand til ukendte personer på gaden, ved indkøb mv. og hold pungen tæt til kroppen. Skjul altid din pinkode og opbevar den aldrig med dit kort.
• Gå ikke rundt med store værdier – og lad dem ikke ligge fremme hjemme.
Ring hurtigt til politiet, hvis du oplever noget mistænkeligt: 43 86 14 48 eller 114. Ring Alarm 1-1-2 hvis det sker akut.

 

Bilist havde ikke generhvervet mistet førerret i Rødovre 

Tirsdag den 20. oktober kl. 14.56 standsede en politipatrulje en personbil på Risterivej til kontrol af bil og fører. Sidstnævnte, en 28-årig mand fra Rødovre, havde ikke fået generhvervet sin førerret. Det affødte en sigtelse for kørsel uden førerret, hvilket medfører en bøde på 7.000 kr. i førstegangstilfælde. Derefter stiger taksten.

 

Butikstyv stjal kød i Vallensbæk Strand 

Tirsdag den 20. oktober kl. 18.28 tilkaldte personale i en butik på Vallensbæk Stationstorv politiet, fordi man tilbageholdt en mistænkt butikstyv. En patrulje kørte frem og endte med at sigte en 21-årig mand for tyveri af kød for næsten 500 kr. Ved visitationen af ham dukkede der en klump hash op, hvilket afstedkom endnu en sigtelse for at besidde euforiserende stoffer. Han erkendte begge forhold.

 

Indbrud i villaer i Ballerup

Mandag den 19. oktober blev det anmeldt, at der havde været indbrud i en villa på Vinterbuen. Indbruddet var sket i tidsrummet mellem torsdag den 15. oktober kl. 12 og mandag den 19. oktober kl. 13.35. Der var bl.a. blevet stjålet smykker. Tirsdag den 20. oktober blev et indbrud på Studekrogen anmeldt. Det var sket i tidsrummet mellem torsdag den 15. oktober kl. 14 og tirsdag den 20. oktober kl. 17.30. En dør var brudt op, og der var bl.a. blevet stjålet smykker. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud i villa i Brøndby

Tirsdag den 20. oktober blev et indbrud i en villa på Østtoftevej anmeldt. Indbruddet var sket i tidsrummet mellem mandag den 19. oktober kl. 22 og tirsdag den 20. oktober kl. 07.15. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Anholdt for både spiritus- og narkokørsel i Brøndby

Mandag den 19. oktober omkring kl. 16 indgik der anmeldelse om mulig spirituskørsel i Brøndby. En patrulje kørte til stedet og fik bragt køretøjet til standsning på Brøndbyøster Torv. Det viste sig, at føreren af bilen, en 49-årig mand, ikke havde førerret, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. En alkometertest viste en promille over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel og kørt til Politigården i Albertslund for blodprøve. Han fik også foretaget en narkometertest, der førte til sigtelse for narkokørsel. Han erkendte forholdene. Ejeren af køretøjet blev desuden sigtet for at have overladt køretøjet til den 49-årige.

 

Kilde: Københavns Vestegns Politi / 19.-21. oktober 2020

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tessebøllevej, Herfølge
Universitetsparken, Himmelev, Roskilde
Havnevej, Roskilde
Knud Den Stores Vej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Kildehøj, Veddinge, Fårevejle
Hf. Solvang Nord, Roskilde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Ulovlige hurtige knallerter – Køge og Stevns

kl. 08.02 standsede politiet en 15-årig ung mand fra Herfølge, som kørte på en for hurtig lille knallert på cykelstien ved Holmebækskolen i Herfølge. Den unge mand erkendte over for politiet, at knallerten kunne køre op imod 70 km/t. Knallerten havde desuden ikke nogen nummerplade på, da den var faldet af og lå derhjemme. Patruljen fik et rullefelt frem til stedet, hvor resultatet af hastighedsmålingen viste at knallerten kunne køre 65 km/t, så den 15-årige blev sigtet for at køre på en for hurtig knallert.

Kl. 11.45 blev en 15-årig ung mand fra Store-Heddinge sigtet for at køre på en lille knallert, som kunne køre 48 km/t. Han kørte ad Kronhøjvej mod syd i Store Heddinge by.

Kl. 11.50 blev en 17-årig ung mand fra Stor-Heddinge også standset på Kronhøjvej ud for Netto i Store Heddinge, hvor han kørte på en knallert, som kunne køre væsentlig stærkere en de tilladte 30 km/t. Den blev på rullefelt målt til at køre 61 km/t. Da det var 2. gang den 17-årige blev standset på en ulovlig knallert, blev knallerten beslaglagt med henblik på konfiskation. Retten vil senere tage stilling til, om knallerten skal konfiskeres, når sagen skal afgøres.

Alle de sigtede kan forvente en bøde i sagen, og at der vil blive nedlagt påstand om en betinget frakendelse af førerretten til at føre lille knallert.

Efterforskning i indbrud førte til stort narkofund – Tessebøllevej, Herfølge – Køge

Kl. 08.44 tirsdag morgen blev anmeldt et indbrud begået i en villa på Tessebøllevej i Herfølge, hvor huset blev gennemrodet og der blev stjålet en Playstation 4. Politiet foretog gerningsstedsundersøgelse og efterforskede sagen, hvorunder politiet fik oplysninger om, at en lille sølvgrå personbil med to mænd i var set i forbindelse med indbruddet. Politiet kørte en tur i området, og ikke langt fra Tessebølllevej fandt politiet frem til en parkeret bil, som passede på beskrivelsen. Ejeren af bilen, en 34-årig mand fra Greve kommune, var kendt for berigelseskriminalitet og kendte personer i Herfølgeområdet, tæt på det sted, hvor bilen holdt parkeret.

Politiet opsøgte derfor den bekendtes adresse, hvor bilejeren blev truffet og gjort bekendt med årsagen til politiets henvendelse. Politiet ransagede den sølvgrå bil, for at finde eventuelle spor fra indbruddet, men gjorde her et noget uventet fund. I bilen fandt betjentene en stor mængde hvidt pulver, en pose med skunk (hash) og en ulovlig kniv. Pulveret blev senere vejet og testet til at være lidt over 10 kg amfetamin. Kort efter kom den bekendte, en 41-årig mand, som boede på stedet, hjem. Begge mænd blev nu anholdt og sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg. Den 41-årige var desuden eftersøgt til fogedretten.

Politiet tilkaldte yderligere patruljer med en narkohund og de to mænds bopæle blev ransaget. På adressen i Herfølge blev fundet yderligere en stor mængde narko og remedier til at pakke og opblande amfetamin. Derudover blev fundet en machete. Politiet fandt ikke noget ulovligt på den 34-årige mands bopæl i Greve kommune. De to mænd blev onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, som sigtet for straffelovens regler om narkosalg af besiddelse af i alt 11.374 gram amfetamin, 2705 gram ketamin og 138 gram skunk med henblik på videreoverdragelse. De blev begge fængslet frem til den 12. november. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre.

 

Cyklist ramt af bil – Køgevej, Roskilde

Kl. 11.43 skete et uheld på Køgevej ved Gartnervang mellem en bilist og en cyklist. Cyklisten, en 43-årig kvinde fra Roskilde, kørte ad Køgevej mod nord, hvor hun blev ramt af en bilist, som kom kørende ud fra Gartnervang. Bilisten, en 32-årig kvinde fra Roskilde, holdt stille i krydset, men overså cyklisten og kørte frem for at svinge til højre ud på Køgevej. Cyklisten stødte sammen med bilen i krydset, så den 43-årige landede på bilens kølerhjelm. Hun slap heldigt fra uheldet og fik kun knubs. Politiet blev tilkaldt og optog rapport, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

 

Solouheld – Rådhusvej, Asnæs – Odsherred

Kl. 14.19 skete et solouheld på Rådhusvej, da en personbil kørte tværs over vejen og ramte en lygtepæl, et vejskilt og en færdselstavle. Bilisten, en 76-årig mand fra Asnæs, kom kørende ad Rådhusvej mod øst, da han af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen og kørte af vejen. Den 76-årige slap uskadt fra uheldet, men der skete skader på bil og de påkørte genstande. En tekniker blev tilkaldt, da der blev revet ledninger over på lygtepælen, så væltede ved påkørslen. Politiet registrerede uheldet og indberettede de påkørte skilte og lygtepælen til kommunen.

 

Brand i stråtækt hus – Kyndeløsevej, Kyndeløse, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 14.22 kom et alarmopkald om brand i et værksted ved ældre stråtækt hus i landsbyen Kyndeløse. Politi og brandvæsen kørte til stedet og brandslukning iværksat. Ejendommen, hvor var flere boliger, brændte kraftigt, så alle beboere blev evakueret. Politiet afspærrede Kyndeløsevej ved rundkørslen fra Elverdamsvej og ved Hvidemosevej/Smedevej, for at give plads til redningsberedskabet. Busser forbi stedet blev omlagt. Branden i den stråtækte ejendom udviklede sig hurtigt og bygningen kollapsede. Brandvæsnet fik assistance fra andre beredskabet til slukningsarbejdet. En ambulance blev tilkaldt til en beboer, som havde opholdt sig i røgfanen. Han blev kørt til observation for røgforgiftning på sygehuset. En skorsten og gavlen på bygningen blev væltet, da den var i risiko for at styrte ned. Politiet undersøgte brandstedet, som viste at ilden var opstået ved et gammelt køleskab i værkstedet, formentlig på grund af en kortslutning i el-installationen. Politiet var færdige på stedet omkring kl. 20.30, men brandvæsnet fortsatte efterslukningsarbejdet natten igennem. Afspærring af vejen forbi brandstedet blev derfor opretholdt.

 

Motorcyklist tilskadekommen efter uheld – Hyrdehøj Vestvej, Roskilde

Kl. 17.58 skete et sammenstød ved en rasteplads på Hyrdehøj Vestvej, da en bil kørte ud fra rastepladsen og stødte sammen med en motorcyklist. Bilisten, en 76-årig mand fra Lejre, overså motorcyklisten og svingede ud foran motorcyklisten, en 32-årige mand fra Gislinge. Den 32-årig motorcyklist forsøgte at undvige, men ramt af bilen og styrtede, hvorunder han pådrog sig skader på benet.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor også lægehelikopteren blev sendt, da der i første omgang var mistanke om alvorlig tilskadekomst. Den 32-åriges skader var dog ikke livstruende, så han blev kørt med ambulance til behandling for et åbent benbrud. Den 76-årige slap uskadt fra uheldet. Politiet undersøgte uheldsstedet og afhørte vidner til uheldet. Motorcyklisten var ude at køre aftentur sammen med en bekendt, som kørte lige bag den 32-årige da ulykken skete. Brandvæsnet blev tilkaldt til at foretage oprydning og rengøring af vejbanen efter uheldet. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsuheldet.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 20.-21. oktober 2020

Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 13.00

Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 i Retten i Aarhus en 17-årig kvinde, der sigtes for trusler og vold samt forsøg på grov vold mod en person i offentlig tjeneste ved tirsdag aften på et bosted i Odder at have kastet en termokande i ryggen på en mandlig ansat på stedet, hvorefter hun verbalt truede ham på livet og efterfølgende kastede to knive efter ham. Manden blev dog ikke ramt, og ingen personer kom til skade.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

 

**

 

ATK-indsats på Djursland

Færdselspolitiet var tirsdag i tidsrummet fra kl. 10.00 til kl. 20.00 på besøg på Djursland med otte ATK-biler (fotovogne), der blev placeret forskellige steder med henblik på at måle, om der blev kørt for stærkt. Der blev målt på 16 forskellige adresser fordelt i byerne Trustrup, Kolind, Grenaa, Sivested, Laen, Ramten, Ørum, Tåstrup, Tirstrup, Glesborg og Thorsager.

Hvert sted holdt bilerne meget synligt i 3-3½ timer, og det var der i alt 6810 biler, der fik at se. Det var dog kun 124 af dem, der kørte for stærkt – heraf ni der kørte så stærkt, at det også koster dem et klip i kørekortet. Topscoreren blev på Ebeltoftvej i Tåstrup, hvor 30 bilister kørte for stærkt, og fire fik et klip i kortet. På tre af strækningerne, Frejlingvej i Kolind, Laenvej i Laen og Hovedvejen i Ørum, var der ingen af de 1821 køretøjer, der passerede ATK-bilerne, der blev målt til at kørte for stærkt.

 

**

 

Ville ikke købe som beset

Tirsdag kl. 21.30 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra en 30-årig mand fra Ringsted, der ønskede politiets hjælp i forbindelse med en bilhandel, der ikke var gået helt som planlagt. Den 30-årige mand havde fundet en bil til salg via Den Blå Avis og havde overført 500 kroner til sælgeren som depositum, inden han satte kursen mod Risskov, hvor bilens ejer befandt sig.

Da den 30-årige køber ankom til Risskov, viste det sig dog, at bilen var i noget ringere stand, end sælgeren havde oplyst, idet både bremser og styrtøj var uvirksomt. Den 30-årige mand har oplyst til politiet, at han oplevede, at sælgeren var meget frembrusende og pressede på for at få gennemført handlen.

Sælgeren krævede kontant betaling, og den 30-årige mand havde i første omgang udleveret pengene, men han ønskede ikke at købe bilen, som han mente var uforsvarlig at køre i. Sælgeren nægtede dog at tilbagelevere pengene, og var blot kørt fra stedet uden at ville tale mere med køberen, der i stedet kontaktede politiet. Kort efter fik en patrulje kontakt til den 55-årige sælger, der nu indvilligede i at betale pengene retur.

 

**

 

Stak af i stjålet jakke og med en robotstøvsuger under armen

Tirsdag kl. 10.30 fik Østjyllands Politi en henvendelse fra ALDI i Vanggård Centeret på Paludan-Müllers Vej i Aarhus N, hvor to personer netop var kørt fra forretningen med en robotstøvsuger og en jakke, som de ikke havde betalt for.

De to personer beskrives som:

A:

 • Kvinde
 • Etnisk dansk
 • Langt rødbrunt, skulderlangt hår og store øjne
 • Iført en blå jakke

B:

 • Mand
 • Etnisk dansk
 • Var iført den stjålne jakke, der var lys grå med mørke skuldre og ærmer

Kvinden og manden kørte fra stedet i en sølvgrå Toyota Yaris, som politiet efterfølgende forsøgte at finde, men uden held.

 

**

 

Fuld butikstyv i Netto

Tirsdag kl. 21.40 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Evald Tangs Alle i Hadsten, hvor en medarbejder havde tilbageholdt en butikstyv. Medarbejderen havde set manden stjæle en flaske vin og en pose chips, og da han havde passeret kasselinjen uden at betale for varerne, tog medarbejderen fat i ham.

Manden var dog meget påvirket af alkohol og var provokerende over for betjentene, da de ankom til stedet. Den 19-årige mand blev anholdt og sigtet for butikstyveri og blev kørt med til politistationen i Aarhus, hvor han fik lov at tilbringe natten i detentionen.

 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 06.18 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej ved Randers SV. En 30-årig mandlig bilist kom kørende i 1. vognbane på motorvejen, da han kom for tæt på den forankørende bil, der blev ført af en 22-årig kvinde, og forsøgte at undvige venstre om. I den forbindelse kom hans bil i slinger, og han ramte den forankørende bil. Der skete kun materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 08.21 skete der et færdselsuheld på Genvejen ved Hasselager. En 69-årig mand kom kørende på sin motorcykel, da han, muligvis på grund af for lavt blodsukker, mistede herredømmet og væltede ud i rabatten. Der skete kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 14.05 skete der et færdselsuheld på Brobjergvej i Egå. En 57-årig kvindelig bilist kørte frem for ubetinget vigepligt i krydset ved Brovej og påkørte derved en 38-årig mandlig cyklist, der kom cyklende på cykelstien langs Brovej. Cyklisten blev tilset i en ambulance, men slap umiddelbart med småskrammer. Den 57-årige bilist blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 16.41 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Nørre Boulevard i Randers.

Tirsdag kl. 17.25 blev en 43-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Teglvej i Randers NØ.

Tirsdag kl. 17.32 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Vester Allé i Randers SØ.

Tirsdag kl. 19.00 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, manglende registrering af køretøj og manglede forsikring, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Viby J.

Tirsdag kl. 19.23 skete der et færdselsuheld på Axel Gruhns Vej i Højbjerg. En 75-årig mandlig bilist blev påkørt af en sort BMW, der kom kørende ad Bjødstrupvej. De to parter var i færd med at udveksle forsikringsoplysninger, da føreren af BMW’en pludselig kørte fra stedet. Den 75-årige mand fik dog noteret registreringsnummeret på bilen, og politiet har formodning om, hvem der kørte i den. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

Tirsdag kl. 20.35 blev en 27-årig mandlig bilist sigtet for kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Østerbrogade i Grenaa.

Natten til onsdag kl. 01.00 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Damkærvej i Grenaa.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • I Munkeparken i Egå begået tirsdag den 20/10 mellem kl. 10.00 og kl. 12.00
 • I Hasselhaven i Lystrup begået tirsdag den 20/10 mellem kl. 08.00 og kl. 14.45
 • På Svinget i Hinnerup begået tirsdag den 20/10 mellem kl. 14.00 og kl. 14.30
 • På Damtoften i Viby begået tirsdag den 20/10 mellem kl. 07.00 og kl. 15.50
 • På Oehlenschlægersvej i Åbyhøj begået tirsdag den 20/10 mellem kl. 07.30 og kl. 20.55
 • På Chr. Winthers Vej i Åbyhøj begået tirsdag den 20/10 mellem kl. 12.40 og kl. 21.30

 

Kilde: Østjyllands Politi / 21. oktober 2020

Nordsjællands Politi

Indbrud i værksted, Frederikssund

Mellem mandag klokken 17.15 og tirsdag klokken 07.50 var der indbrud i Holte-Hansen Autoservice på Kockvej, idet ukendte gerningsmænd tiltvang sig adgang gennem et vindue, som blev sparket ind. Fra stedet blev der stjålet diverse testudstyr, værktøj, airconditionanlæg og it-udstyr.

 

Hærværk, Værløse

Mellem mandag klokken 08.30 og tirsdag klokken 07.50 blev en bil, som holdt parkeret på Kroparken, udsat for hærværk. Venstre fordør blev overhældt med ukendt sort væske, som trængte igennem lakken, ligesom der også blev lavet ridser på bagsmækken.

 

Konstruktivt ændret knallert, Slangerup

På Brobæksvej i krydset ved Elmevej blev en 15-årig ung mand fra Slangerup standset af en patrulje klokken 09.54. Her blev han sigtet for at føre en konstruktivt ændret knallert, idet hans knallert kunne køre hurtigere end det tilladte.

 

Spirituskørsel, Helsinge

Omkring klokken 11.35 blev det af et vidne observeret, at en bilist formentlig kørte spirituskørsel i Helsinge centrum. En patrulje kørte derfor til en adresse i Helsinge, hvor de traf bilens ejer, en 76-årig kvinde. Her viste et alkometer, at hun formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og hun blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Hun blev efterfølgende kørt til hospitalet med henblik på at få udtaget en blodprøve, som skal fastslå kvindens eventuelle præcise promille.

 

Kørsel i frakendelsestiden, Hundested

En 46-årig mandlig bilist fra Frederiksværk blev klokken 12.25 standset af en patrulje på Amtsvejen. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet han havde fået frakendt førerretten, og han blev derfor sigtet for at køre bil trods dette.

 

Målrettet indsats mod utryghedsskabende narkokriminalitet, Helsinge

Nordsjællands Politi var i forbindelse med en indsats mod utryghedsskabende narkokriminalitet til stede i Helsinge by fra klokken 13 og et stykke tid frem. Undervejs blev flere personer truffet og visiteret uden fund af euforiserende stoffer.

På Kongensgavevej forsøgte en 19-årig mand fra området at løbe fra en patrulje, som dog hurtigt fik ham løbet op. Ej heller han blev ved en efterfølgende visitation fundet i besiddelse af euforiserende stoffer, men hans generalia blev registreret, og patruljen fik en alvorlig samtale med ham om hans adfærd.

Der blev i forbindelse med indsatsen også søgt med narkohund i området, hvilket dog ikke førte til fund af euforiserende stoffer.

Kørsel uden førerret, Helsingør

Klokken 16.08 blev en 30-årig mandlig bilist fra København standset og kontrolleret på Støberivej. Her viste det sig, at han var frakendt førerretten, og han blev derfor sigtet for at have sat sig bag rattet alligevel.

 

Rundering, Birkerød

Klokken 17.00 slog en patrulje et smut forbi Birkerød Hovedgade, heriblandt i nogle baggårde, og der åndede der fred og ro.

Klokken 17.30 var nogle patruljer desuden forbi p-kælderen under biblioteket, hvor det blev til nogle snakke med nogle unge mennesker, der hang ud på stedet.

Omkring klokken 22.00 indløb der så en anmeldelse fra en beboer i Møllevangen, som fortalte, at der rendte en gruppe unge mænd rundt og lavede ballade i området. En patrulje blev sendt til stedet, men ved patruljens ankomst var der igen ro i nabolaget.

 

Tyveri fra frisør, Holte

Klokken 17.34 blev det anmeldt fra Salon SØS, at en fremmed kvinde en halv times tid forinden var kommet ind i salonen og havde bedt om lov til at låne toilettet, og at der nu manglede en pung fra salonen, som den fremmede kvinde formentlig havde stjålet.

Den fremmede kvinde beskrives som: Kvinde, dansk af udseende, 25-30 år, 170 cm høj, almindelig af bygning, hvid i huden, med brunt hår. Talte dansk.

 

Farlig leg, Hillerød

Klokken 17.37 anmeldte et vidne, at fire-fem børn i 10-års-alderen legede på et tag i cirka 15 meters højde på Milnersvej, hvor de blandt andet kørte på skateboard. Anmelderen mente, at legen kunne ende meget galt, og en patrulje kørte derfor til stedet, hvor det blev til en god snak med børnene samt deres forældre.

 

Mistænkeligt forhold, Nærum

Klokken 18.15 anmeldte en borger, at han et kvarter forinden havde set en mistænkelig mand gå imellem flere parkerede køretøjer på Egehegnet og hive i håndtagene på dørene. Da de alle var låst, forsøgte den mistænkelige mand at knuse en rude i en af bilerne, men da han i samme moment fandt ud af, at han havde tilskuere på, forlod han hastigt stedet.

Den fremmede beskrives som: Mand, mellemøstlig af udseende, 25-30 år, 180-190 cm høj, kraftig af bygning, brun i huden.

Kørsel uden førerret, Virum

En 27-årig mandlig bilist fra Taastrup blev klokken 22.48 standset af en patrulje på Kongevejen, hvor han blev bedt om at fremvise et gyldigt kørekort. Det kunne han dog ikke efterkomme, da han ikke havde generhvervet sin førerret, og han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

 

Narkokørsel, Kgs. Lyngby

På Christian X’s Alle blev en 41-årig mandlig bilist fra Gentofte standset af en patrulje klokken 01.10. Her viste et narkometer, at manden formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Han kunne heller ikke fremvise et gyldigt kørekort, idet han ikke havde erhvervet sig et sådant, og han blev derfor også sigtet for at køre bil på trods af dette.

En blodprøve blev efterfølgende udtaget med henblik på at fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

 

Spirituskørsel, Kokkedal

Klokken 02.38 blev en 36-årig mandlig knallertfører fra Kokkedal truffet af en patrulje på Ullerødvej, idet de mistænkte, at han var påvirket af alkohol. Et alkometer viste herefter, at han formentlig havde ført knallerten med en promille over det tilladte, og han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Der venter nu svar fra en blodprøve, som skal fastslå mandens eventuelle præcise promille.

 

Anholdt for trusler, Slangerup

Ifølge en anmeldelse henvendte en fremmed mand sig klokken 04.19 ved et hus på Håndværkervangen, hvor han med en pistollignende genstand truede en 26-årig og en 48-årig mand på adressen. De to mænd fik dog overmandet den fremmede mand og tilbageholdt ham, indtil politiet ankom til stedet.

Ved patruljens ankomst blev den fremmede mand, en 41-årig fra Hillerød, anholdt og sigtet for trusler på livet. Den pistollignende genstand havde de to mænd fået vristet fra ham, og den viste sig at være en attrappistol.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ikke oplysninger omkring motivet for truslerne.

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 20.-21. oktober 2020

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 20.-21. oktober 2020

Nordjyllands Politi

Hallund – borgertip ledte til konfiskering af ulovlige stoffer 

Takket være en opmærksom borger modtog Nordjyllands Politi et tip om, at der efter sigende skulle være euforiserende stoffer på en adresse i Hallund. Tirsdag den 20. oktober ved 21-tiden gik politiet derfor til handling – efter en undersøgelse af adressens beboere besluttede man nemlig at ransage stedet for ulovlige stoffer.

Da politiet ankom til adressen, bankede man på døren og traf den ene af beboerne, en 36-årig mand. Gennem den åbne dør kunne politiet umiddelbart lugte en kraftig stank af hash fra boligen. Forevist gyldig politilegitimation gik den 36-årige mand med til, at politiet måtte ransage hans bolig.

Efter en grundig ransagning fandt politiet i alt 30 gram kokain og 50 gram hash – begge omgående konfiskeret med henblik på senere destruktion. Politiet sigtede derfor den 36-årige mand samt en 34-årig kvinde, som også befandt sig i boligen, for brud på lov om euforiserende stoffer. Begge af de sigtede nægtede dog kendskab til de 30 gram kokain.

Der venter dem nu et retsligt efterspil.

 

Podcastserien Vidne – fra forbrydelse til straf

Mød fem vidner og få deres personlige beretning fra forbrydelsen sker, til der falder dom i sagern. Hør også, hvordan en efterforsker, en anklager, en forsvarer og en dommer arbejder med vidner

Gå på din foretrukne podcastkanal og søg på “vidne” eller klik her for at høre podcastet

 

Nørresundby – cannabispåvirket bilist anholdt

Ved midnatstid natten til onsdag den 21. oktober kom en patruljevogn kørende ad Forbindelsesvejen i Nørresundby. Her besluttede betjentene sig for at standse en personbil foran dem til rutinemæssig kontrol – og det fik desværre konsekvenser for bilisten.

Politiet henvendte sig til føreren af bilen, som viste sig at være en 21-årig mand. Da den ene af betjentene kiggede ind i hans bil for at tale med ham, lagde hun mærke til, at der lå en lille pose på gulvet i førerkabinen. En pose, som ved nærmere undersøgelse lugtede kraftigt af hash – og som senere skulle blive kontrolvejet til at indeholde 3,52 gram hash.

Føreren af bilen blev derfor instrueret i at deltage i en narkometertest. Testen gav positivt udslag for, at manden tilsyneladende var påvirket af cannabis. Politiet sigtede og anholdt derfor den 21-årige mand for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer samt brud på lov om stoffer.

Politiet bragte derefter manden ind for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Hjørring – narkopåvirket knallertfører anholdt

En 35-årig mand kom kørende ad Skjoldborgsvej i Hjørring på sin knallert onsdag den 21. oktober om morgenen, da en patruljevogn signalerede, at han skulle standse. En betjent tog derefter kontakt til ham.

Betjenten lagde hurtigt mærke til, at knallertføreren havde røde, blanke øjne samt talte sløret – tydelig tegn på, at han var påvirket af narko. Politiet instruerede derfor den 35-årige mand i at deltage i en narkometertest.

Desværre for knallertføreren viste testen, at han tilsyneladende var påvirket af narkotika – betjentens mistanke havde været på rette plads. Man fandt derefter 0,53 gram hash i knallertførerens lomme i forbindelse med en visitation.

Politiet sigtede og anholdt derfor knallertføreren for kørsel under påvirkning af euforiserende stoffer samt brud på lov om besiddelse af narkotika, hvorefter han fik en køretur i patruljevognen til skadestuen for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 20.-21. oktober 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

HASLEV: Uden kørekort – og nu uden bil

Tirsdag klokken 7.43 standsede politiet en 34-årig mand fra Haslev på Ringstedvej i Haslev. Den 34-årige viste sig ikke have noget kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Imidlertid var den 34-årig blevet standset to gange tidligere og sigtet for at køre uden førerret, så hans bil blev beslaglagt på stedet.

 

NÆSTVED: Snød med mobilbilletter

En 24-årig mand fra Fensmark blev tirsdag eftermiddag sigtet for at snyde med mobilbilletter i bussen. Klokken 13.42 blev politiet kaldt til Banegårdspladsen i Næstved, hvor to personer i en bus havde fremvist mobilbilletter, som ikke var gyldige. Det blev de rejsende noget opbragt over, og da de ikke ville forlade bussen, blev der ringet til politiet. Det blev herefter til en sigtelse efter straffelovens bestemmelser om tilsnigelse af adgang uden at betale til den 24-årige.

 

HASLEV: Råbte op efter at have kørt uden kørekort

Politiet standsede tirsdag klokken 14.22 en bilist på Vestre Ringvej i Haslev. Det var en 49-årig mand, som ikke havde noget kørekort, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. En passager i bilen – en 24-årig mand fra Køge – blev vred over politiets indblanding i kørslen, og han råbte op og smed bilnøglerne væk. For at få ro på stedet blev den 24-årige anholdt klokken 14.25 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men han faldt hurtigt til ro og blev løsladt kort efter. Han kan nu vente en bøde for overtrædelsen.

 

VORDINGBORG: Kørte påvirket i stjålet bil

Tirsdag klokken 18.05 standsede politiet en 56-årig mand fra Vordingborg på Troldeparken. Den bil, den 56-årige kørte i, var stjålet tirsdag morgen i Vordingborg, og da den 56-årige blev narkometertestet, gav testen udslag for kokain, cannabis, amfetamin, methamfetamin og metadon. Den 56-årige havde også 14,7 gram amfetamin og 75 stk. metadontabletter på sig, men til gengæld havde han ikke noget kørekort. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og for at have stjålet bilen. Bilen, han kørte i, blev beslaglagt på stedet.

 

SLAGELSE: Cykelpolitiet på patrulje

To betjente rykkede tirsdag aften ud på cykeltur med forskellige destinationer i Slagelse. Turen gik forbi Anlægget på Parkvej, Bredegade, Banegårdspladsen, Circle K på Mariendals Alle og gymnasiet i Bredahlsgade. Alle steder var der ro og ingen forhold, der gav anledning til påtaler. Ved busterminalen på Ndr. Stationsvej mødte betjentene nogle personer, der tilsyneladende var i færd med at forberede en joint. En 14-årig dreng havde jointen på sig, mens en 18-årig mand havde flere små poser med i alt 80,59 gram hash på sig. Den 18-årige blev sigtet for salg af euforiserende stoffer, og de sociale myndigheder er underrettet om sagen.

 

RØNNEDE: Høj fart på landevejen

Mellem tirsdag klokken 20.45 og onsdag klokken 1.30 var færdselspolitiet på landevejen mellem Rønnede og Vordingborg, hvor mange trafikanter desværre bliver fristet til at køre for hurtigt. Nogle gange meget for hurtigt. En bilist dyttede af patruljen, og han blev sigtet for ulovligt at have anvendt et lydsignal, som det hedder i færdselsloven. To blev målt til at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet, mens en enkelt kørte mere end 60% for hurtigt, og det udløser en betinget frakendelse af kørekortet.

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 20. oktober 2020

Bornholms Politi

Færdsel

Tirsdag formiddag holdt ATK-bilen på Svalhøjvej i Hasle. Her kørte fem bilister for stærkt, højeste hastighed blev målt til 100 km/t i en 80 km-zone.

Tirsdag aften standsede patruljen en bil på Hallebakken i Rønne. Føreren, en 42-årig udenlandsk mand, fremstod spirituspåvirket. Føreren blev testet med et alkometer, der viste en promille over det tilladte i forbindelse med bilkørsel, så han blev anholdt og indbragt til Bornholms Hospital for udtagelse af en blodprøve.

Senere på aftenen blev en bil standset i Robbedale. Den 47-årige mandlige fører af bilen blev testet med et alkometer, der viste en promille over det tilladte i forbindelse med bilkørsel, så han blev også anholdt og indbragt til Bornholms Hospital for udtagelse af en blodprøve.

 

Kilde: Bornholms Politi / 20.-21. oktober 2020

Fyns Politi

Assens

Indbrud i virksomhed
5683 Hårby – Helnæsvej
Anmeldt: 20/10/2020 08:27
Sket: 19/10/2020 17:00 – 19/10/2020 19:00
Indgang: dør opbrudt. Stjålet: smartphone, kontanter.
Signalement af gerningsmand: A: Mand, 40-45 år, 170 cm, Kropsbygning: Almindelig.
B: Mand, 30-40 år, 170 cm, Kropsbygning: Almindelig.
C: Mand, 30-40 år, 170 cm, Kropsbygning: Kraftig.
Køretøj: Skoda Octavia.

Hærværk
5610 Assens – Provstigade
Anmeldt: 20/10/2020 12:04
Sket: 19/10/2020 16:00 – 20/10/2020 10:00
Blå VW California, personbil, årg. 97. Bilens side ridset.

Hærværk
5610 Assens – Provstistræde
Anmeldt: 20/10/2020 15:15
Sket: 18/10/2020 18:00 – 20/10/2020 13:50
Metalrød Fiat 500C, personbil, årgang 13. Flere steder på bilen ridset.

Faaborg/Midtfyn

Indbrud i sommerhus
5600 Faaborg – Lærkevej
Anmeldt: 20/10/2020 15:24
Sket: 16/10/2020 17:00 – 20/10/2020 15:10
Indgang: vindue opbrudt. Stjålet: elektronisk udstyr.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5600 Faaborg – Sundvænget
Anmeldt: 21/10/2020 03:22
Sket: 21/10/2020 03:15
Sigtede førte personbil under påvirkning af euforiserende stoffer.

Spirituskørsel
5792 Årslev – Svendborgmotorvejen
Anmeldt: 20/10/2020 23:53
Sket: 20/10/2020 23:53
Sigtede førte personbil, selvom han var påvirket af alkohol over den tilladte grænse.

Kerteminde

Indbrud i virksomhed
5390 Martofte – Fynshovedvej
Anmeldt: 20/10/2020 09:00
Sket: 19/10/2020 17:00 – 20/10/2020 08:45
Indgang: port til lade. Stjålne genstande: lamper.

Langeland

Intet til døgnrapporten.

Middelfart

Indbrud i virksomhed
5500 Middelfart – Koesmosevej
Anmeldt: 21/10/2020 03:11
Sket: 21/10/2020 03:05
Indgang: dør opbrudt. Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5500 Middelfart – Færgegårdvej
Anmeldt: 20/10/2020 15:27
Sket: 20/10/2020 07:30 – 20/10/2020 15:15
Indgang: Vindue opbrudt. Stjålet: smykker, bærbar computer, rygsæk, pung.

Spirituskørsel
5500 Middelfart – Jernbanegade
Anmeldt: 21/10/2020 00:31
Sket: 21/10/2020 00:31
Sigtede førte personbil uagtet, at han var påvirket af spiritus over det tilladte.

Nordfyn

Intet til døgnrapporten.

Nyborg

Tyveri af uregistreret køretøj
5800 Nyborg – Duensvænge
Anmeldt: 20/10/2020 10:30
Sket: 20/10/2020 10:30
Anmelder oplyste, at han havde fundet en ATV i et skovområde.

Odense

Brand i øvrigt
5000 Odense C – Grønnegade
Anmeldt: 20/10/2020 11:29
Sket: 20/10/2020 11:29
Brand i skur.

Knivloven, §1, kniv på offentligt tilgængeligt sted
5270 Odense N – Bogensevej
Anmeldt: 20/10/2020 13:03
Sket: 20/10/2020 13:03
Sigtede blev fundet i besiddelse af en foldekniv med bladlængde på 7 cm.

Våbenloven, i øvrigt
5270 Odense N – Bogensevej
Anmeldt: 20/10/2020 13:03
Sket: 20/10/2020 13:03
Sigtede blev fundet i besiddelse af en økse.

Indbrud i virksomhed
5000 Odense C – Klosterbakken
Anmeldt: 20/10/2020 08:09
Sket: 16/10/2020 23:00
Indgang: dør til kirke opbrudt. Umiddelbart intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Asser Rigs Vej
Anmeldt: 20/10/2020 13:07
Sket: 20/10/2020 08:30 – 20/10/2020 13:00
Indgang: dør opbrudt. Intet overblik over det stjålne.

Indbrud i privat beboelse
5250 Odense SV – Thujavej
Anmeldt: 21/10/2020 00:11
Sket: 20/10/2020 17:30 – 21/10/2020 00:05
Indgang: vindue opbrudt. Stjålet: smykker.

Tyveri af registreret køretøj
5240 Odense NØ – Birkeparken
Anmeldt: 20/10/2020 10:18
Sket: 19/10/2020 21:00 – 20/10/2020 07:30
Sølvgrå C1 personbil stjålet fra parkeringspladsen.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5000 Odense C – Vesterbro
Anmeldt: 20/10/2020 12:07
Sket: 20/10/2020 12:07
Forurettede fik stjålet en pung fra sin taske, som efterfølgende blev fundet i en skraldespand.

Tyveri fra personbil
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 20/10/2020 12:40
Sket: 16/10/2020 19:25 – 18/10/2020 10:30
Seat Leon, årgang 2013 farve sort. Siderude knust. Intet overblik over stjålne genstande.

Tyveri fra personbil
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 20/10/2020 13:37
Sket: 15/10/2020 14:00 – 20/10/2020 13:30
Siderude knust i personbil, Volkswagen Polo, årgang 2015. Intet stjålet.

Tyveri fra lastbil/varebil
5250 Odense SV – Bøgedals Allé
Anmeldt: 20/10/2020 11:04
Sket: 09/10/2020 16:00 – 12/10/2020 06:00
Tyveri fra varebil, Renault Trafic, hvid, årg. 2018. Dør opbrudt. Stjålet fra varerum: El-værktøj.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5250 Odense SV – Elmegårdsvej
Anmeldt: 20/10/2020 08:01
Sket: 19/10/2020 14:00
Forurettede fik stjålet sin pung fra sin lomme.

Færdselsuheld
5220 Odense SØ – Østre Ringvej
Anmeldt: 20/10/2020 15:44
Sket: 20/10/2020 15:44
Part 1, personbil, kørte ad Østre Ringvej mod syd. Part 1 på sin radio, og bemærkede derfor ikke, at den part 2, personbil, kørte langsomt. Part 1 kørte op bag i part 2, som efterfølgende blev skubbet op bag i part 3, lastbil. Ingen personskade.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5220 Odense SØ – Nyborgvej
Anmeldt: 20/10/2020 19:53
Sket: 20/10/2020 19:53
3 personer blev truffet i køretøj, hvorfra der lugtede kraftig af hash. Alle 3 blev sigtet for lov om euforiserende stoffer. Under visitation blev der fundet en joint. Ydermere blev føreren af køretøjet testet positivt for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel
5230 Odense M – Munkebjergvej
Anmeldt: 20/10/2020 23:44
Sket: 20/10/2020 23:44
Sigtede førte personbil påvirket af alkohol over det tilladte.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5230 Odense M – Munkebjergvej
Anmeldt: 20/10/2020 23:44
Sket: 20/10/2020 23:44
Sigtede førte personbil, selvom han var påvirket af euforiserende stoffer.

Spirituskørsel
5250 Odense SV – Fynske Motorvej
Anmeldt: 20/10/2020 14:58
Sket: 20/10/2020 14:57
Anmelder kørte bag en personbil, som kørte meget usikkert og kontaktede derfor politiet. Ved politiets ankomst blev føreren af personbilen anholdt og sigtet for spirituskørsel.

Hærværk
5250 Odense SV – Lungstedløkken
Anmeldt: 20/10/2020 10:42
Sket: 16/10/2020 16:00 – 17/10/2020 08:00
Metalgrøn Peugeot 308, personbil, årgang 2018. Bilen var ridset.

Hærværk
5270 Odense N – Æbleparken
Anmeldt: 20/10/2020 15:22
Sket: 20/10/2020 14:22
Ruder i anmelders lejlighed slået itu.

Svendborg

Indbrud i forretning
5700 Svendborg – Voldgade
Anmeldt: 20/10/2020 10:01
Sket: 19/10/2020 17:40 – 20/10/2020 09:50
Indgang: dør forsøgt opbrudt. Intet stjålet.

Tyveri af skib/båd/fly
5700 Svendborg – Blåbyvej
Anmeldt: 20/10/2020 15:21
Sket: 13/10/2020 17:00 – 20/10/2020 15:00
Tyveri af jolle, mrk. Witt, 10 fods, siderne råhvid, bund dueblå og indvendig grønlig, påsat Yamaha motor.

Ærø

Indbrud i privat beboelse
5970 Ærøskøbing – Vestergade
Anmeldt: 20/10/2020 07:20
Sket: 20/10/2020 00:00 – 20/10/2020 04:30
Indbrud på færge. På færgen var der opbrudt 2 spilleautomater samt en vekselautomat, som alle var blevet tømt for mønter og sedler.

 

Kilde: Fyns Politi / 20. oktober 2020