Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 22. juni 2021

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Lindeholmen, Solrød Strand
Åsvej, Jersie, Solrød Strand

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Rugvangen, Kr. Sonnerup, Kirke-Såby
Jagtvej, Jyllinge
Lerchenfeldvej, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Rasteplads, Vestmotorvejen, Ringsted
Sigerslevvej, Sigerslev, Store-Heddinge
Åmosevej, Skellingsted, Mørkøv

 

 

Brand i rendegraver – Roskildevej, Ortved, Ringsted

Kl. 08.22 måtte en 60-årig mand fra Lejre stoppe kørslen i sin rendegraver, da der under kørslen udbrød brand i motoren. Han fik tilkaldt brandvæsnet, som kunne konstatere, at branden nu havde bredt sig til hele rendegraveren. Politiet måtte derfor kortvarigt spærre Roskildevej for trafik i begge retninger frem til kl. ca. 09.25, medens slukningsarbejdet foregik. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag politiet ikke undersøger nærmere ud fra omstændighederne ved brandens opstart. Ingen kan mistænkes for at have foretaget sig noget strafbart.

 

Spirituskørsel – Lerskovvej, Vråby, Hårlev – Stevns

Kl. 16.42 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Tureby for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Humanitær eftersøgning – Ølby – Køge

Kl. 17.16 bad pårørende til en 80-årig fra Køge om hjælp til at finde hende, idet hun i forbindelse med en gåtur formentlig ikke kunne finde hjem af sig selv igen. Hun havde været væk siden kl. ca. 15.30 og var ikke blevet fundet i den mellemliggende tid. Politiet iværksatte herefter en humanitær eftersøgning af den savnede, som også blev efterlyst i de lokale offentlige transportmidler. Patruljer, herunder en hundepatrulje, ledte efter den 80-årige i butikker, ved stranden i Ølby og andre steder, hvor hun kunne formodes at opholde sig. Kl. ca. 19.15 fandt en hundepatrulje hende i en carport på en privat adresse i Ølby-området. Hun var i god behold og blev efter et check på skadestuen overgivet til familien til fornøden omsorg.

 

Narkokørsel uden førerret – Hundige Centervej, Greve

Kl. 17.25 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 21-årig mand fra Greve for kørsel i narkotikapåvirket i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret. Den 21-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om påvirkning af hash) og afhøring til de to sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

 

Spirituskørsel – bil beslaglagt – Tinghulevej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 20.02 blev en 33-årig mand fra Højby Sj. standset som fører af en personbil af en patrulje, der er på sommerassistance i Odsherred kommune. Den 33-årige var påvirket af spiritus under kørslen, hvilket blev bekræftet af en alkometertest. Han blev derfor kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Førerretten inddrog politiet hos den 33-årige, hvis bil også blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation. Baggrunden herfor var den foretagne alkometertest, der gav politiet en formodning om, at analysen af den udtagne blodprøve ville vise en alkoholkoncentration i blodet på over to promille. Dermed havde politiet hjemmel til både at beslaglægge hans bil og inddrage hans førerret uden skelen til, om den 33-årige tidligere havde en strafferetlig afgørelse for spirituskørsel eller ej.

 

Uorden gav bøder – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 21.20 fik politiet en anmeldelse om uorden foran togstationen, idet to mænd var ved at komme i slagsmål. Politiet fik på stedet kontakt til en 18-årig mand fra Holbæk og en 29-årig mand fra Højby Sj. De var blevet uenige om et eller andet, så den ældste havde skubbet til den yngste, som herefter kom i slagsmål med modparten, så de rullede rundt på jorden og forstyrrede den offentlige orden på stedet. Politiet afgjorde ”kampen” ved at sigte begge for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, inden de blev sendt i hver sin retning. Begge kan nu forvente at modtage en bøde i anledning af det utryghedsskabende slagsmål foran togstationen.

 

Musik til ulempe – Folkeparken – Roskilde

Kl. 23.31 fik politiet en anmeldelse om, at mange unge var forsamlet i parken, og at høj musik blev spillet fra en medbragt soundboks. En patrulje kunne blandt de ca. 100 forsamlede notere sig en god stemning, og at den afspillede musik ikke var til væsentlig ulempe for de omkringboende. Kort efter forlod en ædru ejer af soundboksen området medbringende sin soundboks, men kort efter var en ny soundboks til stede i parken. Politiet oplyste brugerne om, at lydniveauet på dette tidspunkt efter midnat skulle holdes på en acceptabel lydstyrke, så naboer mv. til det grønne område ikke blev forstyrret. Ingen yderligere anmeldelser om for høj musik indløb resten af natten.

 

Person i have var ikke mistænkelig – Højager, Greve

Kl. 23.45 anmeldte en opmærksom kvinde, at hun under sin gåtur ad bl.a. Højager havde bemærket en person luske rundt i en have. Personen havde bl.a. brugt en lommelygte, som var blevet slukket, mens anmelderen holdt øje med, om personen forsvandt fra haven. En patrulje skyndte sig til området og fik kontakt til den mistænkelige person. Der var blot tale om den kvindelige beboer, som i mørket og ved brug af lys havde været ude at lede efter snegle i sin have. Der foregik absolut intet strafbart, så politiet kørte kort efter fra stedet.

 

Narkobilist med kniv og peberspray – Landevejen, Tuse, Gislinge – Holbæk

Kl. 23.50 blev en 38-årig mand fra Rødby anholdt og sigtet for både kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil og for overtrædelse af våben- og knivloven. Han blev nemlig fundet i besiddelse af både en peberspray og en låsbar foldekniv. Mistanken for narkokørslen opstod, da narkometertesten indikerede, at han var påvirket af kokain under kørslen i varebilen. Den 29-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

 

Utryghedsskabende telefonopkald – Kalundborg

Gennem de seneste dage har flere borgere i Kalundborg-området oplevet at modtage et telefonopkald fra en fremmed mand, der har udgivet sig for at være ansat hos Københavns Politi.
Manden har oplyst, at baggrunden for hans telefonopkald er anholdelse af nogle indbrudstyve, som har været i besiddelse af en liste med adresser i Kalundborg-området, hvor der måske var planlagt indbrud. Derfor er borgerne blev kontaktet, fordi flere indbrudstyve er på fri fod og måske vil lave indbrud, ligesom borgerne er blevet spurgt ind til personlige forhold omkring boligen, værdifulde genstande og effekter, fortrolige oplysninger om diverse koder og antal personer boende på adressen mv.
Midt- og Vestsjællands Politi har intet med disse opkald at gøre, og rådet fra politiet vil være at afkræve den formentlig falske politimand oplysninger om fulde navn og arbejdssted, så en kontrolopringning via politiets ottecifrede hovedtelefonnummer sluttende med det velkendte 1448 kan foretages med henblik på omstilling til den pågældende medarbejder. Enkelte borgere havde gennemskuet den falske politimand, der straks afbrød opkaldet ved disse kontrolspørgsmål. Generelt opfordres borgerne til at være meget varsomme og skeptiske med at videregive fortrolige og personlige oplysninger i telefonen til personer, hvis identitet ikke er fastlagt med sikkerhed.

 

OPFØLGNING

 

Grundlovsforhør igen – Vanvidskørsel – Greve – VIDNER EFTERLYSES

En 20-årig mand fra Brøndby er nu igen blevet anholdt i samme sag om en såkaldt vanvidskørsel i Greve torsdag aften i sidste uge. Fredag blev den 20-årige fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde med påstand om varetægtsfængsling fra anklagemyndighedens side. Retten fandt dog ikke grundlag herfor og løslod den 20-årige. Anklagemyndigheden kærede denne kendelse, så Øster Landsret har efterfølgende kigget på sagen og bestemt, at den 20-årige skal varetægtsfængsles. Derfor fremstilles han tirsdag igen i retten i Roskilde, hvor en dommer nu skal tage stilling til længden af varetægtsfængslingen af den 20-årige bilist. Han er sigtet for hensynsløs kørsel ved bl.a. at have kørt frem mod flere røde lyssignaler, kørt med væsentlig højere hastighed end tilladt samt at have udsat en familie, der var på vej over Hundige Strandvej i et fodgængerfelt, for overhængende fare, da familien måtte undvige for at undgå at blive påkørt.
Politiet vil gerne efterlyse både bilister og andre vidner, herunder især familien i fodgængerfeltet, for at få deres forklaringer som vidner til belysning af sagen mod den 20-årge bilist. Oplysninger i sagen bedes givet til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 114 eller tlf. 46351448.

 

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 22. juni 2021

Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 10.30 i Retten i Randers en 17-årig mand, der sigtes for trusler om vold mod en person i offentlig tjeneste ved mandag eftermiddag at have truet en ansat på en institution på livet.

 

Umotiveret overfald med bushammer

Mandag kl. 14.20 kom en 39-årig kvinde gående ad Ringkøbingvej i Aarhus C, da hun tilsyneladende helt umotiveret blev overfaldet af en ukendt kvinde.

Den 39-årige kvinde har forklaret til politiet, at kvinden kom gående direkte mod hende og råbte skældsord af hende på engelsk, hvorefter hun trak en bushammer op af sin taske og begyndte at slå ud efter hende.

Den 39-årige kvinde forsøgte at afværge med sin paraply, der blev ødelagt, hvorefter kvinden slog hende i panden med bushammeren. Herefter forlod kvinden stedet i retning mod Silkeborgvej og fortsatte ud ad Silkeborgvej mod vest.

Kvinden beskrives som:

 • Ca. 30 år gammel
 • 165-170 cm høj
 • Spinkel af bygning
 • Udenlandsk af udseende – muligvis østeuropæisk
 • Havde sort kortklippet/strittende hår
 • Var iført en rød langærmet trøje, lyse shorts med prikker
 • Medbragte en mindre sort nylon skuldertaske
 • Talte engelsk

Østjyllands Politi hører gerne fra eventuelle vidner til episoden eller fra andre, der kan have viden om, hvem kvinden er. Oplysninger i sagen kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

 

Tøjtyv på spil i flere butikker

Mandag kl. 13.45 havde en medarbejder i en sportsforretning på Strøget i Aarhus spottet en mand, der havde taget et par shorts, der hang på et bøjlestativ, hvorefter han havde revet alarmerne af dem. Medarbejderen konfronterede manden, der med det samme løftede armene i vejret og sagde, at han ikke havde stjålet noget, hvorefter han gik ud af butikken.

Da medarbejderen efterfølgende fik kiggede nærmere på shortsene, kunne han se, at de var gået i stykker i forsøget på at hive alarmen af. Han fulgte derfor efter manden der gik ad Ryesgade og kiggede rundt på flere butikker. Ved et tøjforretning tog medarbejderen kontakt til personalet og fortalte dem om den mistænkelige mand, der i samme øjeblik kom gående fra butikken med en bunke trøjer i hænderne, som han formentlig havde taget fra en af de udendørs udstillinger.

Medarbejderen tog kontakt til strøgvagterne, der kort efter ankom til stedet og fik manden til at levere trøjerne tilbage. Herefter blev manden visiteret og fundet i besiddelse af en urtekniv. Vagterne kontaktede derfor politiet og gik retur mod sportsforretningen, hvor de afventede politiets ankomst. Da politiet ankom til stedet blev den 26-årig mand sigtet for butikstyveri og for overtrædelse af knivloven.

 

Gik rundt med køkkenkniv midt om natten

Natten til tirsdag kl. 04.30 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en kvinde, der ved Mariagervej/Markedsgade i Randers C spottede en mand, der efter alt at dømme gik rundt med stor kniv i lommen.

Kvinden fulgte i sin bil efter manden mod Fuglebakken, mens hun havde politiet i røret. Kort efter ankom en patrulje til Fuglebakken, hvor betjentene tog kontakt til den 40-årige mand, der ganske rigtigt blev fundet i besiddelse af en stor køkkenkniv.

Manden forklarede, at han skam var på vej hen til politigården for at aflevere kniven. Men da betjentene oplyste ham om, at han i så fald gik i den forkerte retning, ønskede han pludselig ikke at udtale sig yderligere. Han blev i stedet anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.

 

Nægtede at samarbejde og måtte et smut forbi politigården

Natten til tirsdag kl. 00.55 spottede en patrulje en mand, der stod midt på gaden i krydset Trangstræde/Østergrave i Randers C. Manden stod med en sort stofgenstand i hånden, som viste sig at tilhøre en restauration i Storegade.

Betjentene tog kontakt til manden med henblik på at aflevere genstanden tilbage til rette ejer. Manden ville dog ikke samarbejde med politiet, og han nægtede at oplyse navn og fødselsdato. Han endte derfor med at blive anholdt og sigtet for overtrædelse af retsplejeloven ved at nægte at oplyse sig navn.

Han blev kørt til politigården i Randers med henblik på at finde frem til hans identitet. Ved ankomst til politigården var manden dog blevet noget mere samarbejdsvillig, og han fremviste med det samme et ID-kort, hvorefter han blev løsladt igen.

 

Fik pludselig travlt, da politiet bankede på døren

Mandag kl. 10.19 kørte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje forbi en adresse i det nordlige Aarhus, hvor de havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt hash. Da betjentene bankede på døren, kom en person hen og kiggede ud af dørspionen. Betjentene oplyste, at det var politiet, hvorefter vedkommende på den anden side af døren hurtigt løb væk fra døren og fik travlt med et eller andet.

Betjentene fik sparket døren ind og nåede at få fat i den 28-årige mand, der sad med en pose skunk, som han, efter eget udsagn, var i færd med at smide ud af vinduet. Ved ransagningen af lejligheden fandt betjentene noget skunk, nogle kontakter, en masse tommer salgsposer og andre indikationer på, at der blev solgt narkotika fra adressen. Den 28-årige mand blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

 

Færdsel

Mandag kl. 10.22 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for manglede tegngivning, da han blev standset af en patrulje på Mysundevej i Randers NØ.

Mandag kl. 12.12 blev en 52-årig mandlig knallertkører anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Bredgade i Malling.

Mandag kl. 14.35 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spiritus- og narkokørsel samt kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Nørrebrogade i Randers C.

Mandag kl. 19.06 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Østergade i Grenaa.

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Doktorbakken i Trige begået mellem lørdag den 19/6 kl. 12.00 og mandag den 21/6 kl. 10.00
 • På Frederiksgade i Aarhus C begået mandag den 21/6 kl. 10.49
 • På Jeppe Aakjærs Vej i Selling, Hadsten begået mellem søndag den 20/6 kl. 15.00 og mandag den 21/6 kl. 10.00

 

Kilde: Østjyllands Politi / 22. juni 2021

Nordsjællands Politi

Uheldsbilist havde kørselsforbud

Stenløse: En 22-årig mand fra Hvidovre kørte mandag morgen klokken 07.05 ind i en modkørende 69-årig 2bilist fra Stenløse. Uheldet skete på Hesselvej, og den 22-årige endte på en mark som følge af sammenstødet og måtte efterfølgende til tjek på hospitalet, hvor han også fik taget en blodprøve, da der var en formodning om, at han var påvirket af hash. Den 22-årige blev sigtet for kørsel under indflydelse af euforiserende stoffer, for ikke at have udvist behørig agtpågivenhed samt for kørsel uden førerret, da han tidligere var idømt et kørselsforbud.

 

Pc stjålet fra bil

Helsingør: Mellem fredag eftermiddag og søndag aften klokken 18.00 er der stjålet en bærbar pc fra en BMW, som holdt på Havnepladsen. Tyven har knust en siderude i bilen for at skaffe sig adgang.

 

Mobiltelefon stjålet

Helsingør: En 13-årig ung mand anmeldte mandag klokken 09.09, at han søndag mellem klokken 11.00 og 11.15 havde fået stjålet sin mobiltelefon og hovedtelefoner, mens han var på Gummistranden.

 

Kørte uden førerret

Skævinge: Mandag formiddag klokken 11.10 blev en 54-årig mand fra Jægerspris standset, da han kom kørende ad Strøvej. Her blev han sigtet for at køre bil, selvom han tidligere var frakendt førerretten.

 

Brand i blomsterkumme

Gentofte: Klokken 11.20 opstod der brand i en blomsterkumme på Folkevej. Ilden blev hurtigt slukket og er formentlig opstået som følge af, at et cigaretskod var blevet smidt i blomsterkummen.

 

Tog billeder af ung kvinde

Kgs. Lyngby: En ukendt mand tog mandag eftermiddag klokken 12.21 nogle billeder af en 16-årig ung kvinde, da hun kom gående ad Klampenborgvej. Manden havde kort forinden passeret den unge kvinde på en knallert, hvorefter han standsede og gik ind i en busk, hvorfra han fotograferede den unge kvinde, da hun gik forbi. Manden beskrives som dansk af udseende, 50-55 år, 175-180 cm høj og kraftig af bygning. Iført en mørk hjelm, muligvis mørkt tøj og kørte på en sort knallert. Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med manden for at afklare, hvorfor han fotograferede den unge kvinde.

 

Klagede over musik

Klampenborg: En borger ringede klokken 13.14 til politiet og anmeldte, at der blev spillet høj musik på et grønt område ved Bellevue Strand. Da en patrulje kort tid efter kom til stedet, var der imidlertid ikke noget at høre.

 

Fandt kanonslag i vejkanten

Helsingør: Mandag eftermiddag klokken 15.23 ringede en 27-årig mand til politiet og fortalte, at han havde fundet et kanonslag i vejkanten på Ellehammervej. En patrulje kørte til stedet og vurderede i samråd med Ammunitionsrydningstjenesten, at kanonslaget var ufarligt, hvorefter patruljen tog det med til politigården med henblik på destruering.

 

Drenge taget for butikstyveri

Helsingør: To lokale drenge på henholdsvis otte og ni år blev mandag eftermiddag klokken 15.37 taget for butikstyveri i Kvickly på Prøvestensvej. De to drenges forældre og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen.

 

Taske stjålet fra bil

Vedbæk: En taske blev omkring klokken 16.05 stjålet fra en ulåst bil på Olgasvej. Her var en kvinde ved at bære nogle ting ind på adressen og var derfor væk fra bilen i det øjeblik, hvor en tyv så sit snit til at stjæle tasken.

 

Falsk betjent lagde røret på

Melby: En ukendt mand ringede mandag eftermiddag klokken 16.51 til en 66-årig kvinde i Melby og udgav sig for at være fra politiet og bad om kvindens Nem-id. Men hun lod sig ikke narre, og da hun bad om at få oplyst den falske betjents politi-idnummer, lagde manden røret på.

 

Afleverede dankort til falsk bankmand

Hørsholm: En 85-årig kvinde blev mandag aften narret til at udlevere sit sankort og kode til en mand, der udgav sig fra at være fra en bank. Han oplyste, at kvindens dankort var blevet misbrugt og, at han, for at kunne undersøge sagen nærmere, havde brug for hendes dankort og kode. Manden overtalte den 85-årige til at lægge kort og kode i en kuvert, som han ville hente senere. Efterfølgende opdagede kvinden, at der var hævet penge fra hendes konto.

Nordsjællands Politi advarer på det kraftigste imod at man udleverer dankort, koder, personlige oplysninger, kontonummer, Nem-id og lignende til folk, man ikke ved, hvem er. Bliver man ringet op af personer, der fx udgiver sig for at være fra en bank eller politiet, skal man bede om personens navn og ringe tilbage til banken eller politiet for at få bekræftet, at vedkommende er ansat og har kontaktet en. Her er det vigtigt, at man selv finder hovednummeret til bank eller politi og ikke ringer tilbage til det nummer, som der i første omgang er ringet fra eller som bliver oplyst af den ukendte person.

 

Fik ophold på hotel gitterly

Frederiksværk: En 38-årig mand fra Billund måtte skifte sit værelse på Frederiksværk Hotel ud med et ophold på hotel gitterly, da han mandag aften klokken 19.44 var kommet op at toppes med en anden gæst på Frederiksværk Hotel og i den forbindelse skabte uro og uorden. Den 38-årige mand blev således taget med på politigården og blev sat i detentionen i nogle timer, indtil det blev vurderet, at han var faldet tilstrækkeligt til ro til at blive løsladt.

 

Sigtet for narkokørsel

Hellerup: Mandag aften klokken 21.08 blev en 20-årig mand fra København standset, da han kom kørende ad Hellerupvej. Her viste en narkometertest, at han var påvirket af cannabis. Han blev derfor sigtet for narkokørsel.

 

Taget på fersk gerning

Snekkersten: En 19-årig mand fra Helsingør blev mandag aften anholdt på fersk gerning, da han klokken 22.13 var brudt ind i en villa på Roret. Den 19-årige fremstilles i grundlovsforhør i løbet af i dag, tirsdag.

Hjælp os med at fange tyven. Ring til os på 1-1-4, hvis du ser noget mistænkeligt, eller hvis du opdager et indbrud, som er i gang. Hurtig henvendelse og et godt signalement kan hjælpe os. Læg gerne mærke til, hvordan tyven ser ud: Højde, hårfarve, tøj, evt. transportmiddel, redskaber og/eller medbragte tasker/rygsække er vigtige informationer, når vi skal finde tyven.

 

Sigtet for vold mod tjenestemand

Helsingør: En 27-årig mand fra Nivå blev natten til tirsdag sigtet for vold mod tjenestemand. Den 27-årige kastede et plastikglas med en ukendt væske mod en polititjenestemand, som var i færd med at håndtere en anholdt fra et gadeslagsmål i krydset Stengade/Fiolgade. Den 27-årige blev taget med på politistationen og fremstilles i grundlovsforhør i løbet af i dag, tirsdag. I samme forbindelse blev en 16-årig ung mand anholdt og sigtet for overtrædelse af Ordensbekendtgørelsen, da han flere gange råbte af politiet og opførte sig opfarende. Han blev ligeledes taget med til detentionen, hvorfra han nogle timer senere blev løsladt og afhentet af sine forældre, som, på grund af hans alder, var blevet orienteret om sagen.

 

Stjal fingerringe

Hillerød: En 16-årig ung mand med ukendt adresse blev natten til tirsdag anholdt og sigtet for tyveri, efter han klokken 01.36 via en åbent stuevindue i en bolig på Nordre Jernbanevej havde rakt ind og stjålet to fingerringe.

Vidste du, at Nordsjællands Politi altid forsøger at finde en ledig patrulje, hvis du ringer om et indbrud, der er i gang nu og her? Vi vil nemlig gerne fange indbrudstyven på fersk gerning.

 

Indbrud i villa

Gentofte og Lyngby: En 41-årig mand anmeldte klokken 02.45, at han netop havde overrasket en mand, som havde brudt ind i den 41-åriges hjem på Begoniavej. Manden, som havde opbrudt et vindue med et koben, var derefter flygtet fra stedet. Patruljer kørte til området for at lede efter ham, og der blev med patruljehund gået spor i retning mod Anemonevej, men det var ikke muligt at finde frem til gerningspersonen.

Han beskrives som: mand, 20-50 år, spinkel-almindelig af bygning. Iført mørkt tøj. Talte dansk.

Klokken 03.30 anmeldte en borger, at han havde mistanke om, at en person, som han netop havde set på Gardehøjvej, muligvis havde til hensigt at begå indbrud på stedet. Patruljer kørte til området, og der blev også her med patruljehund gået spor efter personen, som dog ikke var mulig at udfinde.

Klokken 03.22 var et indbrud i en villa på Jægersborgvej blevet anmeldt. Det skulle være sket mellem klokken 03.05 og 03.15, og grundet nærheden mellem gerningsstederne kan Nordsjællands Politi ikke afvise, at der er relation mellem de tre hændelser.

 

Færdselsuheld

Hellerup: På Lyngbyvej i krydset ved Tuborgvej skete der klokken 06.07 et færdselsuheld. En af parterne blev efterfølgende kørt med ambulance til behandling på hospitalet.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ikke yderligere oplysninger om parterne eller årsagen til uheldet.

 

Tyveri fra varebiler

Ålsgårde: Mellem mandag klokken 14.30 og tirsdag klokken 06.20 stjal en ukendt gerningsperson elektrisk værktøj fra to varebiler, som holdt parkeret på Omgangen. Indstigningen blev gjort mulig ved at skære hul i siden af den ene varebil og ved at skære døren op på den anden.

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 21.-22. juni 2021

 

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 22. juni 2021

Nordjyllands Politi

Aalborg – bilist overså vigepligt og påkørte cyklist

Mandag den 21. juni om eftermiddagen modtog alarmcentralen en anmeldelse om, at et færdselsuheld netop havde fundet sted på Sjællandsgade i Aalborg. Her kom en bilist kørende i sydlig retning frem mod et vejkryds – samtidig med, at en cyklist var i færd med at køre over krydset – hvilket medførte en kollision mellem bilisten og cyklisten.

 

En patrulje rykkede derfor omgående ud til stedet.

 

De kunne dog heldigvis konstatere, at cyklisten kun modtog minimale skræmmer, mens begge køretøjer led materielle skader. Bilisten – en 29-årig kvinde – blev sigtet for at overtrædte sin vigepligt, hvilket hun erkendte at have gjort.

 

2 ud af 3 alvorlige cykelulykker sker i kryds

Ulykken sker, når vi mødes i krydset. Brug 2 sek. mere på at orientere dig, så ulykken undgås.
Læs mere på sikkertrafik.dk

 

 

Aalborg SØ – narkopåvirket bilist uden førerret sigtet

Nordjyllands Politi standsede en bilist til kontrol på Vissevej i Aalborg SØ mandag den 21. juni ved midnatstid. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man føreren af bilen – en 19-årig mand – i at deltage i en narkometertest. En test, der gav udslag for, at bilisten tilsyneladende var påvirket af euforiserende stoffer under kørslen.

Grundet yderligere mistanke til besiddelse af ulovlig narkotika ransagede betjentene derefter bilen og visiterede manden. I denne forbindelse fandt betjentene dog ingen ulovlig narkotika.

Betjentene observerede desuden, at bilisten ikke havde gældende kørekort til personbil.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel samt kørsel uden førerret. En blodprøve blev senere udtaget på skadestuen som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

 

Hjørring – fornuftig ung mand skruede ned for musikken

Tirsdag den 22. juni kl. 00:45 modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at en beboer på en adressen i Hjørring for anden dag i træk festede med voldsomt høj musik – desværre til gene for nabolaget.

En ledig beredskabspatrulje i området kørte derfor til stedet, hvor man traf den festansvarlige – en yngre herre. Vedkommende blev formanet om, at man skal huske at udvise hensyn til ens naboer, hvorefter han udviste forståelse for anmeldelsen og skruede ned for musikken. Efter den fornuftige dialog forlod betjentene stedet, da der faldt ro på i området.

 

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 2. juni 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

VORDINGBORG: På hurtig knallert uden kørekort

Politiet standsede mandag klokken 14.10 en 15-årig dreng, der kom kørende på knallert på Københavnsvej i Vordingborg. Den 15-årige havde imidlertid ikke knallertkørerkort, og knallerten virkede også til at være konstruktivt ændret, så derfor blev den taget med politistationen til nærmere undersøgelse.

 

ØSTLOLLAND: Sigtet for at dyrke hamp

Mandag klokken 14.10 var en politipatrulje på havevandring hos en 31-årig mand på Østlolland, og her fandt politibetjentene 26 hampplanter, som blev taget med til destruktion. Den 31-årige blev siget for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NYKØBING: Butikstyv kørte narkopåvirket

Mandag klokken 14.22 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde forladt Elgiganten i Guldborgsundcentret med en række Playstationspil uden at betale for dem, men det lykkedes ikke personalet at tilbageholde ham. Der var dog gode oplysninger og et godt signalement, så kort efter blev tyven standset på Nykøbingvej uden for Sakskøbing. Det var en 46-årig mand fra Sakskøbing, der havde 11 Playstationspil og 10 hovedtelefoner med sig i bilen. En narkometertest gav udslag for kokain, og den 46-årige blev herefter anholdt klokken 15.05 og sigtet for butikstyveri og for narkokørsel. Da han heller ikke havde kørekort, blev han også sigtet for kørsel uden førerret. Han blev taget med til politistationen i Nykøbing, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 16.21. Ejeren af den bil, han kørte i – en 53-årig kvinde fra Sakskøbing – blev sigtet for at have overladt bilen til en person uden kørekort.

 

STUBBEKØBING: Råbte efter politiet

En 32-årig mand fra Stubbekøbing måtte tilbringe natten på politistationen i Næstved. Han blev anholdt på Jernbanestien i Stubbekøbing, efter at have råbt en større samling skældsord efter to betjente, som var på havnen i en anden forbindelse. Han kaldte dem bl.a. politikællinger og delte højlydt sin mening om deres evner. For at få ro på stedet blev den 32-årige anholdt klokken 21.59 og på vej til detentionen i Næstved truede han betjentene, og det lykkedes ham at sparke en betjent over benet, da de ankom til politistationen. Den 32-årige er sigtet for vold og trusler mod politiet, for fornærmelig tiltale og for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

  

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Maribo Havesangervej Hus Mandag klokken 1.12-11.28 Spisebord med fire stole, en lampe, et Skagen og et Seiko armbåndsur og udenlandsk valuta
Maribo Havesangervej Hus Mandag klokken 16.00-23.27 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Maribo Søndre Boulevard Hus Mandag klokken 20.13 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Maribo Østervang Hus Mandag klokken 21.24 Ikke gjort op om der er stjålet noget
Nakskov Harpelundevej Hus Mandag klokken 9.37 Ikke gjort op hvad der er stjålet

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller: 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Slagelse Sdr. Ringgade Mandag klokken 6.54-13.25 ATK 1851 8 60 km/t 77 km/t
Sorø Skælskørvej Mandag klokken 15.29-19.30 ATK 163 14 50 km/t 71 km/t To klip
Sorø Slagelsevej Mandag klokken 13.29-15.08 ATK 357
Stokkemarke Højrebyvej Mandag klokken 13.28-13.58 Laser 1 80 km/t 109 km/t Et klip
Stokkemarke Højrebyvej Mandag klokken 16.00-16.30 Laser 1 80 km/t 115 km/t Et klip

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller: 

By Vej Tidspunkt
Maribo Nakskov Landevej Mandag klokken 14.16-14.46 Bestilt færdselskontrol: Ingen sager
Næstved Kindhestegade Mandag klokken 17.56-18.25 Ingen sager
Nørre Alslev Riserupvej, Riserup Mandag klokken 11.08-11.38 Bestilt færdselskontrol: En blev sigtet for at køre for hurtigt

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket trafikant:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Sakskøbing Nykøbingvej Mandag klokken 14.45 46-årig mand fra Sakskøbing Narkokørsel

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 21. juni 2021

Bornholms Politi

Spirituskørsel

Mandag aften blev en 28-årig mand standset i bil på Åkirkebyvej i Rønne. Det viste sig, at manden havde en alkoholpromille, der var højere end det tilladte for bilkørsel.

 

Kilde: Bornholms Politi / 22. juni 2021

Fyns Politi

Assens

Indbrud i privat beboelse
5610 Assens – Egebjergvej
Anmeldt: 21/06/2021 11:56
Sket: 18/06/2021 14:00 – 21/06/2021 06:00
Hængelås opbrudt. Stjålet værktøj.

 

Faaborg/Midtfyn

Hærværk
5600 Faaborg – Toftegårdsvej
Anmeldt: 21/06/2021 14:36
Sket: 21/06/2021 08:00 – 21/06/2021 14:00
Herrecykel af mærket Scott Rozter610, Rio-grøn. Forhjul brækket af. Gear ved baghjul forsøgt vredet af.

 

Langeland

Indbrud i virksomhed
5935 Bagenkop – Havnegade
Anmeldt: 21/06/2021 09:14
Sket: 16/06/2021 12:00 – 19/06/2021 12:00
Indstigning via port, som ikke var aflåst. Stjålet: Garnrulle til oprulning af fiskegarn fra båd, som var på land.

Færdselsuheld
5953 Tranekær – Søndergade
Anmeldt: 21/06/2021 16:42
Sket: 21/06/2021 16:42
Part 1 kørte ad Søndergade mod nord og undlod at rette bilen op efter udkørsel af en højrekurve. Kørte derfor uden for vejen i højre vejside og påkørte part 2 s personbil, der holdt parkeret i vejsiden.

 

Middelfart

Indbrud i garage/udhus
5580 Nørre Aaby – Aabylundvej
Anmeldt: 21/06/2021 09:22
Sket: 19/06/2021 11:00 – 20/06/2021 11:00
Fra uaflåst lade var der stjålet motorsav og buskrydder.

 

Nordfyn

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5450 Otterup – Gl Skolevej
Anmeldt: 21/06/2021 16:25
Sket: 19/06/2021 23:00 – 20/06/2021 01:00
Fra skoletaske var der stjålet: Oplader til mobiltelefon og høretelefoner. Anmelder/forurettede havde placeret sin skoletaske i køkkenet i forsamlingshuset. Døren til køkkenet stod ulåst.

Spirituskørsel
5491 Blommenslyst – Fynske Motorvej
Anmeldt: 21/06/2021 20:01
Sket: 21/06/2021 20:01
Personbil slingrer kraftigt på Fynske Motorvej vestgående retning. Føreren anholdt og sigtet for spirituskørsel. Narkometertest positiv for amfetamin.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5491 Blommenslyst – Fynske Motorvej
Anmeldt: 21/06/2021 20:01
Sket: 21/06/2021 20:01
Personbil slingrer kraftigt på Fynske Motorvej vestgående retning. Føreren anholdt og sigtet for spirituskørsel. Narkometertest positiv for amfetamin.

 

Nyborg

Hærværk
5800 Nyborg – Hf. Skovly
Anmeldt: 21/06/2021 10:46
Sket: 12/06/2021 22:00 – 13/06/2021 05:00
Volkswagen Caddy havde fået punkteret tre dæk.

Hærværk
5800 Nyborg – Hf. Skovly
Anmeldt: 21/06/2021 15:42
Sket: 20/06/2021 15:00 – 21/06/2021 15:30
Rød, Suzuki Wagon R, personbil, Årgang 2004. Bilen var blevet ridset lodret, kryds og tværs hele vejen rundt.

 

Odense

Vold
5000 Odense C – Fisketorvet
Anmeldt: 21/06/2021 09:48
Sket: 20/06/2021 00:01 – 20/06/2021 01:00
Anmelder/forurettede blev tildelt et knytnæveslag samt 1 spark i ansigtet.

Pengefalsk
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 21/06/2021 11:04
Sket: 20/06/2021 08:00 – 20/06/2021 09:00
Ved betaling for mad blev der indleveret 100 euro i falske pengesedler.

Indbrud i virksomhed
5000 Odense C – Kochsgade
Anmeldt: 21/06/2021 12:51
Sket: 18/06/2021 13:45
Stjålet fra gangareal: 9 stk. usamlede hæve-sænke-skriveborde.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Skt. Jørgens Haven
Anmeldt: 21/06/2021 12:12
Sket: 15/06/2021 13:00 – 21/06/2021 10:00
Have-/terrassedør opbrudt. Stjålne genstande: Robot støvsuger.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Godthåbsgade
Anmeldt: 21/06/2021 09:54
Sket: 16/06/2021 15:00 – 20/06/2021 12:00
I forbindelse med flytning havde anmelder/forurettede ikke lukket sin dør, idet anmelder/forurettede flyttede et par numre længere ned af gaden. Fra lejlighed var der stjålet en flyttekasse indeholdende et ur samt diverse elektronik.

Indbrud i garage/udhus
5270 Odense N – Slettensvej
Anmeldt: 21/06/2021 08:49
Sket: 06/06/2021 20:00 – 18/06/2021 08:00
Vindue havde muligvis stået på klem. Stjålet: El-redskaber, elløbehjul.

Tyveri fra personbil forsøg
5000 Odense C – Krügersvej
Anmeldt: 21/06/2021 13:32
Sket: 20/06/2021 14:30 – 21/06/2021 13:25
Bagerste venstre siderude i Peugeot 206 knust. Intet stjålet.

Færdselsuheld
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 21/06/2021 19:30
Sket: 21/06/2021 19:30
Anmelder oplyste, at hun netop var blevet påkørt af en knallert. Føreren af denne havde efterfølgende flere gange slået på anmelders bil. Hun turde derfor ikke stå ud af sin bil. Umiddelbart var ingen kommet til skade.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5250 Odense SV – Faaborgvej
Anmeldt: 22/06/2021 03:37
Sket: 22/06/2021 03:37
Part 1 førte personbil ad Faaborgvej, hvor han påkørte to parkerede biler. Part1 havde skader forrest på køretøjet, Part2 havde skader foran og bagpå og Part3 havde skader bag på køretøjet.

Butikstyveri
5230 Odense M – Gørtlervej
Anmeldt: 21/06/2021 15:08
Sket: 21/06/2021 15:08
To piger på henholdsvis 13 og 14 år har forøvet butikstyveri.

Butikstyveri
5260 Odense S – Bystævnevænget
Anmeldt: 21/06/2021 19:16
Sket: 21/06/2021 19:16
Sigtede havde drukket 3 stk. Royal Export i butikken og herefter betalt for en 1 stk. sandwich. Sigtede havde yderligere 1 stk. Royal Export med sig ud af butikken, der ikke var åbnet. Sigtede erkendte at have stjålet 4 stk. Royal Export og blev bortvist fra stedet.

 

Svendborg

Våbenloven, i øvrigt
5700 Svendborg – Brogade
Anmeldt: 21/06/2021 05:15
Sket: 21/06/2021 05:15
1 stk. peberspray opbevaret på bopæl uden tilladelse.

 

Kilde: Fyns Politi / 21. juni 2021