Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 22. oktober 2020

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Søstrupvej, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Hjemmedyrket marihuana – Roskilde

Kl. 12.30 var politi med narkohunde på en adresse i det centrale Roskilde, da der var mistanke om, at der blev opbevaret narko i lejligheden. Patruljen ransagede lejligheden, hvor narkohunden fik lov bruge sin skarpe lugtesans. Her blev fundet 130 gram hjemmedyrket marihuana, 3 gram hash og 10 ml hasholie. En 33-årig mandlig beboer blev sigtet for narkobesiddelse, og narkoen blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 33-årig kan senere forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Uro ved bowlingcenter – Ros Have, Roskilde

Kl. 20.32 kom en anmeldelse om uro foran et bowlingcenter. En mindre gruppe mænd, som var blevet bortvist fra bowlingcentret på grund af deres opførsel på stedet, viste deres utilfredshed ved at råbe og skabe uro på gaden. En patrulje blev sendt til stedet, hvor de traf fem yngre mænd, som nu havde fortrukket til Københavnsvej, men fortsat larmede ved at råbe højt. To af mændene på 28 og 31 år fra Roskilde, var så narko og/eller spirituspåvirkede, at de ikke var egnede til at færdes på egen hånd på gaden. De blev begge anholdt og taget med i detentionen til afrusning. Den 28-årige blev løsladt lige efter midnat, da han var faldet til ro. Da politiet forsøgte at løslade den 31-årige, var han udadreagerende og fortsatte med at råbe. Han blev derfor ført retur i detentionen og var først klar til at færdes i det offentlige rum midt på natten, hvor han blev løsladt. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse, og der kom ikke flere anmeldelser om uro ved bowlingcentret den aften.

 

Flyvende flamingo? – Trekroner Parkvej/Trekroner Alle, Himmelev – Roskilde

Kl. 21.10 fik politiets servicecenter en anmeldelse fra en borger om, at der lå noget på kørebanen i rundkørslen på Trekroner Parkvej/Trekroner Alle. Borgeren mente, at der kunne være tale om et flyvende flamingobadedyr, som var fløjet i blæsevejret. Politiet fik ikke flere anmeldelser om trafikale udfordringer på grund af flamingoen.

Demonstration ved asylcenter – Avnstrupvej, Avnstrupvej, Hvalsø – Lejre

Kl. 15.51 var politiet til stedet ved en lovligt anmeldt demonstration ved asylcentret til støtte for børn og deres forældre på centret, som foregik mellem kl.14.00-16.00. Udlændingestyrelsen var samtidig på faglig inspektion på asylcentret. Demonstrationen forløb roligt, men hen mod afslutningen, blev en 46-årig kvindelig beboer på stedet påvirket af demonstrationen i en sådan grad, at hun truede med at skade sig selv. Politiet havde en dialog med kvinden i omkring 50 minutter, hvorunder en ambulance blev tilkaldt til stedet. Kvinden blev talt til ro og kørt til behandling på en psykiatrisk skadestue. Ingen personer kom til skade i den forbindelse.

 

Kørte uden førerret igen igen og fik taget bilen – Møllevangen, Rørby, Kalundborg

Kl. 01.26 standsede en patrulje en personbil på Møllevangen i Rørby for at lave en rutinemæssig kontrol. Føreren af bilen, en 39-årig mand fra Kalundborg, havde flere sager om kørsel uden førerret i sin bil inden for de seneste tre år. Politiet beslaglagde derfor mandens bil, som det er muligt efter færdselslovens regler. Den 39-årige accepterede beslaglæggelse. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan konfiskeres, når sagen skal afgøres i retten.

 

Brand i halmlade – Thorsvej, Torkilstrup, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 01.57 kom et alarmopkald om brand i en 500 m2 lade, som indeholdt 75-80 tons halm. En beboer på gården opdagede branden, og fik vækket de øvrige beboere, der ringede 112. Brandvæsen og politi kørte til stedet, hvor ilden havde kraftigt fat i halm og bygningens tag. Ilden var så kraftig, at brandvæsnet tilkaldte beredskabsstyrelsen til at assistere. Der var ikke risiko for, at ilden skulle sprede sig til andre bygninger. En grabbil rekvireret til at hjælpe med slukningsarbejdet. Laden og dens indhold nedbrændte helt. I laden holdt desuden traktorer og andre maskiner. Politiet undersøgte branden og fandt intet mistænkeligt. Brandvæsnet fortsatte arbejdet natten igennem. Der blev foretaget en kontrolleret nedbrænding af halmen, som stadig her til formiddag er i gang. Brandstedet skal nu undersøges nærmere for at klarlægge, om branden kan være startet ved gårdens halmfyr, som ligger tæt ved laden. Ingen personer kom til skade ved branden.

 

Væltede træer i blæsevejret – Stevns og Kalundborg

Kl. 04.10 kom to anmeldelser om væltede træer, så lå hen over vejen.
Det ene træ spærrede begge vognbaner på Bygaden i Hellested, Hårlev på Stevns. Stevns kommune blev kontaktet, og de ville sende en mand med en sav.
På Gørlev Landevej ved Nedergårdsvej i Høng, Kalundborg spærrede en træ vejen, så Vejdirektoratet blev kontaktet og ville tage sig af at fjerne træet.

 

Brand i transformatorstation gav strømafbrydelse – Rødhøj, Asnæs – Odsherred

kl. 04.58 opstod brand i en mindre transformatorstation i Asnæs. Brandvæsnet oplyste, at stationen var overtændt, og at slukningsarbejdet kunne påbegyndes, når strømmen var slået fra. El-selskabet kom til stedet og slukkede for strømmen, så dele af Asnæs fik strømafbrydelse. Der var intet mistænkeligt ved branden, og der var ikke behov for politiet på stedet. Omkring kl. 06.00 var brandvæsnet færdige på stedet. El-selskabet fortsatte deres arbejde på stedet, men det meste af byen havde fået strømmen tilbage allerede.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 21.-22. oktober 2020

Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Aarhus kl. 12.30

Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.30 en 18-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for onsdag at have begået røveri mod Kvickly på M.P. Bruuns Gade i Aarhus.

Den 18-årige blev tilbageholdt af personale i butikken onsdag omkring kl. 13.30, efter medarbejderne havde set ham og to andre personer stjæle noget sprut og nogle madvarer.
Det lykkedes de to andre – en kvinde og en mand – at stikke af fra stedet.

Ifølge medarbejderne blev de i forbindelse med tilbageholdelsen udsat for flere verbale trusler, og derfor blev den 18-årige anholdt og sigtet for røveri.

Østjyllands Politi fandt hurtigt frem til identiteten på de to formodede medgerningsmænd, og først på dagen torsdag meldte en 17-årig kvinde og en 20-årig mand sig på politigården i Aarhus. Begge blev ligesom den 18-årige sigtet for røveri. De fremstilles dog ikke i grundlovsforhør.

Den 18-årige har flere lignende verserende sager, og det er blandt andet på den baggrund, at han fremstilles i grundlovsforhør.

 

**

 

110 meter høj skorsten væltet – tekniske undersøgelser i gang

En medarbejder på et skib i Aarhus Havn hørte onsdag kl. 23.32 et højt brag og kunne efterfølgende se, at en ca. 110 meter høj stålskorsten var væltet ned gennem en bygning ud på havnearealet. Medarbejderen ringede 112 og kort fik Østjyllands Politi spærret området omkring den væltede skorsten af.

Der var stort set ingen personer til stede på havnearealet, og ingen kom til skade ved uheldet.

Skorstenen stod på Vilnagade og er væltet ned over vejen ved havnekajen på Danziggade og Vilnagade.

Både Østjyllands Politi og Arbejdstilsynet er torsdag i gang med undersøgelser på stedet, der skal være med til at klargøre, hvordan skorstenen kunne vælte.

Politiet forventer ikke, at afspærringen og arbejdet med oprydning og undersøgelser kommer til at påvirke trafikken synderligt.

Det er uvist, hvor lang tid der går, før arbejdet med skorstenen er færdigt.

 

**

 

Jæger reddet op af vandet

En 38-årig mand ringede onsdag kl. 13.36 efter hjælp via 112, da hans jagtpram begyndte at synke i vandet ud for Begtrupvig Strandvej ved Knebel. Da manden ringede, var hans båd omkring 600 meter ude i vandet, og han klamrede sig til stævnen af prammen for at holde sig oppe.

Både politi og redningsmandskab rykkede hurtigt ud, og cirka 20 minutter efter blev den 38-årige jæger reddet op af en helikopter fra Forsvarets Joint Rescue Coordination Centre (JRCC). Han havde det efter omstændighederne godt og blev kørt hjem, da han ikke umiddelbart krævede nogen form for behandling.

Redningsbåden Nordfalcken med frivilligt søberedskab fik trukket båden ind til land, hvorefter Brand og Redning overtog den.

 

**

 

Aggressiv togpassager anholdt

En medarbejder fra DSB kontaktede onsdag kl. 15.09 politiet, da to kvindelige passagerer i toget ikke havde købt billet, og den ene nægtede at oplyse ID til konduktøren. En patrulje kørte til Randers Station, hvor de to kvinder nu befandt sig sammen med noget togpersonale.

En 30-årig kvinde var hurtigt til at give sit navn og sin fødselsdato til politiet. Den anden kvinde kunne hverken dansk eller engelsk men viste et sygesikringskort med en dansk adresse. Via den 30-årige, der agerede tolk, stillede betjentene kvinden en række kontrolspørgsmål om hendes identitet, og det stod hurtigt klart, at hun ikke var den, hun udgav sig for at være.

Da hun nægtede at opgive sit rigtige navn, blev hun anholdt med henblik på at sikre hendes identitet.

Anholdelsen fik den 30-årige veninde til at fare op og råbe højlydt af betjentene. Mens hun stod og råbte, faldt der en peberspray ud af hendes lomme, og betjentene lagde hende i håndjern og sigtede hende for at forstyrre den offentlige orden og for at overtræde våbenloven.

Omkring kl. 20.00 blev den 30-årige løsladt igen, men der gik ikke lang tid, før politiet igen måtte have fat i hende. For efter løsladelsen gik hun direkte hen til indgangspartiet på politistationen i Randers, hvor hun hamrede så hårdt på en dør, at den gik i stykker.
Det kostede hende denne gang en sigtelse for hærværk.

Politiet er stadig ved at prøve at finde frem til identiteten på hendes veninde.

 

**

 

Solgte skunk via Snapchat

Østjyllands Politis specialpatrulje blev onsdag bekendt med, at en 23-årig mand solgte skunk via Snapchat. Betjentene opsøgte onsdag aften kl. 19.12 manden ved Sjællandsgade i Randers C, hvor han blev fundet i besiddelse af en mindre mængde skunk, et kontantbeløb og andet, der indikerede, at han solgte narkotika.

Han blev derfor anholdt og sigtet for salg af narkotika. Betjentene kendte den 23-årige mand fra tidligere og vidste, at han før var blevet truffet i en lejlighed i Randers, hvor de mistænkte, at der også kunne befinde sig narkotika.

Under ransagning af lejligheden blev der fundet en mindre mængde hash, og den 20-årige mandlige beboer, der ikke selv var i lejligheden, blev kontaktet telefonisk og sigtet for narkobesiddelse.

 

**

 

Mistanke om stoffer endte med fund af knive

En patrulje fra Østjyllands Politi opdagede onsdag kl. 21.42 dét, de mistænkte var en narkohandel på Jyllandsgade i Randers. En mand luskede hen til en bil, hvor han gennem en åben rude gav en passager noget i hånden.

Betjentene tog kontakt til begge mænd, og det viste sig at være en kniv, som en 30-årig mand havde overdraget til en 29-årig mand. I bilen lå yderligere en kniv, og begge mænd blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

 

**

 

Bilpassager indhentet og anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi ville onsdag kl. 19.48 foretage en rutinekontrol af en bil, der kørte på Rosenhøj Bakke i Viby. Men bilisten valgte i stedet at sætte farten op, og patruljebilen satte efter. Efter en kort eftersættelse standsede bilen længere ned ad vejen, og to mænd steg ud og begyndte at løbe fra stedet.

Det lykkedes betjentene at indhente passageren – en 22-årig mand – som blev anholdt og sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da han blev visiteret, fandt patruljen en klump hash, som han blev sigtet for at besidde.

Politiet kontaktede efterfølgende den 39-årige ejer af bilen. Det var ikke ham, der havde kørt den, og han nægtede at fortælle, hvem han havde lånt bilen ud til. Han blev derfor sigtet for ikke overholde sin oplysningspligt.

 

**

 

Kvinder sigtet for at råbe til indsat

Østjyllands Politi fik onsdag kl. 16.35 en anmeldelse om, at to kvinder ude på gaden råbte ind til en indsat i Aarhus Arrest. En patrulje kørte til stedet, og på Christiansgade fik de hurtigt kontakt til en 19-årig og 20-årig kvinde, som kørte rundt i en bil tæt på arresten.

Den ene var angiveligt kæreste med en indsat, mens den anden var i familie med ham.

Begge blev sigtet for at have taget ulovlig kontakt til en fange.

 

**

 

Færdsel

Onsdag kl. 17.50 blev en 45-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Skanderborgvej i Viby.

Onsdag kl. 18.43 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Holmstrupgårdsvej i Hasle. En 20-årig mandlig bilist og en 25-årig kvindelig bilist ramte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart til skade ved uheldet.

Onsdag kl. 19.10 skete der et færdselsuheld på Nordjyske Motorvej i Trige. En 24-årig kvindelig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i autoværnet. Hun kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
• På Hybenbakken i Tirstrup ved Ebeltoft negået mellem mandag d. 19/10 kl. 00.01 og tirsdag d. 20/10 kl. 23.59
• På Rønbækvej i Søften begået onsdag d. 21/10 mellem kl. 9.45 og kl. 13.15
• På Langelinie i Borum ved Sabro begået mellem mandag d. 19/10 og onsdag d. 21/10 kl. 15.00
• På Bygaden i Lystrup begået mellem søndag d. 11/10 kl. 11.00 og onsdag d. 21/10 kl. 16.00
• På Birkhøjen i Hinnerup begået mellem mandag d. 19/10 kl. 11.00 og onsdag d. 21/10 kl. 20.00

 

Kilde: Østjyllands Politi / 22. oktober 2020

Nordsjællands Politi

Færdselsuheld, Græsted

Klokken 07.03 skete der et færdselsuheld på Gillelejevej, da en varebil ført af en 24-årig mand fra Gilleleje kørende i sydlig retning ad Gillelejevej påkørte en 45-årig mand fra Græsted på en el-cykel, der ligeledes kørte ad Gillelejevej i sydlig retning.

El-cyklisten blev efterfølgende kørt på hospitalet med eskorte for at modtage behandling for sine skader, mens bilisten blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser.

 

Kørsel uden førerret, Frederiksværk

Klokken 11.44 blev en 40-årig mandlig bilist fra Frederiksværk standset og kontrolleret på Frederikssundsvej. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at køre bil, hvorfor han blev sigtet for forholdet.

 

Mistænkeligt forhold, Skibby

Klokken 12.38 anmeldte en borger fra Skibby, at hun en halv time forinden havde set to personer gå rundt med et stort skilt skrevet på meget dårligt engelsk. De to udgav sig for at være fra en slags blindesamfund, hvortil de indsamlede underskrifter til fordel for døve og blinde børn.

Anmelderen så flere personer skrive under og havde til sidst spurgt de to personer, om de havde tilladelse fra politiet, hvorefter de begge var løbet fra stedet og kørt væk i en grå bil, muligvis en VW Passat.

Anmelderen var bekymret for, hvilke oplysninger de to personer havde fået ud af dem, der havde skrevet under.

De to beskrives som:
A: Mand, østeuropæisk af udseende, 30 år, 170 cm, almindelig af bygning, brun i huden, med sort kort hår.
B: Kvinde, østeuropæisk af udseende, 30 år, 170 cm, almindelig af bygning, med sort mellemlangt hår.

 

Konstatering af ID, Gentofte

Klokken 12.55 bad DSB om hjælp til at få konstateret identiteten på en gratist i S-toget, de stod med på Jægersborg Station. En patrulje blev sendt til stedet, og ved politiets ankomst fik gratisten, en 25-årig mand fra Kongens Lyngby, pludselig munden på gled.

 

Færdselsuheld, Frederikssund

Klokken 13.59 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld i fodgængerfeltet i krydset Ny Østergade/Jernbanegade, idet en bil ført af en 18-årig kvindelig bilist fra Frederikssund havde påkørt en 12-årig dreng på cykel.

Politi og ambulance blev sendt til stedet, hvor det blev vurderet, at drengen ikke umiddelbart var kommet alvorligt til skade, men for en sikkerheds skyld blev han kørt til kontrol på skadestuen.

Der er på nuværende tidspunkt ikke sigtet nogle personer i sagen.

 

Tyveri, Hellerup

Klokken 14.15 blev det anmeldt fra Nava Helsekost, at en eller flere ukendte gerningsmænd imellem klokken 07.21 og 09.00 havde stjålet en palle med helseprodukter, der var blevet sat foran butikken.

 

Uro og uorden, Humlebæk

I butikken By Lilla i Humlebæk Center skabte to unge drenge mellem 13-15 år uro klokken 16.10, da de bankede på butikkens ruder og muligvis også stjal bøjler fra stedet. En patrulje kørte til stedet, hvor de to unge drenge dog i mellemtiden var forsvundet. De var heller ikke at finde ved den efterfølgende rundering i området.

 

Narkokørsel, Gentofte

På Ørnegårdsvej standsede en patrulje klokken 16.55 en bilist, som blev bedt om benytte et narkometer. Det viste, at føreren formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og vedkommende blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå omstændighederne omkring førerens eventuelle narkopåvirkning.

Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ikke yderligere oplysninger om føreren af bilen.

 

Tyveri af taske, Kgs. Lyngby

En 67-årig kvinde fra Lyngby anmeldte klokken 16.58, at hun mandag klokken 19.00 havde fået stjålet sin taske på Jernbanevej over for Kastanjevej. Her kom hun kørende i sin kørestol, da to mænd kom gående mod hende og tog hendes taske indeholdende telefon, pung, diverse kort og kontanter, hvorefter de løb ned ad Kastanjevej og forsvandt.

De to mænd beskrives som danske af udseende og i starten af 20’erne. Den ene var iført en rød hættetrøje.

 

Tyveri fra taske, Frederikssund

Klokken 17.28 blev det anmeldt, at en 74-årig kvinde fra Frederikssund mellem klokken 11.30 og 11.40 havde fået stjålet sin pung indeholdende diverse kort og kontanter fra sin taske, da hun havde handlet ind i Kvickly i Sillebroen. Kvinden havde brugt sin pung til at betale med ved kassen, men da hun kom ud af butikken, var pungen væk.

Kvinden havde mistanke til en mand med mørkt hår, som havde stået tæt op ad hende ved kassen.

 

Spirituskørsel, Skibby

På Skibbyvej standsede en patrulje klokken 17.40 en bilist, som patruljen havde en formodning om kørte spirituskørsel. Et alkometer viste, at føreren formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte, og føreren blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel.

En blodprøve blev efterfølgende udtaget med henblik på at fastslå føreren eventuelle præcise promille.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der ikke yderligere oplysninger om føreren af bilen.

 

Alvorlig færdselsulykke, Virum

Klokken 18.47 skete der en alvorlig færdselsulykke, da en 51-årig mandlig bilist fra Holte kom kørende ad Kongevejen, hvor i nordlig retning, hvor han påkørte en 40-årig mand fra København, som krydsede vejen til fods.

Den 40-årige fodgængers tilstand var efter ulykken kritisk, og han blev derfor fragtet med ambulance og eskorte til Rigshospitalet for behandling af sine skader.

 

Humanitær eftersøgning, Jægerspris

Klokken 19.10 indløb der anmeldelse om, at en 30-årig kvinde havde forladt sit hjem i Jægerspris i nedtrykt sindstilstand, og hendes pårørende var derfor bekymrede for hende. Der blev straks igangsat en humanitær eftersøgning med brug af blandt andet hundepatruljer og helikopter i området omkring Jægerspris skov og Roskilde Fjord. Omkring klokken 22.45 blev kvinden fundet i god behold, og eftersøgningen blev derfor indstillet.

 

Færdselsuheld, Helsingør

En 85-årig kvindelig bilist fra Kokkedal kom klokken 20.10 kørende ad Havnegade i sydvestlig retning, hvor hun påkørte en lygtepæl i midterrabatten grundet dårlig sigtbarhed.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men den 85-årige blev for en sikkerheds skyld efterfølgende kørt med ambulance til tjek på hospitalet.

 

Forsøgte at true sig til at komme ind i supermarked, Kgs. Lyngby

Kort efter klokken 20 henvendte tre hætteklædte mænd med mellemøstligt udseende sig uden for Brugsen på Nøjsomhedsvej til en medarbejder fra butikken. Med en pistollignende genstand forsøgte de at true medarbejderen til at låse op ind til butikken, men dette mislykkedes, da medarbejderen ikke var i besiddelse af en nøgle. Herefter forlod de tre mænd stedet i ukendt retning.

Patruljer kørte til området for at lede efter de tre gerningsmænd, som dog ikke var mulige at udfinde.

Nordsjællands Politi har en formodning om, at der er tale om de tre samme gerningsmænd, som senere på aftenen begik røveri mod et supermarked i Birkerød.

Nordsjællands Politi vil gerne høre fra borgere, som har oplysninger i sagen, på telefon 114.

 

Kørsel uden førerret, Kokkedal

Ved Kokkedal Industripark blev en 35-årig mandlig bilist fra Kokkedal standset af en patrulje klokken 20.50, hvor han blev bedt om at fremvise et gyldigt kørekort. Dette kunne han imidlertid ikke efterkomme, da han ikke havde generhvervet sig retten til at køre bil, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Da den 35-årige mand havde lånt bilen, blev ejeren af bilen efterfølgende sigtet for at have overladt bilen til den 35-årige, til trods for at han ikke havde førerret til køretøjet.

 

Røveri i forretning, Birkerød og Lyngby

Klokken 22.36 indløb der anmeldelse om, at en medarbejder i Spar på Nørrevang i forbindelse med lukning af forretningen blev passet op af tre personer, hvor den ene, A, truede den ansatte med en pistollignende genstand.

Den ansatte blev herefter truet til at udlevere et på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse ukendt beløb i kontanter, hvorefter gerningsmændene flygtede fra stedet.

De tre mænd beskrives som:
A: mand, ikke etnisk dansk af udseende, 18-20 år, 175-185 cm, spinkel af bygning, brun i huden. Medbragte pistollignende genstand, båret i højre hånd. Talte dansk med accent.

B: mand, ikke etnisk dansk af udseende, 18-20 år, 175-185 cm, spinkel af bygning, hvid i huden. Talte dansk med accent. Kørte i en 4-personers personbil.

C: mand, ikke etnisk dansk af udseende, 18-20 år, 175-185 cm, spinkel af bygning, hvid i huden. Medbragte alubat.

Nordsjællands Politi har en formodning om, at der er tale om de tre samme gerningsmænd, som tidligere på aftenen forsøgte at true sig til at komme ind i et supermarked i Lyngby.

Nordsjællands Politi vil gerne høre fra borgere, som har oplysninger i sagen, på telefon 114.

 

Kørsel uden førerret, Helsingør

Klokken 01.30 blev en 29-årig mandlig bilist fra Humlebæk standset af en patrulje på Belvederevej i krydset ved Rosenkildevej. Ved forespørgsel kunne han ikke fremvise et fyldigt kørekort, da han ikke havde erhvervet sig et sådant, og han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret.

Det samme gjorde sig gældende kort tid efter, da en patrulje på Stubbedamsvej standsede en 18-årig mandlig bilist fra Hillerød. Han blev derfor også sigtet for kørsel uden førerret.

 

Sigtet for adskillige forhold, Smørum

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 02.36, havde en mand omkring klokken 02.00 skaffet sig uberettiget adgang til en hestestald på Hede Enge, hvor han stod og rørte ved en af hestene. Da staldens ejer konfronterede manden, flygtede han fra stedet til fods og efterlod dermed sin bil. Staldens ejer parkerede derefter sin egen bil, så gerningsmandens bil ikke kunne flyttes.

Kort efter kom en taxa til stedet med gerningsmanden, som forsøgte at afhente sin bil. I den forbindelse påkørte han staldejerens bil, så den blev flyttet nok til, at gerningsmanden kunne køre fra stedet.

Patruljer kørte til området for at lede efter gerningsmanden, og på Sophienborg Alle blev en patrulje opmærksom på en bil svarende til beskrivelsen af gerningsmandens køretøj. Patrulje standsede derfor bilisten, som viste sig at være en 28-årig mand fa Måløv, som svarede til beskrivelsen af gerningsmanden. Et narkometer viste, at han formentlig havde kørt bil under påvirkning af euforiserende stoffer, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Den 28-årige blev derudover også sigtet for kørsel i frakendelsestiden, besiddelse af en mindre mængde hash, overtrædelse af dyreværnsloven, forsætlig påkørsel samt brugstyveri, idet bilen, han kørte i, var brugsstjålet.

Der venter nu svar fra en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring mandens eventuelle narkopåvirkning.

 

Indbrud i forretning, Allerød

Klokken 02.42 indløb der anmeldelse om, at der havde været indbrud i Imerco på M.D. Madsensvej, idet ukendte gerningsmænd havde tiltvunget sig adgang ved at opbryde butikkens indgangsdør. Fra stedet blev der blandt andet stjålet sølvtøj og designerpynt, og eventuelle yderligere stjålne genstande er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse endnu ikke opgjort.

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 21. – 22. oktober 2020

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 21.-22. oktober 2020

Nordjyllands Politi

Forsøg på indbrud i tøjforretning

Torsdag aften, en times tid efter midnat, blev der forsøgt indbrud i en tøjforretning på Nørregade i Hirtshals. Gerningsmanden havde forsøgt at bryde et vindue op med ukendt genstand. Det lykkedes ikke gerningsmanden, at skaffe sig adgang til butikken. Pgl. er formentlig blevet skræmt væk af en tyverialarm på stedet.

Indbrud i villa

Natten til torsdag omkring kl. 0245 blev der lavet indbrud i en villa på Hans Tausensvej i Frederikshavn. Gerningsmanden havde knust en rude. Fra stedet blev der stjålet bl.a. en skuldertaske og en diamant ørestik.

Bilist påvirket af hash

På Humlebakken i Aalborg blev der kl. 0200 standset et køretøj. Da politiet kontaktede føreren, oplyste han selv, at han kort forinden han blev standset havde røget en joint. Ved ransagning af bilen, blev der ligeledes fundet en mindre klump hash. Føreren blev anholdt, og der blev udtaget en blodprøve.

Kørsel i frakendelsestiden

Onsdag eftermiddag kl. 1325 blev der standset et køretøj på Nordjyske motorvej ved Støvring. Standsningen af køretøjet var ren rutinemæssig, men da patruljen kontaktede føreren, kunne han ikke fremvise et kørekort. Det havde han nemlig fået frakendt og måtte således ikke køre bil. Det modtager han nu en bøde for, ligesom ejeren af køretøjet kan se frem til en bøde for at have overladt køretøjet til en person, der ikke lovligt kunne føre det.

 

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 22. oktober 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

HASLEV: Rettede nummerplade – sigtet for dokumentfalsk

Den 17. september blev en bil blitzet i en hastighedskontrol ved Køge. Den blev registreret til at køre 73 km/t, hvor den højst tilladte hastighed er 60 km/t. Imidlertid var der ikke nogen bil i politiets registre, der matchede det registreringsnummer, der fremgik af billederne. Det viste sig, at bilejeren havde rettet et af bogstaverne på nummerpladen til, så det blev til et andet. Onsdag fik han besøg af politiet, og den blitzede bil holdt i indkørslen, så betjentene ved selvsyn kunne konstatere, at et af bogstaverne var justeret med sort tape på pladen. Ejeren – en 42-årig mand fra Haslev – blev derefter ikke bare sigtet for hastighedsovertrædelsen, men også for at have overtrådt straffelovens bestemmelser om dokumentfalsk.

 

NAKSKOV: Flere standset på ulovlige knallerter

Færdselspolitiet var onsdag mellem klokken 13.32 og 16.13 på patrulje i Nakskov. Det kastede et par sager om overtrædelse af færdselsloven af sig: Tre blev standset på ulovlige knallerter, der kunne køre væsentlig hurtigere end tilladt, en blev sigtet for narkokørsel og for kørsel i frakendelsestiden, en for at have overladt sin bil til en person, der ikke har kørekort, en blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen og en for at køre uden sikkerhedssele.

 

KORSØR: En Giraf i lommen…

Politiet blev onsdag klokken 15.13 kaldt til Føtex i Havnegade i Korsør, hvor personalet tilbageholdt en mand, der havde stjålet varer. Det var en 50-årig mand uden fast bopæl, der viste sig have skjult en Giraføl under jakken, da han gik gennem kassen. Han blev sigtet for butikstyveri.

 

KORSØR: 72 km/t på Tårnborgvej

En af målebilerne fra politiets automatiske trafikkontrol stod onsdag mellem klokken 15.12 og 16.32 på Tårnborgvej i Korsør, hvor den højst tilladte hastighed er 50 km/t. Det var der 12 ud af 397, der ikke overholdt. Den højeste hastighed blev målt til 72 km/t, og der er to trafikanter, der kørte så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet.

 

STUBBEKØBING: Standset i stjålet bil

Politiet tjekkede onsdag klokken 18.45 en bil på Nykøbingvej ved Stubbekøbing. Bilen var meldt stjålet onsdag morgen fra en adresse ved Nørre Alslev, og i bilen var der en 31-årig mand fra Nykøbing og en 29-årig kvinde fra Nørre Alslev. De blev anholdt og sigtet for tyveri af bilen og for tyveri af forskellige effekter, der lå i bilen. Den 31-årige havde et knojern og 12 små poser med i alt 13,19 gram amfetamin på sig. Han blev derfor også sigtet for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Efter afhøring på politistationen i Nykøbing blev de to anholdte løsladt igen.

 

SLAGELSE: Havde hash med i centeret

Onsdag klokken 17.25 var politiet i Vestsjællandscenteret i Slagelse, hvor en mand havde råbte efter andre kunder. Det var en 34-årig mand fra Kalundborg, der blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han havde 3,07 gram hash på sig, som blev konfiskeret, og han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og bortvist fra stedet.

 

VORDINGBORG: Dolk og hash

En politipatrulje var onsdag eftermiddag i Vordingborg, og klokken 18.00 tjekkede politibetjentene to personer, der gik i Algade, og som virkede påvirket af stoffer. De havde dog ingen ulovlige stoffer på sig, men den ene – en kun 15-årig dreng fra Stege – havde en dolk med et knivsblad på otte cm i en taske. Han blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven. De sociale myndigheder er underrettet om sagen.

Klokken 20.00 var betjentene forbi en bygning i Valdemarsgade, hvor der sad tre personer. Den ene var en 19-årig mand fra Vordingborg, som havde to gram hash på sig, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Den anden – en 24-årig mand fra Vordingborg – havde en enhåndsbetjent kniv på seks cm, og han blev sigtet for overtrædelse af knivloven.

 

 

 

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Nørre Alslev Sølvgade Hus Søndag klokken 13.00 – onsdag klokken 13.00 Endnu ikke opgjort

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Nakskov Onsdag klokken 13.32 – 16.13 7 sager: 3 kørte ulovlige knallerter, 1 kørte påvirket af narkotika og i frakendelsestiden, 1 sigtet for overtrædelse af oplysningspligten, 1 anvendte håndholdt mobiltelefon og 1 kørte uden sikkerhedssele.
Sakskøbing Sydmotorvejen Onsdag klokken 11.57 – 12.58 To sigtet for at have kørt for hurtigt. Den ene kørte 149 km/t i en 110 km/t-zone, hvilket giver et klip. En sigtet for kørsel i frakendelsestiden og en sigtet for overtrædelse af oplysningspligten
Vordingborg Sydmotorvejen Onsdag klokken 16.00 – 17.30 Ni køretøjer standset og kontrolleret. To sigtet for overhaling hvor der var overhalingsforbud for lastbiler

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Køgevej Onsdag klokken 05.57 – 07.57 ATK 342 10 50 km/t 71 km/t 1 klip
Korsør Tårnborgvej Onsdag klokken 15.12 – 16.32 ATK 397 12 50 km/t 72 km/t 2 klip
Nykøbing F. Linde Alle Onsdag klokken 07.52 – 10.30 ATK 135 1 50 km/t 66 km/t
Nykøbing F. Gaabensevej Onsdag klokken 11.00 – 14.00 ATK 1072 2 50 km/t 60 km/t
Nykøbing F. Gaabensevej Onsdag klokken 14.16 – 16.15 ATK 1500 1 80 km/t 92 km/t
Rønnede Faxevej Onsdag klokken 08.36 – 11.30 ATK 782 46 50 km/t 79 km/t 6 klip
Sakskøbing Sydmotorvejen Onsdag klokken 17.37 – 19.40 ATK 390 17 90 km/t 148 km/t 2 klip
Slagelse Vestre Ringgade Onsdag klokken 10.19 – 12.39 ATK 743 15 50 km/t 66 km/t
Sorø Holbækvej Onsdag klokken 14.09 – 16.30 ATK 481 12 40 km/t 60 km/t 2 klip

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt narkobilist:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Nakskov Helgenæsvej Onsdag klokken 15.10 28-årig mand fra Nakskov Narkokørsel

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 22. oktober 2020

Bornholms Politi

Færdsel

Onsdag formiddag var der færdselskontrol på Nordbornholm. Fire bilister blev målt til at køre for stærkt, en bilist kørte så stærkt, at bilisten står til en betinget frakendelse af kørekortet. En bilist blev sigtet for at køre venstre om et helleanlæg.

Samme formiddag holdt ATK-bilen på Rønnevej i Nylars. To bilister blev målt til at køre for stærkt, højeste hastighed blev målt til 100 km/t i en 70 km-zone, så bilisten står til et klip i kørekortet.
Onsdag eftermiddag holdt ATK-bilen på Nyker Hovedgade. Her blev tre bilister målt til at køre for stærkt, højeste hastighed blev målt til 61 km/t i en 50 km-zone.

Sent onsdag eftermiddag skete der et færdselsuheld ved Bodilsker kirke, hvor en 38-årig kvinde ikke overholdt sin ubetingede vigepligt og kørte ind i siden på en anden bil. Ingen personer kom til skade ved uheldet, der skete kun materiel skade.

Kilde: Bornholms Politi / 22. oktober 2020

Fyns Politi

Assens

Indbrud i privat beboelse
5610 Assens – Bymøllevænget
Anmeldt: 21/10/2020 21:16
Sket: 21/10/2020 18:45 – 21/10/2020 21:10
Indgang: Vindue opbrudt. Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5610 Assens – Spurvevænget
Anmeldt: 21/10/2020 22:58
Sket: 21/10/2020 16:00 – 21/10/2020 22:57
Indgang: dør opbrudt. Stjålne genstande: interiør, kontanter.

Indbrud i privat beboelse
5690 Tommerup – Krengerupvej
Anmeldt: 21/10/2020 17:25
Sket: 11/10/2020 20:00 – 21/10/2020 17:15
Indbrud i stuehus og staldbygning. Stjålet: værktøj. Graffiti på stedet.

Færdselsuheld
5492 Vissenbjerg – Fynske Motorvej
Anmeldt: 21/10/2020 20:48
Sket: 21/10/2020 20:48
Personbil kørt ind i autoværn.

Hærværk
5610 Assens – Provstigade
Anmeldt: 21/10/2020 09:32
Sket: 19/10/2020 23:50 – 20/10/2020 11:00
Model: Volkswagen UP, farve: hvid, Årgang 2014, personbil, udsat for hærværk. Døre ridset.

Faaborg/Midtfyn

Indbrud i øvrigt
5792 Årslev – Bakkegårdsvej
Anmeldt: 21/10/2020 07:27
Sket: 20/10/2020 16:00 – 21/10/2020 07:00
Indgang: port opbrudt. Slanger på Manitou maskine ødelagt.

Kerteminde

Vold
5330 Munkebo – Bakkehaven
Anmeldt: 21/10/2020 09:38
Sket: 19/10/2020 09:30 – 19/10/2020 10:30
Forurettede udsat for vold af sagens person, som samtidig filmede en del hændelsen.

Langeland

Intet til døgnrapporten.

Middelfart

Intet til døgnrapporten.

Nordfyn

Indbrud i garage/udhus
5450 Otterup – Søndergade
Anmeldt: 21/10/2020 07:12
Sket: 20/10/2020 23:50 – 21/10/2020 00:00
Indgang: dør opbrudt. Stjålet: paller. Gerningsmanden kørte fra stedet i en hvid Volkswagen crafter.

Hærværk
5450 Otterup – Lunde Bygade
Anmeldt: 21/10/2020 08:49
Sket: 15/10/2020 00:00 – 16/10/2020 08:50
Personbil, Mazda 3, blå, årgang 2003. Bilen var ridset, og der var kastet æg på bilen.

Nyborg

Tyveri af knallert
5800 Nyborg – Dyrehavevej
Anmeldt: 21/10/2020 13:00
Sket: 21/10/2020 00:00
Anmelder havde set et salgsopslag på en knallert og havde kontaktet sagens person omkring køb. Knallerten var ifølge anmelder ret billig, hvorfor han kontaktede politiet. Knallerten viste sig at være efterlyst.

Odense

Indbrud i kælder-/lofts-/pulterrum
5200 Odense V – Lundsgårdsvej
Anmeldt: 21/10/2020 15:31
Sket: 21/10/2020 07:00 – 21/10/2020 15:00
Indgang: dør opbrudt. Stjålet: sodavand, cykel.

Indbrud i kælder-/lofts-/pulterrum
5200 Odense V – Lundsgårdsvej
Anmeldt: 21/10/2020 16:25
Sket: 21/10/2020 07:00 – 21/10/2020 15:00
Stjålet fra kælderrum: fodboldstøvler, værktøj.

Indbrud i virksomhed
5210 Odense NV – Paarupvej
Anmeldt: 21/10/2020 09:43
Sket: 20/10/2020 16:30 – 21/10/2020 07:00
Indgang: dør opbrudt. Stjålet: værktøj.

Indbrud i privat beboelse
5230 Odense M – Christine Løvmands V
Anmeldt: 22/10/2020 02:30
Sket: 22/10/2020 02:30
Vindue forsøgt opbrudt. Intet stjålet.

Indbrud i privat beboelse
5260 Odense S – Hybenvej
Anmeldt: 21/10/2020 17:13
Sket: 21/10/2020 09:00 – 21/10/2020 16:00
Stjålet: bærbar computer, sølvtøj.

Tyveri af taske/bagage
5200 Odense V – Hibiscusvej
Anmeldt: 21/10/2020 10:56
Sket: 15/10/2020 00:00 – 16/10/2020 02:00
Anmelder/forurettede havde været til fest på stedet og placeret sin taske på en stol. Anmelder/forurettede kunne efterfølgende konstatere at tasken var stjålet. Tasken blev efterfølgende fundet, dog var der taget kontanter og diverse elektronisk udstyr fra tasken.

Tyveri fra lastbil/varebil
5250 Odense SV – Dyrskuepladsen
Anmeldt: 21/10/2020 11:22
Sket: 20/10/2020 12:15 – 21/10/2020 11:00
VW Golf Van, årgang 2010 farve grå, varebil. Rude knust. Intet overblik over det stjålne.

Færdselsuheld med personskade
5220 Odense SØ – Niels Bohrs Allé
Anmeldt: 21/10/2020 19:47
Sket: 21/10/2020 19:47
Part 1, varebil, kom kørende ad Niels Bohrs Allé i vestlig retning og skulle fortsætte lige over krydset. Part 2, personbil, kørte ad Ørbækvej i nordlig retning og skulle svinge til venstre ad Niels Bohrs Allé. Da både part 1 og part 2 mente, at de havde grønt lys, kørte de frem og påkører derved hinanden. Kun materiel skade til følge.

Færdselsuheld
5230 Odense M – Rødegårdsvej
Anmeldt: 21/10/2020 14:55
Sket: 21/10/2020 14:55
Part 1, personbil, kørte ad Købkesvej mod syd i Odense og kørte frem for ubetinget vigepligt i rundkørslen ved Rødegårdsvej. Part 1 påkører herved part 2, cykel, som kørte på cykelstien i rundkørslen. Part 1 kørte fra stedet.

Færdselsuheld
5230 Odense M – Østerbæksvej
Anmeldt: 21/10/2020 15:47
Sket: 21/10/2020 15:47
Part 1, køretøj, havde ubetinget vigepligt, men kørte ud i rundkørsel og overså part 2, el-løbehjul. Part 1 og part 2 kørte sammen. Part 2 pådrog sig mindre skader.

Færdselsuheld
5230 Odense M – Tietgens Allé
Anmeldt: 21/10/2020 20:28
Sket: 21/10/2020 20:28
Part 1, personbil, kom kørende ad Læssøegade i nordlig retning og svingede til venstre i krydset Læssøegade/Tietgens Alle. Part 1 påkørte part 2, personbil, som kom kørende ad Læssøegade i sydlig retning.

Butikstyveri
5260 Odense S – Syvhøjevej
Anmeldt: 21/10/2020 17:03
Sket: 21/10/2020 17:03
Sagens personer havde stjålet fra butik: 3 milka choko snack, 5 navito ørred portinoner, 2 sneaker scocks, 1 kalkunbrystfilet til en værdi af 548 kr.

Butikstyveri
5270 Odense N – Anderupvej
Anmeldt: 21/10/2020 14:17
Sket: 21/10/2020 14:17
Stjålet fra butik: 2 øl til en samlet værdi af 16 kr.

Hærværk
5240 Odense NØ – Åsumvej
Anmeldt: 21/10/2020 21:09
Sket: 21/10/2020 18:30 – 21/10/2020 20:45
Sidespejl på hvid Ford C-Max, personbil, årgang 14 knækket af. Sidespejlet hang i ledning.

Hærværk
5240 Odense NØ – Åsumvej
Anmeldt: 21/10/2020 21:09
Sket: 21/10/2020 18:30 – 21/10/2020 20:45
Sidespejl på mørkeblå Skoda Fabia, personbil, årgang 01 knækket af så det kun hang i ledning.

Svendborg

Intet til døgnrapporten.

Ærø

Intet til døgnrapporten.

Kilde: Fyns Politi / 22. oktober 2020