Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 24. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Betjent løb flygtende butikstyv op i Rødovre

Lørdag den 22. august kl. 20.25 hastede flere patruljer frem til en anmeldelse om en voldelig butikstyv i et supermarked på Valhøjs Allé. Gerningsmanden var stukket af, men blev spottet af en politipatrulje i området og løbet op af en betjent, som måtte anvende sin peberspray til at passivisere manden med i forbindelse med anholdelsen. Undersøgelser viste, at han forinden var konfronteret af personalet efter tyveri af en større mængde slik og chokolade men stak af. Han glemte dog en rygsæk, som han vendte tilbage for at hente – og derunder begyndte han at true personalet, før han igen stak af. Nu venter der den 26-årige mand et retligt efterspil for butikstyveri og trusler.

 

Indbrud i selskabslokale i Glostrup

I tiden fra torsdag den 20. august kl. 15 til søndag den 23. august kl. 11 blev en rude knust til et selskabslokale på Nordre Ringvej. Der blev bl.a. stjålet en kaffemaskine, øl, vand og service. Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som har bemærket noget mistænkeligt i relation til indbruddet.

 

Indbrud i lager i Brøndby

Fredag den 21. august kl 07.53 modtog vi anmeldelse om, at der have været indbrud i et lager på Priorparken i Brøndby. Tyvene havde blandt andet stjålet værktøj. Ifølge anmelder, så var indbruddet sket imellem torsdag kl. 19 og fredag kl 07. Patruljen, der blev sendt til stedet, optog diverse spor og Københavns Vestegns Politi hører gerne fra evt. vidner.

 

Indbrud i villa i Gladsaxe

Lørdag den 22. august kl. 13.45 blev et indbrud på Gladsaxe Møllevej anmeldt. Indbruddet var sket i tidsrummet mellem kl. 9.45 og 12.45. Et vindue var smadret, hvorefter der var sket indstigning. Der var bl.a. stjålet smykker. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Indbrud på Glostrup hospital

Lørdag den 22. august kl. 20 blev der sendt en patrulje til Glostrup Hospital, hvor der havde været indbrud. Angiveligt var tyven kommet ind via et åbenstående vindue og havde stjålet kontanter og en computer. Intet medicinsk blev stjålet. Også her hører politiet gerne fra vidner.

 

Indbrud i villa i Høje-Taastrup

Lørdag den 22. august kl. 09.42 blev det anmeldt, at der havde været et indbrud i en villa på Vildkildevej. Indbruddet var sket i tidsrummet mellem fredag den 21. august kl. 13 og lørdag den 22. august kl. 09.15. Et vindue var brudt op, hvorefter der var sket indstigning. Københavns Vestegns Politi modtager gerne oplysninger fra vidner eller andre i sagen, som har set noget mistænkeligt omkring gerningstidspunktet. Henvendelse døgnet rundt på telefon 4386 1448/114.

 

Overså modkørende bil ved venstresving i Taastrup

Fredag den 21. august kl. 16.08 kørte en patrulje til færdselsuheld mellem to biler i Taastrup. Det viste sig, at en 30-årig kvinde under venstresving fra Hveen Boulevard til Taastrup Hovedgade overså og påkørte en modkørende bil ført af en 34-årig mand. Ringe materiel skade, ingen personskade.

 

Anholdt for spirituskørsel i Brøndby

Søndag den 23. august kl. 06.00 blev det anmeldt, at der kørte en mulig spiritusbilist på Motorring 3. En patrulje kom hurtigt til stedet. Føreren, en 26-årig mand, blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Derudover blev han også sigtet for kørsel uden førerret. Han erkendte forholdene i øjeblikket.

Anholdt for narkokørsel i Gladsaxe

Mandag den 24. august kl. 00.02 blev en bil rutinemæssigt bragt til standsning på Klausdalsbrovej. Føreren af bilen, en 19-årig mand, blev skønnet påvirket, hvilket en narkometertest bekræftede. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel, hvilket han erkendte i øjeblikket.

Anholdt for narkokørsel i Ishøj

Søndag den 23. august kl. 04.04 blev en bil rutinemæssigt bragt til standsning på Ishøj Stationsvej. Føreren af bilen, en 26-årig mand, blev skønnet påvirket, hvilket en narkometertest bekræftede. Han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og kørt til politigården i Albertslund for blodprøve.

 

Færdselsuheld i Albertslund    

Fredag den 21. august kl 15.02 fik vi anmeldelse om et trafikuheld, hvor en mandlig bilist havde påkørt en kvinde i bil på broen over Hedemarksvej i Albertslund. På stedet forklarede manden patruljen, at hans bremser angiveligt havde svigtet, så han havde påkørt kvinden, der holdt stille foran ham. I kvindens bil var der også tre børn, og de blev alle tilset af en ambulance, der også var sendt til stedet. Heldigvis var ingen kommet alvorligt til skade.

 

Butikstyveri i Albertslund

Søndag den 23. august kl 14.39 blev en af vores patruljer sendt til et supermarked på Stationsporten i Albertslund, hvor personale havde tilbageholdt en 42-årig mand, som var mistænkt for at have stjålet seks flasker spiritus ugen før på baggrund var overvågningsvideo. Da manden var mødt op i forretningen igen, var han blevet stoppet af butiksdetektiven. Manden erkendte butikstyveriet over for patruljen og blev sigtet.

 

Kilde: Københavns Vestegns Politi / 21.-24. august 2020

Midt - og Vestsjællands Politi

Weekendens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Solrød Center, Solrød Strand
Geminivej, Greve
Juelsmindevej, Kalundborg
Kongstedvej, Hesselbjerg, Ruds-Vedby

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Vinkelvej, Køge
Syrenvej, Køge
Brandsbjerg, Kalundborg
Gårdtoften, Lille-Skensved
Nyvej, Køge
Saltumvej, Køge
Nykøbingvej, Ørslev, Slagelse
Sydager, Kirke-Hyllinge
Humlestien, Tune
Skæppestien, Tune
Strandtoften, Jyllinge
Skyhøj, Holbæk
Jyderupvej, Sønderød, Jyderup
Karlebyvej, Ll. Karleby, Kirke-Hyllinge
Vipperødgårds Alle, Vipperød
Rødbyvej, Veddelev, Roskilde (2 steder)
Kjærgårds Vænge, Nr. Hvalsø, Hvalsø
Jægervænget, Vipperød
Ejby Strandvej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Møllervænget, Vipperød
Knevelsvej, Holbæk
Vinkelvej, Greve
Jørløse Byvej, Svebølle

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Borgmesterlodden, Nykøbing Sj.
Røntoftevej, Nykøbing Sj. (2 steder)
Egevej, Havnsøvej, Føllenslev
H/F Maglehøj, Roskilde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

 

Soundbokse taget ved musik til ulempe – Roskilde, Gadstrup og Holbæk

I weekenden fik Midt- og Vestsjællands Politi 46 anmeldelser om musik til ulempe i hele politikredsen. Patruljer blev sendt til størstedelen af anmeldelserne, og i mange tilfælde var der allerede ro på stedet, da politiet kom frem.

I tre tilfælde tog politiet musikanlæg i bevaring, og ejerne kunne dagen efter hente anlæggene på stationen. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse.
Fredag kl. 20.16 – Møllehusvej, Roskilde. Flere unge var forsamlet på et grønt område ved Møllehusvej/Helligkorsvej, hvor de hørte høj musik til gene for borgerne. En 17-årig ung mand fra Roskilde fik taget sin soundbox i bevaring.
Lørdag kl. 20.17 kørte en patrulje til møllen ved Strandparken i Holbæk, hvor borgere anmeldte at der blev spillet høj musik til gene. En 18-årig mand fra Svinninge måtte aflevere sin soundbox til patruljen, som tog anlægget med til politistationen.
Lørdag kl. 22.38 var der høj musik ved Ramsøhallen på Ramsølillevejen i Gadstrup – Roskilde. En patrulje kørte til det grønne område bag ved fodboldklubben, hvor der var samlet en gruppe unge, som havde medbragt en soundbox. En 16-årig ung mand fra Gadstrup fik taget sin soundbox i bevaring.

 

Fredag – lørdag:

 

Spirituskørsel endte i uheld– Torslundevej, Svinninge – Holbæk

Kl. 17.08 kørte en 20-årig mand fra Svinninge på en motorcykel ad Torslundevej mod nord og ind i en venstrekurve, hvor han mistede herredømmet over motorcyklen, som væltede og landede på en pløjemark. Føreren var uskadt, men politiet mistænkte ham for at køre i spirituspåvirket tilstand. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Motorcyklen var ikke indregistreret, så føreren blev sigtet for at køre på motorcyklen, selvom den hverken var registreret eller forsikret. Den 20-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han blev så sent som d. 25. juli i årsigtet for spirituskørsel i en personbil, hvor han også var involveret i et uheld. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 20-årige forvente at få siger sager afgjort samlet.

 

For hurtig knallert taget – Greve Landevej, Greve

Kl. 18.05 kørte politiet efter en lille knallert, som kørte i høj fart ad Greve Landevej. Føreren ville ikke standse, men efter omkring 150 m fik politiet standset knallerten, som blev ført af en 17-årig ung mand fra Karlslunde. Politiet beslaglagde knallerten, for at få den undersøgt for konstruktive ændringer, som gør at den kan køre for hurtigt. Den 17-årige vil høre nærmere, når knallerten er blevet undersøgt. Den 17-åriges far som ejer knallerten blev orienteret, og han accepterede beslaglæggelsen.

 

Bil beslaglagt – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 23.10 standsede politiet en 55-årig mand fra Veksø i en personbil, som kørte ad Møllehusvej mod nord. Han var frakendt førerretten og det var nu sjette gang i år, at han kørte i frakendelsestiden. Den 55-årige blev derfor sigtet og politiet beslaglagde hans bil, som det er muligt efter færdselslovens regler om konfiskation af køretøjer. Føreren accepterede beslaglæggelsen. Bilen havde desuden påsat nummerplader, som tilhørte en anden bil. Køretøjet var hverken registreret eller forsikret. Den 55-årige blev derfor også sigtet for dette og bilen blev kørt til opbevaring hos politiet. Retten vil senere, når sagen skal afgøres, tage stilling til, om bilen kan konfiskereres.

 

Lørdag – søndag:

 

Mistænkelig mand – Greve Bygade, Greve

Kl. 07.50 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom, lokal mand, som havde undret sig over en mand på en ladcykel. På ladcyklen lå der yderligere tre cykler, hvilket undrede anmelderen, da der ifølge ham i den seneste tid var blevet stjålet cykler i området. En patrulje kørte til området for at lede efter manden med ladcyklen, men han blev ikke fundet, så det kunne blive opklaret, om det var et legalt forhold eller ej.

 

Narkokørsel mv. på knallert – knallert beslaglagt – Bakkehaven, Kalundborg

Kl. 10.00 ville en patrulje standse og kontrollere en knallertkører, som ikke anvendte styrthjelm under kørslen og i øvrigt medbragte en passager. Knallertkøreren ønskede dog ikke umiddelbart at lade sig standse trods politiets anvisninger herom, så han forsøgte over en ca. 1.500 meter lang strækning og bl.a. ved at køre venstre om et helleanlæg at slippe væk. Det lykkedes dog ikke, så politiet fik ham og passageren standset, uden at nogen kom til skade. Føreren var en 29-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel på knallerten, som i øvrigt også havde konstruktive ændringer, så den kunne køre hurtigere end tilladt.

Knallerten måtte den 29-årige i øvrigt slet ikke være fører af, fordi han i forvejen var frakendt retten til at føre knallert. Knallerten var også uden den lovpligtige ansvarsforsikring, ligesom knallertens stelnummer var fjernet. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende sager og afhøring til de mange overtrædelser af færdselsloven løslod politiet den 29-årige, der således kan forvente at høre nærmere fra politiet, når undersøgelserne vedrørende knallerten er afsluttet, og sagerne kan afgøres. Passageren på knallerten kan også forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse en sigtelse for at have ladet sig befordre som en passager. Knallerten blev beslaglagt af politiet, idet den 29-årige nu for anden gang inden for de seneste tre år blev afsløret i at køre på en konstruktivt ændret knallert.

 

Færdselsuheld – Over Bølgen, Greve

Kl. 12.30 fik politiet en anmeldelse fra en 55-årig mand fra Vallensbæk Strand om et færdselsuheld, idet hans bil var blevet påkørt af en modpart, som efterfølgende var flygtet fra stedet uden at give sig til kende. Politiet til området ved Waves, hvor uheldet var sket, da den 55-årige var standset i højresvingsbanen på Over Bølgen før svingning til højre ad Anders Plougs Alle. En bagfra kommende personbil havde med lav hastighed påkørt anmelderens personbil, hvorfor anmelderen steg for at tale kontakt.

Efter en kort ordveksling flygtede føreren i sin bil ad Anders Plougs Alle mod øst og forsvandt i ukendt retning. I bilen befandt sig to mænd i 20-30 års-alderen og anden etnisk oprindelse end dansk. De kørte i en sølvfarvet personbil af mærket Mercedes, som politiet nu ud fra observationer fra anmelderen og et vidne skal forsøge at få identificeret ud fra bilens nummerplade for at få klarlagt, hvorfor føreren flygtede efter påkørslen, hvor der alene skete materiel skade.

Politiet i Køge hører gerne fra vidner, der bemærkede påkørslen eller bilen under flugten væk fra uheldsstedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Færdselsuheld – Odsherredvej / Gl. Nykøbingvej, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 12.33 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor en bilist og en motorcyklist var impliceret. En 66-årig mand fra Nykøbing Sj. havde været fører af motorcyklen og blev i ambulancen bragt til skadestuen i Holbæk, men han var sluppet med diverse knubs efter sammenstødet med personbilen. Det viste sig, at en 51-årig kvinde som fører af personbilen var kørte ad Odsherredvej mod sydvest, hvor hun i krydset ved Gl. Nykøbingvej ville foretaget et venstresving. Hun var standset for at afvente modkørende, inden hun begyndte svingningen til venstre. Herunder blev hun pludselig ramt på højre side af den 66-årige, der på sin motorcykel kørte ad Odsherredvej i nordøstlig retning i den hensigt at fortsætte ligeud. Politiet optog rapport om uheldet, idet føreren af personbilen kan mistænkes for overtrædelse af færdselsloven.

 

Tricktyveri hos fodterapeut – Sct. Knudsgade, Ringsted

Kl. 15.14 anmeldte en 44-årige kvindelig medarbejder hos en fodterapeut, at hun havde fået stjålet sin mobiltelefon kl. ca. 09.30, da en fremmed mand henvendte sig. Manden talte en blanding mellem engelsk og spansk og var gået helt ind i et behandlerrum for at spørge, om han kunne få behandlet sine hænder. Det blev afslået, hvorefter manden tog en folder og forsøgte igen at få en aftale om behandling af sine hænder. Pludselig ønskede manden at købe nogle strømper, men fortrød midt i betalingen. I den opståede forvirring var det lykkedes for manden ubemærket at stjæle en mobiltelefon, der havde ligget i nærheden af dankortterminalen, inden han forlod klinikken. Først da kunden skulle betale, opdagede medarbejderen tyveriet, som blev forøvet af: A: Mand, Sydeuropæisk af udseende, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Talte en god blanding af spansk og engelsk, Talte: Spansk, Iført: Mørkeblå og hvid poloshirt, lyse jeans. Politiet har optaget rapport om tyveriet i forsøget på at få manden identificeret.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området lørdag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Rejsende sparket – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 15.29 anmeldte en 22-årig mand fra Tølløse, at han få minutter tidligere uden grund var sparket i maven og på den ene arm af en ung mand, der netop steg ud af det tog, som den 22-årige ville gå ind i. Den 22-årige havde aldrig set den aggressive unge mand tidligere og havde ikke haft en dialog med ham, inden han blev sparket. Den 22-årige, der slap uden synlige skader efter sparkene, beskrev den unge mand som: dansk af udseende, ca. 15 år, 165-170 cm, spinkel af bygning, sort hår, blå øjne, iført sort hættetrøje, sorte bukser og sorte sko. Den mistænkte, unge mand forsøger politiet nu at få identificeret ud fra eventuel overvågning på stationen og ud fra eventuelle vidners forklaringer.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der enten har bemærket overfaldet, eller som har oplysninger om den mistænktes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Redningsaktion til søs – Gnibenvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 16.37 fik politiet en melding fra en strandgæst om, at en person formentlig var i nød ude på havet, hvor anmelderen havde set noget, der kunne minde om en person. Desuden lå der på stranden et efterladt håndklæde. Forsvaret iværksatte en eftersøgning til søs med både en helikopter og en båd, som fandt nogle kviste/grene drivende rundt i vandoverfladen. Anmelderen fik forevist disse kviste/grene og bekræftede, at det var disse effekter, der var set drive rundt i vandet. Hverken helikopteren eller båden fandt nogen personer i nød, hvorfor eftersøgningen til søs blev indstillet kort før kl. ca. 18.00.

 

Ordensbekendtgørelsen – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.05 måtte en patrulje en tur til en restauration, hvor nogle personer var blevet voldelige over for hinanden efter en uoverensstemmelse. Politiet fik dæmpet en 18-årig mand fra Lille-Skensved og en 28-årig mand fra Køge, der var kommet i slagsmål med hinanden. De var begge sluppet uskadte, men blev dog sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den voldelige adfærd over for hinanden. Begge kan forvente at få en bøde som afgørelse på deres sag.

 

Brand i skur – Sikavej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.49 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i et skur, hvor det viste sig, at beboeren – en 52-årig mand – havde fået branden slukket med en haveslange. I skuret havde stået en slags olie, som havde selvantændt, så beboeren havde knust en rude for at slukke den mindre brand med haveslangen. Der skete ikke yderligere skade på skuret som følge af branden, så brandvæsnet kunne kort efter køre hjem igen.

 

Spirituskørsel – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 02.10 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Jyllinge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

 

Cykeltyv afsløret – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 03.23 anmeldte en opmærksom, 18-årig mand fra Køge, at en gruppe personer hev fat i cykler, der var henstillet ved Køge S-station, for at slæbe dem væk. En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 28-årig mand fra Kgs. Lyngby, som var i færd med at slæbe en låst cykel væk fra stationsområdet. Han blev derfor sigtet for brugstyveri af cyklen, og ved nærmere kontrol af den 28-årige fandt politiet ham i besiddelse af godt 1½ gram amfetamin, så sigtelserne mod ham blev udvidet til også at omfatte lov om euforiserende stoffer. Den 28-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Søndag – mandag:

 

Mand truet af to unge – Moselyvej, Lumsås, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.53 fik politiet en anmeldelse fra en 79-årig mand fra København om, at han lørdag aften kl. ca. 19.00 under en gåtur ad en sti ved Moselyvej havde mødt to drenge. De havde pludselig vendt sig om og peget på den 79-årige med to pistollignende genstande, som den 79-årige opfattede som legetøjspistoler. Drengene bad manden om at aflevere sine penge, men han gik blot frem mod drengene og viftede med sin stok mod dem. Drengene løb herefter fra stedet og forsvandt i ukendt retning. De blev beskrevet som 14-16 år, den ene kraftig, den anden almindelig af bygning, begge iført sorte hættetrøjer og den ene med hvid skrift på brystet, sorte bukser og begge med en slags maskering op over næsen. Den 79-årige havde indledningsvist ikke taget oplevelsen så alvorligt og anmeldte først sagen til politiet dagen efter. Politiet forsøger nu at få identificeret drengene i en sag om truende adfærd over for anmelderen, så formålet med deres adfærd kan blive klarlagt.

Politiet i Nykøbing Sj./Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket drengene i området lørdag aften, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Bil endte i grøft – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 16.34 kørte en 77-årig kvinde fra Holbæk i bil ad Munkholmvej i nordvestlig retning, da hun af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften. Hun blev kørt til sygehuset til kontrol for smerter i ryggen, men hun var ikke kommet alvorligt til skade ved uheldet. Der skete ingen materiel skade ved uheldet. Politiet registrerede sagen, for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

 

Tumult efter uenighed i trafikken – Højbyvej, Lejre

kl. 16.43 anmeldte en 66-årig mand fra Lejre, at han kort forinden havde været involveret i en episode, som havde udviklet sig til håndgemæng. Den 66-årige og hans kone kom gående ad Højbyvej i Lejre, da en personbil kom kørende forbi. Parret fandt bilens fart for høj, og konen gestikulerede til føreren af bilen om at sænke farten. Personbilen kørte herefter tæt forbi parret, hvilket fik den 66-årige til at klappe på bilruden. Bilen standsede og der opstod uenighed imellem den 66-årig og den mandlige fører på stedet. Det udviklede sig til tumult, hvor den 66-årige og føreren væltede omkuld. Den 66-årige fik knubs, men var ikke kommet til skade. Føreren af bilen kørte herefter fra stedet. Med i bilen som passager var en 10-12 årig dreng.

Føreren beskrives som: Mand, Dansk af udseende, 30-35 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kort. Kørende i en sort Audi personbil.

Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til føreren af bilen for at få hans forklaring i sagen. Vidner som har overværet episoden, og som kom komme med oplysninger i sagen bedes ringe til politiet på tlf. 114.

 

Mand anholdt for indbrud i ungdomsskole – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 17.25 fik politiet anmeldelse om, at der omkring kl. 16.15 havde været indbrud i et knallertundervisningslokale tilhørende Ungdomsskolen i Kalundborg. Gerningsmanden havde revet nøgleboksen ud af væggen, taget nøglen og låst sig ind på stedet. Der blev stjålet en knallert fra lokalet. En patrulje blev sendt til ungdomsskolen for at undersøge sagen. Her fandt politiet frem til, at en mistænkt 46-årig mand fra Kalundborg var blevet set på stedet. Patruljen kørte til hans adresse, hvor de fandt den stjålne knallert. Den 46-årige blev sigtet for indbrud, anholdt og afhørt til sagen. Han blev senere løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

 

Harmonikasammenstød og tilskadekommen kvinde – Rønnedevej, Ringsted

Kl. 20.18 stødte tre biler sammen i et harmonikasammenstød på Rønnedevej i sydsøstlig retning. En 19-årig mand fra Ringsted nåede ikke at bremse, da den forankørende standsede og kørte op bag i bilen, som blev ført af en 38-årige mand fra Ringsted. Hans bil blev skubbet videre frem i bilen foran, som blev ført af en 22-årig mand fra Hillerød. Ingen personer kom til skade ved harmonikasammenstødet, men der skete materiel skade.

På fortovet gik en 36-årig kvinde fra Ringsted, som blev meget forskrækket over uheldet, som skete tæt på. Hun sprang derfor over en hæk, for at komme væk fra bilerne. Bag hækken var en trappe til et gammelt beskyttelsesrum, som kvinden overså. Hun faldt ned ad trappen og slog sig. Hun blev kørt til tjek på sygehuset. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

 

Brand var røg fra pande – Knudskovparken, Holbæk

Kl. 01.51 kom et alarmopkald om brand i en etageejendom. Politi og brandvæsen kom frem, hvor det hurtigt blev afklaret, at der ikke var tale om brand. Den kvindelige beboer i lejligheden var uskadt og røgen kom fra en varm stegepande, som havde røget kraftigt. Røgen havde aktiveret røgalarmen og været årsag til den kraftige røgudvikling i opgangen. Beredskabet luftede godt ud på stedet, og kunne herefter fortsætte til andre opgaver.

 

Stjålet bil fundet – Åsvej, Jersie – Solrød

Kl. 02.55 fandt politiet frem til en bil, som kort forinden var meldt stjålet fra Købenavns Vestegnens politikreds. Den stjålne Mercedes personbil holdt nu på parkeringspladsen ved Jersiehallen i Solrød. Politiet kørte hurtigt frem, hvor den stjålne Mercedes og en anden bil holdt på stedet. To mænd stod omkring bilerne, men da politiet ankom satte den ene mand sig ind i den stjålne Mercedes personbil og kørte frem mod politiet. Betjentene forsøgte at standse Mercedesen, men den kørte væk fra stedet i hastigt tempo. Kort efter kørte Mercedesen galt og endte i en hæk. Føreren af bilen løb fra stedet, og der blev sendt en hundepatrulje ud at lede efter manden, men fandt ham ikke.

Tilbage på parkeringspladsen blev en 30-årig mand uden fast bopæl i Solrød anholdt, mens politiet undersøgte sagen. Han havde en bilnøgle på sig, som passede til den bil, som holdt tilbage på parkeringspladsen ved hallen. Den 30-årige nægtede at have ført bilen, men politiet mistænkte ham for at køre til stedet i bilen, selvom han var frakendt førerretten, og sigtede ham i for kørsel i frakendelsestiden. I bilen fandt politiet en springkniv, som den 30-årige blev sigtet for at besidde. Han blev taget med til stationen til afhøring, men nægtede ethvert kendskab til den stjålne bil. Den stjålne bil blev indbragt til nærmere undersøgelse, hvorefter den vil blive udleveret til rette ejer.

Den 30-årige blev løsladt efter endt afhøring, men er vil høre mere fra politiet i sine sager. Politiet efterforsker nu sagen om den stjålne Mercedes, for at finde frem til føreren.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 21.-24. august 2020

Østjyllands Politi

23-årig mand ramt af knivstik

Østjyllands Politi modtog søndag kl. 15.48 en anmeldelse om, at en mand var blevet stukket med kniv på en tankstation på Rosenhøj i Viby. Da politiet kom frem, viste det sig, at en 23-årig mand var blevet ramt i maven med en kniv efter noget tumult med en anden mand, som var stukket af fra stedet.

Den 23-årge var ved fuld bevidsthed og blev kørt til hospitalet, hvor han blev opereret for sine skader. Han var også kortvarigt anholdt, mens politiet afklarede hans rolle i sagen. Østjyllands Politi har sikret spor på stedet og efterforsker sagen nærmere for at finde frem til gerningsmanden og klarlægge de nærmere omstændigheder omkring overfaldet.

Har du oplysninger om episoden, kan du kontakte politiet via tlf. 114.

 

**

 

Mand og kvinde sigtet for vold og racisme

En 17-årig kvinde og en 20-årig mand blev tidligt søndag morgen anholdt og sigtet for racisme og grov vold begået mod en 17-årig kvinde.

Den 17-årige gik natten til søndag lidt over kl. 2.00 på Havnevejen i Grenaa, da kvinden og manden kom kørende i en bil ved siden af hende. Ifølge den 17-åriges forklaring råbte manden en racistisk kommentar møntet på hendes hudfarve efter hende, inden bilen holdt ind til siden lidt derfra.

Den 17-årige blev så vred over kommentaren, at hun løb hen til bilen og konfronterede kvinden og manden. Kvinden steg ud af bilen, og det førte til et mindre slagsmål mellem de to kvinder. Den 20-årige mand kom også til for at hjælpe sin veninde, og han slog og skubbede den 17-årige kvinde.

Under tumulten tog kvinden en peberspray frem, som hun brugte mod den 17-årige, der blev ramt på kinden. Kvinden og manden kørte efterfølgende væk fra stedet, og den 17-årige anmeldte episoden til politiet.

Østjyllands Politi anholdt kort efter den 17-årige kvinde og den 20-årige mand, som begge foreløbigt er sigtet for grov vold, for racisme og for at have en peberspray på sig.

 

**

 

Anholdt efter indbrud på værested

En mand ringede mandag morgen kl. 4.12 til politiet, da han hørte en rude blive knust og så en mand kravle ind af vinduet til en lejlighed på et værested på Jernbanegade i Randers C. En patrulje kørte straks til stedet, og da de gik ind i bygningen, opdagede de hurtigt en 47-årig mand, som stod i en af lejlighederne. Han havde gummihandsker på og blødte fra hænderne efter at have skåret sig på den knuste rude.

Da betjentene spurgte, hvad han lavede på stedet, erkendte han, at han var brudt ind i lejligheden. Han havde nået at fjerne et fjernsyn, som han havde sat klar til at tage med, mens han ledte efter andre værdier.

Den 47-årige blev anholdt og sigtet for indbruddet, og fjernsynet blev båret tilbage til lejligheden.

 

**

 

To mænd anholdt for biltyveri

En 56-årig kvinde anmeldte søndag omkring kl. 14.00, at hun havde fået stjålet sin bil ved sin adresse på Nygade i Grenaa. Kvinden fortalte, at hun havde støvsuget bilen og havde glemt at tage bilnøglen med ind i huset, da hun var færdig. Da hun nogle timer efter gik udenfor, var bilen væk.

Kort efter blev bilen fundet foran Spar på De Lichtenbergs Vej i Grenaa. Her anholdt en patrulje fra Østjyllands Politi to mænd på 24 og 37 år.

Begge blev sigtet for biltyveri, og den 24-årige blev desuden sigtet for butikstyveri, da betjentene i hans bukselinning fandt en pakke minifrikadeller, som han havde stjålet fra Spar.

 

**

 

Bar kniv og spyttede på betjent

En bekymret borger ringede søndag kl. 21.48 til politiet, efter han havde set en mand gå rundt med en kniv i lommen på Frederiks Allé i Aarhus C. En patrulje fik kort efter kontakt med en 35-årig mand, som ganske rigtigt gik rundt med en dolk, der sad med håndtaget oppe af bukselommen.

Da betjentene ville anholde den 35-årige, blev han aggressiv og gjorde kraftigt modstand. Han forsøgte at rive sig løs og råbte gentagne gange skældsord efter patruljen. Mens han blev ført ind på bagsædet af patruljebilen, spyttede han efter en af betjentene, som blev ramt på skulderen.

Den 35-årige endte med at blive sigtet for vold mod politiet, for at fornærme politiet, at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde og for overtrædelse af knivloven.

 

**

 

Kom tilbage efter bortvisning og blev anholdt

En 22-årig mand skabte søndag morgen så meget uro og utryghed på banegården i Aarhus C, at han endte med at blive anholdt. Nogle vagter på stedet tog første gang fat i manden kl. 6.45, da han i beruset tilstand gik rundt og råbte af folk på banegården. Vagterne bortviste manden fra stedet, men kort efter kom han tilbage igen.

Da manden blev mere og mere aggressiv, tilkaldte vagterne politiet, og da patruljen kom frem, fik de den 22-årige til at gå fra stedet. Han valgte dog efter få minutter at komme tilbage igen, og denne gang blev han anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

 

**

 

Mindre brand i virksomhed i Randers

Politi og brandvæsen blev søndag kl. 14.38 kaldt til en brand i en virksomhed på Tjærbyvej i Randers NØ. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, der var startet i en generator. Herefter havde ilden bredt sig til nogle skraldespande.

Umiddelbart skete der ikke større skader på virksomheden.

 

**

 

Færdsel

Søndag kl. 9.00 skete der et færdselsuheld på Djurslandsmotorvejen ved Aarhus N. En 22-årig kvinde mistede kontrollen over sin bil, der skred ud og ramte ind i autoværnet. Hun kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet.

Søndag kl. 11.23 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Frijsenborgvej i Hammel.

Søndag kl. 12.34 blev en 60-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Tisetvej i Malling.

Natten til mandag kl. 00.06 blev en 29-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Energivej i Randers NV.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds

• På Byfogedvej i Randers NV begået mellem fredag d. 21/8 kl. 17.45 og søndag d. 23/8 kl. 11.00
• På Dalvej i Hammel begået søndag d. 23/8 kl. 17.50

 

Kilde: Østjyllands Politi / 24. august 2020

Nordsjællands Politi

Ild i container

Frederikssund: Søndag formiddag klokken 10.57 var der ild i en container på Solsortevej. Ingen af beboerne kom til skade, og brandvæsenet fik hurtigt slukket branden.

 

Blev frarøvet ur

Allerød: En 23-årig mand fra København blev mellem klokken 04.30 og 05.00 søndag morgen frarøvet sit ur på Allerød Station ved cykelskurene. Her kom den 23-årige gående for at tage toget til København, da to unge drenge kom hen til ham. Den ene tog hårdt fat i den 23-åriges tøj og arme og under tumulten lykkedes det ham, at stjæle den 23-åriges ur. De to gerningsmænd kørte derefter fra stedet på nogle cykler. De beskrives som A: mand, mellemøstlig af udseende, 16-21 år, 170-175 cm høj og spinkel af bygning, brun i huden med sort, kort hår. Han talte dansk med accent. B: Mand, mellemøstlig af udseende, 16-21 år, almindelig af bygning med sort hår. Røveriet blev anmeldt søndag eftermiddag klokken 14.03.

 

Tyveri fra bil

Skodsborg: Søndag eftermiddag omkring klokken 15.30 blev en taske, der indeholdt nøgler og en pung, stjålet fra en bil, der holdt parkeret på Skodsborg Strandvej. Tyven har knust en siderude for at skaffe sig adgang til bilen.

 

Bodegagæst blev vred over udsmidning

Frederiksværk: En gæst på Torvets Bodega blev søndag eftermiddag så vred over at blive smidt ud, at han overfaldt en 59-årig mandlig medarbejder på bodegaen. Gæsten havde opført sig aggressivt, hvilket fik medarbejderen til at tage fat i ham for at få ham udenfor. Men da medarbejderen slap sit tag i kunden, slog denne medarbejderen i ansigtet, hvorefter han forlod stedet. Den vrede bodegagæst beskrives som en mand, dansk af udseende, 45-50 år, 185 cm høj og almindelig af bygning, hvid i huden med langt lyst hår og grimme tænder. Han var iført grå trøje, knælange lysegrå bukser, og havde en cykelhjem samt en grå/sort elcykel af mærket “SCO” med sidetasker samt en sort rygsæk med sig.

 

Drenge blev sat til at rydde op

Frederikssund: Fire drenge i alderen 15 – 16 år fra Frederikssund og Jægerspris blev søndag aften sat til at rydde op, efter de ved 19.20-tiden havde kastet med toiletpapir og cykler på legepladsen ved Fjordtoppen Børnehave. Den ene af drengene blev endvidere sigtet for overtrædelse af knivloven samt for besiddelse af euforiserende stoffer, da han blev fundet i besiddelse af en kniv samt noget hash.

 

Brand i rækkehus

Kokkedal: Mandag lige efter midnat rykke de politi og brandvæsen ud til en anmeldelse om brand i et rækkehus i Jellerød Have. Der er ingen melding om personskade, husets beboer, en 90-årig kvinde, blev dog kørt til tjek på sygehuset. Det formodes, at branden er opstået ved, at noget papir ved en fejl er blevet antændt.

 

Dæk skåret op

Birkerød: Søndag aften klokken 23.40 blev alle fire dæk på en bil, der holdt parkeret på Nørrevang, skåret op af en ukendt gerningsmand. Et vidne har set en gammel, hvid truck køre fra stedet umiddelbart efter hærværket blev begået.

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 23.-24. august 2020

Nordjyllands Politi

Aalborg – narkohund fandt 1 kg hash, tre mænd anholdt

Nordjyllands Politi fik den 17. august et anonymt tip om, at der fra en lejlighed i Aalborg ofte var hektisk aktivitet og mistænkelig færden.

En patrulje kørte derfor til stedet den 20. august om aftenen for at undersøge sagen nærmere.

Da de to betjente ankom, så de, at en mand åbnede en terrassedør til lejligheden indefra. Han kiggede ud mod et gårdareal med et søgende blik – og lukkede derefter døren igen.

Betjentene bevægede sig tættere på døren, som igen blev åbnet. Denne gang trådte personen udenfor og kiggede igen varsomt rundt i gården.

Fra betjentenes nye position, kunne de nu lugte en kraftfuld stank af hash. En stank, som de var sikre på, stammede fra lejligheden.

Da personen gik indenfor igen, lod han døren stå på klem. En af betjentene løb hurtigt frem og åbnede døren.

Personen blev tydeligvis forskrækket ved synet af betjentene, som nu tilkendegav, at de var fra politiet.

I lejligheden traf betjentene i alt tre unge mænd, som blev instrueret i at sætte sig ned, hvilket de gjorde på udramatisk vis.

Betjentene observerede derefter, at der lå en del hash og poser indeholdende hvidt stof samt digitalvægte og et større beløb af kontanter i stuen. Alle tre mænd blev derfor sigtet og anholdt for overtrædelse af narkotikalovgivningen.

Kort tid efter ankom en narkohundefører til stedet for at foretage ransagning af lejligheden.

I alt blev der udfundet og konfiskeret 58,92 gram skunk, 1.088,43 gram hash, 32,61 gram kokain, to digitalvægte, et antal tomme poser, 1.830 tramadol tabletter, 9.300 kr. i kontanter og fire iPhones.

De tre anholdte kan nu se frem til et retsligt efterspil.

Nordjyllands Politi siger tak for den årvågenhed, som borgeren bag tippet udviste i sagen.

 

Aalborg – formodet indbrudstyv sigtet

”Der er ingen tvivl om, at det er tyveri.”

Nordjyllands Politi modtog lørdag den 22. august om aftenen en anmeldelse om, at der tilsyneladende var et tyveri i gang på en adresse i Aalborg.

En mand på en byggeplads var i færd med at pakke værktøj ned for at tage det med. Det var mistænkeligt for anmelderen, som kontaktede politiet om sagen.

Vagtcentralen sendte omgående en patrulje til stedet.

Undervejs fik patruljen at vide, at manden netop var kørt fra byggepladsen i én bil, men at han havde efterladt den bil, han var ankommet i. Patruljen ankom derefter til stedet, hvor de traf anmelderen.

Anmelderen havde her et foto af den formodede gerningsmand, som blev bragt videre til vagtcentralen.

Betjentene på byggepladsen fik kort efter at vide fra vagtcentralen, at den efterladte bil var kendt i politiets systemer. Det viste sig, at den formodede gerningsmands signalement stemte overens med føreren af den efterladte bil, som var blevet standset til kontrol i en tidligere sag om kørsel i frakendelsestiden.

Politiet tog derfor telefonisk kontakt til den formodede gerningsmand, som nu er sigtet for forsøg på indbrud og kørsel uden førerret.

Han kan nu se frem til et retsligt efterspil.

 

Aalborg & Aalborg Øst – højlydt musik til gene dæmpet af patruljer

Nordjyllands Politi modtog flere anmeldelser om musik til ulempe for nabolag henover weekenden.

”De nægter at skrue ned for musikken”, lød anmeldelsen, da en havefest i Brønderslev bankede højlydt musik ud til gene for naboerne natten til søndag den 22. august. Anmelder havde forgæves forsøgt at bede festens personer om at skrue ned, hvorfor man tog kontakt til politiet.

En beredskabspatrulje blev derfor tilsendt stedet.

Kort efter fik betjentene kontakt til festens personer, som blev formanet.
Musikken blev skruet ned, og patruljen kørte videre.

Men der blev skruet op igen en halv time senere.

Anmelder kontaktede politiet igen, hvorfor patruljen besøgte adressen endnu en gang. Festens personer blev kraftigt formanet, og denne gang blev musikken slukket.

Der faldt derefter ro på i området.

I Aalborg centrum blev en fest ligeledes anmeldt som værende til gene for nabolaget natten til søndag den 23. august.

Der blev efter sigende spillet høj musik, og der var mange mennesker til stede.

En patrulje kørte derfor til stedet, hvor man fik kontakt til festens personer. Vedkommende udviste forståelse for anmledelsen, og skruede ned for musikken ved mødet med betjentene.

Natteroen indtrådte derefter i området.

 

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du/I fester derhjemme – især siden man ikke kan tage til festival i år og jeres yndlingssteder enten er lukkede eller lukker tidligt. Men husk at vise hensyn. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent, eller hvis I tager festen udenfor.

Er du selv udsat for musik til gene? 

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de unge sjældent er ude på at genere.

Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på 1-1-4. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

 

Brovst – indbrud i bolig

En ukendt gerningsmand brød ind i en bolig på Thistedvej i Brovst mellem torsdag den 20. august kl. 10:00 og fredag den 21. august kl. 13:00.

Indbrudstyven aflistede en rude i hoveddøren, hvorefter man trådte ind i huset.

Blandt de stjålne genstande var to rullestilladser og en rundsav med dertilhørende batteri.

Tyven forlod gerningsstedet ad hoveddøren.

Har du set mistænkelig færden på Thistedvej i Brovst? Kontakt politiet på 114.

 

Mariager – plæneklipper og PlayStation 4 stjålet

Et fladskærms-TV, en PlayStation 4 og en plæneklipper – dét var blandt de stjålne genstande, da der var indbrud på Semvej i Mariager.

Tyven fik adgang til huset ved at bryde en dør op med en ligekærvet skruetrækker, hvorefter tyven gennemsøgte hele huset for værdier.

Indbrudstyven forlod gerningsstedet ad den opbrudte dør.

Indbruddet fandt sted mellem mandag den 17. august kl. 16:00 og fredag den 21. august kl. 11:00.

Har du set mistænkelig færden på Semvej i Mariager? Kontakt politiet på 114.

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 21.-24. august 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

GENERELT: Pas på telefonsvindlere

En mand fra Vestsjælland blev i sidste uge kontaktet af en fremmed, der påstod, at han ville hjælpe ham med at rense hans computer, som han mente var blevet angrebet af en hacker. Manden skulle blot lige installere et program og godkende nogle overførsler, som skulle være med til at provokere hackeren. Det viste sig at være en svindler, og undervejs i forvirringen lykkedes det svindleren at få trukket et større kontantbeløb ud af mandens konto.

Husk aldrig at give personlige oplysninger ud til fremmede. Tjek altid at den person, du kommunikerer med, faktisk er den, han siger, han er. Ring f.eks. tilbage til det firma, som personen hævder at komme fra, og tjek at det stemmer.

 

HELE KREDSEN: Tryg skolestart

Fredag morgen stod politiet igen klar ved en række af områdets skoler for at hjælpe med til at sikre, at de mange små, nye elever i trafikken kom godt i skole. Denne gang var der besøg på Rolloskolen i Faxe, Privatskolen og Stormarkskolen i Nakskov, Borgerskolen i Maribo, Korskilde Skole i Tappernøje, Boeslunde Skole, Ellebæk Skole og Lille Næstved Skole i Næstved, Bavneskolen i Dalby, Ruds-Vedby Skole og CELF i Nykøbing Falster. Generelt forløb trafikken godt. Ved Boeslunde Skole blev der dog oprettet en sag om manglende sikkerhedssele, ved Ellebækskolen havde en enkelt parkeret ulovligt og ved CELF i Nykøbing Falster blev der oprettet to knallertsager.

 

RØDBY: Skunk

I indrejsefeltet ved grænsen i Rødby standsede politiet fredag klokken 09.30 en bil, der ankom fra Tyskland. I bilen sad en 38-årig mand fra udlandet, der virkede påvirket af euforiserende stoffer, og det viste sig, at han havde 5 gram skunk på sig. Han blev derfor anholdt klokken 10.50 og sigtet for både narkotikakørsel og for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt igen klokken 12.30 efter at have betalt en bøde på 2.000 kroner.

 

NÆSTVED: To kom op at slås

Politiet fik fredag klokken 23.29 en anmeldelse om, at to mænd var blevet uvenner og var kommet op at slås på en gade i centrum af Næstved. Da politiet kom, blev de to mænd skilt ad, og begge blev anholdt, sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Herudover havde de to mænd ved slagsmålet fået ramt en bil, så der var kommet en bule, og de blev derfor også sigtet for hærværk. De var begge 26 år og fra Næstved. De blev taget med på stationen, hvor de blev afhørt, før de blev løsladt igen klokken henholdsvis 04.57 og 05.15. Herudover blev en 19-årig mand fra Næstved også anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, fordi han i forbindelse med politiets anholdelser undlod at holde afstand og valgte ikke at følge politiets anvisninger. Desuden viste det sig, at han havde 0,6 gram hash på sig, og han blev derfor også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt igen klokken 01.15.

 

NYKØBING FALSTER: Vold

Politiet blev lørdag klokken 02.40 kaldt ud til Evigheden ved Engboulevarden i Nykøbing Falster, hvor en mand havde givet en anden mand flere slag i ansigtet og på kroppen. En 18-årig mand fra Nykøbing Falster blev i den forbindelse anholdt klokken 03.06 og sigtet for vold. Han blev taget med på stationen, hvor han blev afhørt, før han blev løsladt igen klokken 04.36.

 

NAKSKOV: Hash i kælder

En patrulje bemærkede lørdag klokken 04.21 tre unge, der gik rundt ved en kælderopgang på Kløvervænget i Nakskov. Der lugtede kraftigt af hash, og en af de unge – en 22-årig mand fra Nakskov – viste sig at have 1,46 gram hash på sig. Han blev derfor sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Herudover blev en 19-årig mand fra Nakskov anholdt kortvarigt, indtil politiet havde fastslået hans identitet.

 

NAKSKOV: Slog rude i stykker

Politiet blev søndag klokken 14.40 kaldt ud til Nakskov Banegård, hvor en mand havde smadret en rude i ventesalen. Politiet fandt hurtigt frem til manden, der viste sig at være 25 år og fra Nordsjælland. Han blev sigtet for hærværk.

 

NYKØBING: To dræbt i færdselsuheld

En 37-årig mand og en 31-årig kvinde, begge fra Nykøbing, mistede lørdag morgen livet i et færdselsuheld, der skete klokken 8.02 på Gaabensevej nord for Nykøbing. I forbindelse med en overhaling stødte de to biler frontalt sammen, og deres liv stod ikke til at redde. Vejen var spærret frem til klokken 10.30, mens politiet og redningsberedskab arbejdede på stedet.

 

DALMOSE: 43-årig anholdt efter vold

Lørdag klokken 16.25 fik politiet en anmeldelse fra en adresse i Dalmose, hvor der havde været noget tumult. En 35-årig mand havde fået nogle slag i hovedet på grund af nogle uoverensstemmelser, og politiet fik først på aftenen kontakt til den formodede gerningsmand. Det var en 43-årig mand fra lokalområdet, som blev anholdt klokken 20.22 og sigtet for vold. Han blev taget med til afhøring på politistationen i Slagelse og løsladt igen klokken 22.38.

 

MARIBO: Tre sigtet for hærværk

Politiet blev lørdag klokken 19.04 kaldt til Skovvænget i Maribo, hvor skulle befinde sig nogle personer, der skød til måls efter et skilt. En politipatrulje rykkede ud til stedet, og her traf betjentene en 16-årig fyr fra Maribo, en 19-årig fra Holeby og en 19-årig fra Bandholm. Der var tydelige mærket i et skilt som efter hardball-kugler. Der lå også en gaspistol på stedet, og de blev alle tre sigtet for hærværk. Den ene 19-årige havde en foldekniv og sad og røg en joint, og den anden 19-årige havde også en kniv. De blev derfor også sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: Havde hash på sig

Efter en anmeldelse om mulig hashhandel rykkede politiet lørdag klokken 19.21 ud til et skur på Lyngstien i Næstved. Her var tre mænd i alderen 21-29, og en 22-årig mand fra Fensmark havde 0,5 gram hash på sig. Det ulovlig stof blev konfiskeret, og den 22-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NYKØBING: Fik musikanlægget beslaglagt

Lørdag aften fik politiet flere anmeldelser om høj musik fra et hus i Nørregade i Nykøbing. En politipatrulje kørte til adressen, hvor musikken kortvarigt blev dæmpet, men kort efter var der igen høj musik. Derfor beslaglagde politiet i medfør af politiloven to højttalere, og den ansvarlige for festen – en 25-årig kvinde – blev vejledt om, at hun kunne hente dem igen mandag på politistationen. Den 25-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og hun kan nu vente en bøde på 1.000 for at have været til væsentlig ulempe og spillet høj musik, selv om politiet havde forbudt det.

 

VORDINGBORG: Nikkede en skalle og truede med luftgevær

Efter en anmeldelse om, at der var en mand med et gevær på en adresse lidt uden for Vordingborg, rykkede politiet ud til stedet med flere patruljer. Det viste sig at være en 48-årig mand, der på grund af en strid om en parkering havde nikket en 36-årig mand en skalle og derefter hentede den 48-årige et luftgevær, som han truede med. Den 48-årige blev anholdt klokken 1.58 og sigtet for vold og trusler på livet. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 4.36.

 

RØDBY: 32-årig sigtet for tasketyveri

Et sted mellem klokken 16.30 lørdag og klokken 4.00 var en listetyv på spil på en adresse på Jernbanegade i Rødby. Tyven havde sneget sig ind og havde stjålet en rygsæk med bl.a. computer, penge, hævekort og en jakke. Senere viste det sig, at vidner havde set en mistænkelig person på stedet, og søndag eftermiddag fandt politiet frem til en mulig gerningsmand, der er 32 år og fra Strøby. Han blev sigtet for tyveri.

 

NÆSTVED: Kvinde nægtede at tage mundbind på i toget

En 48-årig kvinde var søndag formiddag på vej i toget mod Næstved, men hun havde ikke iført sig mundbind. Hun fik at vide af togpersonalet, at hun skulle tage det på eller stå af toget i Lundby. Men kvinden nægtede begge dele. Derfor ventede politiet på hende på Næstved station, hvor den 48-årige blev pillet ud af toget og udstyret med en sigtelse efter sundhedsloven. Hun blev desuden sigtet efter retsplejeloven for ikke at ville fortælle, hvem hun var.

 

NÆSTVED: 17-årig sigtet for at sælge hash

Politiet tjekkede søndag klokken 16.45 en 17-årig fyr på Sneppevej i Næstved. Det viste sig, at den 17-årige havde fire små poser med i alt 3,1 gram kokain og fem poser med seks gram hash. På hans bopæl blev der også fundet en enhåndsbetjent foldekniv og en totenschlæger. Den 17-årige blev anholdt klokken 17.31 og sigtet for salg af stoffer og for overtrædelse af knivloven. Han blev afhørt på politistationen i Næstved, og de sociale myndigheder er underrettet om sagen.

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 21.-23. august 2020

Bornholms Politi

Narko

En 20-årig mand blev fredag kl. 19 standset i bil på Rønnevej ved Bodilsker. Han blev fundet i besiddelse af 0,9 og en ulovlig springkniv.

 

Vold

En patrulje førte fredag aften tilsyn i skolegården på Åvangsskolen, hvor en del unge mennesker havde forsamlet sig. De unge blev bedt om at rydde op og forlade stedet. En 16-årig pige nægtede at efterkomme politiets anvisninger og sparkede en betjent over skinnebenet. Hun er nu sigtet for vold mod tjenestemand.

 

Færdsel

ATK:

I løbet af weekenden har ATK-bilen været rundt om på øen. På Nyker Hovedgade kørte 5 bilister for stærkt – 1 står til klip i kortet. På Søndre Landevej i Pedersker overholdt alle bilister fartgrænsen på 70 km/t. På Borrelyngvej blev 6 bilister blitzet – højeste hastighed var 98 km/t.

På Bølshavn i 40 km-zone blev det til hele 53 målinger og et klip for en hastighed på 58 km/t. Og på Rønnevej ved Nylars kørte 5 stærkere end de tilladte 70 km/t. Højeste hastighed blev her målt til 86 km/t.

 

Derudover har der været målrettet færdselsindsats rundt om på øen. Det har resulteret i 2 klip for håndholdt mobiltelefon og 8 hastighedssager, heraf en til betinget frakendelse af kørekortet.

En 22-årig mand blev lørdag eftermiddag standset på Kaj Mogensens Vej i Rønne og skønnet påvirket af hash. En narkotest gav da også udslag, og han måtte en tur på hospitalet for at aflevere en blodprøve.

Søndag morgen måtte en mand se langt efter sin bil, da han hentede morgenbrød på Circle K i Allinge. Bilen stod i frigear og håndbremsen var ikke trukket, så den trillede over Tejnvej og havnede i en have på Birkebakken.

 

Hærværk

Søndag aften kom en beboer i Lille Madsegade hjem fra en weekendtur og konstaterede, at der var knust en rude på adressen. Halvanden time senere ringede han igen og fortalte, at endnu en rude lige var blevet knust, og 2 mænd var set løbe fra stedet. Politihunden Kaito fik hurtigt færten, og kort efter kunne politiet anholde 2 unge fyre på henholdsvis 12 og 15 år.

 

Kilde: Bornholms Politi / 21.-24. august 2020

Fyns Politi

Assens

Brand i øvrigt
5560 Aarup – Møllebakken
Anmeldt: 23/08/2020 18:20
Sket: 23/08/2020 18:20
Anmelder oplyste, at 3 drenge på scooter var i færd med at brænde et bord/bænkesæt af ved skolen.

Indbrud i virksomhed
5610 Assens – Østergade
Anmeldt: 21/08/2020 22:20
Sket: 20/08/2020 10:00 – 21/08/2020 22:20
Opbrudt/fjernet en nøgleboks, der var monteret på muren. Fra kontor stjålet en lommelygte.

Indbrud i virksomhed
5610 Assens – Nørregade
Anmeldt: 21/08/2020 07:04
Sket: 20/08/2020 14:00 – 21/08/2020 05:45
Indstigningssted via skydeport. Stjålne genstande: benzindunke, rive, svensknøgle, høreværn, batteriopladere og batterier til opladerne.

Indbrud i virksomhed
5620 Glamsbjerg – Fredensvej
Anmeldt: 23/08/2020 11:39
Sket: 22/08/2020 07:00 – 23/08/2020 11:00
Indgang til lager gennem dør, som var opbrudt i karmen. Fra lageret stjålet div. el-værktøj og div. håndværktøj. Ladet på 1 varebil fremstod gennemrodet.

Indbrud i arbejdsskur/kontorvogn og lign.
5620 Glamsbjerg – Assensvej
Anmeldt: 23/08/2020 17:08
Sket: 19/08/2020 12:00 – 20/08/2020 10:00
Indstigning til container, som var aflåst med hængelås. Anmelder oplyste, at hængelåsen var blevet skåret over med genstand. Færden i container, hvorfra der var blevet stjålet en boremaskine med tilhørende oplader og påsat piskeris samt en batterioplader til klubbens kridtmaskine.

Tyveri fra personbil
5492 Vissenbjerg – Fynske Motorvej
Anmeldt: 21/08/2020 13:02
Sket: 21/08/2020 10:00 – 21/08/2020 10:30
Stjålet fra hvid Volkswagen UP personbil, årg. 2018: sort skindrygsæk indeholdende id-kort og nøgler, sort skindpung og medicin. Sort læder skuldertaske indeholdende sort skind pung. Fra en tredje taske var der stjålet en Lenovo yoga Yt3 tablet.

Butikstyveri
5683 Hårby – Algade
Anmeldt: 21/08/2020 18:10
Sket: 21/08/2020 18:00
2 ukendte mænd A+B henvendte sig i salonen under påskud om interesse for hårprodukter, og stjal forurettedes mobiltelefon. Mobiltelefonen var en rosegold iPhone 11 Pro, Apple.
Signalement: A: Mand, 25-30 år, 165 cm. Kropsbygning: Almindelig. Hudfarve: brun. Hårfarve: sort, Hårlængde: kort. Yderligere kendetegn: Tynde skægstubbe. Talte eget sprog, og lidt dårligt engelsk. Iført: Lys blomstret kortærmet skjorte, shorts. Medbragte: lille pung. B: Mand, 25-30 år, 170 cm. Kropsbygning: Spinkel. Hudfarve: Brun. Hårfarve: Sort. Hårlængde: Kort. Yderligere kendetegn: Talte eget sprog, Medbragte: folder.

 

Faaborg/Midtfyn

Indbrud i privat beboelse
5750 Ringe – Assensvej
Anmeldt: 22/08/2020 13:06
Sket: 21/08/2020 14:00 – 22/08/2020 12:30
Indstigning via hundelem i dør. Stjålet: Sony fladskærm 40, DVD-afspiller. Moccamaster kaffemaskine sølvgrå. Messing bordlampe lavet af ruller fra en lirekasse. 2 sovsekander samt 1 serveringsfad og skål/askebægre.

Indbrud i garage/udhus
5772 Kværndrup – Faaborgvej
Anmeldt: 21/08/2020 15:46
Sket: 15/08/2020 16:00 – 21/08/2020 13:00
Kæde på brun stålport i garage klippet over. Stjålet plæneklipper, hækkeklipper, græstrimmer, søjleboremaskine, golfsæt og flere kasser med el-værktøj af ældre dato.

Indbrud i privat beboelse
5792 Årslev – Bøgeparken
Anmeldt: 22/08/2020 14:51
Sket: 22/08/2020 13:45 – 22/08/2020 14:50
Indstigning via vindue. Stjålet: mørkbrun læderpung of fødselsdagskort indeholdende kontanter.

Tyveri fra lastbil/varebil
5600 Faaborg – Hornelandevej
Anmeldt: 21/08/2020 14:52
Sket: 15/08/2020 10:00 – 15/08/2020 12:00
VW Touran, varebil, sort, årg. 2004. Gerningsmand havde i et uopmærksomt øjeblik fra ulåst køretøj stjålet: et kørekort.

Færdselsuheld
5750 Ringe – Assensvej
Anmeldt: 22/08/2020 12:16
Sket: 22/08/2020 12:16
Færdselsuheld hvor part 1, knallert, påkøre part 2, personbil. Venstre sidespejl kørt af i det part 2 foretager et venstresving og part 1 overhaler part 2 venstre om. Part 1 flygtede fra stedet til fods i nordvestlig retning.

Hærværk
5600 Faaborg – Sundvænget
Anmeldt: 22/08/2020 19:38
Sket: 22/08/2020 13:00 – 22/08/2020 19:30
Kia Optima, mørkegrå, 2018, personbil. Bilen havde holdt aflåst på stedet, hvorfra bagruden var blevet knust med en genstand. Anmelder oplyste, at der ikke var tegn på, at nogen havde været inde i bilen og der var ej heller stjålet noget.

Hærværk
5672 Broby – Ølstedgårdsvej
Anmeldt: 22/08/2020 01:16
Sket: 22/08/2020 01:00 – 22/08/2020 01:05
Anmelder oplyste, at der netop var blevet kastet et kanonslag i anmelders skraldespand ud mod vejen. Kanonslaget var sprunget og havde ødelagt skraldespanden. Anmelder havde hørt en bil forlade stedet i høj fart.

Hærværk
5672 Broby – Ruevej
Anmeldt: 23/08/2020 10:30
Sket: 22/08/2020 22:30
Anmelder oplyste, at anmelder og anmelders samlever, vidne, havde hørt et højt brag og set et lysglimt. Vidne så ud af vinduet, og så en lys ældre bil køre væk og opdagede at postkassen var sprængt itu.

 

Kerteminde

Indbrud i privat beboelse
5550 Langeskov – Vedbendvej
Anmeldt: 21/08/2020 08:05
Sket: 20/08/2020 19:00 – 21/08/2020 07:55
Have-/terrassedør opbrudt. Stjålne genstande: Gavekort til Great Northern Golf, øreringe, guld med hvid perle, øreringe, guld med grøn sten.

Tyveri fra personbil forsøg
5550 Langeskov – Langeskov Centret
Anmeldt: 23/08/2020 09:35
Sket: 22/08/2020 18:30 – 23/08/2020 09:00
Forruden i førersiden knust på sølvgrå personbil Kia Ceed. Bilen var gennemrodet. Intet stjålet.

Hærværk
5300 Kerteminde – Havnevejen
Anmeldt: 23/08/2020 03:22
Sket: 23/08/2020 03:00 – 23/08/2020 03:05
Anmelder oplyste, at der i den bagerste del af huset, var blevet knust to ruder. Anmelder havde hørt en bil forlade stedet i høj fart.

 

Langeland

Intet til døgnrapporten.

 

Middelfart

Indbrud i øvrigt
5500 Middelfart – Værkstedsvej
Anmeldt: 23/08/2020 17:47
Sket: 23/08/2020 17:47
Indbrud i kontorcontainer. Rullegitter opbrudt. Fra containeren var der stjålet nogle bærbare computer og en mobiltelefon.

Indbrud i virksomhed
5580 Nørre Aaby – Skolevænget
Anmeldt: 22/08/2020 04:00
Sket: 22/08/2020 04:00
Anmelder oplyser, at der har været indbrud på skole. Herfra var to døre brækket op. Køleskab i kælderen stod på klem, muligvis ledt efter spiritus. Intet stjålet.

Færdselsuheld
5500 Middelfart – Langelandsvej
Anmeldt: 23/08/2020 08:38
Sket: 23/08/2020 08:38
Anmelder oplyser, at en Skoda har påkørt et hegn. Føreren af bilen har forladt bilen. Anmelder har ikke set uheldet, og ved derfor ikke, hvornår uheldet er sket.

Færdselsuheld
5580 Nørre Aaby – Store Landevej
Anmeldt: 21/08/2020 13:52
Sket: 21/08/2020 13:52
Part 1 kom fra Nr. Åby og kørte sydøst ad Store Landevej imod Aarup. Part 2 holdt stille på Store Landevej i sydøstlig retning i krydset med Æblegyden og skulle dreje til venstre i nordøstlig retning ad Æblegyden, da part 1 påkørte part 2 bagfra. Part 1 havde ikke set part 2.

Færdselsuheld
5580 Nørre Aaby – Fynske Motorvej
Anmeldt: 22/08/2020 12:37
Sket: 22/08/2020 12:37
4 køretøjer impliceret i et uheld. Retning mod Sjælland. Harmonika sammenstød. Part 1-4, alle personbiler, kørte ad Fynske motorvej i 2. vognbane med nedsat hastighed grundet tæt trafik. Da trafikken standsede længere fremme, bremsede part 4 hårdt op. Part 3 bremsede ligeledes. Part 1 bremsede ligeledes, men kunne ikke undgå at påkøre part 3, som blev skubbet op og ramte part 4. Part 2 bremsede ligeledes, men kunne ikke undgå at påkøre part 1. Materiel skade til følge.

Færdselsuheld
5580 Nørre Aaby – Fynske Motorvej
Anmeldt: 23/08/2020 17:14
Sket: 23/08/2020 17:14
Solouheld. Personbil påkørt autoværn.

Hærværk
5592 Ejby – Mosevej
Anmeldt: 21/08/2020 19:59
Sket: 02/09/2019 10:00 – 20/08/2020 22:00
Bærbar PC, mrk. HP, 12 ødelagt, skærmdel og tastaturdel var brækket fra hinanden. Forurettede oplyste, at have lånt PCeren til en bekendt. Forurettede havde bedt om at få PCeren leveret tilbage, og havde herefter fundet PCeren i ødelagt stand, uden for sin entredør.

Hærværk, groft
5592 Ejby – Nørregade
Anmeldt: 22/08/2020 11:00
Sket: 21/08/2020 22:00 – 22/08/2020 10:30
Personbil, Mazda 323, årgang 1997, rød. På bilens fronthjelm var der spraymalet, som bredte sig over det halve af fronthjelmen og på venstre fordør der fyldte hele døren. På malet trærækværk, placeret ud mod offentlig sti, var der også malet med sort spraymaling.

 

Nordfyn

Vold
5462 Morud – Rugårdsvej
Anmeldt: 21/08/2020 09:31
Sket: 18/08/2020 12:00 – 18/08/2020 12:30
Anmelder oplyste, at hendes søn var blevet tildelt 5-7 knytnæveslag i ansigtet.

Vold
5471 Søndersø – Savværket
Anmeldt: 21/08/2020 10:45
Sket: 21/08/2020 10:45
Forurettede blev helt umotiveret tildelt et kraftigt skub i brystet af sagens person. Forurettede ramte som følge af skubbet ind i og op over kanten på en trailer, så aluminiumssiden på traileren sås at have fået et buk.

Vold
5471 Søndersø – Savværket
Anmeldt: 21/08/2020 10:45
Sket: 21/08/2020 10:45
Forurettede blev udsat for vold af sagens person, der skubbede meget hårdt på en bildør, så afhørte blev klemt.

Indbrud i privat beboelse
5450 Otterup – Strandvejen
Anmeldt: 23/08/2020 19:38
Sket: 20/08/2020 14:00 – 23/08/2020 19:30
Rude til højre fra hoveddør knust. Stjålne genstande: Kontanter, smykker, kreditkort.

Tyveri af skib/båd/fly
5400 Bogense – Skærvej
Anmeldt: 21/08/2020 17:13
Sket: 30/06/2020 10:00 – 17/08/2020 19:30
Hvid jolle af mrk. Høga-Rood-380.

Færdselsuheld
5491 Blommenslyst – Fynske Motorvej
Anmeldt: 23/08/2020 10:08
Sket: 23/08/2020 10:08
Part 1 kørte ad E20 mod øst i 2. vognbane, hvor han som følge af glat føre mistede herredømmet med køretøjet og påkørte med dennes venstre front part 2, midterautoværn, hvorefter han kørte i nødsporet og efterfølgende rabatten.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5491 Blommenslyst – Middelfartvej
Anmeldt: 21/08/2020 18:10
Sket: 21/08/2020 18:10
Part 1 kørte jf. et vidne hasarderet ud af Middelfartvej. Part 1 påkørte en elmast, der væltede tværs hen over vejen. Påvirket af alkohol og skønnet påvirket af euforiserende stoffer.

Hærværk
5400 Bogense – Skovvej
Anmeldt: 23/08/2020 12:50
Sket: 23/08/2020 02:00
Gerningsmand havde knust 2 vinduer i forurettedes udhus/værksted. Derudover havde gerningsmanden gået rundt omkring hovedhuset og havde taget i alle dørhåndtag.

Hærværk
5471 Søndersø – Savværket
Anmeldt: 21/08/2020 10:45
Sket: 21/08/2020 10:45
Sagens person smadrede forruden i forurettedes bil med sine hænder.

 

Nyborg

Tyveri af taske/bagage
5800 Nyborg – Humlevænget
Anmeldt: 21/08/2020 07:26
Sket: 16/08/2020 00:45
Forurettede oplyste, at hun havde siddet ved siden af sin bil og ventet på sin kæreste, da 2 unge udenlandske mænd kom forbi og stjal forurettedes grå skuldertaske af mrk. Day ET Mikkelsen indeholdende diverse makeup produkter, oplader til iPhone, RayBan briller i Rayban etui, beklædning.
Signalement: A: Mand, 20-25 år, 170-175 cm. Kropsbygning: Spinkel. Yderligere kendetegn: Talte gebrokkent dansk. Iført: en kasket i ukendt farve.
B: Mand, 20-25 år, 170-175 cm. Kropsbygning: Spinkel. Yderligere kendetegn: Talte gebrokkent dansk. Iført: shorts.

Færdselsuheld
5800 Nyborg – Korsgade
Anmeldt: 23/08/2020 01:25
Sket: 23/08/2020 01:24
Part 1 kom kørende mod ensretning på Korsgade og passerede part 2. Ved forbi-kørslen blev begge bilers venstre sidespejle beskadiget. Part 1 sigtet for kørsel mod færdselsretningen.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5540 Ullerslev – Kildemøllevej
Anmeldt: 22/08/2020 01:59
Sket: 22/08/2020 01:59
Part 1, personbil, kørte ad Kildemøllevej i nordvestlig, hvorunder han kom ud i rabatten i højresvinget, hvorunder han påkørte autoværn, hvorefter han fortsatte sin kørsel til Ellingevej, hvor han holdt stille og steg ud og forlod køretøjet, idet anmelder kom kørende forbi.

 

Odense

Vold
5000 Odense C – Grønløkken
Anmeldt: 21/08/2020 23:00
Sket: 21/08/2020 23:00
Sigtede slog forurettede med knyttet hånd, da de kom og diskutere over et el-løbehjul.

Vold
5240 Odense NØ – Vollsmose Allé
Anmeldt: 21/08/2020 09:25
Sket: 20/08/2020 12:30 – 20/08/2020 13:00
Anmelder oplyste, at han dagen inden var blevet slået i ansigtet af en bekendt.

Vold
5240 Odense NØ – Bådvej
Anmeldt: 21/08/2020 17:36
Sket: 21/08/2020 17:36
Forurettede blev skubbet. Sigtede erkendte skubbet, men påstod dette nødvendigt, idet forurettede fremstod frembrusende.

Lægge hindring i vej f. udfør (polititjenestemand)
5250 Odense SV – Bryllevej
Anmeldt: 22/08/2020 16:53
Sket: 22/08/2020 16:53
Anmelder oplyste at en uønsket person var udadreagerende på stedet. Patrulje bortviste sagens person fra stedet, men sagens person kom tilbage umiddelbart efter, hvorefter sagens person blev udadreagerende, hvorfor patruljen anholdte ham.

Lægge hindring i vej f. udfør (polititjenestemand)
5270 Odense N – Bogensevej
Anmeldt: 21/08/2020 18:45
Sket: 21/08/2020 18:45
Sigtede passerede ATK-vogn og kom med tilråb, hvorefter han forhindrede ATK-vognen i at udføre sit arbejde, ved at stille sig foran kameraet.

Brand i øvrigt
5240 Odense NØ – Bøgeparken
Anmeldt: 21/08/2020 22:11
Sket: 21/08/2020 22:11
Anmelder oplyser, at nogle unge drenge har rendt rundt og sat ild til noget græs og forskellige andre småting.

Brand i øvrigt
5260 Odense S – Industrivej
Anmeldt: 24/08/2020 00:49
Sket: 24/08/2020 00:47
Bygningsbrand i industribygning.

Indbrud i garage/udhus
5210 Odense NV – Hermelinløkken
Anmeldt: 23/08/2020 17:41
Sket: 23/08/2020 01:15 – 23/08/2020 11:00
Hængelås indtil skur opbrudt, hvorfra man havde stjålet: Grøn supboard/paddleboard, grøn mountainbike, Scott mellemgrøn, mountainbike og turkis/mørke blå løbehjul.

Indbrud i virksomhed
5230 Odense M – Tagtækkervej
Anmeldt: 22/08/2020 09:34
Sket: 21/08/2020 23:32 – 22/08/2020 02:00
Ind og udstigning via hoveddør, som var opbrudt, derefter dør til selve klinikken sparket ind. Macbook pro stjålet.

Indbrud i virksomhed
5260 Odense S – Knullen
Anmeldt: 22/08/2020 03:18
Sket: 22/08/2020 03:18
Hoveddør brudt op. Intet stjålet.

Brugstyveri af ureg. personbil
5270 Odense N – Slettensvej
Anmeldt: 21/08/2020 15:21
Sket: 02/06/2020 10:00 – 03/06/2020 02:00
WDB1240831F210674, Mercedes W124 230 TE, personbil, gråmetal, årg. 1992. Gerningsmand havde fra grønt område ved privat værksted stjålet det aflåste køretøj.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5000 Odense C – Skibhusvej
Anmeldt: 21/08/2020 15:50
Sket: 16/08/2020 11:20 – 16/08/2020 11:30
Gerningsmand havde fra bukselomme stjålet: et visa-/dankort. Betalingskortet efterfølgende misbrugt til uberettiget hævning.

Tyveri af taske/bagage
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 23/08/2020 15:09
Sket: 23/08/2020 12:00 – 23/08/2020 12:30
Anmelder oplyste, at hun havde haft sin sorte taske i sin indkøbsvogn. Anmelder var i forretning, hvor hun kiggede på tøj og da hun vendte tilbage til indkøbsvognen igen var tasken væk. Tasken indeholdt bilnøgle, nøglebundt og kontanter.

Tyveri fra personbil
5250 Odense SV – Gustav Johannsens Vej
Anmeldt: 21/08/2020 08:58
Sket: 20/08/2020 14:45 – 21/08/2020 08:40
Højre forreste siderude og bagerste siderude i venstre side på mørk blå, VW Golf, personbil, årgang 15 knust. Handskerum åbnet og gennemrodet. Stjålet: blå jakke.

Tyveri fra personbil
5250 Odense SV – Lotusvej
Anmeldt: 21/08/2020 10:52
Sket: 19/08/2020 12:00 – 20/08/2020 10:00
Personbil, Honda, model Civic, årgang 97, lilla. Indstigning via ulåst dør i førersiden. Frontdæksel til stereoanlæg stjålet.

Tyveri fra personbil
5250 Odense SV – Dalumvej
Anmeldt: 23/08/2020 22:24
Sket: 23/08/2020 22:24
Anmelder oplyser, at 3-4 personer er i færd med at stjæle airbags fra bil på stedet. De er kørende i sort Audi. Bilen kører fra stedet i retning mod Fredens Alle.

Tyveri fra personbil
5260 Odense S – Højbyvej
Anmeldt: 22/08/2020 13:27
Sket: 22/08/2020 11:30 – 22/08/2020 12:30
Personbil, Peugeot 206, årgang 2002, sort. Bilen havde været aflåst. Fra bagagerum stjålet pose med paraply, husnøgle, indpakket gave og sort skindpung.

Færdselsuheld med personskade
5000 Odense C – Østre Kanalvej
Anmeldt: 22/08/2020 09:46
Sket: 22/08/2020 09:46
Anmelder holder på Østre Kanalvej, hvor personbil netop har påkørt nogle vejskilte og nu forsøger at køre fra stedet, men køretøjet sidder fast.

Færdselsuheld
5000 Odense C – Rugårdsvej
Anmeldt: 21/08/2020 15:08
Sket: 21/08/2020 15:08
Part 1, kørte i østlig retning ad Rugårdsvej. Da part 1 kom til krydset Rugårdsvej/Jarlsberggade foretog part 1 venstresving for grønt lys, men overså her part 2, der kørte i vestlig retning ad Rugårdsvej og kørte lige over krydset. Part 1 ramte part 2 på dennes venstre forreste del af bilen med materiel skade til følge.

Færdselsuheld
5000 Odense C – Østre Kanalvej
Anmeldt: 22/08/2020 09:46
Sket: 22/08/2020 09:46
Part 1 kom kørende ad Østre Kanalvej i sydvestgående retning i personbil. Part 1 havde i rabatten i venstre side af kørebanen påkørt to færdselstavler.

Færdselsuheld
5200 Odense V – Middelfartvej
Anmeldt: 23/08/2020 12:58
Sket: 23/08/2020 12:58
Part 1 kørte as Middelfartvej i retning mod Odense, da part 1 skulle fortage en opbremsning for stillestående færdsel foran køretøjet og mistede herredømmet over motorcyklen grundet glat føre.

Færdselsuheld
5220 Odense SØ – Fynske Motorvej
Anmeldt: 21/08/2020 16:04
Sket: 21/08/2020 16:04
Part 2 kom kørende ad Svendborgmotorvejen, da part 2 skulle flette ind på Fynske Motorvej E20 i vestlig retning. Ved sammenfletningen ville part 1 ikke lade part 2 sammenflette, hvilket resulterede i, at part 1 kørte helt op til førerhuset på part 2, som standsede lastbilen og steg ud for at skælde part 1 ud. Part 1 kørte herefter højre rundt om lastbilen, hvorefter part 1 kørte ind foran part 2 og klodsede bremsen. Dette til trods for, at der ikke var nogen biler umiddelbart foran denne. Part 2 kunne ikke nå og bremse, hvorfor han påkørte part 1.

Færdselsuheld
5220 Odense SØ – Nyborgvej
Anmeldt: 22/08/2020 16:50
Sket: 22/08/2020 15:15 – 22/08/2020 15:30
Part 1 i personbil kørte fra Korsløkkeparken og skulle ud på Nyborgvej i Odense. I forbindelse med at part 1 orienterede sig til begge sider overså part 1, part 2 på cykel, som kom cyklende på cykelstien langs Nyborg i vestlig retning, modsat kørselsretningen, og kørte ud i part 1.

Butikstyveri
5000 Odense C – Østre Stationsvej
Anmeldt: 22/08/2020 06:30
Sket: 22/08/2020 06:30
En vagt fra Odense Banegårdscenter havde tilbageholdt en kvinde, der havde stjålet en pastasalat.

Butikstyveri
5000 Odense C – Østre Stationsvej
Anmeldt: 21/08/2020 20:02
Sket: 21/08/2020 20:02
Anmelder observerede, at sagens person gik ind i 7/11, hvor hun tog en six-pack fra køleskabet og kom den i sit net/taske. Anmelder ville åbne en ny kasse, men før anmelder nåede dette forlod sagens person kiosken, hvorefter anmelder begyndte at råbe og eftersætte sagens person, som forsvandt ud af banegårdcenteret. Vagt fandt frem til sagens person ved cykelstativerne på den vestlige side. Sagens person herefter sigtet for tyveriet og bortvist.

Sikring af den offentlige orden mv.
5000 Odense C – Mageløs
Anmeldt: 23/08/2020 02:30
Sket: 23/08/2020 02:30
Sigtede var kort forinden blevet bortvist fra parkeringsplads på Skt. Anne Plads, hvilket sigtede var utilfreds med. Da sigtede stod på Mageløs kastede sigtede en vandflaske hårdt ned i jorden ved den gruppe han stod ved. Denne handling var egnet til at forstyrre den offentlige orden.

Hærværk
5000 Odense C – Londongade
Anmeldt: 22/08/2020 20:11
Sket: 22/08/2020 20:11
Sigtede skrev på toiletbygninger på havnen.

Hærværk
5240 Odense NØ – Fyrreparken
Anmeldt: 22/08/2020 16:29
Sket: 22/08/2020 03:30 – 22/08/2020 13:00
Citroën C3, hvid, 2015, personbil. Bilen havde holdt aflåst på stedet. Anmelder oplyste, at forreste bildæk i passagersiden var blevet skåret op.

Hærværk
5260 Odense S – Ugletoften
Anmeldt: 22/08/2020 15:37
Sket: 22/08/2020 01:05 – 22/08/2020 01:10
Anmelder oplyste, at hans grå postkasse, som stod på to stålstolper var blevet sprængt itu. Anmelder vågnede ved et højt brag, hvorefter han hørte en bil køre væk fra stedet i høj fart.

 

Svendborg

Vold
5700 Svendborg – Christiansmindevej
Anmeldt: 23/08/2020 20:14
Sket: 23/08/2020 20:14
To forurettede blev gentagende gange skubbet og slået med knyttede næver i deres ansigter af sigtede.

Knivloven, §1, kniv på offentligt tilgængeligt sted
5700 Svendborg – Ole Rømers Vej
Anmeldt: 23/08/2020 13:53
Sket: 23/08/2020 13:53
Butikstyv tilbageholdes – sad med en hobbykniv i butikken.

Brugstyveri af ureg. personbil
5762 Vester-Skernninge – Tjørnevej
Anmeldt: 22/08/2020 15:25
Sket: 22/08/2020 15:15 – 22/08/2020 15:20
Anmelder har fået stjålet sit køretøj i forbindelse med fremvisning til mulig køber. Den er stjålet med rette nøgle.
Gerningsmanden beskrives som: mand, dansk, ca. 25 år, buttet, lyst kort hår, 18-185 cm, iført lange shorts, grå trøje med lynlås og hvide kondisko. Patrulje har standset køretøjet efter en kort eftersættelse. Ung udenlandsk mand løbet fra stedet.

Færdselsuheld
5700 Svendborg – Bjerrebyvej
Anmeldt: 21/08/2020 12:19
Sket: 21/08/2020 12:19
Part 1 kørte mod vest ad Bjerrebyvej i varevogn, da et dyr pludselig løb ud foran ham. Da han undveg kørte han i grøften og påkørte i den forbindelse et skilt tilhørende part 2.

Spirituskørsel
5700 Svendborg – Porthusvej
Anmeldt: 22/08/2020 02:33
Sket: 22/08/2020 02:33
Føreren førte personbil ad Porthusvej mod sydøst da patruljen bragte køretøjet til standsning. Føreren alkometestet til en promille over det tilladte.

Spirituskørsel
5700 Svendborg – Grusvig
Anmeldt: 22/08/2020 09:36
Sket: 22/08/2020 09:36
Anmelder oplyser, at han har kørt bagved personbil, som flere gange slingrede så kraftigt, at han kom op på fortovet. Ved standsning af patrulje, lugtede føreren af alkohol, og var ikke i stand til at medvirke i en alkoholmeter test.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Grusvig
Anmeldt: 22/08/2020 09:36
Sket: 22/08/2020 09:36
Anmelder oplyser, at han har kørt bagved personbil, som flere gange slingrede så kraftigt, at han kom op på fortovet. Ved standsning af patrulje, lugtede føreren af alkohol.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Ole Rømers Vej
Anmeldt: 22/08/2020 21:46
Sket: 22/08/2020 21:46
Sigtede førte personbil under påvirkning af euforiserende stoffer.

Butikstyveri
5700 Svendborg – Ole Rømers Vej
Anmeldt: 23/08/2020 13:53
Sket: 23/08/2020 13:53
Butikstyv tilbageholdes – nægter at samarbejde med personalet.

Sikring af den offentlige orden mv.
5700 Svendborg – Nordre Havnevej
Anmeldt: 22/08/2020 16:48
Sket: 22/08/2020 16:48
Sigtede udviste uanstændig opførsel, ved at urinere opad en væg under afviklingen af et skaterarrangement på stedet, hvilket var egnet til at vække offentlig forargelse.

Ærø

Intet til døgnrapporten.

 

Kilde: Fyns Politi / 21.-23. august 2020