Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 28. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Kørte bil trods inddraget førerret i Ballerup

Torsdag den 27. august kl. 16.58 standsede en patrulje en bil til rutinemæssig kontrol på Ballerup Boulevard. Føreren, en 84-årig mand, ikke kunne fremvise kørekort, og det viste sig, at førerretten var administrativt inddraget, hvilket udløste en sigtelse for kørsel uden førerret.

 

Anholdt for at køre påvirket af narko i Brøndby Strand

Onsdag den 26. august kl. 00.37 standsede en natlig patrulje i Brøndby Strand en bil på Gammel Køge Landevej til kontrol af bil og fører. Føreren, en 22-årig mand fra Valby, blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer og anholdt til blodprøve.

 

Sigtet for at køre hashkørsel i Brøndby

Torsdag den 27. august kl. 02.09 kontrollerede en natpatrulje en varebil på Søndre Ringvej, hvor den 27-årige mandlige fører blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer. En narkomestertest gav udslag på cannabis og manden blev anholdt til blodprøve.

 

To mindreårige taget i butikstyveri i Søborg

Onsdag den 26. august kl. 17.56 kørte en politipatrulje til et byggemarked på Gladsaxevej, hvor personale tilbageholdt to drenge mistænkt for tyveri. Patruljen endte med at køre to drenge på 11 år hjem til deres forældre, fordi de havde taget to højttalere i butikken til 447 kr. Kommunen er informeret.

 

Tyveri fra personbil i Hvidovre

Fra tirsdag den 25. august kl. 20 til onsdag den 26. august kl. 06 blev låse i en sort personbil og stjålet effekter fra kabinen.

 

Sigtet for at stjæle fra butik i Taastrup

Torsdag den 27. august kl. 17.13 anmeldte en butik på Cityringen, at man tilbageholdt en mistænkt butikstyv. En patrulje kørte frem og rejste efter undersøgelser sigtelse mod en 33-årig mand fra Birkerød for tyveri af sko og en jakke for 1.599 kroner.

 

Indbrud i villa i Hedehusene

Fredag den 28. august kl. 02.32 gik en tyverialarm i en villa på Mølleager. Det viste sig, at en rude var knust og huset undersøgt for værdier.

 

Indbrud i villaer i Høje-Taastrup

Fra mandag den 17. august kl. 11 til torsdag den 27. august kl. 17.30 var der indbrud i en villa på Rødhøjgårdsvej via et vindue – og i tiden fra tirsdag den 25. august kl. 12 til onsdag den 26. august kl. 15.20 blev der opbrudt en terrassedør og søgt efter værdier i en villa på Sognevangen. Københavns Vestegns Politi hører gerne fra vidner, som har bemærket noget mistænkeligt – ring 4386 1448.

 

Stjal varer i butik i Ishøj

Onsdag den 26. august kl. 17.30 tilkaldte personale i et supermarked Ved Stationen politiet, fordi man tilbageholdt en kvinde mistænkt for butikstyveri. En patrulje kørte frem, og sagen endte med, at en 49-årig kvinde blev sigtet for at stjæle rengøringsmidler og grøntvarer for 281 kr., hvilket hun erkendte.

 

Taske stjålet fra bil i Ishøj

Onsdag den 26. august mellem kl. 17.30 og 18.30 blev der stjålet en taske og fra en personbil på Søhesten. Umiddelbart var der ingen opbrudsmærker på bilen.

 

Kilde: Københavns Vestegns Politi / 26.-28. august 2020

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rønnedevej, Ringsted
Marbjergvej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Almuevej, Tune
Bistrupvang, Havdrup
Rosengården, Greve
Kastaniegårdsvej, Ejby, Lille-Skensved

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Færdselsuheld / spiritus-/medicinkørsel – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 05.29 torsdag morgen rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var forulykket og kørt ind i et autoværn på Holbækmotorvejen i det østgående spor. En 69-årig mand fra Nykøbing Sj. var kommet til skade som følge af uheldet, hvor andre trafikanter ikke var involveret. Han blev bragt til skadestuen i Holbæk til undersøgelse. Samtidig fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og eventuel påvirkning af medicin under kørslen, idet ulykken skete, da han netop havde afsluttet en overhaling af en anden bilist på motorvejen. Herefter mistede han af ukendte årsager kontrollen over personbilen i det kraftige regnvejr, så han påkørte autoværnet ved nødsporet. Den 69-årige blev indlagt til behandling for mindre alvorlige kvæstelser som følge af uheldet, idet han formentlig ikke havde benyttet sikkerhedsselen inden uheldet. Politiet afventer nu analyseresultatet af de udtagne blodprøver, før sagen kan afsluttes.

 

Vand på kørebanen – Roskilde / Jyderup / Lejre / Køge

Kl. 08.07 fik politiet flere anmeldelser om, at der var store mængder vand på kørebanen på Køgevej, Roskilde, i tunnelen under jernbanen. Bilisterne kunne med forsigtighed passere gennem tunnelen, men politiet underrettede dog Roskilde kommunes vejvæsen om forholdene, så der kunne blive foretaget det fornødne for at få vandet væk. Politiet har ingen oplysninger om ulykker eller tilskadekomster i den anledning.
Kl. 10.16 fik politiet flere henvendelser om, at der også på Holbækvej ved Køllevej, Jyderup, var store mængder vand i en tunnel under jernbanen. Også herfra har politiet ingen oplysninger om uheld i anledning af vandmasserne.
Kl. 10.35 mistede en 20-årig mand fra Kalvehave kontrollen over sin personbil, da han kørte ad Holbækmotorvejen mod vest mellem afkørslerne 15 og 16. På grund af en større mængde vand på kørebanen havde han mistet herredømmet over bilen, som efterfølgende ramte et autoværn. Der skete kun mindre materiel skade på bil og autoværn som følge af påkørslen.
Kl. 10.57 mistede en 43-årig mand fra Greve kontrollen over sin varebil, da han fra Køge Bugt Motorvejen netop var flettet og kørte ad Sydmotorvejen i sydgående retning. På grund af aquaplanning kørte han ud i grøften og videre op ad en skrænt, så varebilen rullede rundt. Den 43-årig blev bragt til skadestuen i Køge, hvor han blev indlagt til observation for eventuelle kvæstelser i ryggen. Et spor på motorvejen var kortvarigt afspærret i forbindelse med bjærgningen af varebilen.

 

Uorden ved børneinstitution – Vinkelvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 09.05 fik politiet en anmeldte om noget uorden foran en børneinstitution, hvor to mænd havde været i slagsmål tidligere på morgenen. Politiet fik kontakt til en 38-årig mand fra Nykøbing Sj. og senere en 41-årig mand fra Nykøbing Sj., der kl. ca. 08.30 begge var kørt til børneinstitutionen i bilen for at aflevere deres børn i det kraftige regnvejr. Den 38-årige havde påtalt den 41-åriges parkering på grund af besvær med at komme ind til institutionen, hvilket havde resulteret i noget håndgemæng mellem mændene. Herunder var et vidne kommet til stedet og overværede en del af uordenen. Vidnet har politiet også afhørt for at få belyst omstændighederne i sagen, hvor politiet nu vurderer, hvorvidt der er grundlag for at sigte nogen af parterne for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet den 38-årige havde pådraget en mindre alvorlig kvæstelse på næsen ved håndgemænget.

 

Færdselsuheld – Kystvejen, Strøby – Stevns

Kl. 14.57 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bil var kørt ind i et træ. Det viste sig, at en 63-årig mand fra Valby under kørsel ad Kystvejen i vestlig retning formentlig havde fået et ildebefindende, så han mistede kontrollen over personbilen og efterfølgende påkørte et træ. Han var umiddelbart sluppet uskadt ifølge ambulancepersonalets undersøgelser, men ønskede dog at blive kontrolleret nærmere på skadestuen. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, og to passagerer i den forulykkede bil var også sluppet uskadte fra ulykken.

 

Markedsføringsloven – Gl. Taastrupvej, Holbæk

Kl. 16.11 anmeldte en 67-årig kvinde fra Holbæk, at hun kl. ca. 14.45 var blevet opsøgt på sin bopæl af en udenlandsk mand, der kørte i en hvid kassevogn med udenlandske nummerplader. Manden havde tilbudt at rense hendes fliser, hvilket anmelderen afviste til mandens ærgrelse, idet han blev lettere ubehagelig og insisterende på at udføre det tilbudte arbejde. Anmelderen holdt fast i sin afvisning af manden, der sammen med to andre afventende mænd i kassevognen kørte længere hen ad vejen, hvor de nu ifølge anmelderen skulle opholde sig. En patrulje kørte til området og fik kontakt til tre irske mænd på 16, 21 og 43 år, som alle blev sigtet for overtrædelse af markedsføringsloven på grund af tilbuddet om en tjenesteydelse uden accept fra anmelderen til at henvende sig. De vil senere modtage en bøde som afgørelse på sagen.

 

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bilejer også sigtet – Ejbyvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.16 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Bjæverskov for både spirituskørsel og kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han ikke må være fører af indtil 2030. Den 54-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagerne, hvorunder politiet fik klarlagt, at han havde lånt bilen af en 27-årig mand fra Køge. Han blev efterfølgende som bilejer sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke havde noget kørekort og derfor ikke lovligt kunne være fører af køretøjet. Begge sigtede vil derfor høre nærmere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

 

Falsk bankmand kontaktede borgere – Asnæs – Odsherred

Kl. 16.39 og kl. 19.30 modtog to henvendelser fra hhv. en 61-årig kvinde og en 77-årig mand fra Asnæs, der ønskede at underrette politiet mærkelige telefonopkald fra en tilsyneladende falsk bankmand.
Den 61-årige oplyste, at manden havde ringet d. 25/8-2020 og udgivet sig for at være medarbejder i en lokal bank. Han ønskede oplyst, om den 61-årige havde overført et beløb fra hendes bankkonto til et andet pengeinstitut i en anden bank i Jylland. Det benægtede den 61-årige at have gjort og oplyste nu til den falske bankmand, at hun slet ikke var kunde i det lokale pengeinstitut. Herefter blev opkaldet afsluttet fra den falske bankmands side.
Den 77-årige oplyste, at hans hustru var blevet ringet op om aftenen onsdag d. 26/8-2020 af en mand, der havde udgivet sig for at ringe fra et lokalt pengeinstitut. Den falske bankmand havde talt om en overførsel af et beløb til et andet pengeinstitut, men da hverken hustruen eller den 77-årige selv var kunde i nogen af de pengeinstitutter, som den falske bankmand omtalte, blev telefonopkaldet hurtigt afbrudt, selv om telefonopkaldet så ud til at komme fra det lokale pengeinstitut.
Ingen blev snydt i de pågældende tilfælde, men politiet vil advare mod denne type opkald og opfordre borgerne til at være særdeles skeptiske. Et pengeinstitut vil sjældent uopfordret henvende sig på denne måde, og såfremt nogen spørger efter personlige oplysninger eller andre fortrolige oplysninger, bør man være meget forsigtig eller undlade at oplyse noget som helst herom.

 

Færdselsuheld – Gl. Nykøbingvej / Tinghulevej, Østre Højby, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 17.15 var der sket et færdselsuheld i krydset, hvor to biler var stødt sammen. Politiet kunne konstatere, at ingen var kommet til skade som følge af sammenstødet, der var sket, efter at en 37-årig mand fra Vig var kørt ad Gl. Nykøbingvej i sydlig retning i en personbil med tilkoblet trailer. I krydset kørte han frem over stoplinien for at fortsætte videre i sydlig retning, da han under passage af Tinghulevej blev påkørt på traileren af en 47-årig mand fra Kastrup. Han kørte i en personbil ad Tinghulevej mod nordvest og forsøgte at undvige, men kunne ikke undgå sammenstødet. Politiet har optaget rapport om uheldet, da den 37-årige kan mistænkes for overtrædelse af færdselsloven.

 

Bekymring for ældre udlænding – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 19.26 henvendte et familiemedlem fra Mors sig til Midt- og Vestsjællands Politi, idet en 90-årig mand fra Storbritannien ikke var dukket op som aftalt. Familiemedlemmet var tidligere blevet ringet op af DSB, som havde oplyst, at manden befandt sig på Køge S-station, men anmelderens telefon var pludselig løbet tør for strøm. Anmelderen var nu bekymret for den 90-årige, der måske flakkede hjælpeløs omkring. En patrulje ledte efter manden i området omkring togstationen, men fandt ham ikke. En privat organisation iværksatte en efterlysning af manden og fik klarlagt, at den 90-årige efter ankomst til Kastrup lufthavn skulle være blevet fulgt til et fly til Nordjylland, men det var imidlertid ikke sket. Kl. ca. 22.50 fik politiet en beroligende opringning fra familien om, at den 90-årige nu var dukket op hos familien. Han havde vist en seddel til en taxachauffør i Køge, hvorefter han var blevet kørt til familiens adresse på Mors. Politiet foretog sig herefter ikke yderligere i sagen.

 

Færdselsuheld / spirituskørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 20.07 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, idet en varebil med tilkoblet trailer var forulykket. Det viste sig, at varebilen var endt inde i en have, efter at den var kørt gennem et plankeværk og i den forbindelse også påkørt nogle skraldespande og et elskab. Varebilen var blevet ført af en 34-årig mand fra Jyderup, som politiet skønnede påvirket af spiritus under kørslen. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel i anledning af uheldet, hvor ingen andre trafikanter var involveret. Af ukendte årsager havde han mistet kontrollen over varebilen under kørslen og var forulykket. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og afhøring til sagen. Den 34-årige var sluppet uskadt fra uheldet, og elselskabet blev tilkaldt til at reparere den påkørte elinstallation.

 

Brandundersøgelse – Låddenhøj, Roskilde

Kl. 22.44 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i nogle containere. En lokal mand havde hørt et brag og efterfølgende opdaget, at der pludselig var ild i nogle containere og derfor slået alarm til brandvæsnet. Anmelderen havde ikke set nogen personer i området. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, som dog nåede at ødelægge en container. Der var på intet tidspunkt fare for, at branden ville brede sig. Politiet skal nu undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at få klarlagt årsagen til brandens opståen.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der måtte have set nogen personer i nærheden af den brændende container. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Mistanke om uforsvarlig behandling af hund – Agervang, Holbæk

Kl. 23.47 fik politiet en anmeldelse om mulig overtrædelse af dyreværnslovgivningen, idet en anmelder var bekymret for en hund, som ifølge anmeldelsen havde gøet næsten uafbrudt de sidste par dage. En patrulje kørte til en lejlighed i en beboelsesejendom, hvor politiet traf en 55-årig, kvindelig hundeejer og hunden. Der var tale om en mager schäferhund, som fortsatte sin uafbrudte gøen under politiets tilstedeværelse. Ved nærmere eftersyn af de forhold, som hunden blev holdt under, gav politiet en bekymring om, at der kunne foreligge en overtrædelse af dyreværnslovgivningen, idet hunden måske ikke fik den pasning og pleje som krævet for at besidde en hund i en lejlighed. Politiet valgte derfor at lade hunden anbringe på et dyreinternat, medens sagen bliver vurderet nærmere, idet kvinden blev sigtet for overtrædelse af dyreværnslovgivningen. Politiet vil også lave en underretning til de sociale myndigheder vedr. den 55-årige kvinde ud fra en bekymring om hendes personlige forhold og dermed hendes evner til at passe f.eks. en hund forsvarligt.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 27.-28. august 2020

Østjyllands Politi

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 10.00

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 en 20-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Manden sigtes for overtrædelse af knivloven samt for ulovlig tvang begået den 6. juli mod en 22-årig mand på en adresse i Åbyhøj, ved ved vold eller trusler om vold at have tvunget den 22-årige ind i en bil. Tre mænd sidder fængslet i samme sag. Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre.

 

**

 

To mænd såret af knivstik i Aarhus Nord

To mænd blev torsdag aften kl. 21.49 udsat for et groft overfald på parkeringspladsen foran Leos Legeland ved Graham Bells vej i Aarhus N.

Mændene holdt parkeret, da to biler ankom til stedet – den ene mørk, den anden en beige Skoda Kombi. Her sprang 6-7 personer ud og overfaldt de to mænd med knive og slagvåben. Gerningsmændende stjal et større kontant beløb fra dem og slog og stak dem med de medbragte våben. Det er politiets opfattelse, at gerningsmændene vidste, at de to mænd ville være på stedet, og at de ville have et større kontant beløb med sig.

Den ene mand, som er 26 år, slap med overfladiske skrammer ved overfaldet, mens den anden blev alvorligt såret ved knivstik i benet. Politiet kørte ved anmeldelsen hurtigt til stedet, og betjentene påbegyndte straks livreddende førstehjælp og fik standset blødningen med en årepresse. Den alvorligt sårede er nu ikke længere i livsfare, men modtager fortsat behandling for sine skader.

Gerningsmændene beskrives som somaliske af udseende. Den beige-farvede Skoda Kombi kørte mod højre, da den drejede ud fra parkeringspladsen. Dens registreringsnummer startede enten med CK eller GK. Østjyllands Politi vil gerne høre fra alle, der kan have set noget i området, eller som har oplysninger om bilen på tlf. 114.

 

**

 

Mange anmeldelser om for høj musik

Østjyllands Politi har igen imellem torsdag og fredag fået mange anmeldelser om, at der spilles høj musik i grønne områder i både Aarhus og Randers.

I Botanisk Have i Aarhus, modtog vi anmeldelser om, at der var mindst tre soundbokse, der spillede høj musik, og at ca. 300 personer var samlet i forskellige grupper på stedet. En patrulje kørte kl. 16.15 til stedet og fandt to grupper med hver deres soundboks. Begge fik et påbud om, at der ikke måtte spilles for højt. Godt en time senere vendte betjentene tilbage. Af de to tidligere opstillede bokse var den ene kørt hjem og den anden skruet ned. En ny gruppe var dog i mellemtiden kommet til, og de fik også påbud om at holde volumen nede.

Kl. 19.58 var en patrulje igen forbi i Botanisk Havefor at tjekke. Her blev der spillet så højt, at betjentene måtte kvittere med en bøde og en beslaglagt soundboks.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man viser hensyn, når man hygger sig i det offentlige rum. Skru ned for musikken og husk at samle skraldet op, før I forlader stedet. Vær også opmærksom på, at der ikke må være mere end 100 personer samlet i én gruppe.

 

**

 

Motorcyklist eftersat 15 km ud af grussti

Torsdag aften kl. 23.23 kontaktede Specialpatruljen vagtcentralen, da de netop havde forsøgt at standse en scooterlignende motorcykel på Storegade i Randers. Motorcyklen var dog kørt hurtigt fra dem ind over et stisystem. Beskrivelsen af motorcykel og fører blev derfor sendt rundt, og en anden patrulje fandt den kort efter i Assentoft. Betjentene satte efter og gav signal til føreren om, at han skulle standse, men motorcyklen fortsatte væk fra patruljevognen, der eftersatte i 15 km indtil motorcyklen væltede, angiveligt på grund af noget løst grus.

Føreren viste sig at være en 31-årig mand. Han havde et større kontantbeløb på sig samt en mængde narko. Ved senere ransagning af den 31-årige lejlighed fandt betjentene desuden flere kontanter og effekter med interesse for politiet.

Den 31-årige blev anholdt og er foreløbigt sigtet for narkokørsel og besiddelse af narko.

 

**

 

Fuld mand sparkede øldåser efter bus-vagter

Nogle vagter fra Midttrafik fik sig torsdag omkring kl. 14.00 en ubehagelig oplevelse. Flere af busselskabets vagter stod sammen ved stoppet på Klostertorv i Aarhus, da en noget beruset, 36-årig mand begyndte at kaste og sparke øldåser mod dem. Den 36-årige begyndte samtidig at råbe højt og aggressivt af vagterne og gestikulere mod dem med de to længste af sine fingre.

Vagterne tilbageholdt den 36-årige og tilkaldte politiet, der anholdt manden og sigtede ham for at forstyrre den offentlige orden.

 

**

 

Specialpatruljen kom forbi

Torsdag kl. 15.40 lagde Specialpatruljen vejen forbi en lejlighed på en adresse i Højbjerg. En 24-årig mand åbnede døren og fortalte, at det er ham, der bor på adressen. I lejligheden var desuden en 26-årig mand og to 18-årige mænd. Under ransagning fandt betjentene en digitalvægt med narkorester samt en mængde hash, salgsposer og et større kontant beløb. Da det tydede på, at der var foregået narkosalg fra lejligheden, blev den 24-årige og den 26-årige begge anholdt. Den 24-årige blev sigtet for besiddelse af narko og forsøg på salg af narko, mens den 26-årige blev sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

 

**

 

Specialpatruljen kom forbi – igen

Senere på aftenen, kl. 20.30, bankede betjentene fra Specialpatruljen på døren på en adresse i Auning. Her åbnede en 45-årig mand døren og sagde ja til, at de måtte ransage. Ved ransagning fandt betjentene knap 600 gram hash og marihuana, og den 45-årige blev derfor sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

 

**

 

Mindreårige butikstyve stjal kunstige vipper og negle

To 13-årige piger blev torsdag kl. 15.55 tilbageholdt af Strøgvagten ved Dytmærsken i Randers. En ansat i butikken Normal havde lagt mærk til, at der lå solbrillemærkater ved solbrillestativet, da de to piger havde forladt butikken, og hun havde derfor tilkaldt vagten. Vagten standsede de to piger, og fandt i deres tasker solbriller, kunstige vipper, kunstige negle, voksstrips og pastiller, som alt sammen var taget fra butikken, uden at de havde betalt for det. De to pigers forældre blev kontaktet og begge pigerne blev sigtet for butikstyveri.

 

**

 

Skjulte stjålet BH under blusen

En patrulje kørte torsdag kl. 18.39 til Bilka i Tilst, hvor vagterne havde tilbageholdt en 32-årig kvindelig butikstyv. Vagterne fortalte, at de havde tilbageholdt kvinden, da hun forlod butikken ved kundeservice og alarmen gik. Kvinden blev herefter ført ind på kontoret. Det viste sig, at kvinden var iført en bh, som stadig havde prismærke på. Den 32-årige blev sigtet for butikstyveri.

 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 09.25 skete der et færdselsuheld på Egå Møllevej i Egå, da en 46-årig kvindelig bilist påkørte et støjhegn ud for en villa. Kvinden kom ikke til skade ved uheldet.

En 39-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 13.00 sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers. Den 39-årige blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden samt for besiddelse af narko.

Torsdag kl. 15.18 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Bytoften og Lindhøjvej i Vistoft ved Knebel, da en 67-årig mandlig bilist kørte frem i krydset og ud foran en 82-årig mandlig bilist, som derved påkørte den 67-årige fra venstre. Begge parter blev tilset af ambulance på stedet, men ingen kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

En 19-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.10 sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset på Grenåvej i Virring ved Randers.

En 30-årig mand blev torsdag kl. 19.30 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset på Højsletvej i Randers. Politiet modtog anmeldelse om, at den 30-årige kørte rundt med at punkteret dæk og var set gå slingrende rundt om bilen før han kørte videre. Patruljen fandt manden siddende sovende bag rattet og med det ene fordæk faldet af.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Strandmarksvej i Risskov begået den 26/8 mellem kl. 10.24 og kl. 23.25
På Rolighedsvej i Fårup begået den 24/8 mellem kl. 10.00 og kl. 15.00
På Trillegårdsvej i Aarhus V begået mellem den 20/8 kl. 15.00 og den 27/8 kl. 12.30
På Havkærparken i Tilst begået den 28/8 mellem kl. 08.00 og kl. 08.30
På August Kroghs Vej i Grenå begået den 27/8 mellem kl. 08.30 og kl. 16.35

 

Kilde: Østjyllands Politi / 28. august 2020

Nordsjællands Politi

Værktøj stjålet fra varebil

Stenløse: Fra en Citroën Jumper, der holdt på Højdevej, er der mellem onsdag eftermiddag klokken 17.30 og torsdag morgen klokken 07.30 stjålet diverse elværktøj, blandt andet skruemaskiner, borhammer, vinkelsliber, bajonetsav samt batterier til værktøjet. Tyven har formentlig brudt bilens bagdør op.

 

Uenighed udviklede sig til vold

Gilleleje: En 63-årig mand fra Græsted blev torsdag formiddag sigtet for vold efter han havde tildelt en 74-årig mand fra Helsingør tildelt flere slag i ansigtet, efter den 74-årige påtalte, at den 63-åriges hund løb løs rundt på havnen.

 

Spyttede og knuste briller

Snekkersten: En 18-årig ung mand fra Helsingør er blevet sigtet for vold efter han torsdag formiddag klokken 10.42 spyttede på en 66-årig kvinde fra Humlebæk og rev hendes briller af og knuste dem. Episoden skete i Kystbanetoget ved Snekkersten Station og skete efter al sandsynlighed fordi manden var blevet stødt over noget, som den 66-årige havde sagt til ham.

 

Sigtet for narkokørsel

Hundested: Torsdag formiddag klokken 11.11 blev en 51-årig mand fra Hundested sigtet for narkokørsel. Manden kom kørende ad Amtsvejen, hvor han blev standset, sigtet og taget med for at få taget en blodprøve, som skal klarlægge om og i hvilken grad han var påvirket.

 

Mistede livet i trafikulykke

Hillerød: En 54-årig mand fra Gilleleje mistede torsdag livet i en trafikulykke på Hillerødmotorvejens forlængelse, hvor han ramte et modkørende bjærgningskøretøj. Ulykken skete klokken 12.35 og strækningen blev efterfølgende spærret, mens politi og redning arbejdede på stedet. Mandens pårørende er underrettet om dødsfaldet.

 

Mobiltelefon stjålet

Helsingør: Torsdag formiddag mellem klokken 11.00 og 11.30 stjal en ukendt gerningsmand en telefon fra receptionen hos en tandlæge i Fiolgade. Medarbejderen på stedet var på det tidspunkt væk fra receptionen, og der er derfor ikke noget signalement af gerningsmanden.

 

Sigtet for besiddelse af hash

Birkerød: En 26-årig mand fra Kolding blev torsdag aften klokken 17.52 sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde hash. Manden blev truffet på Kildedalsvej.

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 27.-28. august 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

LOV: To lastbiler stødte sammen

Politiet fik torsdag klokken 10.05 en anmeldelse om, at to lastbiler var stødt sammen på Landevejen ved Vester Egesborg. De to chauffører sad fastklemt, og de blev begge fløjet med helikopter til henholdsvis Rigshospitalet og Odense Universitetshospital. Den ene i kritisk tilstand. Vejen var spærret frem til klokken 14.48, mens der blev ryddet op.

 

NYKØBING FALSTER: Skunkvæksthus

Politiet ransagede torsdag klokken 10.10 en adresse lidt uden for Nykøbing Falster. Her blev der fundet et væksthus med mere end 50 cannabisplanter, varmelamper, gødning m.m., samt 400 gram tørret skunk, 69 gram hash og nogle digitalvægte. En 33-årig mand fra Nykøbing Falster blev anholdt klokken 10.10 og sigtet for salg af stoffer. Han blev løsladt igen klokken 12.10.

 

NØRRE-ALSLEV OG NÆSTVED: Tricktyveri

Torsdag klokken 10.55 kom to mænd ind i en butik på Nørre Alslev Langgade. Den ene spurgte ekspedienten om noget på spansk og pegede lidt forvirret rundt i lokalet. Imens lagde den anden en brochure på disken, og forsøgte at gribe ud efter ekspedientens telefon. Heldigvis var ekspedienten hurtig, og nåede at tage fat i telefonen, før den blev stjålet, og de to mænd blev bedt om at forlade butikken.
Den ene var 30-35 år, 170-175 centimeter høj, kraftig af kropsbygning og med et sydeuropæisk udseende. Han havde sort, kort hår og talte spansk. Han havde desuden seks 200-krone-sedler med i hånden. Den anden mand var 30-35 år, 165-170 centimeter høj, spinkel af kropsbygning og med et sydeuropæisk udseende. Han havde også kort, sort hår og skægstubbe. Han var iført en gråstribet sweatshirt og cowboybukser, og havde en brochure i hånden. Muligvis fra en dansk/jysk zoologisk have. Han talte spansk.

Senere samme dag – klokken 13.25 i Næstved – var den gal igen. Her kom to mænd ind i en salon på Slagkildevej. Den ene gik ind i baglokalet, og lod som om han ledte efter en vare, mens den anden gik op til kassen og ville bestille en tid. I forvirringen lykkedes det de to mænd at slippe afsted med en mobiltelefon. Den ene var 24-25 år, 160 centimeter høj, almindelig af kropsbygning og med et østeuropæisk udseende. Han havde sort, kort hår og talte et fremmedsprog. Han medbragte en brochure fra Knuthenborg Safaripark. Den anden var 23-25 år, 160 centimeter høj, spinkel af bygning og med kort, brunt hår. Han talte også et fremmedsprog og var iført en sort trøje med lynlås og sorte bukser.

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set de mænd, det handler om, og opfordrer til, at man er særdeles opmærksom, hvis man i en butik får besøg af kunder, der forsøger at skabe forvirring, går ind i baglokalet, eller lægger en avis eller brochure fra sig på fx et bord eller disk.

 

SLAGELSE: Ung mand lavede uro ved tøjbutik

Politiet fik i går eftermiddags klokken 16.20 en opringning fra en tøjbutik på Nytorv i Slagelse, hvor ekspedienten fortalte, at både de og kunderne i butikken var temmelig generede af en ung mand, der blev ved at rende ind og ud af butikken uden egentlig at have et ærinde derinde. Mandens opførsel skabte en del utryghed og uro på stedet, så derfor fik politiet fat i manden, der er 22 år og fra byen. Han blev anholdt og sigtet efterordensbekendtgørelsen.

 

KORSØR: 24-årig sigtet for salg af hash

I forbindelse med en almindelig patruljering blev en 24-årig mand fra Vemmelev i går klokken 16.39 kontaktet af politiet, da han befandt sig på Algade i Korsør. Det viste sig, at han var i besiddelse af i alt 6,41 gram hash, der var fordelt i poser, samt en del kontanter. Begge dele blev beslaglagt, og den 24-årige blev sigtet for salg af euforiserende stoffer.

 

VORDINGBORG: 18-årig kørte rundt med en ulovlig kniv

Flere borgere kontaktede i går klokken 18.24 politiet fordi de kunne se og høre, at en bil lavede hjulspin og en masse støj på Kildemarksvej i Vordingborg. Lidt efter var en patruljevogn på stedet, men på dette tidspunkt var alt roligt. Imidlertid ledte politipatruljen bagefter i området efter den bil, der havde lavet hjulspin. Og Klokken 19.03 fandt de frem til en bil, der svarede til signalementet. Føreren var en 18-årig mand fra byen, og han blev sigtet efter knivloven, da betjentene fandt en ulovlig kniv på ham.

 

NÆSTVED: 21-årig sigtet for brandstiftelse

I nat klokken 0.50 opstod der brand på en adresse på Svendborgvej i Næstved. Flammerne havde fået fat i en motorcykel og havde bl.a. bredt sig til et skur. Brandfolkene var hurtigt fremme og fik ilden under kontrol. Ingen kom heldigvis til skade. Lidt senere på natten fik politiet fat i en mand, der svarede til det signalement et vidne havde givet. Det drejer sig om en 21-årig mand fra byen, der blev anholdt og sigtet for forsætlig brandstiftelse. Han fremstilles i grundlovsforhør senere i dag.

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 27. august 2020

Bornholms Politi

Færdsel

En lokal kvindelig bilist kunne torsdag den 27. august kl. 0855 tilsyneladende ikke genkende STOP-tavlen på Poulskervej i Snogebæk, så hun fortsatte i sin bil ud i krydset uden at standse. Det kommer hun nu til at betale sig fra.

 

Kilde: Bornholms Politi / 27.-28. august 2020

Fyns Politi

Assens

Brandundersøgelser
5560 Aarup – Bogensevej
Anmeldt: 28/08/2020 02:23
Sket: 28/08/2020 02:21
Brand i hvid personbil, Mercedes fra 2013. Køretøjet totalt udbrændt.

Indbrud i arbejdsskur/kontorvogn og lign.
5560 Aarup – Søndergade
Anmeldt: 27/08/2020 10:30
Sket: 26/08/2020 18:00 – 27/08/2020 10:15
Anmelder oplyste, at der havde været indbrud i anmelders redskabsskur. Gerningsmand havde opbrudt beslag og lås. Stjålet: 6 liters aluminiumsflaske, boremaskine af mærket Bosch, diverse bor, diverse håndværktøj, 2 stk. 5 liters havesprøjter, gummistøvler, 5 tuber tætningsmiddel, el-kabler, 5 lyskontakter.

Indbrud i virksomhed
5620 Glamsbjerg – Assensvej
Anmeldt: 27/08/2020 10:11
Sket: 26/08/2020 23:00 – 27/08/2020 09:45
Fra nøgleboks havde gerningsmanden fået fat i nøglen og skaffet sig adgang. Stjålet: Kasseapparat, ukendt mængde slik, mellem 40 og 50 sodvand, kontanter.

Tyveri fra personbil
5610 Assens – Korsgade
Anmeldt: 27/08/2020 07:34
Sket: 26/08/2020 21:30 – 27/08/2020 07:15
Peugeot 308, sølvgrå, 2015, personbil. Forreste rude i passagersiden var blevet knust. Anmelder oplyste, at bilen var gennemrodet i handskerum, midterkonsol og bagsædet. Anmelder havde dog intet overblik over, om der manglede noget i bilen.

Tyveri fra personbil forsøg
5610 Assens – Kattesundet
Anmeldt: 27/08/2020 08:59
Sket: 26/08/2020 21:00 – 27/08/2020 08:40
Forsøg på tyveri fra personbil, Suzuki Splash, sølvgrå, årgang 2010. Højre siderude knust. Dør i førerside forsøgt opbrudt. Intet stjålet. Bagerste dør passagerside opbrudt.

Hærværk
5620 Glamsbjerg – Østergaards Plads
Anmeldt: 27/08/2020 08:22
Sket: 26/08/2020 13:30 – 27/08/2020 05:30
Kia Picanto, sort, personbil, årgang 2016. Bilen havde holdt på offentlig parkeringsplads. Gerningsmand havde boret et hul i benzintanken under bilen.

Hærværk
5620 Glamsbjerg – Skolevej
Anmeldt: 27/08/2020 10:37
Sket: 24/08/2020 08:30 – 26/08/2020 17:00
Suzuki, sølvgrå, personbil, årgang 2002. Bilen havde holdt på offentlig parkeringsplads. Gerningsmand havde boret et hul i benzintanken under bilen.

 

Faaborg/Midtfyn

Brand i øvrigt
5600 Faaborg – Strandgårdsvænget
Anmeldt: 27/08/2020 17:21
Sket: 27/08/2020 17:21
Bygningsbrand Kraftig røg i rækkehus. Varm gryde, som havde udviklet røg.

Indbrud i forretning
5750 Ringe – Algade
Anmeldt: 27/08/2020 10:07
Sket: 26/08/2020 17:30 – 27/08/2020 10:00
Hoveddør opbrudt. Stjålne genstande: Samsung telefon og kontanter.

Brugstyveri af reg. personbil
5750 Ringe – Bygmestervej
Anmeldt: 27/08/2020 09:45
Sket: 19/08/2020 10:00 – 26/08/2020 15:37
XY20488, personbil, Toyota Aygo, lyseblå, årgang 2006. Anmelder havde parkeret sin bil på parkeringspladsen.

Brugstyveri af reg. motorcykel/scooter
5856 Ryslinge – Krohaven
Anmeldt: 27/08/2020 07:22
Sket: 26/08/2020 16:00 – 27/08/2020 06:30
Tyveri af motorcykel, Benelli Tornado, sort med lidt rødt, CE96944, årgang 2019.

Hærværk
5750 Ringe – Lindevej
Anmeldt: 27/08/2020 10:04
Sket: 21/08/2020 15:00 – 25/08/2020 08:00
Hærværk ved at smide en sten i gennem 3 vinduer.

 

Kerteminde

Intet til døgnrapporten.

 

Langeland

Intet til døgnrapporten.

 

Middelfart

Intet til døgnrapporten.

 

Nordfyn

Brand i køretøj
5450 Otterup – Flyvesandsvej
Anmeldt: 27/08/2020 23:02
Sket: 27/08/2020 23:02
Ild i bil ca. 3 meter fra skov.

Indbrud i virksomhed
5400 Bogense – Skåstrupvej
Anmeldt: 27/08/2020 12:15
Sket: 26/08/2020 20:00 – 27/08/2020 12:00
Uberettiget adgang. Stjålet: høvl, boltpistol, dele til veteranbil (Golf 2 fra 1986): 2 døre, kølerhjelm, bagklap og motorstumper. Derudover stjålet diverse akku-værktøj fra Bosch, intet yderligere overblik.

Indbrud i virksomhed
5450 Otterup – Søndergårdsvænget
Anmeldt: 27/08/2020 12:55
Sket: 25/08/2020 08:00 – 26/08/2020 09:20
Uberettiget adgang via håndsindrækning, hvor døren blev låst op. Der var blevet stjålet en robot støvsuger og en gocard Dino Rocket med sølvgrå plastic skørter.

Indbrud i øvrigt
5471 Søndersø – Carlsvej
Anmeldt: 27/08/2020 10:59
Sket: 27/08/2020 10:59
Indbrud i skurvogn. Fra stedet stjålet en printer.

Færdselsuheld
5471 Søndersø – Dallundvej
Anmeldt: 27/08/2020 14:18
Sket: 27/08/2020 14:17
Part 1 kørende ad Dallundvej mod vest. Under undvigelse af en kat mistede part 1 herredømmet over sin bil og ramte et stengære, hvorved bilen væltede om på taget og tilbage igen. Ingen personskade, bil totalskadet.

 

Nyborg

Brand i øvrigt
5800 Nyborg – Kongegade
Anmeldt: 27/08/2020 10:05
Sket: 27/08/2020 10:05
Bygningsbrand i kælder. Ild i halm og andet.

Indbrud i virksomhed
5800 Nyborg – Toldbodgade
Anmeldt: 27/08/2020 09:21
Sket: 26/08/2020 19:00 – 27/08/2020 02:30
Vindue opbrudt. Stjålne genstande: Hopper til spilleautomat.

Indbrud i privat beboelse
5800 Nyborg – Steensvej
Anmeldt: 27/08/2020 05:21
Sket: 27/08/2020 05:00
Vindue opbrudt. Intet stjålet.

Færdselsuheld
5800 Nyborg – Møllervangen
Anmeldt: 27/08/2020 15:05
Sket: 27/08/2020 15:05
Personbil påkørte parkeret personbil på parkeringspladsen.

Færdselsuheld
5871 Frørup – Svendborg Landevej
Anmeldt: 27/08/2020 23:02
Sket: 27/08/2020 23:02
Cyklist som kørte ad Svendborg Landevej i sydlig retning blev påkørt bagfra af flygtet billist. Hvid Ford Mondeo, st. car.
Signalement: A: Mand, dansk af udseende, 20-30 år. Hårlængde: Skaldet.

 

Odense

Indbrud i kælder-/lofts-/pulterrum
5000 Odense C – Toldbodhusevej
Anmeldt: 27/08/2020 08:49
Sket: 23/08/2020 12:00 – 27/08/2020 08:00
Anmelder oplyste, at der havde været indbrud i anmelders kælderrum. Stjålet: Ca. to kasser Heineken øl, 6-8 stk. 1 liters Faxe øl.

Indbrud i kælder-/lofts-/pulterrum
5000 Odense C – Vestre Stationsvej
Anmeldt: 27/08/2020 09:51
Sket: 30/06/2020 12:00 – 21/08/2020 11:00
Indstigning gennem kælderdør. Der var blevet stjålet to lysestager af Georg Jensen samt et spisestel af porcelæn.

Indbrud i virksomhed
5250 Odense SV – Galopbanevej
Anmeldt: 27/08/2020 07:01
Sket: 26/08/2020 22:00 – 27/08/2020 06:30
Vindue opbrudt. Stjålne genstande: Lilla dåse med teksten Beer Money.

Indbrud i privat beboelse
5270 Odense N – Beldringevej
Anmeldt: 27/08/2020 18:20
Sket: 17/08/2020 16:00 – 27/08/2020 16:30
Kælderdør opbrudt. Stjålne genstande: Toilet Ifø Cera.
Signalementer: A: Mand, dansk af udseende, 35-45 år. Kropsbygning: almindelig. Hårfarve: brun. Hårlængde: kort. Yderligere kendetegn: Kørte på en hvid scooter med røde stafferinger af mærket SYM. Iført: sort kasket med et rødt mærkat med hvid skrift på fronten samt hvid skrift ved baghovedet, mørk t-shirt hvor der står noget hvid tekst på venstre ærme, sorte arbejdsshorts, sorte sko og sorte strømper samt dothandsker.
B: Mand. Kropsbygning: kraftig. Iført: en sort styrthjelm med hvid skrift ved panden, en lys t-shirt, sorte arbejdsbukser med en grå lomme på venstre bukseben, sorte sko. Medbragte: boremaskine.

Tyveri fra personbil
5000 Odense C – Krügersvej
Anmeldt: 27/08/2020 09:38
Sket: 26/08/2020 08:00 – 27/08/2020 09:30
Venstre bagrude på personbil, sort Renault Clio, årgang 2019, sås knust, hvorfra gerningsmanden kunne åbne bildøren. Stjålet: advarselstrekant. Muligvis også stjålet nøgler.

Tyveri fra personbil forsøg
5000 Odense C – Gustav Johannsens Vej
Anmeldt: 27/08/2020 10:54
Sket: 26/08/2020 13:00 – 27/08/2020 10:50
2 ruder sås knust på personbil, lilla/pink Kia Picanto, årgang 2014. Bilen var gennemrodet, men umiddelbart intet stjålet.

Tyveri af taske/bagage
5000 Odense C – Skibhusvej
Anmeldt: 27/08/2020 17:10
Sket: 27/08/2020 17:00
Sagens person havde stjålet forurettedes sorte taske indeholdende kopi af forurettedes pas og cykelhjelm samt diverse arbejdspapirer. Forurettede havde efterladt tasken ved kassen og var gået ind i butikken. Da forurettede var kommet ud var tasken væk.

Spirituskørsel
5240 Odense NØ – Ejbygade
Anmeldt: 28/08/2020 02:45
Sket: 28/08/2020 02:45
Sigtede førte personbil uagtet at være alkoholpåvirket med en promille over det tilladte.

Butikstyveri
5230 Odense M – Niels Bohrs Allé
Anmeldt: 27/08/2020 14:09
Sket: 27/08/2020 14:09
Sigtede havde stjålet to stk. tomme grønne ølkasser.

Sikring af den offentlige orden mv.
5000 Odense C – Vestergade
Anmeldt: 27/08/2020 22:38
Sket: 27/08/2020 22:38
Anmelder fra restauration oplyste, at han havde en gæst, der ikke ville forlade stedet. Sagens person var meget aggressiv og råbte på stedet. Ved patruljens ankomst ville sagens person ikke følge patruljens gentagne anvisninger om at forlade stedet, og denne råbte og slog ud med armene mod patruljen hvorefter denne blev anholdt for at sikre ro på stedet.

Hærværk
5200 Odense V – Provstebakken
Anmeldt: 27/08/2020 07:20
Sket: 26/08/2020 23:00 – 27/08/2020 07:00
En lysegrå personbil, en Nissan Micra 1,2, årg. 2003. Højre forreste siderude knust.

 

Svendborg

Spirituskørsel
5700 Svendborg – Christiansmindevej
Anmeldt: 27/08/2020 22:00
Sket: 27/08/2020 22:00
Sigtede førte personbil, selvom sigtede var påvirket af alkohol i en grad der oversteg det tilladte.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Christiansmindevej
Anmeldt: 27/08/2020 22:00
Sket: 27/08/2020 22:00
Sigtede førte personbil, selvom sigtede var påvirket af euforiserende stoffer.

Hærværk
5700 Svendborg – Ørbækvej
Anmeldt: 28/08/2020 00:51
Sket: 28/08/2020 00:51
Hærværk ved knusning af potteplanter.

 

Ærø

Intet til døgnrapporten.

 

Kilde: Fyns Politi / 27. august 2020