Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 31. juli 2020

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Østrupvej, Østrup, Veksø Sj.
Skullebjerg, Gevninge, Roskilde
Klosterparkvej, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Sydtoften, Jyllinge
Skætterivej, Holbæk
Gunderupvej, Herfølge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

H/F Kildebo, Irisvej, Ringsted

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Fupopkald afvist – Greve

Kl. 08.57 anmeldte en 76-årig kvinde fra Greve, at hun for kort tid siden var blevet ringet op af en mand, der præsenterede sig med et dansk navn fra et betalingskortselskab. Manden oplyste, at kvindens konto var forsøgt hacket flere gange af nogen fra Holland, hvorfor han fik oplyst kvindens personnummer. Da manden efterfølgende også ønskede oplysninger om hendes Nem-ID, fattede hun mistanke og afbrød telefonopkaldet. Kvinden kontaktede efterfølgende betalingskortselskabet, som intet kendskab havde til det foretagne telefonopkald til den 79-årige kvinde, der således ikke har lidt noget tab i anledning af fupopkaldet.

Politiet vil opfordre borgerne til at være særdeles kritiske over for personer, der uopfordret foretager telefonopkald, hvor der bliver bedt om meget personlige oplysninger. Hovedreglen er, at personlige oplysninger aldrig bør oplyses i telefonen, medmindre man er helt sikker på, hvem oplysningerne videregives til – f.eks. efter en kontrolopringning. Ved mistanke om et fupopkald bør samtalen straks afbrydes, inden personlige oplysninger måtte blive videregivet. Så er risikoen for at lide et økonomisk tab stort set udelukket.

 

Voldelig mand i S-toget – Køge

Kl. 10.38 anmeldte en 65-årig kvinde fra Næstved, at hun kl. ca. 06.25 var blevet overfaldet i S-toget mellem Køge og Køge Nord S-stationer af en fremmed mand, som andre rejsende hjalp med at bortvise fra S-toget på Køge Nord S-station. Anmelderen var kort forinden steget ind i S-toget (2. bageste vogn) mod København på Køge S-station sammen med to andre medrejsende, så hun sad på et sæde med sin rygsæktaske stående ved siden af sig. En fremmed mand satte sig på et sæde overfor på modsat side af midtergangen og snakkede noget uforståeligt med sig selv. Uden varsel tog han fat i en rygsækken hen over anmelderen, som faldt ned på gulvet, da han hev rygsækken til sig. I faldet slog hun sine knæ, men to mænd, som også var passagerer i toget, fik rygsækken fravristet manden, inden de efterfølgende fik ham til at forlade toget formentlig på Køge Nord-station. Efterfølgende var den 65-årige kvinde taget på skadestuen, hvor hun fik konstateret kraftigt hævede knæ som følge af faldet ned på S-togets gulv. Den fremmede mand blev af offeret beskrevet som: A: Mand, Dansk af udseende, Kropsbygning: Almindelig, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: usoigneret, langt hår, langt skæg, Iført: lang brunlig frakke. Politiet forsøger nu at få den voldelige mand identificeret, så han kan blive afhørt til sagen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket manden enten i toget eller formentlig på Køge Nord-station, ligesom politiet gerne vil i kontakt med de to mænd, som kom den forurettede til undsætning. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Kite-surfer kvæstet – Finsings Plads, Holbæk

Kl. 11.48 fik politiet via alarmcentralen melding om, at en person var blevet kvæstet ved en mole i havneområdet, så en ambulance og en lægehelikopter var sendt til stedet. Politiet kørte også til området og kunne konstatere, at 49-årig mand fra København Ø var alvorligt kvæstet i hovedet og på benene. Han blev derfor i lægehelikopteren fløjet til Rigshospitalets traumecenter, hvor han blev indlagt til fornøden behandling. Den 49-årige var inden tilskadekomsten ved at gøre sig klar som kite-surfer og havde fastgjort sig på land, så han ikke blev grebet af den forholdsvis kraftige vind i området. Netop da han slap fastgørelsen på land, blev han grebet af et kraftigt vindpust og trukket ca. 50 meter hen over store sten og betonblokke ved en mole. Trods brug af hjelm pådrog han sig alvorlige kvæstelser i hovedet og også på benene. Ved midnat torsdag var meldingen fra Rigshospitalet, at den 49-årige fortsat var indlagt, men han var i stabil tilstand og uden for livsfare. Politiet har optaget rapport om ulykken for at få klarlagt de nærmere omstændigheder.

 

Cyklist væltet – Hundige Strandvej, Greve

Kl. 12.46 rykkede politiet ud for at undersøge en sag om en cyklist, der var fundet bevidstløs på vejen. En ambulance var også sendt til stedet, hvor ambulancepersonalet foretog livreddende førstehjælp over for en 59-årig kvinde fra Ishøj. Hun blev i ambulancen bragt til skadestuen i Køge til yderligere behandling efter et ildebefindende. Ifølge vidner, som politiet fik kontakt med, havde den 59-årige kørt på cykel, men formentlig fået et ildebefindende, så hun var væltet. Ingen andre trafikanter var impliceret, så der var ikke tale om et egentligt færdselsuheld. Ud fra disse omstændigheder foretog politiet ikke yderligere ud over at underrette pårørende om, hvor hendes cykel henstår til senere afhentning.

 

Anholdelse – Annebergparken, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 14.41 anmeldte personalet på en lukket ungdomsinstitution, at en 18-årig mand var blevet udadreagerende. En oplysning til ham vedr. hans anbringelse på institutionen havde fået ham til at fare op, så han fandt en metalgenstand, hvormed han knuste adskillige ruder, ligesom han var truende over for personalet. Politiet kørte til institutionen og foretog en udramatisk anholdelse af den 18-årige, der efterfølgende blev sigtet for hærværk og trusler om vold mod personalet, som dog ikke havde lidt fysisk overlast. Efter afhøring til sagerne blev den 18-årige anbragt i et arresthus, indtil politiet og anklagemyndigheden kunne tage stilling til, hvorvidt han skulle fremstilles i et grundlovsforhør. Den 18-årige blev fredag formiddag løsladt og genanbragt på en institution, så han vil senere høre nærmere fra politiet i anledning af de nye sigtelser.

 

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 16.36 rykkede politiet ud til et mindre alvorligt færdselsuheld, hvor en bilist og en motorcyklist var impliceret. Det viste sig, at begge parter havde kørt bag en traktor ad Elverdamsvej i sydvestlig retning. Bilisten var en 57-årig kvinde fra Helsinge, der kørte som anden bil bag traktoren. Som fjerde køretøj efter traktoren kørte en 26-årig kvinde fra Thisted på sin motorcykel. Hun startede på et tidspunkt en overhaling af de forankørende trafikanter, da den 57-årige kvindelige bilist blinkede ud for også at starte en overhaling af traktoren. Motorcyklisten undveg bilen ved at trække mod venstre, så hun endte i grøften. Parterne stødte ikke sammen, men motorcyklisten fik selv ondt i håndleddet som følge af det ublide stop. Selve motorcyklen fik også mindre skader efter turen i grøften. Begge parter var ædru, så politiet registrerede blot parterne i uheldet.

 

Narkobilist uden førerret – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 19.33 anholdt og sigtede politiet en 25-årig mand fra Korsør for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde nogen førerret. Føreren, der blev standset på motorvejen i det vestgående spor ved afkørsel 36 Ringsted N, fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, inden han blev løsladt. Efterfølgende sigtede politiet en 22-årige kvinde fra Korsør for at have overladt føringen af bilen til en person, som ikke lovligt kunne være fører af den. Begge sigtede vil således høre yderligere fra politiet, når deres sager skal afgøres.

 

Brandundersøgelse – Skulkerupvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 20.20 var der pludselig opstået ildebrand i en garage på en privat adresse. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der dog nåede at lave sodskader på vægge og loftet i garagen. Branden var efter al sandsynlighed opstået i en børne-ATV, som udbrændte. Ingen kom til skade ved branden, hvis egentlige årsag politiet kigger lidt nærmere på.

 

Mulig miljøforurening – Ullsvej, Køge

Kl. 20.35 fik politiet en melding om en miljøforurening, idet en trailer med kemiske stoffer skulle være væltet. Flere patruljer blev sendt til området for at foretage fornøden afspærring, indtil der var kontrol over ulykkens omfang og fareniveauet. Politiet kunne dog hurtigt nedskalere opgaven, idet omfanget af skaden var minimal. I forbindelse med flytning af en palle med nogle kemiske væsker var der gået hul på en dunk, hvorfra ca. 10 liter væske var løbet ud. Ved nærmere undersøgelse af mærkningen mv. viste det sig, at væsken var ganske ufarlig, idet der var tale om opvaskemiddel til en industriopvasker. Ingen personer kom til skade i forbindelse med den uheldige håndtering af de kemiske væsker. Arbejdstilsynet blev underrettet om sagen, men ønskede ikke at foretage sig yderligere.

 

Brand i oliefyr – Yderholmvej, Solrød Strand

Kl. 01.19 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i et oliefyr. Brandvæsnets opgave var hurtigt overstået, men den lidt ukontrollerede brand i oliefyret havde medført røg- og sodskader i den private bolig, hvor oliefyret var installeret. Brandvæsnet luftede ud og sørgede for genhusning af beboerne, som undrede sig over branden, idet oliefyret for nyligt var blevet serviceret. Ingen kom til skade ved branden, og politiet foretager ud fra de oplyste omstændigheder ikke yderligere i anledning af branden.

 

Brandundersøgelse – Sandvejen, Vindinge, Roskilde

Kl. 03.41 fik politiet endnu en anmeldelse om ildebrand på en privat adressen. Der var opstået ild i en garage, så brandvæsnet var rykket ud. Beboerne på stedet var kommet ud af deres bolig og i sikkerhed, mens brandvæsnet begrænsede branden til garagen. Alt inventaret i garagen udbrændte med kraftig røgudvikling til følge. Ingen kom til skade ved branden, hvis årsag politiet skal undersøge nærmere.

 

Brand i køretøj – Ringstedvej, Mørkøv

Kl. 05.37 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i en bil, der stod tæt på en bygning med stråtag. Brandvæsnet fik hurtigt slukket bilbranden, inden den bredte sig videre. Ingen kom til skade ved branden, der formodes opstået i nogle linolieklude, der havde ligget i bilen, hvor politiet også fandt resterne af en gulvsliber.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 30.-31. juli 2020

Østjyllands Politi

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i grundlovsforhør.

 

**

 

Den mobile politistation på Aarhus Ø

Ca. kl. 12-15 og igen kl. 18-21, vil den mobile politistation stå på Aarhus Ø. Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og få en snak med betjentene.

 

**

 

Flere indbrud i containere på byggepladser

Fredag morgen anmeldte to byggepladser ved henholdsvis Hasselager og Hinnerup, at de havde haft uønskede gæster. På begge pladser er der blevet opbrudt flere containere og derefter stjålet en større mængde håndværktøj.

De to forhold er foregået på:

 • Omega i Søften ved Hinnerup mellem den 30/7 kl. 18.00 og den 31/7 kl. 07.00 samt
 • Hovvejen i Enslev ved Hasselager mellem den 29/7 kl. 16.00 og den 31/7 kl. 07.00

Politiet hører gerne fra vidner, der kan have set noget i de to områder på tidspunktet på tlf. 114.

Østjyllands Politi har den seneste tid modtaget flere anmeldelser om tyveri fra byggepladser, og i juli måned har der i politikredsen været flere lignende sager. Fremgangsmåden er typisk opbrud af containere, f.eks. med en vinkelsliber, og der bliver stjålet håndværktøj – særligt dyre mærker.

Østjyllands Politi opfordrer pladsejere og andre i byggebranchen til at være særligt opmærksomme på at sikre byggepladser og værktøj, f.eks. ved at opsætte belysning eller overvågning og ved at mærke værktøj og udstyr, f.eks. med DNA-væske eller GPS. Containere kan også sikres ved at stille betonblokke eller andre store ting foran, så dørene ikke kan åbnes, selvom låsen/bommen bliver brudt op.

 

**

 

Ild i taget på Fårup Kro

Østjyllands Politi modtog torsdag kl. 11.12 anmeldelse om, at der var ild i taget på Fårup Kro i Fårup nord for Randers. Flere patruljer kørte hurtigt til stedet og kunne konstatere kraftig røg og flammer ved den nordvestlige gavl.

Brandvæsnet ankom kort efter og påbegyndte slukningsarbejdet, som varede nogle timer, da kroens overetage var overtændt.
Alle personer var hurtigt ude af kroen og ingen kom umiddelbart til skade ved branden.

Den nærmere årsag til branden skal nu undersøges.

 

**

 

Kvinde spyttede bartender i munden

En 31-årig kvinde måtte torsdag aften hentes af en patruljevogn, efter hun var blevet smidt ud fra en bar på Middelgade i Randers.

Da patruljen ankom til stedet kl. 23.05 fandt de kvinden udenfor. Hun var meget højtråbende og blev holdt fast af flere mænd.

Bartenderen på stedet fortalte, at kvinden have været på baren flere gange i løbet af aftenen. Hun optrådte højtråbende og udadreagerende og generede de øvrige gæster, hvorfor han hver gang havde bedt hende om at forlade stedet. Da hun denne gang var kommet ind på baren, var hun efter bartenderens forklaring gået amok og begyndt at råbe og skrige. Da han bad hende gå, nægtede hun, og han var derfor gået hen til hende for at følge hende ud. På vej mod døren slog den 31-årige kvinde bartenderen i ansigtet og spyttede ham i munden.

Kvinden begyndte herefter at slå ud med arme og ben, og nogle af barens øvrige gæster holdt hende derfor fast. De prøvede flere gange at slippe hende, men hver gang begyndte hun igen at slå og sparke ud efter dem.

Betjentene anholdt kvinden, der stadig var aggressiv og modsatte sig, samt gjorde anlæg til at spytte på betjentene. Kvinden blev sigtet for vold mod bartenderen.

 

**

 

Ældre kvinde tildelt slag efter uenighed om tørretumbler

Torsdag kl. 14.30 kørte en patrulje til en adresse i Aarhus C, hvor en 81-årig kvinde var blevet udsat for vold i den fælles vaskekælder.

Kvinden fortalte betjentene, at hun havde lagt sit vasketøj i tørretumbleren og betalt for den, da en 46-årig mand pludselig kom over til hende og sagde, at han havde ret til at bruge tørretumbleren, fordi han havde bestilt tid til den. Kvinden forstod ikke helt hvad han mente, og forsøgte at forklare ham, at hun allerede havde lagt sit tøj i og betalt for den.

Manden blev nu vred og begyndte at tage kvindens tøj ud af tørretumbleren. Da hun forsøgte at få ham til at stoppe, slog han hende i ansigtet og trak hende væk, så hun ramte muren. Betjentene traf den 46-årige på hans adresse, hvor de kunne oplyse ham om, at han var sigtet for vold.

 

**

 

Tre anholdt for narkobesiddelse

Specialpatruljen besøgte torsdag kl. 21.00 et kælderrum på en adresse i Viby og fandt her 33 salgsposer med narko. Tre mænd på hhv. 18, 36 og 21 år blev anholdt på adressen og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

 

**

 

Færdsel

Torsdag kl. 07.24 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Herredsvej og Hasle Ringvej i Aarhus V, da en 30-årig mandlig bilist påkørte en 29-årig mandlig bilist, da den 29-årige holdt stille for at dreje. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet, men da den 30-årige i første omgang kørte fra stedet, blev han senere sigtet for ikke at overholde sine forpligtelser ved uheldet.

Torsdag kl. 10.26 skete der et færdselsuheld i krydset mellem Kalmargade og Malmøgade i Aarhus N, da en 39-årig mandlig knallertkører angiveligt overså sin vigepligt og påkørte en 23-årig kvindelig bilist. Ingen kom umiddelbart til skade ved uheldet, men den 39-årige var frakendt førerretten til knallert og havde knallerten var ikke indregistreret, så han blev ud over sin vigepligtsforseelse sigtet for begge forhold.

En 27-årig mandlig bilist blev torsdag kl. 16.15 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da han blev standset af en patrulje på Tørvebryggen i Randers. Den 27-årige blev desuden sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for besiddelse af narko

Torsdag kl. 16.30 skete der et færdselsuheld på Fiskerivej i Aarhus, da en 55-årig mandlig bilist bakkede ind i en lysmast på lystbådehavnen. Lysmasten pådrog sig skader men manden slap uskadt.

En 61-årig kvindelig bilist blev torsdag kl. 17.02 anholdt og sigtet for spirituskørsel, efter en bilist havde set hende køre meget usikkert og blandt andet påkøre flere helleanlæg.

Torsdag kl. 17.38 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Følle ved Rønde, da en 75-årig mandlig bilist påkørte en 18-årig mandlig fodgænger. Den 18-årige blev kørt på hospitalet til undersøgelse, men kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

En 39-årig kvindelig bilist blev torsdag kl. 19.11 anholdt og sigtet for spirituskørsel, da hun blev kontaktet af en patrulje på Bronzealdervej i Aarhus V.

EN 44-årig mandlig bilist blev fredag kl. 00.40 anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nørre Boulevard i Randers.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt 10 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

 • På Tingstedet i Brabrand begået mellem den 16/6 kl. 00.00 og den 30/7 kl. 10.30
 • På Rønvangen i Hinnerup begået mellem den 24/7 kl. 15.30 og den 30/7 kl. 12.00
 • På Nordvestpassagen i Aarhus N begået den 30/7 kl. 16.22
 • På Nordre Strandvej i Risskov begået mellem den 28/7 kl. 10.00 og den 30/7 kl. 15.00
 • På Fjældevænget i Aarhus V begået den 26/7 mellem kl. 18.00 og kl. 22.00
 • På Sandbakken i Højbjerg begået mellem den 29/7 kl. 18.00 og den 30/7 kl. 09.00
 • På Nyringen i Risskov begået den 30/7 kl. 22.26
 • På Nyringen i Risskov begået den 30/7 kl. 22.26
 • På Grankrogen i Skødstrup begået den 31/7 kl. 01.28
 • På Strandvangsvej i Egå begået den 31/7 kl. 01.38

 

Kilde: Østjyllands Politi / 31. juli 2020

Nordsjællands Politi

Gasflasker stjålet

Slangerup: Et bur med gasflasker er mellem klokken 00.48 og 00.57 natten til torsdag blevet stjålet fra forpladsen hos Cicle K i Kongensgade.

 

Kørte uden kørekort

Allerød: En 50-årig kvinde fra Allerød blev torsdag formiddag klokken 09.10 standset og sigtet for kørsel uden førerret på Nymøllevej. Kvinden havde sat sig bag rattet, selvom hun tidligere havde fået sin førerret inddraget.

 

Levede op til sit navn

Frederikssund: Narkohunden Vaks levede helt op til sit navn på en luftetur torsdag formiddag klokken 11.15 i nærheden af Frederikssund Sygehus. Her snusede Vaks sig nemlig frem til en salgspose hash, som blev taget med på politistationen og registreret som hittehash.

 

Ild i tørretumbler

Kokkedal: Torsdag eftermiddag klokken 13.12 opstod der ild i en tørretumbler i en lejlighed på Egedalsvænge. Det lykkedes lejlighedens beboer, 30-årig kvinde, at slukke branden. Hun og to andre personer blev undersøgt for røgforgiftning af ambulancepersonalet, men havde ikke brug for yderligere behandling.

 

Stjal creme

Frederikssund: En 12-årig dreng fra Slangerup stjal torsdag eftermiddag klokken 13.10 noget creme fra Matas i Sillebroen. På grund af drengens unge alder blev hans forældre kontaktet, ligesom de sociale myndigheder bliver underrettet.

 

Stjal is

Helsingør: En 16-årig ung kvinde fra Espergærde blev torsdag sigtet for butikstyveri, efter hun klokken 16.36 blev anmeldt for at stjæle to is fra Kvickly i Stjernegade.

 

Båd stjålet

Rungsted Kyst: En båd af typen Crownline 220 CCR, hvid med en blå streg midt på skroget, er mellem torsdag i sidste uge og i går, torsdag, klokken 15.45 blevet stjålet fra sin kajplads på Nordmolen i Rungsted Havn. Tyven har fjernet og kappet de tov, som båden var fortøjet med.

 

Tagarbejde startede brand

Gentofte: Politi og brandvæsen kørte torsdag aften klokken 17.59 ud til en etageejendom på Lyngbyvej, hvor der var ild i taget. Branden var opstået efter håndværkerarbejde, hvor noget tagpap havde ulmet og antændt tag og tagkonstruktion. Der skete udelukkende materiel skade ved branden.

 

Værktøj stjålet

Kokkedal: Fra en varebil, der holdt på Kornager, er der mellem onsdag klokken 16.00 og torsdag klokken 19.00 blevet stjålet diverse værktøj. Tyven er formentlig kommet ind i bilen ved at bryde en af fordørene op, da bilen var parkeret således, at bagsmækken ikke kunne åbnes.

 

Kørte uden kørekort

Kgs. Lyngby: En 34-årig mand fra Virum blev torsdag aften klokken 20.40 standset, da han kom kørende ad Lyngbygårdsvej. Her blev han sigtet for kørsel uden førerret, da han var frakendt førerretten.

 

Graffitimalere på spil

Hillerød/Farum: Torsdag aften klokken 21.29 malede en ukendt gerningsmand graffiti på et S-tog, der holdt på rangersporet ved Ny Hammersholt. En patrulje kørte til stedet, men da var manden, der var iført sort tøj, forsvundet fra stedet. Lidt senere på aftenen, klokken 23.56, kom en anmeldelse om, at tre-fire drenge malede graffiti på togene ved Farum Station. Drengene var forsvundet, da politiet kom ud til stationen var drengene væk. De beskrives som værende iført mørkt tøj og maskerede med elefanthuer.

 

Unge spillede høj musik

Slangerup: Godt 20 unge mennesker var torsdag aften ved 23.30 tiden forsamlet ved Slangerup Hallen, hvor de ifølge en beboer i nærheden spillede høj musik. Da en patrulje kort tid efter kom frem til stedet, var musikken imidlertid slukket.

 

Brand i container

Kgs. Lyngby: Klokken 04.54 fredag morgen blev der anmeldt brand i en container ved Børnehuset Klokkeblomsten på Gammel Bagsværdvej. Årsdagen til branden, som efter kort tid slukket af brandvæsenet, er endnu ukendt.

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 30.-31. juli 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

NYKØBING: 59-årig kvinde sigtet for vold

To kvinder, der torsdag eftermiddag sad på Banegårdspladsen i Nykøbing, blev umotiveret overfaldet af en tredje kvinde. De to kvinder, der er 63 og fra Ry og 65 og fra Vanløse, blev overfuset af kvinden, som skubbede hårdt til dem. Politiet fandt kort efter frem til en 59-årig kvinde fra Maribo, der blev anholdt klokken 13.31 og sigtet for vold. Hun blev taget med til politistationen i Nykøbing, hvor hun blev afhørt, men hun var psykisk ude af balance og blev derfor kørt til behandling på sygehuset.

 

GEDSER: Havde peberspray og dolk med

Ved en indrejsekontrol i Gedser tjekkede Toldstyrelsen torsdag klokken 13.15 en udenlandsk bil, der var kommet i land fra færgen. Der var tre personer med i bilen, hvor der blev fundet en dykkerdolk og en peberspray. Føreren af bilen, en 25-årig udenlandsk mand, blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og betalte en bøde på 6.000 kroner på stedet.

 

SLAGELSE: Sigtet for butikstyveri

Politiet fik torsdag klokken 15.30 en anmeldelse om, at en mand havde stjålet en jakke fra en tøjbutik på Nytorv i Slagelse. Kort efter var tyven retur på stedet, hvor han optrådte provokerende og væltede et par mannequindukker. Da politiet ankom til stedet, blev betjente kontaktet af to 14-årige drenge, der fortalte, at den pågældende havde truet med, at hvis han havde haft en kniv, ville han stikke dem ned. Klokken 16.48 anholdt politiet en 22-årig mand fra Slagelse. Han blev sigtet for butikstyveri, for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og for trusler på livet. Den 22-årige blev taget med til politistationen i Slagelse, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 17.55.

 

NAKSKOV: 21-årig fik beslaglagt bilen

Torsdag klokken 17.55 standsede politiet en 21-årig kvinde fra Horslunde, der kom kørende i bil på Skovsgårdsvej i Nakskov. Den 21-årige havde ikke noget kørekort, og hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Da hun to gange tidligere var blevet sigtet for at køre uden kørekort, blev hendes bil beslaglagt på stedet.

 

NAKSKOV: Varetægtsfængslet efter fund af skunkvæksthus

En 53-årig mand blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Nykøbing, hvor han blev varetægtsfængslet frem til den 11. august. Han er sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og blev anholdt onsdag, efter at politiet ved en ransagning på en landejendom på Vestlolland, havde fundet et skunkvæksthus men 223 cannabisplanter, der stortrivedes. Det svarer til et skønnet udbytte på mere end 6,3 kg marihuana. Hos den 53-årige blev der også fundet en joint, 25,4 gram skunk, 990,4 gram cannabissmuld og 98,8 gram skunkmix.

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 30. juli 2020

Bornholms Politi

Færdsel

Torsdag den 30. juli blev fire bilister på en ½ time noteret for ikke at overholde deres vigepligt i krydset Poulskervej/Sdr. Landevej i Snogebæk.

Kilde: Bornholms Politi / 30.-31. juli 2020

Fyns Politi

Assens

Vold
5560 Aarup – Lindebjerg Allé
Anmeldt: 30/07/2020 10:59
Sket: 29/07/2020 19:00
Sagens person havde skubbet forurettede.

Indbrud i virksomhed
5683 Hårby – Jordløse Møllevej
Anmeldt: 30/07/2020 09:43
Sket: 29/07/2020 17:00 – 30/07/2020 09:45
Intet tegn på opbrydning af døre eller vinduer. Anmelder kunne se, at der var stjålet computere fra rummet.

Færdselsuheld med personskade
5560 Aarup – Fynske Motorvej
Anmeldt: 30/07/2020 21:07
Sket: 30/07/2020 21:07
Part 1 kørte ad Fynske Motorvej i vestlig retning, idet part 1 kørte i rabatten i den nordlige side af motorvejen. Her ramte part 1 et træ hvorefter køretøjet styrede ud på vejen igen og ind i autoværnet.

 

Faaborg/Midtfyn

Brand i øvrigt
5854 Gislev – Råstrupvej
Anmeldt: 30/07/2020 15:56
Sket: 30/07/2020 15:56
Brand i stråtækt hus.

Tyveri fra lomme/taske/bagage
5600 Faaborg – Vesterballe
Anmeldt: 30/07/2020 18:14
Sket: 30/07/2020 15:00 – 30/07/2020 16:30
Anmelder oplyste, at et ungt par tilbød at hjælpe med at løfte anmelders rollator ud af bilen. Efterfølgende opdagede anmelder, at anmelders pung var stjålet fra taske.
Signalement: A: Kvinde, 20-25 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt. Talte: Engelsk, Iført: velklædt.
B: Mand, 25-30 år, 170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Mørkt hår. Var meget pukkelrygget. Iført: Pæn grå/blå bluse.

 

Kerteminde

Brand i øvrigt
5330 Munkebo – Svejservejen
Anmeldt: 30/07/2020 08:23
Sket: 30/07/2020 08:23
Brand i pumperum i olietanker på tørdok. Branden slukket.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5300 Kerteminde – Klintevej
Anmeldt: 30/07/2020 10:15
Sket: 30/07/2020 10:15
Bil har ramt motorcykel. Føreren af motorcykel uden kørekort, afmeldt, uden plader, uden forsikring og skønnet påvirket af euforiserende stoffer.

 

Langeland

Indbrud i privat beboelse
5900 Rudkøbing – Spodsbjergvej
Anmeldt: 30/07/2020 22:12
Sket: 30/07/2020 10:00 – 30/07/2020 21:45
Ind- og udstigning gennem stuevindue. Stjålet loftlampe i stue og kædesav, ellers intet overblik over stjålne genstande.

Færdselsuheld
5900 Rudkøbing – Nordre Landevej
Anmeldt: 30/07/2020 11:39
Sket: 30/07/2020 11:39
Part 1, varebil, og part 2, personbil kørte begge ad Nordre landevej sydlig retning. Part 2 kørte forrest. Ved krydset Nordre Landevej/Ny Spodsbjergvej bremsede part 2 ned og standsede for tværgående trafik. Part 1 troede, at part 2 satte i gang og påkørte part 2 bagfra.

 

Middelfart

Spirituskørsel
5463 Harndrup – Fjellerupvej
Anmeldt: 30/07/2020 16:15
Sket: 30/07/2020 16:15
Sigtede førte uregistreret personbil, trods at være påvirket af alkohol.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5463 Harndrup – Fjellerupvej
Anmeldt: 30/07/2020 16:15
Sket: 30/07/2020 16:15
Sigtede førte uregistreret personbil, trods at være påvirket af euforiserende stoffer.

 

Nordfyn

Intet til døgnrapporten.

 

Nyborg

Brand i øvrigt
5540 Ullerslev – Kirkeballe
Anmeldt: 30/07/2020 12:28
Sket: 30/07/2020 12:28
Brand i sammenbygget garage.

Indbrud i virksomhed
5800 Nyborg – Ringvej
Anmeldt: 30/07/2020 08:06
Sket: 29/07/2020 23:30 – 30/07/2020 00:01
Værktøjskasse var blevet opbrudt, hvorfra der blev stjålet diverse værktøj og opladere hertil.

 

Odense

Våbenloven, i øvrigt
5000 Odense C – Promenadebyen
Anmeldt: 30/07/2020 17:20
Sket: 30/07/2020 17:20
Personbil bragt til standsning. I køretøjet blev der fundet en peberspray og hash. Føreren af køretøjet var ubetinget frakendt.

Indbrud i privat beboelse
5000 Odense C – Skt. Jørgens Gade
Anmeldt: 30/07/2020 13:34
Sket: 30/07/2020 13:34
Man tilbageholder 2 indbrudstyve. Anmelder oplyser at den ene er løbet fra stedet. Der er tale om en høj mand i grå sweatshirt.

Indbrud i kælder-/lofts-/pulterrum
5000 Odense C – Grønløkkevej
Anmeldt: 30/07/2020 14:24
Sket: 23/07/2020 15:00 – 30/07/2020 14:00
Dør sås opbrudt. Stjålet: Intet stjålet. Yderligere 2 depot/pulterrum sås opbrudt.

Indbrud i forretning
5230 Odense M – Stærmosegårdsvej
Anmeldt: 31/07/2020 03:28
Sket: 31/07/2020 03:28
Igangværende indbrud. Der bliver stjålet computere.
Signalement: A: Hvid trøje/jakke, sorte handsker, grå bukser, pandelampe, maskeret. B: Briller, mørk trøje, maskeret.

Indbrud i privat beboelse
5230 Odense M – Ingemannsvej
Anmeldt: 30/07/2020 14:45
Sket: 11/07/2020 12:00 – 30/07/2020 13:45
Indstigning af uaflåst dør og derefter opbrudt døren indtil værelse. Intet overblik over stjålne genstande.

Rudeknusningstyveri
5000 Odense C – Østre Stationsvej
Anmeldt: 30/07/2020 16:20
Sket: 30/07/2020 13:50 – 30/07/2020 13:56
Anmelder var på vej ind i toget, hvor A skubber sig foran anmelder og begyndte at hiver og flå i anmelders kuffert. A løb ind i modsatte togstamme end anmelder. Efterfølgende opdagede anmelder, at anmelders Iphone og pung var væk.

Tyveri fra lejlighed/værelse/etageejendom
5000 Odense C – Klaregade
Anmeldt: 30/07/2020 12:26
Sket: 28/07/2020 21:00 – 29/07/2020 06:00
Anmelder havde holdt fest. Dagen efter festen opdagede anmelder, at anmelders høretelefoner og højtaler var væk.

Tyveri fra personbil
5250 Odense SV – Broløkkevej
Anmeldt: 30/07/2020 08:48
Sket: 29/07/2020 15:10 – 30/07/2020 08:50
Metallic grøn, årgang 99. Vindue i venstre bagdør, bag førersædet, sås knust. Der var blevet stjålet en GPS.

Færdselsuheld
5000 Odense C – Fælledvej
Anmeldt: 30/07/2020 13:08
Sket: 30/07/2020 13:08
Anmelder oplyser, at der er skader på hans bil. Et vidne retter henvendelse til anmelder og oplyser, at have set, hvem der har påkørt bilen.

Færdselsuheld
5000 Odense C – Nyborgvej
Anmeldt: 30/07/2020 14:48
Sket: 30/07/2020 14:48
Part 2 holdt stille i østlig retning på Nyborgvej grundet kø, da part1 pludselig kørte op bag dem med en hastighed af ca. 5-10 km/t, hvorved part 2s anhængertræk satte sig fast i fronten på part 1s køler. Det var ikke muligt, at få skilt biler ad ved egen hjælp, og derfor spærrede for den øvrige trafik.

Færdselsuheld
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 30/07/2020 19:40
Sket: 30/07/2020 19:40
Part 1 kørte i 2. vognbane og part 2 kørte i 1. vognbane ved siden af hinanden. De kørte begge i sydøstlig retning. Herunder kom de for tæt på hinanden, hvorved højre side på part 1s lastbil ramte venstre sidespejl på part 2s personbil.

Færdselsuheld
5250 Odense SV – Dalumvej
Anmeldt: 30/07/2020 22:09
Sket: 30/07/2020 22:09
Part 2, personbil, holdt for rødt lys, da part 1, personbil, påkører denne bagfra.

Spirituskørsel
5240 Odense NØ – Åsumvej
Anmeldt: 31/07/2020 02:32
Sket: 31/07/2020 02:32
Patrulje eftersætter personbil. 2 personer anholdt.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5240 Odense NØ – Granparken
Anmeldt: 31/07/2020 02:35
Sket: 31/07/2020 02:35
Sigtede førte personbil, uagtet at være spirituspåvirket og påvirket af euforiserende stoffer.

Hærværk
5000 Odense C – B. Bangs Gade
Anmeldt: 30/07/2020 21:42
Sket: 24/07/2020 19:00 – 30/07/2020 21:20
Hærværk mod personbil, Nissan Pix, årgang 2010, hvid. Begge sidespejle formentlig sparket af. Det ene sidespejl venstre skubbet/sparket væk fra bilen. højre sidespejl hang i ledninger.

 

Svendborg

Indbrud i virksomhed
5700 Svendborg – Porthusvej
Anmeldt: 30/07/2020 08:01
Sket: 28/07/2020 16:00 – 29/07/2020 08:00
Vindue brudt op. Stjålet: bærbare computere og værktøj.

Indbrud i privat beboelse
5700 Svendborg – Strandvej
Anmeldt: 30/07/2020 09:41
Sket: 24/07/2020 08:00 – 26/07/2020 08:00
Terrassedør forsøgt brudt op.

Tyveri fra personbil
5700 Svendborg – Mågevej
Anmeldt: 30/07/2020 07:07
Sket: 29/07/2020 22:00 – 30/07/2020 07:00
Peugeot 307, sølvgrå, 2003, personbil. Bilen havde holdt aflåst, hvorfra bagerste siderude i passagersiden var blevet knust. Fra bilen var der blevet stjålet en pose med 3 flasker vaskemiddel samt 1 flaske skyllemiddel.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – St Byhavevej
Anmeldt: 30/07/2020 16:23
Sket: 30/07/2020 16:23
Sigtede førte lille knallert, under påvirkning af euforiserende stoffer.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – Byparken
Anmeldt: 30/07/2020 20:49
Sket: 30/07/2020 20:49
Sigtede førte personbil, under påvirkning af euforiserende stoffer.

 

Ærø

Intet til døgnrapporten.

 

Kilde: Fyns Politi / 30. juli 2020