Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 5. august 2020

Københavns Vestegns Politi

Butikstyveri i Albertslund

Mandag den 3. august kl 13:52 modtog vi anmeldelse om at en 36-årig kvinde have begået butikstyveri mod et supermarked på Nordmars Allé i Albertslund. Kvinden var angiveligt gået ind i et prøverum og havde der puttet en pakke druer og noget juice ned i sin taske og havde siden passeret kassen uden at betale. Kvinden erkendte forholdet i øjeblikket.

 

Narkokørsel i Ballerup

Mandag den 3. august kl 01:58 blev en 18-årig mand stoppet i bil på Ågerupvej i Ballerup. Manden blev taget med på politigården og her erkendte han at have røget hash. Det er ganske dyrt at køre narkokørsel: Ud over at man bliver frakendt kørekortet, så vil det som udgangspunkt første gang koster en netto-månedsløn og 2. gang man bliver taget, får man som udgangspunkt 10 dages fængsel.

 

Tyveri fra byggeplads i Hedehusene

Mandag den 3. august kl 08:45 modtog vi anmeldelse om at en byggeplads på Lerdraget i Hedehusene havde været udsat for tyveri i løbet af weekenden. Tyvene var stukket af med flere hårde hvidevare, som var på byggepladsen, fordi de skulle indsættes i nyt boligbyggeri, som var under opførsel på stedet. Københavns Vestegns Politi hører gerne fra evt. vidner.

 

Kørsel uden kørekort i Hvidovre – og narkokørsel

Mandag den 3. august kl 04:31 fatter en af vores patruljer mistanke til en bil på Kettegårds Allé i Hvidovre. Det viste sig at den 17-årige fører af bilen ikke havde kørekort. Samtidig lugtede der af hash i bilen og føreren erkendt at han have røget hash kort for inden. Den 17-årige blev sigtet for begge forhold.

 

Varetægtsfængslet for grov vold med kæreste i Ishøj

Tirsdag den 4. august blev en 34-årig mand fremstillet i retten i Glostrup. Han var mistænkt for at have udsat sin kæreste for legmesangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter på Kløverstien i Ishøj mandag morgen. Retten valgte at varetægtsfængsle manden i foreløbig 14 dage.

 

Anholdt for trusler og forsøg på grov vold i Bagsværd

En 33-årig mand blev mandag aften anholdt, mistænkt for at have truet sin bror på Hermelinvænget i Bagsværd. Ifm truslerne er manden også mistænkt for at have udsat broren for forsøg på grov vold. Den 34-årige blev fremstillet i grundlovsforhør tirsdag middag og blev her varetægtsfængslet i foreløbig frem til den 15.8

 

Oprettelse af visitationszone i dele af Brøndby

Københavns Vestegns Politi har oprettet visitationszone i dele af Brøndby. Det sker efter at der var skudepsoder på Brøndby Nord Vej både den 30. juli og 2. august. Ingen kom dog til skade ved skyderierne. Man kan læse mere her:
https://politi.dk/koebenhavns-vestegns-politi/nyhedsliste/visitationszone-indfoeres-i-dele-af-broendby/2020/08/04

 

Kilde: Københavns Vestegns Politi / 3.-5. august 2020

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen anmeldelser

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Krokusvænget, Asnæs
Bondager, Greve
Søndergade, Ubby, Jerslev Sjælland
Roskildevej, Vipperød

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen anmeldelser

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Hornsherredvej, Sæby, Kirke-Hyllinge

 

Hunde i varm bil – Lykkebækvej, Køge

Kl. 11.12 fik politiet anmeldelse om, at der ved Køge Sygehus holdt en personbil, hvori der sad to hunde. Bilen holdt i solen med lukkede vinduer, og hundene så ud til at have det varmt. Politiet kontaktede ejeren af bilen, som straks kontaktede føreren af bilen om situationen. Kl. 11.30 fik politiet oplysninger fra anmelderen om, at hundene nu var kommet ud af bilen, og at de var i god behold.
Politiet vil gerne opfordre borgerne til ikke at efterlade deres kæledyr i en varm bil, da temperatuen hurtigt bliver høj, hvis den holder i solen. I den kommende weekend kommer meget høje temperature, og det kan være meget farligt for en hund at være i bilen. Hvis man ser hund eller andre kæledyr i en varm bil og ikke umiddelbart kan få fat i bilens ejer, så er man velkommen til at kontakte politiet på tlf. 114, så politiet kan hjælpe.

 

Vidner til groft tyveri søges – Jernbanegade, Køge

Kl. 12.02 fik politiet anmeldelse fra Hegelund guld og sølv i Jernbanegade, at de kort forinden havde været udsat for et groft tyveri. En mand havde opbrudt en montre, som stod på gaden og stjålet et ur af mrk. Jaguar til 2998 kr, hvorefter han løb fra stedet. Anmelderen havde talt med nogle vidner, som så tyveriet, men fik desværre ikke skrevet deres kontakt oplysninger ned. Politiet efterforsker sagen, men har brug for at få kontakt til vidnerne, som så tyveriet tirsdag omkring middagstid, for at få signalement af den mistænkte. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har set tyveriet, hvor en mand angiveligt med håndkraft opbrød glasmontren.

Vidner søges til hensynsløs kørsel – Høve, Asnæs – Odsherred

kl. 12.35 fik politiet anmeldelse om, at uenighed i trafikken var endt med en forsætlig påkørsel af en bil, og at parterne nu var kørt fra Høve Stræde ved ishuset i Høve mod Fårevejle. Anmeldelsen blev indgivet af den ene part, en 52-årig mand fra Holbæk, som var kørt fra stedet, da han følte sig truet af modparten, en mand i en kassebil, som ifølge anmelderen havde bakket ind i hans bil med vilje. Den 52-årige kørte fra stedet, idet han havde sit barnebarn med i bilen, men kassebilen var fulgt efter den 52-årige. På vej mod Sanddobberne var kassebilen ifølge den 52-årige vendt om og kørt direkte mod hans bil, så han måtte undvige.

Chikanekørslen fortsatte ifølge anmelderen, som efter rundkørslen i Snertinge igen blev mødt af kassebilen, som kørte mod den 52-åriges bil igen. Føreren af kassebilen kastede her en plasticflaske mod den 52-åriges bil. Politiet satte kursen til stedet, og fik standset kassebilen i Jyderup. Føreren viste sig at være en 44-årig mand fra Fårevejle, som havde en anden opfattelse af situationen. Han nægtede at have kørt mod den 52-årige, men havde selv følt sig truet af modparten. Han var kortvarigt anholdt og politiet testede ham med narkometeret, som gav negativt resultat. Bilen blev ransaget, hvor en tilkaldt narkohund fandt 6 hashjoints, som den 44-årige blev sigtet for at besidde. Ingen af de implicerede havde skader, og der var kun mindre skader på bilerne. Sagen blev herefter juridisk vurderet, og der blev ikke fundet grundlag for at tilbageholde den 44-årige, som derfor blev løsladt.

Politiet efterforsker nu sagen og søger i den forbindelse vidner. Bilister eller andre som har set episoden ved ishuset i Høve eller som har set den hvide VW kassebil køre hasarderet og til fare på vej mod Sanddobberne, eller i Snertinge/Jyderupområdet i går tirsdag omkring kl. 12.30-13.00 bedes kontakte politiet på tlf. 114, da vidners observationer kan være meget vigtige i forhold til at belyse sagen.

Havetraktor endte i å – Tåstrupvej, St. Tåstrup, Store-Merløse – Holbæk

Kl. 13.44 kom et alarm opkald om, at en mand var kørt i en å på en havetraktor, og at hans ben var kommet i klemme under traktoren, så han ikke kunne komme op. Åen var tørlagt, men der var mudder på bunden. Politi og redning kørte til stedet, hvor den 86-årige mand fra lokalområdet blev reddet op af åen. Han var umiddelbart ikke kommet til skade, men blev kørt i ambulance på sygehuset til kontrol, der viste at han slap fra uheldet med knubs. Havetraktoren havde sat sig fat i mudderet, men blev trukket op af brandvæsnet. Den 86-årige havde slået græs på privat område, og var herunder kommet for tæt på åen, så han kom til at køre derned.

 

Medicin, våben og narko i bilen – Kalundborgmotorvejen, Regstrup – Holbæk

Kl. 14.05 standsede politiet en personbil, for at lave en rutinekontrol. Patruljen opdagede, at bilen havde alt for nedslidte dæk, hvilket de sigtede føreren af bilen, en 49-årig mand fra Svebølle, for og udstedte en bøde på bødeappen. Betjentene så, at manden havde et slagvåben, en såkaldt totenschläger liggende i bilen, så han blev sigtet for at overtræde våbenloven og bilen blev ransaget. Her fandt betjentene endnu et totenschläger, en ulovlig kniv og en afmeldt nummerplade.

En narkohund blev tilkaldt og gennemgik bilen, hvor der blev fundet et snifferør med hvidt pulver, som blev testet til at være amfetamin. Der blev desuden fundet 7 viagrapiller, som den 49-årige ikke kunne dokumentere var lovligt udstedt til ham på recept. Den 49-årige blev sigtet for de mange overtrædelser og politiet beslaglagde de ulovlige effekter. Den sigtede ønskede beslaglæggelsen af snifferøret forelagt retten, som nu skal tage stilling til, om politiet havde ret til at tage snifferøret fra manden. Politiet undersøger nu, om den sigtede har en recept på medicinen, så han lovligt kan besidde pillerne. Han kan forvente at høre mere fra politiet for sine mange sager.

 

Bil kørte op bag i lastbil – Hovedvejen, Lejre – Roskilde

Kl. 15.42 var der myldretidstrafik på Hovedvejen, hvilket medførte at en lastbil bremsede op for bilen foran. En 19-årig kvinde fra Glumsø, som kørte i bil bag ved lastbilen, opdagede opbremsningen for sent og kørte op bag i lastbilen. Ingen personer kom til skade, men uheldet medførte at der opstod trafikale problemer på stedet indtil bilerne var flyttet. Ingen personer kom til skade ved uheldet. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved sammenstødet.

 

Harmonikasammenstød – Køgevej, Roskilde

Kl. 16.34 kørte bilerne i kø ved lav hastighed på Køgevej mod syd. En 20-årig mand fra Hvidovre var ikke opmærksom på dette og kørte op bag i den forankørende bil, som blev ført af en 71-årig kvinde fra Skævinge. Dette medførte at kvindens bil blev skubbet videre op i bilen foran med en 30-årige kvinde fra Roskilde bag rattet. Den 71-årige blev hentet i ambulance og kørt til kontrol på sygehuset for en mulig hjernerystelse. En af bilerne lækkede olie efter uheldet på en strækning på omkring 10 meter. Politiet registrerede uheldet og brandvæsnet fik fjernet olien på vejen. Ingen personer kom alvorligt til skade ved uheldet.

 

Spiritusbilist – Rørvigvej, Nyk. Sj. – Odsherred

Kl. 17.20 lavede politiet en færdselskontrol på Rørvigvej, hvor de standsede en personbil, som blev ført af en 58-årig mand fra København. Han havde en promille væsentligt over det tilladte, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Med som passager i bilen var mandens 16-årige søn, som blev hentet på stedet af et familiemedlem. Den 58-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og når resultatet af blodprøven kommer vil han høre nærmere i sagen. Politiet underrettede de sociale myndigheder om sagen i forhold til den mindreårige passager.

 

Mistænkeligt tilbud om fliserens – Vesterbro, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 18.17 anmeldte en borger, at han kort forinden var blevet kontaktet af en engelsktalende mand, som tilbød at afrense mandens fliser. Borgerne anede uråd og bad manden om at få et visitkort eller et CVR-nummer, hvilket fik den udenlandske mand til at forlade stedet.

Manden beskrives som: Nordeuropæisk af udseende, almindelig af bygning. Iført grå shorts og havde en mappe i hånden. Han talte britisk engelsk og kørte i en mørk kassebil på engelske nummerplader.

Oplever du en lignende henvendelse fra personer, som tilbyder håndværksarbejde eller andet uopfordret ved dit hjem, så opfordrer politiet dig til at udvise sund skepsis over tilbuddet. Det er ikke lovligt at udføre dørsalg, og man risikerer at blive snydt.

 

Knallert kørte i grøften – Elverdamsvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 21.49 kørte politi og ambulance til Elverdamsvej, hvor en mand på en knallert lå i grøften. Knallertføreren, en 42-årig mand fra Jægerspris, var kraftigt påvirket af spiritus, og blev testet med alkometeret, som viste at han var påvirket over det tilladte. Han blev tilset i ambulancen, men havde ikke pådraget sig skader, da han ved et uheld kom til at køre ned i grøften. Politiet undersøgte knallerten, som viste sig at være lovlig, men den var ikke forsikret. Den 42-årige blev sigtet for spirituskørsel og manglende forsikring, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 4.-5. august 2020

Østjyllands Politi

Tyve forsøgte forgæves at gemme sig

En kvinde, der tirsdag aften lidt over kl. 21 var ude at lufte sin hund på Eskelundvej i Viby, kontaktede politiet, da hun så et par mistænkelige mænd ved genbrugspladsen. Mændene luskede rundt inde på pladsen, der var lukket, og lidt derfra holdt en varevogn.

Politiet mente også, at det lød lidt for mystisk, og en patrulje kørte derfor straks til stedet. Her så betjentene de to mænd, der stod på toppen af en mur ind til genbrugspladsen. Da mændene opdagede patruljen hoppede de ned fra muren og løb i fuld fart i hver sin retning.

Betjentene satte også i løb, og kort efter fandt de en 46-årig mand, som lå på maven og gemte sig bag en jordbunke. Han blev anholdt med det samme.

Den 46-åriges makker var umiddelbart ikke til at finde, men en hundepatrulje kom til assistance, og en politihund fik færten af den anden mand. Hunden ledte betjentene til en nærliggende mose, hvor den begav sig ind i nogle siv og begyndte at gø. Gemt bag sivene sad en 59-årig mand, som betjentene også lagde i håndjern.

Den 59-årige havde nogle mobiltelefoner på sig, som han havde taget fra genbrugspladsen, og mændene havde også lagt noget tøj, dæk og andet elektronik klar til at tage med derfra.

Begge blev sigtet for tyveri.

 

**

 

Mand stak af fra uheld og truede vidne

Østjyllands Politi fik tirsdag kl. 13.23 en anmeldelse om, at der var sket et færdselsuheld i krydset Paludan-Müllers Vej/Tyge Søndergaards Vej i Aarhus N, og at den ene part var flygtet fra stedet. Ifølge flere vidner kørte en mandlig bilist i høj fart over for rødt og ramte ind i siden på bil med en 46-årig kvinde bag rattet. Kvinden blev kørt til skadestuen, men kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Manden i den anden bil begyndte at gå fra stedet uden at give sig til kende. Et vidne til uheldet tog kontakt til manden og bad ham blive på stedet, indtil politiet kom frem. Det fik manden til at true vidnet med tæsk. Herefter løb manden ind i en skov, men vidnet fulgte efter, mens han fik kontakt til politiet. Da den flygtende bilist opdagede, at vidnet stadig fulgte efter, truede han ifølge vidnet med at slå ham ihjel.

En patrulje fandt takket været vidnet frem til flugtbilisten, der viste sig at være en 44-årig mand.
Han virkede påvirket af alkohol og stoffer, og han blev anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel.
Derudover blev han sigtet for trusler på livet, for at flygte fra et færdselsuheld og for at køre over for rødt.

 

**

 

Aggressiv kunde anholdt i butik

Medarbejderne i Spar Købmanden i Ørsted ringede tirsdag kl. 16.39 til politiet, da en 33-årig mand var voldsom over for personalet og skabte stor utryghed i butikken.

Den 33-årige, der virkede påvirket af stoffer, var begyndt at fylde ting fra butikken i lommerne, men varerne faldt flere gange ud på gulvet, og ejeren af købmandsbutikken bad manden benytte sig af en indkøbskurv. Det gjorde den 33-årige så sur, at han skubbede ejeren og en medarbejder, mens han råbte af dem. Herefter gik han ud af butikken, men han kom kort efter igen og virkede særdeles aggressiv.

Det fik personalet til at kontakte politiet, der kort efter kom frem. Politiets tilstedeværelse fik dog ikke manden til at falde til ro. I stedet fortsatte han sit råberi og nægtede at følge med betjentene. Han blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

 

**

 

Butikstyv anholdt efter hotdog-finte

En 26-årig mand blev tirsdag kl. 23.28 anholdt, efter han havde stjålet tre kartoner cigaretter fra 7-Eleven på Vesterbro Torv i Aarhus. Den 26-årige havde bedt om at købe de tre kartoner cigaretter, og da ekspedienten lagde dem på disken, bad han hende om også at lave to franske hotdogs til ham.

Idet ekspedienten vendte sig om for at gøre pølser og brød klar, snuppede manden cigaretterne og løb ud af butikken. Et vidne løb efter, og en patrulje kom hurtigt til stedet og fik fat i den 26-årige, der blev anholdt og sigtet for tyveri.

 

**

 

Ældre mand snydt af telefonfusker

En 80-årig mand fra Aarhus blev tirsdag ringet op af en venlig mand, der sagde, at han var fra NETS. NETS-medarbejderen fortalte, at han kunne se, at der var nogle kriminelle, der var i gang med at lave nogle overførsler fra den 80-åriges konto. Derfor skulle han bruge mandens kontooplysninger, så han kunne stoppe de lyssky aktiviteter.

Han fik på den måde overtalt den 80-årige til at udlevere kontooplysningerne, inden de afsluttede samtalen. Senere opdagede den 80-årige mand, at der var hævet flere tusinde kroner fra hans konto.

Østjyllands Politi har set samme fremgangsmåde flere gange før og opfordrer til, at man aldrig udleverer kontooplysninger, NemID eller andre personlige oplysninger til andre.

 

**

 

Specialpatruljen fandt hash hos 64-årig

Østjyllands Politis specialpatrulje bankede tirsdag kl. 12.20 på en dør i en lejlighed i Randers C, hvor de havde mistanke om, at der var ulovlige stoffer. Efter den 64-årige mandlige beboer havde lukket politiet ind, ransagede betjentene hjemmet, og de fandt hurtigt frem til en del hash, som blev beslaglagt.

Den 64-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

 

**

 

Ung mand havde MDMA i bilen

En patrulje fattede tirsdag kl. 12.49 mistanke til to mænd og en kvinde, som sad meget uroligt i en bil, der kørte på Glarbjergvej i Randers NØ. Betjentene dirigerede bilen ind til siden og tog kontakt til kvinden og mændene, som virkede påvirkede af narko.

Bilen blev ransaget og i en lomme på passagersædet, fandt betjentene en pose med en mindre mængde MDMA. En 24-årig mand fra bilen erkendte, at posen var hans, og han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

 

**

 

Betjente beslaglagde hash og peberspray

En bil med fire mænd vakte tirsdag kl. 16.20 en patruljes mistanke, da de så den køre rundt på Park Allé i Aarhus. Betjentene fik kontakt til mændene, der blev visiteret, og bilen blev ransaget.

Ved førersædet lå en joint, som den 18-årige fører af bilen blev sigtet for at have på sig. I lommen på en 19-årig mand lå en peberspray, og han fik derfor en sigtelse for overtrædelse af våbenloven.

 

**

 

Færdsel

Tirsdag kl. 16.43 blev en 40-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Mariagervej i Randers C. Da han flere gange er blevet standset uden gyldigt kørekort, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Tirsdag kl. 18.37 blev en 34-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun blev standset af en patrulje på Silkeborgvej i Åbyhøj. Det var en kvik borger, der kontaktede politiet, da han bemærkede, at den 34-årige kørte meget slingrende og usikkert.

Natten til onsdag kl. 3.20 blev en 28-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Viborgvej i Randers NV.

 

**

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Mejløvænget i Tilst begået mellem søndag d. 2/8 og tirsdag d. 4/8 kl. 14.00
• På Møllebakken i Lading begået tirsdag d. 4/8 mellem kl. 11.45 og kl. 14.45
• På Livøvænget i Tilst begået mellem søndag d. 2/8 kl. 16.00 og tirsdag d. 4/8 kl. 16.30

 

Kilde: Østjyllands Politi / 5. august 2020

Nordsjællands Politi

Tyveri fra varebiler

Hornbæk: Mellem mandag eftermiddag klokken 16.00 og tirsdag morgen klokken 07.00 har der været indbrud i fire varebiler på Engholmvej. Her er der blandt andet blevet stjålet el-værktøj, en tablet samt en computer.

 

Mand ramt af spånplade

Kgs. Lyngby: En 46-årig mand fra Præstø blev tirsdag morgen klokken 08.52 ramt af en godt 600 kg tung spånplade, der skulle flyttes på en byggeplads på Buddingevej. Den 46-årige havde sikkerhedshjelm på, men blev alligevel kørt til skadestuen for at blive tjekket. Arbejdstilsynet blev tilkaldt for at undersøge ulykken nærmere og konstaterede ikke umiddelbart nogen overtrædelser af arbejdsmiljøloven.

 

Slog ridehjelm i bil

Fredensborg: Da en 49-årig mand fra Næstved tirsdag formiddag omkring klokken 10.00 kom kørende ad Davidsvænge, kom en kvinde ud fra en stald og stillede sig foran mandens bil. Da han kørte ud i siden af vejen og efterfølgende passerede hende, slog hun sin ridehjelm ned i bilens siderude. Der skete umiddelbart ingen skade på bilen.

 

Solsejl ødelagt

Værløse: Et solsejl, som hænger på legepladsen ved Lille Værløse Skole er mellem mandag eftermiddag klokken 17.00 og tirsdag morgen klokken 07.00 blevet ødelagt, da ukendte gerningsmænd har lavet flere huller og flænger i spejlet.

 

Havebord og -stole stjålet

Frederiksværk: Et havebord og fire havestole er mellem lørdag aften klokken 20.00 og mandag eftermiddag klokken 14.00 blevet stjålet fra en terrasse ved et sommerhus på Birkevangen. Tyveriet blev anmeldt tirsdag klokken 13.18.

 

Brand i skur

Helsingør: Tirsdag eftermiddag klokken 14.18 gik der ild i et træskur på Spurvevej. Branden er formentlig opstået via et tændt stearinlys, som stod på et havebord ved siden af skuret. Ingen personer kom til skade ved branden.

 

Tricktyve på spil

Hornbæk: To tricktyve var tirsdag eftermiddag ved 15-tiden på spil på Sauntevej, hvor de forsøgte at stjæle en pung fra en 86-årig mand fra Hornbæk. Tyvene henvendte sig til manden og spurgte på engelsk om vej til et hospital, og mens den 86-årige var optaget af at svare de to, prøvede den ene, en kvinde, at stjæle den 86-åriges pung fra hans lomme, hvilket dog ikke lykkedes. Kvinden beskrives som østeuropæisk af udseende, 47-50 år, 160 cm høj og almindelig af bygning, hvid i huden med sort hår. Hun var iført en hvid kjole med store blomster. Den mand, som hun var i følgeskab med, beskrives som østeuropæisk af udseende, 50-55 år, 180-185 cm høj og spinkel af bygning med dårlige tænder.

 

Cykelbatteri stjålet

Ølstykke: Et batteri til en el-cykel er mellem klokken 15.00 og 15.15 tirsdag eftermiddag blevet stjålet fra en el-cykel, som stod foran Rema 1000 på Rådhus Allé. Via overvågning fra forretningen har politiet registreringsoplysninger om en bil, der kører forbi cyklen og efterfølgende bakker hen til cyklen, hvorefter en mand stiger og stjæler batteriet, inden han kører væk i bilen.

 

Kørte uden kørekort

Allerød: En 31-årig mand fra Rødovre blev tirsdag eftermiddag klokken 16.11 standset, da han kom kørende på Banevang. Manden var tidligere blevet frakendt førerretten, og blev derfor sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

 

Jagtede medborgere med bordben

Værløse: Tirsdag aften klokken 18.25 kom en anmeldelse om, at en mand jagtede andre borgere med et bordben i Bymidten. En patrulje kørte derhen og traf en 45-årig mand fra Værløse, som var i besiddelse af et bordben. Det blev afleveret til patruljen, som tog en snak med manden omkring hans opførsel.

 

Sprit-knallertrist standset

Gilleleje: En 43-årig mand fra Græsted blev tirsdag aften sigtet for spirituskørsel. Manden kom klokken 18.40 kørende på knallert ad Gilleleje Hovedgade, hvor han blev standset af en patrulje og sigtet efter en alkometertest viste, at hans promille var højere end den tilladte. Den 43-årige mand blev taget med på politistationen, hvor en læge kom og tog en blodprøve, der skal vise hans nøjagtige promille.

 

Narkobilist standset

Hillerødvej: Klokken 19.05 tirsdag aften blev en 28-årig mand fra Hillerød standset, da han kørte adHerredsvejen. Manden blev testet med både alkometer og narkometer, og mens alkometertesten var negativ, så gav narkometertesten udslag for amfetamin. Den 28-årige blev derfor sigtet for at køre bil under indflydelse af euforiserende stoffer og taget med på hospitalet, hvor han fik taget en blodprøve, som skal fastlægge hans nøjagtige påvirkelsesgrad.

 

Havde hash på sig

Helsingør: En 21-årig mand fra Helsingør blev tirsdag aften klokken 20.00 sigtet for overtrædelse af loven om euforiserende stoffer, idet han blev fundet i besiddelse af noget hash, da en patrulje traf han på Borgm. P. Christ. Vej.

 

Brand i kutter

Gilleleje: Tirsdag aften klokken 21.32 var der brand i motorrummet på en fiskekutter, som lå ved Auktionskajen. Årsagen til branden, som hurtigt blev slukket, kendes ikke.

 

Ung mand overfaldet

Farum: En 18-årig mand fra Nivå blev tirsdag aften klokken 23.35 overfaldet i forbindelse med en fest på Paltholmterrasserne. Her dukkede en mand, som ikke var inviteret, op og forsøgte at komme ind til festen, hvilket fik den 18-årige til at bede ham om at gå. Da den 18-årige senere gik udenfor, stod den uindbudte mand der og forsøgte endnu en gang at komme ind til festen. Den 18-årige forsøgte at lukke døren, men den anden mand satte en fod i døren og fik den åbnet, hvorefter han nikkede den 18-årige en skalle og tog kvælertag på ham, og endnu en mand sparkede den 18-årige i hovedet. Gerningsmændene beskrives som A: Dansk af udseende, 17-18 år, 170 cm høj og almindelig af bygning, hvid i huden, dansktalende, iført blåt track-suit med hvide detaljer. B: Mellemøstlig af udseende, 17-18 år, 170 cm høj og kraftig af bygning, brun i huden, dansktalende.

 

Kastede dåse mod bil og overfaldt fører

Hillerød: En 18-årig mand fra Græsted kastede klokken 02.45 natten til onsdag en fyldt sodavandsdåse mod forruden på en anden bil, som passerede den 18-årige, da han kørte på Hillerødmotorvejens forlængelse. Da den anden bil, som blev ført af en 43-årig mand, lidt efter holdt ind til siden på Roskildevej for at besigtige skaderne, kastede den 18-årige endnu en flaske mod ham, mens den 18-åriges medpassager, også en 18-årig mand fra Græsted, slog den 43-årige over hånden med en flaske. Begge de 18-årige blev sigtet for vold og den 18-årige, som kastede sodavandsdåsen mod forruden af den 43-åriges bil, blev tillige sigtet for at forvolde fare for andres liv og førlighed.

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 4.-5. august 2020

Nordjyllands Politi

Aalborg Øst – spiritus bilist anholdt

Spirituskørsel – dét blev en bilist sigtet og anholdt for i Aalborg Øst tirsdag den 4. august om aftenen.

Bilisten kom kørende ad Humlebakken, da en patrulje standsede bilen til kontrol.

Her fik betjentene kontakt til føreren af bilen, hvorefter de fattede mistanke til påvirket kørsel. Derfor instruerede de bilisten i at deltage i en alkometertest.

Testen gav udslag: bilistens promille var tilsyneladende over den tilladte grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. Derudover havde bilisten ikke medbragt sit kørekort, hvilket blev en yderligere bøde.

Patruljen kørte derefter bilisten til skadestuen for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Aars – formodet narkobilist anholdt

En patrulje kom kørende ad Viborgvej i nærheden af Aars tirsdag den 4. august om aftenen, da de udpegede en personbil til kontrol. Bilen blev standset. Betjentene tog kontakt til føreren af bilen, som viste sig at være en 27-årig mand.

Manden blev her instrueret i at deltage i en narkometertest grundet mistanke til påvirket kørsel.
Og ganske rigtigt – testen gav udslag for, at manden tilsyneladende var påvirket af euforiserende stoffer.

Politiet sigtede og anholdt derfor manden for kørsel under påvirkning af stoffer, hvorefter de kørte ham til skadestuen for at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.

 

Sindal – indbrud i garage

En ukendt gerningsmand brød ind i en garage på Frederikshavnsvej i Sindal mellem tirsdag den 28. juli kl. 12:0 og tirsdag den 4. august kl. 10:30.

Indbrudstyven fik adgang til bygningen ved at bryde en garageport op med et koben, hvorefter man gennemsøgte garagen for værdier.

Blandt de stjålne genstande var et pillefyr. Tyven forlod gerningsstedet ad den opbrudte garageport.

Har du set mistænkelig færden på Frederikshavnsvej i Sindal? Kontakt politiet på 114.

 

Sæby – gas grill og havestol stjålet fra forretning

En forretning i Sæby blev udsat for indbrud tirsdag den 4. august kl. 03:00-05:00.

Indbrudstyven fik adgang til forretningens arealer ved at skrue dele af et hegn løst, hvorefter man kunne komme ind. En skydedør til forretningens bygning var forsøgt opbrudt, men dette lykkedes ikke tyven.

Blandt de stjålne genstande var en havestol, en gas grill og en hyndeboks. Tyven forlod derefter gerningsstedet gennem hullet i hegnet.

Har du set mistænkelig færden i forbindelse med sagen? Kontakt politiet på 114.

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 4.-5. august 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

STOREBÆLT: Kørte over for rødt lys

Politiet fik tirsdag klokken 16.34 en anmeldelse om, at en mand i en udenlandsk bil var blevet set køre over for rødt lys og havde kort efter været tæt på at påkøre en lastbil. Bilen blev standset ved betalingsanlægget på Storebæltsbroen. Her gav en narkometertest et positivt udslag på opiater, og i bilen fandt politiet desuden en pakke morfin. Føreren – som var en 63-årig mand fra udlandet – blev derfor anholdt klokken 17.30 og sigtet for at køre i bil i medicinpåvirket tilstand.

 

NYKØBING FALSTER: Stjal plæneklipper

Tirsdag klokken 10.20 kom to mænd ind i Jem og Fix i Sundby i Nykøbing Falster. De ankom hver for sig, men gik begge ned bagerst i butikken, hvor de ventede på, at en medarbejder skulle gå væk fra kassen. Kort efter forlod de butikken med to vogne, der var fyldt med 15-16 forskellige varer. Blandt andet en plæneklipper, to græstrimmere, to brusearmaturer og en del elværktøj.

Der er et signalement på begge mænd:

  • Den ene mand havde et mellemøstligt udseende, var cirka 30 år, cirka 185 centimeter høj og almindelig af kropsbygning. Han havde sort, kort hår, store øjenbryn og en smule skægstubbe omkring munden og på kinderne. Han var iført en hvid t-shirt med teksten NASA og et billede af en rumraket. Desuden havde han mørke bukser og grå sko på, der havde en hvid bund.
  • Den anden mand havde også et mellemøstligt udseende og var også cirka 30 år. Han var cirka 175 centimeter høj og kraftig af kropsbygning. Han havde fuldskæg og sort, kort hår, der var kortere i siden end på toppen. Han var iført en hvid t-shirt med et rødt NIKE-logo, hvor der nedenunder stod “Just do it” med blå skrift. Han havde desuden mørke bukser på og sorte sko.

Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set de to mænd ved Jem og Fix i Nykøbing Falster tirsdag formiddag. Ring 1-1-4.

 

SKÆLSKØR: To busser i brand

Politiet fik onsdag klokken 03.29 en anmeldelse om, at der var brand i to busser, der holdt parkeret på busparkeringen på Stationsvej i Skælskør. Politiet hører gerne fra eventuelle vidner, der har set noget mistænkeligt i området midt på natten. Ring 1-1-4.

 

STOKKEMARKE: Påvirket og uden kørekort på motorcykel

Politiet blev tirsdag klokken 11.58 kaldt ud til Vestre Landevej, hvor en motorcyklist var væltet. Da politiet kom, viste det sig, at føreren – som var en 31-årig mand fra Nykøbing Falster – ikke havde noget kørekort. Han virkede desuden påvirket af både spiritus og euforiserende stoffer, og det viste sig, at han også havde 0,2 gram amfetamin på sig. Han blev derfor sigtet for både spirituskørsel, narkotikakørsel, kørsel uden føreret og for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

 

HASLEV: Spøgelsesbilist blev varetægtsfængslet

Den 37-årige mand fra Haslev, der mandag klokken 19.13 valgte at køre imod færdselsretningen på motorvejen ved Haslev, blev i går varetægtsfængslet frem til den 19. august. Et vidne havde set, at bilen var kørt ind i nødsporet, hvor den kort efter havde lavet en u-vending, så den kom til at køre imod de andre biler på motorvejen. En anden bil nåede at undvige, men ramte i stedet autoværnet. Da føreren blev standset, gav en alkometertest et udslag på 1,2 promille.

 

SAKSKØBING: 38-årig varetægtsfængslet efter skunkproduktion

Den 38-årige mand, der mandag aften blev anholdt, efter at politiet havde fundet et skunkvæksthus på en ejendom i Sakskøbing, blev i går varetægtsfængslet frem til den 1. september. På ejendommen fandt politiet et stort antal planter og hamp-planteskud, 500 gram salgsklar marihuana og flere varmelamper, ventilationsudstyr m.m.

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 4. august 2020

Bornholms Politi

Flygtet fange fanget

Tirsdag den 4. august kl. 1645 bemærkede en politimand i sin fritid, at en 19 årig mand, der var efterlyst til afsoning af en fængselsstraf og tidligere var flygtet efter anholdelse, gik rundt i området ved Gartnervangen. Han blev anholdt, men da han tidligere havde haft held med at flygte efter en anholdelse, forsøgte han igen at løbe fra stedet. Hans kondition var dog værre en betjentens, og da han forsøgte at modsætte sig anholdelse, blev han holdt fast, indtil en patrulje kunne nå frem og overtage ham.

 

Overlæs

En 54 årig mandlig håndværker fra Viborg kørte tirsdag den 4. august kl. 2035 på Søndergade i Svaneke i sin varebil med tilkoblet trailer. Traileren var belæsset med jord og beton 185 % over den tilladte totalvægt, så der venter nu håndværkeren et retsligt efterspil.

 

Ung knallertkører

En 12 årig knægt fra nordlandet kørte tirsdag den 4. august kl. 2200 rundt på Tejn Havn på en ulovlig lille knallert. Han ville ikke standse, så mc-betjenten måtte køre en del rundt på Tejn Havn, inden knægten indså, at han hellere måtte standse. Knallerten blev målt til at kunne køre mere end 43 km/t.

 

Kilde: Bornholms Politi /

Fyns Politi

Assens

Indbrud i øvrigt
5690 Tommerup – Skovvej
Anmeldt: 04/08/2020 07:56
Sket: 03/08/2020 18:00 – 04/08/2020 07:58
Gerningsmænd var kravlet over gitterlåge. Stjålet: 5-10 papegøjer af racen rødhalet Jako.

Brugstyveri af reg. personbil
5683 Hårby – Jordløse Møllevej
Anmeldt: 05/08/2020 01:15
Sket: 04/08/2020 12:00
Sigtede førte varebil uagtet, at han uden rette ejers viden havde taget nøglerne til denne.

Spirituskørsel
5492 Vissenbjerg – Gadsbøllevej
Anmeldt: 05/08/2020 02:20
Sket: 05/08/2020 02:20
Sigtede førte personbil, uagtet at være alkoholpåvirket med en promille over det tilladte. Sigtede var ligeledes frakendt førerretten.

Spirituskørsel
5690 Tommerup – Tallerupvej
Anmeldt: 05/08/2020 01:18
Sket: 05/08/2020 01:18
Personbil bragt til standsning. Føreren alkoholpåvirket med en promille over det tilladte. Føreren havde endvidere ikke kørekort og havde brugsstjålet bilen, hvorfor føreren blev sigtede og anholdt.

 

Faaborg/Midtfyn

Vold
5750 Ringe – Lindevej
Anmeldt: 04/08/2020 12:45
Sket: 04/08/2020 00:30 – 04/08/2020 01:00
Forurettede fik tildelt et slag i ansigtet.

Brugstyveri af reg. motorcykel/scooter
5600 Faaborg – Elmevænget
Anmeldt: 04/08/2020 14:30
Sket: 21/07/2020 11:00
BN53378, metal rød Honda VF750, motorcykel, årgang 1988. Anmelder oplyste, at motorcyklen blev stjålet i forbindelse med salg.

Færdselsuheld med personskade
5672 Broby – Bøgebjergvej
Anmeldt: 04/08/2020 14:48
Sket: 04/08/2020 14:45
Part 2 kørte på cykel ad Bøgebjergvej på cykelstien, hvor part 1 overhalede venstre om, og trak ind foran part 2 således, at part 1 ramte part 2s forhjul, hvor part 2 efterfølgende bremsede op, og faldt på jorden. Part 1 kørte efterfølgende fra stedet.

Spirituskørsel
5772 Kværndrup – Odensevej
Anmeldt: 04/08/2020 17:19
Sket: 04/08/2020 17:19 – 04/08/2020 17:24
Sigtede førte personbil ad Fynske Motorvej i sydlig retning med en promille på over det tilladte.

 

Kerteminde

Våbenloven, i øvrigt
5550 Langeskov – Centervej
Anmeldt: 04/08/2020 23:45
Sket: 04/08/2020 23:45
Sigtede førte varebil med efterspændt påhængsvogn, uagtet at være påvirket af euforiserende stoffer samt frakendt kørekortet. Endvidere sås begge køretøjets nummerplader afmeldt og efterlyst for tyveri/tab af nummerplader. Ved ransagning af køretøjet fandtes der i dørlommen på førerdøren en pose indeholdende skunk samt en totenschlæger.

Tyveri af skib/båd/fly
5380 Dalby – Blæsenborgvej
Anmeldt: 04/08/2020 17:54
Sket: 04/08/2020 11:00 – 04/08/2020 17:40
Tyveri af 1 stk. oppustelig båd – 2,5 meter lang, 1,75 meter bred, grå, af mærket AWN påsat 4. hestes sort bådmotor af mærket Yamaha.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5300 Kerteminde – Hans Schacksvej
Anmeldt: 04/08/2020 16:01
Sket: 04/08/2020 15:57
Personbil kom kørende i østlig retning. Part 1 foretog en svingning til højre, uden om en sort personbil, som holdt i en parkeringslomme til højre for den østlig gående vognbane. I forbindelse med svingningen overså part 1 part 2, lille knallert, som kom kørende i østlig retning på cykelstien, hvorved der skete sammenstød. Part 2 var påvirket af alkohol.

 

Langeland

Spirituskørsel
5900 Rudkøbing – Havnegade
Anmeldt: 04/08/2020 11:28
Sket: 04/08/2020 11:28
Sigtede førte motorcykel på trods af at han havde en promille over det tilladte.

 

Middelfart

Intet til døgnrapporten.

 

Nordfyn

Brand i køretøj
5400 Bogense – Klintevej
Anmeldt: 04/08/2020 15:35
Sket: 04/08/2020 15:35
Ild i mejetærsker.

Hærværk
5450 Otterup – Strandvejen
Anmeldt: 04/08/2020 09:55
Sket: 02/08/2020 21:00 – 03/08/2020 06:30
Sort Nissan Micra, personbil, årgang 2012. På venstre fordør var der ridset med skarp genstand. Ligeledes var højre baglygte ødelagt og knust.

 

Nyborg

Brand i køretøj
5800 Nyborg – Fynske Motorvej
Anmeldt: 04/08/2020 11:19
Sket: 04/08/2020 11:19
Der var røgudvikling samt flammer fra motorrum på bus.

Brandundersøgelser
5800 Nyborg – Lindholmvej
Anmeldt: 04/08/2020 12:21
Sket: 04/08/2020 12:21
Brand i farlig affald indeholdende svovlbrinte på Fortum i Nyborg.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5800 Nyborg – Fynske Motorvej
Anmeldt: 04/08/2020 21:54
Sket: 04/08/2020 21:54
Sigtede førte varebil, trods han var påvirket af euforiserende stoffer.

 

Odense

Indbrud i garage/udhus
5000 Odense C – Bangs Boder
Anmeldt: 04/08/2020 11:29
Sket: 17/07/2020 00:00 – 19/07/2020 10:00
Gerningsmand havde kravlet over rækværk. Herefter havde gerningsmanden skaffet sig uberettiget adgang til. Stjålet: Headset af mrk. Bose, oplader til Mac og en tom håndtaske.

Indbrud i garage/udhus
5000 Odense C – Grønløkkevej
Anmeldt: 04/08/2020 18:17
Sket: 31/07/2020 08:00 – 04/08/2020 14:00
Yderdøren samt inderdøren opbrudt. Stjålet: Boremaskine af mærket Bosch, tilbehør, bord, bets samt topnøglesæt.

Brugstyveri af reg. personbil
5000 Odense C – Kildemosevej
Anmeldt: 04/08/2020 12:05
Sket: 03/08/2020 13:00 – 04/08/2020 12:00
YJ53119 mørkegul personbil Seat Leon årg. 2003 brugsstjålet. Anmelder forklarede, at bilen tidligere var blevet afleveret på pladsen til skrot.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5000 Odense C – Rugårdsvej
Anmeldt: 05/08/2020 00:33
Sket: 05/08/2020 00:33
Part 1, kørende i nordvestlig retning med ca. 50 km/t, påkørte part 2, der holdt parkeret inde ved kantstenen i højre side. Føreren anholdt for spirituskørsel.

Butikstyveri
5000 Odense C – Roersvej
Anmeldt: 04/08/2020 11:20
Sket: 04/08/2020 11:20
Butikstyv i Silvan.

Butikstyveri
5000 Odense C – Nyborgvej
Anmeldt: 04/08/2020 09:06
Sket: 04/08/2020 09:06
Anmelder oplyste at en person lige havde været i butikken og stjæle 3 kasser Merrild Kaffe samt noget instantkaffe. Personen er fra stedet.

 

Svendborg

Færdselsuheld
5700 Svendborg – Ring Nord
Anmeldt: 04/08/2020 15:46
Sket: 04/08/2020 15:46
Part 1 kørte op bag i part 2 grundet uopmærksomhed i tæt kø-kørsel. Mindre skader på part 1s bagerste del af køretøjet, og mindre skader på part 2s forreste del af køretøjet.

 

Ærø

Intet til døgnrapporten.

 

Kilde: Fyns Politi / 4. august 2020