Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 7. april 2021

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Niels Pedersensvej, Greve
Bakkehældet, Valløby, Køge
Pernillevej, Jyllinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Skærbyvangen, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Skolegade, Tune
Bogøvej, Kirke-Såby

 

Crossmaskiner stjålet fra ungdomsskole – Kirke-Såby – Lejre og Greve

Kl. 08.51 tirsdag morgen anmeldte ungdomsskolen på Bogøvej ved Kirke-Såby skole i Lejre, at de havde haft indbrud om natten omkring, hvor der blev stjålet otte crossmaskiner. Et vidne så en sort stationcar køre fra stedet høj fart kl. 03.11. De stjålne crossmaskiner er i farverne blå/hvid og orange/hvid, uden nummerplader, da de er beregnet til banekørsel.

En hundepatrulje som kørte ad Lindenborgvej i vestlig retning ved Roskilde omkring kl. 03.05 natten forinden havde mødt en crossmaskine med to unge på, som kom kørende imod patruljen. Da føreren af crosseren så politibilen kørte den ud på en nærliggende mark væk fra stedet i retning mod Ringstedvej. Politipatruljen forsøgte at følge med crosseren langs marken, men tabte den af syne. Crosseren kørte i sydlig retning og patruljen fandt frem til en crossmaskine, som var sat på Ringstedgade ud for nr. 105. Der var ingen personer omkring crossmaskinen, og patruljen gik spor med hund efter de flygtede personer, men sporet stoppede omkring Siloen på Maglehøjen i Roskilde.

På det tidspunkt havde politiet ikke fået anmeldelse om indbruddet i Kirke-Såby. Crossmaskinen blev indbragt til nærmere undersøgelse, hvor det senere blev afklaret at der var tale om en af de stjålne crossmaskiner fra ungdomsskolen.

Kl. 13.17 tirsdag fik politiet anmeldelse om, at der kørte fem crossmaskiner i lignende farver rundt i Gersagerparken i Greve, hvor de skabte utryghed på stisystemerne. Crossmaskinerne blev efterlyst til patruljerne i Greve, men politiet fandt ikke frem til køretøjerne.

Politiet har stor fokus på crossmaskiner, som også tidligere år har skabt utryghed i Greve området. Sagen om tyveri af crossmaskiner i Kirke-Såby sættes i forbindelse med de crossmaskiner, som dagen efter blev set i Greve. Politiet beder derfor borgerne om hjælp til at finde frem til crossmaskinerne. Både for at kunne levere maskinerne tilbage til ungdomsklubben, men også for at standse den farlige kørsel.

”Vi har en appel til borgerne i Greve om at ringe til os med det samme, hvis de ser crossmaskiner, som kører rundt på gader og stræder. Det er også meget interessant for politiet, hvis der holder crossmaskiner parkeret i skure, garager eller kælderrum” siger Benjamin Touré, der er fungerende politikommissær i Forebyggelse Sektor Øst hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Han fortsætter: ”Ring gerne med det samme. Så har vi bedre mulighed for at finde frem til crossmaskinerne og få sat en stopper for den farlige kørsel”

Vidner som har set noget i forbindelse med indbruddet i på Bogøvej i Kirke-Såby natten til tirsdag eller borgere, som har set crossmaskiner i Greve eller andre steder i politikredsen bedes kontakte politiet på tlf. 114.

 

Cyklist ramt i højresvingsulykke – Fredensvej/Roskildevej, Benløse – Ringsted

Kl. 15.30 blev en 55-årig kvinde fra Ringsted ramt i en højresvingsulykke, da hun cyklede ad Fredensvej ud i krydset ved Roskildevej i Benløse, Ringsted. I samme retning kørte en 36-årig mand fra Ringsted i bil, men han skulle svinge til højre i krydset. I forbindelse med svingningen overså bilisten cyklen, som kom kørende bagfra. Bilisten kørte frem for lav hastighed og stødte i forbindelse med svingningen ind i den 55-årige kvinde, som styrtede på cyklen og kom ind under bilen. Kvinden var iført cykelhjelm, og hun fik ikke skader på hovedet. Hun blev reddet ud og kørt i ambulance til sygehuset, hvor hun blev behandlet for brud på sit ben. Politiet optog rapport om vigepligtsforseelsen og den 36-årige kan forvente at høre mere i sagen.

 

Narkokørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 15.41 blev en 25-årig mand fra Stenlille blev standset på parkeringspladsen ved et supermarked på Næstvedvej i Ringsted til et rutinetjek. Føreren var påvirket af hash og desuden frakendt førerretten til at køre bil. Han blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Bilens ejer blev sigtet for at overlade føringen af bilen til en person uden kørekort

 

Gasbrænder startede brand i skur – Elmegården, Jyderup – Holbæk

Kl. 15.43 kørte politi og brandvæsen til en brand i et haveskur, som lå bag en garage til et hus på Elmegården i Jyderup, Holbæk. Brandvæsnet fik slukket ilden før den spredte sig yderligere og ingen personer kom noget til. Årsagen til branden viste sig at være brug af ukrudtsbrænder langs skuret, hvor en glød antændte træbeklædningen. Haveskuret fik brand og sodskader som følge af branden. Husets ejer blev sigtet for at overtræde beredskabslovens regler om uforsigtighed med ild, og han kan forvente en bøde i sagen.

 

Færdselsuheld med mistanke om narkokørsel, Køgevej, Hårlev – Stevns

kl. 16.54 skete et uheld på Køgevej i Hårlev, Stevns, da 55-årig mand fra Karise holdt stille mod nord, hvor han skulle svinge til venstre ad Køgevej mod Lystrup. Bag fra kom en 19-årig mand fra Klippinge kørende, men han opdagede for sent, at bilen forude holdt stille. Den 19-årige påkørte derfor den 55-åriges bil, så den blev skubbet omkring 15 meter frem og holdt stille i siden af vejen. Begge bilister blev kørt til tjek på sygehuset, men ingen af dem var kommet noget alvorligt til. Politiet mistænkte, at den 19-årige bilist var påvirket af euforiserende stoffer, så han fik udtaget en blodprøve på sygehuset, som skal afklare om han havde indtaget narko forud for kørslen, som endte i uheld. Politiet optog rapport om uheldet, og den 19-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

 

Bil taget fra narkobilist – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 19.30 traf en patrulje en personbil ved Cirkle K tanken på Københavnsvej i Roskilde. Bag rattet sad en 20-årig mand fra Hedehusene, som politiet mistænkte havde røget hash under kørslen. En test med narkometer bekræftede dette, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Den 20-årige havde fem endnu ikke afgjorte sager om narkokørsel i samme bil, som var en han havde lånt. Politiet besluttede derfor at bilen skulle beslaglægges med henblik på konfiskation. Bilens ejer blev orienteret om beslaglæggelsen, men ønskede rettens vurdering af sagen. Beslaglæggelsen vil derfor bliver forelagt retten, som også senere vil tage stilling til, om bilen endeligt kan konfiskeres, når sagerne om narkokørsel skal afgøres. Efter blodprøveudtagelsen blev den 20-årige løsladt, og han vil høre mere fra politiet i sagen, når svaret på blodprøven kommer.

 

Bilist påvirket af hash og amfetamin – Ejbyvej, Bjæverskov, Køge

Kl. 19.45 blev en 29-årig mand fra Polen med adresse i Danmark rutinemæssigt standset på Ejbyvej i Bjæverskov, hvor han kørte i en polsk indregistreret personbil. Føreren havde intet gyldigt kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. En test med narkometeret viste positiv for hash og amfetamin, så den 29-årige blev sigtet for narkokørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den 29-årig vil høre mere om sagens gang, når resultatet af blodprøven kommer.

 

Brand i skraldespande –Nygade/ Bysøplads, Holbæk

Kl. 19.52 kørte politi og brandvæsen til brand i flere skraldespande i Holbæk By. En jernskraldespand foran en slikbutik på Nygade brændte, men blev slukket uden at der skete skade på noget. På Bysøplads omkring 100 meter fra Nygade brændte det i to jernskraldespande kort efter. Også disse brande blev slukket uden at der skete skade på noget. Politiet mistænker at de tre mindre brande var påsat, eftersom de startede med så kort interval tæt på hinanden.

Vidner som har set personer omkring skraldespandene på Nygade eller Bysøstræde op til brandene startede kl. 19.52 og 19.55 bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Bilist frakendt kørekort fik taget bilen – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 00.14 kørte en politipatrulje på Esbern Snaresvej i Kalundborg, hvor de ved en tankstation standsede en personbil i en rutinekontrol. Bag rattet sad en 40-årig mand, som politiet kendte særdeles godt i forvejen idet han havde hele 10 sager om kørsel i frakendelsestiden på samvittigheden. Det var nu 11. gang han blev sigtet for at køre bil, selvom han var frakendt retten til at køre bil i 10 år i en tidligere sag om bl.a. spirituskørsel i gentagelsestilfælde. Ved dagens kontrol var han også påvirket af både spiritus og hash, så han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Han blev herefter løsladt, men bilen fik han ikke lov at beholde. Den beslaglagde politiet med henblik på konfiskation, som det er muligt ifølge færdselsloven ved gentagne kørsler i frakendelsestiden. Den 40-årige accepterede beslaglæggelsen. Når politiet får resultatet af blodprøven, kan den 40-årige forvente at høre mere om sagens videre gang. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres i forbindelse med afgørelse af straffesagen.

 

Natlige narkokørsler – Roskilde og Køge

Kl.01.54 standsede politiet rutinemæssigt en personbil på Lindenborgvej i Svogerslev, Roskilde. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra København, blev testet med narkometeret, som viste, at han havde indtaget hash forud for kørslen. Han blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse og efterfølgende løsladt.
Kl. 03.30 ved Cirkle K tanken på Københavnsvej i Køge blev en 27-årig mand fra Køge sigtet og anholdt for narkokørsel, da en narkometertest viste, at han havde indtaget kokain. Efter en blodprøveudtagelse blev han løsladt.

Begge mænd kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøverne kommer.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 6.-7. april 2021

Østjyllands Politi

Pædagog på skovtur udsat for blotter

Tirsdag kl. 10.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en pædagog, der på en skovtur med flere børnehavebørn i Marselisborgskoven ved Strandvejen i Aarhus havde set en mand, der stod og onanerede tæt ved børnene. Da manden blev opdaget tog, han sin cykel og kørte fra stedet ad Kongevejen i retning mod Skovbrynet/Tangkrogen. Pædagogen mente ikke, at børnene havde nået at se manden, før han var væk. Der blev sendt patruljer området for at lede efter manden, men det lykkedes ikke at finde frem til ham.

Manden beskrives som:

60+ år
Iført en sixpence hat og cowboybukser
Kørte på en sort herrecykel med et hvidt net bagpå

Hvis man har set manden, eller ved hvem han er, kan man kontakte Østjyllands Politi på telefon 114.

Havde ikke penge til at betale for taxatur

Natten til onsdag ved. 03.30-tiden bestilte to mænd på 28 og 31 år en taxatur fra Ryhaven i Aarhus Vest til Tuestensvej i Tilst – en tur der kostede 134 kroner. Da taxaen ankom til adressen i Tilst, sagde den ene mand, at han lige skulle ind og hente sit hævekort, hvorefter han ville komme tilbage og betale for turen.

Derefter steg begge mænd ud af taxaen og gik fra stedet, men de kom aldrig retur, og efter at have ventet i en halv times tid, kontaktede taxachaufføren politiet. Betjentene henvendte sig på den adresse, hvor de to mænd var gået ind, og her befandt de sig stadig. De fik besked på at få afregnet med taxachaufføren, hvilket den ene af dem forsøgte gentagne gange, men uden held idet hans kort blev afvist.

De to mænd blev i stedet sigtet for bedrageri, da de havde bestilt en taxatur, velvidende at de ikke havde penge til at betale for turen.

 

Forsøgte at stikke af med en boremaskine

Tirsdag kl. 16.50 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Bauhaus i Anelystparken i Tilst, hvor en butiksvagt havde tilbageholdt en butikstyv. En medarbejder i værktøjsafdelingen var blev opmærksom på en mand, der bar på en boremaskine, som han forsøgte at skjule under sin jakke.

Medarbejderen gik hen til kassen for at advare ekspedienterne, da manden i samme øjeblik gik forbi kasselinjen uden at betale for noget. Kasseekspedienterne råbte til ham, at han skulle stoppe, hvilket dog blot fik ham til at sætte i løb ud af butikken.

En af butikkens vagter løb efter manden i en længere eftersættelse til fods, der gik tværs over Viborgvej og endte på den anden side af fodboldbanerne. Vagten foretog her en civil anholdelse af manden og kontaktede politiet. Da politiet ankom til stedet, blev den 30-årige mand anholdt og sigtet for butikstyveri.

 

Fem indbrud i varebiler i Auning

Tirsdag morgen modtog Østjyllands Politi fem anmeldelser om indbrud i varebiler begået i samme område i Auning. Indbruddene er formentlig sket natten til tirsdag, og det er gået ud over biler, der har holdt parkeret på Porsbakkevej og Østervangs Allé i Auning. Den typiske fremgangsmåde har været at knuse en side- eller bagrude, hvorefter der er stjålet værktøj.

Østjyllands Politi hører gerne fra borgere, der kan have set eller hørt noget i området i løbet af natten til tirsdag. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

Jointrygende unge ved Godsbanen i Aarhus

Tirsdag kl. 12.35 kom en patrulje forbi ved Godsbanen i Aarhus, hvor de spottede to unge mænd, der stod og røg en joint. De to unge mænd på 17 og 19 år blev begge sigtet for narkobesiddelse, jointen blev beslaglagt, og de kan nu begge se frem til en bøde på 3000 kroner. Den 17-åriges far blev desuden kontaktet og orienteret om sagen, da hans søn er under 18 år.

Kort efter spottede patruljen en bil, der holdt parkeret ved Godsbanen, hvori der sad tre personer. Da patruljen tog kontakt til en 24-årig mand, der sad på det forreste passagersæde, åbnede han bildøren og smed en joint og en cylinderformet beholder ud af døren. I beholderen var der 12 små poser med hashklumper, og da den 24-årige mand også selv blev fundet i besiddelse af en mindre klump hash samt flere kontanter blev han anholdt og sigtet for narkobesiddelse og for salg af narkotika. I bilen sad også en 29-årig mand, der havde en mindre klump hash i sin bukselomme og desuden blev fundet i besiddelse af 13 salgsposer med hash. Han blev derfor også anholdt og sigtet for narkobesiddelse og for salg af narkotika.

 

Færdsel

Tirsdag kl. 07.09 skete der et færdselsuheld på Silkeborgvej i Brabrand. En 21-årig mandlig bilist skulle dreje ind til en tankstation og bremsede ned for en 60-årig kvindelig cyklist, der kom kørende på cykelstien. Bag ved den 21-årige mand kørte en 19-årig mandlig bilist, der ikke opdagede, at bilen foran var bremset ned, hvilket resulterede i, at den 19-årige kørte ind i den 21-åriges bil, der herefter blev skubbet fremad og ramte den 60-årige kvindelige cyklist. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved uheldet. Den 19-årige mand blev sigtet for ikke at holde tilstrækkelig afstand til forankørende.

Tirsdag kl. 07.59 skete der et færdselsuheld i krydset Høvej/Elstedvej i Elev, Aarhus N. En 18-årig kvindelig bilist kom kørende ad Elstedvej, da en bil, ført af en 23-årig mand, kom kørende fra Høvej og kørte frem for ubetinget vigepligt, hvilket resulterede i, at de to biler kørte sammen. Den 18-årige kvinde blev kørt til tjek på skadestuen, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade. Den 23-årige mand blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Tirsdag kl. 10.29 skete der et færdselsuheld på Palle Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. En 66-årig kvindelig bilist kom kørende ad Palle Juul-Jensens Boulevard, da en 28-årig kvindelig cyklist pludselig krydsede vejen lige foran hende, hvilket resulterede i, at cyklisten blev påkørt. Cyklisten blev kastet af cyklen og landede på jorden med ansigtet først, hvilket gav nogle knubs i ansigtet. Hun blev kørt til tjek på sygehuset, men var ikke umiddelbart kommet alvorligt til skade.

Tirsdag kl. 11.10 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Glentevej i Randers NØ.

Tirsdag kl. 15.39 skete der et færdselsuheld på Hadsundvej i Gjerlev, hvor en 32-årig kvindelig lastbilchauffør mistede herredømmet over sin lastbil med påhængsvogn, idet det ene hjul kom ud i den bløde græsrabat. Det resulterede i, at både lastbil og påhængsvogn, der var fyldt med grise, væltede om på siden og flere grise kom ud og løb rundt. Hadsundvej blev spærret i begge retninger, mens grisene blev indfanget og lastbilen blev bjerget. Arbejdet stod på i rigtig mange timer, og først kl. 01.08 natten til onsdag blev afspærringen helt ophævet igen.

Tirsdag kl. 20.54 blev en 25-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, narkobesiddelse og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Høgevej i Aarhus V.

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

  • På Møllevej i Randers NV begået fredag den 2/4 kl. 12.00

 

Kilde: Østjyllands Politi / 7. april 2021

Nordsjællands Politi

Tyveri fra byggeplads

Fredensborg: Mellem lørdag klokken 15.00 og tirsdag klokken 06.30 blev en skurvogn, som holdt parkeret på en byggeplads på Fredensborgvej brudt op. Fra skurvognen blev der stjålet en større mængde elektrisk værktøj.

 

Indbrud i skole

Hillerød: Mellem fredag klokken 15.30 og tirsdag klokken 07.00 var der indbrud i Den Musiske Helhedsskole på Københavnsvej, idet en ukendt gerningsperson tiltvang sig adgang til stedet ved at opbryde et kældervindue. På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande.

 

Mand fik slag i ansigtet grundet uoverensstemmelse om hunds opførsel

Humlebæk: Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 07.57, var der kort forinden opstået en uoverensstemmelse mellem to mænd på stisystemet bag Baunebjergskolen, idet en ukendt mand var blevet sur over opførslen fra en hund, som tilhørte en 44-årig mand fra Humlebæk. I den forbindelse tildelte den ukendte mand den 44-årige et slag med flad hånd på venstre side af hovedet, hvorefter han forlod stedet.

Manden beskrives som: dansk af udseende, 45-55 år, ca. 200 cm, kraftig af bygning og i hvid i huden. Iført grålig kedeldragt, hvide knob-handsker og briller i guld eller sølv. Medbragte mountainbike i lys farve.

 

Mænd stjal kabler

Lynge: Mellem torsdag klokken 09.00 og tirsdag klokken 08.00 blev et antal kabler af henholdsvis aluminium og kobber stjålet fra en parkeringsplads på Nøglegårdsvej. Via overvågning kunne to mænd ses ankomme i et gult køretøj med lad og kran, hvor de læssede kablerne op og derefter kørte fra stedet igen.

 

Indbrud i hotel

Frederiksværk: Mellem mandag klokken 12.00 og tirsdag klokken 09.00 blev indgangsdøren til Danhostel på Strandgade opbrudt. Fra stedet stjal en ukendt gerningsperson et tv samt et tv-bord, og på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse er der derudover endnu ikke overblik over eventuelle yderligere stjålne genstande.

 

Biler brudt op på ukendt vis

Virum: Klokken 11.12 indløb der anmeldelse om, at to personbiler, som holdt parkeret på Furesøvej mellem mandag klokken 23.00 og tirsdag klokken 05.45 var blevet opbrudt på ukendt vis. Fra det ene køretøj var der stjålet et par solbriller, mens der ikke umiddelbart var stjålet noget fra det andet.

 

Cyklist påkørte parkeret gravko

Vedbæk: Klokken 12.06 blev det anmeldt, at der var sket et solofærdselsuheld, da en 49-årig mandlig cyklist fra Vedbæk påkørte en parkeret gravko på Sandbjergvej. En patrulje kørte til stedet, hvor trafikken en kort overgang måtte standses helt.

Der skete ikke umiddelbart større personskade, men en ambulance blev tilkaldt for at køre cyklisten til tjek på hospitalet.

 

Butikstyveri

Kgs. Lyngby: En medarbejder i Normal i Lyngby Storcenter anmeldte klokken 13.16, at han netop havde standset en ung kvinde, idet hun havde stjålet varer butikken. Kvinden ville dog ikke oplyse sin alder, og en patrulje kørte derfor til stedet. Her traf de den unge kvinde og fik konstateret, at der var tale om en 17-årig uden kendt adresse, og hun blev derefter sigtet for butikstyveri.

 

Sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer

Helsinge: En patrulje bemærkede klokken 13.55 en ung mand, som stod med en mixebakke på Helsinge Station. De rettede derfor henvendelse til ham og konstaterede, at der i mixebakken lå en mindre mængde hash. Den unge mand, som var 15 år og fra Helsinge, blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Byttepenge og alkohol stjålet

Hillerød: Fra Restaurant China på Københavnsvej er der mellem mandag klokken 21.00 og tirsdag klokken 14.00 stjålet byttepenge og alkohol. Tyven er kommet ind ved at knuse to ruder.

 

Narkobilist uden kørekort

Allerød: Tirsdag eftermiddag klokken 14.22 blev en 23-årig mand fra Allerød standset, da han kom kørende ved Poppelgården. Her viste det sig, at han var påvirket af euforiserende stoffer og ikke havde noget kørekort, og han blev derfor sigtet for begge forseelser.

 

Ild i rygeovn

Værløse: Det var lidt for effektivt, da en rygeovn hos Meny i Bymidten tirsdag eftermiddag skulle tændes. Omkring klokken 14.47 opstod der nemlig en mindre brand i ovnen i forbindelse med optændingen, så politi og brandvæsen blev tilkaldt. Ingen kom til skade ved branden.

 

Skur brændte ned

Birkerød: Et skur på Ravnæsvej brændte tirsdag eftermiddag ned. Anmeldelsen om branden, hvis årsag endnu er ukendt, kom klokken 14.51. Ingen personer kom til skade.

 

Bil ramte cyklist

Gentofte: En 64-årig mand fra Kokkedal blev tirsdag eftermiddag sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt efter han svinge til højre ind foran en 54-årig mandlig cyklist fra Kgs. Lyngby, som blev ramt af bilen. Uheldet skete på Ermelundsvej.

 

Sigtet for narko-besiddelse

Farum: En 23-årig mand fra Værløse blev tirsdag sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg. Den 23-årige blev truffet ved Birkhøjterrasserne klokken 17.28, hvor han foruden noget hash også var i besiddelse af et større kontantbeløb.

 

Tredje gang var ikke lykkens

Helsinge: En 29-årig mand fra Helsinge måtte tirsdag klokken 18.44 sande, at tredje gang ikke var lykkens, da han kom kørende ad Kildevej. Her blev han nemlig for tredje gang standset og sigtet for at køre bil uden førerret, og på grund af de mange gentagelsestilfælde blev bilen beslaglagt.

 

Hærværk mod æbletræ

Dyssegård: Et æbletræ, som står i en have på Gladsaxevej har tirsdag eftermiddag mellem klokken 16.30 og 17.00 været udsat for hærværk. Her har ukendte gerningsmænd knækket fem-seks grene af træet. Hærværket blev anmeldt ved 19-tiden.

 

Designerstole og playstation stjålet

Klampenborg: Ved et indbrud på Kirkevej tirsdag eftermiddag mellem klokken 14.30 og 14.45 er der stjålet designerstole, en lampe samt en playstation. Indbruddet blev anmeldt klokken 15.26 og tyven beskrives som en ca. 35-årig mand, 180-190, almindelig til slank af bygning, sydeuropæisk udseende, mørkt krøllet hår, mørke øjne. Han bar et mørkt stof mundbind og kørte i en hvid bil i VW Golf-størrelse eller lidt større.

 

16-årig bag rattet

Farum: En 16-årig dreng blev tirsdag aften sigtet for at køre bil uden førerret, da han ved 18.30-tiden kørte ad Mosevangsvej. Desuden blev et af den 16-åriges familiemedlemmer sigtet for at have overladt bilen til den 16-årige.

 

Tændte ild ved afspærring

Kgs. Lyngby: Tre unge mænd forsøgte tirsdag aften klokken 19.58 at sætte ild til noget papir ved en afspærring i forbindelse med et vejarbejde på Nørgaardsvej. Det lykkedes dog ikke, og de tre stak umiddelbart efter af fra stedet. De beskrives som A: mand, 16-18 år, iført sort kasket, sort jakke og sorte bukser. B: mand, 16-18 år, iført sort kasket, sort jakke og sorte bukser. C: mand, 16-18 år iført sort kasket, rød jakke og sorte bukser.

 

Kørte uden kørekort

Hillerød: En 21-årig mand fra København blev tirsdag aften klokken 20.33 standset, da han kom kørende ad Isterødvejen. Her blev han sigtet for at køre bil på trods af, at han var frakendt førerretten, og da han flere gange tidligere har begået samme forseelse, blev hans bil beslaglagt.

 

Sigtet for narkokørsel

Gentofte: En 28-årig kvinde fra Tåstrup blev tirsdag aften sigtet for narkokørsel. Kvinden kom klokken 21.20 kørende ad Mariebjergvej, da en patrulje standsede hende. Den 28-årige fik efterfølgende taget en blodprøve, som skal vise den nøjagtige påvirkelsesgrad.

 

Mulig indbrudstyv var beboer, der havde låst sig ude

Jægerspris: En 25-årig beboer på Møllevej kunne tirsdag aften klokken 21.53 konstatere, at naboerne er særdeles årvågne. Beboeren havde låst sig ude og besluttede derfor at fjerne en rude til kælderen for at komme ind. Det blev imidlertid bemærket af en nabo, som ikke umiddelbart kunne se, at det var ejendommens beboer, og derfor kontaktede politiet. En patrulje kørte til adressen, hvor det altså viste sig, at der ikke var tale om et indbrud.

 

Stjal kølervæske

Nærum: To mænd stjal tirsdag aften klokken 22.46 en dunk kølervæske fra Q8 på Langhaven. De to mænd km ind i butikken, og da medarbejderen på stedet påtalte, at den ene ikke havde mundbind på, blev manden aggressiv over for medarbejdere, hvorefter de to mænd stjal dunken med kølervæske. Mændene beskrives som A: mand, 20-30 år, ca. 180-185 cm høj, almindelig af bygning med kort, mørkt hår og fuldskæg. B: mand, 20-30 år, ca. 180-185 cm høj, kraftig af bygning, iført sort tøj.

 

Uro og kanonslag

Hillerød: En gruppe unge mænd i alderen 20 – 29 år fra Helsingør, København, Frederikssund, Jægerspris, Hillerød og Nørre Alslev skabte omkring klokken 23.15 tirsdag aften uro ved Kongens Vænge. Da politiet kom til stedet forsøgte de unge mænd at forlade området, men flere af dem blev tilbageholdt. De forklarede, at de havde fyret nogle kanonslag af. Ingen af mændene blev sigtet for noget, men deres personoplysninger blev registreret.

 

Indbrud i privat beboelse anmeldt til Nordsjællands Politi 6.-7. april 2021

 

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 6.-7. april 2021

Nordjyllands Politi

Aalborg – narkopåvirket bilist holdt ind til siden og faldt i søvn

Nordjyllands Politi modtog tirsdag den 6. april tidligt om morgenen en anmeldelse om et mistænkeligt forhold på Hadsundvej i Aalborg. Anmelder havde lagt mærke til, at to mænd sov i en bil, der holdt parkeret i tomgang. Motoren var altså stadig i gang til trods for, at føreren tydeligvis var faldet i søvn.

Det vakte mistanke til påvirket kørsel, hvorfor anmelder besluttede sig for at kontakte politiet.

Kort tid efter ankom en patrulje til stedet. Da betjentene nærmede sig bilen, der fortsat holdt i tomgang, kunne de tydeligt se, at de to mænd i bilen stadig sov. De to mænd var ”meget langt væk”, lyder det af betjentenes rapport.

Betjentene vækkede derefter de to mænd, som begge virkede meget sløve. Deres snøvlende tale og problemer med at holde balancen vakte yderligere mistanke til påvirket kørsel.

Ved hjælp af en narkometertest kunne betjentene konstatere, at føreren tilsyneladende var påvirket af euforiserende stoffer. Yderligere mistænkeligt var det, at bilen var påmonteret to forskellige nummerplader. Det vakte mistanke til tyveri af nummerplader. Derudover kunne betjentene se, at føreren ikke havde gældende førerret til personbil.

Politiet sigtede og anholdt derfor føreren af bilen for følgende:

  • Narkopåvirket kørsel
  • Kørsel i frakendelsestiden
  • 2 x Tyveri af nummerplader

Ved visitation af de to personer og ransagning af køretøjet blev der dog ikke fundet andet af politimæssig interesse. Ejeren af bilen blev derefter kontaktet telefonisk og sigtet for at overlade føringen af køretøjet til den sigtede bilist.

 

Skagen – indbrud i sommerhus

Et indbrud fandt sted på Kjeldergangen i Skagen mellem fredag den 2. februar kl. 12:00 og torsdag den 1. april kl. 14:15. En ukendt gerningsmand skaffede sig adgang til sommerhuset på adressen, hvorefter man blandt andet stjal en ældre pilot-uniform fra 1950’erne og diverse glas genstande.

Har du set mistænkelig færden på Kjeldergangen i Skagen? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Brønderslev – indbrud i bolig

Mellem søndag den 4. april kl. 10:00 og tirsdag den 6. april kl. 09:30 fandt et indbrud sted på Tornerosevej i Brønderslev. En ukendt gerningsmand brød kældervinduet til et bryggers op med et koben og en skruetrækker, hvorefter man bevægede sig rundt i samtlige rum på 1. sal og i en kælder. Der er pt. ikke overblik over de stjålne genstande i forbindelse med indbruddet.

Har du set mistænkelig færden på Tornerosevej i Brønderslev? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 6.-7. april 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

NÆSTVED: Betjent på cykelpatrulje

Selv om man ikke umiddelbart kan se det på termometeret, så skulle det faktisk være forår. Men et sikkert tegn er, at politiets cykelpatruljer nu er kommet på gaden. I går eftermiddags havde en af vores politibetjente iført sig politicyklen og var kørt på patrulje i Næstved, hvor han bl.a. kørte forbi Sct. Jørgens Park, kollegiet på Parkvej, Kobberbakkeskolen og området ved vandtårnet på Østre Ringvej. Cykelbetjenten fik en god snak med folk de fleste steder. Ved vandtårnet var der dog en, som tydeligvis ikke ville tale med politiet. Han løb væk, inden betjenten kunne nå at få fat i ham. Til gengæld traf cykelbetjenten kort efter en bilist, der talte i håndholdt mobiltelefon under kørslen, og det fik han en sigtelse for.

 

RØDBY: Kvinde havde overtrådte selvisolationen

En 51-årig kvinde rejste den 1. april ind i landet ved Rødbyhavn, og skulle derfor i selvisolation efterfølgende. Imidlertid blev hun i går igen truffet ved Rødbyhavn, hvor hun havde været en tur i Tyskland. Hun kunne dog ikke vise en gyldig negativ PCR-test, og derfor blev hun sigtet efter sundhedsloven.

 

RØDBYHAVN: Efterlyst mand anholdt ved grænsen

Tirsdag klokken 14.35 kom en bil i land fra færgen i Rødbyhavn, og ved indrejsekontrollen fandt politiets udlændingekontrolafdeling ud af, at den 52-årige udenlandsk mand, der var bilen, var efterlyst til en sag fra Københavns Politi. Han blev derfor anholdt og overført til Københavns Politi.

 

SLAGELSE: Fire rygende i opgangen

Politiet fik tirsdag klokken 22.42 en anmeldelse om, at der stod nogle personer i en opgang på Ingemannsvej i Slagelse, hvor de skabte noget utryghed og røg. En politipatruljen var kort efter forbi stedet, og her talte politibetjentene med fire mænd i alderen 24-29 år, og de blev vejledt om at finde et andet sted at opholde sig.

 

SLAGELSE: 65-årig sigtet for tyveri af diesel

Onsdag nat opdagede et vidne, at en mistænkelig mand luskede omkring ved nogle lastbiler, der holdt parkeret ved en virksomhed på Karolinevej i Slagelse. Politiet blev kontaktet, og betjentene fandt på baggrund af vidneforklaringen frem til en 65-årig mand fra lokalområdet. Det viste sig, at der var suget diesel op fra en af lastbilerne på pladsen, og både den 65-årige og hans bil lugtede umiskendeligt af diesel. Han blev herefter sigtet for tyveri af brændstof.

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Holme-Olstrup Holmegaardsvej Landejendom Tirsdag klokken 2.33 Udstoppet dyr
Nakskov Nakskovvej Hus Tirsdag klokken 11.04-15.30 Smykker, kontanter og en tablet af mærket Samsung
Næstved Gadevang, Vester Egesborg Hus Tirsdag klokken 5.00-16.40 Kontanter
Nørre Alslev Tværgade Lejlighed Mandag klokken 20.00-20.30 Kontanter og hævekort
Slagelse Hellig Andersvej Lejlighed Tirsdag klokken 19.20 Ikke umiddelbart stjålet noget

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Gisselfeldvej, Vester Egede Tirsdag klokken 14.10-15.40 ATK – bestilt færdselskontrol 33
Haslev Karisevej, Druestrup Tirsdag klokken 16.21-19.46 ATK 270 28 70 km/t 99 km/t To kip
Slagelse Sdr. Ringgade Tirsdag klokken 10.39-13.15 ATK 437 8 60 km/t 84 km/t Et klip
Sorø Holbækvej Tirsdag klokken 5.25-9.45 ATK – bestilt færdselskontrol 1529 176 40 km/t 71 km/t 35 klip og tre betingede frakendelser
Sorø Slagelsevej Tirsdag klokken 10.25-11.55 ATK 258
Vemmelev Borgergade Tirsdag klokken 7.03-10.05 ATK – bestilt færdselskontrol 215 34 50 km/t 73 km/t Fem klip

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Nakskov Maribovej Tirsdag klokken 16.00-18.00 Der blev afsløret en enkelt narkobilist, og fem blev sigtet for at køre hurtigere end de tilladte 50 km/t. Alle fem havde så meget fart på, at de står til et klip i kørekortet

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Munke-Bjergby Kalundborgvej Onsdag klokken 1.13 41-årig mand fra Store-Merløse Narkokørsel, og da den 41-årige havde syv gram amfetamin på sig, blev han også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Nørreballe Vester Landevej Tirsdag klokken 13.16 50-årig mand fra Bandholm Narkokørsel, kørsel uden førerret, tyveri af nummerplader og for at køre i en uindregistreret bil
Slagelse Oksebrovej, Skovsø Tirsdag klokken 14.30 27-årig mand uden fast bopæl Narkokørsel
Søllested Lavendelvej Tirsdag klokken 16.05 31-årig mand fra Søllested Narkokørsel

 

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 6. april 2021

Bornholms Politi

Færdsel

Tirsdag formiddag blev en 28-årig kvinde rutinemæssigt standset i bil på Zahrtmannsvej i Rønne.
Kvinden oplyste, at hun både havde indtaget kokain og hash dagen før. Narkotesten gav udslag på begge dele, hvorfor kvinden blev bragt til Bornholms Hospital til udtagelse af en blodprøve.

 

 

Kilde: Bornholms Politi / 7. april 2021

Fyns Politi

Assens

Brand i øvrigt
5610 Assens – Skovsbjergvej
Anmeldt: 06/04/2021 12:14
Sket: 06/04/2021 12:14
Bygningsbrand i hus.

Indbrud i garage/udhus
5610 Assens – Klintende
Anmeldt: 06/04/2021 12:18
Sket: 14/03/2021 13:00 – 26/03/2021 18:00
Indbrud i uaflåst skur. Stjålet: fyringsolie.

Indbrud i øvrigt
5683 Hårby – Strandgade
Anmeldt: 06/04/2021 08:13
Sket: 31/03/2021 23:59 – 06/04/2021 07:00
Gerningsmand klippede et hul i et hegn for herefter at foretage indstigning via vindue til depotrum. Stjålet: håndværktøj og haveredskaber.

Færdselsuheld
5690 Tommerup – Assensvej
Anmeldt: 06/04/2021 16:23
Sket: 06/04/2021 16:23
Part 1, personbil, kørte ud for ubetinget vigepligt fra Neversvej mod syd i krydset Assensvej/Neversvej/Fuglekildevej, hvorved han blev påkørt på højre side af part 2, personbil, der kørte ad Assensvej mod nordøst. Part 1 ramte herefter part 3, personbil, der holdt på Fuglekildevej med fronten mod nord. Ingen personskade.

Hærværk
5620 Glamsbjerg – Kaj Nielsens Vej
Anmeldt: 06/04/2021 08:29
Sket: 31/03/2021 16:00 – 05/04/2021 06:00
Postkasse ødelagt.

Faaborg/Midtfyn

Indbrud i virksomhed
5672 Broby – Pontoppidansvej
Anmeldt: 06/04/2021 07:49
Sket: 05/04/2021 07:00 – 06/04/2021 07:00
Indgang: Kælderdør opbrudt. Stjålne genstande: diverse håndværktøj og en robot plæneklipper.

Indbrud i garage/udhus
5750 Ringe – Søvej
Anmeldt: 06/04/2021 10:30
Sket: 31/03/2021 16:00 – 01/04/2021 10:00
Indgang: Hængelås på dør opbrudt. Stjålet: to havetraktorer af mærket Stiga.

Hærværk
5600 Faaborg – Engvej
Anmeldt: 06/04/2021 08:50
Sket: 05/04/2021 19:45 – 06/04/2021 07:50
Hærværk på personbil, Opel Vectra, årgang 2006 farve sølvgrå. Bilen holdt parkeret i indkørslen til bopælen. Bilen har fået to lange ridser langs højre side samt en ridse på kølerhjelmen.

Kerteminde

Intet til døgnrapporten.

Langeland

Brand i øvrigt
5900 Rudkøbing – Spodsbjergvej
Anmeldt: 06/04/2021 07:20
Sket: 06/04/2021 07:20
Band i pillefyr i lade ved siden af hovedhus.

Middelfart

Indbrud i garage/udhus
5464 Brenderup Fyn – Volpeshøjvej
Anmeldt: 06/04/2021 16:51
Sket: 04/04/2021 11:30 – 05/04/2021 17:24
Indgang: garagedør opbrudt. Stjålne genstande: Sandfilter-pumpe til badebassin, hækklipper, økse, motorsav, værktøjssæt, grill, gasflaske, vandstøvsuger, fortelt og opbevaringstelt.

Indbrud i øvrigt
5580 Nørre Aaby – Jernbanevej
Anmeldt: 06/04/2021 08:16
Sket: 05/04/2021 20:00 – 06/04/2021 07:00
Indgang: hoveddør opbrudt. Stjålne genstande: støvsuger, el-boremaskiner, lasermaskine, værktøjskasser, værktøj, maling.

Nordfyn

Indbrud i sommerhus
5450 Otterup – Halshusene
Anmeldt: 06/04/2021 16:00
Sket: 31/03/2021 16:00 – 06/04/2021 14:30
Indgang: soveværelsesvindue brækket op. Stjålne genstande: Sorte, lampe, service.

Butikstyveri
5471 Søndersø – Vestergade
Anmeldt: 06/04/2021 14:51
Sket: 06/04/2021 14:42
Kunde så gerningsmand lægge 2 flasker portvin i en Netto-pose og gå fra stedet uden at betale. Gerningsmanden stjal portvin for en samlet værdi af 1948 kr. Gerningsmanden sås efterfølgende sætte sig ind og køre fra stedet i sølvgrå Passat Stationcar.

Hærværk
5471 Søndersø – Toftekær
Anmeldt: 06/04/2021 08:50
Sket: 05/04/2021 22:30 – 06/04/2021 08:00
Fedtet væske var kastet på en rude i bopælens udestue.

Nyborg

Vold
5800 Nyborg – Svaneparken
Anmeldt: 06/04/2021 11:30
Sket: 06/04/2021 11:00
Forurettede holdt parkeret på parkeringspladsen, da en personbil parkerede ved siden af ham. Passageren i personbilen slog sin dør op i forurettedes bil, hvilket forurettede påtalte. Herefter steg passageren ud af bilen og slog forurettede i ansigtet.

Færdselsuheld og spirituskørsel
5800 Nyborg – Teglgårdsvej
Anmeldt: 06/04/2021 21:49
Sket: 06/04/2021 21:49
Anmelder oplyser, at en personbil er forulykket i anmelders forhave. Anmelder oplyser, at føreren nu har fået bilen fri og er kørt videre ad Teglgårdsvej. Ydermere oplyser anmelder, at føreren af bilen virker beruset.

Odense

Indbrud i privat beboelse
5220 Odense SØ – Slåenvej
Anmeldt: 06/04/2021 11:16
Sket: 06/04/2021 10:00 – 06/04/2021 11:00
Indgang: dør til lejlighed opbrudt. Intet stjålet.

Indbrud i øvrigt
5240 Odense NØ – Bøgeparken
Anmeldt: 06/04/2021 08:15
Sket: 31/03/2021 16:00 – 06/04/2021 08:00
Indbrud i tomt udlejningslokale under renovation. Køkken delvist ødelagt og diverse el-artikler ødelagt. Stjålet: lamper.

Indbrud i garage/udhus
5240 Odense NØ – Birkeparken
Anmeldt: 06/04/2021 07:52
Sket: 05/04/2021 16:00 – 06/04/2021 06:30
Indgang: lås på garage opbrudt. Tændingslåsen på forurettedes scooter ødelagt.

Indbrud i garage/udhus forsøg
5240 Odense NØ – Bøgeparken
Anmeldt: 06/04/2021 09:20
Sket: 06/04/2021 09:20
Sigtede forsøgte sammen med to andre at bryde garage op, hvilket mislykkedes, da de blev forstyrret af anmelder.

Indbrud i garage/udhus
5240 Odense NØ – Havegårdsvej
Anmeldt: 06/04/2021 11:30
Sket: 02/04/2021 20:00 – 02/04/2021 23:00
Indgang: skydelåge indtil skur opbrudt. Plastikhavestole ødelagt. Intet stjålet.

Indbrud i arbejdsskur/kontorvogn og lign.
5240 Odense NØ – Kragenæsvej
Anmeldt: 06/04/2021 09:31
Sket: 05/04/2021 10:00 – 06/04/2021 08:37
Flere skure samt motorcontainer opbrudt. Stjålet: bådmotorer.

Tyveri fra personbil
5200 Odense V – Juelsmindevej
Anmeldt: 06/04/2021 09:12
Sket: 02/04/2021 15:00 – 02/04/2021 22:00
Rude i personbil var blevet knust. Fra personbilen var der blevet stjålet: en babystol, diverse DJ-udstyr samt bilens radio.

Tyveri fra personbil
5260 Odense S – Kratholmvej
Anmeldt: 06/04/2021 11:33
Sket: 02/04/2021 22:00 – 06/04/2021 00:00
Fra BMW, hvid, årg. 01 var der stjålet et mellemrør til udstødning. Mellemrøret var skåret over.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5000 Odense C – Tornehøjvej
Anmeldt: 06/04/2021 17:28
Sket: 06/04/2021 17:28
Sagens person førte personbil uagtet at være påvirket af euforiserende stoffer.

Butikstyveri
5000 Odense C – Grønløkkevej
Anmeldt: 06/04/2021 20:43
Sket: 06/04/2021 20:40
Sigtede stjal 8 dåse øl til en samlet værdi af 66 kr.

Butikstyveri
5200 Odense V – Rømersvej
Anmeldt: 06/04/2021 14:28
Sket: 06/04/2021 14:28
Anmelder, som er butiksdetektiv, oplyser, at en kvinde har begået butikstyveri.

Hærværk
5230 Odense M – Klingstrupvænget
Anmeldt: 06/04/2021 12:56
Sket: 04/04/2021 00:00 – 05/04/2021 18:00
Bagruden på personbil VW Lupo, årg. 01, blå, knust. Bilen stod på en parkeringsplads.

Hærværk
5240 Odense NØ – Bøgeparken
Anmeldt: 06/04/2021 05:15
Sket: 06/04/2021 00:00
Aflåst dør til køkken ødelagt. Øverster hængsel røget af døren.

Hærværk
5260 Odense S – Kratholmvej
Anmeldt: 06/04/2021 11:33
Sket: 02/04/2021 22:00 – 06/04/2021 00:00
Personbil Suzuki Splash, årg. 08, rød, bulet på højre bagdør. Bilen stod ved virksomhedens parkeringsplads ved siden af en anden bil, som havde fået stjålet et mellemrør til udstødning.

Svendborg

Spirituskørsel
5762 Vester-Skernninge – Højskolevej
Anmeldt: 06/04/2021 19:50
Sket: 06/04/2021 19:40
Sigtede førte lille knallert uagtet at være påvirket af alkohol, være frakendt retten til at føre lille knallert samt ikke havde forsikring.

Butikstyveri
5700 Svendborg – Voldgade
Anmeldt: 06/04/2021 14:00
Sket: 06/04/2021 14:00
Stjålet: øjenskygge og børste. Varerne var gemt i en pose.

Ærø

Intet til døgnrapporten.

 

Kilde: Fyns Politi / 6. april 2021