Skip to content

26. oktober 2021

Opdateret: 7. maj 2021

Midt - og Vestsjællands Politi

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Svends Alle, Kalundborg
Maglehøjgårdsvej, Grevinge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

 

Mange afvist til køre- eller teoriprøve på grund af manglende coronapas

For at deltage ved teori- eller køreprøve er det krav, at man skal kunne fremvise et gyldigt coronapas. Desværre har Midt- og Vestsjællands Politi måtte afvise hele 42 elever, som var mødt op uden at kunne fremvise et gyldigt coronapas.

En optælling i politikredsen viser at foreløbig 35 teoriprøver og 7 køreprøver er blevet aflyst på grund af manglende coronapas i perioden fra 7. april til 6. maj.

Det svarer til at ca. 5 hele teoriprøvehold er blevet aflyst, og at en prøvesagkyndig har fået aflyst alle sine prøver en dag. De mange aflyste prøver betyder, at det vil tage længere tid at afvikle de teori- og køreprøver, som har hobet sig op under den lange nedlukning på grund af Covid-19.

De køreelever, som er blevet afvist ved en prøve, skal selv betale et nyt gebyr på 600 kr, når de bestiller en ny tid til køre- eller teoriprøve.

Så HUSK coronapasset, hvis du skal til køre- eller teoriprøve. Både for din egen skyld, men også for de som venter på at få tid til en prøve.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 10.52 blev en 28-årig mand fra Herfølge anholdt og sigtet for narkokørsel i bil på Køge Bugt Motorvejen i sydgående retning ved Solrød Strand. Den 28-årige var påvirket af hash og var desuden frakendt førerretten på grund af flere tidligere sager om kørsel i frakendelsestiden. Først i 2027 udløb hans frakendelsestid, og nu er der så risiko for, at den nye sag forlænger denne periode, hvis han bliver dømt for endnu en sag om narkokørsel. Han blev desuden fundet i besiddelse af to klumper hash, som senere blev kontrolvejet til 3,22 gram, så han blev også sigtet for lov om euforiserende stoffer, og hashen beslaglagt.

Den 28-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Politiet afventer nu resultatet af blodprøveanalysen, som vil have afgørende betydning for, hvornår det bliver muligt for den 28-årige, at generhverve sin førerret.

Inden sin løsladelse blev den 28-årige gjort bekendt med, at hvis han fortsatte med at køre, så ville der være stor risiko for, at politiet kunne tage hans bil.

 

Kvinde bedraget på nettet – Odsherred

Kl. 11.00 anmeldte en 30-årig kvinde, at hun gennem en længere periode var blevet bedraget af en mand på nettet, som hun troede, hun havde et forhold til. Kvinden skrev med ham, mens hun opholdt sig hos sin familie i Odsherred. Kvinden havde på Instagram mødt en mand, som kaldte sig Kim og var fra Sydkorea. Kvinden indledte et virtuelt forhold til Kim, som havde lovet hende, at de skulle forloves, og at han ville hjælpe hende med at indfri en gæld, den 30-årige havde. De aftalte, at han senere skulle komme til Danmark, når det var muligt. Undervejs oplyste Kim, at der var opstået der nogle problemer, så Kim bad den 30-årige om penge, for at kunne sende pakker med gaver til hende. Han sendte hende diverse foto til at understøtte historien, så hun troede på ham. Hun nåede at betale 32.000 kr. til Kim, men da han bad om yderligere 30.000 kr. fattede hun mistanke og anmeldte bedrageriet til politiet.

Politiet efterforsker sagen i forsøget på at afklare, hvem som stod bag bedrageriet, men det er svære sager at opklare, hvis det foregår på tværs af landegrænser og verdensdele.
Borgerne opfordres til at være skeptiske, når de skriver med personer på nettet. Det er aldrig til at vide, hvem der sidder i den anden ende. Så snart der bliver penge indblandet, skal du være ekstra opmærksom, så du ikke bliver snydt. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplevet noget lignende eller har brug for rådgivning.

 

To narkobilister taget samtidig – Holbækvej, Vig –Odsherred

Kl. 12.15 havde en patrulje standset en personbil i en rutinekontrol på Holbækvej i Vig. Bag rattet sad en 54-årig mand fra Brøndby, som betjentene mistænkte for at køre i narkopåvirket tilstand, så de tog en test med narkometeret. Det tager omkring 15 min inden narkometeret har analyseret testen, og imens den ene betjent ventede på resultatet, så spildte den anden betjent i patruljen ikke tiden.

Da der i det samme kørte en personbil forbi på Holbækvej, slog betjenten bilens nummerplade op i politiets systemer på mobiltelefonen. Da der i søgeresultatet stod, at bilen var efterlyst for brugstyveri, tog betjenten en hurtig beslutning. Han løftede narkometeret ud af patruljebilen, så hans makker kunne få testsvaret, hvorefter han kørte efter den stjålne bil, som kørte videre ad Holbækvej.

Den efterlyste bil blev hurtigt standset, og det skulle vise sig, at nu havde betjentene virkelig fået hænder fulde. Føreren af bilen, en 27-årig mand fra Højby Sj. var frakendt førerretten og påvirket af amfetamin, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve. Bilen havde han stjålet fra sin ekskæreste ugen før, så han blev sigtet for brugstyveri, narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Ved en visitation blev han fundet i besiddelse af 6,3 gram amfetamin, som blev beslaglagt med henblik på destruktion, og den 27-årige sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Endnu en patrulje måtte assistere, da resultatet af den første narkometertest i mellemtiden var kommet. Den 54-årige mand var påvirket, så han blev også anholdt, sigtet for narkokørsel og kørt til blodprøveudtagelse. Begge mænd blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, og den stjålne bil blev leveret retur til rette ejer.

Begge sigtede kan forvente at høre mere i sagen, når politiet har fået resultatet af blodprøveanalysen.

 

Bil påkørte svingende traktor – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 14.45 skete et uheld på Strandvejen mod nord i Svinninge i Holbæk, da en traktor under et venstresving mod Vejlebyvej blev påkørt af en bilist, som overhalede lige i det samme. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor der var sket en alvorlig kollision, og bilen havde fået store skader. Bilen blev ført af en 56-årig kvinde fra Grevinge, og bag rattet i traktoren sad en 27-årig mand fra lokalområdet.

Da der var risiko for, at den kvindelige bilist kunne være kommet alvorligt til skade, blev bilinspektøren sendt frem til at undersøge uheldsstedet. Strandvejen blev spærret i begge retninger, men undersøgelserne stod på. Føreren af traktoren var uskadt og der var kun sket mindre skader på traktoren. Bilisten blev kørt i ambulance til sygehuset til undersøgelse, hvor det blev afklaret, at hun ikke havde fået livstruende skader eller brud. Hun var sluppet fra uheldet med mindre personskade.

Omkring kl. 17.00 var undersøgelserne færdige og vejen kunne genåbnes i fuldt omfang.
Traktoren kunne selv køre fra stedet, men bilen måtte køres væk af vejhjælp. Politiet optog rapport i sagen for at belyse omstændighederne omkring uheldet, herunder hvem som kan stilles til ansvar for, at uheldet skete.

 

Bilist uden kørekort fik taget bilen – Ringstedgade, Roskilde

Kl. 06.20 tidligt fredag morgen blev en bil rutinemæssigt standset ved en tankstation på Ringstedgade i Roskilde. Bilens fører, en 42-årig mand fra Roskilde, havde intet kørekort at fremvise, da han ikke havde generhvervet sin førerret efter en tidligere sag, hvor han blev frakendt førerretten. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, og da der var tale om et 3.gangs tilfælde indenfor 3 år kunne politiet beslaglægge bilen med henblik på konfiskation. Bilen havde var desuden ikke indregistreret, men der sad nogle nummerplader på, som tilhørte et andet køretøj, og der var heller ikke tegnet forsikring på bilen. Den 42-årige blev sigtet for uberettiget brug af nummerpladerne og manglende registrering og forsikring.

Den 42-årige modsatte sig beslaglæggelsen, som derfor nu skal forelægges retten, som vil vurdere sagen. Den endelige konfiskation af bilen vil blive besluttet i retten, når sagen skal afgøres.

 

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi / 6.-7. maj 2021

Østjyllands Politi

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 10.30

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 en 30-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for vidnetrusler og trusler på livet mod en 23-årig kvinde og en 24-årig mand. Truslerne blev ifølge sigtelsen fremsagt torsdag på gaden i Aarhus-området.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre ved grundlovsforhøret, og Østjyllands Politi ønsker derfor p.t. ikke at oplyse yderligere om sagen.

 

Brand i hus i Stavtrup

En kvinde vågnede tidligt torsdag morgen i sit hjem på Råhøjvej i Stavtrup ved Viby omkring kl. 6.00 og opdagede, at der var brand i stuen. Hun forsøgte i første omgang at slukke ilden selv, men ringede hurtigt 112, da flammerne bredte sig.

Politi og brandvæsen kom kort efter til stedet, og branden blev slukket. Der var sket store skader på huset, men kvinden var umiddelbart ikke kommet alvorligt til skade. Hun blev dog kørt til tjek på skadestuen.

Branden opstod formentligt på grund af nogle stearinlys, som havde stået tændt i stuen.

 

Tyv stjal guldring fra butik

Østjyllands Politi fik torsdag kl. 11.46 en anmeldelse om, at en smykkebutik på Klostergade i Aarhus C havde været udsat for tyveri.

En butiksmedarbejder fortalte, at en mand havde været inde i butikken for at spørge efter ringe, hvorefter han i noget tid kiggede på nogle af de ringe, der ligger i montre. Manden købte dog kun en sæbe, hvorefter han gik ud af butikken.

Medarbejderen opdagede kort efter, at der manglede en diamantguldring til en værdi af omkring 10.000 kroner.

Patruljer i området ledte efterfølgende efter manden, men det lykkedes ikke at få fat på ham.

Medarbejderen har givet følgende signalement af manden:

• Østeuropæisk af udseende, lys i huden
• Kort, sort hår
• Ca. 34-36 år
• Ca. 180-190 cm høj, kraftig
• Talte dansk med accent
• Iført mørk dunvest, sort trøje og mørke cowboybukser
• Havde en orange pose i hånden

Har du oplysninger om manden, kan du kontakte politiet via tlf. 114.

 

Anmeldelse: Tricktyv stjal pung

Østjyllands Politi fik torsdag en anmeldelse om, at en 86-årig kvinde onsdag havde været udsat for tricktyveri i sit hjem i Voldby.

Ifølge kvinden ringede en ukendt mand på døren omkring kl. 16.00. Han gestikulerede med armene, at han gerne ville have et glas vand, hvilket den 86-årige gav ham. Manden fik også lov til kort at benytte toilettet, inden han gik derfra igen.

Noget tid efter opdagede den 86-årige, at hendes pung var væk.

Kvinden har givet følgende signalement af manden:

• Mellemøstlig af udseende, brun i huden
• Ca. 175-180 cm høj
• Talte et fremmedsprog

 

Betjente så handel med stoffer på gaden

Betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje opdagede torsdag kl. 23.00 en handel med stoffer på Dytmærsken i Randers C. Patruljen så, hvordan en bil kørte hen til en mand, hvor efter der blev udvekslet noget gennem den ene bilrude.

Betjentene fik hurtigt fat i både den 27-årige mand, som havde stået på stedet, og den 20-årige mand, som sad i bilen.

Den 27-årige havde en klump hash på sig, der var pakket ind i stanniol, og i bilen lå flere lignende stanniolpakker med hash samt nogle tusinde kroner i kontanter.

Den 27-årige blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, mens den 20-årige blev sigtet for at sælge stoffer.

 

Kvik anmelder ledte politiet til formodet spritbilist

En mandlig bilist ringede torsdag kl. 12.46 til politiet og fortalte, at han kørte bag en bil ført af en kvinde, som han havde mistanke til havde fået alt for meget at drikke.

Manden havde kørt bag bilen fra Hadsundvej i nærheden af Hals og observeret, hvordan kvinden slingrede voldsomt på vejen mod Randers, og at hun også havde været ved at køre i grøften.

Da kvinden parkerede på Havnegade i Randers, tog manden hurtigt kontakt til hende og bad hende blive på stedet, indtil politiet kom frem. Kort efter ankom en patrulje, og kvinden blæste i et alkometer, der viste en promille, som var højere end tilladt.

Hun blev derfor anholdt og sigtet for spritkørsel.

 

Specialpatruljen fandt amfetamin og piller

Østjyllands Politi specialpatrulje tog torsdag kl. 22.15 på besøg hos en 56-årig mand, som bor i en lejlighed i Randers. Da manden lukkede op, spurgte betjentene, om han havde nogle ulovlige stoffer i hjemmet. Det benægtede den 56-årige.

Patruljen ransagede dog alligevel lejligheden og fandt både noget amfetamin og hash og flere ulovlige piller. Derudover lå der nogle tusinde kroner i kontanter, som, betjentene mistænkte, stammer fra narkotikasalg.

Både kontanter og stoffer blev beslaglagt, og den 56-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

 

Skabte uro i opgang og blev anholdt

En patrulje fra Østjyllands Politi kørte torsdag kl. 15.25 til en adresse på Otto Benzons Vej i Aarhus V, hvor to mænd skabte uro og utryghed i en opgang til nogle lejligheder.

Da betjentene kom frem, traf de på trappen to mænd, som virkede aggressive og frembrusende. Den ene, en 18-årig mand, havde truende adfærd mod patruljen og stak sit hoved helt tæt hen til den ene betjent.

Den 18-årige blev derfor anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Han blev dog umiddelbart efter sin afhøring på stedet løsladt sammen med sin ven – og begge blev bortvist fra adressen.

 

Færdsel

Torsdag kl. 12.00 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Skolebakken i Ørum Djurs. Den 64-årige mand, der ejer bilen, blev sigtet for at overlade sin bil til en person uden kørekort.

Torsdag kl. 15.41 skete der et færdselsuheld i krydset Silkeborgvej/Haslevej i Åbyhøj. En 21-årig kvindelig bilist ramte ind i en 63-årig kvinde, som var i færd med at krydset vejen via et fodgængerfelt. Sammenstødet skete med lav fart, og den 63-årige kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Den 21-årige blev sigtet for ikke at holde tilbage ved fodgængerfeltet.

Torsdag kl. 16.24 skete der et færdselsuheld på Vestre Ringgade i Aarhus C, hvor tre bilister var involveret i et mindre harmonikasammenstød. Ingen personer kom umiddelbart noget til.

Torsdag kl. 23.20 skete der et færdselsuheld i krydset Vester Boulevard/Viborgvej i Randers NV. En 19-årig mandlig bilist og en 53-årig mandlig bilist stødte sammen i krydset. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

 

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Vestervang i Aarhus C begået mellem lørdag d. 24/4 kl. 12.00 og tirsdag d. 4/5 kl. 17.00
• På Viborgvej i Voldby begået onsdag d. 5/5 kl. 16.00 og kl. 17.00

 

Kilde: Østjyllands Politi / 7. maj 2021

Nordsjællands Politi

Ung butikstyv på spil, Allerød

Torsdag morgen klokken 07.58 blev en 12-årig pige taget for butikstyveri i Netto i Poppelgården, hvor hun havde stjålet noget slik og nogle drikkevarer. På grund af hendes unge alder, kan hun ikke sigtes for forholdet, men både pigens forældre og de sociale myndigheder er orienteret om hændelsen.

 

Katalysator stjålet, Fredensborg

Mellem onsdag aften klokken 18.00 og torsdag morgen klokken 06.50 er der stjålet en lambdasonde samt katalysator fra en VW Golf, som holdt i Parken.

 

Forlygter og instrumentbræt stjålet, Charlottenlund

Fra en BMW, der holdt på Mosehøjvej, er der mellem onsdag klokken 22.15 og torsdag klokken 08.15 stjålet forlygter, instrumentbræt og navigationsanlæg. Der er endvidere stjålet en kuffert med diverse personlige ejendele fra bilen.

 

Kontanter stjålet fra forretning, Hillerød

Mellem onsdag aften klokken 18.30 og torsdag morgen klokken 08.40 har der været indbrud hos Blå Kors i Helsingørsgade. Tyven har brudt et vindue op og har stjålet kontanter og en sparegris.

 

Forsøgte at bryde dør op, Helsingør

En mand forsøgte torsdag formiddag klokken 11.40 at bryde en terrassedør op til en hus på Esrumvej. Da manden opdagede, at husets beboer var hjemme opgav han sit forehavende og løb fra stedet. Han beskrives som ca. 20 år, 162 cm høj, almindelig af bygning, hvid i huden med sort, glat hår og mørke øjne. Han var iført mørkt tøj med hætte samt mundbind og medbragte et koben. Anmeldelsen om indbrudsforsøget kom klokken 13.11.

Hjælp os med at fange tyven. Ring til os på 1-1-4, hvis du ser noget mistænkeligt, eller hvis du opdager et indbrud, som er i gang. Hurtig henvendelse og et godt signalement kan hjælpe os. Læg gerne mærke til, hvordan tyven ser ud: Højde, hårfarve, tøj, evt. transportmiddel, redskaber og/eller medbragte tasker/rygsække er vigtige informationer, når vi skal finde tyven.

Handicapskilt stjålet fra bil, Helsingør

Torsdag mellem klokken 11.30 og 13.30 har en ukendt gerningsmand stjålet et handicapskilt fra en bil, som holdt i Murergade. Bilen var ulåst i gerningstidsrummet.

Taske stjålet fra bil, Rungsted Kyst

En taske med en bærbar pc samt flere harddiske er mellem klokken 12.30 og 13.30 torsdag eftermiddag blevet stjålet fra en bil, som holdt på Rungstedvej. Tyven har knust en siderude for at skaffe sig ad gang til bilen.

Dreng stjal sodavand, Charlottenlund

En 11-årig dreng stjal torsdag eftermiddag klokken 14.52 en sodavand fra Meny på Jægersborg Allé. Da drengen er for ung til at blive sigtet for tyveriet, tog patruljen i stedet en opdragende samtale med ham, ligesom drengens forældre og de sociale myndigheder blev underrettet om sagen.

Sigtet for spritkørsel, Helsinge

Torsdag eftermiddag klokken 15.36 blev en 54-årig kvinde sigtet for spirituskørsel. Kvinden blev standset af en patrulje på Vestergade, og da en alkometertest viste, at hendes promille lå væsentligt over den tilladte blev hun sigtet for forholdet og taget med på hospitalet, hvor hun fik taget en blodprøve, som skal fastlægge hendes nøjagtige promille.

 

Butikstyveri, Dyssegård

En medarbejder i Rema1000 anmeldte klokken 16.19, at de tilbageholdt en mand, som havde stjålet et oliventræ fra forretningens udendørs udstilling. Da manden ikke ville oplyse sin identitet, kørte en patrujlje til stedet. Her konstaterede de, at der var tale om en 48-årig mand fra København, og han blev derpå sigtet for butikstyveri.

 

Butikstyveri, Kgs. Lyngby

Klokken 16.51 blev en ung kvinde tilbageholdt i Lyngby Storcenter, idet hun havde srtjålet diverse ansigtsplejeprodukter fra Normal. En patrulje kørte til stedet, hvor den unge kvinde, en 17-årig fra København, blev sigtet for butikstyveri. Der blev også taget kontakt til både hendes forældre og de sociale myndigheder.

 

Butikstyveri, Hillerød

To unge mennesker blev klokken 16.52 tilbageholdt i Slotsarkaderne, da de i forening havde stjålet hårolie fra Normal. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de traf de to unge, en 14-årig dreng fra Græsted og en 15-årig pige fra Græsted. Pigen blev sigtet for butikstyveri, og der blev taget kontakt til både hendes og drengens forældre samt de sociale myndigheder.

 

Unge drenge malede graffiti, Gilleleje

Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 16.52, var to unge drenge kort forinden blevet set male graffiti på en væg, nogle lygtepæle og en sten ved Remisen på Gilleje Stationsvej. Da en forbipasserende henvendte sig til dem, løb de ind i Remisen og forsvandt ud af syne. En patrulje kørte til stedet for at lede efter de to drenge, som dog ikke var mulige at udfinde.

De beskrives som:
A: ca. 150 cm, spinkel af bygning, 14 – 15 år, lyst hår. Iført helt mørkt tøj.
B: ca. 170 cm, almindelig af bygning, 14-15 år. Iført sort hættetrøje.

 

Hærværk, Espergærde

Klokken 17.21 indløb der anmeldelse om, at en bil, som havde holdt parkeret på Hovgårdsvej mellem onsdag klokken 18.00 og torsdag klokken 06.00 havde været udsat for hærværk. En ukendt gerningsperson havde kastet en stor sten på bilens kølerhjelm, så der var kommet en stor bule og nogle ridser i lakken.

Det samme gjorde sig også gældende for en anden bil, som havde holdt parkeret samme sted mellem onsdag klokken 17.00 og torsdag klokken 06.30.

Grundet sammenfald i gerningssted og –tidspunkt formodes det, at der er tale om samme gerningsperson til de to forhold.

 

Butikstyveri, Hillerød

Klokken 18.19 blev det anmeldt, at to unge piger blev tilbageholdt i Slotsarkaderne, idet de havde stjålet håndsprit fra Normal. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf de to piger, som begge var 13 år og fra Hillerød. Patruljen fik en samtale med dem, ligesom deres forældre og de sociale myndigheder grundet pigernes unge alder blev kontaktet.

 

Sigtet for besiddelse af stoffer, Stenløse

En patrulje traf klokken 19.53 tre unge mænd på Bækholmvej. Her blev den ene, en 20-årig mand fra Ølstykke, fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

 

Tyveri fra personbil, Værløse

En ukendt gerningsperson knuste mellem torsdag klokken 18.00 og fredag klokken 06.40 ruden på en bil, som holdt parkeret på Ryetvej. Derefter blev bilens navigationsanlæg stjålet.

 

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 6.-7. maj 2021

 

Kilde: Nordsjællands Politi / 6.-7. maj 2021

Nordjyllands Politi

 

Ålbæk – personbil beslaglagt fra vanvidsbilist med 2,32 promille

”Hun kører fuldstændig vanvittigt.”

Sådan lød anmeldelsen, da en bekymret borger ringede til Nordjyllands Politi torsdag den 6. maj om aftenen fra en vej i Ålbæk. Anmelder så i øjeblikket, at en bilist slingrede kraftigt på kørebanen ؘ– helt ovre i modkørendes spor, så andre bilister var nødt til at bremse op og trække ud i rabatten for at undgå sammenstød. ”Jeg er sikker på, at hun er fuld,” uddybede anmelder.

På baggrund af sagens natur dirigerede vagtcentralen omgående en patruljevogn til stedet. Kort efter ankom politiet, som hurtigt fik standset den bekymringsvækkende bilist til kontrol.

Bilisten, en ældre kvinde, virkede stærkt påvirket. En alkometertest understregede anmelderens mistanke – bilisten havde tilsyneladende indtaget spiritus i sådan en grad, at hendes promille var 2,32. Adspurgt erkendte bilisten at have drukket vodka inden kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. Da den sigtedes promille var over 2,0 resulterede sigtelsen desuden i, at køretøjet blev beslaglagt med henblik på konfiskation, da der ved kørsel med en promille over 2,0 er tale om vanvidskørsel.

 

 

Ålbæk – spiritusbilist drak en flaske vin inden køretur

Torsdag den 6. maj ved 12-tiden standsede politiet en bilist til kontrol på Skagensvej i Ålbæk.

Politiet henvendte sig til føreren af bilen, en 64-årig kvinde, med hensigt om at udføre en alkometertest som del af betjentenes rutine. Og desværre for bilisten gav testen udslag for, at hun tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hendes promille var over den lovlige grænse på 0,5. Adspurgt erkendte bilisten at have drukket en flaske vin få timer forinden kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. Overtrædelsen medfører blandt andet en betragtelig bøde.

Hvad er straffen for spirituskørsel?

Nedenstående gælder for tilfælde, hvor der ikke er sket en ulykke i forbindelse med spritkørslen.

1. gangstilfælde (Promille mellem 0,5 og 1,2):

Du får frakendt kørekortet betinget. Det betyder at du skal bestå en kontrollerende køreprøve (både teori- og køreprøve) inden for 6 måneder for at beholde kørekortet. Dumper du et forsøg, mister du kørekortet, indtil du har bestået begge prøver.
Du får en bøde, der ca. svarer til din netto månedsløn gange med promillen
Du skal gennemføre et ANT-kursus (ANT står for Alkohol, Narko og Trafik). Kurset varer 12 timer fordelt på 4 lektioner à 3 timer, og det koster 3200 kr.

Kort sagt: lad bilen stå, hvis du er i tvivl.
Læs mere på sikkertrafik.dk

 

Nibe – spiritusbilist anholdt

Da en bilist kom kørende ad Aalborgvej i Nibe torsdag den 6. maj om natten, standsede politiet ham til kontrol og instruerede ham – af rutinemæssige årsager – i at deltage i en alkometertest.

Desværre for bilisten gav testen udslag for, at han tilsyneladende havde indtaget spiritus i sådan et omfang, at hans promille var over den lovlige grænse på 0,5.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for spirituskørsel. En blodprøve blev senere udtaget på skadestuen som bevismateriale i sagen.

Sådan hjælper du os med at stoppe spritkørsel
Stop altid en fuld ven, der vil sætte sig bag rettet og tag evt. bil/knallertnøglerne.
Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket.
Hvis han/hun alligevel kører: Ring til politiet på 114.

Læs mere om spirituskørsel på sikkertrafik.dk

 

Aalborg Øst – anholdt bilist var påvirket af kokain og hash

Fredag den 7. maj ved 02-tiden førte to betjente fra Nordjyllands Politi patruljevogn ad Rørdalsvej i Aalborg Øst. Her lagde de mærke til en modkørende personbil, som de besluttede sig for at standse til kontrol.

De vendte patruljevognen, signalerede til bilisten, at han skulle standse, og henvendte sig til føreren.

Bilisten – 36-årig mand – vakte hurtigt mistanke til påvirket kørsel. Bilens kabine lugtede nemlig kraftigt af hash, hvilket betjentene fik færten af, da bilisten steg udenfor. En narkometertest blev derfor udført. Og desværre for bilisten gav testen udslag for, at han tilsyneladende havde indtaget hash og kokain.

Politiet sigtede og anholdt derfor føreren af bilen for narkopåvirket kørsel. Grundet mistanke til besiddelse af ulovlig narkotika ransagede man derefter bilen og visiterede føreren. Her fandt betjentene dog intet af politimæssig interesse.

En blodprøve blev efterfølgende udtaget som bevismateriale i sagen.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.

Læs mere på politi.dk

 

Aabybro – indbrud i lejlighed

Et indbrud fandt sted på Vestergade i Aabybro torsdag den 6. maj kl. 16:30-17:30. En ukendt gerningsmand skaffede sig adgang til lejligheden, hvorefter man stjal 6-8 flyttekasser indeholdende diverse former for porcelæn, krystalglas, tøj, sko og smykker.

Har du set mistænkelig færden på Vestergade i Aabybro? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

 

Kilde: Nordjyllands Politi / 7. maj 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

SKÆLSKØR: Kørte bil i påvirket tilstand

En 38-årig mand blev standset i bil af politiet på slagelsevej i Skælskør i går morges klokken 8.20. En narkometertest viste at manden var påvirket af både cannabis og amfetamin og han blev derfor anholdt.

 

NØRRE-ALSLEV: Kørte ind i politibil under jagt

En 22-årig mand fra Sakskøbing kørte i går middag ind i en af politiets patruljebiler, da han på Gåbensevej forsøgte at slippe væk i en uindregistreret Audi. Heldigvis kom ingen til skade og manden blev anholdt.

En narkometertest viste at den 22-årige var påvirket af cannabis og han havde også flere poser med hash liggende på forsædet ved siden af sig. Manden bliver sigtet for kørsel i påvirket tilstand og for at køre med stjålne nummerplader på bilen.

 

SKÆLSKØR Knallertkører ramt af bil, som kørte videre

EN 15-årig knallertkører blev i går 14.30 ramt af en bil, som svingede til højre på Næstvedvej i Skælskør. Der var ingen, som kom til skade ved uheldet og den unge mands knallert fik et par buler. Føreren af den grå bil, der havde påkørt knallerten, standsende kort op, rakte fuckfinger til knallertkøreren og kørte videre. Manden beskrives som ældre, lys i huden, kort gråt hår, langt gråt fuldskæg – og så røg han pibe.

Oplysninger til politiet på 114

 

NÆSTVED: Spirituspåvirket lastbilchauffør ramte cyklist

En 49-årig lastbilchauffør overtrådte sin vigepligt og ramte torsdag klokken 15.23 en cyklist på Maglemølle i Næstved. Heldigvis kom cyklisten ikke til skade i uheldet, men en alkometertest viste at chaufføren havde en promille over det tilladte og han blev derfor anholdt, sigtet for spirituskørsel.

 

NYKØBING FALSTER Kørte bil i påvirket tilstand

En 30-årig mand blev i går klokken 15.44 sigtet for kørsel i påvirket tilstand, da han kørte på Brovejen i Nykøbing Faster med cannabis i blodet.

HOLEBY: Kørte – også – bil i påvirket tilstand

En 24-årig mand kørte bil med cannabis i blodet viste en narkometertest og manden blev derfor anholdt sigtet for kørsel i påvirket tilstand.

STOKKEMARKE: – Og én mere

En 33-årig mand blev 22.50 sigtet for kørsel i påvirket tilstand, da han kom kørende på Højrebyvej i Stokkemarke med cannabis, amfetamin og metamfetamin i blodet.

 

NYKØBING FALSTER: Brand i industribygning

Tidligt fredag morgen – klokken 03.23 – udbrød der brand i en lagerbygning på Herningvej 28 i Nykøbing Falster. Bygningen huser virksomheden OB Flytning og bygningen blev svært skadet ved branden. Politiet skal i dag gennemføre tekniske undersøgelser af brandstedet for at finde en brandårsag.

Et vidne så i det tidsrum en mand, der gik i området, og ham vil politiet gerne i kontakt med. Manden beskrives som ca. 20 år gammel, lys i huden, iført sort hue og sort tøj. Han havde en 20 centimeter lang genstand i hænderne.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

NÆSTVED: Kvinde blev blufærdighedskrænket

En 25-årig kvinde blev i går blufærdighedskrænket, da hun gik af Hammervej i Næstved klokken 15.47. En hvid varebil kørte op på siden af hende og rullede vinduet ned. I bilen sad en skaldet mand iført sorte shorts som opfordrede kvinden til seksuelle ydelser og også blottede sig for hende.

Oplysninger til politiet i den sag på telefon 114

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Boeslunde Borgbjergvej Rækkehus 16/4-6/5 Ur og personlige dokumenter

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Nørre-Alslev Vigvej 16.51-18.00 Bestilt ATK 35 2 50 63 0
Stubbekøbing Nykøbingvej 18.55-19.55 Bestilt ATK 30 2 50 68 0

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
SLAGELSE Bildsøvej 8.52 – 10.21 7 hastighedssager, hvor bilisterne fik et klip i kørekortet og én, der får betinget frakendelse af kørekortet
SLAGELSE Ringvejen 11.00 – 12.10 2 bilister sigtet for ikke at respektere fuldt stop skiltet
Holeby Ukendt 20.30-21.33 En bilist sigtet for kørsel i påvirket tilstand

En passager sigtet for ikke at bruge sikkerhedssele.

Søllested Højrebygade .45-23.55 En bilist sigtet for kørsel i påvirket tilstand

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset en enkelt påvirket bilist:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
HOLEBY Vestervej 21.12 24-årig mand fra Maribo Kørsel i påvirket tilstand
STOKKEMARKE Højrebyvej 22.50 49-årig mand fra Nørre Alslev Kørsel i påvirket tilstand
NYKØBING FALSTER Brovejen 15.44 30-årig mand fra Nakskov Kørsel i påvirket tilstand
SKÆLSKØR Slagelsevej 30 0820 38-årig mand fra Slagelse Kørsel i påvirket tilstand

 

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi / 6. maj 2021

Bornholms Politi

Færdsel

Torsdag kl. 15.44 kørte en 49-årig mand ud for ubetinget vigepligt i krydset Aarsballevej/Kuregårdsvej og kørte ind i siden på en 68-årig mandlig bilist. Den påkørte bilist blev kørt til kontrol på hospitalet

En borger kontaktede torsdag kl. 16.45 politiet, og fortalte at en meget beruset kvinde var ved at køre fra Shell i Aakirkeby. Patruljen fandt frem til kvinden, der ganske rigtigt blæste alkometeret over det tilladte og derfor måtte en tur på hospitalet for at få taget en blodprøve, der skal fastlægge promillen.

ATK-bilen målte torsdag først i 3 timer på Tejnvej i Allinge. Her var der kun en enkelt bilist, der kørte stærkere end de tilladte 50 km/t. Bilisten blev noteret for 60 km/t. På Hans Thygesensvej i Listed overholdt alle fartgrænsen, mens to bilister havde for meget fart på, da der blev målt på Segenvej. Højeste hastighed blev her målt til 93 km/t.

 

Kilde: Bornholms Politi / 6.-7. maj 2021

Fyns Politi

Faaborg/Midtfyn

Indbrud i garage/udhus
5750 Ringe – Boltinggårdvej
Anmeldt: 06/05/2021 14:12
Sket: 04/05/2021 21:00 – 05/05/2021 07:00
Garageport brudt op. Stjålet: Havetraktor, kompresser, motorsav, håndværktøj og svejseværk.

 

Odense

Knivloven, i øvrigt
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 07/05/2021 01:14
Sket: 07/05/2021 01:14
I forbindelse med ransagning af personbil blev der i dørlommen på førerdøren fundet 1 stk. enhåndsbetjent foldekniv med en bladlængde på 8,5cm tilhørende sigtede. Derudover blev forsædepassageren fundet i besiddelse af 1 stk. joint.

Indbrud i øvrigt
5000 Odense C – Ejlskovsgade
Anmeldt: 06/05/2021 13:13
Sket: 05/05/2021 16:00 – 06/05/2021 08:00
Dør opbrudt. Stjålet: 2 ældre bærbare computere.

Indbrud i øvrigt
5000 Odense C – Falen
Anmeldt: 06/05/2021 18:30
Sket: 06/05/2021 17:00 – 06/05/2021 17:24
Dør opbrudt. Stjålne genstande: Kontanter, bæltetaske.

Indbrud i forretning
5230 Odense M – Billedskærervej
Anmeldt: 06/05/2021 19:16
Sket: 06/05/2021 16:00 – 06/05/2021 19:15
Uhindret uberettiget indgang til personalegarderobe. Skab opbrudt. Stjålet: Pung.

Indbrud i garage/udhus
5240 Odense NØ – Lærkeparken
Anmeldt: 06/05/2021 10:57
Sket: 03/05/2021 20:00 – 06/05/2021 10:30
Fra aflåst cykelrum stjålet: lille knallert, Motor Comet50, årgang 2020, sort.

Indbrud i privat beboelse
5270 Odense N – Højvang
Anmeldt: 06/05/2021 22:07
Sket: 06/05/2021 15:00 – 06/05/2021 22:00
Hoveddør opbrudt. Stjålne genstande: Smykker, kontanter.

Tyveri fra personbil
5250 Odense SV – Dyrskuepladsen
Anmeldt: 06/05/2021 08:43
Sket: 05/05/2021 17:00 – 06/05/2021 08:15
Tyveri fra personbil Seat Arona årgang 2020 farve hvid. Siderude i højre fordør knust. Ikke overblik over om der er stjålet noget.

Færdselsuheld med personskade
5000 Odense C – Dannebrogsgade
Anmeldt: 06/05/2021 16:31
Sket: 06/05/2021 16:31
Part 1, personbil kørte ad Dannebrogsgade i sydøstlig retning, for at foretage venstresving ad Dannebrogsgade. Part 1 holdt stille ved udkørslen og orienterede sig til begge sider, inden han satte i gang. I forbindelse med igangsætning blev han ramt af part 2, cyklist på sit forreste venstre hjørne.

Færdselsuheld
5240 Odense NØ – Åsumvej
Anmeldt: 06/05/2021 15:44
Sket: 06/05/2021 15:44
Part 2, personbil  kørte ad Åsumvej mod vest. Part 1, personbil kørte bagved part 2. Part 2 bremsede ned for en bus, der skulle skifte vognbane, hvorved part 2 blev påkørt bagfra af part 1. Ringe materiel skade.

Butikstyveri
5210 Odense NV – Åbakkevej
Anmeldt: 06/05/2021 11:45
Sket: 06/05/2021 11:45
Sigtede erkendte, at have stjålet 4 stk. mørbrad af en samlet værdi af 1300 kr. i Menu.

Butikstyveri
5220 Odense SØ – Ørbækvej
Anmeldt: 06/05/2021 16:12
Sket: 06/05/2021 16:10
Tre drenge på henholdsvis 14, 15 og 16 år stjal slik og læskedrikke for 183 kr. fra supermarked. De tre var alle påvirket af hash.

 

Svendborg

Spirituskørsel
5700 Svendborg – Sundbrovej
Anmeldt: 06/05/2021 17:20
Sket: 06/05/2021 17:20
Sigtede førte personbil til trods for, at han havde en promille over det tilladte. Sigtede var ligeledes frakendt førerretten.

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept
5700 Svendborg – A P Møllers Vej
Anmeldt: 06/05/2021 16:18
Sket: 06/05/2021 16:18
Sigtede førte knallert 45 til trods for, at narkometertest viste positiv for amfetamin. Ligeledes sigtet for kørsel i frakendelsestiden, kørsel på uindregistreret køretøj og manglende forsikring. Efterfølgende ransagning på sigtedes bopæl hvor der blev udfundet hash og skunk.

 

Kilde: Fyns Politi / 7. maj 2021