To it-bagmænd fra Roskilde anholdt i sag om salg af en større mængde kokain og anden narkotika på internettet

19 maj 2020
billede til arikel

To mænd fra Roskilde på henholdsvis 23 og 29 år er sigtet for at medvirke til salg af en større mængde kokain og anden narkotika. De er mistænkt for at stå bag en it-platform på internettet, hvor salget har fundet sted siden foråret 2018.

Anholdelserne er kulminationen på en efterforskning, der har været i gang siden august 2019. Den er foretaget af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) i tæt samarbejde med Nationalt Efterforskningscenter og Nationalt Cybercrime Center i Rigspolitiet.

De to anholdte er mistænkt for at have faciliteret oprettelsen af lukkede grupper på it-platformen – grupper der udelukkende er etableret med det formål at understøtte kriminalitet, hovedsagligt køb og salg af narkotika.

Derfor er det politiets opfattelse, at de to personer har været medvirkende til den kriminalitet, der er begået i netværket – også selv om de ikke nødvendigvis fysisk har håndteret narkotikaen.

»Det er en omfattende efterforskning i en kompleks sag, der nu er ført til anholdelser af to formodede bagmænd. Det er jeg yderst tilfreds med – for det sender et tydeligt signal om, at kriminelle ikke kan regne med at holde sig skjult, bare fordi de befinder sig i lukkede grupper på internettet,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra Særlig Efterforskning Øst.

Siden februar 2020 er der varetægtsfængslet yderligere syv personer fra formodede sælgergrupper, der har benyttet sig af it-platformen. Under efterforskningen er der identificeret et meget stort antal salgsopslag på platformen.

»Vi kan derfor ikke udelukke, at der vil ske flere anholdelser af personer, der enten har solgt eller købt narkotika i netværket,« siger Torben Henriksen.

De to anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 20. maj kl. 9.30 ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Politiet vil begære lukkede døre.

Til medier: For yderligere oplysninger, kontakt vicepolitiinspektør Torben Henriksen, SEØ, på tlf. 2542 6152.

TILMELDING TIL POLITINYHEDER.DK

Få tilsendt nyhedshistorier, døgnrapporter og aktuelt nyt fra politiet i Danmark direkte til din email

Ved tilmelding giver du samtykke til, at vi må sende dig sidste nyt om politiets arbejde til din email.
Nyhedsmailen kan til enhver tid afmeldes igen

Something went wrong. Please check your entries and try again.